Regisztráció  Belépés
2018. május 27. vasárnap | 21. hét | 147. nap | 23:42 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az igazi Karácsony nem a plázákban folyik,Amikor Karácsonykor együtt vagy szeretteiddel és körbevesz a szeretet energiája, tedd el azt a pillanatot jó mélyen a szívedbe és akárhányszor az év során neheztelnél a hozzád közelállókra - vagy bárkire - húzd elő ezt az érzést a szívedből. Ez sokat tud segíteni azokban a pillanatokban, amikor az egód átveszi az irányítást, hidd el. (Mindig emlékezz rá, hogy ha szeretsz, azzal magadnak teszel jót, és ha gyűlölsz, akkor magaddal szúrsz ki. A benned lévő érzelmek Téged gazdagítanak vagy szegényítenek
Az igazi Karácsony meghitt, áldott és békés. Jó energiák vannak benne és a szeretet jelenléte teszi igazán értékessé. Nem kellemes, mint a vécézés, egy kirándulás vagy egy talpmasszázs. Ha a Karácsony kellemes, már régen rossz, szerintem. Aki ezt a melléknevet elkezdte használni a karácsonyi jókívánságokhoz, annak vagy nem volt fantáziája, vagy pont el akarta venni azt, ami a lényeg. Az érzelemmel töltött szavaknak és érzelemmel leírt gondolatoknak rezgése van, kedves barátom! Mozgásba hozzák a világot és azt teremtik belőle, amire fókuszálunk. Gondold ezt át, amikor kívánsz valamit.
Az igazi Karácsony nem a plázákban folyik, ahol a sok esetben kényszerből megvásárolt tárgyak után fél órát állunk sorba azért, hogy jóváírják a vásárlásból fakadó pontokat a pontgyűjtő kártyán. Szomorúság tölt el, amikor azt látom, hogy a születés ünnepének, a fény érkezésének az időpontját azzal töltik sokan, hogy 1 órát állnak sorba a pontok jóváírásáért. Ahelyett, hogy hazamennének és ugyanezt az 1 órát azzal töltenék, hogy a szeretett családtag kezét megfognák és akár csak 1 órát ülnének a csöndben, egymással egy gyertya mellett. Csak időd van, semmi más. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni...
Józsi bácsi
memi59, 2016. december 25. vasárnap, 10:36
Címkék: Amikor Karácsonykor, igazi Karácsony, plázákban folyik, szeretet energiája, hozzád közelállókra, egód átveszi,
Kommentek
A szívek szabója.......
Aranyosi Ervin: A szívek szabója

Élt egy szabómester, szíveket foltozott.
Hozzá a sok ember, sok-sok munkát hozott.
Mert a szép szívüket sok sérelem érte,
s bár a szabó bérét vastagon megkérte,
ki sem látszott sajnos, a temérdek munkából,
s a szabóműhelytől egy nap sem volt távol.
Nagyon unta pedig e monoton munkát.
Mindig csak ugyanaz! Hidd el, te is unnád!

Kíváncsi lett tehát, a szívet mi bántja,
mi okozza vesztét, mért romlik el pántja?
Hová lesz belőle a sok tiszta érzés,
mért ül ki színére megszakadás, vérzés.
Miért változik meg mesés dobbanása,
s amikor kiürül, a csend koppanása
mért okoz fájdalmat, úgy hogy belé szakad,
ez a sok fájdalom, vajon miből fakad?

Egy napon úgy döntött, utána jár végre,
miért fáj a sok szív, miért hullik vére.
Letette a munkát, bezárta a boltot,
s indult, hogy megnézze, a szív mért nem boldog.
Álruhában járta végig a világot,
agica2004, 2018. május 22. kedd, 19:18
Fekete István: Pünkösd
a falu hivatásos koldusa volt, egyúttal a búcsújárásban is hivatásos előénekes. Jancsi bácsi általában elég rongyos volt, míg ünnepeken és búcsújáráskor sárga bársonynadrágot öltött, és hosszú somfabotját használta, amely alul hegyes szögben és felül rézkeresztben végződött. Ez a bot talán már magától is eltalált volna Andocsra vagy Segesdre, de pünkösdre elő sem vette - amit nagyon sajnáltam -, és látva Jancsi bácsi rongyait, arra gondoltam, hogy ez igazságtalanság... Miért csak karácsonykor meg húsvétkor kap tőlünk valamit... Különösen karácsonykor, amikor a levetett ruhák, ingek, kalács, egy üveg bor csomagját én nyújtottam át Jancsi bácsinak, s ilyenkor egészen boldognak éreztem magam.
- Valami itt nincs rendben - gondoltam pünkösd előtt való szombaton, amikor a vacsora - kacsavér, aprólék, miegymás - már előrevetette a valódi első osztályú ebéd fényességét.
Jó vacsorához méltó csendesség lebegett az asztal felett, amikor eszembe jutottak Jancsi bácsi
lenke1964, 2018. május 21. hétfő, 15:28
A szívek szabója
A szívek szabója

Élt egy szabómester, szíveket foltozott.
Hozzá a sok ember, sok-sok munkát hozott.
Mert a szép szívüket sok sérelem érte,
s bár a szabó bérét vastagon megkérte,
ki sem látszott sajnos, a temérdek munkából,
s a szabóműhelytől egy nap sem volt távol.
Nagyon unta pedig e monoton munkát.
Mindig csak ugyanaz! Hidd el, te is unnád!

Kíváncsi lett tehát, a szívet mi bántja,
mi okozza vesztét, mért romlik el pántja?
Hová lesz belőle a sok tiszta érzés,
mért ül ki színére megszakadás, vérzés.
Miért változik meg mesés dobbanása,
s amikor kiürül, a csend koppanása
mért okoz fájdalmat, úgy hogy belé szakad,
ez a sok fájdalom, vajon miből fakad?

Egy napon úgy döntött, utána jár végre,
miért fáj a sok szív, miért hullik vére.
Letette a munkát, bezárta a boltot,
s indult, hogy megnézze, a szív mért nem boldog.
Álruhában járta végig a világot,
feljegyezte sorban, amit útján
anyu65, 2018. május 20. vasárnap, 22:38
Harmonia.......
lehetséges. A csecsemő a jövő, az életerő, a lehetőség, az ártatlanság megtestesítője. Pénzügyi, vállalkozási kérdésekben jó jel. Kínában a bőség, a szerencse jelképe. Az egyén változását a tökéletesedés irányában is jelenti. Bizonyos kultúrákban a közösség fennmaradását, azaz a biztonságot jelképezi.
Saját születésnapodon kapni ezt a lapot azt jelenti, hogy különsen szerencsés év elé nézel. Állapotos nőnek is nagy szerencse. Gyermeked születésnapján kapni ezt a lapot figyelmeztetést jelent. Karácsonykor spirituális hívás, Isteni jel.

Szerelmi üzenet: Párkeresőknek új párkapcsolat érkezését, kapcsolatban élőknek régi viszony új alapokra való helyezését jelenti. Gyermekre vágyóknak jel, hogy itt az idő belevágni. A fogantatásra alkalmas napot is jelölheti. (Ha épp nem akarsz gyereket, ma védekezz kicsit jobban, mint máskor!)

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy mindig érdemes valami újba kezdeni a fejlődés érdekében.
Gondolkodj el azon, milyen területeken foghatnál neki
agica2004, 2018. április 25. szerda, 17:19
Ritka fényképek a világ minden tájáról - 147. (24 kép).
ökölbe szorított kézzel int a rabszállító kocsiból miután 1964-ben életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.

A 19 éves Shigeki Tanaka a hirosimai bombázás túlélője nyeri meg az 1951-es Boston Maratont. A tömeg hallgatott, amikor átlépte a célvonalat.

Gyermekek karácsonykor egy földalatti óvóhelyen, London 1940. december 25.

Az utolsó fénykép a gazdája iránt mutatott hűségéért világhírűvé vált Hachikóról. Hachiko gazdája Hidesaburó Ueno a neves professzor mindennap vonattal utazott a munkába. Hachiko ilyenkor mindig a közeli Shibuya állomáson várta őt. De 1925-ben az akita gazdája, Dr. Ueno egy nap rosszul lett az egyetemen, agyvérzést kapott, és sosem
schuro, 2018. április 10. kedd, 18:09
Az Isten szerinti férfi a családban
elengedték, és nagyokat kurjantva röhögtek, amikor elvágódott a földön. Vagy talán a verések voltak a legrosszabbak; esetleg amikor felkészültek, hogy szabadon engedik őket, azután hirtelen minden reményük ismét szertefoszlott. Vagy talán amikor úgy szállították őket új helyre, mint a holttesteket, mozdulatlanul, fejük búbjától a talpukig szorosan betekerve, teherautók fullasztóan forró platóján.
Nem, nem - a megkérdezettek egyre csak a fejüket rázták. A legrosszabb nap a karácsony volt. Karácsonykor fájt legjobban a magány és a családtól való távollét. A legrettenetesebb karácsonyt 1986-ban ülték. Az őrök négy foglyot, Andersont, Sutherlandet, John McCarthyt és Brian Keenant összeláncolták, nem volt náluk sem könyv, sem újság, sem rádió. Tilos volt megszólalniuk, pedig látótávolságra ültek legalább az egyik társuktól. Ismertek egy nagyon kezdetleges jelbeszédet, melyben a betűket egyenként kell mutogatni, és a kommunikációs lánc oda-vissza, ha lassan is, de működött. Egyszercsak Anderson levette
kalmanpiroska, 2018. március 24. szombat, 17:00
A boszorkányok gonoszak
Nemcsak a mesékben, de a néhányszáz évvel ezelőtti történelemben is a boszorkányokat gonosznak, az ,,ördöggel cimboráló" személynek tüntették fel. Ők voltak minden rossz okozói és az emberek féltek tőlük. Ez volt az oka üldöztetésüknek, és innen ered a Luca-széke hagyomány is, amikor a december tizenharmadikától készülő ,,Luca-széket" karácsonykor elvitték a templomba, hogy arra felállva meglássák a boszorkányokat. Bízom benne, hogy ma már senki sem hiszi el ezeket a régi butaságokat, hogy a boszorkányok az ördög szeretői, vagy gondolja úgy, hogy a boszorkányok familiárisaikkal (állat segítőjükkel) más emberek kárára cselekszenek.

Hiszem, hogy a könyveknek, a filmeknek és persze a Wicca vallás népszerűsödésének köszönhetően már eléggé köztudatba került, hogy a boszorkányok nem gonoszak, csak varázstudó, mágiával foglalkozó emberek. Igaz, talán még így is akad, aki fél tőlük...
bordat, 2018. március 22. csütörtök, 16:52
A TANÍTÓ TANÍTÁSA Olvasd el érdemes!
az aláírás hosszabb volt: Dr. Horváth Péter.

A történetnek nincs vége itt. Azon a tavaszon újabb levél érkezett.

Peti elmondta, hogy találkozott egy lánnyal, és nősülni készül, és kérdezte, hogy Éva néni elfoglalná-e a vőlegény édesanyja számára fenntartott helyet.

Természetesen Éva néni elfogadta a meghívást.

A régi karkötőt vette fel, amiről kövek hiányoztak, és azt a parfümöt cseppentette magára, amire Peti úgy emlékezett, hogy utolsó együtt töltött Karácsonykor viselte az édesanyja.

Megölelték egymást, és Dr. Horváth Péter Éva néni fülébe súgta, ,,Köszönöm, Éva néni, hogy hitt bennem. Hálásan köszönöm, amiért segített nekem, hogy fontosnak érezzem magam, megmutatta nekem, hogy számítok, és az életem érték."

Éva néni könnyekkel a szemében visszasúgta,
,,Peti, tévedsz. Te voltál az, aki megmutattad nekem, hogy számítok, és az életem érték. Amikor találkoztam veled megtanultam, hogy hogyan érdemes tanítani."

Elizabeth Silance
bongyi53, 2018. március 21. szerda, 04:02
Képek, videók
Karácsonykor.jpg
pacsakute
2018. január 28. vasárnap, 21:52
Nő karácsonykor
eva6
2017. december 19. kedd, 08:10
egy gyertya karácsonykor.
maroka
2017. december 14. csütörtök, 10:43
Karácsonykor 01.jpg
chillik
2017. szeptember 14. csütörtök, 04:31
Karácsonykor 02.jpg
chillik
2017. szeptember 14. csütörtök, 04:30
karácsonykor.jpg
chillik
2016. szeptember 22. csütörtök, 08:23
kislány karácsonykor JPG
erzsikepuskas
2016. május 03. kedd, 14:54
Karácsonykor az ember
sanci81
2015. december 24. csütörtök, 15:37
VÁROSRÉSZ KARÁCSONYKOR.jp
gosztmagdi
2015. december 22. kedd, 11:44
Karácsonykor 006.jpg
chillik
2015. december 07. hétfő, 06:24
Karácsonykor 007.jpg
chillik
2015. december 07. hétfő, 06:23
egy igazi karácsonyfa
moncsik
2008. július 18. péntek, 23:51
plazakep11.jpg
idgie1975
2008. november 03. hétfő, 19:06
plazakep000.jpg
idgie1975
2008. november 03. hétfő, 19:06
plazakep00.jpg
idgie1975
2008. november 03. hétfő, 19:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.