Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 19. szerda | 38. hét | 262. nap | 19:20 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keresztút QR - kóddal
Rendhagyó keresztúti imádságot szervezett az Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség. Az Érseki Palota udvarán megtartott imaalkalom különlegességét a stációknál elhelyezett QR - kód adta, amelyek révén egy-egy elmélkedés vált olvashatóvá a mobilokon.
Videó Link
maroka, 2018. március 23. péntek, 08:38
Címkék: Egri Római Katolikus Egyetemi Lelkészség, Érseki Palota, stációknál elhelyezett, különlegességét, elhelyezett, olvashatóvá,
Kommentek
Európa-nap - Fesztivál és futóverseny Budapesten
másik ország társaságában 2004. május 1-jén lett tagja az uniónak, amely Bulgária és Románia 2007-es, valamint Horvátország 2013-as csatlakozásával 28 tagúra bővült.

Az ünnep alkalmából május 1-13. között Magyarországon tizennyolc városban rendeznek programokat.

Az uniós csatlakozás 14. évfordulója alkalmából vasárnap 14 kilométeres futóversenyt rendeztek Budapesten.

Az útvonal mentén tizennégy, jelentős európai uniós támogatásból felújított magyarországi vár, illetve kastély - az egri érseki palota, a fertődi Esterházy kastély, a gödöllői Grassalkovich-kastély, a gyulai Almásy-kastély, a hajósi barokk kastély, a keszthelyi Festetics-kastély, a majkpusztai Esterházy-kastély és kamalduli remeteség, a pannonhalmi bencés főapátság, a pápai Esterházy-kastély, a pécsi püspöki palota, a püspökszentlászlói püspöki kastély, a regéci vár, a tiszadobi Andrássy-kastély és a zirci ciszterci apátság - fotóját helyezték el, ezekkel azt is jelezve, hogy 2018-at az EU a kulturális örökség európai évének
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 11:39
A legszebb középkori városok Európában
kilenc kapu szakítja meg. A városban található számos román kori templom és kolostor, többek között a Szent Vincenz-, a Szent Péter- vagy a Szent Tamás-kolostor, melyek ugyan a városfalon kívül helyezkednek el, ám éppúgy meghatározzák a városképet, mint a reneszánsz stílusban épült úri házak és paloták, vagy a szűk, cakkos utcácskák.

Bamberg város Bajorországban. Bamberg híres egyetemi, érseki, sörfőző település, valamint közigazgatási központ is. A gyönyörű belváros a legnagyobb sértetlen történelmi városmag Németországban. Éépítészete a közép-európai városok számára évszázadokig minta volt, csatornái Velencéhez teszik hasonlóvá.

Nürnberg nagyváros Németországban, Bajorország szövetségi tartományban. A viharos múltú Nürnberg városképe ma már vegyes, mivel a második
schuro, 2018. március 07. szerda, 15:41
Egerben állítják ki Székely Bertalan Egri nők című alkotásának változatát
szándékot, amely arra törekszik, hogy a magyar műkincsek visszakerüljenek eredeti helyükre vagy azokra a helyekre, ahol téma szerint valamilyen módon kapcsolódási pontot találnak, így kerül most az egri vár 1552-s ostromát ábrázoló kép a hevesi megyeszékhelyre.

Csepreghy Nándor szerint a kép ma is szimbolikus jelentéssel bír és arra hívja fel a figyelmet, hogy Magyarország már számos alkalommal volt védőbástyája Európának.

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő elmondta, hogy a festményt az egri Érseki Palotában állítják ki februárban, az érdeklődők ingyenesen tekinthetik meg az alkotást. Kiemelte: az Egri nők című festmény a város szimbóluma is, amely kifejezi a szabadságot, hazaszeretet és a küzdeni akarást.

Habis László, Eger polgármestere elmondta, hogy a város pályázik a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre, amely erősítheti Eger ismertségét Európa- és világszerte, de lehetőséget ad a régió felzárkóztatására és egy értékalapú európai párbeszédre is.

Kieselbach Tamás
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 17:22
A szegénységet választotta - Helder Camara érsek
patrónusává a képviselőház kulturális bizottsága.
A ,,szegények püspökeként" ismert Camara érsek Krisztust látta a szegényekben. Tüske volt a katonai rezsim szemében, amely 1965 és 1985 között meghatározta Brazília történelmét. Tizenhat éven keresztül megtiltották számára, hogy a médiában nyilatkozzon, bojkottálták, sok munkatársát meggyilkolták, de nem tudták megakadályozni az emberi jogok védelmében végzett tevékenységét. Az Olinda-Recifei Főegyházmegye érseke a szegénysége választotta; az érseki palotát a szegényeknek adományozta. A hetvenes években elítélte a politikai disszidensekkel szemben alkalmazott rendszeres kínzást, szembeszállt a földbirtokosok által érvényesített kizsákmányolással, elnyomással. A vádra, hogy ,,vörös püspöknek" nevezték, így válaszolt: ,,Amikor enni adok egy szegénynek, mindenki azt mondja, szent vagyok. De amikor azt kérdezem, hogy a szegényeknek miért nincs ennivalójuk, akkor mindenki kommunistának nevez."

A Geraldo Maia
maroka, 2017. december 30. szombat, 00:02
Az én Mikulásom
azt jelenti " Ajándékozó Apa". A keresztényüldözések alatt őt is elfogták, éheztették, kínozták, de kivégezni nem merték.

325-ben részt vett a niceai Első Ökumenikus Zsinaton, ahol egy szenvedélyes vitában arcul ütötte Ariust. Ezért a tettéért azonnal elmozdították a Zsinatból, és felmentették püspöki teendői alól. Még azon az éjszakán a Zsinat több tagjának egyazon különös álma volt: Nikolas jelent meg előttük, egyik oldalán Isten állt, kezében az evangéliummal, a másik oldalon Szűz Mária érseki palásttal, így kinyilvánítva szimpátiájukat a magáról megfeledkezett püspök iránt. Az ámulatba esett tanácstagok azonnal Nikolashoz siettek, és bocsánatot kérve visszahelyezték pozíciójába. Ettől fogva óriási tiszteletnek örvendett, mindenki úgy tekintett rá, mint egy nagy emberre, aki nem esztelen dühből vágta arcon a szüntelenül istenkáromló Ariust, hanem Isten iránti buzgalmából.

Hosszú, békés öregkort ért meg. A legenda szerint lelkét ( 342 december 6-án ) angyalok vitték végső nyughelyére,
menusgabor, 2017. december 05. kedd, 13:30
Százezres tömeg előtt mondott misét Ferenc.....
Százezres tömeg előtt mondott misét Ferenc pápa
A szertartáson katolikus egyház feje 16 papot felszentelt. Látogatása főképpen a dél-ázsiai ország katolikus közösségére összpontosít.
A pápa a misén megköszönte az embereknek, hogy az ország különböző, messzire eső térségeiből is eljöttek. Hangoztatta:
,,ez is mutatja azt a szeretetet, amelyet az egyház iránt tanúsítanak".
Több ezer ember sorakozott a dakkai egyetem épületével szemben fekvő terület bejáratánál. A mise rendkívüli biztonsági intézkedések közepette zajlott.
Az egyházfő a mise előtt pápamobilján haladt a parkban és integetett az üdvözlő tömegnek. A Bangladesi Katolikus Szövetség becslése szerint mintegy százezer ember vett részt az eseményen.
A pápa a tervek szerint találkozik Sejk Haszina Vazed miniszterelnökkel a nap folyamán azt követően, hogy ökumenikus imát tartanak a békéért az érseki palota kertjében. Az eseményen részt vesznek a muzulmán, a hindu, a buddhista és a keresztény hit képviselői. Jelen
maroka, 2017. december 01. péntek, 17:16
Magyar művészek Szűz Máriát ábrázoló alkotásaiból nyílt kiállítás Krakkóban
Mint az MTI-nek telefonon elmondta, tárgyalópartnereivel, Marek Jedraszewski krakkói érsekkel és Stanisław Dziwisz bíborossal, nyugalmazott krakkói érsekkel, Szent II. János Pál pápa egykori titkárával együtt hangsúlyozták, hogy abban a küzdelemben, amelyben Közép-Európa most benne van, lengyelekkel, szlovákokkal, csehekkel, magyarokkal és más nemzetekkel közösen, "a kereszténység az egyetlen megtartó erő".

Leszögezték, hogy szolidárisnak kell lenni azokkal az emberekkel, akik bajban vannak, főként a közel-keleti keresztényekkel. "A lengyelek is ugyanazt az üzenetet kapták a közel-keleti egyházi vezetőktől, hogy helyben segítsünk, és ne csábítsuk Európába migránsként, menekültként az ott élőket. Nagyon komoly célokat támogatnak, mint ahogy a magyarok is: iskolákat, templomokat és más épületeket hoznak rendbe, segélyszállítmányokat juttatnak el Szíriába, Irakba és Libanonba, ahogy a magyarok is a Hungary Helps program keretében" - mondta az államtitkár.

Kiálltak amellett - folytatta -, hogy
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 19:31
Képek, videók
lelkész.png
chillik
2017. november 09. csütörtök, 08:50
Lelkészi bizonyítvány
furaila
2015. december 01. kedd, 11:08
képbe került lelkésznő
credo77
2008. április 01. kedd, 22:26
Érseki palota előtér.jpg
suzymama43
2011. november 22. kedd, 16:02
egri Érseki Palota.jpg
gigi55
2011. október 06. csütörtök, 13:57
a-kalocsai-erseki-palo ta.
gigi55
2011. október 06. csütörtök, 06:55
Érseki Palota bejárata...
caris11935
2011. március 14. hétfő, 10:22
Érseki palota - Hajós
csigamalac
2009. augusztus 30. vasárnap, 13:41
Érseki palota - Kalocsa
csigamalac
2009. augusztus 30. vasárnap, 13:40
Érseki palota - Eger
csigamalac
2009. augusztus 30. vasárnap, 13:39
Az érseki Palota bejárata
caris11935
2009. április 08. szerda, 14:39
Érseki Palota-Kalocsa
barkaszjudit
2009. február 09. hétfő, 01:49
Érseki Palota-Eger
barkaszjudit
2009. február 09. hétfő, 01:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.