Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 20. hétfő | 34. hét | 232. nap | 05:17 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kicsit pikáns
- Mi a koleszterin?
- A Teri nevű diáklány, akit már az összes fiú megkefélt a kollégiumban.

Ázsiai diplomata érkezik európai állomáshelyére, ahol a vendéglátók
elviszik egy táncprodukcióra. A diplomata kigúvadt szemekkel figyeli a táncos párt,
akik szorosan egymáshoz simulva táncolnak. A házigazda zavartan megkérdi:
- Önöknél nem szokás az ilyesmi?
- De igen - feleli az ázsiai. - Csak nálunk ezt fekve csinálják.

- Miért rossz szeretők a rodeósok?
- ???
- Mert azt hiszik, ha 8 másodpercig sikerül rajta maradniuk, akkor az már egy jó menet.

Társkereső hirdetés:
,,22 éves nő lófarokkal, megismerkedne hasonló adottságú férfival."

Jancsi és Mariska legeltetik az állataikat. Jancsi egy tehenet, Mariska egy bikát.
Egyszer csak a bika felkapaszkodik a tehén hátára.
Jancsi nézi egy ideig, majd megkérdezi Mariskát:
- Mit szólnál hozzá, ha én is azt csinálnám, amit a bika?
Mariska elgondolkodik, majd válaszol:
- Tőlem... a te tehened!
snbela44, 2012. szeptember 12. szerda, 08:04
Címkék: diplomata kigúvadt, táncos párt, házigazda zavartan, bika felkapaszkodik, tehén hátára, táncprodukcióra,
Kommentek
Pasifogó leves: sajtos sörleves pirított kolbásszal
10 dkg reszelt cheddar sajt
só, bors
kevés vékonyra karikázott kolbász
1/2 csokor kapor

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vajat egy fazékban megolvasztjuk, a zöldségeket rábodjuk, és kevergetve megdisnzteljük, majd meghintjük a liszttel, ezzel is összeforgatjuk, majd felöntjük a sörrel, hozzáadjuk a mustárt és a levest is, gyenge tűzön 10-15 percet főzzük.

Közben a sajtot lereszeljük, a kolbászkarikákat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, a kaprot finomra vágjuk.

A levest megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt cheddar sajtot, ha felolvadt, akkor a kaprot is. A tűzről lehúzzuk.

Forrón tálaljuk, a tányérban ízlés szerint megszórjuk pirított kolbászkarikákkal, de akár egy kis tejszínnel is
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 10:28
Mi legyen ma az ebéd?
zöldségleves.....mindegy. Szépen öntözgettem fel, hogy duzzadjon a rizs. Nem tettem bele vajat, mert sajnos azt már nem ehetek. DE! Jöhetett bele egy kis fehér bor. Nekem mindegy száraz vagy amilyen éppen van itthon. Kis só, bors is mehet bele, ízlés szerint. És most tettem bele kivételesen kukoricát is, fagyasztottat. Majd a végén citrom leve, reszelt parmezán, de aki eheti bármilyen sajt is jó bele, krémessé teszi a rizst, éa a végén 3 doboz tonhal. Én tálaláskor magamnak megcsepegtetem citromlével, mert szeretem ha egy kicsit pikánsan savanykás :-) Hű, azt a mindenit. Ezzel az étellel nem tudok leállni addig, amíg nem ettem degeszre magamat. persze utána szenvedés van, de tényleg fantasztikus ízkavalkád van a szájban tőle :-)
Ha eszembe jut, máris emelném a fedőt :-D Persze még csak a kis Zsuzsival ettünk, és még pályáznak majd rá 3-an :-)
Ritkán csinálok rizottót, pedig szeretem. Ja és ha éppen nincs itthon kerek szemű, rizottó rizsünk, nem kell kétségbe esni, bármelyikből mennyei eledel
dundulino, 2018. január 15. hétfő, 13:54
Mire jók a karácsonyi fűszerek?
nélkül nem lenne igazi az élmény.

Ánizs. Édes, nagyon karakteres fűszer, elsősorban teához, tésztába vagy süteményhez használják. A gyomor-, bélproblémák és a légúti betegségek gyógynövényeként gyakran alkalmazzák az édesköménnyel együtt. Azonban vigyázzunk, és csak mértékkel használjuk, ugyanis allergiás tüneteket okozhat. Ha ánizsteát készítenénk: két-három teáskanál ánizsra öntsünk forró vizet, majd egy negyedóra után öntsük át, és ha akarjuk, mézzel ízesíthetjük.

Csillagánizs. Kicsit hasonlít az íze az ánizshoz, pedig rendszertanilag igen távol áll egymástól a két fűszer. A csillagánizs egy távol-keleti örökzöld magnóliafa gyümölcse, és nemcsak ízesítőként, de dísznövényként is használják. Időnként köptetőként és gyomorgörcsökre is ajánlják, illatáról pedig úgy tartják, hogy megnyitja az elmét és elűzi a félelmet.

Fahéj. Talán a legjellegzetesebb karácsonyi fűszer, illata könnyen beazonosítható. Orvosságként a hatásspektruma elég tág: fertőzés gátló és értágító hatású,
katalinkohut, 2017. december 15. péntek, 07:25
Zamatos, pikáns korhelyleves: a tökéletes őszi-téli immunerő
mást.
Hozzávalók:

50 dkg savanyú káposzta
1 db kisebb füstölt csülök
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
1 babérlevél
1 teáskanál fűszerkömény
só - bors

Elkészítés:
A füstölt csülköt rakd valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi, és áztasd legalább fél-egy órán át attól függően, hogy mennyire füstös és sós. Ezt követően vágd kisebb darabokra. A káposztát hideg vízben alaposan mosd át. Kicsit meg is vághatod, hogy ne legyenek túl hosszúak a szálak. Rakd a húst és a káposztát is egy nagyobb edénybe, és engedd fel úgy, hogy a víz mindent ellepjen. Tedd hozzá az aprított hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával és köménnyel.

Addig főzd, míg puha nem lesz a káposzta és a hús. Ez körülbelül egy-másfél óra. Ekkor a tejfölt keverd össze a liszttel és kevés főzőlével, majd öntsd a forrásban lévő leveshez. Forrald össze öt-tíz perc
suzymama, 2017. október 26. csütörtök, 08:49
Kökénylekvár
Hozzávalók
1 kg kökény
50 dkg kristály cukor

Elkészítés
Nagyon finom lekvár készíthető ebből a vadon termő, kissé fanyar gyümölcsből.

Október végén szedjük, amikor a dér már kicsit megcsípte. Az előkészített kökényt nagyon alaposan mossuk meg, majd egészben kb. 10 perc alatt 1,5 dl vízzel összefőzzük.

Egy nagyobb szűrőn fakanál segítségével passzírozzuk át a kökény húsát. Ez a művelet kissé macerás, de megéri a fáradtságot. A gyümölcshöz képest nagy a magja, ezt kiborítjuk. Az átnyomott gyümölcshúshoz tegyük hozzá a cukrot és együtt főzzük tovább. Az átpasszírozott gyümölcs héjában sok a pektin ezért nem kell sokáig főzni, mert hamar besűrűsödik.
Készíthetjük mézzel is cukor helyett.
Ha kellően besűrűsödött tisztára mosott kicsi üvegekbe töltjük és lezárjuk. 5 percre állítsuk fejre az üveget, majd visszaforgatás után hagyjuk magától kihűlni.

Készíthetünk lekvárt házi kökényből is. Ennek kicsit sötétebb a színe. Mindkettőből készítettem,
suzymama, 2017. október 11. szerda, 13:42
Klasszikus gyógynövényes tea,
Ehhez csupán két dologra lesz szükségünk, és pofon egyszerűen készíthetünk otthon mesés torokszirupot. Ez pedig a méz és a citrom.
A dolgunk pusztán annyi, hogy egy befőttesüvegbe citromot karikázunk, majd nemes egyszerűséggel ráöntjük a mézet, betesszük a hűtőbe, és várunk három napot. (Esetleg néhány szelet gyömbérrel is feldobhatjuk. Aki pikánsabb ízeket szereti, egy kis fügét is csempészhet bele magas vitamintartalma miatt.)

Pár nap után a citrom kezd feloldódni a mézben, és az egész kicsit lekvár szerűvé válik. Ha egy forró italra vágyunk, akkor innentől elég egy jó nagy teáskanálnyi szirupot forró vízzel leönteni, és máris kész a teánk. Hogy a citromra permetezett anyagok ne kerüljenek bele az italunkba, érdemes erre a célra biocitromot szerezni, vagy ha az nem megy, akkor egy éjszakára szóda bikarbónás vízben áztassuk az egész citromot.
Forró, fűszeres gyömbértea

Egy kis darabka friss gyömbér (kb. 2x3 cm-es)
2-3 rúd fahéj
3-4 db egész szegfűszeg
1
eva6, 2017. október 07. szombat, 10:52
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
sütjük. Kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni. A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk, alaposan lecsepegtetjük, és 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradékot összekeverjük a meggylekvárral. A tortát vízszintesen kettévágjuk, a vágott felületen mindkét lapot megcsepegtetjük a maradék pálinkával. Az alsó lapot egy tálra fektetjük, szétosztjuk rajta a meggyes masszát. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, a felét a meggyre simítjuk. Ráborítjuk a felső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk. A maradék tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát (az oldalát is). Kevés tejszínből habrózsákat is nyomhatunk a torta szélére. A tortát a félretett meggyszemekkel és csokoládéreszelékkel díszítjük. Betesszük kb. 2 órára a mélyhűtőbe, hogy éppen elkezdjen fagyni.



Habos gyümölcs fagylalt

500 g tejszínhab
250 g málna vagy más gyümölcs
4 evőkanál cukor
2 cl málnapálinka

Elkészítés:
A tejszínhabot, a gyümölcsöt és a
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Mákos-meggyhabos kocka
beleforgatom. Sütőpapírral bélelt kisebb (A/4-es nagyságú) tepsibe simítom, és kimagozott meggyet szórok rá. 180 °C-os sütőben megsütöm.

A töltelékhez annyi meggyet összeturmixolok, és szitán átnyomok (bár a héja sem zavaró), hogy 3 dl legyen. Ízesítem cukorral. A málnás gyümölcskocsonyát 1 dl forró vízben feloldom. Néhányszor beteszem a mikróba, és megkevergetem, de nem forralom. Ha langyosra hűlt, a meggyvelővel összekeverem és a kemény habbá vert Hulalával vagy tejszínnel összeforgatom. Ha kicsit folyósabb lenne a hab, akkor hagyom egy kicsit hűlni, de vigyázni kell, mert gyorsan szilárdul, és akkor nem lehet szépen kenni.

A megsült tésztát függőlegesen kettévágom, a lapok közé töltöm a meggyes habot és jól lehűtöm.

Megjegyzés: a meggy és a málna nagyon jól megy egymáshoz, így nagyon finom pikáns krémet kaptam, amit nagyon jól lehetett szeletelni, miután lehűlt a
bkisseva, 2017. január 31. kedd, 14:01
Képek, videók
Egy kicsit mulassunk is.
kovacsnepanczelilona
2018. május 20. vasárnap, 11:44
kicsittbb.jpg
sz719eszter
2017. november 28. kedd, 16:03
MOZOG--KICSIT.gif
bobecili
2017. szeptember 16. szombat, 15:33
ÁTFESTVE--KICSIT.gif
bobecili
2017. szeptember 16. szombat, 14:40
Kicsit macerás, de karács
sanci81
2017. április 17. hétfő, 13:24
Télapó kicsit boldog.
sargarozsa15
2016. december 03. szombat, 06:30
Adjál csak egy kicsit Ádá
hunyadvarijozsef
2016. október 06. csütörtök, 11:45
Kicsit fehérebb lett.jpg
chillik
2016. október 01. szombat, 05:38
Kicsit rágós lett a ránto
donmolnarmeister
2016. szeptember 20. kedd, 12:21
Lehetne egy kicsit nagyob
henrietta_szantonezvelihar
2016. szeptember 05. hétfő, 16:13
kicsitndr.jpg
sz719eszter
2016. május 30. hétfő, 13:38
Csak egy kicsit el van bo
tnemarika
2016. május 15. vasárnap, 15:52
Diplomata
sanci81
2015. július 24. péntek, 15:39
Diplomata puding
dodicska
2013. december 04. szerda, 11:39
diplomata szelet
magdi06
2009. október 18. vasárnap, 17:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.