Regisztráció  Belépés
2018. július 15. vasárnap | 28. hét | 196. nap | 23:09 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csomagba rejtett újabb bomba robbant Texasban
A házi készítésű robbanószerkezethez hasonló két csomagbomba hétfőn Austinban, az állam fővárosában robbant. A korábbi robbantások is Austin környékén történtek.

Texasban mintegy ötszáz nyomozó, köztük a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) mintegy száz munkatársa vizsgálódik, köztük az az Egyesült Államokban ismert detektív, aki részt vett 1996-ban az Unabomber néven ismertté vált Ted Kaczinsky ügyének felgöngyölítésében. Az életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Kaczinsky 1978 és 1995 között robbantott házilag készített bombákat, az Egyesült Államok több szövetségi tagállamában. A mostani texasi robbantássorozatot a Fox televízió az Unabomber-ügyhöz hasonlította.

Kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Schertz rendőrfőnöke, Manny Casas elmondta: a közepes nagyságú dobozban elhelyezett csomagbomba keddre virradóra robbant fel egy postahivatal mellett, egy nőt kezeltek könnyebb sérülésekkel. További részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt.

Az AP hírügynökség információi szerint a schertzi robbantás valószínűleg nem független az Austinban és környékén elkövetettektől.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője a Fox televíziónak elmondta, hogy Donald Trump elnököt részletesen tájékoztatják a fejleményekről és szorosan együttműködünk a helyi hatóságokkal.

Közben kedden reggel az Austin-Bergstrom nemzetközi repülőtérhez közel, egy másik postahivatalban, gyanús csomagot találtak. Brian Manley, Austin rendőrfőnöke később közölte: eddigi információik szerint a schertzi csomagbomba "kifinomultabb szerkezet" volt, mint az Austinban és környékén felrobbantak.

A házilag készített, de a rendőrség által meglepően összetettnek minősített csomagbombáknak eddig négy halálos áldozatuk volt. A bombák elkészítéséhez minden alapanyag szabadon megvásárolható.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:55
Címkék: Szövetségi Nyomozó Iroda, Egyesült Államokban, Egyesült Államok, Manny Casas, Sarah Huckabee Sanders, Fehér Ház,
Kommentek
Donald Trump kivárna a bevándorlási törvénytervezettel
Az amerikai elnök Twitter-bejegyzésében annak a reményének adott hangot, hogy az őszi félidős választásokon - amikor a képviselőházat teljes egészében, a szenátust pedig csaknem harmadában megújítják - a republikánusok elsöprő győzelmet aratnak, és akkor szerinte könnyebb lesz elfogadtatni egy átfogó bevándorlási törvénytervezetet.

"A republikánusoknak nem szabad vesztegetni az időt a bevándorlási törvénytervezetre" - fogalmazott Trump és hozzátette, hogy "a demokraták csak szórakoznak, nem áll szándékukban bármit is tenni e sok évtizedes probléma megoldása érdekében".

Donald Trump azt követően tette közzé bejegyzését, hogy a képviselőházban csütörtökön a bevándorlásról előterjesztett két republikánus törvényjavaslat közül az egyiket leszavazták, a másikról pedig elhalasztották a voksolást. Erre az elhalasztott szavazásra várhatóan a jövő héten kerül sor, bár elemzők szerint bizonytalan a sikere. Trump egyébként már csütörtökön is kétségét fejezte ki a törvényjavaslatok sikerét illetően.
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 18:13
Illegális bevándorlás - Üldözés közben halálos balesetet szenvedtek Texasban embercsempészek
Az amerikai határőrizeti szervek közlése szerint vasárnap délelőtt a határőrök három városi terepjáróra (SUV) lettek figyelmesek, és gyanítva, hogy embercsempészek járműiről van szó, leintették őket. Két kocsi meg is állt - utasaik közül később többeket őrizetbe vettek -, ám a harmadik továbbhajtott. Az egyik határőr üldözőbe vette a menekülő autót, és a hajszába bekapcsolódtak a helyi seriff emberei is.

A CNN amerikai hírtelevízió híradása szerint az országúton 160 kilométeres sebességgel menekülő gépkocsi egy ponton felborult, többször megpördült és eközben az autóból 12 ember kiesett. Öten közülük életüket vesztették, többen súlyosan megsérültek.

További két embert, a gépkocsi vezetőjét és az egyik utast, akik vélhetően amerikai állampolgárok, a hatóságok letartóztatták.

Az áldozatok többsége feltételezések szerint illegálisan tartózkodott az országban. A sérültek közül néhányat mentőhelikopterrel vittek a helyszíntől mintegy 150 kilométerre északkeletre lévő San Antonióba.
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 07:04
Nagyon veszélyes rovar jelent meg Magyarországon!
bogarat, hogy “csókolózó bogár". Ártalmatlanul hangzik, azonban ezeknek a parazitáknak a terjedése halálos lehet az emberekre és állatokra egyaránt. Nem csoda, hogy ezt a poloskát gyilkos poloskának nevezik. És most jön az igazán ijesztő rész: ez a fajta poloska egykor még meglehetősen ritkán fordult elő, azonban napjainkban a számuk rohamosan növekedik. Dél-Amerikában és az Egyesült Államokban emberek ezreit fertőzte meg. Több mint 300.000 ember már fertőzött csak az Egyesült Államokban, és Texasban eddig körülbelül 400 kutya halt bele a fertőzésbe.

Ezek a poloskák vérrel táplálkoznak. A szem és száj körüli részét támadják meg az embereknek és állatoknak egyaránt, miközben alszanak. A széklet is tartalmazhatja ezeket a halálos parazitákat. A probléma az, hogy nagyon könnyen szaporodnak és terjednek, hiszen a fertőzött kutyák széklete bármilyen más állatot is megfertőzhet. A korai tüneteket nehéz felismerni, ezért néma gyilkosnak is nevezik, mert egészen tünetmentes lehet mindaddig,
lilagondolatok, 2018. május 17. csütörtök, 07:42
Texas vs. Ausztrália
Egy texasi farmer elmegy egy barátját meglátogatni Ausztráliába. A barátja körbevezeti a birtokon. Kiérnek egy nagy mezőre. A texasi farmer megjegyzi:
- Szép nagy mező ez, de nálunk, Texasban kétszer ekkorák vannak!
Bemennek egy hatalmas istállóba, a texasi ismét megszólal:
- Látom, szép teheneid vannak, de nálunk, Texasban kétszer ekkorák a tehenek!
Az ausztrál kicsit zokonveszi a nagyzolást, ezért szótlanul indulnak vissza a házhoz, amikor egy csoport kenguru ugrál el mellettük. A texasi döbbenten megkérdi:
- Úristen, ezek meg mik voltak?
Az ausztrál félvállról:
- Miért csodálkozol, nálatok Texasban nincsenek szöcskék?
eva6, 2018. május 14. hétfő, 18:40
Mosr akkor bűn, ha QRVA jól érzem magam, miután kiderült: SOKKAL TÖBBEN VAGYUNK, mint a Fidesz-bagázs idiótái?
Jelentem a 181-es és 182-es tájékozatlan tyúkeszű idiótáknak:
1. ...Texasban csak a jetit legális megölni! A róka, Texasban (is) védett faj!... :))
2. Socialist Party of Texas https://en.wikipedia.org/wiki/Socialist_Party_of_Texas

Kevesek vagytok, mint 3 napos vizihullában a mozgékonyság!... :))
foxworkinspace, 2018. május 11. péntek, 16:51
Mosr akkor bűn, ha QRVA jól érzem magam, miután kiderült: SOKKAL TÖBBEN VAGYUNK, mint a Fidesz-bagázs idiótái?
...Texasban, már LELŐTTÉK VOLNA orbánt!... — Ott rühellik a hazug disznókat és marhatolvajokat! És mivel szabad fegyverviselés van, hamar megoldják a problémás ügyeket...

(Tájékoztatásul a Fidesz-bagázs segg-hülyéinek,: a ,,marha", jelen kontextusban a régies magyar értelmezés szerint értendő, ami szerint pénzt, illetve ingó- és ingatlan vagyontárgyat is jelent...)
foxworkinspace, 2018. május 10. csütörtök, 22:28
A jövő otthonai: a kupolaház és a lebegő lakás
ugyanis az éghajlatváltozás miatt a jövőben a jelenleginél is nagyobb természeti kihívásoknak kell majd megfelelni az otthonoknak. Minisorozatunkban olyan elképzeléseket mutatunk be, melyek megfelelhetnek a kihívásoknak.

Az Egyesült Államokban és a Karib-térségben augusztusban és szeptemberben négy hétig pusztított a Harvey, Irma és Maria hurrikán. A szélsőséges esőzések és az erős szél több ezer házat és üzletet rombolt le Texasban, Floridában és Puerto Ricóban.
Nem világos, hogy teljességében az éghajlatváltozás okozza-e ezeket a viharokat, de a légkörkutatók szerint a bolygó melegedése valószínűleg agresszívabbá tette őket.
Az építészek és a fejlesztők a világ minden táján olyan jövőre számítanak, amiben a viharokkal és más éghajlattal kapcsolatos katasztrófákkal gyakrabban kell számolni. Sokan kalkulálnak az éghajlatváltozással is. Az elképzelés az, hogy az épületeket úgy tervezzék meg, hogy elviseljék a tengerszint
bordat, 2018. április 27. péntek, 19:43
Képek, videók
utca Texasban.jpg
szicu
2013. március 17. vasárnap, 10:26
Ősz Texasban
megyerimihaly
2012. október 19. péntek, 09:49
utcai WC Texasban
csigamalac
2009. augusztus 28. péntek, 16:28
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Szövetségi-palota.jpg
farkas1945
2011. február 10. csütörtök, 09:58
Szövetségi Bíróság tornya
mecsery
2010. május 19. szerda, 17:01
szövetségi elnök hivatala
mecsery
2010. február 08. hétfő, 23:21
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
mannyi.jpg
wegnerzs
2016. május 15. vasárnap, 12:50
manny800.jpg
konoksag
2008. szeptember 08. hétfő, 08:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.