Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 06:55 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hétvégi programom
Most pedig leírom,hogy én melyik programokon voltam a hétvégén.

Szombaton az Epreskerti Esték 2009 sorozat zenés irodalmi estjén volt szerencsém verseket és zenei betéteket hallgatnom egy csodálatos barokk kálváriaépület előtt.

A program a 20. századi magyar vallásos költészet nagyjait idézte meg, az éppen 120 éve
született Sík Sándortól a közelmúlt költőin, Pilinszky Jánoson és Rónay Györgyön át egészen
a kortársakig, a folyóiratban rendszeresen publikáló mai szerzőkig.
Bevezetőt mondott: Dr. Lukács László, a Vigilia folyóirat főszerkesztője
Az alábbi verseket Horváth Zsuzsa, Csépai Eszter és Fodor Tamás színművészek tolmácsolták.

Sík Sándor: Örvénynek az örvény (Radnóti Miklós emlékezetének)
Krisztus mindenfelől
A néma Miatyánk
Rónay György: Babits a betegágyon
A tenger pántlikái
Te hordozol
Pilinszky János: Introitusz
Egyenes labirintus
Meditáció
Terek
Jóhír
Vasadi Péter: Fénytelenek
Nagytúra
Vörös István: A minden feltámadó útja
Borbély Szilárd: Egy fénykép mélyéhez
Győrffy Ákos: Ruysbroek-töredékek
Halmai Tamás: Gregorián

A zenei betéteket egy különleges zenekar szólaltatta meg: az Ormányos Falka Fagott Fagottino Zenekar Bach,Händel és Haydn-műveket játszott, G. Marek Katalin vezényletével.

Részletek Georg Friedrich Händel: Tűzijáték szvitjéből
Mária énekek
J. S. Bach: Korálok
Franz Joseph Haydn: Menüettek
mezixy, 2009. szeptember 14. hétfő, 12:24
Címkék: Epreskerti Esték, Pilinszky Jánoson, Rónay Györgyön, Lukács László, Horváth Zsuzsa, Csépai Eszter,
Kommentek
Jobbik: lezártuk a választási vitákat
kielégítően kitárgyaltak, megválaszoltak, így ezentúl "a jövő felé nézünk".

A Sargentini-jelentés kapcsán az ellenzéki politikus úgy nyilatkozott: egyöntetű véleményük szerint Orbán Viktor azzal, hogy elindította a demokrácia és a jogállamiság felszámolását, "Magyarországot elképesztő veszélybe sodorta", az EU-n belül elszigetelte, és realitássá vált az "Európai Unióból való kilépés réme", veszélyeztetve a tagsággal járó előnyöket.

Jelezte: a frakcióigazgatói tisztségről lemondott Bana Tibort Lukács László váltja, akit a frakcióvezető-helyettesi poszton Staudt Gábor követ.

Mirkóczki Ádám szóvivő arról beszélt: ellenállást hirdet a Jobbik. Kilépve a klasszikus keretek közül, "nem pusztán és szimplán ellenzéki pártként és politikusokként, hanem ellenállókként fogunk magunkra tekinteni", akik kilépnek bizonyos keretek közül, mert nem csupán a kormány, hanem az egész rezsim leváltása, majd lebontása a cél - mondta.

Közlése szerint csak így lehet visszaadni a magyar emberek szabadságát,
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 17:03
Példaképeink most sem hagyják ki a Sportág választót,
Példaképeink most sem hagyják ki a Sportág választót, ahol lehetőséged lesz beszélgetni, ismerkedni a magyar sport csillagaival. Mutatjuk is, kikkel találkozhatsz. A lista még bővülhet, nézz vissza később is, mert frissítjük.
- Programok:
Szeptember 14., péntek
9:00-17 :00 Dr. Kiss Gergely
9:00 Miklós Edit
10:00-12:00 Kótai Mihály
10:00 Csabai Edvin
10:00 Dunai Antal
10:00 Fejes Dániel
10:00 Gróf Dávid
10:00 Klivinyi Kinga
10:00 Lukács Norbert
10:00 Mohamed Aida
10:00 Molnár Péter
10:00 Németh Szabolcs
10:00 Simon Sebestyén
10:00 Staicu Simona
10:00 Storcz Botond
10:00 Wladár Sándor
11:00 Torghelle Sándor
12:00 Cseh László
12:00 Juhász Roland
12:00 Kozma Dominik
12:00 Szabó Gabriella
12:00 Vári Attila

Szeptember 15., szombat
(időpont egyeztetés alatt) Kozák Danuta
9:00-17 :00 Dr. Kiss Gergely
10:00 Csabai Edvin
10:00 Gróf
maroka, 2018. szeptember 13. csütörtök, 13:41
A népjóléti bizottságban akarja meghallgatni Kásler Miklóst a Jobbik
A párt frakcióvezető-helyettese szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként azt mondta, nagyon sok, az ágazat krízisére utaló jelet látnak, a betegek és az egészségügyi dolgozók sincsenek biztonságban.

Lukács László György közölte: a bizottság összehívásával például azt szeretnék elérni, hogy Kásler Miklós elmondja, mit tett a sürgősségi ellátás problémáinak megoldásáért vagy a betöltetlen háziorvosi praxisok ügyében.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta, az egészségügyi költségvetésből éves szinte mintegy hatszáz milliárd forint hiányzik.

A politikust kérdezték Judith Sargentininek, az Európai Zöld Párt képviselőjének a magyar jogállamiságról szóló jelentéséről is, amit szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésén tárgyalnak meg. Lukács László György azt felelte, hogy tudomása szerint a Jobbik európai parlamenti politikusai nem szavazzák meg a jelentés elfogadását.
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 12:39
Filmnapokat és Európa Kulturális Fővárosa Napot rendeznek Győrben
Fekete Dávid elmondta, hogy a Budapesti Klasszikus Film Maratonnal egy időben rendezik a filmnapokat, amelyek műsorán közönségfilmek, dokumentum- és természetfilmek, valamint diafilmes vetítések is szerepelnek a Széchenyi téren, a Rómer házban és a Szent László Látogatóközpontban. A vetítéseket koncertek és közönségtalálkozók színesítik.

A program szeptember 6-án a Szent László Látogatóközpontban Az aranyember vetítésével indul. Az 1918-ban készült némafilmnek a Hoppáré zenekar ad zenei aláfestést. Aznap a Rómer házban láthatja a közönség Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című 96 perces animációját, amely csak novemberben kerül a mozikba.

Pénteken a Széchenyi téren a megnyitó után az 1931-ben készült második magyar hangosfilmet, a Hyppolit, a lakáj című fekete-fehér vígjátékot vetítik. A Rómer házban a közönség a Nagyi Projekt című, tavaly készült angol-magyar dokumentumfilmet láthatja, amely három fiatal felnőtté válásának és nagyszüleik elmúlásának történetét mutatja be. Később
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 12:44
Magyar labdarúgó-válogatott - Kovács István is kerettag
Kovács legutóbb szűk négy éve játszott a válogatottban.

A pénteken közzétett 23 tagú keretben Tamás Krisztián, Nagy Gergő és Sallói Dániel személyében három újonc található.

A hazai szövetség (MLSZ) a honlapján arról számolt be pénteken, hogy a kapitány a júniusi kinevezése óta figyelemmel kísérte minden olyan játékos szereplését, aki szóba jöhetett. Ő és stábjának tagjai a bajnoki idény indulása óta "minden releváns mérkőzést" a helyszínen tekintettek meg, és több külföldön játszó labdarúgó mérkőzésére is ellátogattak, valamint a világ távolabbi pontjain jól teljesítő játékosok mérkőzéseit is követték az interneten.

"Többször elmondtam, hogy ilyen rövid idő alatt kicsi a mozgásterem, ezért alapvetően a korábbi kerettagokra támaszkodom. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban minden olyan játékost figyelemmel követtünk, aki segítségére lehet a nemzeti csapatnak" - mondta el az mlsz.hu-nak az olasz szakember. "Kiemelkedően fontos volt, hogy az adott játékos mennyire illik bele a taktikai
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 14:25
Liget Budapest - Rövidesen megkezdődik a Magyar Zene Háza építése
A Liget Budapest Európa legnagyobb, kulturális tartalmú városfejlesztési projektje, amelynek megvalósítása már megkezdődött: zajlik például a Néprajzi Múzeum és a szomszédos mélygarázs építése, az Olof Palme Ház rekonstrukciója, a kutyás élményparkot pedig már át is adták a használóknak - emlékeztetett a beruházás szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a projekt miniszteri biztosa.

Baán László kiemelte: a Japán egyik legnevesebb építésze által tervezett épület az egykori Hungexpo irodaházak helyén jön létre úgy, hogy ezzel több ezer négyzetméter, évtizedek óta kerítéssel lezárt zöldterületet is visszaadnak a parknak.

Batta András, a Magyar Zene Háza szakmai munkacsoport vezetője hozzátette: a Városligeti-tó közelében létrejövő intézmény állandó kiállítása interaktív módon mutatja be a zene működését, valamint átfogó magyar és egyetemes zenetörténeti képet ad a látogatónak, az első időszaki tárlat pedig a magyar könnyűzene elmúlt évtizedeit tekinti majd át.

Az élményalapú zenei
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 11:01
Fábián Juli, Lukács László és a Halott pénz a Petőfi Zenei Díj díjazottjai között
át, amelyet Fábián Juli édesanyja vett át Vaszily Miklóstól, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójától. A díj átadását követően a négy jelölt közösen adta elő Fábián Juli Like a child című dalát az énekesnő emlékére.

Az év zenekara a Halott Pénz lett, Az év videoklipje díját Rúzsa Magdolna kapta a Mosd Fehérre című dal klipjéért. Az év koncertjének a Wellhello A hentesék című, a Budapest Parkban 2017. június 7-én előadott műsorát választották. Az év férfi előadója Lukács László lett a Tankcsapdából, Az év felfedezettjének járó szobrot a Follow the Flow kapta, Az év DJ-jének JumoDaddyt választották, Az év dala Pápai Jocitól az Origo lett.

Az életműdíjat - Bereményi Gézát és Demjén Ferencet követően - idén Tátrai Tibor vehette át Fülöp Zoltántól és Lobenwein Norberttől, a fesztivál főszervezőitől. Tátrai Tibor az Ivan & the Parazollal közösen adott elő egy dalt a Hobo Blues Band Vadászat című albumáról.

A jelölés alapját a Petőfi Rádióban 2017. március 1. és
velemenyezd, 2018. augusztus 21. kedd, 23:30
Hétrétország - Tíznapos összművészeti fesztivál az Őrségben
A tíz napon át tartó összművészeti fesztiválon zenei, színházi programokkal, filmvetítéssel és nyitott portákkal várják a látogatókat. Neves előadók és együttesek lépnek színpadra: a fesztivál vendége lesz Lukács Miklós, Balogh Kálmán, Bognár Szilvia, a Bohemian Betyars, Kollár-Klemencz László, a Müller Péter Sziámi AndFriends, Lajkó Félix és a Dresch Mihály Vonós Quartet - mondta el az MTI-nek Sülyi Péter, a Hétrétország alapítója.

Augusztus 12-én Hrutka Róbert és Nagy Dániel Viktor közös szerzeményeket ad elő az őriszentpéteri Pajtaszínházban. Augusztus 13-án a Bohemian Betyars zenél, a következő napon pedig Kollár-Klemencz László a Rengeteg című zenei anyagát szólaltatja meg barátaival az őriszentpéteri Malom udvaron.

Augusztus 15-én a Könnyen érthető jazz címmel Tóth Viktor szaxofonművész ad koncertet. Este neves népzenei, jazz, illetve klasszikus zenei előadók lépnek fel: az Esszencia nevű formációt Balogh Kálmán, Bognár András, Csík János, Kováts Gergő, Kunos Tamás Lakatos Róbert és
velemenyezd, 2018. július 22. vasárnap, 08:52
Képek, videók
Váradi esték.jpg
chillik
2018. május 23. szerda, 06:36
Kittytol5estekep2017-1 0-1
charlotteani
2017. október 20. péntek, 20:12
Váradi esték.jpg
taszat
2017. július 19. szerda, 01:09
Veszélyesek az esték.jpg
chillik
2017. május 15. hétfő, 05:41
estéket téli.jpg
erzsi9561
2017. január 14. szombat, 12:08
szép estekép33.jpg
53ilona
2016. szeptember 02. péntek, 11:40
estekmn15.png
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 13:21
estek06.png
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 13:02
estekk17.png
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 13:01
estekk09.png
sz719eszter
2016. május 15. vasárnap, 13:01
Pilinszky János Harmadn
maria_kadar_148
2018. május 20. vasárnap, 23:14
Pilinszky János - De élsz
sanci81
2018. március 24. szombat, 19:12
pilinszky-janos-a-vara koz
menusgabor
2017. november 27. hétfő, 18:13
Pilinszky Egy szenvedély
menusgabor
2017. november 27. hétfő, 17:46
Pilinszky János
sanci81
2015. november 02. hétfő, 15:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.