Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 12:18 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érseki irodaigazgató-helyettes: a dicsőség és a szenvedés összekapcsolódik a nagyheti eseménysorban
Monostori László kiemelte: virágvasárnappal az egyház Jézus bevonulását ünnepli Jeruzsálembe. Jézust ekkor a tömeg királyként fogadta, ruháikat és pálmaágakat terítettek elé, de ugyanez a tömeg követelte néhány nappal később a keresztre feszítését. Így kapcsolódik össze a dicsőség és a szenvedés a kereszténység legnagyobb ünnepére, a húsvétra felkészítő nagyhéten.

Az érseki irodaigazgató-helyettes elmondta: a virágvasárnap megszentelt barkaágakat majdnem egy évig megőrzik, majd elégetik, és az így keletkező hamuval szórja meg a pap a következő év hamvazó szerdáján a híveket a bűnbánat és az elmúlás jeléül. Így is megmutatkozik a dicsőség és a szenvedés, a győzelem és a halál kapcsolata. Ugyanúgy, ahogy Jézus kereszthalálában és feltámadásában is jelen van a rossz, a sötétség, amit Jézus feltámadásával legyőz, bizonyítva, hogy az élet erősebb a halálnál.

Hozzátette: a virágvasárnapi körmenetet a IV. században kezdték megtartani Jeruzsálemben, majd a nyolcadik századtól kezdve terjedt el a szokás a nyugati világban is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. március 19. szombat, 08:52
Címkék: Monostori László, szenvedés összekapcsolódik, nagyheti eseménysorban, egyház Jézus, tömeg királyként, tömeg követelte,
Kommentek
Rudolf Steiner - Eleven kölcsönhatás élők és holtak között
eljöttek, hogy a bergeni barátokkal együtt az antropozófiai életet ápoljuk, szíves örömest csatlakoznak ehhez az üdvözléshez. Nagyon szép volt az utazás a barátságos és fenséges hegyeken keresztül, és azt hiszem, hogy barátaink az itt töltött napok alatt, ebben a régi Hansa-városban jól fogják magukat érezni. Nem csupán az emberi csoda-műről, a vasútról, amellyel ide utaztunk, kaphat az ember éppen ezen a vidéken olyan benyomást, amely Európa más vidékein kevésbé észlelhető, hogy ti. közvetlenül összekapcsolódik az emberi energia alkotó ereje az ősi természettel, hanem ha az ember látja, hogy a
kövek, amelyeket szét kellett törni, - hogy létrejőjjön az, amit az emberi szellem ma létre tud hozni -
közvetlenül azok mellett a kövek mellett fekszenek, amelyeket a természet tornyosított magasra, akkor olyan benyomásokat kapunk, amelyek ennek az országnak a meglátogatását a legnagyszerűbb vállalkozássá tehetik. Ebben a régi városban éppen a magasztos háttér szépíti majd az itt töltött napokat barátaink
eposz, 2018. július 05. csütörtök, 20:13
Rudolf Steiner - Eleven kölcsönhatás élők és holtak között
eljöttek, hogy a bergeni barátokkal együtt az antropozófiai életet ápoljuk, szíves örömest csatlakoznak ehhez az üdvözléshez. Nagyon szép volt az utazás a barátságos és fenséges hegyeken keresztül, és azt hiszem, hogy barátaink az itt töltött napok alatt, ebben a régi Hansa-városban jól fogják magukat érezni. Nem csupán az emberi csoda-műről, a vasútról, amellyel ide utaztunk, kaphat az ember éppen ezen a vidéken olyan benyomást, amely Európa más vidékein kevésbé észlelhető, hogy ti. közvetlenül összekapcsolódik az emberi energia alkotó ereje az ősi természettel, hanem ha az ember látja, hogy a kövek, amelyeket szét kellett törni, - hogy létrejőjjön az, amit az emberi szellem ma létre tud hozni - közvetlenül azok mellett a kövek mellett fekszenek, amelyeket a természet tornyosított magasra, akkor olyan benyomásokat kapunk, amelyek ennek az országnak a meglátogatását a legnagyszerűbb vállalkozássá tehetik. Ebben a régi városban éppen a magasztos háttér szépíti majd az itt töltött napokat barátaink számára és
eposz, 2018. július 05. csütörtök, 20:13
Megkezdődött az idei Múzeumok éjszakája
kapcsolódva alakította ki programjait. Az összes programnak mintegy 30 százaléka köthető a családok évéhez, országszerte összesen 632 esemény kapcsolódik az idei kiemelt tematikához - tette hozzá.

Kiemelte, hogy a családok éve nem csak új támogatási formákat jelent a családok számára, hanem sok színes programot is. Az év eleje óta nagyjából 200 ezren vettek részt a családok éve különféle programjain, több mint 400 rendezvényt szerveztek országszerte.

"A család és kultúra nagyon szorosan összekapcsolódik egymással, ma már a kulturális programok az egész család számára kínálnak kikapcsolódási és tartalmas időtöltési lehetőséget" - hangoztatta az államtitkár.

A Múzeumok éjszakája programjai közül kiemelte a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum családi kincskereső programját, a Kiscelli Múzeum épületsétáját és zseblámpás kriptatúráját, amelyek egyaránt érdekes szórakozást nyújthatnak a gyerekek számára.

A Magyar Nemzeti Múzeumban családi betűkereső, míg a Mesemúzeumban kalandpálya és rendhagyó
velemenyezd, 2018. június 23. szombat, 17:02
Az élet 12 legnagyobb titka, amit elfelejtett az emberiség
az életünk és a világegyetem összefüggéseit

Ahogy elválasztottuk magunkat a természettől, elfelejtettük azt is, hogy létezésünk milyen mélyen összefügg azzal és a világegyetem kőrforgásával. Néhány, a civilizáció peremén élő törzs még mindig követi az ősi ösvényt és tisztelettel megőrizték ezt a kapcsolatot.

Belénk nevelték az elkülönülés érzését, melynek következtében felborult az egyensúly, és nem igazodunk a természet rendjéhez. Elfelejtettük, hogy a kollektív tudat összekapcsolódik a mindenséggel és összefonódva egy gyönyörű, finom táncot járnak.
3. Elfelejtettük a bennünk lakozó ősi bölcsességet

Abbéli törekvésünkkel, hogy megszerezzük a tudományos ismereteket a racionális gondolkodás által, elnyomtuk szívünk mélyén rejlő bölcsességünket. Már elfelejtettük a régi történeteket és népi tudást, amit örökül hagytak a látnokok és az ókori bölcsek, akik harmóniában éltek a világegyetemmel.
4. Megfeledkeztünk az álmainkról és letértünk az ösvényről

Azáltal,
sz719eszter, 2018. június 05. kedd, 12:39
DNS-vizsgálattal igazolták az inkák eredetével kapcsolatos legendákat
leszármazottainak genetikai adataival, akik még ma is Cuzcóban, valamint a Titicaca-tó környéki településeken élnek.

A leszármazottak családfájának rekonstruálását követően a kutatók végül 200 olyan embert azonosítottak Cuzco déli részéről, valamint Bolívia északi területeiről, akik genetikai azonosságokat mutatnak a hajdani inka nemességgel.

"Három éven át vizsgáltuk a leszármazottak genetikai adatait, és most már megerősíthetjük, hogy az inka civilizáció eredetét övező két legenda összekapcsolódik egymással" - mondta Fujita. Hozzátette: "arra a következtetésre jutottunk, hogy az inka birodalom nemessége két ágról, a Titicaca-tó és a Cuzco környékéről származik".

A kutatók munkájának azonban még koránt sincs vége, ugyanis még messzebbre vissza akarnak tekinteni a múltba, hogy "a lehető legpontosabb képet alkothassák meg a legjelentősebb prehispán civilizáció eredetéről".

Ehhez viszont már ősi leletekből, például múmiákból vett DNS-mintákra lenne szükségük. Ez azonban meglehetősen nagy
velemenyezd, 2018. május 28. hétfő, 19:21
Parádsasvár
oldalán. A falu Galyatetőtől keletre, a parádi katlan felső végében elnyúló 400 méter magas fennsíkon helyezkedik el. A faluból szemet gyönyörködtető kilátás nyílik az őt körbe ölelő hegycsúcsokra, azaz a Mogyorós-oromra, a Nagy-Lipótra, Galyatetőre, Bagolykőre, a Csór-hegyre, a Vadak-ormára, a Hármas-tetőre és a Vár hegyekre. Közigazgatásilag a településhez tartozik még Rudolf-tanya, Áldozó és Fényespuszta is.

A környékbeli falvak, Parádsasvár, Parád és Parádfürdő története szorosan összekapcsolódik.

Először 1549-ben említik írott formában ezen településeket.

Ekkor a Mátra ezen területe Országh Kristóf tulajdona.

A következő tulajdonos Ungnád Kristóf egri várkapitány volt, aki 1575-ben vette zálogba a területet.

1603-ban a későbbi erdélyi fejedelem, Rákóczi Zsigmond vásárolta meg, s mintegy 100 esztendőig birtokolta.

1676-ban jutott Parádsasvár egy részéhez II. Rákóczi Ferenc és testvére, Rákóczi Júlia.

II. Rákóczi Ferenc 1710-ben
schuro, 2018. május 25. péntek, 05:51
Az Istennő üzenete: kapcsolat a magasabb szintekkel
szintekkel


"Gyermekem, a fizikai tested az anyagi dimenzió terméke. Olyan elemekből tevődött össze itt a Földön, mint a szén, a kálcium és más anyagok. És ez a test sebezhető; vannak korlátai és élettartama véges. Azért születtél meg a fizikai testedbe, hogy megtapasztald, milyen a Földön élni, és ezek olyan tapasztalatok, amelyeket csak ily módon szerezhetsz meg és tudhatsz magadénak.

Amit a tükörben látsz, csak egy - jármű -. Az igazi részed tökéletes, korlátlan és örök. Összekapcsolódik mindennel és mindenkivel, amit látsz. A képesség, hogy az Isteni Útmutatással kapcsolatba lépj, mindig jelen van, de Neked is tenned kell ahhoz, hogy ezt a bölcsességet elérd. De a jogod ehhez születésedtől fogva megvan! A csendes meditáció, az álmodás, vagy akár az ima hatásos módszerek arra, hogy kapcsolatba kerülj felsőbb éneddel és az Istenivel. Élj ezekkel az eszközökkel, amelyeket
sz719eszter, 2018. május 21. hétfő, 12:26
Hm???
arról a szeretetről beszélek, amit tanítottak neked, hogy az a szeretet. Hidd el, az igaz szeretet közel sem olyan, mint amit tanítottak róla.

Az igazi szeretet az az érzés, ami a szíved mélyén van, amikor igazán boldog vagy. Mikor a gyerekeidre nézel, ha vannak, és érzed annak az örömét és háláját, hogy szülő vagy. Amikor valakinek segítesz a szükségében, örömöt és a hálát érzel, mert tudtál adni, és feltétel nélküli szeretetet érzel, amikor belenézel valaki szemébe, és lelketek összekapcsolódik minden szinten, és úgy érzed, egy másik dimenzióba kerültél, és körülötted minden eltűnik, mert felismeritek egymást, felismered a szeretetet, ami létrejött, és megosztjátok egymással. A mély belső felismerés egymást motiválja, hogy abba az irányba menjetek együtt, és feltárjátok a szeretet további szintjeit. Az extázis amit azért érzel, mert TUDOD, hogy áldott vagy és élsz. Ez csak egy szemernyi példája a szeretet igazi lényegének. A kreatív szikra benned, amely begyújtja a koronacsakrád, megnyitja az
eposz, 2018. május 02. szerda, 15:50
Képek, videók
Jolcsi Monostori (2).jpg
jucinenadov
2014. december 17. szerda, 01:26
Monostori erődben
meszarosnezsuzsanna
2013. április 18. csütörtök, 19:31
Komárom ,monostori erőd 2
zsokaoldala
2010. október 31. vasárnap, 16:44
Monostori Moller Pál - Ör
szalai0913
2010. július 29. csütörtök, 18:47
Monostori Erőd
mecsery
2010. március 19. péntek, 19:36
A szenvedés sokféle formá
katalin_53
2018. július 19. csütörtök, 12:01
Bizony szenvedés, de még
alvaro-hopihe
2018. július 09. hétfő, 10:21
a szenvedéstől.jpg
sz719eszter
2018. május 26. szombat, 13:30
a szenvedés addig.jpg
sz719eszter
2018. május 26. szombat, 13:29
szenvedés.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:49
szenvedés 003.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:48
szenvedés 002.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:47
szenvedés 001.png
chillik
2017. április 04. kedd, 06:49
szenvedés.jpg
juliabo2i
2016. október 13. csütörtök, 19:49
A szenvedésnél többet.jpg
chillik
2016. szeptember 30. péntek, 05:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.