Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 06:18 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érseki irodaigazgató-helyettes: a dicsőség és a szenvedés összekapcsolódik a nagyheti eseménysorban
Monostori László kiemelte: virágvasárnappal az egyház Jézus bevonulását ünnepli Jeruzsálembe. Jézust ekkor a tömeg királyként fogadta, ruháikat és pálmaágakat terítettek elé, de ugyanez a tömeg követelte néhány nappal később a keresztre feszítését. Így kapcsolódik össze a dicsőség és a szenvedés a kereszténység legnagyobb ünnepére, a húsvétra felkészítő nagyhéten.

Az érseki irodaigazgató-helyettes elmondta: a virágvasárnap megszentelt barkaágakat majdnem egy évig megőrzik, majd elégetik, és az így keletkező hamuval szórja meg a pap a következő év hamvazó szerdáján a híveket a bűnbánat és az elmúlás jeléül. Így is megmutatkozik a dicsőség és a szenvedés, a győzelem és a halál kapcsolata. Ugyanúgy, ahogy Jézus kereszthalálában és feltámadásában is jelen van a rossz, a sötétség, amit Jézus feltámadásával legyőz, bizonyítva, hogy az élet erősebb a halálnál.

Hozzátette: a virágvasárnapi körmenetet a IV. században kezdték megtartani Jeruzsálemben, majd a nyolcadik századtól kezdve terjedt el a szokás a nyugati világban is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. március 19. szombat, 08:52
Címkék: Monostori László, szenvedés összekapcsolódik, nagyheti eseménysorban, egyház Jézus, tömeg királyként, tömeg követelte,
Kommentek
Hm???
arról a szeretetről beszélek, amit tanítottak neked, hogy az a szeretet. Hidd el, az igaz szeretet közel sem olyan, mint amit tanítottak róla.

Az igazi szeretet az az érzés, ami a szíved mélyén van, amikor igazán boldog vagy. Mikor a gyerekeidre nézel, ha vannak, és érzed annak az örömét és háláját, hogy szülő vagy. Amikor valakinek segítesz a szükségében, örömöt és a hálát érzel, mert tudtál adni, és feltétel nélküli szeretetet érzel, amikor belenézel valaki szemébe, és lelketek összekapcsolódik minden szinten, és úgy érzed, egy másik dimenzióba kerültél, és körülötted minden eltűnik, mert felismeritek egymást, felismered a szeretetet, ami létrejött, és megosztjátok egymással. A mély belső felismerés egymást motiválja, hogy abba az irányba menjetek együtt, és feltárjátok a szeretet további szintjeit. Az extázis amit azért érzel, mert TUDOD, hogy áldott vagy és élsz. Ez csak egy szemernyi példája a szeretet igazi lényegének. A kreatív szikra benned, amely begyújtja a koronacsakrád, megnyitja az
eposz, 2018. május 02. szerda, 15:50
Novák Katalin: a kormány feladata segíteni a fiatalok itthoni boldogulását
Novák Katalin a SzegedMa Klub vendégeként elmondta: a fiataloknak olyan lehetőségeket kell kínálni az elhelyezkedésben versenyképes bérekkel, a gyermeknevelésben és családtámogatásokban, amelyeknek köszönhetően azt látják, hogy van Magyarországon perspektívájuk.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy az idei Családok éve egyfelől számos programot, eseményt jelent majd, másfelől új támogatási formák bevezetését hozza.

Kiemelte: a magyarországi rendezvénysorozat összekapcsolódik egy külhoni hasonló kezdeményezéssel, s e kettő révén minden magyart megszólítanak, határokon belül és kívül.

Mint elmondta, a köldökzsinór-program révén a jövőben a nem Magyarország közigazgatási határain belül született gyermekek és szüleik is jogosulttá válnak az anyasági támogatásra és a babakötvényre.

Novák Katalin a jelenlegi demográfiai helyzetet drámainak nevezte, de - közlése szerint - ez nem csak Magyarországra igaz. Jelenleg az Európai Unióban "egyetlen egy olyan ország sincs, ahol a gyermekvállalási
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 21:23
Lélektől lélekig
Lélektől lélekig
2014.05.05 - 09:56
Eggyé válni, a másik lelkébe simulni, gyönyörû és visszafordíthatatlan folyamat. Azt jelenti, hogy meztelenné válsz. Mert így akarod. Vállalod a kockázatot, hogy az a valaki láthassa az összes hibádat, vágyadat, álmaidat, reményeidet. Kezébe adod a térképet, hogy bárhová eljuthasson- megítélhesse erôsségeidet, gyengeségeidet. És mindezzel a tudással megbélyegezzen vagy megvédjen az élete árán is. ...Szabadon dönthet.
Mégis lelked lemeztelenítésével megteremted a lehetőségét annak, hogy vakon szerethessen. A választás joga az övé. Minden titok egy másik titkot hoz magával. Ebben az őszinte kitárulkozásban, egymás megismerésében elfogadjátok a másikat, kérdés és kétség nélkül. S a tökéletes elfogadásban összekapcsolódik a lelketek. Visszavonhatatlanul.
luiggi, 2018. február 13. kedd, 19:59
A félelem átalakítása
A félelem átalakítása


A félelemnek megvan a maga szépsége....a maga kifinomultsága és érzékenysége. Valójában egy nagyon finom elevenség. A szó negatív, de maga az érzés pozitív. Csupán az elevenség része, a törékenység, a kifinomultság része. Ezért engedd a félelmet kibontakozni. Remegj vele, hagyd, hogy megrengesse az alapjaidat, a felkavarodás mély élményként élvezd. Ne alakíts ki semmilyen hozzáállást a félelemmel szemben, tulajdonképpen ne is nevezd félelemnek. Abban a pillanatban, hogy így hívod, kialakítottál egy hozzáállást. Elítéled, máris kimondtad, hogy rossz, nem kellene ott lennie. Máris őrt állsz, máris menekülsz, rohansz előle. Ezért ne nevezd félelemnek. Ez az egyik leglényegesebb dolog, hagyd abba a dolgok megnevezését. Csak figyeld, milyen az érzésük, milyen a módjuk. Engedd a kibontakozást, és ne címkézd fel, maradj tudatlan. A tudatlanság mérhetetlenül
taltos1, 2018. január 22. hétfő, 23:27
Orbán Viktor: erőforrást látunk a roma közösségben
reménytelen ügy. A mostani találkozó viszont arról szól, hogy ez nem így van, ,,igenis van remény, csak dolgozni kell érte"

- jelentette ki.

A kormány szerint lehetőséget kell adni azoknak, akik keresik, mert akkor lesz igazságos a világ, ha mindenki előtt kinyílik egy lehetőség - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy Magyarországon ma csak két útja van a felemelkedésnek: a munka és a tanulás, ha pedig a kettő összekapcsolódik, az külön szerencse.

Az elmúlt évek gazdasági fejlődésének köszönhetően

Magyarországon aki tud és akar, az dolgozhat, de ,,az akarat felélesztéséhez az kell, hogy az emberek értelmét lássák a munkájuknak"

- fogalmazott a kormányfő, aki szerint a munkának emberformáló hatása is van, helyreállítja az önbecsülést, hasznos és tartalmas életet biztosít.

A tanulással kapcsolatban felidézte a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat 2011-es elindítását,
foldinefehereva, 2018. január 20. szombat, 17:03
Kegyhely látogató Klub
vonzóságát erősítve minden lehető alkalommal aktuális filmeket, DVD-ket, videomagnó felvételeket vetítünk.
Az összejövetelek hosszát illetően, főleg a kegyhely látogatások alkalmával, félnaposra, illetve egész naposra tervezzük. Ezeken a napokon - jó közösségformáló lehetőségként - együttes szalonnasütést és bográcsozást végezhetünk.
Bevezető gondolat: ,,Zarándokok vagyunk!" - írja Szent Ágoston és valóban a kegyhely látogatás, a zarándoklat utazással értendő együtt és ezzel összekapcsolódik a vallásos ember világképével, úgy, hogy a teremtő Istenhez, illetve Jézus Krisztushoz, annak szent családjához tartozó kegyhelyek nagy vonzást jelentenek bármelyik történelmi korhoz kötődve.
A zarándoklatok néha nehéz testi küzdelmet jelentenek, de az ezzel járó tudatos lelki gyakorlat a mindenkori lelki megújulás könnyebbé tesz mindent.
Arra kell törekednünk, hogy az egyes kegyhelyek, búcsúhelyek előtti napokon mind lelkileg mind fizikálisan felkészítsük magunkat: naponkénti sétákkal,
maroka, 2018. január 20. szombat, 13:44
Szerzetestől-73/858
művének,terjesztésén.
Minden keresztény, aki szenvedését Krisztuséval egyesíti a világ
üdvösségére, a megváltás művének terjedésén munkálkodik.
Most már megérted, miért kellett szenvednie az Istenanyának még szent Fia halála után is, habár neki valóban nem volt bűne? Szenvedett, hogy Fia szenvedéseit hatékonyabbá tegye az egyház életében. Megérted azt is, hogy miért mutatják be sok helyütt a szentmisét olyan oltárkô fölött, amely vértanú ereklyéjét ôrzi? A szentmisével szorosan összekapcsolódik azok szenvedéseinek emléke, akiket hitük miatt öltek meg.
Megérted, miért a Gyermek Jézusról elnevezett Szent Teréz a
hittérítôk védôszentje annak ellenére, hogy sohasem járt Európa
határain túl? Mert szenvedései által, amelyeket türelmesen elfogadott Istentôl a zárdában, hatékonyan segítette a missziók ügyét.
Már megérted, hogy miért vannak fiatalemberek és lányok, akik --
telve a legszebb reményekkel -- elhagyják a világot és kolostorba
vonulnak, hogy szemlélôdô
joetoth, 2018. január 12. péntek, 11:39
Tallóztam
Elfelejtettük az életünk és a világegyetem összefüggéseit

Ahogy elválasztottuk magunkat a természettől, elfelejtettük azt is, hogy létezésünk milyen mélyen összefügg azzal és a világegyetem kőrforgásával. Néhány, a civilizáció peremén élő törzs még mindig követi az ősi ösvényt és tisztelettel megőrizték ezt a kapcsolatot. Belénk nevelték az elkülönülés érzését, melynek következtében felborult az egyensúlyt, és nem igazodunk a természet rendjéhez. Elfelejtettük, hogy a kollektív tudat összekapcsolódik a mindenséggel és összefonódva egy gyönyörű, finom táncot járnak.
3. Elfelejtettük a bennünk lakozó ősi bölcsességet

Abbéli törekvésünkkel, hogy megszerezzük a tudományos ismereteket racionális gondolkodás által, elnyomtuk szívünk mélyén rejlő bölcsességünket. Már elfelejtettük a régi történeteket és népi tudást, amit örökül hagytak a látnokok és az ókori bölcsek, akik harmóniában éltek a világegyetemmel.
4. Megfeledkeztünk az álmainkról és letértünk az
horvathnemagdi, 2018. január 09. kedd, 15:51
Képek, videók
Jolcsi Monostori (2).jpg
jucinenadov
2014. december 17. szerda, 01:26
Monostori erődben
meszarosnezsuzsanna
2013. április 18. csütörtök, 19:31
Komárom ,monostori erőd 2
zsokaoldala
2010. október 31. vasárnap, 16:44
Monostori Moller Pál - Ör
szalai0913
2010. július 29. csütörtök, 18:47
Monostori Erőd
mecsery
2010. március 19. péntek, 19:36
szenvedés.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:49
szenvedés 003.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:48
szenvedés 002.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:47
szenvedés 001.png
chillik
2017. április 04. kedd, 06:49
szenvedés.jpg
juliabo2i
2016. október 13. csütörtök, 19:49
A szenvedésnél többet.jpg
chillik
2016. szeptember 30. péntek, 05:13
Ima Krisztus szenvedésébe
sacimama
2015. november 20. péntek, 10:59
Véget ért a szenvedés
sanci81
2015. november 01. vasárnap, 11:38
Paulo A szenvedés.jpg
gabfe
2015. október 11. vasárnap, 10:08
KG A szenvedéstől
sanci81
2015. augusztus 25. kedd, 17:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.