Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:06 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szennyezett szeszt foglaltak le a pénzügyi nyomozók Polgáron
Kovács Dorina tájékoztatása szerint minden bizonnyal az Észak-magyarországi régió egyik legnagyobb illegális szeszforgalmazóját iktatták ki a NAV pénzügyi nyomozói.

A 12 helyszínt érintő nyomozás és a házkutatások eredményeként kiderült, hogy az elkövetők házilag pancsolt szesszel kereskednek több megyében is. A nyomozással egy időben a NAV pénzügyőrei jövedéki ellenőrzéseket is végeztek.

A helyszínen a NAV szakértői intézetének mobillaborja kimutatta, hogy a szesz szennyezett, emberi fogyasztásra alkalmatlan. A 95 százalékos szeszen kívül színező és ízesítő anyagokat, illetve szűrő- és szivattyú-berendezéseket is találtak. Ezekkel a gépekkel a 30 hektoliter alapanyagból több mint kétszeres mennyiségű alkoholos italt lehetett volna előállítani.

A nyomozók megtalálták a füzetekben vezetett eladási listákat, amelyekből kiderült, hova kerülhettek a házi gyártású italok. A vevők kiléte, az eladott mennyiség elemzése még nem zárult le - jelezte Kovács Dorina.

Hozzátette: a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának miskolci nyomozói költségvetési csalás és orgazdaság gyanúja miatt folytatnak nyomozást. A tetten ért elkövetőket gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Egyikük előzetes letartóztatását, másikuk házi őrizetét rendelte el a Debreceni Járásbíróság.

A jövedéki bírság mellett a bűncselekmény elkövetése miatt akár öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható az ügyben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 10:11
Címkék: Kovács Dorina, Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának, Debreceni Járásbíróság, pénzügyi nyomozók, házkutatások eredményeként, elkövetők házilag,
Kommentek
Elnapolták Németországban a döntést a dízelautók használatának tiltásáról
Az eljárás központi kérdése az, hogy a városi önkormányzatok elrendelhetik-e a légszennyezettség miatt a dízelüzemű gépjárművek kitiltását a szennyezett városrészekből a hatályos jogi előírások alapján, vagy új, szövetségi szintű szabályokat kell alkotni.

Andreas Korbmacher tanácsvezető bíró a hírportálok beszámolói szerint a bíróság lipcsei székházában tett nyilatkozatában hangsúlyozta: kizárólag azt vizsgálják, hogy a szövetségi szintű jogszabályok alapján ki lehet-e vetni használati tilalmat a dízelüzemű autókra, és nem foglalkoznak a dízelautók körüli egyéb kérdésekkel. A döntést azért kellett elnapolni, mert több idő kell egy sor vitatott kérdés, például a tiltás arányosságának és ellenőrizhetőségének megtárgyalására.

A szövetségi közigazgatási bíróság két felülvizsgálati kérelmet tárgyal összevonva. Mindkét ügyben a Deutsche Umwelthilfe (DUH) nevű szervezet az egyik fél, amely az egyik esetben a stuttgarti, a másik esetben a düsseldorfi közigazgatási bíróságon elérte, hogy a
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 18:03
A beltéri levegő tisztításáról
A beltéri légtisztítást sokan nem tartják olyan nagyon fontosnak, pedig nagy szerepet játszik az egészségünk megőrzésében. A levegő ugyan látszólag láthatatlan, de az élet forrása, amelyet sok esetben figyelmen kívül hagyunk.

Mindannyian tudjuk, hogy a levegő elengedhetetlen tényező a mindennapi működésünkben. Sajnos manapság egyre többet hallani a légszennyezettségről. Lehet, hogy el sem tudjuk képzelni, de sok esetben a beltéri levegő még szennyezettebb lehet, mint a kinti levegő.

A beltéri levegő az öt közegészségügyi fenyegetés egyike közé tartozik. Ez a tény már csak azért is rendkívül aggasztó, mivel az emberek az idejük jelentős hányadát töltik saját otthonukban.

Otthonainkban nagyszámú potenciálisan szennyező anyag kerül a levegőbe. Néhány ilyen szennyező anyag a pollen, a tisztító- és oldószerek, állati ürülék - ha valakinek a lakásában van a macskaalom -, penész, bútorragasztók, szőnyegek előállítása során használt vegyi anyagok.

Az
pacsakute, 2018. február 16. péntek, 20:47
Azonnal bezáratták a pesti pékséget
teljesültek.

Az üzem technológiai helyiségeinek mennyezetét, illetve oldalfalait penész és pókháló borította, festésük több helyen foltokban levált. A nyílászárók felülete megkopott és kiszálkásodott, a fali csővezetékek rozsdásak és festékhiányosak voltak. A padozat rendkívül szennyezett, lisztes, poros, zsíros volt, a gépek, berendezések alatt a szennyeződés vastagon felhalmozódott. A technológiai helyiségben rágcsálóürülék is akadt. A takarítást az üzemi tevékenységhez nem illő tárgyak (pl. használaton kívüli ventilátor, elektromos szerelési anyagok) nehezítették.

A pékség területén nem volt megoldott a különböző higiéniai megítélésű élelmiszerek (alapanyag, félkész és késztermék, csomagolt és csomagolatlan
bordat, 2018. február 01. csütörtök, 14:48
Felfüggesztette egy budapesti sütőüzem működését a Nébih
14 tételt, több mint 580 kilogramm élelmiszert (alapanyagokat, félkész- és késztermékeket) vontak ki a forgalomból azok lejárt minőségmegőrzési ideje és nyomon követhetetlensége, valamint az üzemben tapasztalt műszaki és higiéniai hiányosságok miatt. Emellett a Nébih még forgalomban lévő késztermékek visszahívását is elrendelte.

Kiemelték, hogy a sütőüzem nem felelt meg a legalapvetőbb élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelményeknek, többek között az üzem technológiai helyiségei súlyosan szennyezettek volt, mennyezetét és falait penész borította, a takarítást pedig az üzemi tevékenységhez nem illő tárgyak nehezítették.

Problémát jelentett az is, hogy a pékségben nem volt megoldott a különböző higiéniai megítélésű élelmiszerek elkülönített tárolása sem, valamint a dolgozók a tészta bekeveréséhez egy erősen szennyezett építőipari fúrógépet használtak, a készáru bevonása pedig egy takaríthatatlan kartonlapon történt. A cukrászatban a kazán meghibásodása miatt a mosogatáshoz nem volt meleg folyóvíz
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 09:31
A légszennyezettség miatt tüntettek Koszovóban
A hatóságok az utóbbi néhány napban arra kérték a pristinaiakat, hogy ha lehetséges, ne hagyják el otthonaikat, a levegő szennyezettsége ugyanis elérte a kritikus szintet, ami azt jelenti - a Koha Ditore beszámolója szerint -, hogy meghaladta a legszennyezettebb kínai városok, például Sanghaj légszennyezettségi mutatóit.

A szerdai tiltakozók azt követelték, hogy a kormány tegyen valamit a levegő megtisztítása érdekében, szerintük ugyanis a gépkocsik kitiltása nem jelent tartós megoldást. A tiltakozók nagy része, illetve a megmozdulást biztosító rendőrök többsége is védőmaszkot viselt a szennyezett levegő miatt.

A légszennyezettség legfőbb oka a Pristina közelében lévő két, szénnel fűtött hőerőmű, emellett a lakosság nagy része is főleg szilárd tüzelőanyaggal, szénnel és fával fűt.
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 16:52
A kutyák is influenzával küzdenek az Egyesült Államok néhány részén
esetet - írta a medicalxpress.com.

A szakember elmondta, hogy két influenzavírus-törzs, a 2004-ben azonosított H3N8 és a 2015-ben feltűnt H3N2 fertőzhet a kutyák körében.

Az Amerikai Állatgyógyászati Egyesület elnöke, Michael Topper elmondta, hogy a kutyainfluenza egy erősen fertőző légúti megbetegedés, amelyet az influenzavírus A okoz. A szakember szerint a vírussal érintkező kutyák majdnem mindegyike megfertőződik, ugyanakkor az esetek többsége enyhe lefolyású. Az ebek más kutyáktól vagy szennyezett etető- és itatótálak, illetve játékok révén kaphatják el a betegséget.

Topper szerint a kutyainfluenza egy még "felemelkedőben lévő betegség", és az Egyesült Államokban élő kutyák többsége még nem találkozott vele. Ez azt jelenti, hogy a megfertőződött állatok nagyjából 80 százalékánál influenzaszerű tünetek jelentkeznek, például köhögés, tüsszögés, orrfolyás, bódultság, láz és/vagy étvágycsökkenés.

Glaser szerint a fertőzött állatok egy részénél hányás vagy hasmenés is jelentkezhet. "A
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 16:02
Miklósi Ádám
hétköznapjainkban is érzékelhető lenne.

Napjaink egyik legfőbb problémája ugyanis a klímaváltozás mellett a szmog és a levegőszennyezés.

Az utóbbi évben rengeteg nagyobb városban rendeltek ez szmogriadót. A szmog ugyanis rátelepedett ezekre a városokra, és a megálló légáramlás nyomán a fullasztó levegő a városlakókra telepedett.

A WHO legújabb felmérése pedig valósággal sokkoló. Az adatok és statisztikák szerint ugyanis a Föld lakosságának 92%-a él olyan helyen, ahol levegő szennyezett, vagy erősen szennyezett.

Egy levegőt termelő pavilon lehet a világ egyetlen jó megoldása, mert nem csak látványos, és beleillik minden nagyváros látképébe, de gyakorlati funkciói is teljesen jól mutatják azt, mekkora szükség is van rá.

Az egyik legjobbnak tűnő, egyben legpraktikusabb találmány ennek a helyzetnek a feloldására Miklósi Ádám zseniális elgondolása.

A légszennyezés legalább olyan súlyos egészségügyi-környezeti probléma, mint a globális
horvathnemagdi, 2018. január 30. kedd, 12:04
Képek, videók
Szennyezet terepszakasz
inoke
2012. június 07. csütörtök, 13:46
római polgárok 003.png
chillik
2016. június 14. kedd, 09:21
római polgárok 002.png
chillik
2016. június 14. kedd, 09:21
római polgárok 001.png
chillik
2016. június 14. kedd, 09:20
polgárőr kutya.jpg
agica2004
2011. március 24. csütörtök, 09:59
Polgárőrök szolgálatban
m_rika
2010. november 23. kedd, 18:31
Calais-i polgárok
mecsery
2010. február 18. csütörtök, 05:12
Polgárörök
erzsi5710
2007. október 31. szerda, 14:10
Polgárok Háza
agica2004
2007. szeptember 06. csütörtök, 13:55
Kovács A.Ferenc Csillagc
maria_kadar_148
2018. február 04. vasárnap, 23:57
kovácsné ilcsi.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:13
gombos-kovács judit.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 19:02
Kovács Edit
irmus
2018. január 02. kedd, 16:47
Kovácsné Gizike
irmus
2017. december 04. hétfő, 18:23
Kovács István Búcsúzó ró
maria_kadar_148
2017. november 11. szombat, 22:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.