Regisztráció  Belépés
2018. január 21. vasárnap | 3. hét | 21. nap | 23:41 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orbán: olyan államot akarunk létrehozni, ami élvezi az emberek bizalmát
A kormányfő hangsúlyozta, hogy a felújított vagy újonnan épített hivatalok aligha érnek valamit, ha nincsenek kiválóan felkészült és elkötelezett alkalmazottaik.

A következő évek a digitális ügyintézésre való áttérésről fognak szólni - vetítette előre.

Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központban kapott helyet az ország utolsóként átadott kormányablaka. Emlékeztetett: a mára több mint 1500 féle eljárás elintézésére lehetőséget adó egységes kormányablakok kialakítását Navracsics Tibor kezdte el miniszterként és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter zárta le a folyamatot.

A munka céljának nevezte, hogy az átalakított közigazgatás méltó legyen az ezeréves keresztény államhoz, de megfeleljen a 21. századi modern társadalom elvárásainak is.

Emlékeztetett: 2010 előtt az államnak alig akadt olyan szervezete, amely jól működött volna. Azok afféle "magánügynökségként", kiszervezve tevékenykedtek, az állampolgárok alig tudták elintézni ügyeiket, a törvények pedig nem az áldozatokat, hanem a bűnözőket védték. És mint fogalmazott, csak idő kérdése, hogy a "belülről szúrágta és korhadásnak indult" szervezet már kifelé sem tud erőt mutatni.

Mára azonban 7100-zal bővült a rendőrség létszáma és az ország minden településén állandó rendőri jelenlét van. "Helyre állítottuk a közrendet Magyarországon" - fogalmazott a kormányfő.

Szólt a közigazgatásban, a rendvédelemben és az igazságszolgáltatásban bevezetett életpályamodellről is. Hangsúlyozta: a közrend kárára megy, ha az államnak dolgozó elkötelezett, felkészült tisztviselők máshol keresnek munkát. Lassan elmondható, hogy a köz szolgálatát vállalni nemcsak szép hivatás, de kifizetődő is - fogalmazott.

A miniszterelnök az elmúlt évek látványos eseményének nevezte a Budapest környéki települések jelentőségének és méretének folyamatos növekedését. Rámutatott: az 1990-es évek óta kétszeresére növekedett Szigetszentmiklós önerőből nem lett volna képes új igazgatási központjának létrehozására, ezért kormányzati segítséggel sikerült egy romos épületet 4,4 milliárd forintból felújítani a célra.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a kormány 2010-ben azt a célt tűzte maga elé, hogy a területi közigazgatás legyen egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb. Hat évvel ezelőtt 29 kormányablakban 29 féle ügyet lehetett elintézni, ma a 270. kormányablakot adják át. Sok szervezet integrálódott az elmúlt hat évben a kormányhivatali és a járási hivatali struktúrába, létrejött 197 járás, és 25 ezer munkatárs intézi az emberek ügyeit.

Közölte, tavaly az emberek 24 millió üggyel fordultak a kormányhivatalokhoz, a most megnyíló kormányablakban pedig várhatóan félezer ember fordul majd meg.

Csökkent a várakozási idő, jelentősen nőtt azoknak az ügyeknek a száma, amelyeket kevesebb mint nyolc nap alatt képes a magyar közigazgatás elintézni - mondta Lázár János.

Polt Péter legfőbb ügyész beszédében kiemelte: az elmúlt években elindult egy olyan folyamat, amely azt akarja elérni, hogy az igazságszolgáltatás (méltó körülmények között dolgozhasson. A szigetszentmiklósi központtal új igazságszolgáltatási centrum jön létre, egy olyan helyen, ahol korábban bíróság, ügyészség nem is működött. Ezzel nagyon régi adósságot törlesztenek - mondta.

Polt Péter hozzátette: demonstratív jelentősége van annak, hogy az igazságszolgáltatás a közigazgatással, a rendészeti szervekkel egy épületbe került.

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke arról beszélt, hogy a per ugyanolyan közügy, mint az adó-, az oktatás- és az egészségügy. A bíróság akkor tölti be a rendeltetését, ha a vitákat rendezni képes, ha nem problémákat generál, hanem megoldja őket. A bírósági szervezet teljesítménye az elmúlt években javult, a két éven túl folyamatban lévő ügyek száma jelentősen csökkent, az ügyek csaknem 90 százaléka első fokon jogerőre emelkedik.

Handó Tünde úgy fogalmazott: "a kiegyezést követő aranykorhoz mérhető" a bírósági szervezet fejlődése.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány mintaértékűnek nevezte, hogy a rendőrség a bírósággal, az ügyészséggel és a kormányablakkal egy épületbe került. Mindez lehetővé kényelmesebb, kulturáltabb ügyintézést tesz lehetővé a szigetszentmiklósi kapitányság illetékességi területén élő mintegy 114 ezer embernek - mondta Papp Károly, aki két szolgálati gépkocsit és tíz kézi rádiót adott át a kapitányságnak.

A több mint nyolcezer négyzetméteres új szigetszentmiklósi létesítményben 270-en dolgoznak.

A rendezvény alatt a devizaadósokból alakult Nem adom a házamat mozgalom néhány aktivistája sárga pólóban, sípokkal, kürtökkel, "Ez itt egy olyan ország, ahol szólás után nincs szabadság", "Ne kockáztassunk! Szavazzunk nemmel a Fideszre!", "Csányisztánból nem kérünk, jogállamot akarunk", A devizahiteleseket becsapták és félrevezették", Milyen miniszterelnök az, aki elősegíti, hogy a bankok jogtalanul kilakoltassák a lakosságot" feliratú transzparensekkel tüntettek. A Jobbik aktivistái pedig "A szalagot átvághatod, az embereket már nem!" felirattal demonstráltak.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. március 03. péntek, 13:15
Címkék: Orbán Viktor, Szigetszentmiklósi Igazgatási Központban, Navracsics Tibor, Lázár János Miniszterelnökséget, Lázár János, Polt Péter,
Kommentek
Orbán Viktor: erőforrást látunk a roma közösségben
A kormány erőforrást, nem pedig áldozatot lát a magyarországi roma közösségben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és alumnitalálkozóján, a Magyar Tudományos Akadémián.
,,Nézőpontunk szerint a romák nem segélyen, tehát más adófizetők pénzén tengődő, magatehetetlen kisebbség (...), hanem olyan magyar állampolgárokról beszélünk, akiknek élhető jövőt, lehetőséget tudunk adni itt, a szülőföldjükön" - fogalmazott a kormányfő.

Megjegyezte:

Magyarországon hosszú időn át az volt a közhangulat, hogy a romák beilleszkedése, felzárkóztatása reménytelen ügy. A mostani találkozó viszont arról szól, hogy ez nem így van, ,,igenis van remény, csak dolgozni kell érte"

- jelentette ki.

A kormány szerint lehetőséget kell adni azoknak, akik keresik, mert akkor lesz igazságos a világ, ha mindenki előtt kinyílik egy lehetőség - mondta a miniszterelnök.

Orbán
foldinefehereva, 2018. január 20. szombat, 17:03
Kiknek nem volna szabad a Fidesz rabló bandára szavazni 5.
Kiknek nem volna szabad a Fidesz rabló bandára szavazni 5.

Akik képesek felismerni, hogy a bűnöző Orbán veje amikor csalással jut EU - s pénzhez, nem a csalót vagyis Orbán Viktor vejét fogja az EU büntetni, hanem minden Magyar adózó állampolgárt akiknek az adójából fizetik vissza az EU által kiszabott büntetést
ezerjo, 2018. január 19. péntek, 18:07
A hiábavaló előadásokról
érvényben!
Ugyanarról beszéltek, amiről én is írtam a
- TUDÓSÍTÁS MAGYARORSZÁGRÓL című szociográfiában 1996-ban:http://furaila.xfree.hu/252531 ,
- majd a Nemzet és anyanyelv c. esszében 2000-ben:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=132623&n=furaila&blog_
- a Néprajzi pályázati leírásban 2003-ban
http://furaila.xfree.hu/33600
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=130291&n=furaila&blog_cim =Helytörténeti-néprajzi hagyományok

- majd amiről fórumoztam Orbán Viktor Vendégkönyvében 2005-ben
és amiért kitiltottak a Vendégkönyből
1.) http://blog.xfree.hu/myblog.tvn...
http://2001-2006.orbanviktor.hu/vendegkonyv.php... .,
http://2001-2006.orbanviktor.hu/vendegkonyv.php...
*
2.) http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=128497&n=furaila&blog_cim =
A felnőttképzésről... 2.
*
3.) http://hu.wikipedia.org/wiki/Hoffmann_R%C3%B3zsa
3/1.)
furaila, 2018. január 19. péntek, 16:32
Orbán Viktor fogadta az EU vallásszabadságért felelős különmegbízottját
Jan Figel tájékoztatta a magyar kormányfőt aktuális vizsgálatairól, melyek közül kiemelte a keresztények és más vallásúak egyre romló helyzetét Pakisztánban. Orbán Viktor biztosította a különmegbízottat arról, hogy Magyarország továbbra is határozottan kiáll a világban egyre inkább elterjedő keresztényüldözés ellen, azt az elvet szem előtt tartva, miszerint a segítséget kell az érintett régiókba elvinni, nem pedig a bajt Európába hozni - ismertette a megbeszélésen elhangzottakat a sajtófőnök.
velemenyezd, 2018. január 18. csütörtök, 10:11
Valaki mondjon egy jó dolgot amit a fityisz csinált 12 év alatt?
pártszékház átjátszása az Orbán-család kezébe
- 12 állami gazdaság privatizálása, sebtiben a 2002-es választások előtt
- Gripen-ügy
- tokaji szőlőbirtokok
- narancsos bukta
- kokárda áprilisban, panelprolizás, a haza nem lehet ellenzékben, elcsalták a választásokat, hídlezárás, újraszámoltatás, polgári körök, kivonulás a Parlamentből (az első Orbán-kormány szánalmas viselkedése a választási vereségüket követően)
1998-ban egy felfele ívelő pályán kapta meg a kormányzást viktor , elsősorban a nagy közutálatnak örvendő bokros csomag miatt , 1996-tol folyamatos gazdasági növekedés volt,ami 2001-re (hala elsősorban a használt lakásokra adott hitelkamat-támogatásoknak) durva zuhanásba csapott at. 2002-ben mar egy éve csökkenő pályán levő gazdaságot,megszorításokat es adóemeléseket tartalmazó költségvetést adott át az utódoknak - legjobban tetszett az a kampányfogas ,hogy ha a szocik nyernek,akkor emelni fogjak az üzemanyagok jövedéki adóját : holott ezt ők maguk fogalmaztak bele
pikasso, 2018. január 17. szerda, 16:40
Fidesz: az MSZP-nek magát kellene feljelentenie
A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy a szocialista Korózs Lajos feljelentette mások mellett Orbán Viktort a nap folyamán a Legfőbb Ügyészségen, mivel szerinte a miniszterelnök is felelős azért, hogy csalással vették el hárommillió ember összesen háromezer-milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítását.

A Fidesz-frakció azt írta: a magánnyugdíjpénztárak "alig néhány embernek" fizetnek nyugdíjat, a magyar állam kétmillió-nyolcszázezer embernek. Úgy folytatták: a magánnyugdíjpénztárak léte a bankok és a pénzügyi spekulánsok érdeke. Az MSZP mindig is a bankok és a spekulánsok érdekét képviselte - tették hozzá.
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 15:24
Soltész Miklós: Magyarország megőrzi a keresztény kultúra értékeit
további templomfelújításokról szólva kiemelte, hogy a szentgotthárdi Nagyboldogasszony templom felújítása 550 millió forintos támogatással valósulhat meg, illetve a közeljövőben megújul a magyar és osztrák határ közvetlen közelében lévő rönöki templom is.

V. Németh Zsolt, a földművelésügyi tárca államtitkára, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy 2013-ban 150 millió forintos kormányzati támogatásból a jáki templom homlokzati részét már sikerült megújítani. Az átadáskor Orbán Viktor miniszterelnök elkötelezte magát a folytatásra, a kormány pedig nemrég a templom teljes restaurálásról döntött - közölte.

Ismertetése szerint a támogatást három évre elosztva kapja a szombathelyi egyházmegye. Már az idén elkészül a részletes felújítási program, elkezdődik a templombelső régészeti feltárása, és a restauráláshoz is hozzáfognak a szakemberek.

Jövőre befejeződik a belső tér felújítása, helyreállítják a teljes külső homlokzatot, és felépül mintegy 300 millió forint értékben egy
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 13:23
Az MSZP feljelentette Orbán Viktort a magánnyugdíjpénztári vagyon államosítása miatt
Az MSZP országgyűlési képviselője, a parlament népjóléti bizottságának alelnöke a Legfőbb Ügyészség budapesti székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a feljelentést hivatali visszaélés, közfeladati helyzettel visszaélés, azaz közfeladattal kapcsolatos kötelesség megszegése, valamint csalás és hűtlen kezelés miatt teszi Orbán Viktor miniszterelnök, Selmeczi Gabriella korábbi nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott és Matolcsy György korábbi nemzetgazdasági miniszter, mostani jegybankelnök ellen.

Felidézte, hogy az Országgyűlés politikai nyilatkozatot fogadott el - fideszes többséggel - a magánnyugdíjpénztári vagyon megvédésről, amelyben garantálták, hogy egyéni számlán mindenkinek jóváírják az eddigi befizetését, garantálják annak értékállóságát és adómentességet biztosítanak mindenkinek, aki átlép az állami rendszerbe.

Korózs Lajos szerint megfenyegettek hárommillió fiatalt, mert azt mondták, aki nem lép át az állami rendszerbe, nem fog állami nyugdíjat kapni. Ennek hatására
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:43
Képek, videók
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-semleges. jpg
megyerimihaly
2016. február 14. vasárnap, 00:20
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
orban-viktor-obama-bar ack
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:03
20150929orban-viktor-o bam
meki77
2015. szeptember 29. kedd, 23:35
orbán_viktor_kolbász.j pg
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:18
orban-viktor-cinege u.haz
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:16
orban-viktor-telki2015 .jp
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:15
kriza akos-orban-viktor-m
agica2004
2015. május 18. hétfő, 16:31
Orbán Viktor.jpg
agica2004
2015. március 12. csütörtök, 17:14
magány Szigetszentmiklós.
grimilda
2009. február 01. vasárnap, 12:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.