Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 15:37 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orbán: olyan államot akarunk létrehozni, ami élvezi az emberek bizalmát
A kormányfő hangsúlyozta, hogy a felújított vagy újonnan épített hivatalok aligha érnek valamit, ha nincsenek kiválóan felkészült és elkötelezett alkalmazottaik.

A következő évek a digitális ügyintézésre való áttérésről fognak szólni - vetítette előre.

Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy a Szigetszentmiklósi Igazgatási Központban kapott helyet az ország utolsóként átadott kormányablaka. Emlékeztetett: a mára több mint 1500 féle eljárás elintézésére lehetőséget adó egységes kormányablakok kialakítását Navracsics Tibor kezdte el miniszterként és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter zárta le a folyamatot.

A munka céljának nevezte, hogy az átalakított közigazgatás méltó legyen az ezeréves keresztény államhoz, de megfeleljen a 21. századi modern társadalom elvárásainak is.

Emlékeztetett: 2010 előtt az államnak alig akadt olyan szervezete, amely jól működött volna. Azok afféle "magánügynökségként", kiszervezve tevékenykedtek, az állampolgárok alig tudták elintézni ügyeiket, a törvények pedig nem az áldozatokat, hanem a bűnözőket védték. És mint fogalmazott, csak idő kérdése, hogy a "belülről szúrágta és korhadásnak indult" szervezet már kifelé sem tud erőt mutatni.

Mára azonban 7100-zal bővült a rendőrség létszáma és az ország minden településén állandó rendőri jelenlét van. "Helyre állítottuk a közrendet Magyarországon" - fogalmazott a kormányfő.

Szólt a közigazgatásban, a rendvédelemben és az igazságszolgáltatásban bevezetett életpályamodellről is. Hangsúlyozta: a közrend kárára megy, ha az államnak dolgozó elkötelezett, felkészült tisztviselők máshol keresnek munkát. Lassan elmondható, hogy a köz szolgálatát vállalni nemcsak szép hivatás, de kifizetődő is - fogalmazott.

A miniszterelnök az elmúlt évek látványos eseményének nevezte a Budapest környéki települések jelentőségének és méretének folyamatos növekedését. Rámutatott: az 1990-es évek óta kétszeresére növekedett Szigetszentmiklós önerőből nem lett volna képes új igazgatási központjának létrehozására, ezért kormányzati segítséggel sikerült egy romos épületet 4,4 milliárd forintból felújítani a célra.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a kormány 2010-ben azt a célt tűzte maga elé, hogy a területi közigazgatás legyen egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb. Hat évvel ezelőtt 29 kormányablakban 29 féle ügyet lehetett elintézni, ma a 270. kormányablakot adják át. Sok szervezet integrálódott az elmúlt hat évben a kormányhivatali és a járási hivatali struktúrába, létrejött 197 járás, és 25 ezer munkatárs intézi az emberek ügyeit.

Közölte, tavaly az emberek 24 millió üggyel fordultak a kormányhivatalokhoz, a most megnyíló kormányablakban pedig várhatóan félezer ember fordul majd meg.

Csökkent a várakozási idő, jelentősen nőtt azoknak az ügyeknek a száma, amelyeket kevesebb mint nyolc nap alatt képes a magyar közigazgatás elintézni - mondta Lázár János.

Polt Péter legfőbb ügyész beszédében kiemelte: az elmúlt években elindult egy olyan folyamat, amely azt akarja elérni, hogy az igazságszolgáltatás (méltó körülmények között dolgozhasson. A szigetszentmiklósi központtal új igazságszolgáltatási centrum jön létre, egy olyan helyen, ahol korábban bíróság, ügyészség nem is működött. Ezzel nagyon régi adósságot törlesztenek - mondta.

Polt Péter hozzátette: demonstratív jelentősége van annak, hogy az igazságszolgáltatás a közigazgatással, a rendészeti szervekkel egy épületbe került.

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke arról beszélt, hogy a per ugyanolyan közügy, mint az adó-, az oktatás- és az egészségügy. A bíróság akkor tölti be a rendeltetését, ha a vitákat rendezni képes, ha nem problémákat generál, hanem megoldja őket. A bírósági szervezet teljesítménye az elmúlt években javult, a két éven túl folyamatban lévő ügyek száma jelentősen csökkent, az ügyek csaknem 90 százaléka első fokon jogerőre emelkedik.

Handó Tünde úgy fogalmazott: "a kiegyezést követő aranykorhoz mérhető" a bírósági szervezet fejlődése.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány mintaértékűnek nevezte, hogy a rendőrség a bírósággal, az ügyészséggel és a kormányablakkal egy épületbe került. Mindez lehetővé kényelmesebb, kulturáltabb ügyintézést tesz lehetővé a szigetszentmiklósi kapitányság illetékességi területén élő mintegy 114 ezer embernek - mondta Papp Károly, aki két szolgálati gépkocsit és tíz kézi rádiót adott át a kapitányságnak.

A több mint nyolcezer négyzetméteres új szigetszentmiklósi létesítményben 270-en dolgoznak.

A rendezvény alatt a devizaadósokból alakult Nem adom a házamat mozgalom néhány aktivistája sárga pólóban, sípokkal, kürtökkel, "Ez itt egy olyan ország, ahol szólás után nincs szabadság", "Ne kockáztassunk! Szavazzunk nemmel a Fideszre!", "Csányisztánból nem kérünk, jogállamot akarunk", A devizahiteleseket becsapták és félrevezették", Milyen miniszterelnök az, aki elősegíti, hogy a bankok jogtalanul kilakoltassák a lakosságot" feliratú transzparensekkel tüntettek. A Jobbik aktivistái pedig "A szalagot átvághatod, az embereket már nem!" felirattal demonstráltak.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. március 03. péntek, 13:15
Címkék: Orbán Viktor, Szigetszentmiklósi Igazgatási Központban, Navracsics Tibor, Lázár János Miniszterelnökséget, Lázár János, Polt Péter,
Kommentek
Idén a méhek csak sztrájkolnak, vagy el is vándoroltak?
Igen, nálunk mezőgazdaság helyett az van. A népesség kiírtására szakosododott mega-cég. Ha lenyitod a "vezetőség" fület, látod, hogy egy magyar nincs köztük. Igen, Orbán Viktor alatt lett nekik eladva az ország. Lehet hogy a Gyurcsány is megtette volna, de ez van. Ahává beteszik a lábukat, megnövekszik a rákos megbetegedések száma. A növényeket génkezelik, és vegyszerezik. Argentínából és Dél Amerika országaiból sikerült kitiltani őket a nép nyomására. A netenm van róluk rengeteg kép, infó. Nálunk már legalább 5 éve itt vannak, senkit nem érdekel, és nem tudják eszik-e vagy isszák. Kipusztultak a méhek....nahát...hogy lehet ez?
Én nem értem mi kellene hogy felébredjenek az emberek a téli álomból....

http://www.monsantoglobal.com/global/hu/Pages/default.aspx
dudaas, 2018. április 25. szerda, 20:45
Eltávolította a tüntetésről szóló beszámolót a Hajdú Online
kalasgy KALASGY
KÖVETÉS
2018.04.23. 13:44

KAPCSOLÓDÓ
Elkelt a három független vidéki lap is
Elkelt a három független vidéki lap is
A Russmedia magyar és román lapjai átkerültek Heinrich Pecina érdekeltségébe.

A 24.hu szúrta ki, hogy nyoma veszett a vasárnapi debreceni tüntetésről szóló tudósításnak a Heinrich Pecina tulajdonába került Hajdú Online-on. A Mediaworks egykori tulajdonosa, a Népszabadság bezárásánál megismert üzletember 2017 júliusának végén szerezte meg a Russmedia magyar érdekeltségeit.

Pedig az újság Mi vagyunk Debrecen néven fognának össze címmel beszámolt, és képet is közölt a város főterén tartott tüntetésről, több ellenzéki politikust és pártot is megnevezve szemlézték az LMP, a Momentum, és Lukácsi Katalin beszédeit.

A cikk vasárnap este még megtalálható volt a Haon.hu címen, hétfő délelőttre azonban eltűnt. A cikk szövegét tárolta a Google, így továbbra is olvasható.

A Hajdú-Bihari Napló című nyomtatott
tinka1951, 2018. április 25. szerda, 09:56
Akkor is ilyen népszerű lenne Soros a balosok körében, ha Orbán mellett lobbizna?
Már a kérdés is értelmetlen, mert Soros egyáltalán nem lobbizik a baloldal mellett, sőt: https://alfahir.hu/2018/01/26/soros_gyorgy_davos_mszp_orban_viktor _fidesz
jn, 2018. április 24. kedd, 12:47
Ha Sorosová hatalomba emeli a jobbikot, akkor is támogatod?
Bocsánat! Orbán romaképe ilyen linken van!

Ez itt sokkal rövidebb de ugyan az közelebbről:
https://morvaypeter.files.wordpress.com/2015/09/orban-viktor-tablo kepe.jpg
decotext, 2018. április 23. hétfő, 16:32
Tisztelt Hajdu Miklós.
Tisztelt Hajdu Miklós.

Magasról leszarni való amit írtál.

Minden egy helyen arról, volt - e csalás a választáson, és miért nyert ennyire a Fidesz.

Miklós a lehetősége megvolt a csalásra a Fidesz rabló bandának, és a hazaáruló, bűnöző Orbán Viktornak.

Ezek után lehet magyarázkodni, lehet szépíteni a dolgot, de lemosni magáról a Fidesznek azt, hogy csalással nyerte a választást azt gyenge hazugságnak, agy mosásnak tartom.
ezerjo, 2018. április 23. hétfő, 09:35
Mosr akkor bűn, ha QRVA jól érzem magam, miután kiderült: SOKKAL TÖBBEN VAGYUNK, mint a Fidesz-bagázs idiótái?
,,A szellemi vakság akkor a legveszélyesebb, ha beteges rosszindulattal és szolgalelkűséggel egyesül. — Az emberiség történelmének összes balvégzetű megbicsaklását ez a «triász» eredményezte." — Vulpes ,,Scepticus" Optimus Prætor «foxworkinspace» Baksay-Róka Béla
(2018. 04. 23.; 00:30)

...Ámde!...
,,A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a népakarat ellenében kormányoz, ha az emberek életét veszélyezteti!" /Orbán Viktor 2007./

...Megfogadjuk!...
foxworkinspace, 2018. április 23. hétfő, 00:32
Tallóztam
kopjafával jelöltük meg a Rodostó közelében lévő avsarköyi savanyúvíz-fürdőt, a muratli út közelében fekvő iszapfürdőt, valamint azt a helyet, ahol a bujdosók partot értek Geliboluban. A híres magyar származású ágyúöntő, Macar Orbán tiszteletére kopjafát emeltünk a trákiai Demirköy (Vasfalva) főterén - így téve emlékezetessé a magyar múlt relikviáit Törökországban.
- Mondjon néhány nevet, akik Julianus-díjban részesültek.
- Gáspár Györgydeák Lajos, csíkménasági plébános (az első kitüntetett), Orbán Viktor, Farkas Árpád, dr. Eva Maria Barki, Vetési László, Böjte Csaba, Kallós Zoltán és az utolsó kitüntettet, a századik: Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. Azoknak fejezzük ki elismerésünket, akik megítélésünk szerint itthon vagy bárhol a nagyvilágban a legtöbbet tettek-cselekedtek a szórványmagyar vagy magyar ügy érdekében. És nemzeti-erkölcsi magatartásuk példamutató!
- Idén ünneplik az egységes román állam százéves évfordulóját. Hogyan látja ezt földrajzos-történész
horvathnemagdi, 2018. április 21. szombat, 07:42
Maradhat-e Magyarország a művelt világ része, 2018. április 8-a után?
A Fidesz-bagázs lázálma — a NER —, NEM demokrácia!
● A Fidesz-bagázs, elégtételvétellel fenyegeti az ellenzéket! — Ilyesmivel, CSAK DIKTATÚRÁKBAN FENYEGETŐZIK A HATALMON LÉVŐ KORMÁNYZAT!
● A Fidesz-bagázs, LISTÁT HOZATOTT NYILVÁNOSSÁGRA a 'Figyelő'-ben, AZ ÁLTALA ELLENSÉGNEK TEKINTETT ELLENZÉKIEKRŐL, ÉS KÜLÖNFÉLE CIVIL-SZERVEZETEK TAGJAIRÓL! — Ilyesmit, CSAK DIKTATÚRÁKBAN TESZ A HATALMON LÉVŐ KORMÁNYZAT!
● A fenti listázás ellen TILTAKOZÁSUKAT FEJEZTÉK KI, többek között...
a) A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TUDÓSAI, továbbá
b) A PROFESSZOROK BATTHYÁNY KÖRE! — Az utóbbi tudóskör, ALANTASSÁGNAK TARTJA A FIGYELŐ SOROS-LISTÁJÁT!
https://444.hu/...s-listajat
● A 2018-as parlamenti választásokat, CSALÁSOK SOROZATA KÍSÉRTE! — Olyan csalások sorozata, amit AZ ORBÁN-KORMÁNY, ÉS ANNAK VAZALLUSAI KÖVETTEK EL!

Konklúzió: ,,A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a népakarat ellenében
foxworkinspace, 2018. április 20. péntek, 21:15
Képek, videók
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-semleges. jpg
megyerimihaly
2016. február 14. vasárnap, 00:20
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
orban-viktor-obama-bar ack
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:03
20150929orban-viktor-o bam
meki77
2015. szeptember 29. kedd, 23:35
orbán_viktor_kolbász.j pg
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:18
magány Szigetszentmiklós.
grimilda
2009. február 01. vasárnap, 12:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.