Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 05:41 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kötött tésztaleves
Hozzávalók: 1 evőkanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 1 csokor petrezselyemzöld, 30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem, karalábé), 2 paprika, 1 csokor zeller zöld, 2 gerezd fokhagyma. A tésztához: 20 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 2 tojás, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt feketebors, petrezselyemzöld.
A zsírt lábasban felmelegítjük. Egy fej vöröshagymát kockára vágva beleszórunk. Fűszerezzük őrölt paprikával, borssal, három teáskanál vágott petrezselyem zölddel, majd hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra vágott zöldségeket is. Enyhén megsózzuk, beledobunk még egy egész vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, két kicsumázott zöldpaprikát, és a csokorba kötött zellerlevelet. Felengedjük két liter meleg vízzel, és fedő alatt addig főzzük, amíg minden puhára fő.
Közben elkészítjük a levesbetétet. A lisztet két tojással, kevés sóval és vízzel összegyúrjuk. Félretesszük pihenni.
Tölteléket sütünk hozzá. A zsírban az apró kockákra vágott vöröshagymát megpároljuk. Teszünk rá őrölt paprikát, borsot, és hozzáadjuk a csokornyi petrezselyemzöld megmaradt részét, amit apróra felvágtunk. Összesütjük, és félretesszük hűlni.
A tésztát vékonyra kisodorjuk.
Rákenjük a fűszeres-hagymás tölteléket. Hármat hosszában hajtunk rajta, ezt egy csíkban levágjuk, a széleit lenyomkodjuk, és kötünk rá egy csomót. Ugyanezt addig ismételjük, amíg a tésztánk engedi.
A leveshez öntünk még fél liter vizet, felforraljuk, és kifőzzük benne a tésztákat.
Tálalásnál a nagy betéteket külön tányérra tesszük, egy centis darabkákra felvágjuk, és mindenki ízlése szerint szedhet belőle a zöldségleveshez.
Link
suzymama, 2018. január 11. csütörtök, 16:55
Címkék: zsírt lábasban, egész vöröshagymát, csokorba kötött, apró kockákra, csokornyi petrezselyemzöld, tésztát vékonyra,
Kommentek
Koreai filmek, ahogy én látom őket
sorolni.

No, azért van, amin javítani is lehetne! Mivel sok filmet láttam, a klisék is szembe tűntek előttem, és szinte minden filmben fellelhetőek:
1. A főhős túl sok sojut (ez egy alkohol féle) iszik, így olyan helyzetbe kerül, amikor a másik főhős olyan dolgokat tud meg róla, amely a titok kategóriában van.
2. Szintén a sok sojunak köszönhetően, vagy valami sérülés után, a félájult főhőst a hátán cipeli haza a másik főhős.
3. Szinte minden filmben rament (ez egy japán tésztaleves), illetve kimchit (ez egy csípős káposzta étel) fogyasztanak a szereplők. Gyakori a rizssütemény evése is.
4. Nem tetszik, mert kellemetlen hallani, amikor fejhangon, rikácsolva kiabálnak, veszekednek egyes női szereplők.
5. Néhány filmben egy-egy mellékszereplő túljátssza magát, ami zavaró egy kicsit.
6. Érdekes, és nem igazán értem az okát, hogy egy csomó idő elmegy azzal, hogy leveszik a cipőiket, amikor belépnek egy lakásba, templomba, hivatalba, ugyanakkor kabátban ülnek le dolgozni,
klementinagidro, 2015. május 09. szombat, 21:42
Négy rosszul viselkedő kínai turista került szégyenlistára
Az országos turisztikai hivatal azért tette közzé az érintettek nevét, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a civilizált viselkedésre, a turistáknak ajánlott, valamint kötelező viselkedési szabályokra.

Egy Csang és egy Vang nevű illető annak az elhíresült esetnek a főszereplői, amelynek során tavaly decemberben egy kínai csoport tagjai útban Thaiföldről a dél-kínai Nankingba összekülönbözött a légi utaskísérőkkel. Csang a vita hevében az egyik thai légikisasszonyt hátulról leöntötte a tésztaleveshez kért forró vízzel. Vang nem folyamodott tettlegességhez, de megfenyegette a személyzetet, hogy felrobbantja a repülőgépet. A történtekről telefonos amatőr videofelvétel is készült, a gép végül visszafordult.

A rossz példát mutatók nyilvántartásba vételéről és nevük közzétételéről márciusban hoztak döntést a hatóságok, hogy ezzel is elrettentsék a kihágásoktól, a szabálysértésektől, az udvariatlan viselkedéstől az immár külföldre is egyre nagyobb számban utazó kínaiak tízmillióit.

A listán lévő
velemenyezd, 2015. május 07. csütörtök, 11:52
Régen szokás volt
között még ma is tartja magát az a mondás, ,,hogy nem is ebéd az, ha leves nincs", amiből az következik, hogy az itt élők
elsősorban levesevők. Még a 20. század közepén is háromfélét
különböztettek meg. A pergelt-levesbe hús nem került, a ,,szegény nép"
ilyet evett a legtöbbet. A főleg marha és tyúkhússal főzött húsleves a
szegényebb rétegnél ünnepi eledel, a jómódúaknál gyakori volt. A
gyümölcs és tejleves szintén a szegényebb réteg eledele. A pergelt leves
(tésztaleves, lebbencs) mellett kell megemlíteni az ,,öhöm"-öt vagy más
néven ,,slambuc-ot, ami már pirított tésztából krumplival készül, és a
tájegység kései, de jellegzetes étele - mivel a krumpli az Alföldön csak
az 1850-es években terjedt el. Kedvenc, mondhatni népeleség volt a
cibere. A gyümölcs cibere édes, a többi savanyú lé. Debrecenben főleg a
gyümölcs-ciberét ették. Egy jó darab szilvaízt vízben felfőztek, amibe
belefőzték az aszalt meggyet és cseresznyét, majd
horvathnemagdi, 2015. január 03. szombat, 13:42
Mit csinálj a karácsonyi maradékkal?
sárgarépa
1 fekete retek
negyed fej káposzta
fél fej hagyma
1 friss chilipaprika vagy szárított chili
3 evőkanál világos szójaszósz
3 evőkanál citromlé
1 evőkanál cukor
1 kiskanál olívaolaj
Elkészítése: A húst vágd nagyon vékony csíkokra. A répát, a retket és a káposztát reszeld le, a hagymát szeleteld fel nagyon vékonyra. Az öntethez keverd össze a chilit, a szójaszószt, a citromlevet, a cukrot és az olajat, és ezzel öntsd nyakon a salátát.

Gyors tésztaleves - maradék sültből vagy halból

Hozzávalók:

friss zöldségek (káposzta, répa, hagyma, krumpli, brokkoli...stb.)
húsleves
tészta (spagetti, metélt)
szójaszósz, chili az ízesítéshez
maradék sült/főtt hús/hal
Elkészítése: A levest forrósítsd fel, majd a zöldségeket főzd félig puhára benne. Add hozzá a húst vagy halat, ízesítsd. Végül főzd bele a tésztát is, és tálald forrón.

Zöldségpite maradék zöldségekből,
akiram45, 2014. december 29. hétfő, 08:48
Ámokfutó őrjöngött egy kínai áruházban, kilenc sebesült
Az eset a Kuanghszi-Csuang autonóm terület székvárosában történt a kora délutáni órákban. Az áldozatok között hatan voltak az áruház dolgozói, ketten vásárlók és egy helyi kereskedő. Valamennyien kórházban vannak, többségüket hát-, mell- és hasi sérülésekkel kezelik - közölte a rendőrség illetékese.

Szemtanúk elmondása szerint a férfi délben bevásárolt, majd délután visszatért és a pénztárostól követelte a tésztalevesét, mondván, hogy az kimaradt a csomagjából. A vita hevében elővett egy tőrt, és először a kasszánál állókra, majd a közelben lévőkre támadt. A helyszínen elfogták, az ügyben megindult a nyomozás.

Novemberben több késeléses támadásról is beszámolt a kínai média. Egy korábban mentális problémákkal kezelt 27 éves szanatóriumi alkalmazott hét embert ölt meg egy nővérszállón Észak-Kínában. A kelet-kínai Csangszuban két gyerekre támadt egy férfi, egyikük meghalt. Egy másik ámokfutó három, az iskolából hazafelé tartó gyereket késelt meg Csianghszi tartományban. Egyikük meghalt, ketten
velemenyezd, 2014. november 27. csütörtök, 14:53
Hagyományos népi ételek Hajdú-Bihar megyében
tápláléka a kenyér volt, amelyből sokat és mindenhez ettek. Rengeteg tésztát fogyasztottak, gyakran levesként. Minden nap, olykor napjában többször is ettek levest, melyeket tésztával főztek és kenyérrel fogyasztottak. Húsos leveseket rendszeresen csak a jómódúak ettek, a szegények eledelei a pergelt és a savanyú levesek voltak. Ecsedi tanulmányában, az 1930 körül fogyasztott leveseket három típusba sorolta: a pergelt, a hús-, illetve a tej- és gyümölcslevesek csoportjába.

A pergelt levesek tésztalevesek, pirított vagy pirítatlan tésztával, általában hús nélkül főzve. Ha mégis volt benne hús, akkor leggyakrabban disznó- vagy marhahúst főztek bele. Főbb összetevőik a leveles tészta vagy tördelt tészta (vagy egyéb tészták), a krumpli, a bab, vöröshagyma, fokhagyma, köleskása, sós szalonna, tojás voltak. Ízesítéshez pirospaprikát, sót, tört borsot, petrezselyem levelet, gyömbért, ecetet, zsírt, rántást és kerti sáfrányt használtak. A pergelt levesek csoportjába tartozik a pirítatlan és a pirított
memi59, 2014. április 04. péntek, 12:30
GASZTRONÓMIAI, ÉTTERMI TRENDEK – 2014
hogy követői egy-egy alapanyag lehető legnagyobb részét igyekeznek hasznosítani, szakítva azzal az évtizedeken át zajló, fogyasztói társadalmi gyakorlattal, amikor a levágott állatok, megtermelt növények nem csekély része, mint például a belsőségek, hulladéknak számítottak a fejlett és pazarló nyugati világban, s legfeljebb a legkülönbözőbb etnikai csoportok konyhájában kaphatott helyet. Ugyancsak jelentőset lépett előre:

a tartósítási eljárások közül a savanyítás (+11%),
a japán tésztaleves, a ramen (+11%),
a zöld étkezési növények (+10%), köztük különösen a kelbimbó,
a Dél-kelet ázsiai konyha (+10%),
a savanyított zöldségek (+9%),
az ősi gabonafélék (+7%),
az etnikailag jellemző lisztek (+7%),
az erjesztés (+7%),
az etnikai inspirációjú gyermek ételek (+6%),
a gourmet gyermek ételek (+6%),
az állatok takarmányozásának fontossága (+6%),
az északi konyha (nordic cuisine) (+6%),
a nem hagyományos tojások (+6%),
a nem búza alapú
bordat, 2014. január 05. vasárnap, 12:57
Képek, videók
Tésztaleves
irmus
2016. szeptember 28. szerda, 17:00
Lábasból eszek.jpg
erzsi01
2010. február 28. vasárnap, 17:58
Vöröshagyma
sanci81
2017. december 31. vasárnap, 14:29
vöröshagyma.jpg
sz719eszter
2017. november 25. szombat, 12:25
voroshagyma.jpg
lenke1964
2015. szeptember 15. kedd, 16:30
Vöröshagyma.jpg
pacsakute
2014. október 14. kedd, 04:52
vöröshagyma1.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 17:14
vöröshagyma.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 17:13
Fokhagyma vöröshagyma.jpg
pacsakute
2013. augusztus 23. péntek, 19:42
Voroshagyma
cipello
2013. augusztus 20. kedd, 15:30
vöröshagyma
macsek65
2013. január 20. vasárnap, 20:52
voroshagyma.jpg
sarkadykati
2012. december 07. péntek, 05:06
csokorba kötöttem.jpg
kicsifarkas
2013. január 07. hétfő, 19:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.