Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 17. csütörtök | 33. hét | 229. nap | 23:13 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Olykor elég...
Olykor elég egy illat,
egy fény, egy dallam,
amit ezerszer érzett,
látott, hallott, anélkül
hogy tudatosult volna,
ami hirtelen előhívhat
egy emléket .
(Diego Marani)


Link
cuppika59, 2017. augusztus 13. vasárnap, 09:49
Címkék: Diego Marani, tudatosult, előhívhat, ezerszer, hirtelen, hallott,
Kommentek
Egy nő, lehet erős, lehet gyönge, lehet megalázott,
hálás is lenni, akkor méginkább szerettem élni. Később, pedig már rengeteg embernek segítettem utat találni. Mindent elértem, amit szakmailag el lehet érni. Örültem a sikereimnek, reggeltől estig dolgoztam mások megsegítésén... És közben eltelt az életem. Azon kaptam magam, hogy már jóval 60 felett járok és leéltem egyedül az életem. Ameddig aktívan dolgoztam, addig nem igazán érzékeltem valaki hiányát, mert mindig úgy alakítottam a dolgaimat, hogy ünnepekkor még több feladatom legyen. Csak utólag tudatosult bennem, hogy tulajdonképpen menekültem. Lemenekültem az egész életemet! Csak hatvan felett volt erőm reálisan szembenézni önmagammal. Akkoriban, karácsonyfám sem volt, mert nem szakítottam annyi időt, hogy feldíszítsek egyet. Valószínű fájt volna egyedül állni alatta, ezért nem tettem, inkább menekültem otthonról és másokon segítettem, pedig nekem is szükségem lett volna segítségre. Rájöttem, hogy senkit nem lehet terrorral megtartani, mert minden ember szabad, szabad lélekkel, szabad akarattal és
suzymama, 2017. július 01. szombat, 19:28
Alekszejev Tamara magát is meglepte a vk-döntőben
vívásával alapozta meg, mivel 35 ellenfeléből 28-at legyőzött. A csütörtökön lebonyolított nyitószám után az úszásban elért 18. idő ellenére két szám után is vezetett, a hibátlan lovaglással pedig kifejezetten tekintélyesnek számító, 23 másodperces előnnyel kezdhette meg a kombinált számot. Mint mondta, a lövészetes futás előtt egyáltalán nem törődött azzal, hogy a nagy favoritok közül ki mekkora hátránnyal indul majd mögötte, csak magával foglalkozott, s ez kifizetődött.

"Az utolsó 400 méteren tudatosult bennem, hogy ezt a versenyt meg fogom nyerni, és senki sem veheti elé tőlem az első helyet" - mondta Alekszejev.

Az öttusázóknak a vk-döntő után nincs sok idejük a pihenésre, mivel kevesebb mint egy hónap múlva már Európa-bajnokságot rendeznek, majd augusztus végén kerül sor a világbajnokságra Kairóban.

"A vb-re lesz kiélezve a forma, az Európa-bajnokság előtt pedig még elmegyünk majd egy hétre Párizsba edzőtáborozni. Az Eb előtt megpróbálunk mindent úgy csinálni, mint most a vk-döntő előtt.
velemenyezd, 2017. június 26. hétfő, 11:01
Öttusa ob - Kasza Róbert megvédte címét
kapitány.

Marosi az idény elején azért nem versenyzett, mert az olimpia után későn kezdte el a felkészülést, majd lovasbalesetet szenvedett, megsérült a combközelítő izma és a dereka.

Nem indult az ob-n Demeter Bence, aki idén a világkupa-sorozatban nyert egyéniben aranyat és ezüstöt is. Ő kisebb csípősérülés miatt hagyta ki az ob-t, de már edz.

Ezúttal búcsúztatták el a versenyzéstől visszavonuló, csapatban és váltóban világbajnok Tibolya Pétert.

"Az utolsó nyolcszáz méter szörnyű volt, mert ott tudatosult bennem, hogy ez az utolsó versenyem - mondta az MTI-nek, hozzátéve, hogy a sportágtól nem szakad el, az UTE szakosztály-igazgatójaként tevékenykedik tovább. - Ez jó, mert 22 öttusával töltött év után nem tudnám elképzelni a sportág nélkül az életem."

Tibolya tíz éve volt magyar bajnok, most pedig - edzés nélkül - 12. lett.

Eredmények:

egyéni:1. Kasza Róbert (KSI SE) 1457 pont2. Harangozó Bence (Volán Fehérvár) 14363. Marosi Ádám (BHSE) 1429

csapat:1. Volán Fehérvár
velemenyezd, 2017. június 10. szombat, 19:54
Diólevél legyen a barátod!
Diólevél legyen a barátod!
Téma: Gyógyító növények | Hozzászólás

A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról.

Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa. Az árnyas terebélyes növényről kevesen tudják, bár termését sokan kedvelik, hogy mennyi gyógyhatást köszönhetünk e növénynek.

A dióról nem lehet lelkesedés nélkül írni, hisz tavasztól őszig a legtöbb élmény, beszélgetés, eszegetés a diófa hűs árnyékában történik. A régiek nem véletlen tisztelték, hiszen nem csak termése, hanem levele is igazi elixírnek számított. Az a sok-sok módszer, amit most átnyújtunk, sok nemzettől származó, vidéki tapasztalati megfigyeléseken alapul, de ma már tudományos alapja is van.

Igaz az ismert mondás, hogy a diófa az ember legnagyobb barátja. Ha elfogadod a diófát barátodnak, gondozod, kártevőit pusztítod, akkor segítségedet ugyanolyan módon hálálja meg, rengeteg gomba, rovar, féreg, baktérium
nanoka72, 2017. május 30. kedd, 18:38
Belső megtapasztalás
Belső megtapasztalás

A Lélek bizonysága egy belső megtapasztalás, mely mélyen a hívők lelkében él, Isten Lelke ezen keresztül közvetlen bizonyságot ad arról, hogy ők Isten gyermekei.
Ennek a bibliai tanításnak a megerősítéséhez segítségül kell tehát vennünk Isten gyermekeinek tapasztalatait - de nem kettő vagy három emberét, vagy néhányét, hanem egy nagy, megszámlálhatatlan seregét. Ezek a tapasztalatok ma is, mint minden időben az élő és már elhunyt "bizonyságtevők fellege" által igaznak bizonyulnak (Zsid 12,1), és ezt megerősítik saját és mások tapasztalatai is. A Lélek maga adott bizonyságot lelkemnek, hogy én is egy vagyok az Isten gyermekei közül. És amint ezt megkaptam, nyomban így kiáltottam: "Abba, Atya!" (Gal 4,6) Ezt tettem úgy, mint ti, anélkül, hogy előzetesen elgondolkodtam volna a Lélek gyümölcseiről vagy azok tudatosultak volna bennem. Ez a megbizonyosodás adott nekem szeretetet, örömöt, békességet és adta a Lélek minden gyümölcsét.

John Wesley
kalmanpiroska, 2017. május 06. szombat, 07:48
Aki még soha nem költözött...
Aki sohasem költözött, nem érzi ennek a változásnak a veszélyeit. Nem érzi mennyi, eddig nem ismert érzés az, ami összeroppanthatja kevéske erejét, ami a helyváltoztatás után megmaradt.
Minden gyökeret kitépni balgaság, annyi mint egy sebet hagyni elvérezni figyelmetlenségből.
Most miért tudatosult benned, és miért nem érezted amikor még időben volt?

Ettől ember az ember. Amikor elindul egy úton tudja, hogy végig kell mennie. Keskeny ez az út és már túl hosszúnak is tűnik. Nincsen lehetőség sem visszafordulni, sem letérni az útról. Menni, menni kell!


bzsuzsanna, 2017. május 02. kedd, 22:15
Képek, videók
Marani és Frani kollekció
farkas1945
2013. május 27. hétfő, 17:03
osho-a_tudatos_ember_m ind
menusgabor
2016. október 11. kedd, 17:22
Tudatosság-TÉL
1vargaildyko
2016. augusztus 19. péntek, 05:22
tudatossag.jpg
_sokoldalu_
2016. április 11. hétfő, 16:04
Tudatosság-HEGY
1vargaildyko
2016. február 15. hétfő, 10:17
Tudatosság.jpg
pacsakute
2015. október 09. péntek, 21:11
tudatos.jpg
lenke1964
2015. szeptember 18. péntek, 10:40
A tudatosság útján járni.
pacsakute
2014. augusztus 05. kedd, 21:01
A tudatosság....jpg
pacsakute
2013. szeptember 08. vasárnap, 09:03
Tudatos álom1.jpg
margoboszi
2013. július 18. csütörtök, 14:32
tudatosság.jpg
szidnifox
2012. május 29. kedd, 20:05
Tudatos Vásárlók Egyesüle
zoldkaszino
2011. január 21. péntek, 07:53
tudatossg.jpg
zafir28
2010. november 23. kedd, 11:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.