Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 14:00 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Olykor elég...
Olykor elég egy illat,
egy fény, egy dallam,
amit ezerszer érzett,
látott, hallott, anélkül
hogy tudatosult volna,
ami hirtelen előhívhat
egy emléket .
(Diego Marani)


Link
cuppika59, 2017. augusztus 13. vasárnap, 09:49
Címkék: Diego Marani, tudatosult, előhívhat, ezerszer, hirtelen, hallott,
Kommentek
Szép gondolatok...
"Olykor elég egy illat, egy fény, egy dallam, amit ezerszer érzett, látott, hallott, anélkül hogy tudatosult volna, ami hirtelen előhívhat egy emléket."

Diego Marani

Fordította: Lukácsi Margit
aranyoslila, 2018. július 04. szerda, 22:38
Kányádi Sándor halála - MMA: költészetének legfontosabb üzenete a szülőföld szeretete
formálódott, földrajzilag is behatárolható területen megvalósuló táj-kultúra-ember egysége".

"A költő pedig nem tett mást - ahogy mondani szokta -, mint leírta, amit látott. Csakhogy amit meglátott, és ahogyan leírta, abból a 20. század második felének legjelentősebb erdélyi magyar költői életműve és az egyetemes magyar irodalom kimagasló értéke született" - hangsúlyozta Pécsi Györgyi. Hozzáteszi: Kányádi Sándor versei különösen revelációszerűen hatottak a hetvenes-nyolcvanas években, amikor tudatosult, hogy ténylegesen is eltűnhetnek a határon túli milliós magyar közösségek, például a romániai magyarság is.

"Költészete töretlenül hiteles: megformáltságban, nyelvében, versszerkesztésében sohasem haladta vagy előzte meg azt a szintet, melyet érzelmileg, gondolatilag birtokolt, idegen vagy félidegen felségvizekre sohasem hajózott, mindenkor az általa teljességgel birtokba vett világról írt, arról, amelyikben teljességgel otthon volt" - idézi a közlemény Pécsi Györgyit, aki 2003-ban jelentetett meg
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 14:12
Szakértő: egyre több gyermeknél alakul ki cukorbetegség az elhízás miatt
Az elhízott gyerekek nagyon könnyen cukorbeteggé válhatnak. Az egyes típusú cukorbetegség nem függ össze az elhízással, a kettes típus az összes cukorbeteg gyerek két százalékát érinti - mondta, hozzátéve: ez óriási növekedés ahhoz képest, hogy ez nem létező betegség volt korábban.

A kettes típusú cukorbetegség gyerek- és felnőttkorban is sokáig tünetmentes marad, csak szűréssel lehet kideríteni. A betegség azért marad sokáig rejtve, mert társadalomban máig nem tudatosult: a túlsúly, a kövérség betegség - összegezte Tóth-Heyn Péter.
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 00:07
A halál
haláluk előtt néhány héttel költöztek be a betegek. Akadtak - habár elenyésző kisebbségben -, akik nem igényelték a lelkész szolgálatot. A halállal szembenézve olyan kérdések törnek elő az emberből, amelyeket hétköznapi körülmények között hajlamosak vagyunk elnyomni magunkban.
Egy Susan nevű ismerősünk, részben Janet hatására, elkezdett egy tanfolyamot, hogy kórházi lelkészként szolgálhasson. Élményeiről naplót írt, hogy kórházi lelkészként szolgálhasson. Élményeiről naplót art, így tudatosult benne, milyen erősen próbára teszik és formálják hitét a más valláshoz tartozó vagy nem hívő betegekkel folytatott beszélgetések. Arra is ráébredt, hogy mivel ő maga bízik a ,,minden vigasztalás Istenében", őszinte együttérzéssel tud belépni azoknak a betegeknek a szobájába is, akik nem osztoznak hitében. ,,Mintha Isten meg akarná tanítani, hogyan tárjam szélesre a szívemet, miközben rá figyelek" - mondja. Susan gondolataiból példát meríthetünk arra, hogyan képviselhetjük
kalmanpiroska, 2018. április 25. szerda, 13:27
diófa levele
Diólevél legyen a barátod!

A diófa ma úgy tűnik reneszánszát éli és egyre többen érdeklődnek a diófalevél gyógyító hatásáról.

Szinte minden kertes háznál megtalálható a diófa. Az árnyas terebélyes növényről kevesen tudják, bár termését sokan kedvelik, hogy mennyi gyógyhatást köszönhetünk e növénynek.


A dióról nem lehet lelkesedés nélkül írni, hisz tavasztól őszig a legtöbb élmény, beszélgetés, eszegetés a diófa hűs árnyékában történik. A régiek nem véletlen tisztelték, hiszen nem csak termése, hanem levele is igazi elixírnek számított. Az a sok-sok módszer, amit most átnyújtunk, sok nemzettől származó, vidéki tapasztalati megfigyeléseken alapul, de ma már tudományos alapja is van.


Igaz az ismert mondás, hogy a diófa az ember legnagyobb barátja. Ha elfogadod a diófát barátodnak, gondozod, kártevőit pusztítod, akkor segítségedet ugyanolyan módon
faciendum, 2018. április 12. csütörtök, 22:23
Iszapömlés - Az elsőrendű vádlott ma sem cselekedne másként, mint hét és fél éve
"ő látja az eseményeket, találkozott rendőrrel, tűzoltóval", ahogy akkor fogalmazott, "már minden villog". Ezt követően elindult a gáthoz, amelyről leérve értesítette az akkori ajkai polgármestert, Toldi Tamást.

Úgy fogalmazott, hogy ma is úgy döntene, hogy azt a polgármestert hívja fel, akit ismer, mert ő azonnal összekötötte a többi polgármesterrel. A környező települések polgármestereit azért nem tudta értesíteni, mert nem ismerte őket, csak az ajkait.

"A gáton, a helyszíni szemlénél tudatosult bennem, hogy ott akkora dolog történt, amit elképzelni sem lehet" - fogalmazott Bakonyi Zoltán, majd hozzátette, olyan szerencsétlen szituáció zajlott le, amire senki, de senki nem számított. Meggyőződése szerint az áramlást, az elöntés nagyságát nem lehetett volna semmilyen formában befolyásolni.

Elmondta azt is, hogy 12 óra 32 perckor Kolontár polgármestere, Tili Károly "minden értesítést megtett", s ha neki, Bakonyi Zoltánnak korábban kialakul a veszélyérzete, akkor sem tudott volna több
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 17:44
Képek, videók
Marani és Frani kollekció
farkas1945
2013. május 27. hétfő, 17:03
Gyógyító Tudatosság
irmus
2018. július 10. kedd, 08:28
tiszta tudatosság.jpg
sz719eszter
2018. június 14. csütörtök, 23:56
osho-a_tudatos_ember_m ind
menusgabor
2016. október 11. kedd, 17:22
Tudatosság-TÉL
1vargaildyko
2016. augusztus 19. péntek, 05:22
tudatossag.jpg
_sokoldalu_
2016. április 11. hétfő, 16:04
Tudatosság-HEGY
1vargaildyko
2016. február 15. hétfő, 10:17
Tudatosság.jpg
pacsakute
2015. október 09. péntek, 21:11
tudatos.jpg
lenke1964
2015. szeptember 18. péntek, 10:40
A tudatosság útján járni.
pacsakute
2014. augusztus 05. kedd, 21:01
A tudatosság....jpg
pacsakute
2013. szeptember 08. vasárnap, 09:03
Tudatos álom1.jpg
margoboszi
2013. július 18. csütörtök, 14:32
tudatosság.jpg
szidnifox
2012. május 29. kedd, 20:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.