Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 08:27 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Olykor elég...
Olykor elég egy illat,
egy fény, egy dallam,
amit ezerszer érzett,
látott, hallott, anélkül
hogy tudatosult volna,
ami hirtelen előhívhat
egy emléket .
(Diego Marani)


Link
cuppika59, 2017. augusztus 13. vasárnap, 09:49
Címkék: Diego Marani, tudatosult, előhívhat, ezerszer, hirtelen, hallott,
Kommentek
Második esély
Második esély

Sok emberre, akik Istenben nyert életüket teljesen elveszítették, és akik fölött a bűn újra átvette a hatalmat, ez érvényes.
Miután tudatosult bennük, milyen mélyre is zuhantak, és szégyenüket megvallották Isten előtt, újra feltöltekeztek Isten szeretetével - és Isten ezáltal őket nemcsak a tökéletesedés útjára vezette, hanem biztos alapokat is adott nekik, megerősítve és megszilárdítva őket. Most újra, még nagyobb mértékben részesei annak az áldásnak, amelynek már korábban is birtokában voltak. Sőt figyelemre méltó, hogy sokan, akik a megigazító vagy megszentelő kegyelmüket eljátszották, és olyan mélyre zuhantak, hogy alig voltak Isten szolgáinak nevezhetőek, Isten őket mégis a már elvesztett állapotukba helyezte vissza - és ezt gyakran egy szempillantás alatt.
Egyszerre visszanyerték mindkettőt, Isten jóindulatának ismeretét és igaz szeretetének megtapasztalását. Egy pillanat alatt elnyerték újra bűnük bocsánatát, és sokan közülük meg is szentelődtek.

John
kalmanpiroska, 2017. november 29. szerda, 08:23
Érzelmi zsarolás
fel?
Az érzelmi zsarolás felismerése attól válik nehézzé, hogy az áldozat nemcsak a másik emberrel, hanem a saját érzéseivel és a lelkiismeretével is harcol. A legtöbben ezért az elfojtást választják: magukba zárják a problémát, és sok esetben meg is magyarázzák (még önmaguknak is), hogy nem is gáz ez a kapcsolat; van néhány probléma ugyan, de hát ott a szeretet, baj nem lehet. Csakhogy ez nem igaz. Lehet baj, méghozzá elég nagy, és mielőtt ez bekövetkezik, jobb, ha teszel is valamit ellene.
Ha már tudatosult benned, hogy valami nagyon nincs rendben, és elkezdesz figyelni, akkor az érzelmi zsarolás felismerése már nem is lesz olyan bonyolult feladat. Röviden erről van szó: a kapcsolatotokból hiányzik az egyenlőségjel. Az érzelmi zsaroló gyakran emeli magát föléd (Te ilyen meg olyan vagy, bezzeg én megteszem érted ezt meg ezt...), és igyekszik bebizonyítani, hogy míg ő mindent megad Neked, Te nemcsak kevés vagy, de még hálátlan is. Az érzelmi zsaroló legerősebb fegyvere a bűntudatkeltés. Ő a jó,
horvathnemagdi, 2017. november 21. kedd, 20:50
Heti útravaló Müller Pétertől - 293. rész
rosszak"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.


"Akik rosszat mondanak rólad, azoknak a szándékai rosszak. Akkor is, ha ez nem tudatosult bennük, és azt hiszik magukról, hogy őszinték. Nem azok!"

Akik rosszat mondanak rólad, azoknak a szándékaik rosszak
Forrás: Thinkstock

Vigyázz! Ez egy érzékeny gondolat! Csak akkor érvényes, ha megvizsgálod előtte, hogy ez a ,,rossz", ez a ,,bírálat" vagy ,,kritika" szeretetből származik-e vagy sem.

Szeretetből
taltos1, 2017. október 04. szerda, 23:38
Múzeumi apróságok
felismerésével már. Anyja karban hozta fel a lépcsőn, ami nem tetszett neki. Olyan volt mint egy felhúzott játék, ami türelemtelenül várta, hogy végre tegyék már le a padlóra, hagy guruljon. A folyosó elején feszes vigyázban a falnak támaszkodó teremőr az apróság felé lépett, aki felgyorsulva közeledett. Őrünk megvárta míg mellé él, majd kezével lenyúlva a futóbajnokot egy széles kanyarodási műveletbe terelte, aki a 180 fokos manőver végrehajtását először észre sem vette, csak akkor lepődött meg, amikor tudatosult benne, hogy már az anyja felé szedi a lábait. Megtorpan, GPS-e útvonalat tervez, visszafordul a teremőr irányába, elé áll, majd kezecskéit a magasba lendíti. Teremőrünk tanácstalanul áll előtte. Az apróság csak áll ott várakozóan felemelt karokkal, de szája már lefelé görbül, a vihar kitörni készül. Az őr kérdően néz az anyukára, az bólint. Lábak emelkednek, boldogság van.
2. Anyuka két kislányával az emelet első termének bejáratához ér. A teremben kivénhedt szalagparketta van. A nagyobbik,
naplopoleon, 2017. szeptember 10. vasárnap, 08:51
“Soha nem szeretnék gyereket!”
megbotránkoztatott!

Egy nő őszinte vallomása és magyarázata arra, hogy miért nem szeretne gyereket szülni.
,,Amit most le fogok írni, lehet, sokakat elborzaszt: de soha nem szeretnék gyereket szülni.

Gondolom, felmerül a kérdés: hogy de hát miért nem szeretném megélni az anyaság örömét, annak legszebb pillanatait? Biztos sokan gonosz embernek tartanak, de mielőtt bárki is elítélne, szeretném, ha meghallgatna.

Normális, ideálisnak mondható gyerekkorom volt, de már elég fiatalon tudatosult bennem, hogy nem szeretnék gyereket. Voltak ugyan babáim, de a család házi kedvenceivel jobban szerettem játszani. Jelenleg is két cuki kiskutyám van, akikkel úgy bánok, mintha a gyerekeim volnának.

Már kamasz voltam, amikor hangosan is kimondtam a véleményem, hogy nem akarok gyereket. Eleinte a szüleim és a barátaim is azt gondolták, hogy ez egy pillanatnyi időszak, majd elmúlik. Az évek teltek, de a véleményem nem változott.

Az általános vélekedések ellenére,
suzymama, 2017. július 02. vasárnap, 14:17
Egy nő, lehet erős, lehet gyönge, lehet megalázott,
hálás is lenni, akkor méginkább szerettem élni. Később, pedig már rengeteg embernek segítettem utat találni. Mindent elértem, amit szakmailag el lehet érni. Örültem a sikereimnek, reggeltől estig dolgoztam mások megsegítésén... És közben eltelt az életem. Azon kaptam magam, hogy már jóval 60 felett járok és leéltem egyedül az életem. Ameddig aktívan dolgoztam, addig nem igazán érzékeltem valaki hiányát, mert mindig úgy alakítottam a dolgaimat, hogy ünnepekkor még több feladatom legyen. Csak utólag tudatosult bennem, hogy tulajdonképpen menekültem. Lemenekültem az egész életemet! Csak hatvan felett volt erőm reálisan szembenézni önmagammal. Akkoriban, karácsonyfám sem volt, mert nem szakítottam annyi időt, hogy feldíszítsek egyet. Valószínű fájt volna egyedül állni alatta, ezért nem tettem, inkább menekültem otthonról és másokon segítettem, pedig nekem is szükségem lett volna segítségre. Rájöttem, hogy senkit nem lehet terrorral megtartani, mert minden ember szabad, szabad lélekkel, szabad akarattal és
suzymama, 2017. július 01. szombat, 19:28
Képek, videók
Marani és Frani kollekció
farkas1945
2013. május 27. hétfő, 17:03
osho-a_tudatos_ember_m ind
menusgabor
2016. október 11. kedd, 17:22
Tudatosság-TÉL
1vargaildyko
2016. augusztus 19. péntek, 05:22
tudatossag.jpg
_sokoldalu_
2016. április 11. hétfő, 16:04
Tudatosság-HEGY
1vargaildyko
2016. február 15. hétfő, 10:17
Tudatosság.jpg
pacsakute
2015. október 09. péntek, 21:11
tudatos.jpg
lenke1964
2015. szeptember 18. péntek, 10:40
A tudatosság útján járni.
pacsakute
2014. augusztus 05. kedd, 21:01
A tudatosság....jpg
pacsakute
2013. szeptember 08. vasárnap, 09:03
Tudatos álom1.jpg
margoboszi
2013. július 18. csütörtök, 14:32
tudatosság.jpg
szidnifox
2012. május 29. kedd, 20:05
Tudatos Vásárlók Egyesüle
zoldkaszino
2011. január 21. péntek, 07:53
tudatossg.jpg
zafir28
2010. november 23. kedd, 11:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.