Regisztráció  Belépés
2018. május 26. szombat | 21. hét | 146. nap | 02:38 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Levertség
Pedig beoltattam magamat influenza ellen, de mégis elért valami. Lábadozok. Közben persze csinálom a dolgaimat.
Egy megjegyzés: én tréfának véltem, hogy a határőr laktanyába megy a piarista iskola. A mostani épületben működött a megye legelső iskolájaként. S vált a város meghatározó intézményévé. Ha én a piaristák helyébe lennék, a kapott pénzt erre az épületre költeném.
Régi ideám: Az épületek és a lelkek összetartoznak. A lelkeket nem lehet elvinni az ipartelepre. A laktanya más sorsú épület kellene, hogy legyen. Mondhatnám: mi közöm hozzá. Mondom: Mindenhez van közöm: én vagyok a polgár.
sandrapolke, 2018. február 13. kedd, 13:27
Címkék: határőr laktanyába, piarista iskola, mostani épületben, megye legelső, város meghatározó, piaristák helyébe,
Kommentek
Ötórai tea...........
Az angolok valóban úgy hiszik, hogy egy csésze tea sok mindenre gyógyír lehet. Az ötórai teázás - amely valójában egy uzsonna - valóban megoldhatja a délutáni levertség és éhség problémáját. Koktéllal megtoldva pedig kifejezetten stílusos nyári elfoglaltság.
A délutáni teázás hagyománya Anna Russellnek, Bedford hercegnőjének a nevéhez fűződik. Az 1840-es években az angolok csak kétszer étkeztek naponta, korán reggel és késő este. Az úrhölgynek emiatt gyakran korgott a gyomra, így elrendelte, hogy délutánonként szervírozzanak neki könnyű szendvicseket és süteményeket. Az étkezési ceremóniának kezdetben a hálóterem adott otthont, később azonban átköltözött a közös helyiségek egyikébe, ahol barátok is csatlakoztak az uzsonnához.
bordat, 2018. május 02. szerda, 19:33
Élelmiszerbiztonsági riasztást adtak ki egy keserű sárgabarackmag étrendkiegészítőre
2018.0334. A Nébih az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült arról, hogy a magas cianid tartalmú termékből Magyarországra is érkezett, ezért azonnal felvette a kapcsolatot a belföldi forgalmazókkal.

A sárgabarack, keserű mandula, illetve más csonthéjas gyümölcsök magjában amigdalin nevű cianogén glikozid található. Az amigdalin a mag elfogyasztása után az emberi szervezetben cianiddá alakul át, a cianid mérgezés hányingert, lázat, fejfájást, álmatlanságot, szomjúságot, levertséget, idegességet, izom- és ízületi fájdalmat, vérnyomásesést okozhat, szélsőséges esetben pedig halált okoz.

A sárgabarackmagok amigdalin tartalma nagyon eltérő lehet. Az utóbbi években több RASFF bejelentés is volt, több sárgabarackmagban vagy keserűmandulában magas cianid tartalmat mértek, sőt volt olyan eset, amikor egy sárgabarackmag-fogyasztó kórházba került cianidmérgezéssel.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2016-ban kiadott véleménye szerint a felnőttek több mint három
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 16:35
B Vitaminok
Fontos szerepet tölt be a vörösvértestek és az érfalak felépítésében, valamint az idegi funkciók, a fogíny és a fogak karbantartása is nagyrészt tőle függ.

A B6-vitamin kulcsszerepet játszik az aminosavak szintézisében, a zsír- és hormon anyagcserében.

B6-vitamin hiányában: bőr- és nyálkahártyatünetek, vérszegénység, ideggyulladás, bőrtünetek, bőr érzékennyé, sérülékennyé válik, bőrgyulladás, kopaszodás, repedezett, száraz bőr alakulhat ki, általános tünetek:
gyengeség, levertség, fáradtság léphetnek fel.

B12-vitamin:

Általánosan ajánlott: vészes vérszegénység megelőzésére, depresszió enyhítésére, idegfájdalmak, zsibbadás, fülcsengés megakadályozására, szívbetegségek kockázatának csökkentésére, sclerosis multiplex tüneteinek enyhítésére, fülzúgás csökkentésére.

A B12-vitamin enyhe hiánya is növelheti a szívbetegségek, a depresszió és talán az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét is.

A B12-vitaminnal kezelt betegek arról számoltak be,
irmus, 2018. március 10. szombat, 10:56
Ha fájnak az ízületek, ezeket tilos enni
koncentrációját. Emellett azautoimmun betegségekrizikóját is nvelik A cukrok közvetetten is károsíthatják az ízületeket, mert hozzájárulnak a hízáshoz, a plusz kilók pedig nagyobb terhelést jelentenek az ízületeknek. Ráadásul, ezek a feldolgozott szénhidrátok tulajdonképpen tápanyag nélküli, üres kalóriák, hiszen az előállítási folyamatok alatt kikerülnek belőlük az értékes rostok és vitaminok egyaránt.

Ízületi fájdalmak okai és kezelése
Ezek a gócok lehetnek felelősek a hajhullásért, levertségért, ízületi panaszokért
Tünetek, amelyek májbetegséget jelezhetnek
Reaktív arthritisz: amit tudni érdemes róla

Bár azt mindenki tudja, hogy az omega-3 zsírsavak igen jótékonyan hatnak a szervezetünkre, és például a gyulladások csökkentésében is szerepet játszanak, azzal kevesebben vannak tisztában, hogy az omega-6 zsírsavak jóval kártékonyabbak, és egyenesen fokozzák a gyulladásokat, így az azokkal együtt járó fájdalmakat is. Sajnos a legtöbb népszerű növényi zsiradékban sok
tinka1951, 2018. február 28. szerda, 09:21
David Brainerd hagyatéka
David Brainerd hagyatéka

David Brainerd (1718-1747) egyike volt az első misszionáriusoknak, akik úttörő missziói munkát végeztek Észak-Amerika indiánjai között.
Elmondhatatlan erőfeszítéseket tett, gyakran teljesen egyedül volt az őserdőben, gyötörte a levertség és a kezdeti sikertelenség, de mindezek között újra meg újra kereste és megtalálta az Istenben való nyugalmat és örömet. Sok napot és éjszakát töltött el böjtölve, imádkozva és Isten Igéjéről elmélkedve.
Amikor Brainerd teljesen kimerülve, leverten és lehangolódva már a missziói tevékenysége feladására készült, Isten hirtelen hatalmas ébredést adott az indiánok között, amire nem volt emberi magyarázat.
Azok a naplók, amelyeket David Brainerd ezekben az években vezetett, megragadó bizonyságai annak, hogyan ismeri fel egy fiatal keresztyén először a saját romlottságát, bűnös mivoltát és minden jóra való alkalmatlanságát, ugyanakkor pedig hogyan nyílik meg a szeme Isten dicsőségére és kegyelme nagyságára.
Brainerd csak
kalmanpiroska, 2018. február 20. kedd, 15:14
"Mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el"
"Mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el" (2Kor 12:9)


Ahhoz, hogy Istennek szolgálhassunk, hogy munkáját jól és diadalmasan végezhessük, arra van szükség mindenekelőtt, hogy saját gyengeségünknek tudatában legyünk. Amikor Isten harcosa saját erejében bízva vonul a harcba, dicsekedve: "Tudom, hogy győzni fogok; erős karom és vitéz fegyverem kivívják számomra a győzelmet", akkor nincs messze a vereség. Isten nem támogatja azt, aki a maga erejében bízik. Aki túl biztosra veszi a diadalt, rosszul számít, mert: "nem erővel, sem hatalommal, hanem az én lelkemmel, mondja a Seregeknek Ura". Aki dicsekedve vonul a harcba, az vígan lobogó zászlóját a porban vonszolva vonul vissza, fegyvereit pedig megvetéssel cipeli. Aki Istennek szolgál, az tegye az Ő akaratát és az Ő erejével, máskülönben Isten nem fogadja el a szolgálatot. Amit az ember Isten erejének segítsége nélkül tesz, az sohasem lehet Istené. A föld gyümölcse nem kell az Úrnak, Ő csak azt aratja le, amelynek a magva a mennyből
kalmanpiroska, 2017. november 04. szombat, 07:25
Természetes gyógymód zsírmáj esetén
esetén nem az alkohol felelős a betegség kialakulásáért.

A túlzott mennyiségű alkoholfogyasztás mellett a zsírmáj legfőbb rizikófaktorai:

- magas koleszterinszint
- magas vérnyomás
- túlsúly
- 2-es típusú cukorbetegség
- hepatitisz
- gyors testsúlycsökkenés
- alultápláltság

Általában a betegség elején a páciensek nem tapasztalnak különösebb tüneteket, bár néhányan alhasi fájdalomra, fáradtságra, étvágytalanságra és levertségre panaszkodnak.

A zsírmáj a legtöbb esetben visszafordítható folyamat, főként életmód változtatással.

A legjobb házi praktikák zsírmáj esetén

1, Almaecet
Az almaecet az egyik legkiválóbb természetes gyógyír zsírmáj esetén, mivel segít megszabadulni a máj körül felhalmozódott zsírtól és elősegíti a fogyást is. Emellett csökkenti a gyulladások mértékét, valamint elősegíti a máj egészséges működését.

Adjon egy evőkanál almaecetet egy pohár langyos vízhez,
pacsakute, 2017. szeptember 25. hétfő, 17:01
Képek, videók
levertzzz.png
sz719eszter
2016. november 29. kedd, 13:27
levert.png
sz719eszter
2016. november 29. kedd, 13:27
Mint határőr 1970
vajdageza
2016. december 26. hétfő, 17:29
határőr
mecsery
2010. február 28. vasárnap, 04:46
rendőrök és határőrök
mecsery
2010. február 28. vasárnap, 04:45
Határőr.jpg
rv_keptar
2009. április 11. szombat, 07:45
Határőr 2.jpg
rv_keptar
2009. április 11. szombat, 07:45
Piarista Iskola Kmét.jpg
jpiros
2011. október 21. péntek, 10:11
Szeged MÁV épület.jpg
agica2004
2018. március 21. szerda, 16:31
szülészet régi épülete.jp
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:22
korház épülete.jpg
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:13
émász épúlet.jpg
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:09
épület.png
chillik
2017. december 06. szerda, 15:30
Metrodom épület Újpesten
kicsoda57
2017. november 16. csütörtök, 23:42
A hadbíróság épülete elöt
chillik
2017. január 26. csütörtök, 10:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.