Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:07 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Levertség
Pedig beoltattam magamat influenza ellen, de mégis elért valami. Lábadozok. Közben persze csinálom a dolgaimat.
Egy megjegyzés: én tréfának véltem, hogy a határőr laktanyába megy a piarista iskola. A mostani épületben működött a megye legelső iskolájaként. S vált a város meghatározó intézményévé. Ha én a piaristák helyébe lennék, a kapott pénzt erre az épületre költeném.
Régi ideám: Az épületek és a lelkek összetartoznak. A lelkeket nem lehet elvinni az ipartelepre. A laktanya más sorsú épület kellene, hogy legyen. Mondhatnám: mi közöm hozzá. Mondom: Mindenhez van közöm: én vagyok a polgár.
sandrapolke, 2018. február 13. kedd, 13:27
Címkék: határőr laktanyába, piarista iskola, mostani épületben, megye legelső, város meghatározó, piaristák helyébe,
Kommentek
"Mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el"
"Mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el" (2Kor 12:9)


Ahhoz, hogy Istennek szolgálhassunk, hogy munkáját jól és diadalmasan végezhessük, arra van szükség mindenekelőtt, hogy saját gyengeségünknek tudatában legyünk. Amikor Isten harcosa saját erejében bízva vonul a harcba, dicsekedve: "Tudom, hogy győzni fogok; erős karom és vitéz fegyverem kivívják számomra a győzelmet", akkor nincs messze a vereség. Isten nem támogatja azt, aki a maga erejében bízik. Aki túl biztosra veszi a diadalt, rosszul számít, mert: "nem erővel, sem hatalommal, hanem az én lelkemmel, mondja a Seregeknek Ura". Aki dicsekedve vonul a harcba, az vígan lobogó zászlóját a porban vonszolva vonul vissza, fegyvereit pedig megvetéssel cipeli. Aki Istennek szolgál, az tegye az Ő akaratát és az Ő erejével, máskülönben Isten nem fogadja el a szolgálatot. Amit az ember Isten erejének segítsége nélkül tesz, az sohasem lehet Istené. A föld gyümölcse nem kell az Úrnak, Ő csak azt aratja le, amelynek a magva a mennyből
kalmanpiroska, 2017. november 04. szombat, 07:25
Természetes gyógymód zsírmáj esetén
esetén nem az alkohol felelős a betegség kialakulásáért.

A túlzott mennyiségű alkoholfogyasztás mellett a zsírmáj legfőbb rizikófaktorai:

- magas koleszterinszint
- magas vérnyomás
- túlsúly
- 2-es típusú cukorbetegség
- hepatitisz
- gyors testsúlycsökkenés
- alultápláltság

Általában a betegség elején a páciensek nem tapasztalnak különösebb tüneteket, bár néhányan alhasi fájdalomra, fáradtságra, étvágytalanságra és levertségre panaszkodnak.

A zsírmáj a legtöbb esetben visszafordítható folyamat, főként életmód változtatással.

A legjobb házi praktikák zsírmáj esetén

1, Almaecet
Az almaecet az egyik legkiválóbb természetes gyógyír zsírmáj esetén, mivel segít megszabadulni a máj körül felhalmozódott zsírtól és elősegíti a fogyást is. Emellett csökkenti a gyulladások mértékét, valamint elősegíti a máj egészséges működését.

Adjon egy evőkanál almaecetet egy pohár langyos vízhez,
pacsakute, 2017. szeptember 25. hétfő, 17:01
Díjugrató Eb - Hugyecz Mariann szerint egy csapattársuk benyugtatózta lovaikat
Szabó Gábor - az ő lova Timpex Bölcsész - a 70., míg Hugyecz a 79. lett a göteborgi Európa-bajnokságon. A magyar csapat a 17., utolsó helyen zárt.

A Magyar Lovassport Szövetség főtitkára, Stróbl Dorottya az MTI megkeresésére megerősítette, hogy a pozsonyi versenyen, a nagydíj versenyszámot megelőző estén egy szemtanú látta, hogy az egyik, Magyarországot képviselő lovas kijön csapattársa lovának bokszából.

"A ló tulajdonosát és lovasát azonnal értesítették, akik a helyszínre sietve a lovon levertség és rosszullét tüneteit fedezték fel. Másnapra az érintett ló és Hugyecz Mariann lova is bágyadtságot és levertséget mutatott, ezért a vasárnapi versenyszámban egyik sem állt rajthoz. A helyszínen, a versenybíróság elnökével való konzultáció után a nemzetközi szövetség (FEI) állatorvosa vérmintát vett, aminek hivatalos úton kérte a vizsgálatát. A szlovák hatóság nyomozást indított az ügyben" - részletezte írásban küldött reakciójában a sportvezető.

Hozzátette, a Magyar Lovassport Szövetség a
velemenyezd, 2017. augusztus 30. szerda, 17:32
A dehidratációról
akkor is, ha nem dolgoztuk magunkat halálra aznap, az első dolog, amit érzel, ha felkelsz reggel, amikor úgy érzed nincs kedved kiszállni az ágyból, mind azért van, mert dehidratált vagy. Ilyenkor jobban teszed, ha azonnal megiszol egy kis vizet. A nyolc óra alvás alatt megtagadtad az agyadtól az energiát, a hidroelektromosságot*, és a dehidratáció miatt fáradtnak érzed magad. A víz, mint egy »jó arcon csapás«, 3-5 percen belül kiránt az ágyból. Felhevültség, ingerlékenység, nyugtalanság, levertség, depresszió, alkalmatlanság érzése, nehéz fej, sóvárgás, tériszony, mind a dehidratáció komplikációja. A depresszió biztosan a dehidratáció egyik jele."

* Hidroelektromosságnak a víz segítségével nyert elektromosságot nevezik. Az agy 80%-a víz és 25 milliárd idegsejtből áll, amelyek egy kiterjedt elektromos hálózatot alkotnak.

,,A test aszályprogramja: a szervezet igazi szomjazásának jele az asztma, allergiák, magas vérnyomás, idős kori cukorbetegség és az autoimmun
lovaszmarika, 2017. augusztus 17. csütörtök, 11:59
Ez csúcs....
amikor alacsony a szerotonin szintje.
Az oxitocin jelenléte építi a mély emberi kapcsolatainkat. Ez hozza létre a bizalom érzését. Szükséges az intimitáshoz is, orgazmus közben például mind a férfiak, mind a nők szervezete jelentős mennyiségű oxitocint termel. Ez a hormon alapvetően szükséges a szociális kapcsolataink fenntartásához, és még az egyszerű kommunikációhoz is.
Végül pedig az endorfin akkor termelődik a szervezetünkben, amikor szükséges a stressz, a feszültség, az aggodalom, a levertség csökkentése. Ezenkívül valamennyi fájdalomcsillapító hatása is van.
Ha sikerül ezeknek a hormonjainknak a szintjét optimális tartományban tartani, akkor az a különös dolog történik velünk, hogy jó mentális állapotba kerülünk, tekintet nélkül a valós fizikai körülményeinkre. Azaz boldogok leszünk, elégedettek és energikusak. Akkor is, ha erre a külső körülményeink nem adnak okot."
"Hogyan lehet növelni ezeknek a hormonoknak a szintjét, ha alacsonyak?
A dopamin akkor termelődik, ha elértünk
jozsuzsa, 2017. február 22. szerda, 07:46
Csokival a fáradtság ellen
az étcsokoládé.
Bár az újonnan felfedezett kezelési lehetőség további kutatásokat igényel, a szakemberek nyugodt lélekkel azt tanácsolják a krónikus fáradtsági szindrómában (CFS) szenvedőknek, hogy fogyasszanak kakaóban gazdag étcsokoládét, persze mértékkel.

Az angol orvosok tíz CFS-ben szenvedőn végeztek kísérletet: napi 45 gramm étcsokoládét és barnára festett fehér csokoládét adtak nekik két hónapon át. Az étcsokit fogyasztók fáradtsága jelentősen csökkent, de amikor abbahagyták, levertségük visszatért. Két páciens újra munkába is tudott állni, pedig már hat hónapja volt betegszabadságon.

A kezelés ötletét az egyik beteg hozta, aki tejcsoki helyett étcsokit kezdett enni, és meglepve számolt be arról, hogy enyhültek a tünetei.

A szakemberek az étcsokiban található polifenolokkal hozzák összefüggésbe a jelenséget. A polifenolok antioxidáns hatású vegyületek, amelyeknek számos jótékony hatása ismert: így például lekötik a szervezetben lévő káros szabadgyököket, épségben
eva6, 2017. február 21. kedd, 11:13
Ártatlan szemek
működő szülő nagyon jól érzi és látja, hogy miben tehetséges a gyermeke. Ezeket a képességeket lehet, vagy kell(?) kibontakoztatni. A terhelés apró lépésekre lebontva szinte nem is tűnik tehernek. S ha a gyermek jól reagál a dologra, akkor nincs semmi probléma. De a mai világ nagy hajtásában sajnos gyakran előfordul, hogy egy túlhajszolt gyerek lesz a végeredmény. Nagyon könnyű felismerni a túlhajszolt, leterhelt gyermeket. Viselkedése megváltozik. Nagyon sokféle tünet jelenhet meg. Legjellemzőbbek a levertség, az érdektelenség, a szomorkás hangulat, vagy a szorongás. Ezen tünetek megjelenése mindig jelzés a szülőknek, pedagógusoknak, hogy valami nem jól működik. Mögé kell nézni a tüneteknek és változtatni. A szülők felelőssége, hogy észrevegyék a tüneteket és reagáljanak rá. Ha a gyerek tünettel jelzi, hogy valami nem jó, akkor csak úgy lehet mindenki számára megfelelő megoldás, hogy a dolgok mögé nézve és megkeresve annak okát változtatnak az elvárásokon. A legnagyobb hiba manapság az, hogy a szülők nem
klarika47, 2016. november 26. szombat, 14:44
Képek, videók
levertzzz.png
sz719eszter
2016. november 29. kedd, 13:27
levert.png
sz719eszter
2016. november 29. kedd, 13:27
Mint határőr 1970
vajdageza
2016. december 26. hétfő, 17:29
határőr
mecsery
2010. február 28. vasárnap, 04:46
rendőrök és határőrök
mecsery
2010. február 28. vasárnap, 04:45
Határőr.jpg
rv_keptar
2009. április 11. szombat, 07:45
Határőr 2.jpg
rv_keptar
2009. április 11. szombat, 07:45
Piarista Iskola Kmét.jpg
jpiros
2011. október 21. péntek, 10:11
szülészet régi épülete.jp
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:22
korház épülete.jpg
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:13
émász épúlet.jpg
zsokica45
2018. február 22. csütörtök, 20:09
épület.png
chillik
2017. december 06. szerda, 15:30
Metrodom épület Újpesten
kicsoda57
2017. november 16. csütörtök, 23:42
A hadbíróság épülete elöt
chillik
2017. január 26. csütörtök, 10:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.