Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 07:13 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Belső béke megteremtése
Az önmagunkkal töltött minőségi idő fontosságának jelzője!!!

Egy érett személyiség, a tudás és a bölcsesség felé vezető úton. Ne gondold, hogy a Remete állapota, a visszavonulás, csendes, befelé forduló időszaka nyomasztó, vagy idős korral járó állapot. Kifejezetten hasznos és kívánatos mindannyiunk életében.

Vannak olyan periódusok, amikor muszáj megpihenni-testben-lélekben, átgondolni hol tartunk, hová igyekszünk, mit szeretnék elérni, az eddigi tapasztalataink hová vezettek, min kellene változtatni, mi az, ami bevált, kik a társaim, segítőim az utamon.

Pihenj meg, gondold át, tervezd meg!

Most nem a nyüzsgés, a pörgés a fontos, hanem, hogy állj le, ha csak néhány órára, ha csak egy-egy meditáció idejére, de tedd meg, akkor is, ha két végéről égeted a gyertyát, mert pl. fiatal vagy, életerős, gondtalan, elborít a sok élmény, a lehetőségek tárháza.

Vonulj kicsit vissza!

Foglalkozz magaddal, a bensőddel, a lelkeddel, hiszen bizonyára van mit feldolgozni, szelektálni, van miből okulni, van mit tervezni. A nyugalom e pillanatait eredményesen kísérheti böjt, vagy egyéb spirituális gyakorlatok.

Ne várd meg, míg a sors kényszerít megállásra!!!

Add át önként magad a nyugalomnak, amikor relaxált állapotban foglalkozhatsz legmélyebb belső világoddal. Vizsgáld felül céljaidat, nézeteidet, szánj időt az erőgyűjtésre!

Gondolat nagytakarítás!!! Milyen találó!

Belső béke megteremtése!

Számtalan önismereti eszköz áll rendelkezésedre, választd ki, Neked melyek a hiteles iránymutatók, melyekkel tudsz azonosulni.
Foglalkozz az eddig elért eredményeiddel, légy hálás -hited szerint- az Univerzumnak, Istennek, Felsőbb Énnek, Égi Atyának, Föld Anyának, Angyaloknak, egyéb segítőidnek itt ebben a földi létben.

Vonulj vissza! Gyűjts erőt!

Érezd meg Te is milyen fontos a befelé fordulás, önmagunk megtalálása, a tiszta gondolkodás, a körültekintés, hogy saját utunkat járhassuk! Lehánthassuk magunkról pl. a felesleges elvárásoknak való megfelelést.

Légy szabad, tudatos és bölcs! Ez nem életkor függő.

Csendesedj el, RELAXÁLJ, MEDITÁLJ,-nem kell hozzá gurunak lenni, sem szerzetesnek- rengeteg kiváló vezetett meditáció van a Youtube-n. Keress a céljaidnak megfelelőt és HASZNÁLD! NAPONTA! Bármikor, amikor időd, és lehetőséged engedi, de TEDD MEG! ÖNMAGADÉRT!!!

"Társas lények vagyunk mi, emberek. Ezért fontos, hogy elérhetőek legyünk. Egyedül nem létezhetünk. De néha kapcsoljuk ki a telefonunkat, üljünk le, hunyjuk le a szemünket, vegyünk mély lélegzetet, és gondoljunk valami másra. Vagy ne gondoljunk semmire. Nevezhetjük ezt meditációnak, jógának, mindfulnessnek vagy egyszerűen józan észnek. Mindegyik jótékony hatású."
Erling Kagge
lenke1964, 2018. május 04. péntek, 08:43
Címkék: Felsőbb Énnek, Föld Anyának, Erling Kagge, önmagunkkal töltött, érett személyiség, bölcsesség felé,
Kommentek
A Liberálisok Sermer Ádámot indítják a 2019-es főpolgármester-választáson
Azt írták: a Magyar Liberális Párt egy 21. századi, információs technológián alapuló világváros megteremtésének programját kínálja a választóknak. Terveik között a főváros közigazgatásának és infrastruktúrájának digitalizálása, a városi szolgáltatások fejlesztése, a tömegközlekedés korszerűsítésére, a kulturális élet sokszínűségének megőrzése, a fenntarthatóság megteremtése, a természeti értékek erősebb védelme, a zöldfelületek nagyarányú bővítése kapott fontos szerepet - olvasható a közleményben.

Mint írták, a Liberálisok célja, hogy megszólítsák és bevonják a fiatalokat Budapest jövőjének tervezésébe és kialakításába. A Magyar Liberális Párt a jelenlegi vezetés "elavult és kizárólag a kormányzati érdekeket szem előtt tartó politikájával" szemben kínál alternatívát - tették hozzá.
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 15:23
Illés Boglárka: fontos feladat az önkéntesség népszerűsítése
Illés Boglárka a rendezvényen "címbirtokosi" okleveleket adott át azoknak a civil szervezeteknek, amelyek a következő három évben működtetik majd a CSEÖH megyei és fővárosi irodáit.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a CSEÖH munkája elengedhetetlen az önkéntesség népszerűsítésében.

Kiemelte, a civil törvényben nevesített hálózat azt mutatja: a magyar kormány úgy gondolja, a CSEÖH és annak tevékenysége nélkülözhetetlen. A törvényi keretek megteremtésével kiszámítható, stabil, előrelátható működést valósítanak meg - hangsúlyozta Illés Boglárka.

A CSEÖH irodákat fenntartó civil szervezeteket nyílt pályázaton választották ki. Feladataik ellátásához az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosít forrást.

A rendezvényen címbirtokosi oklevelet kapott a Duna-Kőrös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetsége (Csongrád megye), az Egyenlő Esély Egyesület (Hajdú-Bihar megye), az Egyensúly AE Egyesület (Békés megye), a Forrásközpont Közhasznú Alapítvány (Vas megye), a Hierotheosz Egyesület
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 14:11
Ukrán oktatási törvény - Brenzovics László: az ukrán intézkedések gátolják a béke és a stabilitás megteremtését
Az uniós parlament néppárti frakciója magyar képviselőcsoportjának sajtószolgálata az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a KMKSZ elnöke Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével és Navracsics Tiborral, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosával folytatott brüsszeli megbeszélésén részletesen vázolta a kárpátaljai magyarság helyzetét.

"A viszonyok jelenleg nagyon rosszak. A médiában negatív képet festenek, nincs egyetlen pozitív hír sem a kárpátaljai magyarságról, ellenségként állítják be őket és Magyarországot egyaránt" - fogalmazott.

A találkozón - amelyen mások mellett részt vett Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő és Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke is - elmondta, a kárpátaljai magyarokat, főként az értelmiségieket, KMKSZ helyi képviselőit és tisztségviselőit, tanárokat és újságírókat rendszeresen indokolatlanul tartóztatják fel a határokon az ukrán hatóságok, különösen az Ukrán Biztonsági Szolgálat
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 17:42
Az Észak-Korea elleni szankciók felülvizsgálatát sürgeti Moszkva, Peking és Phenjan
A tárcavezető-helyettesek az orosz fővárosban folytatott háromoldalú egyeztetést követően hangsúlyozták, hogy Észak-Korea fontos lépéseket tett az atomfegyver-mentesítés felé, ezért meg kell kezdeni az ellene az ENSZ Biztonsági Tanácsa által bevezetett szankciók felülvizsgálatát. A felek közös álláspontra helyezkedtek az egyoldalú gazdasági büntetőintézkedésekkel szemben.

A magas rangú diplomaták kifejezték egyetértésüket, hogy a Koreai-félsziget problémáinak összessége kizárólag békés, politikai és diplomáciai eszközökkel rendezhető. Méltatták az érintett országok erőfeszítéseit a rendezésről folytatott párbeszéd előmozdítása érdekében, és támogatásukról biztosították az Észak-Korea és az Egyesült Államok, illetve a két Korea között a bizalomerősítésről és a kapcsolatok normalizálásáról folytatott tárgyalásokat.

A miniszterhelyettesek megerősítették, hogy országaik a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésére, valamint a térségben a béke mechanizmusának létrehozására törekszenek.
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 15:21
Jelentős béremelést szeretne elérni a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma
Jelenleg a minimálbér bruttó 138 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 180 500 forint.

A szakszervezet egy harmadik bérelem, a diplomás bérminimum bevezetését is szükségesnek tartja, amit véleményük szerint bruttó 321 ezer forintban kellene meghatározni - tette hozzá az érdekképviselet elnöke.

Boros Péterné, a SZEF alelnöke és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hogy az MKKSZ becslése szerint az általuk javasolt béremelés körülbelül 169 milliárd forint plusz kiadást jelent a költségvetésnek.

A közalkalmazotti bértáblának a SZEF által javasolt összegek képezzék az alapját, a bértáblában feltüntetett illetménytételeket pedig ezekhez a kötelező bérelemekhez rögzítsék - fogalmazta meg Földiák András a SZEF további követelését.

A szakszervezeti vezető, mint a közszférában dolgozók egyik érdekképviseleti szervezetének az elnöke elmondta, hogy ma Magyarországon súlyos létszámhiány van a
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:31
Az MSZP népszavazást kezdeményez a kormánytagok egészségügyi VIP-ellátásának megszüntetéséről
Tóth Bertalan a népszavazással összefüggésben hangsúlyozta, hogy a kezdeményezést szimbolikusnak tartják, szerintük az a magyar egészségügy állapotára akarja felhívni a figyelmet. Arra a tarthatatlan helyzetre mutatnak rá - folytatta - , hogy elfogadhatatlan az, míg a kormánytagok kiemelt egészségügyi ellátást kapnak, addig több tízezren várnak műtétre, tíz órákat kell várni a sürgősségi osztályokon.

Elmondta, az Országgyűlés népjóléti bizottságának fideszes többsége kedden nem vette tárgysorozatba a szocialisták javaslatát a VIP-ellátás megszüntetésére, mert azt demagógnak tartotta.

A pártelnök az MSZP nemzetpolitikai alapvetéseiről azt mondta, az EU garantálja a kisebbségi és nemzetiségi jogokat, és megteremtette annak lehetőségét, hogy belső határok nélküli Európa jöjjön létre. Az EU annak lehetőségét is megteremti, hogy újra egyesüljön a magyar nemzet - tette hozzá.

Véleménye szerint az, aki az EU szétzilálását akarja - mint az Orbán-kormány - , az ez ellen folyamat ellen
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:22
Tarlós: a közvetlen választás és a fejlesztési tanács létrehozása is szerepet játszott a főpolgármester-jelölts
A harmadik ciklusára készülő főpolgármester erről az Orbán Viktor kormányfővel, a Fidesz elnökével tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatón beszélt, ahol bejelentette: Orbán Viktor felkérésére elvállalja a jelölést és a 2019-es önkormányzati választáson való részvételt.

Tarlós István úgy fogalmazott: súlyos belső küzdelem után hozta meg döntését, jelentős megkötéseket fogalmazott meg a folytatáshoz. A jelöltség elvállalásában közrejátszott a közvetlen főpolgármester-választás, valamint a fővárosi fejlesztési tanács megalakítása - közölte.

Előzőleg Orbán Viktor azt mondta: Tarlós Istvánnak "szigorú megkötései" voltak. Ezek közül a legfontosabbról már a szerdai kormányülésen - a főpolgármester jelenlétében - döntenek: létrehozzák a budapesti fejlesztési tanácsot, amelyet Tarlós Istvánnal társelnökségben közösen fognak vezetni, és ennek keretében közösen fogják fejleszteni és építeni Budapestet - közölte a miniszterelnök, megjegyezve, hogy a meginduló fejlesztések közül több 2030-ig fut
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 12:31
Vass István Zoltán kapta a Szepesi-díjat, Várady Béla özvegye az Östreicher-díjat
A Szepesi György-díjat a magyar labdarúgás ügye iránt elkötelezett sportújságíró veheti át, míg az Östreicher Emil-díjat olyan hozzátartozó kapja, aki egy már elhunyt, korábbi nagy futballista pályafutását, életét segítette a háttérből a nyugodt családi légkör megteremtésével.

Szöllősi György, a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány kuratórium elnöke a keddi díjátadón - amelyre a Groupama Arénában került sor - kiemelte: vannak ragyogó sportújságírók, sportkommentátorok, akik méltók Szepesi György szakmai örökére, illetve a korábbi bálványok hozzátartozóiról sem szabad elfeledkezni.

Vass István Zoltánt Ballai Attila, a Mediaworks Hungary Zrt. sportüzletág igazgatója, Feleki-díjas sportújságíró méltatta. A 76 éves rádióriporter négy évtized alatt több mint 1500 futballmeccsről, számos kézilabdameccsről, világbajnokságról és olimpiai aranyérmekről tudósított. Vass István Zoltán elárulta: megfigyelte, hogy amikor valakit kitüntetnek, akkor mindig végtelenül szerény marad. "És most itt állok én
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 12:41
Képek, videók
A világ megteremtése 01.j
chillik
2017. március 11. szombat, 07:55
A világ megteremtése 02.j
chillik
2017. március 11. szombat, 07:54
A világ megteremtése 03.j
chillik
2017. március 11. szombat, 07:54
Meditáció a felsőbb szint
pacsakute
2012. augusztus 09. csütörtök, 16:09
anyának lenni.jpg
sz719eszter
2018. május 06. vasárnap, 17:00
segítsetek anyának.jpg
sz719eszter
2018. február 06. kedd, 11:56
ANYÁNAK LENNI...
dandej
2017. október 10. kedd, 23:13
Anyának egy kérdés
csalogany13
2017. július 05. szerda, 00:13
Anyának lenni nem könnyű
irmus
2017. május 25. csütörtök, 19:27
0 anyának.jpg
lovaszmarika
2015. április 25. szombat, 13:48
Szeretettel Anyának
anna4459
2014. április 28. hétfő, 19:47
anyának0131.jpg
maroka
2014. február 01. szombat, 12:23
0 anyának 1c5c35616fb.pn
lovaszmarika
2013. május 05. vasárnap, 18:22
anyanak_16_1122510_322 7.j
cziporra2
2013. május 02. csütörtök, 08:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.