Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 18:15 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Már csaknem négymillió előfizetője van a The New York Times című lapnak
A közlemény szerint a liberálislap a második negyedévben 109 ezerrel növelte egyedül a digitális előfizetéseinek számát. Június végén 2 millió 890 ezer digitális előfizetője volt, a nyomtatott kiadással együtt pedig 3 millió 800 ezerre szélesedett az előfizetők tábora.

2016 vége, vagyis az amerikai elnökválasztási kampány és az elnökválasztás óta gyorsan gyarapodott a lapot kedvelők lélekszáma: egymilliónyi új előfizető jelentkezett. Ezzel arányosan javultak a The New York Times üzleti eredményei is: a második negyedévben a bevételei 62.8 százaléka az előfizetésekből származott, továbbá 9.9 százalékkal növekedtek a hirdetési bevételei is.

A Pew közvéleménykutató intézet július közepén publikált elemzése szerint a nyomtatott média az egész Egyesült Államokban rendkívüli mértékben visszaszorult, a nyomtatott lapok példányszáma jelentős mértékben esett, és az elmúlt évben a legfontosabb amerikai országos televíziós csatornák nézettsége is csökkent.

Az ABC, a CBS és az NBC 2017-ben nézőinek hét százalékát elvesztette, a 2016-os felmérésekben rögzített 5 millió 600 ezer néző helyett átlagosan 5 millió 200 ezren kapcsolnak e televíziók adásaira. A nyomtatott sajtóban a napilapok példányszámának csökkenése 10-11 százalékos. A hétvégi mellékletekkel megjelenő napilapok 201-ben 11 százalékkal kevesebbet forgalmaztak, mint 2016-ban. Apadt az érdeklődés a hetilapok iránt is: 2016-ról 2017-re szintén 10 százalékkal csökkent a keresletük. A 20 legfontosabb amerikai hetilapot átlagosan 55 ezer példányban nyomtatják.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 18:10
Címkék: York Times, Egyesült Államokban, közlemény szerint, második negyedévben, digitális előfizetéseinek, nyomtatott kiadással,
Kommentek
Manafort-per - A volt kampánymenedzser helyettese elismerte a csalásokat
létrehozására és összegek külföldi bankszámlákra utalására. A tanú beszámolt a meghamisított adóbevallásokról és könyvelésről, valamint teljes egészében hamis, vagy részben meghamisított csekkekről. Elmondta: 2014-ben a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kihallgatta őt és Manafort-t is egy olyan - a jelenlegi tárgyaláson nem részletezett - ügyben, amelyben az ukrán és az amerikai kormányzat is nyomozott, és ezt követően Manafort arra kérte őt, értesítse erről az ukrán üzleti partnereket.

A The New York Times bírósági tudósítása szerint Paul Manafort legfontosabb ügyfele Ukrajnábana korábbi elnök, Viktor Janukovics volt, de felfedte azt is, hogy Manafort tanácsokat adott Petro Porosenko jelenlegi ukrán államfőnek is. Tőle azonban nem kapott honoráriumot. A The New York Times idézte a Porosenko-adminisztráció egyik tisztségviselőjét, Dmitro Simkevet, aki e-mailben reagálva az információkra, leszögezte: "nem tud" semmi, ilyen jellegű kapcsolatról.

A vád képviselői bemutattak a bíróságon egy cédulát is,
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:18
Öt amerikai tagállamban tartanak előválasztásokat
kormányzata politikáját, és csupán 40 százalékuk ért egyet vele. 57 százalékuk pedig úgy gondolta, hogy a 2020-ban tartandó elnökválasztáson nem Donald Trump mellett kell voksolni.Az ohiói előválasztások kampányából Donald Trump elnök és Mike Pence alelnök is kivette részét. Elemzők felfigyeltek arra, hogy az állam kormányzója, John Kasich republikánus politikus - aki mindig is Trump bírálója volt - nyilvánosan, televíziós interjúkban nehezményezte Trump kampánylátogatását. A The New York Times című lap egyik elemzése egyébként az ohiói előválasztást Trumpról tartandó referendumként értékelte.

Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) idézte a New Jerseyben lévő Monmouth Egyetem közvéleménykutató intézetét, amelynek igazgatója, Patrick Murray kifejtette: Ohióban a felmérések még egy hónappal ezelőtt is a republikánus jelölt győzelmét jelezték az őszi választásokra, az elmúlt hetekben azonban rendkívül aktívak lettek a demokrata párti szavazók, és egyre több a Donald Trumppal elégedetlen
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:06
Több mint ötven év után nyílt újra kiállítása Londonban Tony Vaccaro fotósnak
felszabadult Franciaországot. Egyik leghíresebb képe Saint-Briac-sur-Merben készült és egy amerikai katonát ábrázol, amint letérdel egy francia kislányhoz, hogy megpuszilja őt. A tér, ahol a fotó készült, manapság már Tony Vaccaro nevét viseli.

Később portréfotósként és a divatszakmában szerzett nevet magának, olyan tekintélyes magazinoknak fényképezett neves embereket, mint a Life, a Harper's Bazaar és a Newsweek. "Mindenkit fotóztam, aki bármi maradandót alkotott" - idézte őt a kiállítás előtt a Financial Times című lap, hozzátéve, hogy elnökök, pápák és hírességek álltak a kamerája elé. A fotós még mindig használja 1954 óta szolgálatban lévő Leica-gépét.

Azzal kapcsolatban, hogy Tony Vaccaro képei gyakran ismertebbek a fotós nevénél, Shawn Waldron, a londoni kiállítás kurátora megjegyezte: "csak most kezdjük igazán megérteni életművének jelentőségét". Szerinte ez nagyon izgalmas, nemcsak a kurátoroknak, hanem a gyűjtőknek is. Kiemelte a fotós türelmét és empátiáját, amely visszatükröződik a
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 15:11
Oszama bin Laden fia feleségül vette Mohamed Atta lányát a bin Laden család szerint
egyes források szerint a nemzetközi terrorhálózat vezetője, Ajman az-Zavahri helyettese. Nem tudni, hol bujkál. A nyugati titkosszolgálatok két éve egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek megtalálására - írta a The Guardian, hozzátéve, hogy a házasságkötés újabb bizonyítéka lehet annak, hogy az al-Kaida a 2011-ben meggyilkolt Oszama bin Laden öröksége köré szerveződve próbálja meg növelni támogatottságát.

Oszama bin Laden fia már tizenéves korábban elvett egy nőt, gyerekük is született - írta a The Times. A 12 év körüli fiú azonban nemrég "vértanúvá" vált. Hamza bin Laden második házasságáról Oszama bin Laden anyja és féltestvérei beszéltek egy interjúban a The Guardian című lapnak. Elmondták, nem tudnak pontos részleteket Hamza bin Laden életéről, azt sem, hol tartózkodik, de valószínűsítik, hogy Afganisztánban.

Oszama bin Laden anyja, a Dzseddában élő Alia Ganem szoros kapcsolatban van viszont meggyilkolt fia családjának többi tagjával, így Hamza bin Laden anyjával is, aki férjével a pakisztáni
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 13:21
Shakespeare sorai helyett élettörténetével szórakoztatta közönségét Ian McKellen
Ian McKellen a színpadon egy karosszékben ülve, bottal a kezében szórakoztatta a közönséget a Duke of York's Színházban. Kirsty Bushell színésznő, aki a király egyik lányát, Regant játssza a Lear királyban, a takarásból hallgatta kollégája történeteit.

"Spontán, teljesen természetes és mélyen megható volt" - mondta a The Times című lap hétfői számában az eseményről. "Mindenáron nyújtani akart valamit a nézőknek, több mint egy órán át mesélt az életéről, pályafutásáról és a színészet, különösen a Shakespeare iránti rajongásáról telt ház előtt. A színház megtelt szeretettel és együttérzéssel" - tette hozzá.

Katie Simpson, a CBC kanadai közszolgálati műsorszóró egyik újságírója, aki a közönség soraiban ült, kiváltságos és "meglehetősen hihetetlen" élményként jellemezte a szombati matinéprogramot. Elmondása szerint Ian McKellen beszélt többek közt arról, hogy nem szereti a mikrofonokat a színházban, mert szerinte akadályozzák a kapcsolatteremtést. Azzal viccelődött, hogy azért lett színész, mert
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 12:00
Donald Trump közölte: fia 2016-ban oroszokkal találkozott, hogy információkat kapjon Hillary Clintonról
Az elnök szerint ebben nem volt semmi törvényellenes, mert a "politikában mindig így csinálják".

Trump cáfolta a The Washington Post című lap és a CNN hírtelevízió szombaton közölt információit, miszerint aggódna amiatt, hogy a fia találkozóinak jogi következményei lehetnek. A CNN névtelen fehér házi forrásokat idézve azt állította: Donald Trumpot hónapok óta aggodalom tölti el amiatt, hogy a családját is érinthetik az egykori kampánycsapata munkatársai és oroszok közötti esetleges összejátszást feltárni kívánó, RobertMueller vezette bizottság vizsgálatai. A találkozóra utalva Doanld Trump hozzátette: nem sült ki belőle semmi és - mint fogalmazott - "semmit sem tudtam róla".

Elemzők megjegyzik: a politikai életben valóban rutinnak számít az információgyűjtés az ellenlábasokról, csakhogy nem az Egyesült Államok ellenségeiként számon tartott országok képviselőitől. Ifjabb Donald Trump találkozója idején érvényben voltak az amerikai szankciók Oroszország ellen.

Először fordul elő, hogy az
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 11:56
The New York Times: a Facebook politikai befolyásolást célzó profilokat azonosított
A közösségi fórumot működtető kaliforniai vállalat kedden a kora délutáni órákban be is jelentette, hogy 32 gyanús profilt eltávolított.

A The New York Times szerint a gyanús oldalak lényegében hamis profilok voltak, érzékelhetően egyeztették tartalmaikat, és a novemberi félidős választások előtt olyan ügyekben kívánták befolyásolni az amerikai közvéleményt, mint például a határvédelem, vagy a jobboldal egyesítése, összefogása.A befolyásolási kísérletekről a Facebook illetékesei tájékoztatták is az amerikai törvényhozókat.

A vállalat a Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) együttműködve kezdte meg és folytatja a gyanús oldalak feltárását. A The New York Times kongresszusi értesülései szerint egyes tisztségviselők elképzelhetőnek tartják, hogy a profilok létrehozói "Oroszországhoz köthetőek". A lap ugyanakkor megjegyezte: nyilvánosan sem a Facebook, sem az FBI nem látja bizonyítottnak az Oroszországhoz köthető kapcsolatokat.Az FBI egyébként nemcsak a
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 20:22
Képek, videók
times square (new york)
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 17:35
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
Negyedév múlva
idgie1975
2008. december 25. csütörtök, 22:21
digitalis kép
szabomihalyf
2017. december 06. szerda, 12:18
Digitális átvitel
sanci81
2017. január 15. vasárnap, 16:52
Digitális átállás.jpg
basikele
2013. augusztus 31. szombat, 01:47
Antennaszerelés Digitális
antennaszereles
2013. május 30. csütörtök, 01:11
nyomtatott áramkör
ezer_mester
2010. május 11. kedd, 19:27
1/2 éves nöklapja elöfize
nyuszi111
2008. október 03. péntek, 17:47
Elnökválasztási ünnep.jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:23
A sport kedvelőknek
csalogany13
2016. június 14. kedd, 23:42
Virág kedvelöknek
csalogany13
2016. január 19. kedd, 19:25
Természet kedvelőknek.gif
csalogany13
2010. február 25. csütörtök, 21:04
Cica kedvelőknek
oroszemi
2010. január 02. szombat, 19:23
Vizisport kedvelőknek
csalogany13
2009. november 09. hétfő, 22:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.