Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 00:47 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Már csaknem négymillió előfizetője van a The New York Times című lapnak
A közlemény szerint a liberálislap a második negyedévben 109 ezerrel növelte egyedül a digitális előfizetéseinek számát. Június végén 2 millió 890 ezer digitális előfizetője volt, a nyomtatott kiadással együtt pedig 3 millió 800 ezerre szélesedett az előfizetők tábora.

2016 vége, vagyis az amerikai elnökválasztási kampány és az elnökválasztás óta gyorsan gyarapodott a lapot kedvelők lélekszáma: egymilliónyi új előfizető jelentkezett. Ezzel arányosan javultak a The New York Times üzleti eredményei is: a második negyedévben a bevételei 62.8 százaléka az előfizetésekből származott, továbbá 9.9 százalékkal növekedtek a hirdetési bevételei is.

A Pew közvéleménykutató intézet július közepén publikált elemzése szerint a nyomtatott média az egész Egyesült Államokban rendkívüli mértékben visszaszorult, a nyomtatott lapok példányszáma jelentős mértékben esett, és az elmúlt évben a legfontosabb amerikai országos televíziós csatornák nézettsége is csökkent.

Az ABC, a CBS és az NBC 2017-ben nézőinek hét százalékát elvesztette, a 2016-os felmérésekben rögzített 5 millió 600 ezer néző helyett átlagosan 5 millió 200 ezren kapcsolnak e televíziók adásaira. A nyomtatott sajtóban a napilapok példányszámának csökkenése 10-11 százalékos. A hétvégi mellékletekkel megjelenő napilapok 201-ben 11 százalékkal kevesebbet forgalmaztak, mint 2016-ban. Apadt az érdeklődés a hetilapok iránt is: 2016-ról 2017-re szintén 10 százalékkal csökkent a keresletük. A 20 legfontosabb amerikai hetilapot átlagosan 55 ezer példányban nyomtatják.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 18:10
Címkék: York Times, Egyesült Államokban, közlemény szerint, második negyedévben, digitális előfizetéseinek, nyomtatott kiadással,
Kommentek
Lemondott Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet, Donald Trump a lemondást elfogadta
A Fehér Ház Ovális Irodájában tett bejelentéskor az elnök - keresztnevén szólítva a nagykövetet - hosszasan méltatta Nikki Haleyt. Emlékeztetve arra, hogy két éve, a Trump-kormány megalakulása óta képviseli az Egyesült Államokat a világszervezetben, hangsúlyozta, hogy Haley fantasztikus munkát végzett, és olyan nagykövet, aki "elvégzi a feladatot". "Rendkívül különleges ember" - mondta róla és hozzátette: Nikki Haley már fél évvel ezelőtt jelezte, hogy "kis pihenőt" szeretne.

Nikki Haley az év végéig ellátja hivatalát - jelentette be az elnök. Közölte: két-három héten belül megnevezi az új ENSZ-nagykövetet.

Trump leszögezte: Haleyvel együtt "sok problémát megoldottak". Újságírói kérdésekre válaszolva Észak-Korea kérdését emelte ki.

Nikki Haley megköszönte a lehetőséget, "szerencsés vagyok" - mondta, és munkássága eredményeként említette az Észak-Korea és Irán ügyét, az izraeli amerikai nagykövetség székhelyének Tel-Avivból Jeruzsálemba történt áthelyezését, valamint azt, hogy sikerült
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 18:01
Amerikai lap: Trump egyik kampánytanácsadója izraeli céggel egyeztetett az előválasztás befolyásolásáról
egyeztetett a Psy-Group nevű izraeli magáncéggel - amelynek munkatársai volt hírszerzők -, hogy milyen módszerekkel lehetne befolyásolni a választói akaratot. Felmerült, hogy az izraeliek a közösségi médiában létrehoznak hamis fiókokat, álprofilokat, továbbá hírszerzési módszerekkel információkat gyűjtenek a republikánus elnökjelölt politikai ellenfeleiről, beleértve a republikánus elnökjelöltségre pályázó többi republikánus politikust és Hillary Clintont, a Demokrata Párt elnökjelöltjét is.

A The New York Times által idézett dokumentumok szerint Gates azt szerette volna elérni, hogy a választók Trumppal rokonszenvezzenek. A Psy-Group több javaslattal is előállt, de a lap hangsúlyozta: nincs bizonyíték arra, hogy Donald Trump kampánycsapata élt volna az ajánlataikkal, és egy idő után maga Rick Gates is elvesztette az érdeklődését a cég iránt.

A lap szerint az ügyet a Robert Mueller vezette különleges bizottság vizsgálja. A Mueller-bizottság feladata annak feltárása, hogy összejátszottak-e a
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 07:05
Kreml: Putyin a haditechnikai együttműködésről is tárgyalni fog Indiában
összefüggésben.

Az orosz elnöki szóvivő kifejezte a Kreml kívánságát, hogy Macedóniában az ország névváltoztatásáról, valamint EU- és NATO-tagságáról megtartott népszavazás után is minden a törvényesség keretein belül maradjon.

Peszkov értetlenségének adott hangot az MI6 brit hírszerzés volt főnökének azzal a sajtónyilatkozatával kapcsolatban, amelyben Richard Dearlove sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a 2000-ben megtartott orosz elnökválasztás idején Vlagyimir Putyint támogatta. Dearlove a The Times című brit napilapnak kijelentette: engedélyezte Tony Blair akkori miniszterelnöknek, hogy Putyin elnökjelölttel együtt operapremieren vegyen részt a szentpétervári Mariinszkij Színházban, amivel annak az esélyeit javította.

"Őszintén szólva nem tudtuk, hogy az MI6 ad ki engedélyt a miniszterelnököknek arra, hogy rendezvényeken vehessenek rész, ez új információ a számunkra" - mondta Peszkov, hozzátéve, hogy a volt brit kémfőnök állításának többi vonatkozását Moszkva részéről nem kellene
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 14:32
Brexit - Párizs a Londonból tevékenységeket áttelepítő pénzügyi szolgáltatók kedvence
A Financial Times című londoni gazdasági napilap a bankok "ezzel kapcsolatos gondolkodásmódját jól ismerő" forrásaira hivatkozva hétfőn azt írta, hogy a legnagyobbak közül a JP Morgan Chase, a BlackRock, a Bank of America és a Citigroup képezi az egyes tevékenységi körök párizsi áttelepítési folyamatának "előőrsét".

A lap forrásai szerint 70, Londonban honos alapkezelő intézmény indította el a párizsi működési engedély megszerzésének folyamatát. Közülük a legnagyobb a 6300 milliárd dollár befektetői tőkét kezelő BlackRock, amely fontolóra vette, hogy egész európai tevékenységének központjává Párizst tegye meg.

A Bank of America már a nyáron felgyorsította Brexit-előkészületeit, bejelentve, hogy Párizsban alakít ki új kereskedési platformot ezer munkahellyel. A Financial Times szerint a JP Morgan Chase is "egyre inkább vonzódik" Párizshoz.

Christian Noyer, a francia jegybank volt kormányzója, aki a Financial Times szerint a "párizsi mosolyoffenzíva" irányítója, a lapnak elmondta: a bankok
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 13:12
Három tenor lép a Müpa színpadára a zene világnapján
Az esten Verdi-, Mozart-, Leoncavallo-, Donizetti-, Rossini-, Bellini- és Puccini-áriák szólalnak meg többek között a Cosi fan tutte, a Traviata, A puritánok, A sevillai borbély és a Bajazzók című operákból. A Magyar Állami Operaház Zenekarát Andrij Jurkevics vezényli - közölte az intézmény az MTI-vel.

A texasi születésű René Barberát "9 C-s tenorként" is emlegetik, ő volt az első, aki a Plácido Domingó alapította Operalia énekversenyen három első díjat zsebelt be egyszerre. Rossini Olasz nő Algírban című operájának Lindorójaként mutatkozott be a New York-i Metropolitan Operában, de a budapesti közönség is jól ismeri őt, hiszen 2017-ben A sevillai borbély Almaviva grófjaként aratott nagy sikert a Müpában.

Az orosz Maxim Mironovot napjaink egyik legjobb bel canto tenorjaként tartják számon, számtalan karaktert formált már meg a jól fésült szerelmestől a hosszú hajú rosszfiúig. Fabio Sartori Itália szülötte. "Nagy ember nagy hanggal", így emlegeti a The New York Times a tenort, aki rendszeres
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 11:01
The New York Times: az igazságügyi miniszterhelyettes Donald Trump elmozdításán munkálkodott
kormánytagokat is annak érdekében, hogy elmozdíthassák őt az alkotmány 25. kiegészítésére hivatkozva.

Az amerikai alkotmány 1967-ben elfogadott 25. kiegészítése értelmében a kormány tagjainak többsége vagy egy kongresszus által kijelölt testület az alelnök vezetésével alkalmatlanná nyilváníthatja az elnököt a feladatai ellátására.

Rosenstein 2017 tavaszán aktivizálta magát, nem sokkal azt követően, hogy Trump menesztette James Comeyt, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatóját - írta a The New York Times. Információi szerint a miniszterhelyettes a tárca és az FBI munkatársaival beszélt e tervéről, azt tervezve, hogy a titokban készített felvételekkel a kormányzaton belüli vélelmezett káoszról terjeszt híreket.

Rod Rosenstein közleményben tagadta a lap állításait, amelyeket "pontatlannak" és "ténybelileg téveseknek" nevezett. Kárhoztatta a névtelen forrásokat is, azt állítva, hogy személyes érdekeik motiválják őket.

A The New York Times a cikkben közölte, hogy forrásai vagy olyan
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 23:10
Trump volt ügyvédje már többször találkozott a Mueller-bizottság munkatársaival sajtóértesülések szerint
Cohen az ABC televízió és a The Wall Street Journal című lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozó információi szerint Trumpról és az elnök oroszországi üzleti ügyeiről beszélt a bizottságnak.

Az elnök - cáfolva az oroszokkal történt állítólagos összejátszást - a Mueller-vizsgálatot többször is "boszorkányüldözésnek" minősítette, és még tavaly, a The New York Times című lapnak adott interjújában kijelentette, hogy amennyiben a bizottság az üzleti ügyeit vizsgálná, azzal átlépne egy határt.

Lanny Davis, Cohen ügyvédje korábban közölte, hogy ügyfele készen áll az együttműködésre a Mueller-bizottsággal, de azt nem, hogy sor kerül-e meghallgatásokra. Davis kérésre sem kívánta kommentálni a sajtóértesüléseket csütörtök este.

Michael Cohen ellen egy manhattani szövetégi bíróságon nyolc rendbeli bűncselekményben, köztük a kampányfinanszírozási törvény megsértéséért emeltek vádat. Az ügyvéd, aki több mint egy évtizeden keresztül volt Trump legbizalmasabb ügyeinek egyik intézője, a bíróságon
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 07:07
J. K. Rowling írói alteregója nevében nyilatkozott új könyvéről
A Lethal White az írónő Robert Galbraith néven jegyzett negyedik krimije, amelynek főhőse Cormoran Strike magándetektív. A héten megjelent bűnügyi regényről a brit szerző írói alteregója nevében nyilatkozott a The New York Timesnak.

Galbraith "pályafutásáról" elárulta, hogy korábban a brit hadsereg különleges nyomozócsoportjánál dolgozott, majd leszerelése után egy biztonsági szolgálathoz szegődött, míg első regényét írta. Nem lépett a nyilvánosság elé, nem engedte magát fotózni és nem adott interjúkat, részben foglalkozása, részben Rowlinghoz való bámulatos hasonlósága miatt. Kiadójához, a Little, Brownhoz is egy veterán barátja ment el helyette - mondta.

A krimi műfajában az vonzza, hogy a kibogozandó rejtélyt ezerféleképpen lehet bemutatni. Minden eddigi írásában szerepeltek krimis elemek, ahogy a Potter-könyvekben is.

Elmesélte, hogy regénysorozat nyomozója, Cormoran Strike keresztnevét úgy akarta megválasztani, hogy azzal a főhős elhunyt anyjára utaljon, aki annak idején Cornwallba
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 11:52
Képek, videók
times square (new york)
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 17:35
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
Negyedév múlva
idgie1975
2008. december 25. csütörtök, 22:21
digitalis kép
szabomihalyf
2017. december 06. szerda, 12:18
Digitális átvitel
sanci81
2017. január 15. vasárnap, 16:52
Digitális átállás.jpg
basikele
2013. augusztus 31. szombat, 01:47
Antennaszerelés Digitális
antennaszereles
2013. május 30. csütörtök, 01:11
nyomtatott áramkör
ezer_mester
2010. május 11. kedd, 19:27
1/2 éves nöklapja elöfize
nyuszi111
2008. október 03. péntek, 17:47
Elnökválasztási ünnep.jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:23
A sport kedvelőknek
csalogany13
2016. június 14. kedd, 23:42
Virág kedvelöknek
csalogany13
2016. január 19. kedd, 19:25
Természet kedvelőknek.gif
csalogany13
2010. február 25. csütörtök, 21:04
Cica kedvelőknek
oroszemi
2010. január 02. szombat, 19:23
Vizisport kedvelőknek
csalogany13
2009. november 09. hétfő, 22:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.