Belépés
2018. október 20. szombat | 42. hét | 293. nap | 02:42 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meglepetésekkel készül a Család-barát magazin a tizedik születésnapon
A nézők betekinthetnek a kulisszák mögé, találkozhatnak többek között Halász Judittal, Szulák Andreával, Vastag Csabával, visszatekintést láthatnak az elmúlt tíz év legfelemelőbb pillanataiból, valamint több száz adag étel is készül a tápióvidéki hagyományőrzők segítségével - hangsúlyozta Gáspár Monika, a műsor vezető szerkesztője az MTI-nek.

A tizedik születésnapon az őrbottyáni Fogyatékkal Élők Református Otthona lakóihoz juttatják el a felajánlott egytálételt - hívta fel a figyelmet a vezető szerkesztő.

A jubileumi adásban a Felvidékről, Vajdaságból és Böjte Csaba testvér vezetésével Déváról is érkeznek meghívottak. Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színművész meglepetésversét adja elő, míg a meghívott gyerekek születésnapi tortát is készítenek - sorolta a szombati adás programjait a vezető szerkesztő.

A különleges napon a négy műsorvezető - Novodomszky Éva, Somogyi Dia, Csalami Csaba és Kolozsi Kilián - együtt vezeti az adást és a műsorral egyidős gyermekek is szerepelnek a meghívott vendégek között, de olyan művészek is ott lesznek a stúdióban, akik ugyancsak ezekben a napokban ünnepelik születésnapjukat. A stúdióba várják a Bon-Bon együttest, valamint Südi Iringót és táncosait is.

Az elmúlt tíz év adásait felidézve Gáspár Monika elmondta, hogy voltak felemelő és vidám pillanatok egyaránt. 2009-ben sikerült egy 14 éves kislányt megtalálni a műsor segítségével. "Jó érzés volt a szülők örömét látni és tudni, hogy ezt a műsorunknak és nézőinknek köszönhettünk" - emelte ki a vezető szerkesztő.

Elmondta, hogy a műsorban olyan hétköznapi témákat helyeznek a középpontba, amelyek a család minden tagjának hasznos információt nyújthatnak a gyerekszobától a felnőtté válásig, a párkapcsolati problémákon keresztül egészen a nyugdíjas léttel kapcsolatos kérdésekig. Szakértők közreműködésével igyekeznek tanácsot adni a nézők testi-lelki panaszaira, segítenek a gazdasági kérdésekben, de a fogyasztóvédelmi és jogi problémákra is választ keresnek. A gyermekekkel foglalkozó rovatban hasznos tippeket nyújtanak az édesanyáknak.

A magazin hétköznapi adásainak állandó műsoreleme a konyha. "Minden nap sütünk vagy főzünk séfekkel, dietetikus szakemberekkel, vállalkozó szellemű művészekkel és családokkal, édesanyákkal, nagymamákkal" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a humorról a Napi mosoly elnevezésű rovat gondoskodik, míg a hétvégi adásokban egy-egy példaértékű családot mutatnak be.

Sok nézői levél, e-mail és telefon érkezik a műsor kapcsán. A legkedveltebb rovatok közé tartozik az Ötletfazék és az Ötletsarok, amelyekből az elmúlt években a nézők főzési praktikákat tanulhattak meg és sok-sok kézműves munkának a fortélyaiba is belepillanthattak. Emellett az egészségügyi témákkal kapcsolatban érkezik a legtöbb visszajelzés a nézőktől - tette hozzá a vezető szerkesztő.

Beszélt arról is, hogy a születésnapi adás lesz a 2624. Család-barát a sorban. Az elmúlt 10 évben 24 ezer 441 vendég fordult meg a stúdióban, közülük 1641 orvos, 905 pszichológus volt, valamint 271 alkalommal Kossuth-díjas színművészt vagy zenészt láttak vendégül - összegezte a magazinműsor elmúlt tíz évét a vezető szerkesztő.

A műsort eddig 6 díjjal ismerték el, ebből az első a Családbarát Médiáért Díj, az utolsó a Magyar Termék Nagydíj Sajtó Nívódíja volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 13:33
Címkék: Halász Judittal, Szulák Andreával, Vastag Csabával, Gáspár Monika, Fogyatékkal Élők Református Otthona, Böjte Csaba,
Kommentek
Ferenc pápa a fiatalokhoz Tallinnban
A szeretet nem halott, hív és küld bennünket!
2018. szeptember 25. kedd 16:43
Szeptember 25-én délben a Szentatya az észt fiatalokkal találkozott a tallinni evangélikus templomban. Többször is hivatkozott a közelgő ifjúsági szinódus munkadokumentumára, mely őszintén leírja, hogy sok fiatal számára az Egyháznak nincs mondanivalója.
A pápa arra kérte a fiatalokat, hogy hiteles életükkel tegyenek tanúságot Krisztusról.
Lányok, fiúk, a szeretet nem halott, hív és küld bennünket! Csak azt kéri, hogy tárjuk ki szívünket. Kérjük az apostoli erőt ahhoz, hogy elvigyük az evangéliumot másoknak - hogy felkínáljuk, és nem rájuk erőltessük -, és felhagyjunk azzal, hogy keresztény életünkből emlékmúzeumot csinálunk! A keresztény élet élet, jövő, remény! Nem múzeum! Engedjük, hogy a Szentlélek segítségével a feltámadt Jézus szemével tudjuk nézni a történelmet, s így az Egyház, a mi egyházaink úgy tudnak majd előrehaladni, hogy befogadják az Úr meglepetéseit (vö. uott, 139), visszanyerik
maroka, 2018. szeptember 25. kedd, 17:51
Az Élet olyan, mint egy vonatutazás
Az Élet olyan, mint egy vonatutazás

Gyakran beszállunk, kiszállunk, vannak balesetek, néhány megállónál kellemes meglepetésekkel találkozunk, míg mély szomorúsággal a másiknál.
Amikor megszületünk és felszállunk a vonatra, olyan emberekkel találkozunk, akikről azt hisszük, hogy egész utunkon elkísérnek: a szüleinkkel.
Sajnos a valóság más.
Ők kiszállnak egy állomáson, s mi ott maraduk nélkülözvén szeretetüket, együttérzésüket, társaságukat
Ugyanakkor mások szállnak fel a vonatra, akik fontosak lesznek a számunkra.
Ők a testvéreink, a barátaink és mi szeretjük ezeket a csodálatos embereket.
Néhányan, azok közül, akik beszállnak, csupán kis sétának tekintik az utazást
Mások csak szomorúsággal találkoznak útjuk során.
Mindig vannak olyanok is a vonaton, akik készek segíteni a rászorulókon
Néhányan, amikor kiszállnak, el nem múló hiányérzetet hagynak maguk
vorosrozsa66, 2018. július 15. vasárnap, 17:43
Legyél rugalmasabb
Legyél rugalmasabb, mert az élet tele van változásokkal, és meglepetésekkel.
Haladj az áramlattal, mert a problémákat az ellenállás okozza.
Kérd meg az angyalokat arra, hogy nyissák meg elmédet szívedet az új ötletek és lehetőségek felé.
Ha elfogadod a lehetőségét annak, hogy vannak más utak is, akkor eddig nem látott ajtók nyílnak meg előtted és könnyen alkalmazkodhatsz majd az új helyzetekhez.
Minden problémára van megoldás, ezért tekints mindenre szeretettel és bizalommal. Így az életerő szabadon áramlik majd rajtad keresztül.
Egészségesnek, élettelinek fogod érezni magad, és hozzájutsz a benned rejlő erőhöz és bölcsességhez, amely átsegít téged a változásokon.

Mennyei napot kívánok sok szeretettel,legyetek áldottak
lenke1964, 2018. június 14. csütörtök, 08:32
Ingyenes ünnepi koncerttel kezdődik a Budapesti Nyári Fesztivál
A Mezítláb a réten című ünnepi koncert előtt a közönség részleteket láthat a margitszigeti nagyszínpad nyári bemutatóiból és üzeneteket a sztárfellépőktől. A szervezők a nyárindító örömkoncert mellett meglepetésekkel, többek között keringő világrekord-felállítással is készülnek az ünnepi évadot megnyitó eseményre - közölte a Szabad Tér Színház pénteken az MTI-vel.

Az eseményre 26-os busszal vagy színházi hajójárattal érkezhet a közönség, további információk a koncertről és a közlekedésről a www.szabadter.hu oldalon találhatók.

A Budapesti Nyári Fesztivál központi helyszíne, a nagy múltú margitszigeti nagyszínpad 1938-ban, azaz 80 éve nyitotta meg kapuit. Ennek alkalmából a színes színpadi programsorozat mellett ingyenes közösségi események is szórakoztatják az érdeklődőket, hogy mindenki számára elérhető legyen a minőségi kulturális kikapcsolódás élménye.

A Budapesti Nyári Fesztivál neves magyar és nemzetközi művészek közreműködésével több mint 100 programot, opera- és
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 12:46
Elena Berini nővér - fegyverek helyett füzeteket adjunk ....
kitörésekor sajnos el kellett menekülniük, az anti-Balaka gerillaszervezet elűzte őket. Az iskolában ,,azt akarjuk megtanítani a hétköznapokban, hogy a tőlünk különböző ember nem ellenség. Hogy a vallás nem oszt meg minket, éppen ellenkezőleg, eszköz arra, hogy együtt kerüljünk közelebb Istenhez, mindenki a saját meggyőződése szerint." Ebben a környezetben ez különösen nehéz, mert a fegyveres csoportok folyamatos gyűlöletkampányt folytatnak.
,,Ez az ország mindig új és új meglepetésekkel szolgál. A közép-afrikai nép, bár hosszú ideje járja kálváriáját, képes mindig újrakezdeni. A szegények bámulatos képességgel rendelkeznek arra, hogy mindig újjászülessenek" - tapasztalta meg a nővér, aki éppen ennek a mártír népnek a nevében fogadta el a díjat az amerikai first lady kezéből. ,,Amikor az első e-mailt megkaptam, azt hittem, valaki viccel. Aztán felhívtak telefonon, és szóban is elmagyarázták, miről van szó. Méltatlannak éreztem magam. A világban nagyon sok bátor nő van,
maroka, 2018. június 06. szerda, 19:11
Betegség miatt lemondta budapesti fellépését Alexander Rybak hegedűművész
Közlésük szerint Alexander Rybak visszalépése a Budapesti Nyári Fesztivál nagyszabású nyitóeseményének megtartását nem befolyásolja. Június 9-én este a Magyar Állami Operaház Zenekara Héja Domonkos vezényletével a zeneirodalom legnépszerűbb tánczenéit szólaltatja meg. A szervezők továbbra is várnak minden érdeklődőt a Margitszigeti Nagyréten, ahol nemcsak egy nyárindító örömkoncerttel, hanem meglepetésekkel is készülnek az ünnepi évadot megnyitó eseményre.

A népszerű hegedűművész a hétvégén sürgősségi műtéten esett át, amely után váratlan komplikációk léptek fel, emiatt kényszerült visszalépni. Nagy sajnálatára a mostani eseményen nem tud közreműködni, de bízik abban, hogy felépülését követően minél előbb adhat Budapesten koncertet - írták a közleményben.
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 19:08
Az élet vonata.....
Az élet vonata.....
Élet olyan, mint egy vonatutazás:
Gyakran beszállunk, kiszállunk, vannak balesetek, néhány megállónál kellemes meglepetésekkel találkozunk, míg mély szomorúsággal a másiknál.
Amikor megszületünk és felszállunk a vonatra, olyan emberekkel találkozunk, akikről azt hisszük, hogy egész utunkon elkísérnek: a szüleinkkel.
Sajnos a valóság más.
Ők kiszállnak egy állomáson, s mi ott maraduk nélkülözvén szeretetüket, együttérzésüket, társaságukat.
Ugyanakkor mások szállnak fel a vonatra, akik fontosak lesznek a számunkra.
Ők a testvéreink, a barátaink és mi szeretjük ezeket a csodálatos embereket.
Néhányan, azok közül akik beszállnak, csupán kis sétának tekintik az utazást.
Mások csak szomorúsággal találkoznak útjuk során.
Mindig vannak olyanok is a vonaton, akik készek segíteni a rászorulókon.
Néhányan, amikor kiszállnak, el nem múló hiányérzetet hagynak maguk után...
Mások fel- és leszállnak, s mi alig vesszük észre
bozsanyinemanyi, 2018. május 21. hétfő, 22:34
Görbicz Anita búcsúztatója - Női kézilabda
megszorongatta Hollandiát, de 19-18-ra kikapott a legutóbbi vb bronzérmesétől. A vereségnél fájóbb, hogy Tomori Zsuzsanna az utolsó percekben súlyos térdsérülést szenvedett. A találkozó után Görbicz a sajtótájékoztatón és az NSO Tv kamerája előtt is nyilatkozott.
Videó

A Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező előtt a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalosan is elbúcsúztatta a válogatottságtól visszavonuló Görbicz Anitát. Nézze meg a meglepetésekkel teli könnyes búcsút videón! Videó

- Lezárult egy korszak, vagy inkább ,,A" korszak a magyar női kézilabda-válogatott életében, hiszen akkora egyénisége a sportágnak, mint Görbicz Anita, jobb esetben évszázadonként egyszer születik. ,,Görbe" a decemberi világbajnokság után jelentette be visszavonulását a nemzeti csapattól, a szövetség és a szurkolók pedig a Hollandia elleni hazai Eb-selejtező előtt búcsúztatták el a királynőt. Az őt
maroka, 2018. március 23. péntek, 18:58
Képek, videók
Zaklatas_meglepetesekk el.
fulgytvn
2008. szeptember 28. vasárnap, 13:50
zaklatas_meglepetesekk el.
ticsi83
2008. szeptember 05. péntek, 16:55
születésnapon
orban47
2015. október 19. hétfő, 18:38
Születésnapon
bajzaknemarti
2007. július 26. csütörtök, 22:36
barátok, család, szerelem
yvett789
2015. május 27. szerda, 20:05
0 van család, barátok....
lovaszmarika
2012. augusztus 31. péntek, 12:57
Drága barátnőm a családjá
etuka
2009. október 05. hétfő, 11:36
A család barátja!
joey71
2008. január 12. szombat, 15:35
Család és a barátnőm
bmelitta
2008. január 03. csütörtök, 16:04
Családom és barátaim
anitanemeti
2007. október 14. vasárnap, 14:19
ENDREI JUDITTAL
aszaloijani
2013. augusztus 19. hétfő, 19:39
Judittal
orban47
2013. február 02. szombat, 10:25
Judittal, Monoron
orban47
2013. január 29. kedd, 17:23
Judittal, szülinapon
orban47
2011. október 06. csütörtök, 05:16
Zsuzsival, Judittal
orban47
2011. július 28. csütörtök, 12:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.