Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 10:52 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
WELLNESS -HÉTVÉGE a saját otthonunkban
HIDEG- MELEG LÁBFÜRDŐ (vagyis: Kneipp-kúra)

Kezdjük a napot vérkeringést serkentő lábfürdővel. Két lavór kell hozzá. Az egyik lavórt töltsük meg hideg, a másikat meleg vízzel. Váltakozva tegyük a lábainkat a hideg és a meleg vizes lavórba.
Hatása: A váltófürdő stimulálja az érfalakat és ezáltal remek hatással van a vérkeringésre és felfrissíti a lábainkat.

DÖRZSI-MASSZÁS LUFFASZIVACCSAL (vagyis: Testradír és masszás otthon)

Zuhanyzás közben körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át az egész testünket luffaszivaccsal. A végtagjainknál mindig a szív irányába húzzuk a szivacsot.
Hatása: a dörzsi masszás serkenti a vérkeringést, teljesen felfrissít és hatékony a narancsbőr ellen is.

TEJES-MÉZES FÜRDŐ (vagyis: Kleopátra-fürdő a kádban)

Engedjünk magunknak a kádba kellemesen meleg vizet, tegyünk bele rózsaolajos habfürdőt, néhány evőkanál mézet és egy liter tejet. Ha tehetjük, a fürdőkád szélét rakjuk ki mécsesekkel. Helyezkedjünk el kényelmesen a kádban. Lazítás közben hallgassunk valamilyen relaxációs zenét.
Hatása: A tej és a méz puhává és simává varázsolja a bőrünket. A kellemes illatok és a zene hatására oldódni fog a bennünk levő belső feszültség.

ÉLESZTŐS ARCPAKOLÁS (vagyis: Mintha kozmetikusnál jártam volna)

Keverjünk össze egy adag élesztőt és annyi tejjel, amennyitől krémessé és könnyen felkenhetővé vélik. Miután felkentük a pakolást, hagyjuk hatni 15 percig. Amikor megszáradt könnyen ledörzsölhetjük.
Hatása: az élesztő regenerálja a bőrünket, eltünteti a pattanásokat és radírozó hatása is van.

MÉZES-CITROMOS -OLÍVAOLAJOS HAJPAKOLÁS (vagyis: Regeneráló kezelés házilag)

Egy csésze mézhez adjunk fél csésze olívaolajat és két csepp citromlevet, majd gyenge mozdulatokkal oszlassuk el a hajunkon. Tegyünk rá fóliát, fedjük le törölközővel, és hagyjuk rajta 25-20 percig.
Hatása: A méz táplálja, a citrom fényesíti a hajat, az olívaolaj pedig felüdíti a száraz, töredezett hajat.
lizawolf, 2017. június 18. vasárnap, 11:04
Címkék: saját otthonunkban, napot vérkeringést, egyik lavórt, másikat meleg, meleg vizes, váltófürdő stimulálja,
Kommentek
Ilyen betegséget okozhat ha koszos az otthonunk!
Az ártalmatlannak tűnő otthoni por számos probléma forrása lehet, mivel rengeteg veszélyes vegyszer tapad meg benne, amely egészségügyi kockázatokat hordoz magában.

Bár porszívózni és port törölni jó eséllyel senki sem szeret, mégis szükség van arra, hogy ezeket a tevékenységeket rendszeresen végezzük otthonunkban. A porban ugyanis megtapadnak a ftalátok, amelyek olyan szerves vegyületek, amik az élelmiszerekben, flakonokban, ruhákban és műszaki cikkekben is megtalálhatók, de a számítógép műanyag részeitől kezdve a telefonkábelen át a kábelszigetelésekig, valamint csövek, autóalkatrészek, adalékanyagok, festékek, lőszerek és szerszámok műanyag részeiben is jelen vannak.

Ezek a vegyületek lassú, de hosszú ideig tartó párolgással szabadulnak fel a különböző termékekből, és számos problémát okozhatnak. A leggyakoribb ezek közül az asztma, az ADHD (figyelemhiányos szindróma) és a korai menopauza, de akár a meddőség és az autizmus is a lehetséges problémák listáján szerepel a George
donmolnarmeister, 2017. június 08. csütörtök, 03:49
Történet
gyengítse az erejét." Majd megmutatta nekik: a harag szelleme holtan hevert a földön

Ez a harag feletti uralom titka. Minél inkább feltüzeljük magunkat, annál dühösebbek leszünk, és ez az erő a hatalmába kerít minket. Végül eljutunk egy olyan pontra, ahol már teljesen elveszítjük az uralmunkat, és végül olyasmit teszünk, vagy mondunk, amellyel megsebzünk másokat és magunkat is. Vegyünk erőt a haragon, maradjunk békések, bármilyen helyzettel kerülünk is szembe! Ha problémák adódnak az otthonunkban, a munkahelyünkön, vagy a forgalomban az utakon, ne reagáljunk haragosan! Megállapíthatjuk, hogy előfordulnak bizonyos problémák, és lépéseket tehetünk azok megoldása érdekében. Megpróbálhatjuk azt is, hogy beszélgetéssel vagy megoldás keresésével kiküszöböljük a nyugtalanság forrását, miközben elkerüljük a kialakulóban lévő haragot. Az indulat nem szünteti meg a problémát. Sőt, inkább az lesz a következménye, hogy felmegy a vérnyomásunk, mert a ,,támadás vagy menekülés" hormonja kering
kirscha, 2017. május 23. kedd, 20:23
Történet
fiútestvéremnek is ugyanolyan szigorú édesanyja van, mint nekem.

Amikor játszani mentünk, pontosan megmondta, hogy mikor jöjjünk vissza, és mindig ragaszkodott ahhoz, amit mondott. Egy percet sem késhettünk! Minden nap arra kényszerített, hogy tiszta ruhába járjunk és megfürödjünk, míg más gyerekek napokig ugyanabban a ruhában szaladgált az utcán. A többi gyerek kinevetett minket, mert a ruhát amiben jártunk, édesanyánk varrta, hogy pénzt takarítson meg.

De ez még nem minden! Otthonunkban szigorú fegyelem uralkodott. Még akkor is, ha későn feküdtünk le, reggel 8-kor talpon kellett legyünk. Soha nem aludhattunk délig, mint más gyermekek.

Lefekvés előtt pedig mosogatnunk kellett, vagy valami feladatot kaptunk a házimunkában, vagy főzni tanultunk. Néha amikor éjszaka megébredtem, arra gondoltam, hogy nekünk van a legszörnyűbb gyermekkorunk.

Édesanyánk minig arra kért minket, hogy az igazat mondjuk, a teljes igazat és csakis az igazat, akkor is, ha rossz fát tettünk a
kirscha, 2017. május 09. kedd, 19:46
Anyák napjára
Itthon vagyok, anyám mondta most lesz az Anyák napi ünnepély, látni akarom a lányomat. Odamegyek, elvégre én vagyok az anyja. Nem szeretném, ha a feleséged ott lenne. Ne érts félre, nincs semmi bajom vele, csak a gyereket nem szeretném kellemetlen helyzetbe hozni.
- Most állj meg, kérlek egy szót sem többet! Nem tudom mióta vagy az országban, és meddig maradsz, feltételezem, hogy nem csak ebben a két órában, ameddig az ünnepély tart. Maradj ott, ahol vagy, ha véget ér, tisztelettel várunk az otthonunkban benneteket.
- Egyedül vagyok, vége mindennek, hazaköltözöm. Nem való nekem az idegen kultúra, nem tudom megszokni. Az ünnepélyen ott leszek, az anyja vagyok, ettől nem tántoríthat el senki.
- Figyelj ide... - nem fejezhette be a mondatot, mert elnémult a másik oldal telefonja.
Az órájára nézett, nem sokára oda kell érniük. Hiába törte a fejét, egyetlen bölcs gondolat sem jutott az eszébe. Féltette a kislányát. Ritkán látogatja az anyja, ilyenkor megtépázza a kicsi lelkét, és megpróbálja
suzymama, 2017. május 06. szombat, 22:02
Sámuel elhívása és gyermekkora
Sámson élete jelentős részét azzal töltötte, hogy érvénytelenítse elhívását, addig Sámuel éppen az ellenkezőjét tette. Sőt, már gyermekként is ,,gyors volt a hallásra" és az engedelmességre Isten szava iránt.

1.Fejezet: Anna könyörgése; Sámuel gyermekkora

2.Fejezet: Anna hálaéneke 1-11; Éli elutasítása 12-36; Sámuel gyermekkora; Sámuel elhívása

3.Fejezet: Sámuel kiválasztása; Sámuel elhívása

NAPI ÚTRAVALÓ * Ma már minden gombnyomásra működik otthonunkban - a gyerekeket kivéve.
A fegyelmezés - amit hajdan a szülők alapvető feladatának tartottak - ritkán kerül szóba; helyette az engedékenység uralkodik.
De ebben nincs semmi új. A Biblia már Krisztus születése előtt több száz évvel egy család pusztulásának és elutasításának képét tárja elénk, ahol az apa elbukott gyermekei fegyelmezésében. Éli, Isten főpapja megengedte fiainak, hogy azt csinálják, ,,amit jónak láttak". Szégyentelen kapzsiságukban eltulajdonították az
kalmanpiroska, 2017. március 16. csütörtök, 08:02
Ferenc pápa a szentatya a színeváltozás jelenete ....
egy pillanatig tartott.
A Tábor-hegyen színében elváltozott Jézus nem azért akarta megmutatni tanítványainak dicsőségét, hogy elkerültesse velük az áthaladást a kereszten, hanem hogy lássák, hová vezet a kereszt. Aki Krisztussal együtt hal meg, az Krisztussal fel is támad. A kereszt a feltámadás kapuja. Aki Krisztussal együtt harcol, az Krisztussal győz is majd. Ezt a reményteljes üzenetet tartalmazza Jézus keresztje, ez ad erőt mindennapi életünkben. A keresztény kereszt nem egy bútordarab otthonunkban, nem is ékszer, melyet hordoznunk kellene, hanem arra a szeretetre történő utalás, amellyel Jézus feláldozta magát az emberiség megmentéséért a rossztól és a bűntől. Ebben a negyvennapos készületi időszakban áhítattal szemléljük a megfeszített Jézus képét, a feszületet, amely a keresztény hit jelképe, az értünk meghalt és feltámadt Jézus védjegye! Úgy járjuk végig ezt a negyvennapos időszakot, hogy a kereszt megjelölje annak szakaszait, hogy egyre jobban megértsük a bűn súlyosságát és annak az áldozatnak
maroka, 2017. március 12. vasárnap, 21:23
Békesség az otthonunkban
Mert ahol irigység és viszálykodás van, ott zűrzavar és minden gonosz cselekedet is van.- Jakab 3: 16

Észrevetted, hogy otthon a legkönnyebb én-központúnak lenni? Valami arra késztet bennünket, hogy másokkal kedvesen viselkedjünk, de a családunk körében meg vagyunk kísértve, hogy több önzést engedjünk meg magunknak - mintha ott nem számítana annyira.

Mielőtt keresztény lettem, udvariasabb és kedvesebb voltam a barátaimhoz, mint a saját családomhoz. Követelőzőbb voltam és kevésbé engedékeny a hozzám legközelebb állók iránt, mint mások iránt.

Miután elfogadtam Jézust életem Urának, felismertem, hogy ennek meg kell változnia.
Gloria és én kezdtük megérteni az Igéből, milyen fontos az összhang a családunkban.

Megtanultuk, hogy ha meg akarjuk tapasztalni az életünkben a közös akarat erejét (lásd a Máté 18: 19-et), akkor nem engedhetjük meg a viszálykodást egymás között.

A viszálykodás rést üt a hit pajzsán, megakadályozza az ima
dandej, 2017. február 24. péntek, 21:49
Képek, videók
új otthonunkban
orban47
2015. november 22. vasárnap, 15:07
Malacka otthonunkban 001.
ujnemarika
2012. január 07. szombat, 07:31
Malacka otthonunkban 002.
ujnemarika
2012. január 07. szombat, 07:31
Malacka otthonunkban 003.
ujnemarika
2012. január 07. szombat, 07:31
budapesti otthonunkban
katika08
2007. március 30. péntek, 17:31
Magzati vérkeringés
einr
2007. április 03. kedd, 14:27
baba lavorban
eva6
2017. február 25. szombat, 19:04
lavorban0722.jpg
maroka
2014. július 23. szerda, 16:48
lavorban.png
szuszimama
2013. július 11. csütörtök, 20:15
lavoros_sarok_0.png
margherita
2012. szeptember 14. péntek, 23:11
Kézmosó lavor..JPG
wob
2011. november 30. szerda, 08:53
Lavórban...
pacsili
2010. augusztus 31. kedd, 22:51
al lavoro.gif
maryenne
2010. április 02. péntek, 11:48
lavórban
macoka65
2010. március 23. kedd, 05:50
lavoro
babetgheorghe
2008. április 22. kedd, 23:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.