Regisztráció  Belépés
2018. január 17. szerda | 3. hét | 17. nap | 20:38 | Antal, Antónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
WELLNESS -HÉTVÉGE a saját otthonunkban
HIDEG- MELEG LÁBFÜRDŐ (vagyis: Kneipp-kúra)

Kezdjük a napot vérkeringést serkentő lábfürdővel. Két lavór kell hozzá. Az egyik lavórt töltsük meg hideg, a másikat meleg vízzel. Váltakozva tegyük a lábainkat a hideg és a meleg vizes lavórba.
Hatása: A váltófürdő stimulálja az érfalakat és ezáltal remek hatással van a vérkeringésre és felfrissíti a lábainkat.

DÖRZSI-MASSZÁS LUFFASZIVACCSAL (vagyis: Testradír és masszás otthon)

Zuhanyzás közben körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át az egész testünket luffaszivaccsal. A végtagjainknál mindig a szív irányába húzzuk a szivacsot.
Hatása: a dörzsi masszás serkenti a vérkeringést, teljesen felfrissít és hatékony a narancsbőr ellen is.

TEJES-MÉZES FÜRDŐ (vagyis: Kleopátra-fürdő a kádban)

Engedjünk magunknak a kádba kellemesen meleg vizet, tegyünk bele rózsaolajos habfürdőt, néhány evőkanál mézet és egy liter tejet. Ha tehetjük, a fürdőkád szélét rakjuk ki mécsesekkel. Helyezkedjünk el kényelmesen a kádban. Lazítás közben hallgassunk valamilyen relaxációs zenét.
Hatása: A tej és a méz puhává és simává varázsolja a bőrünket. A kellemes illatok és a zene hatására oldódni fog a bennünk levő belső feszültség.

ÉLESZTŐS ARCPAKOLÁS (vagyis: Mintha kozmetikusnál jártam volna)

Keverjünk össze egy adag élesztőt és annyi tejjel, amennyitől krémessé és könnyen felkenhetővé vélik. Miután felkentük a pakolást, hagyjuk hatni 15 percig. Amikor megszáradt könnyen ledörzsölhetjük.
Hatása: az élesztő regenerálja a bőrünket, eltünteti a pattanásokat és radírozó hatása is van.

MÉZES-CITROMOS -OLÍVAOLAJOS HAJPAKOLÁS (vagyis: Regeneráló kezelés házilag)

Egy csésze mézhez adjunk fél csésze olívaolajat és két csepp citromlevet, majd gyenge mozdulatokkal oszlassuk el a hajunkon. Tegyünk rá fóliát, fedjük le törölközővel, és hagyjuk rajta 25-20 percig.
Hatása: A méz táplálja, a citrom fényesíti a hajat, az olívaolaj pedig felüdíti a száraz, töredezett hajat.
lizawolf, 2017. június 18. vasárnap, 11:04
Címkék: saját otthonunkban, napot vérkeringést, egyik lavórt, másikat meleg, meleg vizes, váltófürdő stimulálja,
Kommentek
Mi a kutyám csillagjegye? És mit árul el róla?
kutyusok imádják a pörgést, rendkívül aktívak. A sok játék és futtatás nagyon fontos ezeknél az ebeknél, hiszen így garantáltan elkerülhetjük, hogy unalmukban megrongáljanak valamit. Nagyon jól kijönnek más ebekkel és azokkal az emberekkel, akik szívesen mókáznak velük.
A Kosok színe a piros, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Oroszlán, Nyilas

Bika kutya (április 21.-május 20.)
A Bika kutyusok számára fő a kényelem, ezért fontos, hogy az otthonunkban legyen számukra kialakítva egy hely, ahol tökéletesen érezhetik magukat. Nem meglepő módon a Bikák eléggé makacsok és önfejűek, ha egyszer elhatározták, hogy nem akarnak beszállni az autóba, akkor nagyon nehéz bekönyörögni őket...
A Bikák színe a zöld, így érdemes ilyen kiegészítőket választani számukra.
Ideális gazdi: Szűz, Bak

Ikrek kutya (május 21.-június 20.)
Az Ikrek kutyusok igazi szónokok, akiknek nem okoz problémát, hogy a hangjukat hallassák. Ugyanakkor
anna4459, 2017. december 28. csütörtök, 08:19
Advent Angyalai
Egy újabb színmagyarázat alapján a meggyújtás sorrendje a következő: kék, piros, fehér és lila. Ebben az értelmezésben a gyertyák egy-egy vasárnapon érkező angyalt szimbolizálnak.

Advent négy vasárnapján ezek az Angyalkák jelennek meg gyertyagyújtáskor a mi otthonunkban is!

Advent 1. Vasárnap - Kék angyal

Az első vasárnap alkalmával egy kék köpenybe öltözött angyal száll le az égből, hogy közelebb kerüljön az emberekhez. Ekkor szól először az angyal, s keresni kezdi azokat az embereket, akik meg szeretnék hallgatni őt. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. Azok, akik tudják mikor érkezik az angyal, ráérezhetnek a jelenlétére. Az emberek közötti kommunikációt erősíti fel, és megnyitja a lelkeket egymás felé.

Advent 2. Vasárnap - Piros angyal

Második vasárnap egy piros palástba öltözött angyal száll le a földre egy törékeny serleggel, hogy ajándékot vigyen a mennybe. Az angyal észrevétlenül
lenke1964, 2017. november 24. péntek, 19:57
Emlékezni csak méltósággal és alázattal szabad ...
ÉRTÜK, - a meg nem születettekért!
Néhány jó tanács a meghitt pillanatokra: Vigyünk magunkkal gyufát, mert más sírról nem szabad lángot kérni, mert ahonnan tüzet viszünk ott nyugvó test lelke nyugtalanná válik. Vegyünk magunkhoz egy szál rozmaringágat, mely megvéd a kóbor szellemektől, így nem viszünk haza magunkkal ,,vendéget". Ha észre veszünk valami zavaró jelenséget magunk körül, kérjük meg a hazavezetés angyalát, ölelje át az itt ragadt lelket és vezesse haza. Amennyiben az otthonunkban mégis kellemetlenül éreznénk magunkat, mert hívatlan vendéggel érkeztünk meg, ismét hívjuk a hazavezetés angyalát, és így szóljunk hozzá:
- Hazavezetés angyala jöjj, hívlak Téged! Kérlek, vezesd haza ezt az eltévedt lelket a fénybe, az ő örök és boldog otthonába.
Majd kérj számára nyugalmat, ekképpen:
- Adj Uram örök nyugodalmat neki, és az örök világosság fényeskedjen neki, nyugodjon békében, Ámen.
Tiszteljük meg szeretteinket, az emlékezés pillanataiban és fénye mellett ne
suzymama, 2017. november 01. szerda, 17:44
Fa a fürdőszobában
A fa nagyon kellemes dekorációs anyag az otthonunkban, amely nemcsak környezetbarát, jó megjelenésű, hanem antik művészi hangulatot is hordozhat magába. Tény, hogy a mindennapi életben sok időt töltünk a fürdőszobában, de gyakran a funkcionalitás az első szempont és nem kap elég hangsúlyt a kényelem és a szépség. A kérdés az, hogy a fa felhasználható-e esztétikusan a fürdőszobában? A válsz egyértelműen igen!

A fa felületek becsempészése remek módja annak, hogy fürdőszobánkat felfrissítsük és közelebb hozzunk lakásunkba a természetet. A fürdőszobában például padlót, polcokat, falakat, valamint tükörkereket lehet a legegyszerűbb és legolcsóbb módon fából elkészíteni. Néha elég, ha csak egy-egy elemet cserélünk ki fára, ráadásul bármely stílushoz tökéletesen illeszkedik. Íme, néhány hatásos módja annak, hogyan tudja felfrissíteni fürdőszoba dizájnját az, aki szeretné vonzóbbá tenni fürdőzését.
bordat, 2017. október 24. kedd, 19:37
A vendégjog és kötelmei
harangszó emlékszik labanc földön. Már csak e harangzúgás képes elnyomni az egykori császárváros minatretjéből imára szólító müezzin, idegenségében zavaró és ijesztő énekét.

Ha engem valahová vendégségbe hívnak, igyekszem nem megbántani a háziakat, s úgy viselkedem, miként ők illendőnek tartják. Mondjuk, ha vegák, nem követelek vacsorára véres hurkát, vagy nem teszek prosztó megjegyzéseket a kóser ételre, ha azzal kínálnak. Mert náluk, az otthonukban az a rend. Nálunk, itt Európában, a mi otthonunkban pedig az a rend, hogy a nőket nem felszántani való földnek tekintjük, a tőlünk különböző vallásúakat nem bélyegezzük másodrendűeknek, nem sújtjuk börtönnel, ha saját hitét hirdeti valaki, nem akarjuk leölni a hitetleneket.

Talán joggal várjuk el, hogy aki a mi hazánkba látogat, betartsa az itt megszokott,
elvárt rendet.

De a mozlimok sokaságának eszében
menusgabor, 2017. október 10. kedd, 22:30
Olasz sajtó: Giorgio Pressburger a közép-európai kultúra eredeti hangja volt
Pressburger nemcsak "kulturális érzékenysége", hanem udvariassága és mások iránti segítőkészsége miatt is rendkívüli ember volt.

A trieszti Il Piccolo szerint Pressburger a "trieszti irodalom zsidó lelkiségét" testesítette meg.

Deborah Serracchiani, az északkelet-olaszországi Friuli Venezia Giulia tartomány elnöke megemlékezésében kijelentette, Giorgio Pressburgerrel "egy nagy európait veszítünk el, fáradhatatlan alkotót, szemtanúját annak, mi lehet a legrosszabb és a legjobb közös európai otthonunkban". Serracchiani hangsúlyozta, hogy a Giorgio Pressburger alapította és vezette Mittelfest nevű kelet-közép-európai művészeti fesztivál aktív kulturális közvetítői szerepet töltött be Európa keleti felével még a vasfüggöny idején.

A tartomány elnöke kijelentette, egész Friuli Venezia Giulia lerója tiszteletét Giorgio Pressburger személyének, irodalmi munkásságának emléke előtt. "Számos gyökérrel rendelkező világpolgár volt, és olyan ember, aki nem tért ki a politikai kihívások elől (...),
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 22:45
A négy kisgyerek
fiútestvéremnek is ugyanolyan szigorú édesanyja van, mint nekem.

Amikor játszani mentünk, pontosan megmondta, hogy mikor jöjjünk vissza, és mindig ragaszkodott ahhoz, amit mondott. Egy percet sem késhettünk! Minden nap arra kényszerített, hogy tiszta ruhába járjunk és megfürödjünk, míg más gyerekek napokig ugyanabban a ruhában szaladgált az utcán. A többi gyerek kinevetett minket, mert a ruhát amiben jártunk, édesanyánk varrta, hogy pénzt takarítson meg.

De ez még nem minden! Otthonunkban szigorú fegyelem uralkodott. Még akkor is, ha későn feküdtünk le, reggel 8-kor talpon kellett legyünk. Soha nem aludhattunk délig, mint más gyermekek.

Lefekvés előtt pedig mosogatnunk kellett, vagy valami feladatot kaptunk a házimunkában, vagy főzni tanultunk. Néha amikor éjszaka megébredtem, arra gondoltam, hogy nekünk van a legszörnyűbb gyermekkorunk.

Édesanyánk mindig arra kért minket, hogy az igazat mondjuk, a teljes igazat és csakis az igazat, akkor is, ha rossz fát tettünk a
horvathnemagdi, 2017. szeptember 14. csütörtök, 15:10
.....hegyén hátán!
jó a sulikezdés előtt találkozni. Kapkodunk a nyár utolsó napjaiban. Pedig még nekünk is el kellene menni egy nagy bevásárlásra, cipők és egyebek, és társai...... de mikor?
Hétvégén végig énekelek, pedig most jöttünk csak bele megint a nagy kirándulásba, lazításba. Ez a hónap nagyon kellemes volt, javarészt csak hétvégén mentünk, így volt idő minden másra. Ki tudtam pihenni magamat!
Lasan lezáródik a nyáron futott projektem és nekikezdünk az energiatakarékosság fejlesztéséhez a mi kis otthonunkban, a kis szigetünkön. A kis álombuborék. De tényleg! Annyira fantasztikus érzés, hogy nincsenek közvetlen szomszédaink, és akik vannak is messzebbre. Nagyon bírom és szeretem a szomszédainkat, de a csöndre nagy szükségem van, a nagy nyüzsgések után.
Na tegnap itt is volt nyüzsi, de milyen jó volt <3
Csupa zöld és szín minden, és csak egyre szebb a kert az udvar a fák.....és újabb megvalósítandó álom jött létre, és egy újabb álomprojekt, ami biztos , hogy több év megtakarítás ismét, de megéri!
dundulino, 2017. augusztus 23. szerda, 08:57
Képek, videók
új otthonunkban
orban47
2015. november 22. vasárnap, 15:07
Malacka otthonunkban 001.
ujnemarika
2012. január 07. szombat, 07:31
Malacka otthonunkban 002.
ujnemarika
2012. január 07. szombat, 07:31
Malacka otthonunkban 003.
ujnemarika
2012. január 07. szombat, 07:31
budapesti otthonunkban
katika08
2007. március 30. péntek, 17:31
Magzati vérkeringés
einr
2007. április 03. kedd, 14:27
baba lavorban
eva6
2017. február 25. szombat, 19:04
lavorban0722.jpg
maroka
2014. július 23. szerda, 16:48
lavorban.png
szuszimama
2013. július 11. csütörtök, 20:15
lavoros_sarok_0.png
margherita
2012. szeptember 14. péntek, 23:11
Kézmosó lavor..JPG
wob
2011. november 30. szerda, 08:53
Lavórban...
pacsili
2010. augusztus 31. kedd, 22:51
al lavoro.gif
maryenne
2010. április 02. péntek, 11:48
lavórban
macoka65
2010. március 23. kedd, 05:50
lavoro
babetgheorghe
2008. április 22. kedd, 23:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.