Regisztráció  Belépés
2017. október 24. kedd | 43. hét | 297. nap | 11:43 | Salamon
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
WELLNESS -HÉTVÉGE a saját otthonunkban
HIDEG- MELEG LÁBFÜRDŐ (vagyis: Kneipp-kúra)

Kezdjük a napot vérkeringést serkentő lábfürdővel. Két lavór kell hozzá. Az egyik lavórt töltsük meg hideg, a másikat meleg vízzel. Váltakozva tegyük a lábainkat a hideg és a meleg vizes lavórba.
Hatása: A váltófürdő stimulálja az érfalakat és ezáltal remek hatással van a vérkeringésre és felfrissíti a lábainkat.

DÖRZSI-MASSZÁS LUFFASZIVACCSAL (vagyis: Testradír és masszás otthon)

Zuhanyzás közben körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át az egész testünket luffaszivaccsal. A végtagjainknál mindig a szív irányába húzzuk a szivacsot.
Hatása: a dörzsi masszás serkenti a vérkeringést, teljesen felfrissít és hatékony a narancsbőr ellen is.

TEJES-MÉZES FÜRDŐ (vagyis: Kleopátra-fürdő a kádban)

Engedjünk magunknak a kádba kellemesen meleg vizet, tegyünk bele rózsaolajos habfürdőt, néhány evőkanál mézet és egy liter tejet. Ha tehetjük, a fürdőkád szélét rakjuk ki mécsesekkel. Helyezkedjünk el kényelmesen a kádban. Lazítás közben hallgassunk valamilyen relaxációs zenét.
Hatása: A tej és a méz puhává és simává varázsolja a bőrünket. A kellemes illatok és a zene hatására oldódni fog a bennünk levő belső feszültség.

ÉLESZTŐS ARCPAKOLÁS (vagyis: Mintha kozmetikusnál jártam volna)

Keverjünk össze egy adag élesztőt és annyi tejjel, amennyitől krémessé és könnyen felkenhetővé vélik. Miután felkentük a pakolást, hagyjuk hatni 15 percig. Amikor megszáradt könnyen ledörzsölhetjük.
Hatása: az élesztő regenerálja a bőrünket, eltünteti a pattanásokat és radírozó hatása is van.

MÉZES-CITROMOS -OLÍVAOLAJOS HAJPAKOLÁS (vagyis: Regeneráló kezelés házilag)

Egy csésze mézhez adjunk fél csésze olívaolajat és két csepp citromlevet, majd gyenge mozdulatokkal oszlassuk el a hajunkon. Tegyünk rá fóliát, fedjük le törölközővel, és hagyjuk rajta 25-20 percig.
Hatása: A méz táplálja, a citrom fényesíti a hajat, az olívaolaj pedig felüdíti a száraz, töredezett hajat.
lizawolf, 2017. június 18. vasárnap, 11:04
Címkék: saját otthonunkban, napot vérkeringést, egyik lavórt, másikat meleg, meleg vizes, váltófürdő stimulálja,
Kommentek
Olasz sajtó: Giorgio Pressburger a közép-európai kultúra eredeti hangja volt
Pressburger nemcsak "kulturális érzékenysége", hanem udvariassága és mások iránti segítőkészsége miatt is rendkívüli ember volt.

A trieszti Il Piccolo szerint Pressburger a "trieszti irodalom zsidó lelkiségét" testesítette meg.

Deborah Serracchiani, az északkelet-olaszországi Friuli Venezia Giulia tartomány elnöke megemlékezésében kijelentette, Giorgio Pressburgerrel "egy nagy európait veszítünk el, fáradhatatlan alkotót, szemtanúját annak, mi lehet a legrosszabb és a legjobb közös európai otthonunkban". Serracchiani hangsúlyozta, hogy a Giorgio Pressburger alapította és vezette Mittelfest nevű kelet-közép-európai művészeti fesztivál aktív kulturális közvetítői szerepet töltött be Európa keleti felével még a vasfüggöny idején.

A tartomány elnöke kijelentette, egész Friuli Venezia Giulia lerója tiszteletét Giorgio Pressburger személyének, irodalmi munkásságának emléke előtt. "Számos gyökérrel rendelkező világpolgár volt, és olyan ember, aki nem tért ki a politikai kihívások elől (...),
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 22:45
A négy kisgyerek
fiútestvéremnek is ugyanolyan szigorú édesanyja van, mint nekem.

Amikor játszani mentünk, pontosan megmondta, hogy mikor jöjjünk vissza, és mindig ragaszkodott ahhoz, amit mondott. Egy percet sem késhettünk! Minden nap arra kényszerített, hogy tiszta ruhába járjunk és megfürödjünk, míg más gyerekek napokig ugyanabban a ruhában szaladgált az utcán. A többi gyerek kinevetett minket, mert a ruhát amiben jártunk, édesanyánk varrta, hogy pénzt takarítson meg.

De ez még nem minden! Otthonunkban szigorú fegyelem uralkodott. Még akkor is, ha későn feküdtünk le, reggel 8-kor talpon kellett legyünk. Soha nem aludhattunk délig, mint más gyermekek.

Lefekvés előtt pedig mosogatnunk kellett, vagy valami feladatot kaptunk a házimunkában, vagy főzni tanultunk. Néha amikor éjszaka megébredtem, arra gondoltam, hogy nekünk van a legszörnyűbb gyermekkorunk.

Édesanyánk mindig arra kért minket, hogy az igazat mondjuk, a teljes igazat és csakis az igazat, akkor is, ha rossz fát tettünk a
horvathnemagdi, 2017. szeptember 14. csütörtök, 15:10
.....hegyén hátán!
jó a sulikezdés előtt találkozni. Kapkodunk a nyár utolsó napjaiban. Pedig még nekünk is el kellene menni egy nagy bevásárlásra, cipők és egyebek, és társai...... de mikor?
Hétvégén végig énekelek, pedig most jöttünk csak bele megint a nagy kirándulásba, lazításba. Ez a hónap nagyon kellemes volt, javarészt csak hétvégén mentünk, így volt idő minden másra. Ki tudtam pihenni magamat!
Lasan lezáródik a nyáron futott projektem és nekikezdünk az energiatakarékosság fejlesztéséhez a mi kis otthonunkban, a kis szigetünkön. A kis álombuborék. De tényleg! Annyira fantasztikus érzés, hogy nincsenek közvetlen szomszédaink, és akik vannak is messzebbre. Nagyon bírom és szeretem a szomszédainkat, de a csöndre nagy szükségem van, a nagy nyüzsgések után.
Na tegnap itt is volt nyüzsi, de milyen jó volt <3
Csupa zöld és szín minden, és csak egyre szebb a kert az udvar a fák.....és újabb megvalósítandó álom jött létre, és egy újabb álomprojekt, ami biztos , hogy több év megtakarítás ismét, de megéri!
dundulino, 2017. augusztus 23. szerda, 08:57
Augusztus 20. - Botka: vissza kell térni Európához
túl is" - mondta Botka László a szegedi önkormányzat Szent István király és Gizella szobránál tartott ünnepségén.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott, a hazafiság számára azt jelenti, hogy "a következő nemzedéknek is megóvjuk történelmi, kulturális örökségünket, szétszakadó társadalmunkat pedig ismét egybeforrasztjuk".

A csongrádi megyeszékhelyen az elmúlt években elért eredményeket sorolva Botka László kijelentette, "magyar emberként nem elégedhetünk meg azzal, hogy saját otthonunkban, a város falain belül rendet látunk". Hangsúlyozta, nem hagyhatja, hogy miközben a szegedieknek "a lehetőségekhez képest jó élete van, a város szépen gyarapszik", "az ország nagyobbik fele egyértelmű vesztese lett az elmúlt éveknek".

A szocialista politikus szerint Szent István álma beteljesületlen maradt, hazánk egyre távolabb kerül Európától. Csongrád megye és az ország hét fejlesztési régiója közül további három az unió legszegényebbjei közé süllyedt, az emberek többségének sorsa rosszabbra
velemenyezd, 2017. augusztus 20. vasárnap, 14:12
Tevékenynek lenni jó!
nehezítette a lehetőségeket, emellett megerősödtem, és sokat tanultam, és fejlődtem! Átláttam a barátságaimat, hogy melyik mennyit ér, és mit várhatok, mit tetem. Ráláttam a családi életemre, a gyermekeim fejlődésére és hatalmas szívükre, lelki fejlődésükre, de emellett kapkodva rohantam a teendőim után. Sajnos ez az állapot lassan két éve tart. Sajnos? Egy cél lebegett előttem, hogy a vállalkozásom biztos alapokra épüljön és felfelé utazzak , ne pedig hullámvasúton. Rengeteg minden történt, és szépült az otthonunkban, ami a mai napig nem állt le, hiszen hamarosan nekivágunk a napenergia projektnek. Hát nem unatkozunk. Alig van meg pár hete az autó, máris egy újabb fába vágjuk a fejszét. Persze Ltp is, már egy hónapja vár a döntésre, de idő kellett, míg át tudtuk gondolni ezt is. És ha ez is meg van, jöhet a következő :-)
Persze közben kisebb alakítások is vannak a kertben. Már jönnek az újabb és újabb elképzelések és lassan a megvalósításra is sor kerül. Ma délután a kert takarítása közben vagy után,
dundulino, 2017. augusztus 15. kedd, 08:58
A jellegzetes illatú
Levendula-illóolaj: mindig legyen otthon

A jellegzetes illatú levendula sokak kedvenc gyógynövénye, ami nem csoda, hiszen számtalan dologra lehet felhasználni az otthonunkban, és testi-lelki egészségünk javítására egyaránt.

A jellegzetes illatú levendula sokak kedvenc gyógynövénye, ami nem csoda, hiszen számtalan dologra lehet felhasználni az otthonunkban, és testi-lelki egészségünk javítására egyaránt.
A levendulában mintegy 150 olyan vegyületet találhatunk, amelyek kedvező hatással vannak a szervezetünkre. Ezek például gomba- és mikrobaellenesek, görcsoldó, antiszeptikus, nyugtató, fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatásúak. A levendula emellett a depresszió tüneteit is képes enyhíteni. Mi mindenre használhatjuk az illóolaját otthon?
Kutatások is bizonyították, hogy a levendula illata nyugtató és lazító hatású, így hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben elaludjunk és nyugodtabban pihenhessünk. Régen levendulával töltött párnákat alkalmaztak erre a célra, de az is
horvathnemagdi, 2017. augusztus 01. kedd, 22:45
Mindig legyen otthon....
Levendula-illóolaj: mindig legyen otthonA jellegzetes illatú levendula sokak kedvenc gyógynövénye, ami nem csoda, hiszen számtalan dologra lehet felhasználni az otthonunkban, és testi-lelki egészségünk javítására egyaránt.

A jellegzetes illatú levendula sokak kedvenc gyógynövénye, ami nem csoda, hiszen számtalan dologra lehet felhasználni az otthonunkban, és testi-lelki egészségünk javítására egyaránt.
A levendulában mintegy 150 olyan vegyületet találhatunk, amelyek kedvező hatással vannak a szervezetünkre. Ezek például gomba- és mikrobaellenesek, görcsoldó, antiszeptikus, nyugtató, fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatásúak. A levendula emellett a depresszió tüneteit is képes enyhíteni. Mi mindenre használhatjuk az illóolaját otthon?
Kutatások is bizonyították, hogy a levendula illata nyugtató és lazító hatású, így hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben
gabfe, 2017. július 29. szombat, 13:59
A szódabikarbóna
Így oldja le a hashájat a szódabikarbóna! Így alkalmazd!

Az otthonunkban sok szert használunk rendszeresen. Talán nem is tudod, hogy még hány különleges módon használhatod őket, akár betegségek, akár kozmetikai problémák ellen.

Mindenki azt akarja érezni, milyen karcsú a dereka és sok megoldás van is arra, hogy ezt megvalósítsd. Az egyik leghasznosabb pedig a legtöbb konyhában ott van.

A szódabikarbóna igen jó szer a súlyproblémák esetén. És hogy miért? Mert lúgosító hatása van és azonnal lebontható. A kérdés, hogy hogyan alkalmazd a szódabikarbónát az álom test eléréséhez. Háromféleképpen is bevetheted, hogy levigye az úszógumit és feszes hasat csináljon.

1. Szódabikarbóna citrusokkal

Hozzávalók:

1 tk szódabikarbóna
1 citrom vagy grapefruit
fél bögre víz

Keverd el alaposan a szódabikarbónát a vízben és csavard bele a citrom vagy a grapefruit dzsúszt. Elegyítsd el, míg az összetevők teljesen feloldódnak.
horvathnemagdi, 2017. július 28. péntek, 22:17
Képek, videók
új otthonunkban
orban47
2015. november 22. vasárnap, 15:07
Malacka otthonunkban 001.
ujnemarika
2012. január 07. szombat, 07:31
Malacka otthonunkban 002.
ujnemarika
2012. január 07. szombat, 07:31
Malacka otthonunkban 003.
ujnemarika
2012. január 07. szombat, 07:31
budapesti otthonunkban
katika08
2007. március 30. péntek, 17:31
Magzati vérkeringés
einr
2007. április 03. kedd, 14:27
baba lavorban
eva6
2017. február 25. szombat, 19:04
lavorban0722.jpg
maroka
2014. július 23. szerda, 16:48
lavorban.png
szuszimama
2013. július 11. csütörtök, 20:15
lavoros_sarok_0.png
margherita
2012. szeptember 14. péntek, 23:11
Kézmosó lavor..JPG
wob
2011. november 30. szerda, 08:53
Lavórban...
pacsili
2010. augusztus 31. kedd, 22:51
al lavoro.gif
maryenne
2010. április 02. péntek, 11:48
lavórban
macoka65
2010. március 23. kedd, 05:50
lavoro
babetgheorghe
2008. április 22. kedd, 23:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.