Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 06:55 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EURO-2016 - A sztrájkok folytatódnak, de nincsenek nagy fennakadások
A sztrájkok és a terrorfenyegetettség ellenére a péntek esti nyitómérkőzés Párizsban nyugalomban zajlott, s nem akadályozta meg a 80 ezer nézőt abban, hogy időben kiérjen a Stade de France nemzeti stadionba a Franciaország-Románia összecsapásra. A Mars-mezőn található dupla kordonnal elkerített szurkolói zónában pedig több mint 40 ezren gyűltek össze, 1100 rendőr és több mint négyszáz biztonsági őr biztosítása mellett.

"Franciaország ma reggel kicsit fellélegzett" - írta a Le Parisien című fővárosi lap, amely szerint az iszlamista terrorfenyegetettség árnyékában és a nem enyhülő szociális konfliktus ellenére sikeres volt a tornya nyitánya, mert minden a sportról szólt.

Szombattól az Air France pilótái is sztrájkba léptek, de a légitársaság biztosítja a járatok nyolcvan százalékát. A tengerentúlra és a belföldre közlekedő járatok kilencven százaléka, a többinek pedig 75 százaléka indul el a vezetőség szerint, amely előzetesen értesíti az utasokat a törlésekről. A keddig tartó munkabeszüntetés miatt azonban lehetségesek törlések az utolsó pillanatban is, valamint késésekre is kell számítani.

A vasúti közlekedésben is folytatódik egész hétvégén a sztrájk, de ez elsősorban a vidékre induló belföldi vonatokat érinti, a párizsi gyorsvasúthálózat és a fővárosi tömegközlekedés üzemel.

A hulladékszállítók sztrájkja miatt Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere pénteken magáncégeket bízott meg a bérházak előtti kukák kiürítésével, s azok meg is kezdték délelőtt a szemétszállítást. A városvezetés szerint azonban néhány napra lesz szükség, mire a helyzet visszaáll a normális kerékvágásba.

A francia kormány számára jelenleg a legfőbb gondot a futballhuligánok okozzák a Marseille-ben történt összetűzések után.

A angol és az orosz labdarúgó-válogatott esti mérkőzése az egyike az Európa-bajnoki mérkőzés öt rizikós találkozójának - mondta szombaton Patrick Kanner sportminiszter az I-télé hírtelevízióban. Megerősítette, hogy a biztonsági erők mindent megtesznek a rendbontások elkerülésére.

A mediterrán városban második napja tartó rendbontások kezdeményezői szombat hajnalban a város régi kikötőjében randalíroztak, a rendőröknek könnygázt is be kellett vetniük az agresszív, s többnyire ittas drukkerek megfékezésére, akik között oroszok és franciák is voltak. Korábban, csütörtök este és péntek délután már történtek rendbontások Marseille-ben, több tucatnyi futballszurkoló csapott össze rendőrökkel, akik könnygáz alkalmazásával vették elejét a helyzet súlyosbodásának.

Szombat este mintegy 20 ezer angol és 12 ezer orosz szurkolót várnak a mérkőzésre, akik egymástól szigorúan elválasztott útvonalon közlekedhetnek csak.

Rendőrségi források szerint az EB első öt fordulójából öt mérkőzésen lesz megerősített rendőri védelem a huligánok veszélye miatt: a június 11-i Anglia-Oroszország találkozón Marseille-ben, a június 12-i párizsi Törökország-Horvátország mérkőzésen, a június 16-án szintén Párizsban megrendezésre kerülő Németország-Lengyelország meccsen, az ugyanezen a napon Lensben játszandó Anglia-Wales mérkőzésen és június 21-én Marseille-ben az Ukrajna-Lengyelország összecsapáson.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. június 11. szombat, 15:33
Címkék: Anne Hidalgo, Patrick Kanner, sztrájkok folytatódnak, péntek esti, tornya nyitánya, sportról szólt,
Kommentek
Nagy erejű tornádó söpört végig Kanada fővárosán és a környékbeli településeken
A híradás szerint hat sérültet szállítottak kórházba, négyük állapota súlyos.

A tornádó óránkénti közel kétszáz kilométeres széllökések kíséretében csapott le a térségre helyi idő szerint péntek este. Először a fővárostól nyugatra fekvő Dunrobin kisvároson söpört végig, majd kelet felé haladva átkelt az Ottawa folyón, és Gatinea egyes részein, később a fővárosban pusztított.

A tornádó villanypóznákat szakított ki a helyükből, fákat csavart ki gyökerestül, a híradásban bemutatott felvételeken számos súlyosan megrongálódott, tető nélkül maradt ház látható. A kidőlt fák, leszakadt áramvezetékek és jelzőlámpák miatt komoly fennakadások vannak a közúti forgalomban, de sok helyütt szünetel a távközlés is. A károk felmérése még tart, de egy szemtanú például arról számolt be, hogy az utcájában csak egy ház maradt épen.

Ottawában ideiglenes szállásokat nyitottak meg azok számára, akik fedél nélkül maradtak.
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 07:30
Az öntözés fejlesztése az egyik legfontosabb mezőgazdasági feladat
napján a jövő legfontosabb mezőgazdasági feladatai között emelte ki az öntözés-fejlesztést.

Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy a napokban megjelent kormányhatározat 2020 és 2030 között évente legfeljebb 17 milliárd forint fejlesztési forrást rendel a célok megvalósítására - mondta az államtitkár. Létrejön egy, az Agrárminisztérium felügyelete alatt működő öntözési ügynökség is, amely koordinálja majd az ezzel kapcsolatos feladatokat - tette hozzá.

Beszámolt arról, hogy az idei nyári aratás fennakadások nélkül zajlott le Magyarországon, holott Európa más részein a rendkívül forró és száraz időjárás miatt jelentősen csökkent a termés és nehézkes volt az aratás.

A nemzetközi és hazai piacokon már most látható, hogy a terméskiesések jelentősen megemelik a magyar gabona iránti külpiaci keresletet, amely a hazai piaci árak emelkedését is maga után vonja. Az elmúlt hetekben látható 5-10 százalékos áremelkedéséből adódóan a hazai gabonatermesztők az idei évet várhatóan nyereségesen tudják zárni, ami a
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 18:23
Brexit - Londoni elemzők: kisebb recessziót is okozhat jövőre a kilépés előtti felhalmozás utóhatása
Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőcég, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) hétfőn ismertetett tanulmánya szerint ha a Brexit után az addig esetleg megoldatlanul maradó vámjogi kérdések miatt fennakadások lennének Nagy-Britannia és az EU kereskedelmében, azok messze a legnagyobb mértékben a nyersanyagokat és a félkész feldolgozóipari termékeket érintenék.

A CEBR adatai szerint az EU-ból érkező brit áruimport tavalyi 260 milliárd fontos (95 ezer milliárd forintos) értékéből hozzávetőleg 100 milliárd font e két árucsoportra jutott.

A ház londoni elemzői abból a feltételezésből indulnak ki, hogy a Brexittel járó esetleges fennakadásokra készülve a brit vállalati szektor három hónapra elégséges nyersanyagot és félkész feldolgozóipari terméket halmoz fel.

A CEBR számításai szerint ez az éves brit hazai össztermék (GDP) 2 százalékánál valamivel kevesebb, 38 milliárd font (csaknem 14 ezer milliárd forint) értékű importtöbbletet jelentene.

Bár ez
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 19:22
Novák: 26 milliárdból megújulnak az Erzsébet-táborok
Novák Katalin azt mondta, hogy jövőre indulnak a munkálatok. A rekonstrukció 2020 nyarára fejeződhet be, de végig zökkenőmentesen folyik majd a táborozás.

Az idei nyári Erzsébet-táborok augusztus 31-én lezárultak - közölte az államtitkár, hangsúlyozva, hogy sikeresen, biztonságban, nagyobb fennakadások nélkül zajlottak az események.

Az államtitkár szavai szerint az egész évre vetítve összesen 126 ezer gyermek számára tudtak kikapcsolódási lehetőséget biztosítani az Erzsébet-táboroknak köszönhetően.

A nyári táborok egyik legnépszerűbb fajtájába a Balaton-partiak tartoznak. Két helyszínen, Zánkán és Fonyódligeten egyhetes turnusokat tölthettek el jól felszerelt környezetben a gyermekek, akik naponta ötször kaptak enni. Mindez a szülőknek csupán jelképes összegbe, ezer forintba került, amit a vidéki fiatalok még le is vásárolhattak a büfében.

Bentlakásos táborban csaknem 30 ezren vettek részt, 2500-an a határokon túlról - közölte Novák Katalin, aki úgy vélekedett, ezek az események a
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 14:13
Brexit - Londoni elemzők: recessziót okozhat a megállapodás nélküli kilépés
alsóház nemrégiben tartott meghallgatásán elmondták: a cég angliai üzeméhez hétpercenként érkeznek a kamionok az uniós beszállítóktól származó részegységekkel, és a raktárakban mindössze egynapi termeléshez szükséges készlet van.

A Honda szakértői szerint ha a kontinensről érkező részegység-behozatalt vámvizsgálatnak kell alávetni, a beszállítási folyamat ebből eredő minden negyedórányi késedelme 850 ezer font (csaknem 310 millió forint) halmozott éves veszteséget okozna a cégnek a tovagyűrűző fennakadások miatt.

A The UK in a Changing Europe tanulmánya szerint a vámok megjelenése az EU-val folytatott brit kereskedelemben jelentősen felhajtaná a nagy-britanniai élelmiszerárakat is, és ez különösen súlyosan érintené a szegényebb háztartásokat, amelyek az átlagosnál magasabb jövedelmi hányadot költenek élelmiszerre.

A cég becslése szerint a kereskedelmi megállapodás elmaradása esetén a húsfélék és a feldolgozott élelmiszerek kiskereskedelmi ára 7,3, illetve 3,7 százalékkal emelkedne, de ha a
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 21:22
Vihar - BKV: a 61-es villamos vonalán kimosta az eső a töltést
A közlemény szerint a szombat esti viharos esőzés több villamos vonalon fennakadásokat okozott. Több helyen a vágányokra került hordalék vagy leszakadt ágak képeztek akadályt.

A BKV azt írta, hogy a 61-es villamos vonalán 2017-ben végeztek támfal-megerősítési és pályafelújítási munkákat, azok megfelelő minőségben készültek el. Ennek ellenére a 61-es villamos vonalán, a Kelemen László utcánál a hatalmas mennyiségű víz kimosta a sínek alól a zúzottkő ágyazatot.

Mint hozzátették, az érintett területen a hegyoldalból két irányból is ide gyűlik össze a csapadékvíz, amely csak a villamos pályán keresztül tud a vízgyűjtőként funkcionáló Ördög-árokba jutni. A mostani problémát az okozta, hogy a "havária jellegű" esőzés során olyan mennyiségű víz gyűlt össze, amit a pálya víznyelői már nem tudtak elvezetni, a nagy mennyiségű csapadék így utat talált magának a vasúti pálya felépítményén keresztül, elhordva a töltésoldalt.

A helyreállítás során a BKV - a kivitelezővel együttműködve - olyan megoldást
velemenyezd, 2018. szeptember 02. vasárnap, 18:41
Újra elindult a vonatforgalom a Vác és Vácrátót között
A vasúttársaság korábban azt közölte, hogy egy személyvonat autóval ütközött szerda hajnalban Vác és Vácrátót között. A balesetben senki nem sérült meg, de a vasúti forgalomban fennakadásokat okozott.
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 10:17
Hó esett Ausztriában és Olaszországban
A Tauern-hegységben lévő Sonnblick és Rudolfshütte mérőállomásain a hó vastagsága elérte helyenként a 40 centimétert is. A Stubai gleccsernél és a Hintertuxer gleccsernél 20-30 centiméteres hó esett. A tiroli völgyekben is "fogvacogtató" hideg volt, a hőmérséklet 10 Celsius-fok alá süllyedt. Hó esett az Olasz Dolomitokban is.

A hóesés közlekedési fennakadásokat okozott vasárnap reggel. Egyes Tirolból Stájerországba vezető hegyi utak ideiglenesen járhatatlanná váltak.

Az időjárási előrejelzések szerint azonban a jövő héten visszatér a nyárias idő: Ausztria egyes vidékein 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet a hét közepén, és Tirolban s elérheti a 28 Celsius-fokot.https://wsoe.org/snowfall-on-tyrols-mountain-drops-3 0-centimeters-of-snow/
velemenyezd, 2018. augusztus 26. vasárnap, 16:11
Képek, videók
fennakadás
mary77
2012. március 02. péntek, 19:09
fennakadás.jpg
agica2004
2010. július 08. csütörtök, 15:00
S ez folytatódik,.jpg
katalin_53
2018. május 24. csütörtök, 12:01
és a mese folytatódik
alpiger
2009. február 05. csütörtök, 15:16
Az óra folytatódik
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:55
Így folytatódott.
halaszistvan
2007. október 14. vasárnap, 10:30
És az éj folytatódott...
lied
2007. január 21. vasárnap, 12:59
Hidalgo a tűz óceánja.jpg
maxxx
2008. augusztus 20. szerda, 00:21
1167Hidalgo.jpg
takacsandrea3
2008. május 02. péntek, 15:30
Hidalgo.jpg
takacsandrea3
2008. április 28. hétfő, 16:20
Hidalgo - A Tűz Óceánja.v
finike
2007. október 15. hétfő, 07:46
Hidalgo - A Tűz Óceánja.h
finike
2007. október 15. hétfő, 07:45
Hidalgo - A Tűz Óceánja.e
finike
2007. október 15. hétfő, 07:43
Hidalgo
szimoca92
2006. szeptember 02. szombat, 12:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.