Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 19:57 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Családok világtalálkozója - Orbán: tovább növeli a kormány a családi adókedvezmény mértékét
Kiemelte: a kormány döntése szerint a jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból, az állam át fogja tőlük vállalni.

A kormányfő hangsúlyozta: 2018 a családok éve lesz.

A program részeként a diákhitel-tartozással rendelkező fiatal nőknek két gyermek esetén a tartozás 50 százalékát, három vagy több gyermek esetén a teljes adósságot elengedik - ismertette. Azt is bejelentette, hogy a diplomás gyed időtartamát kitolják egy évvel, így a gyermek kétéves koráig meghosszabbodik az egyetemisták esetében is.

Orbán Viktor közölte: "soha nem látott" bölcsődefejlesztésekbe kezdenek; mindenhol, ahol családok élnek, bölcsődét építenek, illetve ha kell, felújítják a meglévőket.

Bejelentette: a külföldön tartózkodó vagy ott élő magyarok előtt is "óvatosan" megnyitják a családtámogatási rendszert, jövőre már ők is kaphatnak a gyermek születése után anyasági támogatást, és az egész Kárpát-medencében jegyezhetnek babakötvényt is.

A kormányfő elmondta: Kopp Mária szellemiségét "ideidézve" kutatóintézetet hoznak létre, hogy a családok segítésére, a családpolitika filozófiai megalapozásához, az európai és a világhelyzet megértéséhez megfelelő intellektuális muníció álljon rendelkezésre.

A miniszterelnök kiemelte: az európai népesedési fordulathoz szükséges szellemi muníció, tudás már rendelkezésre áll. Ma Európában inkább a jó példa, a jó és bátor kormányzati gyakorlat hiányzik, és ma Magyarország ilyet mutatva szeretne hozzájárulni Európa sikeréhez.

Kifejtette: 2030-ra 2,1 százalékra kell emelni Magyarországon a születési rátát, a természetes reprodukció helyreállítása nem egy a nemzeti ügyek közül, hanem "a nemzeti ügy", nem egy európai ügy, hanem "ez az európai ügy".

Hangsúlyozta: népesedési fordulatra van szükség, minél több gyermeknek kell születnie, mert ha van gyermek, van jövő. Felidézte: kevesebb mint negyven év alatt Magyarországon "elfogyott" csaknem egymillió ember. Ez több, mint a második világháború alatt elszenvedett teljes emberveszteségünk - hívta fel a figyelmet.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Európában politikai-szellemi fordulat zajlik, az emberek fellázadtak, változásokat kényszerítettek ki a bevándorláspolitikában, de "az ostromlott" Európa csak "egy szusszanásnyi időt" kapott, hogy felmérje a károkat, betömje a réseket, megerősítse a megroggyant falakat, és a tapasztalatok fényében újjászervezze politikáját, rendezze sorait. "A java még hátra van" - fogalmazott.

Kifejtette: míg ugyanis Európa öreg, gazdag és gyenge, addig a világnak az a része, amely az elmúlt években újabb és újabb embertömegeket bocsátott ki, fiatal, szegény és erős. Csak idő és politikai alkalom kérdése, hogy "ismét becsatornázzák az útrakész milliós embertömegeket" - mondta.

A kormányfő közölte: Brüsszelben azonban "a politikai korrektség foglya" a migrációról folytatott beszéd. Aki rámutat a bevándorlás és a terrorizmus közötti összefüggésre, a bevándorlók és a helyiek kulturális konfliktusaira Európában, azt szélsőségesnek bélyegzik - magyarázta.

Orbán Viktor szerint ma számtalan ember kérdezi a kontinensen, hogy hány párizsihoz, brüsszelihez, berlinihez vagy manchesterihez hasonló eseménynek kell Európában történnie ahhoz, hogy végre erőt vegyünk magunkon és hajlandóak legyünk megvédeni magunkat. Magyarország teljes mellszélességgel kiáll Nagy-Britannia mellett, minden erőnkkel azon leszünk, hogy Európa jövője biztonságba kerüljön - jelentette ki.

Közölte: Magyarország fokozni fogja az EU déli határainak védelmét, és senki olyat nem enged be, akinél csak a halvány gyanúja is felmerül annak, hogy meg akarja támadni a családjainkat, gyermekeinket. Magyarország minden körülmények között meg fogja védeni a családjait, legyen bármekkora is a brüsszeli ellenszél - mondta.

A miniszterelnök kitért rá: ma két álláspont ütközik Európában, azoké, akik bevándorlással akarják kezelni a demográfiai problémákat, és a közép-európai, magyar álláspont, amely szerint a demográfiai gondokat saját erőforrásainkra támaszkodva, tartalékainkat mozgósítva, a magunk lelki megújításán keresztül kell megoldanunk. Az illegális migráció megállítása csak az egyik oldala az Európa jövőjéért folytatott küzdelemnek, csak akkor ér valamit ez a harc, ha melléhelyezünk egy olyan családpolitikát, amely helyreállítja a kontinensen a természetes reprodukciót - mutatott rá.

A kormányfő elmondta: Magyarország is osztozik a népességfogyási gondban, "mi is rosszul állunk", óriási fordulat kell, hogy elérjük az ideális állapotot és képesek legyünk saját magunk fenntartására.

Úgy vélte, sok olyan irigylésre méltó életszínvonalú ország van ma Európában, amely súlyos demográfiai problémákkal küzd. Ha ugyanis a család nincs a fiatalok szívében az első helyen, hiába a gazdasági erő, a kiváló mutatók, nem jutunk semmire - magyarázta.

Mint mondta, Közép-Európában még szerencsések vagyunk, mert a fiataloknak még mindig a házasság és a családalapítás az etalon. De amikor a tervek a realitások mezejére kerülnek, a vágyott gyermekek egy része meg sem születik, ezért olyan politika kell, amely félretolja ezekez az akadályokat a fiatalok útjából - jelentette ki. Hozzátette: minél inkább támogatják a családokat, annál több gyerek születik.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 11:42
Címkék: Orbán Viktor, Kopp Mária, családi adókedvezmény, kormány döntése, jelzáloghitellel rendelkező, kormányfő hangsúlyozta,
Kommentek
A külföldön született magyar gyerekek után is jár majd a babakötvény
Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány kiemelt fontosságúnak tartja az öngondoskodást, ezen belül a gondoskodást a gyerekek jövőjéről, ezért továbbra is támogatni kívánja a fiatalokat és ösztönözni a szülőket, hogy gyermekük jövőjéről már születésüktől fogva gondoskodjanak hosszú távú megtakarítás formájában.

Ezért döntöttek az életkezdési támogatásra és a babakötvény vásárlására jogosultak körének kibővítésérőla határon túl született magyar gyermekekre - mondta Hornung Ágnes.

Kiemelte: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden nyújtotta be az Országgyűlésnek a fiatalok életkezdési támogatásának kiterjesztésével kapcsolatos törvénymódosításokról szóló javaslatot, amely szerint a 2017. június 30. után született, Magyarország területén lakóhellyel nem rendelkező, de magyar állampolgárságú gyermekek után is járni fog az életkezdési támogatás, amelynek összege 42500 forint.

Azon országokban élő magyarok sem maradnak ki a lehetőségből, ahol nem ismerik el a kettős állampolgárságot, így
velemenyezd, 2017. október 27. péntek, 09:41
Novák: a fiatalok annyi gyermeket terveznek, amennyi megállíthatná a népességfogyást
Novák Katalin szerint ha a fiatalok minden segítséget megkapnának a gyermekvállaláshoz, akkor a népességcsökkenési folyamatot vissza lehetne fordítani. Közölte, kutatások szerint a fiatalok átlagosan 2,4 gyermeket szeretnének, és a legújabb felmérések is ezt az adatot tükrözik vissza.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom "Apa (is) csak egy van!" című rendezvényén az apák családi szerepének fontosságáról szólva azt mondta: számukra is komoly kihívás a munka és a családi élet összeegyeztetése, mint az anyáknak, és a kormány számukra ugyanúgy biztosítja is a támogatásokat és kedvezményeket, ahogy az anyáknak.

Novák Katalin szerint a magyar társadalomban egyre inkább kezd "trendivé" válni az apaság, így például az a "ciki", ha egy óvodai vagy iskolai szülői értekezleten nem vesz részt az apa is.

Ismertetése szerint a kormányzati ifjúságkutatás és a Három királyfi mozgalom egy másik kutatása is azt igazolta vissza, hogy a magyar fiatalok családban, házasságban képzelik el az életüket
velemenyezd, 2017. október 09. hétfő, 13:32
Huszadik alkalommal rendezik meg a Szarvasi Szilvanapokat
Hat színpad, közel nyolcvan produkció, több mint száz vásározó és húsz vendéglátós szolgálja ki idén a fesztiválra érkező közönséget - közölték a szervezők az MTI-vel. Csasztvan András ötletgazda szerint a rendezvény mára a szarvasiak világtalálkozójává vált, és eggyé olvadt a testvérvárosi találkozókkal.

A háromnapos fesztivál hagyományosan felvonulással veszi kezdetét péntek délután. Idén is lesz szilvapálinka-minősítés, receptverseny, kézműves sörök és borok udvara, kölyökklub, lekvárosok utcája és sütitér. A kézműves foglalkozásokat a Békés Megyei Népművészeti Egyesület munkatársai segítik.

Látványkonyhás főzés is lesz, Babák Mihály polgármester elmondta, a mesterszakácsok mellett a testvérvárosok delegációi, majd a járás polgármesterei, vasárnap pedig ő maga is főzni fog olyan ételeket, amelyeknek a szilva az alapanyaga.

Hagyomány az is, hogy vasárnap délelőtt, az evangélikus ótemplomban istentiszteleten áldják meg a termést.

Esténként koncertekkel szórakoztatják a vendégeket,
velemenyezd, 2017. szeptember 02. szombat, 14:22
Ma kezdődik a Vásárhelyi Forgatag, amelynek Nyíregyháza a díszvendége
Az augusztus 18. és 27. között Marosvásárhelyen több helyszínen zajló rendezvénysorozat kortárs művészeti programokkal kezdődik. Péntektől a Szféra kortárs térben lehet megtekinteni különböző kortársművészeti alkotóműhelyeket, kiállításokat, koncerteket. A szervezők azért bővítették kilencnaposra a fesztivált, hogy a közönség ne kényszerüljön választásra a nagy tömegeket megmozgató koncertek és a kortárs művészeti programok között. A Szféra-programok a Marosvásárhely emblematikus épületének számító Aranykakas egykori vendéglő kertjében lesznek.

Az idén nagyobb hangsúlyt kap a népi kultúra - számoltak be a szervezők a fesztivál kezdete előtti utolsó sajtótájékoztatón. A Forgatagnak idén először partnere a Hagyományok Háza. A folkprogramok szervezésében oroszlánrészt vállalt a Forgataggal kezdetektől együttműködő Maros Művészegyüttes, amely egy ünnepi műsor mellett egyebek mellett népviselet-kiállítást szervez a Kultúrpalotában. A népi kultúrát bemutató programok szinte minden nap lesznek, nótaest és
velemenyezd, 2017. augusztus 18. péntek, 07:05
Befejeződött Debrecenben a magyar baptista világtalálkozó
A három napos találkozón - amelynek immár második alkalommal adott otthont a hajdú-bihari megyeszékhely - 13 országból csaknem tízezren vettek részt, a Főnix csarnokban tartott záró rendezvényen több mint háromezren voltak jelen.

Paul Msiza, a Baptista Világszövetség (BVSZ) dél-afrikai elnöke záró üzenetében egyebek mellett arról beszélt, hogy a világ egyre kevésbé biztonságos a saját lakóinak. Utalt rá, hogy a tudomány fejlődése ellenére milliók halnak éhen vagy vesztik életüket gyógyíthatatlan betegségben, millióknak nincs hozzáférésük tiszta vízhez.

"Magunkba kell tekinteni (...), be kell mutatnunk Isten országát ennek a világnak" - tette hozzá.

A BVSZ elnöke az egységre hívta fel a figyelmet rámutatva, hogy bár "különféle kultúrákból, társadalmakból vagyunk, de új nép lettünk: megtisztultunk Jézus vére által".

"Mi egyek vagyunk Isten előtt (...), valamennyien Jézus Krisztuson keresztül jutottunk el Istenhez: ez az üzenet, amit közölnünk kell a világgal" - hangoztatta.

Paul
velemenyezd, 2017. augusztus 06. vasárnap, 13:41
Megkezdődött a magyar baptisták világtalálkozója Debrecenben
Paul Msiza, a Baptista Világszövetség (BVSZ) elnöke a debreceni Sport Hotelben tartott sajtótájékoztatón egy nagy családhoz hasonlította a baptista közösséget, amelynek a világ 125 országában több mint 100 millió híve, köztük 40 millió, a hitét bemerüléssel megerősítő tagja van.

Elmondta, hogy a világszövetséget a protestáns közösség részeként 1905-ben alapították. "Jézus Krisztus egyháza vagyunk" - tette hozzá.

A baptisták egysége átível korokon, történelmen, kultúrákon és hitvallásokon - jellemezte szervezetét Paul Msiza, hozzátéve: "Isten az, aki összehozott minket Jézus Krisztuson keresztül".

Az elnök a missziós munkát, az evangelizációra való lelkesítést, Isten dicsőítését és az egység elősegítését nevezte a BVSZ-ben folyó munka legfontosabb hangsúlyainak.

Paul Msiza végezetül kiemelte: örömmel csatlakoznak a magyar keresztények közösségéhez, akik a reformáció 500. évfordulóját ünneplik.

Gergely István, a Magyar Baptisták Világszövetségének (Mabavisz) alelnöke fontos
velemenyezd, 2017. augusztus 04. péntek, 15:54
III/1. rész: Magyarok III. Világtalálkozója 1992-ben
HOGYAN JUTOTTUNK IDÁIG? - Tettem föl magamnak a kérdést már oly sokszor, hogy ezerszer átgondoltam a Történelmi Tényeket és mindazt, amit ELHALLGATTAK belőle... Ebből lett a harmadik könyvemnek a kézirata, melyből közreadok 1-2 kordokumentumos részletet.

MAGYAROK III. VILÁGTALÁLKOZÓJA

A Magyarok Világszövetsége a II. világháború után elveszítette nemzetösszetartó szerepét, főleg a nyugati emigrációval való kapcsolattartás volt a feladata.
,,Újjászületése" Csoóri Sándor elnökségéhez (1991-2000) köthető.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Csoóri_Sándor_(költő)

1992-ben az MVSZ szervezésében került sor a Magyarok III. Világtalálkozójára,

https://www.asz.hu/storage/files/files/Összes%20jelentés/1996/141j 000.pdf1

ahol Csoóri Sándor javaslatot tett a Duna Televízió létrehozására. A Duna TV 1992. december 24-én megkezdte sugárzását.
*

Életrajzi részlet:
furaila, 2017. július 26. szerda, 16:28
Goretti Szent Mária szűz és vértanú leírás
Goretti Szent Mária szűz és vértanú
.................................
..............

- Magyar kurír

- Wikipedia
Goretti Máriát 1947-ben boldoggá, majd 1950. június 24-én XII. Piusz pápa nagy tömeg előtt avatta szentté Maria Gorettit, s az avatáson ott volt édesanyja is. Ez volt az első eset a szentek történetében, hogy egy szülő megélte és láthatta gyermeke szentté avatását.

- Katolikus oldal

Amerikába vitték Goretti Szent Mária, a tisztaság és a megbocsátás szentje földi maradványait
2015. szeptember 23. szerda
maroka, 2017. július 06. csütörtök, 17:38
Képek, videók
Krakkó világtalálkozó
sacimama
2016. július 27. szerda, 00:17
HUN-SZKÍTA VILÁGTALÁLKOZÓ
angyalcsillag
2013. október 20. vasárnap, 07:55
country világtalálkozó
lacipecsenye
2011. december 12. hétfő, 18:41
Kun világtalálkozóra kész
domka
2009. augusztus 02. vasárnap, 14:31
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-semleges. jpg
megyerimihaly
2016. február 14. vasárnap, 00:20
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
orban-viktor-obama-bar ack
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:03
20150929orban-viktor-o bam
meki77
2015. szeptember 29. kedd, 23:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.