Regisztráció  Belépés
2017. június 25. vasárnap | 25. hét | 176. nap | 22:44 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Családok világtalálkozója - Orbán: tovább növeli a kormány a családi adókedvezmény mértékét
Kiemelte: a kormány döntése szerint a jelzáloghitellel rendelkező családok a harmadik és további gyermekek esetén egy-egy millió forintot leírhatnak a tartozásukból, az állam át fogja tőlük vállalni.

A kormányfő hangsúlyozta: 2018 a családok éve lesz.

A program részeként a diákhitel-tartozással rendelkező fiatal nőknek két gyermek esetén a tartozás 50 százalékát, három vagy több gyermek esetén a teljes adósságot elengedik - ismertette. Azt is bejelentette, hogy a diplomás gyed időtartamát kitolják egy évvel, így a gyermek kétéves koráig meghosszabbodik az egyetemisták esetében is.

Orbán Viktor közölte: "soha nem látott" bölcsődefejlesztésekbe kezdenek; mindenhol, ahol családok élnek, bölcsődét építenek, illetve ha kell, felújítják a meglévőket.

Bejelentette: a külföldön tartózkodó vagy ott élő magyarok előtt is "óvatosan" megnyitják a családtámogatási rendszert, jövőre már ők is kaphatnak a gyermek születése után anyasági támogatást, és az egész Kárpát-medencében jegyezhetnek babakötvényt is.

A kormányfő elmondta: Kopp Mária szellemiségét "ideidézve" kutatóintézetet hoznak létre, hogy a családok segítésére, a családpolitika filozófiai megalapozásához, az európai és a világhelyzet megértéséhez megfelelő intellektuális muníció álljon rendelkezésre.

A miniszterelnök kiemelte: az európai népesedési fordulathoz szükséges szellemi muníció, tudás már rendelkezésre áll. Ma Európában inkább a jó példa, a jó és bátor kormányzati gyakorlat hiányzik, és ma Magyarország ilyet mutatva szeretne hozzájárulni Európa sikeréhez.

Kifejtette: 2030-ra 2,1 százalékra kell emelni Magyarországon a születési rátát, a természetes reprodukció helyreállítása nem egy a nemzeti ügyek közül, hanem "a nemzeti ügy", nem egy európai ügy, hanem "ez az európai ügy".

Hangsúlyozta: népesedési fordulatra van szükség, minél több gyermeknek kell születnie, mert ha van gyermek, van jövő. Felidézte: kevesebb mint negyven év alatt Magyarországon "elfogyott" csaknem egymillió ember. Ez több, mint a második világháború alatt elszenvedett teljes emberveszteségünk - hívta fel a figyelmet.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Európában politikai-szellemi fordulat zajlik, az emberek fellázadtak, változásokat kényszerítettek ki a bevándorláspolitikában, de "az ostromlott" Európa csak "egy szusszanásnyi időt" kapott, hogy felmérje a károkat, betömje a réseket, megerősítse a megroggyant falakat, és a tapasztalatok fényében újjászervezze politikáját, rendezze sorait. "A java még hátra van" - fogalmazott.

Kifejtette: míg ugyanis Európa öreg, gazdag és gyenge, addig a világnak az a része, amely az elmúlt években újabb és újabb embertömegeket bocsátott ki, fiatal, szegény és erős. Csak idő és politikai alkalom kérdése, hogy "ismét becsatornázzák az útrakész milliós embertömegeket" - mondta.

A kormányfő közölte: Brüsszelben azonban "a politikai korrektség foglya" a migrációról folytatott beszéd. Aki rámutat a bevándorlás és a terrorizmus közötti összefüggésre, a bevándorlók és a helyiek kulturális konfliktusaira Európában, azt szélsőségesnek bélyegzik - magyarázta.

Orbán Viktor szerint ma számtalan ember kérdezi a kontinensen, hogy hány párizsihoz, brüsszelihez, berlinihez vagy manchesterihez hasonló eseménynek kell Európában történnie ahhoz, hogy végre erőt vegyünk magunkon és hajlandóak legyünk megvédeni magunkat. Magyarország teljes mellszélességgel kiáll Nagy-Britannia mellett, minden erőnkkel azon leszünk, hogy Európa jövője biztonságba kerüljön - jelentette ki.

Közölte: Magyarország fokozni fogja az EU déli határainak védelmét, és senki olyat nem enged be, akinél csak a halvány gyanúja is felmerül annak, hogy meg akarja támadni a családjainkat, gyermekeinket. Magyarország minden körülmények között meg fogja védeni a családjait, legyen bármekkora is a brüsszeli ellenszél - mondta.

A miniszterelnök kitért rá: ma két álláspont ütközik Európában, azoké, akik bevándorlással akarják kezelni a demográfiai problémákat, és a közép-európai, magyar álláspont, amely szerint a demográfiai gondokat saját erőforrásainkra támaszkodva, tartalékainkat mozgósítva, a magunk lelki megújításán keresztül kell megoldanunk. Az illegális migráció megállítása csak az egyik oldala az Európa jövőjéért folytatott küzdelemnek, csak akkor ér valamit ez a harc, ha melléhelyezünk egy olyan családpolitikát, amely helyreállítja a kontinensen a természetes reprodukciót - mutatott rá.

A kormányfő elmondta: Magyarország is osztozik a népességfogyási gondban, "mi is rosszul állunk", óriási fordulat kell, hogy elérjük az ideális állapotot és képesek legyünk saját magunk fenntartására.

Úgy vélte, sok olyan irigylésre méltó életszínvonalú ország van ma Európában, amely súlyos demográfiai problémákkal küzd. Ha ugyanis a család nincs a fiatalok szívében az első helyen, hiába a gazdasági erő, a kiváló mutatók, nem jutunk semmire - magyarázta.

Mint mondta, Közép-Európában még szerencsések vagyunk, mert a fiataloknak még mindig a házasság és a családalapítás az etalon. De amikor a tervek a realitások mezejére kerülnek, a vágyott gyermekek egy része meg sem születik, ezért olyan politika kell, amely félretolja ezekez az akadályokat a fiatalok útjából - jelentette ki. Hozzátette: minél inkább támogatják a családokat, annál több gyerek születik.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 11:42
Címkék: Orbán Viktor, Kopp Mária, családi adókedvezmény, kormány döntése, jelzáloghitellel rendelkező, kormányfő hangsúlyozta,
Kommentek
Jövőre Prágában találkoznak a Harley-Davidson-motorosok
A Harley-Davidson motorosok újabb világtalálkozójára 2018. július 5-től 8-ig kerül sor. A négynapos akció számára a rendezők a Holesovice városnegyedben fekvő szabadidőparkot bérelték ki.

A nagyszabású rendezvény keretében a motorosok engedélyt kaptak egy díszfelvonulásra is Prága belvárosában, a szabadidőparkban pedig nagyszabású európai és amerikai motorkerékpár-kiállítást tartanak, amelyen a múlt legendás motorainak százai lesznek megtekinthetőek. A rendezők szerint a veteránok mellett 40 új motorkerékpár-modellt is bemutatnak, amelyeket a legnagyobb gyártók kölcsönöznek az akció idejére.

"A nagyszabású nemzetközi akció esélyt ad arra, hogy a világ előtt bemutathassuk Prága és Csehország szépségeit, és a várható gazdasági haszon sem elhanyagolandó" - mondta Karla Slechtová regionális fejlesztési miniszter újságíróknak. A tárca számításai szerint az államkasszába több mint félmilliárd korona (5,75 milliárd forint) nagyságú összeg folyik majd be. A regionális fejlesztési minisztérium és
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 17:28
Krónika 1. rész (napirend előtt: megemlékezések, a családok helyzete)
MegemlékezésekKövér László, az Országgyűlés elnöke a múlt heti manchesteri terrortámadásról azt mondta, "nem nyugodhatunk, amíg le nem győzzük a terrort és amíg gyermekeink számára egy biztonságos Európát nem teremtünk".

A házelnök azt mondta, Magyarország nem hátrál meg, elkötelezett a terrorizmus felszámolásában.

Az Országgyűlésben megemlékeztek arról is, hogy 87. életévében elhunyt Pintér István, aki 1990 és 1994 között előbb a Független Kisgazdapárt, majd az Egyesült Kisgazdapárt országgyűlési képviselője volt.

A képviselők néma felállással adóztak az manchesteri áldozatok és az elhunyt képviselő emléke előtt.Emmi: 2018 a családok éveNovák Katalin kijelentette: a kormány számára a család az első, amikor a magyar családokról gondoskodnak, akkor a jövőről gondoskodnak.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt héten Budapesten tartották a Családok világtalálkozóját, "Budapest lehetetett a családok fővárosa", több mint 50 országból érkeztek vendégek.
velemenyezd, 2017. május 29. hétfő, 14:33
Novák Katalin: nincs jobb befektetés a családok támogatásánál
Novák Katalin felidézte, 2018 a családok éve lesz, és több új, családokat segítő intézkedést is bevezetnek.

Példaként említette, hogy jövőre könnyítenek a gyereket vállaló diákhitellel rendelkező nők, valamint a három vagy több gyereket vállaló jelzáloghiteles családok terhein, megduplázzák a hallgatói vagy diplomás gyed idejét. Tovább növelik a kétgyerekesek családi adókedvezményét, kiterjesztik az anyasági támogatást és a babakötvényt a külföldön születő magyar állampolgárságú gyerekekre, valamint új lehetőségeket nyitnak az Erzsébet-programon belül is - sorolta az új lehetőségeket az államtitkár.

Novák Katalin közölte, Magyarország 2018-ban a GDP több mint 4,7 százalékát fordítja családtámogatásra, az OECD-átlag ehhez képest 2,55 százalék. 2010-ben még csak ezer milliárd forint jutott erre a célra a költségvetésből, jövőre viszont már majdnem kétezer milliárdot fordítanak rá.

Az államtitkár a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kiemelte, a kormány családbarát politikát folytat, mert
velemenyezd, 2017. május 29. hétfő, 08:31
Családok világtalálkozója - Balog: reklámmentessé válik az M2 a gyermekműsor-sávban
Balog Zoltán hangsúlyozta: a kormány célja az, hogy sok más ágazat mellett a média is gyermekbarát legyen, s ebben a közmédiának is fontos szerep jut. Mint mondta, már most is külön figyelmet kap, hogy az M2 e programsávjának kínálata erőszakmentes műsorokból álljon.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az M2 reklámmentessé tétele a közmédia vállalása, nagy mérföldkő, amelyet örömmel jelentettek be éppen a gyermeknapon.

Balog Zoltán a tájékoztatón arról is beszélt, hogy a családbarátság az egész országra kiterjedjen, annak lényeges pontja, hogy a kormány is családbarát legyen; erre törekednek. Hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök által a napokban bejelentett támogatások azt jelentik, hogy jövőre 200 milliárd forinttal "több lesz a családok számára elérhető".

Ezzel megközelítjük a GDP öt százalékát, és első helyet fogunk elérni az Európai Unión belül. Bízom benne, hogy ezek az intézkedések jelzik, hogy a kormánynak a családok fontosak,
velemenyezd, 2017. május 28. vasárnap, 14:43
Családok világtalálkozója - Novák: új lehetőségek nyílnak meg az Erzsébet-táborokon belül
Az államtitkár hozzátette: a nagyszülők és az unokák a Fogd kézen a nagyszüleidet! elnevezésű pályázat keretében tölthetnek együtt egy hetet az Erzsébet-táborokban. A másik lehetőség az egyszülős családokat célozza,az is pályázhat, aki egyedül neveli gyermekét vagy gyermekeit, és a kétgyermekes családok is jelentkezhetnek a programba - mondta Novák Katalin.

Mindhárom esetben vasárnaptól lehet beadni a jelentkezéseket - közölte az államtitkár.

Novák Katalin kiemelte: a turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) együttműködve meghirdetik a családbarát turizmust. A kormány azt akarja elérni, hogy minden vendéglátóhelyen, szállodában legyenek tekintettel a kisgyermekkel vagy nagyszülőkkel érkezőkre. Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány arra törekszik, hogy jövőre a turizmus is valóban családbarát legyen.

Emlékeztetett arra is, hogy 2018 Magyarországon a családok éve lesz. Novák Katalin bízik abban, mindenki érezni fogja majd, hogy Magyarországon a családok vannak a
velemenyezd, 2017. május 28. vasárnap, 13:43
Családok világtalálkozója - Zárónyilatkozattal ért véget a Családok XI. világkongresszusa
Pacsay-Tomassich Orsolya, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára - Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár nevében elmondott - záróbeszédében úgy fogalmazott, az előadások bebizonyították, hogy a világkongresszus tagjai nincsenek egyedül a családról vallott gondolataikkal és nincsenek egyedül abban a harcban sem, amit a családokért folytatnak. A magyar kormány elköteleződése a családok iránt egyértelmű, bizonyítja ezt, hogy jelenleg a GDP 4,6 százalékát fordítják családtámogatásra, de ez az arány a jövőben tovább nő majd - tette hozzá.

Brian Brown, Családok Világkongresszusának (World Congress of Families) elnöke arról beszélt, a kongresszus lezárása nem a vége, hanem a kezdete valaminek, ugyanis a lehetőségek korába lépnek most át. Véleménye szerint az emberek túl sokat beszélnek arról, mi nem megy jól, de fontos megnézni azt is, mit lehet tenni annak érdekében, hogy a családok legyenek a
velemenyezd, 2017. május 27. szombat, 17:47
Fidesz: a balliberálisok migránsokkal kezelnék a népesedési problémát
Halász János, a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójának szóvivője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: ez a magyarázata annak is, hogy az elmúlt napokban az ellenzéki pártok miért támadták "kéz a kézben" a Budapesten megrendezett családok világtalálkozóját, és azon keresztül a kormány családpolitikáját.

A frakciószóvivő szerint Brüsszel, Soros György, az európai baloldal és a magyar balliberálisok "azt akarják, hogy migránsokból álljon Európa: alapjaiban akarják lecserélni és megváltoztatni Európa lakosságát, kultúráját, értékrendjét, nem akarnak erős nemzeteket és erős családokat". Ezért támadják a kormány családpolitikáját, és támogatják a bevándorlást - tette hozzá.

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje egyértelművé tette, hogy ha a szocialisták kerülnek kormányra, akkor lebontják a déli határvédelmi kerítést, és "azt is tudjuk, hogy a baloldal a betelepítési kvóta végrehajtására is kész" - fogalmazott Halász János, hozzátéve: ezzel azonban a nemzet
velemenyezd, 2017. május 27. szombat, 15:37
Családok világtalálkozója - Soltész: ha egy vezető nem családbarát, akkor a döntései sem lesznek azok
Soltész Miklós a család válságáról tartott szekcióbeszélgetésen kiemelte: a kormány 2010-ben "beleállt" a családokat megvédő és a politikailag korrekt beszéd eltörlését célzó küzdelembe.

Mint mondta, e küzdelemben fontos szerep jut egy ország vezetőinek, hiszen ha egy vezető nem családbarát, akkor a döntései sem lesznek azok. Hozzátette, számos európai ország vezetői gyermektelenek, életüknek tehát nem része a családjukért és mások családjáért cselekvés.

Soltész Miklós szólt a média szerepéről és felelősségéről is. "Keményen harcoltunk" azért, hogy a filmeknek, reklámoknak legalább egy része mutasson pozitív képet a családokról - hangsúlyozta.

Kiemelte, a vallás és a hit szintén meghatározó szerepet tölt be a családok megmaradásáért vívott küzdelemben. A kommunizmus megpróbálta eltörölni a hitet a kelet-európai országokban, ma pedig a liberalizmus törekszik "lappangva, csendben" ugyanerre - mondta.

Kitért arra: hatéves munkájuk eredményeképp a termékenységi ráta 1,23-ról 1,48-ra
velemenyezd, 2017. május 26. péntek, 16:55
Képek, videók
Krakkó világtalálkozó
sacimama
2016. július 27. szerda, 00:17
HUN-SZKÍTA VILÁGTALÁLKOZÓ
angyalcsillag
2013. október 20. vasárnap, 07:55
country világtalálkozó
lacipecsenye
2011. december 12. hétfő, 18:41
Kun világtalálkozóra kész
domka
2009. augusztus 02. vasárnap, 14:31
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-semleges. jpg
megyerimihaly
2016. február 14. vasárnap, 00:20
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
orban-viktor-obama-bar ack
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:03
20150929orban-viktor-o bam
meki77
2015. szeptember 29. kedd, 23:35
orbán_viktor_kolbász.j pg
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:18
orban-viktor-cinege u.haz
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:16
orban-viktor-telki2015 .jp
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:15
kriza akos-orban-viktor-m
agica2004
2015. május 18. hétfő, 16:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.