Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 10:52 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nyári egészségmegőrző praktikák
Vízutánpótlás
Ezt bizony nem lehet elégszer mondani, mennyire fontos nyáron a megfelelő folyadékbevitel. Naponta legalább 2 liter ásványvizet fogyasszunk el, mivel izzadás közben a testünk nem csak folyadékot veszít el, hanem fontos ásványi anyagokat is! Ne csak akkor igyunk, ha szomjasnak érezzük magunkat, hiszen ekkorra szervezetünk már folyadéktartalmának 2%-át elvesztette, ami akár 20 %-os teljesítménycsökkenéssel is járhat.

Citromos bedörzsölés az egyenletes barnulásért
Annál egyenletesebben barnulunk le, minél simább a bőrünk. Nem árt, ha napozás vagy nyaralás előtt az egész testünket bedörzsöljük bőrradírral.
Tipp: az elszarusodott részeket (könyök, térd, sarok) egy fél citrommal dörzsöljük át, mert a természetes gyümölcssavak puhává és simává teszik a bőrünket.

Üde lábak
A nagy hőségben könnyen megdagadhat a lábunk, ilyen esetben könnyen segíthetünk lábunkon egy mentolos pakolással. A jeges vizes lábfürdő is frissítő lehet, de ha épp nincs otthon jég, akkor tökéletesen helyettesíti a váltott vizes lábfürdő.
Így készítsd el: összekeverünk 5 evőkanál konyhasót egy kis tejjel és 10 csepp mentololajjal. Ha elkészítettük, 3 percen át masszírozzuk vele a lábainkat, majd langyos vízzel mossuk le.

Járj uszodába gyakran!
A vízben tempózva kiválóan edzhetjük a hasunkat, a lábunkat és a fenekünket. A víz ellenállása segíti az izomzat épülését, a szöveteket pedig úgy masszírozza, akár egy hidromasszázs. A vízben sportolni az egyik legjobb zsírégetés, átlagosan 300 kalóriát használunk el fél óra úszással.

Gyömbérteával a rosszullét ellen
Ha utazás során mindig rosszullét fog el, akár repülővel, autóval vagy hajóval utazunk, akkor a legjobban a gyömbér segít. A gyömbér serkenti a vérkeringést, megelőzi az émelygést. Igyunk meg az út előtt egy gyömbérteát, akár hidegen is fogyaszthatjuk!

Hűsítő dinnyekúra
A görögdinnye 95%-os víztartalmánál fogva a legjobb szomjoltó a kánikulában. Nem tartalmaz túl sok kalóriát sem (100 grammban 25 kalória), és emellett ásványi anyagokban gazdag (pl.: kálium, kalcium, magnézium). Kiváló turmixok elkészítéséhez is.
Tipp: A kimagozott dinnye gyümölcshúsát pépesítjük, adjunk hozzá citrom vagy narancslevet. Jégkockával tálaljuk.
eva6, 2017. június 02. péntek, 16:00
Címkék: megfelelő folyadékbevitel, egyenletes barnulásért, egész testünket, elszarusodott részeket, természetes gyümölcssavak, nagy hőségben,
Kommentek
Átfogó sportkutatás indult a pécsi egyetem vezetésével
A Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetemmel konzorciumi partnerségével megvalósuló, európai uniós forrásból finanszírozott négyéves projektről azt írták: annak célja egy olyan hiánypótló kiválósági központ kialakítása, amelynek fókuszában a sportteljesítmény és az egészség áll.

A kutatások - folytatták - a sporttevékenységek egészségmegőrző hatásainak vizsgálatán keresztül "a magyar sport teljes körét, kiemelten az élsportot szolgálják".

A PTE már meglévő eszközparkjának és kutatói körének bővítésével, a tudományos kutatások segítségével, gyakorló szakemberek számára is hasznosítható eredményeket céloz meg, amelyek hozzájárulnak a sportakadémiák, klubok, egyesületek hatékonyabb működéséhez - áll az írásos összegzésben.

Közölték: a műhely munkájának alapja egy olyan tudásbank létrehozása, "amely nemzedékek számára teszi lehetővé az egészséges teljesítményfokozás követését és megvalósítását".

Több száz, laboratóriumi körülmények között és pályatesztek során elvégzett
velemenyezd, 2017. április 10. hétfő, 10:01
Együttműködik a Nemzeti Versenysport Szövetség és a Sportkórház
"A megállapodás értelmében a két intézmény több területen is együttműködik egymással annak érdekében, hogy a magyar felnőtt és utánpótlás-válogatott sportolók térítésmentesen vehessenek igénybe kötelező, valamint ajánlott, a minél hatékonyabb sportteljesítmény elérése érdekében hasznos egészségmegőrző szolgáltatásokat" - olvasható az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

Az NVESZ leszögezte, a legmagasabb szintű ellátást szeretné a válogatott sportolók részére biztosítani, a hagyományos egészségügyi ellátáson túl sportegészségügyi, sporthoz kapcsolódó speciális egészségügyi ellátások területén is.

A megállapodás értelmében az OSEI által működtetett komplex sportegészségügyi rendszer adta lehetőségeket a felnőtt és utánpótlás válogatott sportolók, edzőik, felkészítőik és segítőik rendelkezésére bocsátják, térítésmentesen vehetik igénybe az emelt szintű, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlásának megfelelően összeállított szűrővizsgálatokat, a teljesítménydiagnosztikai-, biomechanikai- és
velemenyezd, 2017. április 05. szerda, 17:13
Sok sikert az egészséghez,
Táplálkozás-Beállítás

Napi szakcikk kutatásaim során egy nagyon szemfüles tanulmányra bukkantam, amit szeretnék Veletek is megosztani, mert hihetetlen összefüggéseket olvastak ki a svédországi Lund Egyetem munkatársai a legnagyobb svéd daganatos megbetegedésekkel foglalkozó adatbázisból (Swedish Cancer Registry).

Majdnem 23.000 (!) laktóz(tejcukor)-érzékeny személyt válogattak le ebből az évtizedeken át zajló, nagy létszámú, több korosztályt érintő adatbázisból és tüdő-, emlő- valamint petefészek-daganatok előfordulásához keresték a kapcsolat...

A kapcsolatot meg is találták: a tejcukor-érzékenyek körében, akiknek ugye elve javasolt a tejtermékek kerülése és mindebből kifolyólag az átlag populációhoz képest bizonyítottan kevesebb tejterméket is fogyasztanak, JÓVAL ALACSONYABB A KOCKÁZATA A FENTI 3 RÁKFAJTA ELŐFORDULÁSÁNAK.
Megfordítva: akiknek ismert a tejcukor-érzékenységük (és ennek megfelelően is étkeznek) kevésbé valószínű, hogy tüdő-, emlő- és
horvathnemagdi, 2017. március 29. szerda, 20:14
Csicseriborsóról
A legújabb kutatási eredmények szerint a csicseriborsó természetes módon és nagy mennyiségben tartalmazza a triptofán nevű aminosavat, mely hatással van alváskészségünkre, hangulatunkra, és segít leküzdeni a mindennapos stresszt.

Lehetséges, hogy ti még csak a népszerű kis gyerekdalocskából ismeritek a csicseriborsót? Ha igen, akkor itt az ideje, hogy szorosabb ismeretséget kössetek!
A csicseriborsó az egyik legkorábban termesztett hüvelyes növény. A közel-keleti régészeti kutatások során tízezer éves magvakat is találtak már a leletek közt. A száz éve még Magyarországon is nagy területen termesztett, népszerű étel titka nem más, minthogy laktató, finom és javítja a hangulatot.
A hüvelyesekhez tartozó növény termésének fehérjetartalma 20, szénhidrát tartalma 40 százalék körüli. Sok benne a vas, a B1 és B6-vitamin, a magnézium és a cink.

Depresszió
pacsakute, 2017. március 02. csütörtök, 20:58
Ünnepi szenátusi ülés a TF-en, megállapodás a Magyar Edzők Társaságával
együttműködési megállapodását, melynek célja a két intézmény között fennálló szakmai kapcsolatok elmélyítése és az együttműködés jogi kereteinek megteremtése. Ennek két fő területe az edzők képzése, továbbképzése területén az oktatási és kutatási együttműködés, valamint ezek összehangolása és fejlesztése. Kiemelt figyelmet kap a megállapodásban a kiemelt edzői program fejlesztése és szakmai támogatása, valamint az edzői életpályamodell kidolgozása.

Mocsai Lajos beszédében kitért a sport aktív egészségmegőrző funkciójára, mely vitathatatlan szerepet játszik a testi és lelki egészség egyensúlyának megteremtésében, az egészséges életmódra nevelésben, az egészség megtartásában. Hangsúlyozta a mindennapos testnevelés bevezetésének, a sportlétesítmények építésének és a világversenyek megrendezésének fontosságát. Kiemelte, hogy az olimpia hasznos "vállalkozás" lenne Magyarország számára, mert a jelentős munkahelyteremtő hatás, megnövekedett turisztikai bevételek, felgyorsuló infrastruktúra és közlekedési
velemenyezd, 2017. február 18. szombat, 13:13
Illegális bevándorlás - Elkészült a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisa
szállásukról.

Benkő Tibor hangsúlyozta, az elmúlt másfél évben már több mint 15 ezer katona látott el határvédelmi feladatokat. Ezen túl 2016-ban a magyar honvédek több mint negyven hazai és nemzetközi gyakorlaton vettek részt, továbbá három földrész tizenkét különböző helyszínén láttak el missziós feladatokat.

Kitért arra, hogy 2017. január 1-jével megteremtették a katonai szolgálat sajátosságait támogató és három pilléren - a megfelelő előmenetelt és illetményt biztosító rendszeren, az egészségmegőrző programokon, valamint a katonák lakhatási támogatásán - nyugvó katonai életpályamodell feltételeit.

A katonákkal szemben elvárás, hogy mindenki tanuljon, képezze magát, szerezzen magasabb képesítést és nyelvismeretet - fogalmazott a vezérezredes, hozzátéve, hogy ehhez illeszkedik arányosan az illetmény is.

Közölte, 2015 nyarán harmincszázalékos, 2016-ban további ötszázalékos, majd 2017. január 1-jével újabb ötszázalékos emelést hajtottak végre.

Hangsúlyozta: a honvédség lakhatási
velemenyezd, 2017. február 07. kedd, 15:31
Az autizmus korai azonosítására alkalmas rendszert fejleszt az Ard Medical Kft. és a Nanotrade Kft.
segítő rendszert fejlesztenek, amely vizsgálja a tekintetmintázatot, valamint rögzíti, automatikusan elemzi és kiértékeli a vizsgált gyermekek vizuális ingerekre történő reakcióját.

A fejlesztés által a szakemberek már csecsemőkorban képesek lesznek az idegi fejlődési rendellenesség azonosítására. Így a betegség korai szakaszában megkezdhető a gyermek fejlesztése és a legmegfelelőbb életkörülmények megteremtése.

A konzorciumvezető Ard Medical Kft. 2003-as megalakulása óta kereskedik egészségmegőrző eszközökkel, és fejleszt egészségügyi műszereket, eljárásokat. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele tavaly 122,41 millió forint volt, 732,23 millió forinttal kevesebb 2014-hez képest, eredménye 41,97 millió forinttal 3,35 millió forintra csökkent.

Konzorciumi partnere, a Nanotrade Kft. 2000 óta foglalkozik egyedi szoftverek fejlesztésével, valamint kis- és középvállalkozások informatikai rendszerének kiépítésével és üzemeltetésével. A kft. nettó árbevétele 2015-ben
velemenyezd, 2016. december 30. péntek, 07:04
Képek, videók
Nyári kép
eva6
2017. június 23. péntek, 14:39
Nyári kèp
eva6
2017. június 23. péntek, 12:39
nyári virágxsokor
eckerkata
2017. június 23. péntek, 10:01
nyári saját111.png
53ilona
2017. június 22. csütörtök, 13:48
megfelelő ember.jpg
tinka1951
2017. február 08. szerda, 13:06
megfelelő férfi.jpg
bbbarbara
2016. október 21. péntek, 22:11
8 Megfelelő méretű celof
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:40
A nem megfelelő táplálkoz
pacsakute
2014. június 18. szerda, 17:10
megfelelő lábbelit !!
agica2004
2011. augusztus 17. szerda, 11:57
Hogy a megfelelő kulcs mi
sztana45
2011. március 24. csütörtök, 11:38
megfelelő embert a megfel
barzillai64
2008. július 03. csütörtök, 00:12
megfelelő cérnával
katusom
2007. december 09. vasárnap, 01:57
Az Angyal - A Megfelelő S
rambobby
2007. március 17. szombat, 06:12
a megfelelő cipő a ruháho
gabyang
2007. március 05. hétfő, 14:20
Pont megfelelő a mérete
balaci64
2006. december 23. szombat, 21:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.