Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:58 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: a választási ígéretek befolyásolják leginkább az osztrák szavazókat
A kutatást június közepén végezték, több mint nyolcszáz ember megkérdezésével. Ausztriában három hónap múlva, október 15-én előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

A válaszadók több mint a fele szerint a pártok választási programja és mintegy negyven százalék szerint a pártok utóbbi években végzett tevékenysége lesz a döntő a szavazáskor. Alig több mint harminc százalék véli úgy, hogy a listavezető jelölt személye alapján ikszel majd.

"A szociáldemokrata és zöldpárti választók elsősorban azért hűségesek pártjukhoz, mert eddig nem találtak más lehetőséget, amelyre voksolhatnának" - mondta David Pfarrhofer, a Market kutatóintézet vezetője. A szakértő szerint nem várható el, hogy választók milliói átolvassák a pártprogramokat, a programok megtestesítőit a törzsszavazók inkább a jelöltekben látják.

A felmérés szerint az osztrák választók legkevésbé a párthűség alapján döntenek, a válaszadók alig több mint fele tartja magát törzsszavazónak, míg több mint negyven százalék ingadozónak mondta magát.

Tizenöt százalék szerint mérvadó, hogy egy párt hány szakértőt vonultat fel, és a választók alig tíz százaléka gondolja, hogy befolyásolja majd őt a jelöltek televíziós vitája.

Szintén alig nyom a latba, hogy egy párt jelöltjei között milyen arányban képviseltetik magukat a nők: ez a megkérdezettek 9 százalékának fontos, s a női válaszadóknak is csak 15 százaléka dönt ez alapján. A kutatóintézet vezetője szerint a "női részvétel" elsősorban a törzsszavazók számára mérvadó, az ingadozók nem ennek alapján hozzák meg döntésüket.

"A most következő választási kampányban az lesz a döntő, hogy ki tudja néven nevezni először a dolgokat, kiket kell a többieknek követniük" - vélekedett az osztrák Ö1 közszolgálati rádióban hétfőn nyilatkozó egyik szakértő. Christoph Hofinger politológus úgy vélte, hogy az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ), az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) esetleges hármas küzdelme érdekessé teszi majd a választás kimenetelét, és ez növelheti a választási részvételt is.

A májusi kormánykoalíciós válság és Reinhold Mitterlehner néppárti elnök és alkancellár lemondása után az osztrák parlamenti pártok megállapodtak, hogy egy évvel előbbre hozzák a 2018 őszén esedékes következő parlamenti választásokat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:12
Címkék: David Pfarrhofer, Christoph Hofinger, Osztrák Szociáldemokrata Párt, Osztrák Néppárt, Osztrák Szabadságpárt, Reinhold Mitterlehner,
Kommentek
BÉT - Elemzők: enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés
Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában kifejtette: a szerdai kereskedést enyhe pozitív tartományban kezdheti a BUX, a nap folyamán az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki ülése előtti találgatások befolyásolják majd a kereskedést. Lényeges hír a vezető részvényekről nem érkezett - tette hozzá.

A vezető elemző szerint az európai hangulatot követi a BUX a héten. A keddi kereskedésben élesen szétvált az európai és a tengeren túli hangulat, mely utóbbit már a kedvező gyorsjelentések határozzák meg.

Hozzátette: ezzel szemben Európát inkább a pesszimizmus jellemzi, az erős euró kételyeket ébreszt a gazdasági fellendülés tarthatóságával kapcsolatban, a befektetők pedig kivárnak a csütörtöki EKB ülés előtt. A hamarosan megkezdődő magyar gyorsjelentési szezon a forgalmat is viszonylag alacsonyan tartja a magyar blue chipekben.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint enyhén optimista a hangulat, stagnálás, iránykeresés valószínű a magyar
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 09:01
Európai Bizottság: mélyponton az EU munkanélküliségi mutatója
figyelmet, hogy a fiatalabb nemzedékek nehezebben találnak munkát, gyakran nem szokványos és kockázatos foglalkoztatási formában, többek között határozott időre szóló szerződések alapján dolgoznak, aminek következtében csökkenhet számukra a szociális védelem mértéke. Az évek során csökkent a fiatalok részesedése a munkából származó jövedelemből, a bérekhez viszonyítva valószínűleg a nyugdíjuk is alacsonyabb lesz.

A bizottság szerint az említett kihívások a fiatalok magánéleti döntéseit is befolyásolják, például a gyermekvállalásra, vagy a saját otthon vásárlására vonatkozóan. Ez kedvezőtlenül befolyásolhatja a termékenységi arányszámot, ebből eredően a nyugdíjrendszerek és a növekedés fenntarthatóságát.

A jelentés szerint a munkaképes korú népesség 2060-ig várhatóan minden évben 0,3 százalékkal csökken, ami azt jelenti, hogy kevesebb munkavállalónak kell majd biztosítania a jelenlegi növekedési pálya fenntartását. Kevesebb lesz a nyugdíjrendszerbe járulékot fizetők száma is, ugyanakkor több
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:12
BÉT - Eltérő elemzői várakozások a tőzsdén
jellemzi majd a piacot, délután lesz Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnökének kongresszusi meghallgatása. Az erről szóló beszámolót 14:30-kor teszik közzé, az elemző szerint ez lesz a nap fő eseménye.

A Fed elnökének beszéde meghatározza majd a nemzetközi piacok irányát, így a magyar piacra is hatást gyakorolhat.

Rövid Szabolcs hozzátette: a BÉT-en a vezető részvényeknél délelőtt nem számít jelentősebb elmozdulásokra, a nap második felében a nemzetközi piacok befolyásolják majd a kereskedés további irányát. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy az OTP továbbra is kitörési szint felett van.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője kommentárjában kifejtette: továbbra is kedvező a nemzetközi befektetői hangulat, a magyar piacon azonban vegyesen mozoghatnak a vezető részvények. A forgalom átlag alatti lehet, fontosabb hírek nem érkeztek és a befektetők egy része a nyaralását tölti - közölte.

Felidézte, hogy kedden az OTP árfolyamában negatív korrekció indult,
velemenyezd, 2017. július 12. szerda, 15:18
Szenvedés
"Egy emberöltő alatt előbb-utóbb valamennyien kénytelenek vagyunk szembesülni szeretteink elvesztésével, gyötrelmes, sőt halálos betegségekkel, árulással, anyagi nehézségekkel, erkölcsi bukásokkal. Egyikünk sem élvez teljes védelmet ezekkel szemben.
Bármilyen óvintézkedéseket teszünk is, bármennyire is szép életet építettünk fel magunknak, bármilyen tudatosan is óvtuk az egészségünket, a jólétünket, a barátságainkat, a családi életünket és szakmai sikereinket, előbb-utóbb valami lerombolja mindezt. Nincs az a pénz, hatalom és előrelátás, amelynek révén megelőzhető lenne szeretteink elvesztése, egy súlyos betegség, egy barát árulása, az anyagi csőd vagy egyéb problémák és nehézségek. Az emberi élet végzetesen sérülékeny, s olyan erők befolyásolják, amelyek fölött nincs hatalmunk. Az élet tragédia!
Szívünk mélyén valamennyien érezzük ezt, ám a szenvedők még azzal is tisztában vannak, hogy saját erejükből képtelenek a megküzdésre. Segítségre, támogatásra szorulunk, ha nem akarunk teljesen
kalmanpiroska, 2017. július 07. péntek, 22:37
Századvég-kutatás: erősödtek a törésvonalak az Európai Unióban
hogy a feszültségek még markánsabban, egyértelműbben szabdalják szét az uniót. Jelezte: a kutatásukat azért indították, mert Európa az átalakuló geopolitikai környezetben keresi a helyét, és erről akarnak tükröt mutatni mások mellett a döntéshozóknak.

Lánczi Tamás ismertetése szerint a Brüsszel által diktált utat az unió keleti tagállamai, vérmérséklettől függően, vonakodva vagyéles ellenállással fogadják.

Az unió állampolgárai úgy látják, hogy a brüsszeli tervek alapvetően negatívan befolyásolják az életüket, úgy érzik, cserben hagyták őket - mondta.

A "Projekt 28" reprezentatív kutatás adatfelvételét április 10. és május 31. között végezték az Európai Unió 28 országában, 28 ezer ember megkérdezésével, telefonos módszerrel.

Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Alapítvány elnöke elmondta, egyebek mellett arról kérdezték az európai polgárokat, mit gondolnak a migrációról, a terrorizmusról, a biztonsági helyzetről, a nem-kormányzati szervezetek befolyásáról a politikára, mi a jövőképük,
velemenyezd, 2017. július 07. péntek, 11:57
Lázár Zoltán nagyot bukott a csehországi fogathajtóversenyen
"Zolika súlyos kézsérülést szenvedett. Csehországban amputálni akarták az ujját, ezért az elsősegély után inkább azonnal hazaindultunk. A győri kórházban plasztikai műtétet hajtottak végre rajta" - mondta az MTI-nek a nyolcszoros világbajnok hajtó, aki elárulta, a díjugratóként is versenyző fia agyrázkódást is szenvedett.

Lázár Zoltánnak a válla és a csuklója sérült meg, de egyelőre nem tudja mennyire súlyosan, mert hétfőn vizsgálják meg a vállát, hogy szükség van-e műtétre.

"Meg akartuk nyerni a maratonhajtást és nagyon jó időket értünk el. Magamra vállalom, én hibáztam. Az egyik akadályban nagyobb tempót választottam a kelleténél, emiatt oszlopnak hajtottunk. A kocsi felborult, mi leestünk róla. Sajnos aztán a kocsi helyre állt, így a fogat elszabadult és csak 500 méter múlva tudták megfogni, amikor ismét felborult a kocsi" - idézte fel a történteket a 44 éves sportember.

Lázár Zoltán arról egyelőre nem tudott beszámolni, hogy a történtek miként befolyásolják az idény hátralévő részét.
velemenyezd, 2017. július 02. vasárnap, 19:43
Mit együnk ès igyunk a kánikulában és mi az amit kerül
Szervezetünk folyadék háztartása biológiailag egyensúlyban van, és ezt az egyensúlyt külső tényezők folyamatosan befolyásolják. Ha nem iszunk eleget, szervezetünk azonnal jelez, általában fejfájással. A felnőtt szervezetnek minimum három liter folyadékra van szüksége a kánikulai melegben és fontos, hogy óránként legalább egy pohár vizet igyunk, melyről étkezés után se feledkezzünk meg.

Bármilyen csábító is egy hideg sör ilyen melegben, sajnos nem alkalmas folyadékpótlásra az alkohol. Sőt az alkohol kifejezetten káros, hiszen folyadékot von el a sejtekből és többek között emiatt is alakul ki a másnaposságkor fellépő kínzó fejfájás. Ha "okosan" akarunk inni, igyunk sok vizet az alkoholos italunk mellé, vagy válasszunk egy laza fröccsöt.

Fogyasszunk sok gyümölcsöt is, hiszen így szervezetünk ásványi anyagokhoz és vitaminokhoz is hozzájut. Kánikulában egyértelműen jó választás a könnyű levesek fogyasztása is, akár gyümölcs- vagy zöldségleves, mert ezek több
eva6, 2017. június 26. hétfő, 16:34
Képek, videók
Dávid.jpg
dnemethk
2017. június 09. péntek, 20:53
Dávidtól 2017.05.07..jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 14:15
Lou-Doillon_David-Vasi lje
charlotteani
2017. május 08. hétfő, 22:47
Dávid.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 18:52
úszás-David és Emma McKeo
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:30
Dávid 2015.04.19..JPG
dnemethk
2017. január 31. kedd, 19:16
Dávid 2015.04.12..JPG
dnemethk
2017. január 31. kedd, 19:16
Dávid 2014.12.24..JPG
dnemethk
2017. január 31. kedd, 19:16
Dávid 2015.08.20 (3).JPG
dnemethk
2017. január 30. hétfő, 18:04
christopher7.jpg
mailona
2016. augusztus 22. hétfő, 00:53
christopher2.jpg
mailona
2016. augusztus 22. hétfő, 00:53
christopher moore.png
sarkadykati
2016. június 15. szerda, 11:15
640px-Christopher_Colu mbu
megyerimihaly
2015. január 06. kedd, 00:48
Christopher Dornez 297494
abolondok
2012. április 22. vasárnap, 06:25
Christoph Kolumbus Kostüm
csalogany13
2011. március 25. péntek, 17:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.