Regisztráció  Belépés
2017. november 20. hétfő | 47. hét | 324. nap | 03:03 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: a választási ígéretek befolyásolják leginkább az osztrák szavazókat
A kutatást június közepén végezték, több mint nyolcszáz ember megkérdezésével. Ausztriában három hónap múlva, október 15-én előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

A válaszadók több mint a fele szerint a pártok választási programja és mintegy negyven százalék szerint a pártok utóbbi években végzett tevékenysége lesz a döntő a szavazáskor. Alig több mint harminc százalék véli úgy, hogy a listavezető jelölt személye alapján ikszel majd.

"A szociáldemokrata és zöldpárti választók elsősorban azért hűségesek pártjukhoz, mert eddig nem találtak más lehetőséget, amelyre voksolhatnának" - mondta David Pfarrhofer, a Market kutatóintézet vezetője. A szakértő szerint nem várható el, hogy választók milliói átolvassák a pártprogramokat, a programok megtestesítőit a törzsszavazók inkább a jelöltekben látják.

A felmérés szerint az osztrák választók legkevésbé a párthűség alapján döntenek, a válaszadók alig több mint fele tartja magát törzsszavazónak, míg több mint negyven százalék ingadozónak mondta magát.

Tizenöt százalék szerint mérvadó, hogy egy párt hány szakértőt vonultat fel, és a választók alig tíz százaléka gondolja, hogy befolyásolja majd őt a jelöltek televíziós vitája.

Szintén alig nyom a latba, hogy egy párt jelöltjei között milyen arányban képviseltetik magukat a nők: ez a megkérdezettek 9 százalékának fontos, s a női válaszadóknak is csak 15 százaléka dönt ez alapján. A kutatóintézet vezetője szerint a "női részvétel" elsősorban a törzsszavazók számára mérvadó, az ingadozók nem ennek alapján hozzák meg döntésüket.

"A most következő választási kampányban az lesz a döntő, hogy ki tudja néven nevezni először a dolgokat, kiket kell a többieknek követniük" - vélekedett az osztrák Ö1 közszolgálati rádióban hétfőn nyilatkozó egyik szakértő. Christoph Hofinger politológus úgy vélte, hogy az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ), az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) esetleges hármas küzdelme érdekessé teszi majd a választás kimenetelét, és ez növelheti a választási részvételt is.

A májusi kormánykoalíciós válság és Reinhold Mitterlehner néppárti elnök és alkancellár lemondása után az osztrák parlamenti pártok megállapodtak, hogy egy évvel előbbre hozzák a 2018 őszén esedékes következő parlamenti választásokat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:12
Címkék: David Pfarrhofer, Christoph Hofinger, Osztrák Szociáldemokrata Párt, Osztrák Néppárt, Osztrák Szabadságpárt, Reinhold Mitterlehner,
Kommentek
Hormonháztartást kiegyensúlyozó ételek
Hét hormonháztartást kiegyensúlyozó étel, amelyeket minden nap fogyasztania kell

Az előző esti pizzának sajnos másnap is érezhető hatásai vannak. Felpuffadtnak érzi magát, arcán pedig pattanások és egyéb bőrhibák jelenhetnek meg. Ennek oka, hogy étrendje kulcsszerepet játszik szervezete hormonháztartásának egyensúlyában. Ezek a hormonok befolyásolják hangulatát, energiaszintjét, anyagcsere folyamatait, emésztését, és libidóját is. Ezért megkérdeztük Dr. Diana Bitner és Dr. Sherry Ross nőgyógyászokat, milyen ételek fogyasztása ajánlott a szervezet hormonháztartásának megfelelő szinten tartásához.

Édesburgonya
Az elfogyasztott szénhidrátok legtöbbje összetett szénhidrát legyen, ezeket ugyanis szervezete könnyebben emészt meg és így hatékonyabban dolgozza fel a benne található tápanyagokat. At édesburgonya emellett petefészkei egészségéért is felel. ,,Az összetett szénhidrátok, mint az édesburgonya, a barna rizs, vagy a quinoa fogyasztása megfelelő szinten tartja vércukrát,
pacsakute, 2017. november 15. szerda, 22:36
A magyar gyermekek felnövését vizsgáló kutatást indít a KSH
Freid Mónika, a KSH tájékoztatási elnökhelyettese hétfőn, a kutatás budapesti nyitókonferenciáján közölte: a Kohorsz'18 - Magyar Születési Kohorszvizsgálat elnevezésű kutatás célja, hogy átfogó képet adjon a gyermekek magyarországi felnövéséről. Azt vizsgálják majd, hogyan nőnek fel Magyarországon a gyermekek, ezt milyen tényezők befolyásolják.

A 2018. január 1-jén induló, egy európai uniós projekt keretében megvalósuló kutatás a 2018. április 1-je és 2019. március 31. közötti időszakban Magyarországon születő gyermekeket vizsgálja. A kutatás alapja országosan reprezentatív minta, a tervezett induló mintalétszám 10 ezer.

Spéder Zsolt, a kutatóintézet igazgatója közölte: az adatok gyűjtése nem a születés után kezdődik, hanem már a várandósság 6-7. hónapjában.

A kutatás a társadalmi egyenlőtlenségekre fókuszál - mondta, megjegyezve: a vizsgálat középpontjában a gyermekek életútja lesz, és ebből próbálják meg majd értelmezni a szülői életpályákat.

Spéder Zsolt azt mondta: a kutatás
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 13:25
Harmonia.......
HarmoNet Harmóniakártya (2017-11-09)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Jövedelmezőség hatja át.

Felhő - Az itt és most, az égi akarat

Osho szavait idézzük, hisz ő fogalmazza meg legjobban a bárányfelhők létét. ,,A bárányfelhő sodródik, amerre a szél viszi. Nem ellenkezik, nem harcol, nem birtokol, és mégis mindenek fölött van. A bárányfelhő úszik a végtelen térben, szabadon. Nincs jövője, nincs akarata. Minden pillanat örökkévaló." A felhő profán értelmében nem más, mint a légkörben lebegő vízcseppek halmaza. Irodalmi, jelképes formájában a felhő az ég fátyla. Az anyagi erő, a profetikus kinyilatkoztatások, a theophaniák kifejezője. Egyszerre áldást osztó és átkot szóró természeti alakzat. A kínaiak szerint a termékenység, az életerő jelképe: a látható lélegzet. Szimbolizálja a szánalmat és a
agica2004, 2017. november 10. péntek, 19:11
Visszatérhet a mellrák a sikeres kezelés befejezése után 15 évvel
A mellrák visszatérésének kockázata azoknál a pácienseknél a legnagyobb (40 százalék), akiknek nagy tumoruk volt és a rák átterjedt a nyirokcsomókra is - írták a kutatók a New England Journal of Medicine folyóirat aktuális számában publikált tanulmányukban.

A kutatók 63 ezer nő kórtörténetét követték húsz éven át. Minden páciens a mellrák leggyakoribb formájában szenvedett. A kórnak ez a típusa a fokozott ösztrogénhormon-termeléssel mutat kapcsolatot, mert a hormon serkentő hatással van a rákos sejtek növekedésére és szaporodására.

A vizsgálatban résztvevő páciensek mindegyike olyan kezelést kapott, amely blokkolta az ösztrogén hatását, valamint elzárta a hormonutánpótlást.

Bár ötévi kezelés után eltűnt a mellrák, a következő 15 év elteltével számos páciens tapasztalta, hogy a rák egész testükben elterjedt.

Azoknál a nőknél, akiknek kisebb tumoruk volt és a rák nem érte el a nyirokcsomóikat, 10 százalék volt a kockázata annak, hogy 15 év után felbukkan és tovább terjed a daganatos
velemenyezd, 2017. november 10. péntek, 17:42
Putyin: Washington problémákat akar teremteni az orosz elnökválasztáson
amelyben a sportkedvelők és a sportolók elégedetlenek amiatt, hogy az államnak állítólag köze volt a szabálysértésekhez és felelős is azokért" - mondta az elnök, aki ismételten tagadta, hogy Oroszországban államilag támogatott doppingrendszer működne.

Megfigyelők szerint befolyást gyakorolhat az orosz elnökválasztásra az a várhatóan februárban publikálandó amerikai kongresszusi jelentés is, amelynek célja azt összegezni, hogy az orosz oligarchák és állami felső vezetők milyen rejtett eszközökkel befolyásolják a külpolitikát. A dokumentum várhatóan tárgyalja majd az orosz üzletemberek és családtagjaik Putyinhoz való közelségét, vagyonuk és a külföldre kimenekített kintlévőségeik nagyságát, valamint azt, hogy közük van-e a korrupcióhoz.

A jelentés által megnevezendő személyek a várakozások szerint szankciós listára kerülnek majd.

Putyin először júliusban, a G20-csoport hamburgi csúcsértekezletén találkozott Trumppal. Akkor arról biztosította hivatali partnerét, hogy nem történt orosz beavatkozás
velemenyezd, 2017. november 09. csütörtök, 18:22
Befejeződött a megyei választás Szlovákiában, magasabb lehet a részvételi arány a korábbinál
napközben meg kellett szakítani a szavazást, majd egy és negyed órával meg kellett hosszabbítani annak időtartamát.Ettől a néhány helyi esettől eltekintve a választás zökkenőmentesen zajlott. A Központi Választási Bizottság (ÚVK) tájékoztatása szerint a voksolás idején ugyan több tucat bejelentés is érkezett a csütörtökön kezdődött kampánycsend megsértésének gyanúja miatt, illetve több esetben indult vizsgálat választási korrupció ügyében is, ám ezek az esetek vélhetően érdemben nem befolyásolják majd a szavazás végeredményét.

Az első részeredmények szerint az ötödik szlovákiai megyei választás részvételi aránya érezhetően magasabb lehet az előző, 2013-ban tartott voksolásnál, amikor alig haladta meg a húsz százalékot.

A voksolás adatainak feldolgozása várhatóan vasárnap a kora hajnali órákban ér véget, a folyamatosan frissített részeredményeket addig www.volbysr.sk, illetve a www.statistics.sk honlapokon teszik közzé. A megyei választás hivatalos végeredményeit a Központi Választási
velemenyezd, 2017. november 05. vasárnap, 07:04
BÉT - Nyitáskor emelkedésre számítanak az elemzők
Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a magyar piacon és a régióban is pozitív a piaci hangulat, ezért induláskor emelkedés várható a BÉT-en, a nap folyamán azonban már a nemzetközi folyamatok befolyásolják majd a kereskedés irányát.

Hozzátette: csütörtökön jelentik be az amerikai adóreformot és Donald Trump, amerikai elnök várhatóan szintén csütörtökön nevezi meg az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed új elnökét. Az elemző szerint délután ezek az események lesznek majd hatással a piacokra és a nemzetközi hangulatra, ami pedig kihat a magyar piacra is.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője kommentárja szerint mérsékelt optimizmussal indulhat a kereskedés a magyar részvénypiacon, miután szerdán a nyitva tartó európai piacok többsége emelkedett. Ugyanakkor felidézte, hogy kedden negatív korrekció indult a vezető részvények árfolyamában, így szerinte a reggeli emelkedés átmenetinek bizonyulhat, később megérkezhetnek az eladók, és az elmúlt hetek jelentős
velemenyezd, 2017. november 02. csütörtök, 08:51
Őrizetbe vették az ukrán belügyminiszter fiát a korrupcióellenes iroda munkatársai
büntetőeljárást indított, majd 2016 áprilisában az ügyet átadta további vizsgálatra a NABU-nak. A korrupcióellenes iroda megállapította, hogy az egyik cég, amely ötezer hátizsákot adott el a tárcának, közvetlen kapcsolatban áll Avakov fiával.Az ukrán média közölt akkoriban egy videofelvételt, amelynek tanúsága szerint Avakov fia részt vett az üzlet tető alá hozásában.

Ilja Kiva, a miniszter volt tanácsadója szerint Avakovra a fia ellen indított eljárással próbálnak nyomást gyakorolni, hogy befolyásolják őt bizonyos döntéseiben. Azt, hogy milyen ügyekben akarnak és kik befolyást gyakorolni a miniszterre, nem fejtette ki.

A belügyminiszter a nap folyamán közleményt adott ki, amelyben kijelentette, hogy a NABU nyomozói politikai céllal és nem jogi alapon cselekedtek. Avakov szavai szerint amióta a belügyminiszteri poszton van, folyamatosan érik támadások őt és családtagjait, amiért igyekszik megreformálni és "egészségessé tenni" az ország rendfenntartó szerveit, valamint megvédeni
velemenyezd, 2017. október 31. kedd, 18:44
Képek, videók
dávid és góliát 002.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:45
dávid !s góliát 001.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:44
Dávid.jpg
dnemethk
2017. június 09. péntek, 20:53
Dávidtól 2017.05.07..jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 14:15
Lou-Doillon_David-Vasi lje
charlotteani
2017. május 08. hétfő, 22:47
Dávid.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 18:52
úszás-David és Emma McKeo
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:30
Dávid 2015.04.19..JPG
dnemethk
2017. január 31. kedd, 19:16
Dávid 2015.04.12..JPG
dnemethk
2017. január 31. kedd, 19:16
Dávid 2014.12.24..JPG
dnemethk
2017. január 31. kedd, 19:16
christopher7.jpg
mailona
2016. augusztus 22. hétfő, 00:53
christopher2.jpg
mailona
2016. augusztus 22. hétfő, 00:53
christopher moore.png
sarkadykati
2016. június 15. szerda, 11:15
640px-Christopher_Colu mbu
megyerimihaly
2015. január 06. kedd, 00:48
Christopher Dornez 297494
abolondok
2012. április 22. vasárnap, 06:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.