Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:21 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: a választási ígéretek befolyásolják leginkább az osztrák szavazókat
A kutatást június közepén végezték, több mint nyolcszáz ember megkérdezésével. Ausztriában három hónap múlva, október 15-én előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

A válaszadók több mint a fele szerint a pártok választási programja és mintegy negyven százalék szerint a pártok utóbbi években végzett tevékenysége lesz a döntő a szavazáskor. Alig több mint harminc százalék véli úgy, hogy a listavezető jelölt személye alapján ikszel majd.

"A szociáldemokrata és zöldpárti választók elsősorban azért hűségesek pártjukhoz, mert eddig nem találtak más lehetőséget, amelyre voksolhatnának" - mondta David Pfarrhofer, a Market kutatóintézet vezetője. A szakértő szerint nem várható el, hogy választók milliói átolvassák a pártprogramokat, a programok megtestesítőit a törzsszavazók inkább a jelöltekben látják.

A felmérés szerint az osztrák választók legkevésbé a párthűség alapján döntenek, a válaszadók alig több mint fele tartja magát törzsszavazónak, míg több mint negyven százalék ingadozónak mondta magát.

Tizenöt százalék szerint mérvadó, hogy egy párt hány szakértőt vonultat fel, és a választók alig tíz százaléka gondolja, hogy befolyásolja majd őt a jelöltek televíziós vitája.

Szintén alig nyom a latba, hogy egy párt jelöltjei között milyen arányban képviseltetik magukat a nők: ez a megkérdezettek 9 százalékának fontos, s a női válaszadóknak is csak 15 százaléka dönt ez alapján. A kutatóintézet vezetője szerint a "női részvétel" elsősorban a törzsszavazók számára mérvadó, az ingadozók nem ennek alapján hozzák meg döntésüket.

"A most következő választási kampányban az lesz a döntő, hogy ki tudja néven nevezni először a dolgokat, kiket kell a többieknek követniük" - vélekedett az osztrák Ö1 közszolgálati rádióban hétfőn nyilatkozó egyik szakértő. Christoph Hofinger politológus úgy vélte, hogy az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ), az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) esetleges hármas küzdelme érdekessé teszi majd a választás kimenetelét, és ez növelheti a választási részvételt is.

A májusi kormánykoalíciós válság és Reinhold Mitterlehner néppárti elnök és alkancellár lemondása után az osztrák parlamenti pártok megállapodtak, hogy egy évvel előbbre hozzák a 2018 őszén esedékes következő parlamenti választásokat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:12
Címkék: David Pfarrhofer, Christoph Hofinger, Osztrák Szociáldemokrata Párt, Osztrák Néppárt, Osztrák Szabadságpárt, Reinhold Mitterlehner,
Kommentek
Egy pinkamindszenti emlék
felvidéken élő költők, írók könyveinek recenziói, rádióműsorok, könyvek szerkesztése és kiadása egyet tart fontosnak: megérteni múltunkat, élni jelenünket tevékenyen és a jövőt megpróbálni jó, morálisan helyes mederbe terelni.
Eredetileg a Váltóláz című, 1956-os verseket (is) tartalmazó kötetet szerettük volna bemutatni, ám körülbelül 120 percnyi beszélgetésbe csöppentünk bele. Így jutottunk el a Bárány véréig, és azokhoz a váltó rezdülésekhez, amelyek egy-egy ember életét vagy gondolkozását befolyásolják. Szigethy Attila (a börtönben öngyilkos lett forradalmár) titkárának magyar tanárnő feleségéhez, akitől az írást, írás szeretetét és tiszteletét lehetett megtanulni, aki a katonaság alatt is levelezett diákjával; az ELTE tanáraiig, akik akkor is tanították a Bibliát, ha szocializmus van, mert anélkül érthetetlen az európai irodalom és művészet. A piarista gimnázium, ahol rend volt. És jó volt tanítani. Lupusz atya a ,,mindenhonnan kicsapott gyerekeket befogadsz" rosszallásra csak annyit
sandrapolke, 2018. január 17. szerda, 07:02
Koleszterin - Dr Lenkei Gábor előadásának részlete
keresztül a szervezet összes sejtjére hatással van.
Ez nem egy mellékes dolog.
Aztán mondok még egyet.
Az idegrendszer is nagyon sok koleszterint tartalmaz, és ezek közül csak egy, az agy szárazanyag tartalmának, tehát ha kivonjuk belőle a vizet, az agy szárazanyag tartalmának 10%-a koleszterin.
Nincs ép gondolkodás koleszterin nélkül, ezt nem mondták még el Önöknek, ugye?
Csak riogatják az embereket, én meg azt mondom, hogy én nem hiszem el, hogy a koleszterincsökkentők nem befolyásolják károsan a D-vitamin-termelést!
Ezen keresztül a csontok, a fogak és az immunrendszer épségét.
Nem hiszem el, hogy a koleszterincsökkentők nem befolyásolják károsan a nemi hormonok termelését, akár a fogamzóképességet, akár a termékenyítő képességet, a menstruációt, a várandósságot!
Nem hiszem el, hogy a koleszterincsökkentők nem rontják a stresszhormon termelést!
Nem hiszem el, hogy a koleszterincsökkentők nem hatnak a szervezet összes sejtjére, és nem hiszem, hogy nem rontják az
yaskane, 2018. január 15. hétfő, 09:06
Ferenc pápa: jogos a migránsokkal szembeni félelem, de ez ne vezessen elutasításhoz
A katolikus egyházfő kijelentette, hogy a migráció miatti kétségek és félelmek emberi szempontból teljesen érthetőek, nem számítanak bűnnek. Bűn azonban, ha hagyjuk, hogy ezek a félelmek "befolyásolják döntéseinket, veszélyeztessék a másik iránti tiszteletet és jóindulatot, táplálják a gyűlöletet és elutasítást" - tette hozzá.

Kifejtette, hogy a félelem kétirányú: a helyi közösségek az érkező migránsokkal szemben a fennálló rend esetleges megzavarásától tartanak, a bevándorlók pedig a velük szembeni előítélettől, diszkriminációtól és a kudarctól félnek. Megjegyezte, hogy a félelem miatt gyakran lemondunk a másikkal való találkozásról, védekezésül "akadályokat" emelve.

Lépjünk túl félelmeinken, hogy befogadjuk és megismerjük a másikat! - mondta Ferenc pápa. Kifejtette, ehhez a bevándorlóknak tiszteletben kell tartani a befogadó országok törvényeit, kultúráját és tradícióit. Másrészt a befogadás önmagában nem elegendő, a migránsokat és menekülteket védelmezni és integrálni is kell - fűzte
velemenyezd, 2018. január 14. vasárnap, 21:25
Mi a célja ezen a fórum színvonalát a pöcegödörbe terelni?
#1
Meg lehet szabadulni.
Nem a trágárság a legnagyobb baj! Hanem a trollkodás. És annak (a szolgáltató által engedélyezett) menete.
Meg lehet szabadulni. El kell olvasni a trollkodásról írt tanulmányokat.
Trollok csak ott vannak, ahol reagálnak rájuk. Amíg a megszólításokra, provokációkra van reakció, addig a trolloknak jó táptalaj egy-egy topic.
Miért?
Mert a profi trollnak jó érzéke van az irritáláshoz!
Nem kell reagálni rájuk. És továbbállnak.
No meg vannak akiknek nem a kérdés számít, hanem a győzelem. Valaki nem szimpatikus és azt (bármilyen) kérdésen belül, legyőzni... Ilyen, minden fórumon van! Ez emberi gyarlóság. Itt is van, és kezdetek óta volt is.
Van akit az érzelmei befolyásolják, vannak akiket az érvek. Nem vagyunk egyformák.
Van itt 3-4-5 személy akinek a provokációira, megszólításaira nem reagálok. Van, amelyik ezt észre sem veszi, mert úgy el van szállva magától.
putnok7882, 2018. január 12. péntek, 11:09
Felmérés: a magyarok több mint fele havonta takarít meg
gyakorlat az európai átlagtól, hogy Magyarországon felülreprezentált a készpénz megtakarítási célú használata - hívta fel a figyelmet Kis Annamária.

A 2017 novemberében készített kutatás szerint a 18-34 évesek között 10-ből 6 magyar rendszeresen megtakarít, az 50 évnél idősebbek körében 10-ből 4 megkérdezett tesz félre havonta.

A felmérés kimutatta, hogy a megkérdezettek döntő többsége, több mint 60 százaléka az előre nem látható kiadásokra tesz félre.

Az életkori sajátosságok erősen befolyásolják a megtakarítási prioritásokat, a 18-34 év közöttiek inkább lakáscélra, esetleg utazásra spórolnak, az idősebb korosztály a gyerekeiknek, unokáiknak tesz félre pénzt - közölte az Intrum Justitia.

Magyarországon a készpénz után a megtakarítási számla gyakori megtakarítási forma, a válaszadók 35 százaléka eztalkalmazza. A világ pénzügyi tendenciáihoz hasonlóan egyre többen keresik a kriptovalutát.

Az Intrum Justitia és a Lindroff egyesülésével 2017. június 27-én jött létre Európa vezető
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:19
Nincs jó és rossz ,
Nincs jó és rossz , csupán érzések amelyek a gondolat által befolyásolják az életünket .
Csupán csak Egy biztos , hogy élünk mert itt vagyunk .
Ezt pedig csak egy módon tudjuk kifejezni és megköszönni az pedig nem más mint hálát adni mindenért és mindenkiért valamint az Igazság Ég - isze alatt élni és gyakorolni magát a Szeretet teremtő erejét ...
klementinagidro, 2018. január 09. kedd, 22:14
Színkavalkád télen is
Kedvesem
Szemem sziluettje, mozdulata, árnyjátéka
Ne sajogjon szentestén szívem tájéka

Vállam ráncívén töredéked tapintata
Kandallóm tűzében réved advent áhítata
Bús menedékemben ünneplő mikulásvirág
Csendes békességben felenged a világ


Ciklámen, karácsonyi kaktusz, fokföldi ibolya, mikulásvirág és sorolhatnánk hosszasan a sort... A téli rövid nappalok, a lombtalan kinti növények, a sokszor ködös, borongos táj látványa mind befolyásolják hangulatunkat. Van gyógyír hogy színesebbé, tavasziassá tegyük környezetünket, lakásunk egy-egy részét. A megoldás a különböző színekben nyiló, inpozás formájú virágaikkal díszítő szobanövények, melyek mosolyt csalnak arcunkra, amellett hogy pompásan díszítik lakásunkat. .

Ahhoz, hogy sokáig virágozzanak, majd elvirágzás után is levelükkel díszítsenek tudnunk kell mit szeretnek ezek a növények. Hőmérséklet? Víz? Tápanyag?

Ciklámen: A ciklámen erdei aljnövény, ahol a talaj
menusgabor, 2018. január 09. kedd, 21:00
Képek, videók
david név.jpg
zsokica45
2018. január 01. hétfő, 11:50
Dávid 2012.11.01..jpg
dnemethk
2017. december 30. szombat, 23:13
December.30.Dávid
rushlilly
2017. december 05. kedd, 17:38
Világfák kereszt Dávid Jú
pacsakute
2017. november 28. kedd, 11:56
dávid és góliát 002.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:45
dávid !s góliát 001.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:44
Dávid.jpg
dnemethk
2017. június 09. péntek, 20:53
Dávidtól 2017.05.07..jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 14:15
Lou-Doillon_David-Vasi lje
charlotteani
2017. május 08. hétfő, 22:47
Dávid.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 18:52
úszás-David és Emma McKeo
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:30
christopher7.jpg
mailona
2016. augusztus 22. hétfő, 00:53
christopher2.jpg
mailona
2016. augusztus 22. hétfő, 00:53
christopher moore.png
sarkadykati
2016. június 15. szerda, 11:15
640px-Christopher_Colu mbu
megyerimihaly
2015. január 06. kedd, 00:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.