Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 23. szombat | 38. hét | 266. nap | 11:23 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: a választási ígéretek befolyásolják leginkább az osztrák szavazókat
A kutatást június közepén végezték, több mint nyolcszáz ember megkérdezésével. Ausztriában három hónap múlva, október 15-én előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

A válaszadók több mint a fele szerint a pártok választási programja és mintegy negyven százalék szerint a pártok utóbbi években végzett tevékenysége lesz a döntő a szavazáskor. Alig több mint harminc százalék véli úgy, hogy a listavezető jelölt személye alapján ikszel majd.

"A szociáldemokrata és zöldpárti választók elsősorban azért hűségesek pártjukhoz, mert eddig nem találtak más lehetőséget, amelyre voksolhatnának" - mondta David Pfarrhofer, a Market kutatóintézet vezetője. A szakértő szerint nem várható el, hogy választók milliói átolvassák a pártprogramokat, a programok megtestesítőit a törzsszavazók inkább a jelöltekben látják.

A felmérés szerint az osztrák választók legkevésbé a párthűség alapján döntenek, a válaszadók alig több mint fele tartja magát törzsszavazónak, míg több mint negyven százalék ingadozónak mondta magát.

Tizenöt százalék szerint mérvadó, hogy egy párt hány szakértőt vonultat fel, és a választók alig tíz százaléka gondolja, hogy befolyásolja majd őt a jelöltek televíziós vitája.

Szintén alig nyom a latba, hogy egy párt jelöltjei között milyen arányban képviseltetik magukat a nők: ez a megkérdezettek 9 százalékának fontos, s a női válaszadóknak is csak 15 százaléka dönt ez alapján. A kutatóintézet vezetője szerint a "női részvétel" elsősorban a törzsszavazók számára mérvadó, az ingadozók nem ennek alapján hozzák meg döntésüket.

"A most következő választási kampányban az lesz a döntő, hogy ki tudja néven nevezni először a dolgokat, kiket kell a többieknek követniük" - vélekedett az osztrák Ö1 közszolgálati rádióban hétfőn nyilatkozó egyik szakértő. Christoph Hofinger politológus úgy vélte, hogy az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ), az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) esetleges hármas küzdelme érdekessé teszi majd a választás kimenetelét, és ez növelheti a választási részvételt is.

A májusi kormánykoalíciós válság és Reinhold Mitterlehner néppárti elnök és alkancellár lemondása után az osztrák parlamenti pártok megállapodtak, hogy egy évvel előbbre hozzák a 2018 őszén esedékes következő parlamenti választásokat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:12
Címkék: David Pfarrhofer, Christoph Hofinger, Osztrák Szociáldemokrata Párt, Osztrák Néppárt, Osztrák Szabadságpárt, Reinhold Mitterlehner,
Kommentek
Ideiglenes vízhiány lehet Miskolc peremkerületeiben
Koczák Szilvia tájékoztatása szerint a szerdai csapadék hatására a Miskolc vízellátását részben biztosító, a környezet változásaira érzékeny karsztforrásokban előfordulhat zavarosodás, a víz minőségének változása.

A városi vízművek folyamatosan végzi a kutak ellenőrzését, és ha szükséges, bármelyik forrást azonnal kizárja az ellátásából - tette hozzá.

Az esetleges kizárások a város vízellátását alapvetően nem befolyásolják, egyedül Felső-Hámorban és a Csanyik környékén fordulhat elő, hogy rövid ideig alacsonyabb víznyomású, illetve ellátatlan területek lesznek - tette hozzá a szóvivő.
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 16:13
Az igazságosság felemeli a népet
Az igazságosság felemeli a népet

Egy nemzet jó hírnevéhez nem jómódra van szükség, hanem bölcsességre és becsületességre, igazságosságra, irgalmasságra, nagylelkűségre, józan észre és szeretetre a nép iránt. Sokkal jobb, ha nem élünk jómódban, mintha javainkat becsületünk rovására szereztük volna meg. Szegényen, de tisztességesen élni jobb minden olyan vagyonnál, amit embertársaink könnyei, izzadsága és vére árán szerzünk meg.

...............

Fordíts hátat a megvesztegetésnek, és az olyan ajándékok vagy javak elfogadásának, melyek befolyásolják a választásokon való szavazatodat. Ilyen esetekben ne törődj a politikus pozíciójával vagy hatalmával!

................

A szavazatodat ne eladd, hanem leadd!

John Wesley
kalmanpiroska, 2017. szeptember 19. kedd, 17:24
Narancs és piros tűz-tornádói a miskolci Rákóczi térnek
Sátán, mint világ ura miatt.
A földrengést most, bár előkészítették a világ minden részét repedésekkel a föld alatt, városokat így vettek körül, most a számban hajtották végre ismétlésben atlantiszi földrengést.
Itt van földrengés a Révész utcájában a világ apokalipszisnek, mint a szél, a tornádó, az özönvíz kis fehér kutyással, szerintem minden vegyi elem, mint iskola ellenes csapásai a kémiának.

Biztos vagyok abban is, hogy még a vulkánikus egykori hegységek működését is befolyásolják Heliummal, vagy más kémiai anyaggal.

Ok: Vatikáni központtal, mint írtam halálvilág kiépítése után égi Jeruzsálem sárga rózsámmal, mivel az én lettem Tóth Klára jelenlegi házi orvos helyett születésem óta, egyből találkozva a szörnyekkel, sorsát 1998. óta ismétli az értelmiségként megöregedett körzeti orvos, ez normális dolog, ezek vizsgáltak, döntöttek rólam. A tűz Istennek és halálból feltámadó híveinek, mint jövő szentjeinek nem lesz szükségük senkire sem a Földön. Átváltozásra várnak,
kohlinka, 2017. szeptember 18. hétfő, 01:01
A spirulina
A spirulina tulajdonképpen egy algafajta, amely nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat és jótékony hatású fitokemikáliákat. Rendszeres fogyasztásával jelentősen javíthatunk az egészségünkön. Lássuk, hogyan!

A spirulinában található vegyületek jótékonyan hatnak az immunrendszerünkre, és segítenek megelőzni a leggyakoribb fertőző betegségeket - ezért különösen a téli időszakban érdemes spirulinát szedni. Azoknak is érdemes beiktatniuk a napi étrendjükbe, akiknek az immunrendszere valami miatt sérült, nem tud megfelelően működni (például legyengültek egy hosszú betegség után vagy műtét után lábadoznak).

A szemünk egészségéhez a legtöbbször az A-vitamint társítjuk, és a hagyományos megközelítés szerint nagy mennyiségű sárgarépa fogyasztásával megóvhatjuk a látásunkat. A spirulinában azonban legalább annyi A-vitamin található, mint a sárgarépába. A spirulinában található zeaxanthin emellett a makuladegenerációtól is védi a szemünket.

A
horvathnemagdi, 2017. szeptember 16. szombat, 17:14
Megújul 2020-ra a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábor
előkészítése, és a fejlesztés még gyorsabb lehet, mert az infrastrukturális fejlesztésekkel kapcsolatos hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány - olvasható a közleményben.

Hozzátették: a zánkai Erzsébet-tábor minden lakóépülete megújul és új közösségi terek jönnek létre. Fejlesztik a sportcsarnokot, a színháztermet, az éttermet és a konyhát is, Fonyódligeten pedig teljesen új, korszerű épületek létesülnek.

Kiemelték, hogy a munkálatok nem befolyásolják a táboroztatást, amelyet a jövőben is zökkenőmentesen folytat az alapítvány.

Azt írták: az ország minden pontjáról érkeznek gyermekek a Balaton-parti táborokba, a felújítások után pedig már több mint 60 ezer gyermek üdülhet Zánkán és Fonyódligeten.

A fejlesztésekre idén egymilliárd, 2018-ban 8,5 milliárd, 2019-ben további 16,5 milliárd forint áll majd rendelkezésre. Az összesen 26 milliárd forintos többletforrás egyrészt lehetővé teszi, hogy a színvonalas programok mellett 21. századi
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 15:43
Az IMF középtávon maximum 1,5 százalékos államháztartási hiányt javasol Romániának
Az IMF képviselője egy konferencián beszélt erről befektetők előtt. Hajdenberg emlékeztetett, hogy a nemzetközi gazdasági válság óta a román gazdaság folyamatosan növekszik, de főként a fogyasztás hajtja, amit az adócsökkentések és a béremelések tápláltak.

A kockázatok közé sorolta az államháztartás hiányának gyors növekedését, emellett a költségvetés nem megfelelő szerkezetét, hiszen beruházásokra keveset költenek. Az államadósság az idén, és várhatóan a következő években is nőni fog, ezért javasolják, hogy az államháztartási hiány középtávon ne haladja meg évente az 1,5 százalékos deficitet. A román államadósság a GDP-nek mintegy 37 százalékát teszi ki.

A nemzetközi pénzintézet szerint a román gazdaság jó ütemben növekszik, de kulcskérdés, hogy fenntartható marad-e. Közölték: az előrejelzéseik szerint középtávon a román gazdaság évente 3,5 százalékkal nőhet. A gyorsabb növekedéshez a szerkezeti reformok folytatása és a beruházások biztosítása szükséges - mondta Hajdenberg.

A román
velemenyezd, 2017. szeptember 07. csütörtök, 16:22
Kvótaper - Varga: hosszú távon az európai döntések nem befolyásolják a gazdaság lehetőségeit
Hangsúlyozta: a magyar gazdaság növekedése stabil, az elmúlt években több szektor is bekapcsolódott a gazdasági bővülésbe.

A miniszter abban bízik, hogy a következő években a magyar gazdaság lendülete kitart, és megtörténik az a felzárkózás, amit mindenki szeretne.

Újságírói kérdésre Varga Mihály kifejtette, biztonság nélkül nincs befektetés, beruházás, a pénzét mindenki oda viszi, ahol biztonságban tudja.

Emlékeztetett: Magyarország az elmúlt időszakban jelentős külföldi tőkét vonzott, ennek egyik alapja pedig az, hogy garantálja minden beruházás, befektetés, magánszemély biztonságát. Szerinte szükség volt a migrációs politikában a magyar vélemény kinyilvánításra, kiállásra, mert szerinte ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország a következő időben még vonzóbb legyen a külföldi beruházóknak.
velemenyezd, 2017. szeptember 06. szerda, 14:32
Brutális poloskainvázió készülődik
hiányzik az ázsiai márványospoloska magyarországi életmódjának tudományos szintű vizsgálata. A kulcskérdés megválaszolása, miszerint milyen mértékben özönli el az országot, számos nehézségbe ütközik.

A kifejlett rovar, más szóval imágó sokáig él, így az év bizonyos időszakában gyakorlatilag képtelenség megállapítani, hogy a befogott egyedek melyik generációt képviselik.
Életciklusukat a térségben jellemző klíma, de akár az adott évben uralkodó időjárási viszonyok is jelentősen befolyásolják. Olaszországban egy évben két nemzedékük is kialakulhat, míg mondjuk Svájcban csak egy. Sajnos feltételezhető - bár ezt biztosan megerősíteni még nem lehet, az erre vonatkozó vizsgálatok jelenleg is zajlanak -, ebből a szempontból mi inkább Itália leszünk.
A poloska aktívan terjedve évről évre újabb és újabb területeket hódíthat meg, melyet jelentősen segít, hogy tápnövényekben nem válogat.
A helyben született egyedeken kívül folyamatosan számolni kell a rendszeres,
anna4459, 2017. szeptember 05. kedd, 12:33
Képek, videók
Dávid.jpg
dnemethk
2017. június 09. péntek, 20:53
Dávidtól 2017.05.07..jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 14:15
Lou-Doillon_David-Vasi lje
charlotteani
2017. május 08. hétfő, 22:47
Dávid.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 18:52
úszás-David és Emma McKeo
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:30
Dávid 2015.04.19..JPG
dnemethk
2017. január 31. kedd, 19:16
Dávid 2015.04.12..JPG
dnemethk
2017. január 31. kedd, 19:16
Dávid 2014.12.24..JPG
dnemethk
2017. január 31. kedd, 19:16
Dávid 2015.08.20 (3).JPG
dnemethk
2017. január 30. hétfő, 18:04
christopher7.jpg
mailona
2016. augusztus 22. hétfő, 00:53
christopher2.jpg
mailona
2016. augusztus 22. hétfő, 00:53
christopher moore.png
sarkadykati
2016. június 15. szerda, 11:15
640px-Christopher_Colu mbu
megyerimihaly
2015. január 06. kedd, 00:48
Christopher Dornez 297494
abolondok
2012. április 22. vasárnap, 06:25
Christoph Kolumbus Kostüm
csalogany13
2011. március 25. péntek, 17:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.