Belépés
2018. október 19. péntek | 42. hét | 292. nap | 04:49 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
V4-találkozó - Selmeczi: Magyarország a családok megerősítésében, nem a migrációban hisz
Selmeczi Gabriella leszögezte: az Európa előtt álló demográfiai kihívásokra minden országnak magának kell megtalálnia a választ.

Elfogadható, ha más országok a migrációval próbálják ellensúlyozni a népességfogyást, de Magyarországnak határozott és - több eredményét tekintve - sikeres családpolitikája van: a munkaalapú társadalomra építve támogatja a gyermekvállalást - tette hozzá.

A politikus alaptézisnek nevezte, hogy a családpolitika nem egyenlő a szociálpolitikával, mert nem csak azokat kell támogatni, akik nehezebb helyzetben vannak.

A cél az, hogy a "vágyott", a tervezett gyerekek megszülessenek minden családban, a feladat pedig az, hogy ezt újabb, a családokat, a fiatalokat támogató intézkedésekkel is elősegítsék - mondta Selmeczi Gabriella.

Utalt arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a napokban jelentette be, hogy 2018 a családok éve lesz, és így jövőre újabb, a gyermekvállalást támogató intézkedések várhatóak.

A bizottsági elnök elmondta, a kormányzati családpolitika három pillérre épít: a megélhetési költségek csökkentésére, arra, hogy a gyerekvállalás ne jelentsen egyet a szegénység vállalásával, valamint arra a célkitűzésre, hogy a közgondolkodásban értékelődjön fel a gyerekvállalás.

Fontosnak nevezte, hogy ne a politikusok döntsenek a családok helyett arról, hogy nekik "mi a jó". Szerinte a politikusok feladata az, hogy szabad választást, minél több lehetőséget kínáljanak a családoknak, a szülőknek, akik így majd maguk dönthetnek például arról, hogy a gyereknevelés mellett akarnak-e, és ha igen, mikortól és mennyi időt dolgozni.

Selmeczi Gabriella hangoztatta: védeni kell az életet, a nő és férfi kapcsolatán alapuló házasságokat, a családot, amelyre az egész társadalom épül, mert ez alapozza meg a fenntartható jövőt. Szerinte a családok megerősítésében össze kell fognia az egész társadalomnak.

A politikus ismertette az elmúlt hét-nyolc évben hozott, a családokat segítő kormányzati intézkedéseket, országgyűlési döntéseket. Egyebek mellett azt emelte ki, hogy Magyarországon a három, vagy annál több gyermeket nevelő családok gyakorlatilag nem adóznak, és akár 25 millió forint, részben vissza nem térítendő állami támogatást kapnak a lakásépítéshez vagy vásárláshoz, továbbá a közétkeztetés, a tankönyvellátás szinte minden gyereknek ingyenes.

Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, aki Novák Katalin családügyekért is felelős államtitkár helyett és nevében tartott előadást, azt mondta: a demográfiai kérdés egész Európát érinti, és az - utalt Orbán Viktor szavaira - "nem egy probléma, hanem a probléma".

Úgy vélte, jól látható, hogy az összes fontos, Európa előtt álló kérdésben, így a családpolitikában, a demográfiában vagy a migrációban a visegrádi országok gondolkodása érettebb, bölcsebb, mint sok más országé. Szerinte ezek az országok az elmúlt 50-60 év tapasztalatai miatt tudnak kiérleltebb válaszokat adni a társadalom és az élet nagy kérdéseire.

A javuló demográfiai adatokat ismertetve közölte, az 1,23-as, a gyermekvállalási kedvet jelző termékenységi arányszámot az elmúlt 6-7 évben sikerült 20 százalékkal, 1,49-re növelni, bár - tette hozzá - még távol van a cél. Jelezte: a kormány demográfiai csomagjában az áll, hogy 2030-ra szeretnék elérni a 2,1-es arányszámot.

Arról is beszélt, hogy Európában - GDP arányosan - Magyarországon költik a legtöbb forrást családtámogatásra, ez jelenleg 4,8 százalék, és több mint kétszerese annak, mint amennyit 2010-ben fordítottak erre.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 21. csütörtök, 12:52
Címkék: Selmeczi Gabriella, Orbán Viktor, Beneda Attila, Novák Katalin, családok megerősítésében, migrációban hisz,
Kommentek
Macron szerint a "kontextus" nem teszi lehetővé az EU és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi megállapodást
megbeszélésén kiemelt szerepe volt az Európát érintő migrációs kihívásnak.

Megállapodtak arról, hogy európai és afrikai országok minisztereinek részvételével regionális szintű csúcstalálkozót hívnak össze a közeljövőben Spanyolországba az afrikai helyzet elemzése és lehetséges közös kezdeményezések végett.

Az erről szóló dokumentumban mindkét ország kinyilvánította, hogy egyforma stratégiát képviselnek a migráció kezelésében; egyetértenek az uniós part- és határvédelmi ügynökség(Frontex) megerősítésében, elengedhetetlennek tartják a humán, anyagi és jogi erőforrások növelését, a határvédelmet és a nemzetközi védelemre nem jogosultak hazatérésének könnyítését.

Pedro Sánchez hangsúlyozta: szolidaritással és felelősséggel kell szembenézni a problémával, fokozni kell az együttműködést azokkal az országokkal, amelyekből a migránsok útra kelnek és amelyeken áthaladnak, ugyanakkor mindig szem előtt kell tartani az emberi jogokat és méltóságot.

Emmanuel Macron szólt arról, hogy "a nacionalista
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:26
Varga: Magyarországra hozná regionális irodáját a Nemzetközi Beruházási Bank
szereplőjévé válhat a közép-kelet európai beruházásoknak, a vállalati hitelezésnek - jegyezte meg.

A szándéknyilatkozat aláírásának fontosságáról beszélve Varga Mihály elmondta, Magyarország törekvése tovább erősíti az IIB tagállamai között a gazdasági együttműködést.

Emlékeztetett: az ország 2015-ben újította meg tagságát a pénzintézetben, és lett Oroszország, illetve Bulgária után a harmadik legnagyobb részvényes a nemzetközi pénzügyi intézményben.

Varga Mihály szerint a kapcsolat megerősítésében nagy szerepet játszott az, hogy a pénzintézet új alapokra helyezte működését, mindent megtesz annak érdekében, hogy modern nemzetközi fejlesztési bankká váljon.

A miniszter arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság fenntartható, dinamikus növekedési pályára állt, a GDP tavaly már 4 százalékkal emelkedett, miközben a foglalkoztatottak száma jelentősen nőtt, az államadósság pedig csökkent. Szerinte ezek alapján kijelenthető, hogy a "versenyképesség kibontakozóban van". Ugyanakkor fontos teendők
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 16:22
Krónika 1. rész (napirend előtt: európai ügyészség, oktatás, önkormányzat)
Kövér László az ülés elején bejelentette, hogy Simani Silva (örmény) nemzetiségi szószóló lemondott megbízatásáról.DK: a fideszesek azért nem akarnak európai ügyészséget, mert félnek börtöntőlVadai Ágnes DK-s képviselő azt mondta: bár már 21 uniós ország jelezte csatlakozását az európai ügyészséghez, Magyarország ezt nem akarja megtenni, azért, mert a fideszesek félnek a börtöntől.

Úgy vélte: ha nem Polt Péter legfőbb ügyészségének kellene vádat emelnie az uniós pénzeket érintő korrupciós ügyekben, akkor számos fideszes politikus, oligarcha, rokon és barát lenne rács mögött.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy reagált: a DK-val ellentétben a kormányoldal nem akarja, hogy Brüsszelből irányítsák a magyar ügyészséget és bíróságot. Hozzátette: az Altus milliárdos brüsszeli megrendelésekkel van "kibélelve", így amikor a DK-nak a már harmadszor kell a "szomorú ellenzéki kenyeret" ennie itthon, akkor Brüsszelből kapnak megrendelést,
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 15:42
Meggy jótékony hatásai
vértisztító hatással is rendelkezik.

Így a májra és a vesékre is jó hatással van. Továbbá savtartalma miatt az erekre is jótékonyan hat.A meggy fogyasztásával elkerülhetjük a véredényproblémát, hiszen savtartalma lúgos hatást vált ki a vérben, ami a kapilláris ereket ismételten megnyithatja.

Szív védelme:

A szív működését is serkenti ásványi anyag tartalmának köszönhetően, hiszen kalcium, kálium és magnézium található benne.Ezért szerepe van a meggynek a szívizom megerősítésében és a szívdobogás helyreállításában is.Itt érdemes megemlíteni a szárából készült gyógyteát, ami ismert fogyókurás hatásán kívül jótékonyan hat a szívműködésre és a szívizomra.

Ez a hatás abból adódik, hogy a gyümölcsnek köszönhetően csökken a szervezetben a triglicerid- és húgysavszint, de alacsonyabb lesz a koleszterinszint is. A rendszeres gyümölcs-, illetve meggyléfogyasztás 65%-kal csökkenti szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

B vitaminban gazdag

A meggyben a
vorosrozsa66, 2018. június 08. péntek, 17:22
Európai Polgár Díjban részesül a Nagycsaládosok Országos Egyesülete
Gál Kinga kiemelte: az egyesület kiemelkedő szerepet vállal a családok összefogásának és megerősítésében, amellyel azt bizonyítja, hogy a nagycsaládos lét érték és lényeges szerepe van a mai magyar, de egyben az európai társadalomban.

"Közös felelősségünk, hogy a fiatal generációk számára visszahozzuk az értékek mentén való kiállás igényét, hiszen a család az erős Európa legfontosabb sarokköve" - fogalmazott.

Hölvényi György rámutatott: stratégiai fontosságú a családok szerepének megerősítése, mert Európa jövője az erős családokban rejlik. Olyan társadalmakat kell építeni Európában, amely a családokat helyezi a központba, és minden egyes intézkedést a gyermeket vállalók igényeinek figyelembe vételével hoz meg. Európa vezető szerepének megtartásához elengedhetetlenül fontos az olyan egymást segítő, hatékony családszervezetek működése, mint a NOE - húzta alá.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987-ben alakult meg. A családok érdekeit védő szervezetnek mintegy 14 ezer család a
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 16:22
A gyógyító trópusi gyümölcs: ananász
oldható és az oldhatatlan rostoknak, amelyek védelmet nyújtanak a székrekedés, a hasmenés és az IBS kialakulása ellen.

Amikor az ananászról hall vagy olvas, nem gondolná azt, hogy milyen fontos szerepe van a csontok egészségének megőrzésében, pedig a magas mangántartalma elősegíti a csontokat megerősödését.

Orális egészségünk megőrzésében is a segítségünkre lehet az ananász. Az ananász olyan anyagokat tartalmaz, amelyek összehúzó tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a fogíny megerősítésében játszanak kiemelkedő szerepet. Antioxidáns tulajdonsága pedig a szájüreg egészségének védelmét biztosítja.

Az ananász gazdag forrása egy ásványi anyagnak, mégpedig a réznek, amely a vörösvérsejtek kialakulásához szükséges. A vörösvérsejtek pedig azért nagyon hasznosak, mert megfelelő oxigénellátást biztosítanak a test különböző szerveinek és emellett kognitív egészségügyi előnyöket is biztosítanak.

Tudta, hogy a C-vitamin szükséges a kollagén előállításához? Mindemellett
vorosrozsa66, 2018. június 05. kedd, 11:11
Meggy jótékony hatásai
a vértisztító hatással is rendelkezik.

Így a májra és a vesékre is jó hatással van. Továbbá savtartalma miatt az erekre is jótékonyan hat.A meggy fogyasztásával elkerülhetjük a véredényproblémát, hiszen savtartalma lúgos hatást vált ki a vérben, ami a kapilláris ereket ismételten megnyithatja.

Szív védelme:
A szív működését is serkenti ásványi anyag tartalmának köszönhetően, hiszen kalcium, kálium és magnézium található benne.Ezért szerepe van a meggynek a szívizom megerősítésében és a szívdobogás helyreállításában is.Itt érdemes megemlíteni a szárából készült gyógyteát, ami ismert fogyókurás hatásán kívül jótékonyan hat a szívműködésre és a szívizomra.

Ez a hatás abból adódik, hogy a gyümölcsnek köszönhetően csökken a szervezetben a triglicerid- és húgysavszint, de alacsonyabb lesz a koleszterinszint is. A rendszeres gyümölcs-, illetve meggyléfogyasztás 65%-kal csökkenti szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

B vitaminban gazdag
A meggyben a B vitamin
suzymama, 2018. június 03. vasárnap, 17:30
Képek, videók
Pozitív megerősítések.jpg
pacsakute
2015. szeptember 30. szerda, 07:43
átjáró híd megerősítése
peterimajoridozsahe
2009. december 11. péntek, 16:10
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
mAGYARORSZÁG CÍMERÉT KÉT
furaila
2017. június 13. kedd, 00:03
Magyarország én igy szere
irmus
2017. június 08. csütörtök, 17:47
nagy-magyarorszag-terk ep.
alvaro-hopihe
2017. június 01. csütörtök, 09:38
Magyarország messzire van
chillik
2017. március 24. péntek, 12:29
migracio_map576.jpg
menusgabor
2015. július 28. kedd, 18:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.