Regisztráció  Belépés
2018. július 23. hétfő | 30. hét | 204. nap | 16:00 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
V4-találkozó - Selmeczi: Magyarország a családok megerősítésében, nem a migrációban hisz
Selmeczi Gabriella leszögezte: az Európa előtt álló demográfiai kihívásokra minden országnak magának kell megtalálnia a választ.

Elfogadható, ha más országok a migrációval próbálják ellensúlyozni a népességfogyást, de Magyarországnak határozott és - több eredményét tekintve - sikeres családpolitikája van: a munkaalapú társadalomra építve támogatja a gyermekvállalást - tette hozzá.

A politikus alaptézisnek nevezte, hogy a családpolitika nem egyenlő a szociálpolitikával, mert nem csak azokat kell támogatni, akik nehezebb helyzetben vannak.

A cél az, hogy a "vágyott", a tervezett gyerekek megszülessenek minden családban, a feladat pedig az, hogy ezt újabb, a családokat, a fiatalokat támogató intézkedésekkel is elősegítsék - mondta Selmeczi Gabriella.

Utalt arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a napokban jelentette be, hogy 2018 a családok éve lesz, és így jövőre újabb, a gyermekvállalást támogató intézkedések várhatóak.

A bizottsági elnök elmondta, a kormányzati családpolitika három pillérre épít: a megélhetési költségek csökkentésére, arra, hogy a gyerekvállalás ne jelentsen egyet a szegénység vállalásával, valamint arra a célkitűzésre, hogy a közgondolkodásban értékelődjön fel a gyerekvállalás.

Fontosnak nevezte, hogy ne a politikusok döntsenek a családok helyett arról, hogy nekik "mi a jó". Szerinte a politikusok feladata az, hogy szabad választást, minél több lehetőséget kínáljanak a családoknak, a szülőknek, akik így majd maguk dönthetnek például arról, hogy a gyereknevelés mellett akarnak-e, és ha igen, mikortól és mennyi időt dolgozni.

Selmeczi Gabriella hangoztatta: védeni kell az életet, a nő és férfi kapcsolatán alapuló házasságokat, a családot, amelyre az egész társadalom épül, mert ez alapozza meg a fenntartható jövőt. Szerinte a családok megerősítésében össze kell fognia az egész társadalomnak.

A politikus ismertette az elmúlt hét-nyolc évben hozott, a családokat segítő kormányzati intézkedéseket, országgyűlési döntéseket. Egyebek mellett azt emelte ki, hogy Magyarországon a három, vagy annál több gyermeket nevelő családok gyakorlatilag nem adóznak, és akár 25 millió forint, részben vissza nem térítendő állami támogatást kapnak a lakásépítéshez vagy vásárláshoz, továbbá a közétkeztetés, a tankönyvellátás szinte minden gyereknek ingyenes.

Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, aki Novák Katalin családügyekért is felelős államtitkár helyett és nevében tartott előadást, azt mondta: a demográfiai kérdés egész Európát érinti, és az - utalt Orbán Viktor szavaira - "nem egy probléma, hanem a probléma".

Úgy vélte, jól látható, hogy az összes fontos, Európa előtt álló kérdésben, így a családpolitikában, a demográfiában vagy a migrációban a visegrádi országok gondolkodása érettebb, bölcsebb, mint sok más országé. Szerinte ezek az országok az elmúlt 50-60 év tapasztalatai miatt tudnak kiérleltebb válaszokat adni a társadalom és az élet nagy kérdéseire.

A javuló demográfiai adatokat ismertetve közölte, az 1,23-as, a gyermekvállalási kedvet jelző termékenységi arányszámot az elmúlt 6-7 évben sikerült 20 százalékkal, 1,49-re növelni, bár - tette hozzá - még távol van a cél. Jelezte: a kormány demográfiai csomagjában az áll, hogy 2030-ra szeretnék elérni a 2,1-es arányszámot.

Arról is beszélt, hogy Európában - GDP arányosan - Magyarországon költik a legtöbb forrást családtámogatásra, ez jelenleg 4,8 százalék, és több mint kétszerese annak, mint amennyit 2010-ben fordítottak erre.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 21. csütörtök, 12:52
Címkék: Selmeczi Gabriella, Orbán Viktor, Beneda Attila, Novák Katalin, családok megerősítésében, migrációban hisz,
Kommentek
Krónika 1. rész (napirend előtt: európai ügyészség, oktatás, önkormányzat)
Kövér László az ülés elején bejelentette, hogy Simani Silva (örmény) nemzetiségi szószóló lemondott megbízatásáról.DK: a fideszesek azért nem akarnak európai ügyészséget, mert félnek börtöntőlVadai Ágnes DK-s képviselő azt mondta: bár már 21 uniós ország jelezte csatlakozását az európai ügyészséghez, Magyarország ezt nem akarja megtenni, azért, mert a fideszesek félnek a börtöntől.

Úgy vélte: ha nem Polt Péter legfőbb ügyészségének kellene vádat emelnie az uniós pénzeket érintő korrupciós ügyekben, akkor számos fideszes politikus, oligarcha, rokon és barát lenne rács mögött.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy reagált: a DK-val ellentétben a kormányoldal nem akarja, hogy Brüsszelből irányítsák a magyar ügyészséget és bíróságot. Hozzátette: az Altus milliárdos brüsszeli megrendelésekkel van "kibélelve", így amikor a DK-nak a már harmadszor kell a "szomorú ellenzéki kenyeret" ennie itthon, akkor Brüsszelből kapnak megrendelést,
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 15:42
Meggy jótékony hatásai
vértisztító hatással is rendelkezik.

Így a májra és a vesékre is jó hatással van. Továbbá savtartalma miatt az erekre is jótékonyan hat.A meggy fogyasztásával elkerülhetjük a véredényproblémát, hiszen savtartalma lúgos hatást vált ki a vérben, ami a kapilláris ereket ismételten megnyithatja.

Szív védelme:

A szív működését is serkenti ásványi anyag tartalmának köszönhetően, hiszen kalcium, kálium és magnézium található benne.Ezért szerepe van a meggynek a szívizom megerősítésében és a szívdobogás helyreállításában is.Itt érdemes megemlíteni a szárából készült gyógyteát, ami ismert fogyókurás hatásán kívül jótékonyan hat a szívműködésre és a szívizomra.

Ez a hatás abból adódik, hogy a gyümölcsnek köszönhetően csökken a szervezetben a triglicerid- és húgysavszint, de alacsonyabb lesz a koleszterinszint is. A rendszeres gyümölcs-, illetve meggyléfogyasztás 65%-kal csökkenti szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

B vitaminban gazdag

A meggyben a
vorosrozsa66, 2018. június 08. péntek, 17:22
Európai Polgár Díjban részesül a Nagycsaládosok Országos Egyesülete
Gál Kinga kiemelte: az egyesület kiemelkedő szerepet vállal a családok összefogásának és megerősítésében, amellyel azt bizonyítja, hogy a nagycsaládos lét érték és lényeges szerepe van a mai magyar, de egyben az európai társadalomban.

"Közös felelősségünk, hogy a fiatal generációk számára visszahozzuk az értékek mentén való kiállás igényét, hiszen a család az erős Európa legfontosabb sarokköve" - fogalmazott.

Hölvényi György rámutatott: stratégiai fontosságú a családok szerepének megerősítése, mert Európa jövője az erős családokban rejlik. Olyan társadalmakat kell építeni Európában, amely a családokat helyezi a központba, és minden egyes intézkedést a gyermeket vállalók igényeinek figyelembe vételével hoz meg. Európa vezető szerepének megtartásához elengedhetetlenül fontos az olyan egymást segítő, hatékony családszervezetek működése, mint a NOE - húzta alá.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987-ben alakult meg. A családok érdekeit védő szervezetnek mintegy 14 ezer család a
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 16:22
A gyógyító trópusi gyümölcs: ananász
oldható és az oldhatatlan rostoknak, amelyek védelmet nyújtanak a székrekedés, a hasmenés és az IBS kialakulása ellen.

Amikor az ananászról hall vagy olvas, nem gondolná azt, hogy milyen fontos szerepe van a csontok egészségének megőrzésében, pedig a magas mangántartalma elősegíti a csontokat megerősödését.

Orális egészségünk megőrzésében is a segítségünkre lehet az ananász. Az ananász olyan anyagokat tartalmaz, amelyek összehúzó tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a fogíny megerősítésében játszanak kiemelkedő szerepet. Antioxidáns tulajdonsága pedig a szájüreg egészségének védelmét biztosítja.

Az ananász gazdag forrása egy ásványi anyagnak, mégpedig a réznek, amely a vörösvérsejtek kialakulásához szükséges. A vörösvérsejtek pedig azért nagyon hasznosak, mert megfelelő oxigénellátást biztosítanak a test különböző szerveinek és emellett kognitív egészségügyi előnyöket is biztosítanak.

Tudta, hogy a C-vitamin szükséges a kollagén előállításához? Mindemellett
vorosrozsa66, 2018. június 05. kedd, 11:11
Meggy jótékony hatásai
a vértisztító hatással is rendelkezik.

Így a májra és a vesékre is jó hatással van. Továbbá savtartalma miatt az erekre is jótékonyan hat.A meggy fogyasztásával elkerülhetjük a véredényproblémát, hiszen savtartalma lúgos hatást vált ki a vérben, ami a kapilláris ereket ismételten megnyithatja.

Szív védelme:
A szív működését is serkenti ásványi anyag tartalmának köszönhetően, hiszen kalcium, kálium és magnézium található benne.Ezért szerepe van a meggynek a szívizom megerősítésében és a szívdobogás helyreállításában is.Itt érdemes megemlíteni a szárából készült gyógyteát, ami ismert fogyókurás hatásán kívül jótékonyan hat a szívműködésre és a szívizomra.

Ez a hatás abból adódik, hogy a gyümölcsnek köszönhetően csökken a szervezetben a triglicerid- és húgysavszint, de alacsonyabb lesz a koleszterinszint is. A rendszeres gyümölcs-, illetve meggyléfogyasztás 65%-kal csökkenti szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

B vitaminban gazdag
A meggyben a B vitamin
suzymama, 2018. június 03. vasárnap, 17:30
Az eper 10 pozitív hatása
immunrendszert

Remek C-vitamin-forrás, elősegíti a szervezet munkáját. A legtöbb ember sajnos nem fogyaszt elegendő mennyiségű természetes C-vitamint, egy adag eper pedig nagyjából 51 mg C-vitamint tartalmaz, vagyis a napi szükséglet felét.

2. Javítja a szem egészségét

A benne lévő antioxidánsoknak köszönhetően meggátolja a szürkehályog kialakulását, ami később akár vakságot is okozhat. Az eperben lévő C-vitamin fontos szerepet játszik a szem szaruhártyájának és retinájának megerősítésében.

3. Segít legyőzni a rákot

A C-vitamin egy antioxidáns, ami leköti a szabad gyököket, mielőtt azok elrákosodhatnának. A legjobb védekezés a megelőzés, az egészséges, erős immunrendszer a legjobb esélyeket biztosítja bármilyen betegség ellen.

4. Segít megelőzni a ráncokat

Ismét a C-vitaminnak köszönhető, hogy az eper tulajdonképpen csökkenti a ráncok kialakulását. A rugalmas bőrt biztosító kollagén termeléséhez ugyanis elengedhetetlen a C-vitamin
vorosrozsa66, 2018. május 22. kedd, 15:45
Befejeződött a Török Áramlat első vezetékének tengeri lefektetése
"Fontos szakaszt haladtunk meg, megépült a gázvezeték első ága. Az építkezés üteme gyors. 2017. május 7., a csőfektetési kampány kezdete óta a két vezetékből összesen már 1161 kilométer tengeri gázvezeték épült meg, ami a teljes hossz 62 százaléka. A Török Áramlat kétségtelenül jelentős szerepet játszik majd Törökország és Európa energiabiztonságának megerősítésében" - idézte a közlemény Alekszej Millert, a Gazprom vezérigazgatóját.A Pioneering Spirit hajóról folytatott mélytengeri csőfektetés átlagos sebessége napi 4,3 kilométer volt. A maximális teljesítmény pedig napi 5,6 kilométer volt, amit februárban kétszer sikerült elérni.

A közlemény szerint a Török Áramlat fekete-tengeri építése egyszerre zajlik az orosz és a török partvidéken. Törökországban Kiyiköy település közelében zajlik a fogadó terminál építése. Az első vezeték munkálatai a parti csatlakozó szakaszok kiépítésével fejeződnek majd be. A tervek szerint a Pioneering Spirit a második vezeték lefektetését az idei harmadik
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 07:16
Képek, videók
Pozitív megerősítések.jpg
pacsakute
2015. szeptember 30. szerda, 07:43
átjáró híd megerősítése
peterimajoridozsahe
2009. december 11. péntek, 16:10
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
mAGYARORSZÁG CÍMERÉT KÉT
furaila
2017. június 13. kedd, 00:03
Magyarország én igy szere
irmus
2017. június 08. csütörtök, 17:47
nagy-magyarorszag-terk ep.
alvaro-hopihe
2017. június 01. csütörtök, 09:38
Magyarország messzire van
chillik
2017. március 24. péntek, 12:29
Csonka Magyarország 01.jp
chillik
2017. március 21. kedd, 18:02
migracio_map576.jpg
menusgabor
2015. július 28. kedd, 18:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.