Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:11 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EYOF - Borkai Zsolt: sokat jelentenek Magyarországnak a játékok
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, egyben Győr polgármestere ezt a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MVJSZ) szekszárdi közgyűlésén hangsúlyozta, ahol bemutatta a nyári játékok helyszíneit, az előkészületek jelenlegi állását.

Az EYOF honlapjának beszámolója szerint a közgyűlésen a május végén kezdődő országos lángfutás külön témaként szerepelt, hiszen az európai olimpiai láng az ország számos részére eljut, köztük a megyei jogú városokba is. Mint Borkai Zsolt elmondta, látható, hogy az ötkarikás esemény még akkor is sokat jelent Magyarországnak, a magyaroknak, ha ifjúsági rendezvényről van szó, hiszen sikeréért rengetegen fogtak össze.

Szita Károly, a szervezet elnöke kifejtette, az MVJSZ-be tartozó 23 város évente összesen mintegy 20 milliárd forintot fordít sportcélokra, ezzel az állam után a második legnagyobb támogatója a sportéletnek. Kiemelte, a megyei jogú városok vezetői szomorúak amiatt, hogy Magyarország nem rendez olimpiát, de büszkék arra, hogy ifjúsági olimpiát igen.

Az EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, ahol tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. Ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak a győri eseményre. Magyarországot 152 sportoló képviseli, ami rekordnak számít.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:11
Címkék: Borkai Zsolt, Magyar Olimpiai Bizottság, Megyei Jogú Városok Szövetségének, Mint Borkai Zsolt, Szita Károly, nyári játékok,
Kommentek
Új tulajdonosa van az ETO FC Győrnek
Borkai Zsolt szerint a másodosztályban szereplő klub csőd közeli helyzetbe került a felelőtlen gazdálkodás miatt.

Hangsúlyozta: az önkormányzat tavaly 150 millió forinttal támogatta az utánpótlásnevelést, idén már 75 millió forinttal, s további 75 millió forintot tartalékba helyezett a költségvetésben, amelynek kifizetését attól tette függővé, ha látja a csapat további sikeres szereplésének az esélyét. Ezt a biztosítékot az új tulajdonosban látják, ezért átutalják a klubnak az összeget.

Hozzátette: a kialakult helyzet megoldásában sokat segített a Magyar Labdarúgó Szövetség és Csányi Sándor elnök is.

Mányi József, a Ker-Gasztro Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a korábbi tulajdonos, az ETO Futball és Futsal Kft. ügyvezetője, Drucskó Zoltán délelőtt lemondott posztjáról. Hozzátette: a vezetők helyzetéről és egyéb sportszakmai kérdésekről egyelőre nem szeretne beszélni, most a csapat pénzügyileg stabil működése a cél.

Kiemelte: kilencvenhat százalékos tulajdonrészt szereztek a klubot
velemenyezd, 2017. december 06. szerda, 15:53
Kodály Zoltán emlékére állítottak köztéri szobrot Győrben
Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) avató beszédében elmondta, hogy Halmi-Horváth István festőművész és Kelemen Zénó Munkácsy-díjas szobrászművész közös alkotása a múltat megjelenítve üzen a jelennek és a jövőnek.

Mint fogalmazott, az öt méter széles és 2,4 méter magas szoborral a város emléket állít egy olyan zeneszerzőnek, zenetudósnak és népzenekutatónak, akinek munkásságát, gondolatait ma is őrzik és tanítják. A polgármester szerint a város az elmúlt időszakban a kortárs művészet egyik "komoly fellegvárává" vált.

A polgármester hozzáfűzte: a zene a mindennapokban is jelen van, jó példa erre a Győri Filharmonikus Zenekar, amely világszerte képviseli a megyeszékhelyet.

Radnóti Ákos alpolgármester (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy tavaly már felavatták Kelemen Zénó egy alkotását az Adyvárosi tóban, az ország első köztéri úszó szobrát. Nyár végén pedig Botos Péter Ferenczy Noémi-díjas üvegszobrász művész Őrszem (Sentinel) című üvegmozaik szobrát állították fel.

Grászli Bernadett,
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 13:02
Magyar-kazah jótékonysági estek Győrben és Szolnokon
A délután öt órakor kezdődő, Kazahsztán magyarországi nagykövetsége által kezdeményezett esteken a nemzetközi hírnévnek örvendő Kurmangazi Kazah Nemzeti Konzervatórium ötvenkét tagú ifjúsági kórusa lép színpadra - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Mint írják, a népszerű művekből összeállított programnak Lőrincz Judit operaénekes, Mesterházy Gyula színművész és Csányi Valéria, a Magyar Állami Operaház karmestere lesz a vendége, a kórust Jan Rudkovszkij dirigálja.

A Kazahsztán mellett Európa-szerte is népszerű együttes az elmúlt években számos rangos díjat nyert. Az időskorúak tiszteletére szervezett esteken többek között Mozart, Kodály Zoltán, Puccini, Bach legismertebb szerzeményeiből hangzanak el részletek.

Az érintett korosztályhoz tartozók díjmentes belépőket igényelhetnek Győr és Szolnok Tourinform irodáiban, valamint a városok ismert nyugdíjas szervezeteinél - áll a közleményben.

Mint írják, a jótékonysági koncert jó alkalom arra is, hogy generációk találkozzanak, így
velemenyezd, 2017. november 21. kedd, 17:32
Átadták a győri Széchenyi István Egyetem új kollégiumát
beszélt arról is, hogy a háromszáz éves hagyományokra visszatekintő felsőoktatási intézmény fontos erőforrása a hazai gazdaságnak és társadalomnak, mert részt vállal az üzleti szféra, a gazdasági és a helyi önkormányzati életben is.

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a kormány jelenleg egy átfogó fejlesztési programot hajt végre, amelynek keretében számos felsőoktatási intézményben vannak beruházások.

Borkai Zsolt, Győr Fidesz-KDNP-s polgármestere kiemelte: az egész ország számára hasznos fejlesztési irányokat tűzött ki maga elé a város, ilyen az egyetem erősítése is, amelyhez a kollégiumi férőhelyek bővítése is hozzájárul. Az új épület hosszú távú befektetés a jövőbe, ami a szakképzett munkaerő nevelését is segíti.

Földesi Péter rektor azt hangoztatta: jövőbe tekintő példát szeretnének mutatni, amely az ipar és a felsőoktatás közötti kétirányú tudástranszferen alapul. Olyan tantervi struktúrát
velemenyezd, 2017. szeptember 04. hétfő, 13:42
Az Operalia díjazott énekesei ismét fellépnek Győrben
A szabadtéri koncert este fél kilenckor kezdődik, a fiatal operacsillagok első alkalommal lépnek fel Magyarországon.

Az est magyar fellépője Wiedemann Bernadett, a nemzetközi zenés színpadok egyik meghatározó mezzoszopránja, Európa, az Egyesült Államok és a Távol-Kelet zenés színpadainak elismert énekese lesz.

Fellép még Marina Costa-Jackson szoprán, aki olyan közkedvelt zeneművekből énekel, mint a Tosca, a My fair Lady vagy a Traviata. Látható lesz Győrben Konu Kim dél koreai származású tenor, akinek programjában amerikai slágerek és tenor számok szerepelnek.

Énekel majd Boris Prygl, a Szlovák Nemzeti Színház basszbaritonja. A fiatal énekes az elmúlt években számos jelentős opera szerepben vívta ki a közönség tetszését, idén pedig átvehette az Operalia Birgit Nilsson-díját.

A koncert állandó közreműködőjét, a Győri Filharmonikus Zenekart az Észtországból érkező Risto Joost dirigálja. A fiatal, Európa-szerte ünnepelt karmester többek között a Birgitta Fesztivál művészeti
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 12:42
EYOF - Kulcsár: a rendezés jóval meghaladta az elvárásokat
"A győri EYOF-rendezés jóval meghaladta azokat az elvárásokat, amelyeket az európai olimpiai család a szervezőkkel szemben támaszt" - hangsúlyozta a MOB vezetője az ötkarikás testület honlapján megjelentetett hétfői levelében, melyet Borkai Zsolt polgármesternek, egyben a szervezőbizottság elnökének címzett. - "Végiglátogattam az összes eseményt és bizonyossággal állítom, a győri EYOF a legmagasabb szintű olimpiai rendezvények színvonalát is meghaladta."

Kulcsár Krisztián úgy fogalmazott: a létesítmények, a szervezési munka, valamint a győriek hozzáállása és kivételes vendégszeretete a párját ritkítja. Mint írja: "Magasra tettétek a mércét! Büszkék lehetünk arra, amit Győrben láttunk".

Kifejtette, a szervezői tapasztalatok és a világszínvonalú létesítmények komoly ajándékai, hozzáadott értékei a magyar sportéletnek, s az első magyarországi olimpiai esemény megrendezésével Győr megvalósított egy álmot.

"A jó példa megvan, biztos vagyok benne, hogy egyszer a nagy álom is valóra válhat és
velemenyezd, 2017. július 31. hétfő, 20:15
EYOF - Új színvonalra emelte az eseményt a győri rendezés
sportolója versenyez, akiket 1100 sportszakember munkája segít a sikeres szereplésben.

A MOB-elnök büszkeségét fejezte ki, hogy az ország első ötkarikás eseményét a város "soha nem látott színvonalon" rendezte meg a létesítmények, a szálláskörülmények, a lebonyolítás, a sportolói élmények és az étkeztetés területén.

A sportvezető szerint az esemény azt is megmutatta azoknak az embereknek, akiknek régi vágya, hogy egyszer Budapest olimpiát rendezhessen, hogy "együtt mindenre képesek vagyunk".

Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a szervezőbizottság elnöke hangsúlyozta, hogy az idei EYOF-fal mindenki sokkal gazdagabb lett, ez volt "minden idők legjobb" ifjúsági olimpiája. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a 2020-as, tokiói nyári olimpián sok, most az EYOF-on résztvevő fiatal versenyez majd.

Joseph Cassar, az EYOF Győr 2017 koordinációs bizottság elnöke "a legjobb és a legnagyobb" jelzőkkel minősítette a győri rendezésű versenyt.

A sajtótájékoztatót követően Kulcsár Krisztián az
velemenyezd, 2017. július 29. szombat, 15:23
EYOF - Látványos nyitóünnepséggel megkezdődtek a játékok
Filharmonikus Zenekartól. A show első felében fellépett többek között a világbajnok ugrókötelező Bánhegyi Adrienn, a Vaskakas Bábszínház, a Győri Balett és a Győri Nemzeti Színház tánckara, valamint artisták, táncosok, és extrém sportolók. Összesen több mint háromszázan gondoskodtak a helyszínre kilátogatók és a Duna World nézőinek szórakoztatásáról. A látványhoz egy hatszor hat méteres LED-kocka, valamint a nézőknek kiosztott, speciális, világító és villogó karkötők is hozzájárultak.

Köszöntő beszédében Borkai Zsolt polgármester, a szervezőbizottság elnöke hangsúlyozta, "csodálatos ez a pillanat, amit most együtt élhetünk át. Az EYOF-nak köszönhetően erre az időszakra mindannyian egy nagy családdá válunk".

Hozzátette, a jelenlévő fiatalok sportáguk legkiemelkedőbb tehetségei, akik szemléletükkel példát mutatnak korosztályukban. Felidézte, az EYOF lángja az országjárás során közel száz településre jutott el. Hozzátette, az EYOF "egy kis olimpia az öt karika és a fair play szellemében".

Seszták
velemenyezd, 2017. július 23. vasárnap, 22:44
Képek, videók
gyertjak,csipke,borkan .jp
relisisi
2014. december 09. kedd, 14:55
Burberry börkabát.jpg
farkas1945
2013. május 26. vasárnap, 11:52
Borka hintázik
zsuzsipolgar
2012. november 15. csütörtök, 18:52
Borka és a kutya
zsuzsipolgar
2012. november 15. csütörtök, 18:45
Borka,Anita
zsuzsipolgar
2012. október 16. kedd, 17:36
Borka és Anita
zsuzsipolgar
2012. október 16. kedd, 17:34
Borka 2012 okt.7.
zsuzsipolgar
2012. október 16. kedd, 17:31
borkapu0919.jpg
maroka
2012. szeptember 21. péntek, 12:55
Borka 2012.07.15
zsuzsipolgar
2012. július 22. vasárnap, 15:34
Borkával
zsuzsipolgar
2012. május 14. hétfő, 16:15
Emma és Borka
zsuzsipolgar
2012. február 16. csütörtök, 16:59
borkabat.png
simonfai
2012. január 04. szerda, 06:37
IGAZSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK
turul72
2010. szeptember 19. vasárnap, 09:11
Köszönet Magyarországnak
zozhyka
2010. február 28. vasárnap, 19:24
Igazságot Magyarországnak
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 09:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.