Regisztráció  Belépés
2017. április 30. vasárnap | 17. hét | 120. nap | 18:35 | Katalin, Kitti
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EYOF - Borkai Zsolt: sokat jelentenek Magyarországnak a játékok
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, egyben Győr polgármestere ezt a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MVJSZ) szekszárdi közgyűlésén hangsúlyozta, ahol bemutatta a nyári játékok helyszíneit, az előkészületek jelenlegi állását.

Az EYOF honlapjának beszámolója szerint a közgyűlésen a május végén kezdődő országos lángfutás külön témaként szerepelt, hiszen az európai olimpiai láng az ország számos részére eljut, köztük a megyei jogú városokba is. Mint Borkai Zsolt elmondta, látható, hogy az ötkarikás esemény még akkor is sokat jelent Magyarországnak, a magyaroknak, ha ifjúsági rendezvényről van szó, hiszen sikeréért rengetegen fogtak össze.

Szita Károly, a szervezet elnöke kifejtette, az MVJSZ-be tartozó 23 város évente összesen mintegy 20 milliárd forintot fordít sportcélokra, ezzel az állam után a második legnagyobb támogatója a sportéletnek. Kiemelte, a megyei jogú városok vezetői szomorúak amiatt, hogy Magyarország nem rendez olimpiát, de büszkék arra, hogy ifjúsági olimpiát igen.

Az EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, ahol tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. Ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak a győri eseményre. Magyarországot 152 sportoló képviseli, ami rekordnak számít.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:11
Címkék: Borkai Zsolt, Magyar Olimpiai Bizottság, Megyei Jogú Városok Szövetségének, Mint Borkai Zsolt, Szita Károly, nyári játékok,
Kommentek
MOB-elnökjelöltek vitája: Kulcsár bírálta, Borkai és Szabó megvédte a MOB elmúlt négy évét
közgyűlésen a MOB elnöki posztjáért harcba induló három sportvezető.

Kulcsár Krisztián, a Nemzetközi Vívószövetség Svájcban élő sportigazgatója szerint javítani kell a MOB társadalmi megbecsültségén és a nemzetközi megítélésén. A kétszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőröző úgy érzi, a magyar sport hagyományai szerint erősebb jelenlétet érdemelne annál, hogy csak három-négy fővel képviselteti magát vezető szinten a nemzetközi sportszervezetekben.

A MOB elnöki posztját 2010 óta betöltő Borkai Zsolt szerint az elmúlt négy év eredménye volt, hogy Gyurta Dániel is bekerült a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottsága, a szervezetnek jelenleg két rendes és egy tiszteletbeli magyar tagja van. A lólengés szöuli olimpiai bajnoka szerint sportdiplomáciai eredmény, hogy az ország számos jelentős világversenyt, Győr pedig idén Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált rendezhet, valamint, hogy első alkalommal jött el Magyarországra az Európai Olimpiai Bizottság szemináriuma.

Kulcsár
velemenyezd, 2017. április 27. csütörtök, 09:41
Győr rendezi a jövő évi légfegyveres Eb-t
A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) keddi tájékoztatása szerint hosszas tárgyalások után dőlt el, hogy a helyszín ismét a nyugat-magyarországi város lesz, ahol a tavalyi, olimpiai kvalifikációs Eb is zajlott.

Az MSSZ egyúttal azt is jelezte, hogy a 2020-as kvalifikációs Eb-re is pályázik, és arról állapodott meg Borkai Zsolttal, Győr polgármesterével, hogy sikeres kandidálás esetén azt a kontinensviadalt is a város látja vendégül.

A jövő évi 10 méteres viadalra február 26. és március 6. között kerül sor.

A tavalyi, győri Eb-n a magyar válogatott 13 érmet és három olimpiai kvótát szerzett a riói játékokra.
velemenyezd, 2017. április 25. kedd, 16:56
MOB - Módosították az alapszabályt, Szabó Bence is elnökjelölt lehet
Ennek értelmében már nem csak az ötkarikás sportági szövetségek küldöttei választhatók a MOB vezető tisztségviselőjének.

Borkai Zsolt elnök decemberben az MTI-nek jelentette be, hogy a - jövő keddi - tisztújításkor újra harcba indul a posztért, a módosítással pedig Szabó Bence, korábbi MOB-főtitkár előtt is megnyílt a lehetőség, hogy elnökjelölt legyen. Az olimpiai bajnok kardvívó az elnökség meghívása alapján MOB-tag - emellett további sportszervezetek, önkormányzatok is delegálhatnak tagot a MOB-ba.

Szintén jelezte kandidálási szándékát Kulcsár Krisztián világbajnok párbajtőröző, a Nemzetközi Vívó Szövetség versenyigazgatója. A közgyűlést megelőzően Szabó Bence megerősítette az MTI-nek, hogy pályázik elnöknek, Kulcsár pedig azt mondta, már be is nyújtotta pályázatát.

Borkai Zsolt javaslatára a közgyűlés levette a napirendről, hogy határozzon a MOB-tagságban bekövetkezett változásokról. Az elnök ezt azzal indokolta, hogy az új alapszabály szerint az új tagok felvételük után azonnal
velemenyezd, 2017. április 24. hétfő, 16:53
Kövér: az együvé tartozást legerőteljesebben az anyanyelv határozza meg
óta újságírók, 1994 óta pedig általános és középiskolai tanárok is megkaphatnak.

Hangsúlyozta, hogy a kezdeményezés mára a nemzet határokon átívelő egyesítésének egy fontos megnyilatkozási formája, amelyben nagy szerepe van az először 1966-ban megrendezett Szép Magyar Beszéd versenynek, a Kazinczy-díjnak, a verseny nyomán kialakult munkaközösségeknek, nyelvi táboroknak, beszédművelő köröknek, a rádióműsornak, az Édes anyanyelvünk című folyóiratnak, a közösségi és a videómegosztó oldalaknak.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere (Fidesz-KDNP) köszöntőjében elmondta, hogy a magyar nyelv közkincs, amelyet meg kell őrizni és tovább kell adni a jövő nemzedékének.

Hozzátette, hogy a város nagy hangsúlyt fektet a hagyományok ápolására.

A Szép Magyar Beszéd verseny döntőjére 120 magyarországi és mintegy harminc határon túli diák érkezett. A résztvevők pénteken a szabadon választott szövegeket olvassák fel, szombaton pedig a kötelező szövegeket. A Kazinczy-érmeket és -díjakat, valamint a Péchy
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 10:51
EYOF - A nemzeti fejlesztési miniszterrel egyeztetett Borkai Zsolt
A felek a megbeszélést követően megtekintették a sportesemény helyszíneit - közölte a győri önkormányzat szerda este az MTI-vel.

A nemzeti fejlesztési miniszter kormánybiztosként az EYOF-hoz kapcsolódó összkormányzati feladatok koordinációját is ellátja. A tájékoztató idézi, hogy a miniszter szerint a város kiváló gazdája lesz a július 23. és 29. közötti sporteseménynek, amire a garanciát az is jelenti, hogy a város polgármestere egyben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is.

Borkai Zsolt megköszönte a kormány támogatását és elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a rendezvény egész Magyarország jó hírét öregbítse.

Az EYOF sporteseményeinek ad helyet a 6,6 milliárd forint kormányzati támogatásból megépülő Olimpiai Sportpark. A komplexum magában foglal egy multifunkcionális csarnokot, kilenc keményborítású pályából álló teniszcentrumot, egy atlétikai versenypályát bemelegítő pályával, egy futófolyosót, tornacsarnokot, cselgáncs csarnokot és közösségi helyiségeket is.

A
velemenyezd, 2017. április 19. szerda, 21:24
Borkai Zsolt idén is indul a menedzserek teniszbajnokságán
Hámori Tamás, a Manager Open alapító versenyigazgatója a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 13. alkalommal sorra kerülő társasági és üzleti versenysorozat idén nyolc vidéki, valamint egy fővárosi regionális viadalból áll, az országos döntőt október 8-án Budapesten, a hagyományoknak megfelelően a Park Teniszklubban rendezik meg. A bajnokságra idén a tavalyinál közel húsz százalékkal többen jelezték részvételi szándékukat, így az előzetes nevezések alapján több mint félezer vállalati közép- és felsővezető, illetve vállalkozó indulására lehet számítani.

Érdekesség, hogy a hétvégi győri versenyre három Magyarországon élő kínai üzletember is nevezett. A mezőnyben a legismertebb név Borkai Zsolté, a város polgármesteréé, aki nemcsak az esemény fővédnöke, hanem ahogy 2014 óta minden évben, úgy idén is ütőt ragad.

Hámori hozzátette: az olimpiai bajnok Borkai szeretné felülmúlni tavalyi eredményét, amikor is Győrben páros partnerével a legjobb nyolcig jutottak. A MOB-elnök célja, hogy ezúttal
velemenyezd, 2017. április 19. szerda, 14:12
EYOF - Regisztrációhoz kötött, de ingyenesen látogathatók a versenyek
torna és az atlétika küzdelmeit az Olimpiai Sportparkban, az úszást pedig az Aqua Sportközpontban tartják.

Az eseményen bemutatták az EYOF formaruháit is, amelyeket Tánczos Anita tervezett. A férfi öltözék karcsúsított tengerkék színű öltöny. A casual öltözet camelszínű sportzakóból és pamut ingből áll. A női ruházatot ujjatlan blézer, nadrág és szoknya, valamint arany-rózsaszín selyem felső alkotja.

A királykék színű díjátadó ruha szabását a Győr, a folyók városa szlogen inspirálta.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Győr polgármestere (Fidesz-KDNP) húsz, az EYOF gyémánt-, arany-, ezüst- és bronzfokozatú támogatóival írt alá szerződést.

A gyémántfokozatú vállalatok között van az Audi Hungaria Zrt., amely összesen 75 járművet, köztük Audi A3 és A7-es modelleket biztosít a rendezvény lebonyolításhoz.

Az előkészítő munkálatok következő állomása kedden a csapatvezetői értekezlet lesz, amikor Győrben megismerkednek a résztvevő országok képviselői a helyszínekkel.
velemenyezd, 2017. április 19. szerda, 13:53
Képek, videók
gyertjak,csipke,borkan .jp
relisisi
2014. december 09. kedd, 14:55
Burberry börkabát.jpg
farkas1945
2013. május 26. vasárnap, 11:52
Borka hintázik
zsuzsipolgar
2012. november 15. csütörtök, 18:52
Borka és a kutya
zsuzsipolgar
2012. november 15. csütörtök, 18:45
Borka,Anita
zsuzsipolgar
2012. október 16. kedd, 17:36
Borka és Anita
zsuzsipolgar
2012. október 16. kedd, 17:34
Borka 2012 okt.7.
zsuzsipolgar
2012. október 16. kedd, 17:31
borkapu0919.jpg
maroka
2012. szeptember 21. péntek, 12:55
Borka 2012.07.15
zsuzsipolgar
2012. július 22. vasárnap, 15:34
Borkával
zsuzsipolgar
2012. május 14. hétfő, 16:15
Emma és Borka
zsuzsipolgar
2012. február 16. csütörtök, 16:59
borkabat.png
simonfai
2012. január 04. szerda, 06:37
IGAZSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK
turul72
2010. szeptember 19. vasárnap, 09:11
Köszönet Magyarországnak
zozhyka
2010. február 28. vasárnap, 19:24
Igazságot Magyarországnak
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 09:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.