Regisztráció  Belépés
2017. november 20. hétfő | 47. hét | 324. nap | 03:13 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EYOF - Borkai Zsolt: sokat jelentenek Magyarországnak a játékok
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, egyben Győr polgármestere ezt a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MVJSZ) szekszárdi közgyűlésén hangsúlyozta, ahol bemutatta a nyári játékok helyszíneit, az előkészületek jelenlegi állását.

Az EYOF honlapjának beszámolója szerint a közgyűlésen a május végén kezdődő országos lángfutás külön témaként szerepelt, hiszen az európai olimpiai láng az ország számos részére eljut, köztük a megyei jogú városokba is. Mint Borkai Zsolt elmondta, látható, hogy az ötkarikás esemény még akkor is sokat jelent Magyarországnak, a magyaroknak, ha ifjúsági rendezvényről van szó, hiszen sikeréért rengetegen fogtak össze.

Szita Károly, a szervezet elnöke kifejtette, az MVJSZ-be tartozó 23 város évente összesen mintegy 20 milliárd forintot fordít sportcélokra, ezzel az állam után a második legnagyobb támogatója a sportéletnek. Kiemelte, a megyei jogú városok vezetői szomorúak amiatt, hogy Magyarország nem rendez olimpiát, de büszkék arra, hogy ifjúsági olimpiát igen.

Az EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, ahol tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. Ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak a győri eseményre. Magyarországot 152 sportoló képviseli, ami rekordnak számít.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:11
Címkék: Borkai Zsolt, Magyar Olimpiai Bizottság, Megyei Jogú Városok Szövetségének, Mint Borkai Zsolt, Szita Károly, nyári játékok,
Kommentek
Az Operalia díjazott énekesei ismét fellépnek Győrben
A szabadtéri koncert este fél kilenckor kezdődik, a fiatal operacsillagok első alkalommal lépnek fel Magyarországon.

Az est magyar fellépője Wiedemann Bernadett, a nemzetközi zenés színpadok egyik meghatározó mezzoszopránja, Európa, az Egyesült Államok és a Távol-Kelet zenés színpadainak elismert énekese lesz.

Fellép még Marina Costa-Jackson szoprán, aki olyan közkedvelt zeneművekből énekel, mint a Tosca, a My fair Lady vagy a Traviata. Látható lesz Győrben Konu Kim dél koreai származású tenor, akinek programjában amerikai slágerek és tenor számok szerepelnek.

Énekel majd Boris Prygl, a Szlovák Nemzeti Színház basszbaritonja. A fiatal énekes az elmúlt években számos jelentős opera szerepben vívta ki a közönség tetszését, idén pedig átvehette az Operalia Birgit Nilsson-díját.

A koncert állandó közreműködőjét, a Győri Filharmonikus Zenekart az Észtországból érkező Risto Joost dirigálja. A fiatal, Európa-szerte ünnepelt karmester többek között a Birgitta Fesztivál művészeti
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 12:42
EYOF - Kulcsár: a rendezés jóval meghaladta az elvárásokat
"A győri EYOF-rendezés jóval meghaladta azokat az elvárásokat, amelyeket az európai olimpiai család a szervezőkkel szemben támaszt" - hangsúlyozta a MOB vezetője az ötkarikás testület honlapján megjelentetett hétfői levelében, melyet Borkai Zsolt polgármesternek, egyben a szervezőbizottság elnökének címzett. - "Végiglátogattam az összes eseményt és bizonyossággal állítom, a győri EYOF a legmagasabb szintű olimpiai rendezvények színvonalát is meghaladta."

Kulcsár Krisztián úgy fogalmazott: a létesítmények, a szervezési munka, valamint a győriek hozzáállása és kivételes vendégszeretete a párját ritkítja. Mint írja: "Magasra tettétek a mércét! Büszkék lehetünk arra, amit Győrben láttunk".

Kifejtette, a szervezői tapasztalatok és a világszínvonalú létesítmények komoly ajándékai, hozzáadott értékei a magyar sportéletnek, s az első magyarországi olimpiai esemény megrendezésével Győr megvalósított egy álmot.

"A jó példa megvan, biztos vagyok benne, hogy egyszer a nagy álom is valóra válhat és
velemenyezd, 2017. július 31. hétfő, 20:15
EYOF - Új színvonalra emelte az eseményt a győri rendezés
sportolója versenyez, akiket 1100 sportszakember munkája segít a sikeres szereplésben.

A MOB-elnök büszkeségét fejezte ki, hogy az ország első ötkarikás eseményét a város "soha nem látott színvonalon" rendezte meg a létesítmények, a szálláskörülmények, a lebonyolítás, a sportolói élmények és az étkeztetés területén.

A sportvezető szerint az esemény azt is megmutatta azoknak az embereknek, akiknek régi vágya, hogy egyszer Budapest olimpiát rendezhessen, hogy "együtt mindenre képesek vagyunk".

Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a szervezőbizottság elnöke hangsúlyozta, hogy az idei EYOF-fal mindenki sokkal gazdagabb lett, ez volt "minden idők legjobb" ifjúsági olimpiája. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a 2020-as, tokiói nyári olimpián sok, most az EYOF-on résztvevő fiatal versenyez majd.

Joseph Cassar, az EYOF Győr 2017 koordinációs bizottság elnöke "a legjobb és a legnagyobb" jelzőkkel minősítette a győri rendezésű versenyt.

A sajtótájékoztatót követően Kulcsár Krisztián az
velemenyezd, 2017. július 29. szombat, 15:23
EYOF - Látványos nyitóünnepséggel megkezdődtek a játékok
Filharmonikus Zenekartól. A show első felében fellépett többek között a világbajnok ugrókötelező Bánhegyi Adrienn, a Vaskakas Bábszínház, a Győri Balett és a Győri Nemzeti Színház tánckara, valamint artisták, táncosok, és extrém sportolók. Összesen több mint háromszázan gondoskodtak a helyszínre kilátogatók és a Duna World nézőinek szórakoztatásáról. A látványhoz egy hatszor hat méteres LED-kocka, valamint a nézőknek kiosztott, speciális, világító és villogó karkötők is hozzájárultak.

Köszöntő beszédében Borkai Zsolt polgármester, a szervezőbizottság elnöke hangsúlyozta, "csodálatos ez a pillanat, amit most együtt élhetünk át. Az EYOF-nak köszönhetően erre az időszakra mindannyian egy nagy családdá válunk".

Hozzátette, a jelenlévő fiatalok sportáguk legkiemelkedőbb tehetségei, akik szemléletükkel példát mutatnak korosztályukban. Felidézte, az EYOF lángja az országjárás során közel száz településre jutott el. Hozzátette, az EYOF "egy kis olimpia az öt karika és a fair play szellemében".

Seszták
velemenyezd, 2017. július 23. vasárnap, 22:44
EYOF - Kulcsár Krisztián: Győr megvalósította az álmunkat
álmunkat: olimpiai esemény otthonává tette Magyarországot!" - folytatta.

Kulcsár Krisztián hozzátette, ezen a nyáron Magyarország több nagy sporteseményen bizonyíthatja helyét a sportvilágban: az EYOF mellett most zajlik a vizes vb, és hamarosan elkezdődik a cselgáncs világbajnokság is.

"Eljött a nagy nap, amire hét éve, a pályázat benyújtása óta vártunk. Akkor azt gondoltuk, hogy ez rengeteg idő, mégis nagyon gyorsan elszállt. Íme, ötven ország versenyzőit köszönthetjük városunkban" - mondta Borkai Zsolt polgármester, a szervezőbizottság elnöke. Hozzáfűzte, kollégáival igyekeztek magasra tenni a mércét saját maguknak is, és olyan környezetet teremteni, amely méltó az EYOF-hoz. A városvezető köszönetet mondott az EOC-nak és a MOB-nak is.

"Bármerre jártam az elmúlt napban, a fiatalok vidám arccal nézték a különböző sportcsarnokokat, helyszíneket. Ahhoz, hogy ilyen környezetet tudjunk biztosítani, nagyon sok ember munkája és támogatása kellett, amiért hálás vagyok" - fejtette ki Borkai Zsolt. -
velemenyezd, 2017. július 23. vasárnap, 16:53
Tényői párt adnak össze a győri barokk esküvőn
Tóthné Kardos Krisztina elmondta, hogy a menyasszony és a vőlegény több ezer ember előtt, a 17. és 18. századot megelevenítő környezetben és ruhában fogad egymásnak örök hűséget augusztus 12-én a Dunakapu téren, egy főúri esküvői ceremónia keretében. A párt tavasszal választották ki.

Hangya Csaba és Nagy Anikó elmondták, hogy a tavalyi barokk esküvőn találták ki, hogy idén ők is jelentkeznek. A jegyesek tíz éve ismerik egymást, két éve alkotnak egy párt és van egy két hónapos kislányuk.

A program pénteken kora este kezdődik a Langaléta Garabonciások Széchenyi téri előadásával. A Zichy-palota udvarán később a vőlegény ad szerenádot a menyasszonynak a CantuS CorvinuS Énekegyüttes közreműködésével. Este kilenc órakor a Dunakapu téren Jókai Mór A lőcsei fehér asszony című regénye alapján A kémnő címmel táncjátékot ad elő a Barocco Táncegyüttes és a Soldier Dance Theatre.

Szombaton barokk játszótér várja egész nap a legkisebbeket a Széchenyi téren, lesz ingyenes városnéző séta a barokk
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 13:02
Szijjártó: Magyarország célkitűzése, hogy versenyképes legyen az új világgazdasági korszakban
által az autóipari kutatások központjává tud válni Magyarország. A kutatások és együttműködések révén növekedjen a versenyképessége azoknak a kis- és közepes vállalkozásoknak, akik a nemzetközi piacon szeretnének megjelenni.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a FIEK-ben logisztikai kutatásokat, motorokhoz, elektromotorokhoz és turbófeltöltőkhöz kapcsolódó kutatásokat végeznek majd, de a térség kis- és közepes vállalkozásainak a nemzetközimegjelenéséhez szükséges fejlesztések is ott történnek.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy meglátása szerint a kormány azokat az elképzeléseket támogatja, ahol értékek teremtődnek. Ehhez a város igyekszik megfelelő környezetet teremteni. Ilyen példa a Széchenyi István Egyetem, az Audi Hungaria Zrt. és az önkormányzat közötti együttműködés.

Peter Kössler, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke hangsúlyozta, hogy a FIEK-kel még szorosabbá válik az együttműködés a vállalat és az egyetem között. A felsőoktatási intézményben
velemenyezd, 2017. július 13. csütörtök, 12:23
Mintegy ezer ingyenes program a Győrkőcfesztiválon Győrben
Kocsis Rozi elmondta, hogy a 10. alkalommal tartandó rendezvényen a helyszínek elnevezéseiben a július végi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) is megjelenik.

A megnyitó péntek este lesz a Dunakapu téren, ahol Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a hétvégére átadja a város kulcsát a gyermekeknek és visszahozza Győrbe a jelenleg országjáráson lévő EYOF-lángot. Aznap mások mellett Szalóki Ági és a 100 Folk Celsius ad koncertet. A nap tűzijátékkal zárul.

Szombaton és vasárnap a Széchenyi tér ismét pancsoldává alakul, a Király utcában ugrálóvárak és rodeó foci várja a gyermekeket, a Kazinczy utca pedig a kézműves termékeknek és foglakozásoknak ad majd helyet.

A fesztivál központi helyszínén, a Bécsikapu téren a hangszerekkel lehet majd megismerkedni, lesznek családi társasjátékok, meseposta és helikopterszimulátor. A Várágyúknál versolimpiát tartanak, ahol a kortárs magyar gyerekirodalom költői, meseírói - mások mellett Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Varró Dániel, Finy
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 13:32
Képek, videók
gyertjak,csipke,borkan .jp
relisisi
2014. december 09. kedd, 14:55
Burberry börkabát.jpg
farkas1945
2013. május 26. vasárnap, 11:52
Borka hintázik
zsuzsipolgar
2012. november 15. csütörtök, 18:52
Borka és a kutya
zsuzsipolgar
2012. november 15. csütörtök, 18:45
Borka,Anita
zsuzsipolgar
2012. október 16. kedd, 17:36
Borka és Anita
zsuzsipolgar
2012. október 16. kedd, 17:34
Borka 2012 okt.7.
zsuzsipolgar
2012. október 16. kedd, 17:31
borkapu0919.jpg
maroka
2012. szeptember 21. péntek, 12:55
Borka 2012.07.15
zsuzsipolgar
2012. július 22. vasárnap, 15:34
Borkával
zsuzsipolgar
2012. május 14. hétfő, 16:15
Emma és Borka
zsuzsipolgar
2012. február 16. csütörtök, 16:59
borkabat.png
simonfai
2012. január 04. szerda, 06:37
IGAZSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK
turul72
2010. szeptember 19. vasárnap, 09:11
Köszönet Magyarországnak
zozhyka
2010. február 28. vasárnap, 19:24
Igazságot Magyarországnak
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 09:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.