Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 06:57 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
EYOF - Borkai Zsolt: sokat jelentenek Magyarországnak a játékok
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, egyben Győr polgármestere ezt a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MVJSZ) szekszárdi közgyűlésén hangsúlyozta, ahol bemutatta a nyári játékok helyszíneit, az előkészületek jelenlegi állását.

Az EYOF honlapjának beszámolója szerint a közgyűlésen a május végén kezdődő országos lángfutás külön témaként szerepelt, hiszen az európai olimpiai láng az ország számos részére eljut, köztük a megyei jogú városokba is. Mint Borkai Zsolt elmondta, látható, hogy az ötkarikás esemény még akkor is sokat jelent Magyarországnak, a magyaroknak, ha ifjúsági rendezvényről van szó, hiszen sikeréért rengetegen fogtak össze.

Szita Károly, a szervezet elnöke kifejtette, az MVJSZ-be tartozó 23 város évente összesen mintegy 20 milliárd forintot fordít sportcélokra, ezzel az állam után a második legnagyobb támogatója a sportéletnek. Kiemelte, a megyei jogú városok vezetői szomorúak amiatt, hogy Magyarország nem rendez olimpiát, de büszkék arra, hogy ifjúsági olimpiát igen.

Az EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye, ahol tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek. Ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak a győri eseményre. Magyarországot 152 sportoló képviseli, ami rekordnak számít.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:11
Címkék: Borkai Zsolt, Magyar Olimpiai Bizottság, Megyei Jogú Városok Szövetségének, Mint Borkai Zsolt, Szita Károly, nyári játékok,
Kommentek
Szijjártó: Magyarország célkitűzése, hogy versenyképes legyen az új világgazdasági korszakban
által az autóipari kutatások központjává tud válni Magyarország. A kutatások és együttműködések révén növekedjen a versenyképessége azoknak a kis- és közepes vállalkozásoknak, akik a nemzetközi piacon szeretnének megjelenni.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a FIEK-ben logisztikai kutatásokat, motorokhoz, elektromotorokhoz és turbófeltöltőkhöz kapcsolódó kutatásokat végeznek majd, de a térség kis- és közepes vállalkozásainak a nemzetközimegjelenéséhez szükséges fejlesztések is ott történnek.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy meglátása szerint a kormány azokat az elképzeléseket támogatja, ahol értékek teremtődnek. Ehhez a város igyekszik megfelelő környezetet teremteni. Ilyen példa a Széchenyi István Egyetem, az Audi Hungaria Zrt. és az önkormányzat közötti együttműködés.

Peter Kössler, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke hangsúlyozta, hogy a FIEK-kel még szorosabbá válik az együttműködés a vállalat és az egyetem között. A felsőoktatási intézményben
velemenyezd, 2017. július 13. csütörtök, 12:23
Mintegy ezer ingyenes program a Győrkőcfesztiválon Győrben
Kocsis Rozi elmondta, hogy a 10. alkalommal tartandó rendezvényen a helyszínek elnevezéseiben a július végi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) is megjelenik.

A megnyitó péntek este lesz a Dunakapu téren, ahol Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester a hétvégére átadja a város kulcsát a gyermekeknek és visszahozza Győrbe a jelenleg országjáráson lévő EYOF-lángot. Aznap mások mellett Szalóki Ági és a 100 Folk Celsius ad koncertet. A nap tűzijátékkal zárul.

Szombaton és vasárnap a Széchenyi tér ismét pancsoldává alakul, a Király utcában ugrálóvárak és rodeó foci várja a gyermekeket, a Kazinczy utca pedig a kézműves termékeknek és foglakozásoknak ad majd helyet.

A fesztivál központi helyszínén, a Bécsikapu téren a hangszerekkel lehet majd megismerkedni, lesznek családi társasjátékok, meseposta és helikopterszimulátor. A Várágyúknál versolimpiát tartanak, ahol a kortárs magyar gyerekirodalom költői, meseírói - mások mellett Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Varró Dániel, Finy
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 13:32
Szent László-év - Egyházi és világi programok az ötnapos győri Szent László-napokon
Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester hangsúlyozta, hogy Szent László tisztelete Győrben fontos hagyományokkal bír, de az idei programsorozat a jubileumi év miatt rendkívüli.

Tóthné Kardos Krisztina, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója a június 23-án kezdődő világi eseményekről elmondta: pénteken kora este toborzó felvonulással kezdődik a programsorozat, amely másnap délelőtt a hagyományos lovagi felvonulással folytatódik, mintegy hetven lovassal és kétszáz hagyományőrzővel. A menet a városháza mögül indul és a Káptalandomb érintésével érkezik majd az Aranypartra, ahol vasárnap estig egyebek mellett középkori vásári komédia, lovagi párbaj, különböző harci bemutatók és gyermekprogramok lesznek.

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, győri megyéspüspök emlékeztetett: június 26-án tudományos konferenciát tartanak a Richter-teremben, ahol a Szent László koponyacsontján 2011-ben végzett DNS-vizsgálat folyamatát és eredményeit ismertetik. A
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 12:52
EYOF - Steve Aoki amerikai dj is fellép a nyitóünnepségen
Borkai Zsolt, a város polgármestere, a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy a 20.30 órakor kezdődő ünnepséggel "valami szépet, egyedit" szeretnének megvalósítani, ami méltó egy olimpiai eseményhez, "komoly üzenetet hordoz" a részt vevő ötven európai országnak, és megmutatja Magyarország és Győr kultúráját a világnak.

Heilig András, a nyitóünnepség rendezője elárulta, hogy a kétórás ceremónia három blokkból áll össze, és több formabontó eleme is lesz.

A 25 perces nyitányban Bánhegyi Adrienn világ- és Európa-bajnok kötélugró fellépése köti majd össze egyebek mellett a Győri Balett, a Győri Nemzeti Színház, a Győri Filharmonikus Zenekar és a Vaskakas Bábszínház műsorait. Több mint háromszáz ember, köztük táncosok, akrobaták, különböző művészeti és sportágak képviselői lépnek fel.

Látványos eleme lesz az ünnepségnek egy hatszor hat méteres LED-kocka, amelyet a pályán helyeznek el.

A szervezők célja, hogy mindenkit bevonjanak az ünneplésbe, ezért a nézők speciális karkötőt kapnak
velemenyezd, 2017. június 06. kedd, 17:40
A klubelnök szerint elérte, sőt túl is teljesítette céljait a Győri Audi ETO
"A következő szezon célkitűzése nem lehet más, mint hogy a csapat a kupa és a bajnoki cím elérése mellett ismét elhódítsa a BL-trófeát" - mondta az elnök a csapat csütörtöki évadzáró rendezvényén.

"Tizenkét játékos szerződése járt le idén, de a támogatók és a szakmai munka jóvoltából megőrizhettük értékeinket és még erősítéseket is hozhattunk" - mondta Bartha Csaba.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere gratulált a női kézilabdázók sikereihez, és a város további támogatásáról biztosította a klubot. Beszédében kiemelte, egy csapat akkor eredményes, ha játékosai képesek együtt és egymásért küzdeni, és a Győri Audi ETO most ilyen volt.

A rendezvényen Borkai Zsolt és Knáb Erzsébet, a névadó szponzor személyügyekért felelős ügyvezetője átvehetett egy-egy magyar bajnoki és BL-aranyérmet Bartha Csabától.

A Győri Audi ETO KC május elején a hatodik BL-döntőjét vívta, és a macedón Vardar Szkopje elleni siker a harmadik győzelme volt 2013 és 2014 után. Mindháromszor Ambros Martín vezetőedző
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 19:14
EYOF - Borkai Zsolt: a győriek képesek egy nagy ügyért összefogni
Az MTI-nek nyilatkozva Borkai Zsolt úgy fogalmazott, "a nagy gyermeket elveszítettük néhány hónapja, amikor a 2024-es pályázatot vissza kellett mondani, de a kisgyermek, az EYOF megmaradt, és itt van, a miénk". Ebből minden magyar ember kiveheti a részét, hiszen ez nem csak Győré, hanem egész Magyarországé" - tette hozzá.

Szerinte az olimpia az elmúlt időben Magyarországon nagyon sok kritikát kapott, s véleménye szerint helytelenül, rosszul állították be. "Ezúttal viszont itt van egy jó példa, hogy a győriek képesek egy nagy ügyért összefogni, együtt gondolkodni. Ezt nemcsak az EYOF kapcsán tapasztaltuk, és most ismét bizonyosodott. Megmutattuk Magyarországnak, hogy képesek vagyunk kiállni egy olimpiáért, még ha az ifjúsági is" - fejtette ki.

Borkai úgy fogalmazott, az EYOF-ot azért is érzi a magáénak, mert olimpiai bajnok, aki imádja a sportot, Győr polgármestereként tevékenykedik, emellett pedig azért is, mert az ifjúságról és egymás megismeréséről szól. Kitért rá, hogy a győriek is
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 18:44
EYOF - Megérkezett Győrbe a láng
A Rómában meggyújtott lángot kora délután katonai tiszteletadással fogadták Győr-Pér repülőtéren, majd este a Városháza előtt összegyűlt tömeg ünnepelte a Borkai Zsolt polgármester, valamint öt sportági nagykövet, a cselgáncsozó Karakas Hedvig, a kalapácsvető Pars Krisztián, az úszó Jakabos Zsuzsanna, a tornász Berki Krisztián és a kézilabdázó Görbicz Anita kíséretében érkezett tüzet.

Borkai Zsolt hangsúlyozta, szeretnék átadni a győrieknek, a magyaroknak azt az örömöt, amelyet az olimpikonokkal Rómában a láng fellobbanásakor átéltek.

"Azok az olimpikonok, akik mellettem, mögöttem állnak, részesei voltak ennek a pillanatnak" - szögezte le Borkai Zsolt, egyúttal hozzátette, ezek a sportolók már sok boldog pillanatot éltek át Európa-bajnokságon, világbajnokságon vagy éppen az olimpián. "Ott együtt, közösen mégis mindnyájan azt éreztük, hogy ez valami más. Olyan pillanat, amire az ember az élete minden másodpercében emlékezni fog később. Ezt szeretnénk megosztani, együtt örülni és átérezni azt,
velemenyezd, 2017. május 24. szerda, 20:51
EYOF - A győri küldöttség átvette az EYOF lángját
A hétfői, római ceremónián Karakas Hedvig, Pars Krisztián, Jakabos Zsuzsanna, Berki Krisztián és Görbicz Anita, az EYOF sportági nagykövetei közreműködésével Janez Kocijancic, az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) ügyvezető elnöke adta át a lángot Győr polgármesterének. Borkai Zsolt kijelentette, a jövő generációját fogják vendégül látni, amelyből sokan akár olimpiai, világ- vagy Európa-bajnokok is lehetnek.

Azok, akik végül nem érnek majd el ilyen sikereket, ők is mindenképpen a sport, az egészséges és aktív életmód nagykövetei lesznek - tette hozzá.

"A fiatalok jelentik a jövőt, és mi júliusban egy hatalmas, akár egész életükre meghatározó élményt szeretnénk nyújtani nekik, amelyből erőt meríthetnek a hétköznapok kemény és monoton edzéseihez" - folytatta. "Az EYOF olyan, mintha a saját gyermekem lenne. Hét éve lettem a MOB elnöke, hat éve döntötték el, hogy Győr rendezi az EYOF-ot" - mondta a MOB korábbi vezetője.

Hozzátette, az olimpiai faluk 98 százalékos készenlétben vannak, míg a
velemenyezd, 2017. május 22. hétfő, 20:33
Képek, videók
gyertjak,csipke,borkan .jp
relisisi
2014. december 09. kedd, 14:55
Burberry börkabát.jpg
farkas1945
2013. május 26. vasárnap, 11:52
Borka hintázik
zsuzsipolgar
2012. november 15. csütörtök, 18:52
Borka és a kutya
zsuzsipolgar
2012. november 15. csütörtök, 18:45
Borka,Anita
zsuzsipolgar
2012. október 16. kedd, 17:36
Borka és Anita
zsuzsipolgar
2012. október 16. kedd, 17:34
Borka 2012 okt.7.
zsuzsipolgar
2012. október 16. kedd, 17:31
borkapu0919.jpg
maroka
2012. szeptember 21. péntek, 12:55
Borka 2012.07.15
zsuzsipolgar
2012. július 22. vasárnap, 15:34
Borkával
zsuzsipolgar
2012. május 14. hétfő, 16:15
Emma és Borka
zsuzsipolgar
2012. február 16. csütörtök, 16:59
borkabat.png
simonfai
2012. január 04. szerda, 06:37
IGAZSÁGOT MAGYARORSZÁGNAK
turul72
2010. szeptember 19. vasárnap, 09:11
Köszönet Magyarországnak
zozhyka
2010. február 28. vasárnap, 19:24
Igazságot Magyarországnak
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 09:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.