Regisztráció  Belépés
2018. május 27. vasárnap | 21. hét | 147. nap | 23:46 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Újabb két gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság a Czeglédy-ügyben
Szanka Ferenc elmondta, két gyanúsított esetében a bíróság lakhelyelhagyási tilalom elrendeléséről döntött.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. A bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, nem fizették meg. Az ügyben 24 gyanúsított ellen folyik eljárás.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hétfőn négy gyanúsítottat vett őrizetbe. Valamennyien a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. alkalmazottai voltak, és az iskolaszövetkezetek tényleges irányításában is részt vettek, segítséget nyújtva a bűncselekményekhez.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben. A bíróság legutóbb április elején hosszabbította meg három hónappal az előzetes letartóztatását.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 16:41
Címkék: Szanka Ferenc, Czeglédy Csaba, Nemzeti Adó-, Humán Operátor Zrt, Éljen Szombathely, bíróság lakhelyelhagyási,
Kommentek
Tizenhat év fegyházat kapott egy idős móri férfi támadója
magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek.

Az elsőrendű vádlottat 16 év fegyházra, míg a másodrendű és a harmadrendű vádlottat 13 év, illetve 10 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész az elsőrendű vádlott esetében súlyosbításért fellebbezett, a többi vádlott esetében három napja van nyilatkozni. A vádlottak, védőügyvédeik és a harmadrendű vádlott törvényes képviselője enyhítésért fellebbeztek.

A vádlottak előzetes letartóztatását a bíróság jogerősen fenntartotta.

A bíróság ítéletében megállapította: a két fiatalkorú és a felnőtt vádlott 2016. november 7-én este ittas állapotban bement egy móri házba, hogy ott alkoholt és más értékeket szerezzen. Először megpróbálták beindítani a sértett autóját, de nem sikerült. A mozgásra felfigyelt az ott lakó 84 éves férfi, aki kiment az udvarra, ott mindhárom támadó bántalmazni kezdte, főként a fejét és a felsőtestét többször nagy erővel megrúgták. A magatehetetlen sértettet végül az
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 17:31
Kiadja Szlovákia az újságíró-gyilkossággal összefüggésben ismertté vált olasz vállalkozót
döntése alapján adtak ki európai elfogatóparancsot. Előbbi szerint Vadala ellen kábítószer-kereskedelem és bűnszervezetben való részvétel gyanújával folyik eljárás Olaszországban. Az olasz hatóságok szerint nagy mennyiségű, Dél-Amerikából származó kokain Olaszországba csempészésében vett részt.

Az olasz férfit az európai elfogatóparancs alapján még március 13-án vették őrizetbe a szlovák hatóságok Kelet-Szlovákiában, ahol évek óta mezőgazdasággal összefüggő vállalkozást működtetett. Előzetes letartóztatását később kiadatási fogságra változtatták.

Vadala azután vált ismertté a szlovák közvélemény számára, hogy neve szerepelt a meggyilkolt Kuciak utolsó riportjában, amely a kalábriai 'ndrangheta bűnszövetkezethez közel álló személyek szlovákiai megjelenésével, ott végzett gazdasági tevékenységükkel, illetve kapcsolati hálózatukkal és állítólagos politikai kötődéseikkel foglalkozott. A cikkben említés esett több Szlovákiában élő olaszról, köztük Vadaláról és néhány közvetlen rokonáról is. Közülük
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 14:52
Giro d'Italia - Gino Bartali tiszteletbeli izraeli állampolgár lett
Az izraeli hatóságok elismerését unokája, Gioia Bartali vette át. Az ünnepségre annak kapcsán került most sor, hogy a Giro d'Italia történetében először Európán kívül veszi kezdetét a viadal: a rajtra pénteken Jeruzsálemben kerül sor, s a háromhetes viadal első három szakaszát rendezik az országban.

A Tour de France-on kétszer, a Girón háromszor győztes olasz versenyző pályafutását a második világháború megszakította. A sportoló részt vett az ellenállási mozgalomban, hírnevét kémjelentések, fotók és hírek szállítására és zsidómentésre használta. Edzést színlelve kerekezett Firenzéből Umbriába, a papírokat biciklijébe rejtve hozta-vitte, később utánfutóval embereket is csempészett át a határon - de sem a fasiszta rendőrség, sem a németek nem merték megkockáztatni a megjósolható lázongásokat, amely a letartóztatását követhette volna. A dokumentumok tanúsága szerint Bartali több mint 800 olaszországi zsidó megmentését segítette, ezért 2013-ban a Jad Vasem Intézet a Világ Igazainak sorába emelte.
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 16:55
04. Urantia - 54. írás
Csillagvilági Atyáktól a paradicsomi Egyetemes Atyáig húzódik. Az idő múlásával bővült a luciferi dőreségből származó jó dolgok köre; és mivel a megbüntetendő rossz teljes kifejlődése viszonylag rövid idő alatt ment végbe, ezért nyilvánvaló, hogy a végtelenül bölcs és előrelátó világegyetemi vezetők bizonyosan minél hosszabbra akarják nyújtani azon időszakot, amely alatt az egyre sokasodó jótékony következményeket arathatják. Eltekintve attól a számos további indoktól, mely a sataniai lázadók letartóztatását és elítélését késleltette, e nyereség önmagában is elegendő lett volna annak megmagyarázásához, hogy e bűnösöket miért nem fogták el előbb és miért nem ítélték el és semmisítették meg korábban.
(619.5) 54:6.8 A rövidlátó és idő-korlátolta halandói elméknek nem illik bírálniuk a világegyetemi ügyek előrelátó és végtelenül bölcs intézőinek időbeli késlekedését.
(620.1) 54:6.9 Az efféle problémákat feszegető emberi gondolkodás egyik tévedése abban a felfogásban mutatkozik meg, hogy minden
eposz, 2018. április 11. szerda, 23:26
Szerb miniszterelnök: nem lesz kormányátalakítás, amíg nem rendeződik a helyzet Koszovóban
A kormányátalakítás kérdésével mintegy két hete kezdtek el foglalkozni a szerbiai újságok. Akkor a miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány nem tud csapatként működni, így pedig nem tud eredményeket felmutatni, ezért át kell alakítani, de szükség esetén akár ő maga is lemond.

A főként az Aleksandar Vucic által vezetett Szerb Haladó Párt (SNS), valamint koalíciós partnere, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) tagjaiból álló kormányt a párton kívüli Ana Brnabic vezeti tavaly június óta. Akkor mondott le ugyanis a kormányfői tisztségről Aleksandar Vucic, hogy átvehesse az államfői funkciót.

A belgrádi lapok szerint egy lehetséges kormányátalakítás alkalmával várhatóan lecserélik az építésügyi, a gazdasági, a munkaügyi, a művelődési, az egészségügyi, a környezetvédelmi, a mezőgazdasági, a sportügyi és a pénzügyminisztert is.

A kormányátalakítás azonban egyelőre késlekedik, mert a miniszterelnök szerint most sokkal fontosabb, hogy rendeződjön a Belgrád és Pristina közötti helyzet.

Hétfőn
velemenyezd, 2018. március 31. szombat, 10:51
Elrendelték egy fegyverkereskedelemmel vádolt német férfi ideiglenes átadási letartóztatását
életvitelszerűenMagyarországon tartózkodott, a házkutatás során nem találtak nála lőfegyvernek minősülő eszközt, így ellene Magyarországon nincs folyamatban eljárás. Arra hivatkozva, hogy a német állampolgárságú vádlott magyar menyasszonyával és közös kisgyermekükkel él, kérte, hogy a bíróság tagadja meg az átadást, illetve az ideiglenes átadási letartóztatás helyett rendeljen el házi őrizetet vagy lakhelyelhagyási tilalmat.

A Fővárosi Törvényszék ennek ellenére elrendelte a férfi ideiglenes átadási letartóztatását, a bűncselekmény jellege miatt nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedésre. Arról is beszámoltak, hogy a bíróság a "teljes európai elfogatóparancs" beérkezését követően dönt a férfi átadásáról.

Az ügyész a végzést tudomásul vette, a védelem fellebbezett - közölte a törvényszék.

A rendőrség szerdán közölte, hogy jogsegélykérelem keretében Budapesten elfogták és kiadatási őrizetbe vették a 34 éves, német állampolgárságú Mario R.-t, akit a német ügyészek fegyvertörvény elleni
velemenyezd, 2018. március 29. csütörtök, 21:54
Katalán válság - Nem választotta meg Katalónia elnökévé Jordi Turullt a katalán parlament
elnök lehessen.

A jogszabályok értelmében 48 óra múlva kerülhet sor a második szavazásra, ezért Roger Torrent házelnök szombatra újabb parlamenti ülést hívott össze.

A második körben már elegendő az egyszerű többség, azaz a jelenlévő képviselők többségségének támogatása is a győzelemhez, jelenleg azonban Turull ennek megszerzésére sem számíthat.

Ráadásul péntek délelőttre idézést kapott a madridi legfelsőbb bíróságtól, pártja pedig attól tart, hogy a bíró elrendelheti előzetes letartóztatását.

Jordi Turull az október 27-én leváltott katalán kormány tanácsosa és szóvivője volt, és más volt kormánytagokkal együtt november elején egy hónapra már előzetes letartóztatásba került.

A politikust óvadék ellenében helyezték szabadlábra, de ellene is bírósági eljárás zajlik az alkotmányellenesen megtartott függetlenségi népszavazás megrendezése és a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt.

A legfelsőbb bíróság az eljárás vizsgálati szakaszának befejezését követően most dönt
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 22:43
Képek, videók
Letartoztatas.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:26
Letartoztatas (J.JPG
donmolnarmeister
2008. január 31. csütörtök, 08:40
Balogh Béla letartóztatás
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:11
Letartóztatás 5.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:10
Letartóztatás 4.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:09
Letartóztatás 3.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
Letartóztatás 2
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
Letartóztatásunk...
crevy
2006. május 17. szerda, 17:58
tavaszi nyitány.czeglédy
erzsikepuskas
2014. május 17. szombat, 14:14
gyanusítottak.jpg
maroka
2009. február 09. hétfő, 22:12
gyanusított2.bmp
maroka
2009. február 08. vasárnap, 21:10
gyanusított1.bmp
maroka
2009. február 08. vasárnap, 21:10
Az Ideális Gyanúsított.hu
finike
2007. augusztus 14. kedd, 11:56
Zéró Gyanúsított.hu.jpg
rambobby
2007. június 15. péntek, 10:26
Idealis Gyanusitott.hu.jp
finike
2007. március 18. vasárnap, 17:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.