Belépés
2018. október 19. péntek | 42. hét | 292. nap | 15:30 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Putyin és Pasinján az orosz-örmény kapcsolatok különlegességét hangsúlyozta
Putyin arról beszélt, hogy Oroszország és Örményország stratégiai viszonya és sokoldalú együttműködése miatt szükség van a legmagasabb szintű találkozókra. Pasinján, aki a labdarúgó világbajnokság csütörtöki megnyitójára érkezett az orosz fővárosba, a kapcsolatok különlegességét hangsúlyozva azt mondta, hogy azok elmélyítésére és kiszélesítésére számít.

A két vezető először Szocsiban, az Eurázsiai Gazdasági Unió vezetőinek május 14-i csúcstalálkozója alkalmából folytatott kétoldalú megbeszélést Szocsiban. A 42 éves Pasinjánt május 8-án választotta miniszterelnökké az örmény parlament vértelen ellenzéki tömegtüntetések hatására. A tiltakozások nyomására elődje, Szerzs Szargszján, aki az államfői székből választtatta meg magát kormányfővé, lemondott, és felbomlott a kormányzó koalíció is.

Oroszország - amelynek katonai támaszpontja van Örményországban - aggályokkal figyelte a személyi változásokat, amelyek más politikai pályára állíthatták volna Örményországot, ám Pasinján biztosítékokat ajánlott fel Moszkvának megígérve, hogy nem szakít a Kremllel.

Putyin és Pasinján több posztszovjet, latin-amerikai és arab ország vezetője társaságában vesz majd részt a Luzsnyiki stadionban a vb megnyitóján.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:13
Címkék: Eurázsiai Gazdasági Unió, Szerzs Szargszján, orosz-örmény kapcsolatok, legmagasabb szintű, labdarúgó világbajnokság, orosz fővárosba,
Kommentek
A macedón elnök nem vesz részt az ország nevének megváltoztatásáról rendezett népszavazáson
határoztak, hogy függetlenné váljanak Jugoszláviától.

A jobboldali Gjorge Ivanov kijelentette: 27 évvel ezelőtt azt támogatta, hogy Macedónia önálló és független állam legyen. Mint mondta, a macedónok kétszer is bizalmat szavaztak neki, és megválasztásával azzal is megbízták, hogy ne engedélyezze a macedón alkotmány megváltoztatását, és "ne fogadjon el olyan javaslatokat, amelyek veszélyeztetnék a macedón nemzeti identitást, valamint a macedón nép, a macedón nyelv vagy a macedón életforma különlegességét".

Felhívta a figyelmet arra, hogy a macedón törvények értelmében senki sem vonható felelősségre azért, mert részt vett vagy nem vett részt egy népszavazáson.

A legnagyobb ellenzéki párt, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) korábban bejelentette, hogy nem bojkottálja a népszavazást, szimpatizánsait pedig arra kérte, hogy szavazzanak lelkiismeretük szerint. Ennek ellenére Hrisztijan Mickoszki pártelnök vasárnap egy ellenzéki
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 19:23
Somlói Juhfark Ünnep tizenhét pincészet boraival
A somlói juhfark bor a szőlőfajta és a termőhely tökéletes találkozásából születik. A Somló egész világon egyedülálló különlegességét a juhfark tudja legszebben megmutatni; és fordítva: a juhfarkra jellemző fajtajegyek a Somlón mutatkoznak meg legszebben. Az eredmény egy sokarcú, a könnyedtől a testesig minden stílusban utánozhatatlan, komplex, ásványos ízvilágú bor - hangsúlyozzák az szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

A Somlói Juhfark Ünnep legtöbb programjának a somlójenői Tornai Pincészet ad otthont. Itt kerül sor a tizenhét pincészet részvételével meghirdetett sétáló kóstolóra, melynek során Somló vezetői borászataitól huszonkilencféle juhfarkot ismerhetnek meg a látogatók.

A rendezvény első workshopja a juhfark eredetét, történetét és a somlói terroirral (termőhellyel) kialakult egyedülálló kapcsolatát vizsgálja, a Fiáth Attila borakadémikus által vezetett kóstoló a legtipikusabb juhfark tételeket keresi, majd ifj. Kamocsay Ákos borász a Tornai Pincészet díjnyertes
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 16:21
A világ egyik legkülönlegesebb utcai színháza
koncepciókon dolgoztak.

A "Szultán elefántja" a történet egy időben utazó lányról szól. (Fotó: Sang Tan | AP):

1993-ban aztán megszületett a "The Giant Who Fell From Heaven" (Az óriás, aki leesett a mennyországból) nevű parádé, amely három napon keresztül egy történetet mesélt el az aktuálisan meglátogatott városban. És amely megszülte a színház talán legnagyobb különlegességét, az óriásokat.

Útban Liverpool felé. (Fotó: Christopher Furlong | Getty Images)

Alkotásaik mind egyszerű, de mégis lenyűgöző történeteket tárnak közönségük elé, méghozzá ingyen. Hol megnevettet, hol hősöket vonultat fel, máskor lenyűgöz vagy meglep. A helyiek mindennapi környezetébe varázsolnak olyan szürreális világot, amely a speciális effektekkel kiegészülve bárki gyermeki
schuro, 2018. július 27. péntek, 07:54
Több mint hatszáz hajót várnak a szervezők az 50. Kékszalagra
tavon.

A Kékszalag időrekordját tartó kétárbocos Fifty-Fiftyre két új orrvitorlát szereltek fel, melyeket a sajtótájékoztató alatt is a tavon tesztelt Józsa Márton. Gémesi Jóka, a csapat vezetője hangsúlyozta, szoros küzdelmet vár, melyben a Fifty-Fifty jó szélben akár közel hatvan kilométer/órás sebességre is képes lehet.

Roland Gäbler olimpiai bronzérmes vitorlázó, a Black Jack kormányosa is kemény versenyre számít, de úgy érzi, gyengébb szél esetén is jól fog menni a hajója. A Kékszalag különlegességét a versenyző abban látja, hogy a hagyományos hajók mellett a legmodernebb technológiák is megjelennek.

Kaiser Kristóf új hajóval, egy szárnnyal szerelt AC-45-össel vág neki a Kékszalagnak. A vitorlás kialakításánál nagy hangsúlyt fektettek az áramlásoptimalizásra.

Roman Hagara és Hans-Peter Steinacher olimpiai, világ- és Európa-bajnok vitorlázók 32, illetve 40 lábas vitorlással állnak rajthoz. A két versenyző 2010-ben már részt vett a Kékszalagon, melyen idén öt-tíz csomós szélre és
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 14:00
Még mindig Zadar
Nem lenne teljes a kép , ha nem emelném ki külön a Tengeri orgonát, amit sehol máshol nem látni és hallani. Szerintem szenzációsA zadari tengeri orgona a rajta megtörő hullámok következtében véletlen, de harmonikus hangokat játszik. Az építészeti különlegességet Nikola Basic tervezte, és 2005. januárjában "nyílt meg".
anyu65, 2018. július 16. hétfő, 23:44
Levendula a kertekben
A levendula fantasztikus illatos virágainak köszönhetően mára a kertbarátok egyik nagy kedvence lett. Ha te is szeretnél levendulát ültetni kertedbe, összegyűjtöttem neked néhány hasznos információt erről a csodaszép mediterrán növényről.

A levendula nem csak gyönyörű szép lila színű virágai miatt lett híres, hanem a fűszeres illatú levelei és az illóolajban gazdag virágai adják különlegességét, amelyeknek az illata már messziről érződik a kertben. Viszont amit mi imádunk azt a kártevők egyenesen utálják, így ahol levendula van ott nincs szúnyog, vagy más kártevő. A levendula egy a Földközi Tenger vidékéről származó mediterrán félcserje, amely szerencsére hazánk klímáján is igen jól érzi magát.

Levendula virág

A levendula fajtái:
Legtöbben a közönséges levendulát ismerik, amelynek több fajtája is létezik, pl. a tömzsi virágú ,,hidcote blue"de ma már egyre több helyen látni fehér
lovaszmarika, 2018. június 14. csütörtök, 18:52
Üdvös megpecsételés a Szentlélekkel
Üdvös megpecsételés a Szentlélekkel

"Aki záloga a mi örökségünknek..." Efézus 1,14

Az, hogy Krisztus a mennyben van, övéi számára biztos záloga annak, hogy magához fogja venni őket. Drága kezességével szerezte ezt az üdvös örökséget, amelyből az örökösök már földi tartózkodásuk idején zálogot kapnak. Ez a zálog a Szentlélek, aki bennük lakozik, és velük marad. A Szentlélekkel való megpecsételtetés a szent keresztség fontos tárgya. Minden igazi hívő megpecsételtetett (Ef 1,13). Ebben a megpecsételtetésben megingathatatlannak lenni, nem egyforma mértékben adatott meg az igazán hívőknek; két különböző dolog megpecsételtnek lenni, illetve arról biztosnak lenni. A Szentírást és annak olvasását, hallgatását használja fel a Szentlélek arra, hogy mint egy tükörben lássuk azt a pecsétet. A sákramentumokkal való élést is arra használja, hogy a kegyeseket biztosítsa arról, hogy a megpecsételtetés a kegyelem szövetsége örökségének záloga.
A megpecsételtség különlegességet ad az illető
kalmanpiroska, 2018. június 11. hétfő, 07:37
Képek, videók
Természet különlegessége
sanci81
2018. május 31. csütörtök, 17:21
Lángok különlegességében
sanci81
2018. május 13. vasárnap, 17:14
Univerzum különlegessége
sanci81
2018. február 22. csütörtök, 17:14
Virágok különlegessége
sanci81
2017. március 01. szerda, 18:32
Csokor különlegessége
sanci81
2017. március 01. szerda, 18:08
Különlegességek
sanci81
2016. május 22. vasárnap, 16:06
Különlegességeim
bananoseva
2010. november 07. vasárnap, 09:23
kulonlegessegek_01_max i.j
etel31
2009. április 19. vasárnap, 11:00
örmény sulyoktáska
aruncus
2014. március 11. kedd, 21:57
kék örmény gyöngyike.jpg
bbbarbara
2014. január 28. kedd, 19:29
Levi örményesi vasútállom
gombasiren
2013. október 18. péntek, 11:57
örmény tüntetők.jpg
agica2004
2012. szeptember 18. kedd, 12:44
ormeny-lobbi-ormeny-di asz
agica2004
2012. szeptember 04. kedd, 18:15
20120904-ormeny-lobbi. jpg
agica2004
2012. szeptember 04. kedd, 18:13
Örmény ortodox templom
mecsery
2012. január 10. kedd, 02:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.