Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 10:57 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bánhidi László
Mindenki Matula bácsival azonosította, és őt ez egyáltalán nem zavarta. A nádasban élő, bölcs remetét tökéletesen alakította, pedig eredendően teológusnak készült, nem sok köze volt a nomád élethez. Bánhidi László a ma Romániához tartozó Szatmárnémetiben látta meg a napvilágot (napra pontosan 112 évvel ezelőtt), az ízes beszéd is ott lett a sajátja. A színészet különösebben nem érdekelte, egy ismerősét kísérte el a Színművészeti Akadémia felvételijére, ám azt hitték, ő is jelentkező. Behívták, elmondattak vele egy verset, majd közölték, hogy fel van véve. Így kezdődött. A II. világháború előtt került Budapestre, már akkor is karakterszínészként számoltak vele. Egy alkalommal az ünnepelt kedvenc, Csortos Gyula nézte ki egy szerepre, a válogatáson azt mondta, az a hegyes orrú kapja a szövegkönyvet (ő volt Bánhidi László). A világháború alatt a fővárosban játszott, de bombatalálat érte a lakását, így egy ideig egy tanyán húzta meg magát a családjával. Az igazi ismertséget aztán a filmszerepek hozták meg számára. Az ifjúsági filmek állandó szereplője lett. Az 1967-ben bemutatott Tüskevár a csúcsra emelte. Kevesen tudják, az író Fekete István egy valós emberről formálta Matula bácsi szerepét, ám az igazi Matula magánéleti tragédiák miatt száműzte magát a természetbe. Akár illúzióromboló is lehet, de a Kis-Balaton helyett a Ráckevei Duna-ágban forgatták a film nagy részét. Nem véletlen, hogy Bánhidi a ma már legendás Indul a bakterházban is szerepet kapott, ott Konc bácsit alakította, Regős Bendegúz talán egyetlen lelki társát. Bánhidi László idős korában is filmezhetett, Bujtor István (sajnos már ő sincs közöttünk) a Balatonnál játszódó verekedős filmjeiben adott lehetőséget neki, nagy tisztelője volt az idős színésznek. Bánhidi László a magánéletéről keveset beszélt, a felesége mellett élte le az életét, egy fia és egy lánya született. A lánya hosszú évekkel ezelőtt azt nyilatkozta, Bánhidi remek apa volt, sokat törődött velük. Matula bácsi - bocsánat, Bánhidi László - 1984-ben, 78 éves korában hagyott itt minket. Soha nem állt sorba díjakért, habár több mint ötven évet volt színész, egyetlen kitüntetést, szakmai elismerést nem kapott. Persze tudta ő, a legnagyobb elismerést megkapta. Ő volt Matula, több százezer kisgyerek fogadott nagyapja
lenke1964, 2018. március 13. kedd, 19:19
Címkék: Bánhidi László, Mindenki Matula, Színművészeti Akadémia, Csortos Gyula, Fekete István, Ráckevei Duna-ágban,
Kommentek
Férfi kézilabda vb-selejtező - Faluvégi Rudolf kikerült a keretből
A magyar szövetség honlapjának keddi beszámolója szerint a balátlövő azért nem tudja vállalni a felkészülést és a játékot, mert a szezon közben megműtötték a sérült vállát, és azóta sem játszott mérkőzést.

Faluvégi egyeztetett Ljubomir Vranjes szövetségi kapitánnyal, és jelezte, hogy a válla még nem alkalmas a játékra, így nem tud hazautazni a siófoki edzőtáborba és a mérkőzésekre.

Még egy változás történt a vasárnap kihirdetett keretben: csatlakozott a Budakalász balszélsője, Bohács Sándor.

A magyar csapat június 9-én, szombaton 20 órától lép pályára Koperben, majd június 13-án, szerdán 19 órától fogadja Veszprémben a szlovénokat. A párharc győztese vehet részt 2019 januárjában a dán-német közös rendezésű világbajnokságon, amelynek győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

Az olimpiai kvalifikáció következő versenye a 2020-as, immár 24 csapatos norvég-osztrák-svéd közös rendezésű Európa-bajnokság, amelynek győztese részt vehet
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 22:42
Áder János tiszteletvacsorán fogadta a közelmúlt legsikeresebb sportolóit
Magyarország első téli olimpiai bajnokait, azaz a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjait és Magyarország első atlétikai világbajnokát, a súlylökő Márton Anitát látta vendégül.

A vacsorán részt vettek a sporttörténelmi sikerek kovácsai, azaz a versenyzők - köztük a gyorskorcsolyás tartalék Oláh Bence is - és az edzők, így Eperjesi László, aki Márton Anita felkészülését irányítja, továbbá a gyorskorcsolyázókat felkészítő Bánhidi Ákos és a kínai Csang Csing, ismertebb nevén Lina. Utóbbi késő délután landolt Budapesten, így késett a vacsora elejéről.

A sportolók 18.30 után néhány perccel a Mária Terézia-szalonban találkoztak az államfővel, aki aperitiffel kínálta őket. Néhány perces beszélgetés után Áder János megmutatta a kilátást a Sándor-palota teraszáról, ahol Liu Shaolin Sándor készített egy fotót az egész társaságról.

A vacsorát a Kék-szalonban, egy kerek asztalnál szolgálták fel. Áder János elmondta: a
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 19:43
Férfi kézilabda Eb - Harsányi Gergely nem tagja a szűkített keretnek
A 36 éves játékos 2004-ben és 2012-ben is tagja volt az olimpiai negyedik helyezett nemzeti csapatnak, és szerepelt 2009-ben a világbajnoki hatodik, idén januárban pedig a hetedik helyen végzett válogatottban is.

Az előző világverseny, a januári, franciaországi vb után Nagy László, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter és Zubai Szabolcs is lemondta a válogatottságot, Nagy Kornél nem kíván szerepelni a kontinenstornán, Faluvégi Rudolf és Győri Mátyás pedig sérült.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány szombaton nyilvánosságra hozott kerete 18 nevet tartalmaz, közülük 16-an léphetnek pályára az Európa-bajnokságon. A szűk keretet január 12-én kell megneveznie a svéd edzőnek, aki ezt követően a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal cserélhet.

A magyar csapat keddtől készül ismét együtt, majd szombaton, illetve január 8-án, hétfőn Svédország vendégeként barátságos mérkőzést játszik.

Az Európa-bajnokságon a magyar válogatott a
velemenyezd, 2017. december 30. szombat, 14:02
Az Év sportolója 2017 - Az edző jelöltek
Hosszú Katinka edzője és férje tavaly nagy fölénnyel végzett az élen Dárdai Pál és Kulcsár Győző előtt, s ezúttal is a tíz jelölt között található.

Az M4 Sport-Az Év Sportolója 2017 díjátadó gálára élő televíziós közvetítés keretében 2018. január 11-én, csütörtökön 19.30 órától kerül sor.Az M4 Sport Sportreggeli adásában péntekig ismerteti a kategóriák jelöltjeit.

Az Év edzője szavazás jelöltjei:Bánhidi Ákos (rövidpályás gyorskorcsolya)Cseh Sándor (vízilabda)Eperjesi László (atlétika)Fábiánné Rozsnyói Katalin (kajak)Gárdos Gábor (vívás)ifj. Tomhauser István (atlétika)Ivkovics Sztojan (kosárlabda)Ambros Martin (kézilabda)Sávolt Attila (tenisz)Shane Tusup (úszás)

Az Év fogyatékos edzői, jelöltek:Beliczay Sándor (kerekesszékes vívás)Csamangó Attila, Győrfi Tamás (kajak-kenu)Erdei Péter (kerekesszékes vívás)Ecseki Dániel (atlétika)Feczer Viktor (kerekesszékes vívás)Kelemen Zsuzsa (műkorcsolya)Milos Imre (asztalitenisz) Pintér István (padlóhoki)Soltész István (bowling)Székely
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 08:01
Férfi kézilabda Eb - Ljubomir Vranjes kihirdette bő keretét
Az Eb honlapján megjelent, 28 nevet tartalmazó listáról kerül ki az a 16 játékos, akik pályára lépnek majd a kontinenstornán. A szűk keretet egy nappal a nyitómeccs előtt, január 12-én kell megneveznie a svéd szakembernek, aki ezt követően a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is kétszer-kétszer cserélhet.

Az Európa-bajnokságot január 12. és 28. között rendezik, a magyar válogatott a varasdi D csoportban Dániával, Spanyolországgal és Csehországgal találkozik. A kvartettből az első három helyezett jut a középdöntőbe.

A magyar válogatott 28 fős kerete:

----------------------------------Kapusok: Bartucz László (Csurgó), Borbély Ádám (Wisla Plock, Lengyelország), Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)Jobbszélsők: Fekete Bálint (MOL-Pick Szeged), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Hornyák Péter (Balatonfüred), Országh Ádám (Dabas), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya)Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt
velemenyezd, 2017. december 05. kedd, 20:28
Bartók Donát is bekerült Ljubomir Vranjes első keretébe
A 21 éves játékos még nem lépett pályára a felnőtt válogatottban.

A 2016 januárjában rendezett lengyelországi Európa-bajnokság után most tér vissza a csapatba Faluvégi Rudolf, aki nyár óta a francia HBC Nantes kézilabdázója.

Az együttesnek hosszú idő után nem tagja a korábbi csapatkapitány, Nagy László, aki hétfőn jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a nemzeti csapat húsztagú kerete október 23-tól egy hétig gyakorol együtt Győrben, de edzőmérkőzést nem játszik. Ez lesz a felkészülés első állomása a januári, horvátországi Európa-bajnokság előtt.

Ljubomir Vranjes munkáját az ugyancsak svéd Björn Sätherström segíti másodedzőként, a kapusokkal pedig Szathmári János foglalkozik.A magyar férfiválogatott kerete:

kapusok:Borbély Ádám (Wisla Plock, lengyel), Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)

jobbszélsők:Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Hornyák Péter (Balatonfüredi
velemenyezd, 2017. október 11. szerda, 13:52
Férfi kézilabda Eb-selejtező - Sikerükkel kijutottak a magyarok
kontinenstornája, a magyar együttes csak kétszer, 2000-ben és 2002-ben maradt le róla.

A selejtezősorozatban az utolsó mérkőzésüket vasárnap Veszprémben a hollandok ellen játsszák a magyarok. Azon a találkozón búcsúzik a távozó spanyol szövetségi kapitány, Javier Sabaté.

Eredmény:

férfi Eb-selejtező, 1. csoport, 5. forduló:Lettország-Magyarország 23-35 (9-15)------------------------------------a magyar gólszerzők: Vilovski 7, Juhász Á. 6, Győri, Lékai 4-4, Iváncsik T. 3, Bodó, Schuch, Tóth A., Bánhidi 2-2, Ancsin, Szita, Fekete 1-1

A hazaiaktól a Bajnokok Ligája-győztes Vardar Szkopje csapatához igazolt átlövő, Dainis Kristopans, a vendégek keretéből pedig Nagy László hiányzott.

A magyar együttes meglepően későn, a kilencedik perc végén szerezte első gólját. Ancsin Gábor találata után sem tudott ziccereket kidolgozni a vendégcsapat, a távoli átlövéseket pedig rendre hárította Raitis Purins kapus (4-2).

A januári világbajnokságon negyeddöntős magyarok ezt követően lendületbe
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 20:35
Képek, videók
banhidi_petra_es_czene _at
klarcsika
2011. november 06. vasárnap, 07:22
Bánhidi Vivien,szinésznö,
farkas1945
2010. november 03. szerda, 14:33
BÁNHIDI MÁRTA.
tothbela1948
2009. április 02. csütörtök, 15:22
Az élethez türelem kell..
kkm
2017. május 23. kedd, 14:34
Hymnus az élethez 01.jpg
chillik
2017. február 15. szerda, 06:34
Hymnus az élethez 02.jpg
chillik
2017. február 15. szerda, 06:33
Nemes szép élethez
tnemarika
2016. április 22. péntek, 17:52
Kulcs a megbékélt élethez
sacimama
2015. május 16. szombat, 01:36
nemes_szep_elethez___. jpg
menusgabor
2015. január 05. hétfő, 22:14
Hét szabály az élethez...
pacsakute
2013. szeptember 04. szerda, 20:52
A nems szép élethez....jp
pacsakute
2013. február 23. szombat, 22:58
A nemes szép élethez....j
pacsakute
2012. december 23. vasárnap, 19:11
4 az élethez öröm is kell
lovaszmarika
2012. november 16. péntek, 17:13
a nemes szép élethez
puszatlaj
2012. november 02. péntek, 15:16
Az élethez néha kell
tnemarika
2012. október 28. vasárnap, 06:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.