Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 14:45 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Evezős vb - Döntős a magyar kormányos kettes
A kormányos nélküli kettesek között tavaly Európa-bajnok és olimpiai-9. Juhász, Simon kettős keddi reményfutamában második lett a németek mögött, s mivel az első négy továbbjutott, magabiztosan került a legjobb hat közé.

A Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter és Krpesics Péter alkotta könnyűsúlyú kvartett, amely két számban is indul a vb-n, négypárban már a második pályáját húzta kedden, s remek versenyzéssel harmadik lett, ami azt jelenti, hogy csütörtökön ott lesz a középdöntőben, a legjobb 12 között. A csapat négyesben már döntős - szerdán csak egy úgynevezett pályabeosztó futamot húz le -, mert itt mindössze hat hajó nevezett.

A könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben érdekelt Szigeti Roland és Forrai Dávid is reményfutamban szállt vízre a vb harmadik napján, de nekik Juhászékkal ellentétben nem jött össze az A döntő, miután csupán egy riválisukat tudták megelőzni, s az ötödik helyen értek célba - a nemzetközi szövetség eredményközlője alapján. Ők pénteken a B fináléban evezhetnek majd.

A könnyűsúlyú egypárban éremesélyesként versenyző Galambos Péter szerdán a negyeddöntőben (a legjobb 24 között) száll vízre.

A magyar érdekeltségű finálékat pénteken, illetve vasárnap rendezik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. szeptember 26. kedd, 19:01
Címkék: Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter, Krpesics Péter, Szigeti Roland, Forrai Dávid,
Kommentek
Evezős vb - Ötödik lett a könnyűsúlyú férfi négyes
A csapat két számban is indult a vb-n, korábban könnyűsúlyú négypárban a 11. helyen zárt. Négyesben egy bemutató, úgynevezett pályabeosztó futam után csak döntőt kellett húznia, miután ebben a számban csupán hat hajó nevezett. A vasárnapi versenyt az olaszok nyerték az oroszok és a németek előtt, a magyarok jóval a negyedik kínaiak mögött, de tisztán az utolsó amerikaiak előtt értek a célba - a nemzetközi szövetség honlapja alapján.

A paraevezősök között Lőrincz Krisztina 8., Pető Zsolt pedig 14. lett, mindketten a PR1-es kategóriában küzdöttek.

A magyar küldöttség egy aranyéremmel zárta a floridai vb-t: a Simon Béla, Juhász Adrián duó - Kolláth Vandával kiegészülve - pénteken nyerte meg a kormányos kettesek versenyét. A további egységek közül a könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben érdekelt Szigeti Roland és Forrai Dávid a hetedik helyen végzett, Galambos Péter (könnyűsúlyú egypár) pedig 11. lett.

Eredmény:

férfi könnyűsúlyú négyes,
velemenyezd, 2017. október 01. vasárnap, 17:23
Evezős vb - Aranyérmes a magyar kormányos kettes
lett első. A kormányos kettes szám nem szerepel az olimpiai programban.

Érdekesség, hogy a döntős mezőnyben egyedül a magyarok kormányosa volt női versenyző.

A pénteki versenynapon további három magyar egység a B fináléban szállt vízre, közülük a könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben érdekelt Szigeti Roland és Forrai Dávid teljesített a legjobban, ugyanis megnyerte futamát, így összesítésben a hetedik helyen végzett. A tavaly ezüstérmes Galambos Péter (könnyűsúlyú egypár), valamint a Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter és Krpesics Péter alkotta könnyűsúlyú négypár egyformán ötödikként ért célba a "kisdöntőben", így a 11. helyen zárta a vb-t.

A magyar kvartettre vár még egy verseny vasárnap, a zárónapon, amikor könnyűsúlyú négyesben méreti meg magát. Ebben a számban éppen egy döntőnyi, azaz hat hajó nevezett.

Eredmény:

férfi kormányos kettes, világbajnok:

------------------------------------ Juhász Adrián, Simon Béla, kormányos: Kolláth Vanda (Magyarország) 6:54.800
velemenyezd, 2017. szeptember 29. péntek, 18:23
Evezős vb - Galambos és a férfi könnyűsúlyú négypár is B döntős
visszaesett. Féltávnál már csak negyedik, 1500-nál pedig ötödik volt, és végül hatodikként, utolsóként ért a célba - a nemzetközi szövetség eredményközlője alapján.

A magyar evezős idei formája rendkívül biztató volt, így éremesélyesként érkezett Floridába: a világkupa-sorozat mindhárom 2017-es versenyén az első három között zárt - Belgrádban nyert, Poznanban második, Luzernben pedig harmadik volt -, míg a csehországi Racicében rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmet akasztottak a nyakába.

A Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter és Krpesics Péter alkotta könnyűsúlyú kvartett - amely két számban is indul a vb-n - négypárban ugyancsak a fináléba jutásért szállt harcba csütörtökön, de Galamboshoz hasonlóan nekik sem termett babér: középdöntős ötödik helyük a B döntőt jelenti. A csapat négypárban pénteken fejezi a be a vb-t, négyesben pedig - ahol mindössze hat hajó nevezett - vasárnap evez majd a fináléban.

A Juhász Adrián, Simon Béla duó a kormányos Kolláth Vandával kiegészülve már kedden
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 17:33
Evezős vb - Galambos Péter a legjobb 12 között
eredményközlője alapján Galamboson és Matthew Dunhamen kívül még a mexikói Alexis Lopez Garciának sikerült a továbbjutás.

A magyar evezős idei formája rendkívül biztató: a világkupa-sorozat mindhárom 2017-es versenyén az első három között zárt - Belgrádban nyert, Poznanban második, Luzernben pedig harmadik volt -, a csehországi Racicében rendezett Európa-bajnokságon pedig ezüstérmet akasztottak a nyakába.

Galambos középdöntőjét csütörtökön rendezik, s ekkor száll vízre a fináléba kerülésért a Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter és Krpesics Péter alkotta könnyűsúlyú kvartett is, amely két számban is indul a vb-n. A csapat négypárban előcsatározásokra kényszerül, míg négyesben már döntős, mert itt mindössze hat hajó nevezett.

A Juhász Adrián, Simon Béla duó - a kormányos Kolláth Vandával kiegészülve - már kedden bejutott a kormányos kettesek pénteki döntőjébe, s az is eldőlt, hogy a könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben érdekelt Szigeti Roland és Forrai Dávid pénteken a B fináléban
velemenyezd, 2017. szeptember 28. csütörtök, 07:18
Evezős vb - A reményfutamban folytatja a magyar férfi könnyűsúlyú négypár
A vb honlapja szerint a Fiala Balázs, Tamás Bence, Csiszár Péter, Krpesics Péter összetételű hajó szinte végig a negyedik helyen haladt a hétfői előfutamban, de végül sikerült megelőznie az ausztrál egységet. A 6:06.41 perces időt teljesítő magyar csapat így is több mint két másodperccel a második kínaiak mögött ért célba.

Az elődöntőbe a kínaiak mellett az első helyezett olaszok jutottak.
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 16:43
Evezős vb - Galambos negyeddöntős, két egység reményfutamba került
Az első napon, vasárnap öt futamot rendeztek ebben a számban, a magyar induló a negyedikbe került, ahol a szlovén Rajko Hrvat mögött másodikként ért célba. A kiírás szerint futamonként az első négy került a negyeddöntőbe, a többi pedig reményfutamban száll legközelebb vízre.

A 31 éves váci sportoló éremesélyesként utazott ki, mivel korábban nyert már két-két ezüst- (2012, 2016) és bronzérmet (2010, 2013) a vb-ken, s idei formája is biztató. A világkupa-sorozat mindhárom 2017-es versenyén az első három között zárt - Belgrádban nyert, Poznanban második, Luzernben pedig harmadik volt -, míg a csehországi Racicében rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmet akasztottak a nyakába.

Vasárnap még két magyar egység szállt vízre. A normálsúlyú kormányos nélküli kettesek között tavaly Európa-bajnok és olimpiai-9. Juhász Adrián, Simon Béla kettős ezúttal Kolláth Vandával kiegészülve kormányos kettesben versenyez, és első pályáján harmadik lett három indulóból. Ebben a számban csak két futamot rendeztek,
velemenyezd, 2017. szeptember 24. vasárnap, 17:48
Evezős vk - Galambos Péter bronzérmes Luzernben
A nemzetközi szövetség honlapjának tudósítása alapján a magyar versenyző jól kezdett a szombati döntőben, féltávig vezetett, a hajrában azonban ketten is - a lengyel Artur Mikolajczewski és az Európa-bajnok svájci Michael Schmid - megelőzték, így ezúttal harmadikként ért célba.

A világbajnoki ezüst- és bronzérmes, 30 éves váci sportoló május elején megnyerte a belgrádi vk-versenyt, majd május végén második lett a racicei Európa-bajnokságon, június közepén pedig a poznani vk-n szerzett ezüstérmet.

A Luzernben vízre szállt további magyar egységek közül a Fiala Balázs, Tamás Bence, Krpesics Péter, Csiszár Péter összeállítású férfi könnyűsúlyú négypár a 10., Pétervári-Molnár Bendegúz (egypár) a 19., míg a Matheisz József, Papp Gergely kettős (kétpár) a 21. helyen végzett.
velemenyezd, 2017. július 08. szombat, 17:03
Képek, videók
SZKT Dénes Balázs.jpg
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:12
SZKT-Balázs Ildikó-élt 54
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:11
dzsudzsak-balazs.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:45
dzsudzsak-balazs1.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:44
dzsudzsak-balazs-sajot aje
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:41
balázs névv.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:20
SZKT-Dénes Balázs 3-as vá
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 20:04
balázs áldás_böjte atya.j
maroka
2018. február 07. szerda, 11:22
balázs név.jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:33
balázs áldás0203.jpg
maroka
2018. február 06. kedd, 11:31
szent_balazs.jpg
dorotea55
2018. február 04. vasárnap, 12:50
Horváth Bence Tamás M.o.-
bekefiiskola
2011. június 23. csütörtök, 19:30
Erika, Tamás, Bence, Dorc
vasledi
2010. november 07. vasárnap, 15:25
Tamás-Bence
meskete-csillagvirag
2008. szeptember 22. hétfő, 22:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.