Belépés
2018. október 19. péntek | 42. hét | 292. nap | 05:17 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meggyes zebraszelet
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

1 üveg magozott meggybefőtt
8 tojásfehérje
200 g porcukor
250 g finomliszt
200 ml olaj
140 g natúr joghurt
50 g kakaópor
100 g ét vagy tejcsoki
2 cs vaníliás cukor

Tetejére:

3 tojásfehérje
100 g porcukor

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A csokit apróra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd az egészet kemény habbá verjük.

Ekkor alacsony fokozaton beledolgozzuk a joghurtot és 150 ml olajat, majd elkeverjük.

200 g lisztet lazán beleforgatunk. A kész masszát elfelezzük.

Az egyik felébe beledolgozzuk a csokit. A maradék 50 g lisztet elkeverjük a kakaóporral és a másik masszába keverjük, majd lazítjuk a maradék 50 ml olajjal.

A kétféle masszát felváltva belekanalazzuk a tepsibe, majd a tetejét bőven megszórjuk meggyel.

Előmelegített sütőbe tolva 30 percig sütjük.

Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és a még meleg sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd a sütőt 160 fokra mérsékelve még 10-15 percig sütjük (amíg a teteje szép aranybarna nem lesz).

Miután teljesen kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Link
bkisseva, 2018. január 12. péntek, 14:46
Címkék: 20*30 cm-es, tepsit sütőpapírral, csokit apróra, meggyet lecsepegtetjük, csipet sóval, vaníliás cukrot,
Kommentek
Szeretném veletek megosztani azt...
amit már kipróbáltam és gyakorlatban jól működik nálam ! Ezt házilag elkészítheted és sokkal olcsóbb mint amit boltban veszünk. A zserbóra már régóta készítem ezt a csokibevonót , most viszont egy olyan süteményt készítettem amire fehér csokoládé is szükséges lett volna ha én nem felejtem el:-)) Már egyszer ezt is kipróbáltam most ismétlés következett!

Egy csokorba szedtem hogy egy 20x30 cm tepsiben készült süteményre milyen mázat lehet készíteni és miből:
Étcsokoládéhoz:2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaópor, 4 dkg vaj/margarin.
Fehér csokoládéhoz: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál tejpor, 4 dkg vaj/margarin.
Tejcsokoládéhoz: 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál tejpor, 4 dkg vaj/margarin.
Elkészítésük: Mind a három esetben hasonló: a cukrot és a vizet feltettem kis edénybe főni, mikor már felolvadt a cukor akkor tettem hozzá a vajat addig a tűzhelyen hagytam még a vaj felolvadt ekkor levettem a
suzymama, 2018. szeptember 30. vasárnap, 16:53
Sajtos, köménymagos rudacskák
Sajtos, köménymagos rudacskák

Hozzávalók:

30 dkg liszt
22 dkg margarin, vagy 16 dkg zsír
2 dkg élesztő
1 egész tojás
½ cukor

kevés tej

Köménymagoshoz:

ízlés szerint köménymag


Sajtoshoz:

20 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:

Az élesztőt ½ dl langyos tejben ½ dkg cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, tojást, sót, kevés tejjel összegyúrjuk. Nem szabad lágynak lennie. Ceruzavastagságúra kinyújtjuk, 8-10 cm-es rudakra vágjuk. Felvert egész tojással megkenjük.

Köménymagoshoz sóval, köménymaggal megszórjuk, a sajtoshoz reszelt sajttal.

A sütőlemezen 2-3 cm-re rakjuk egymástól. Középmeleg sütőben világosbarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

2017. december 29.
kohlinka, 2018. szeptember 27. csütörtök, 15:09
balatoni habos mogyorós !
Mogyorós habtészta:
1 db 23 cm-es tortaformához
110 g törökmogyoró liszt
90 g cukor
170 g egész tojás
40 g tojásfehérje
25 g cukor
50 g pörkölt tört törökmogyoró
50 g mogyorósra pirított vaj
485 g nyers tészta + 50 g tört mogyoró / karika kisülve 480 g
Technológia: A vajat mogyorósra pirítjuk. A mogyoró lisztet, cukrot, egész tojást, kihabosítjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük. A mogyoró lisztes felvert alapból egy keveset kiveszünk, és a mogyorósra pirított vajjal elkeverjük. A maradék alapot a felvert fehérjével elkeverjük, hozzá adjuk a vajas részt, és karikába töltjük. Tört pörkölt mogyoróval megszórjuk.
Sütés: 180 fok 18-20 perc

Mogyorós streuzel alap
30 g vaj
32 g barna cukor
60 g törökmogyoró liszt
0,5 g Fleur de Sel (francia sóvirág, szükséges törni, ha nagyon nagy szemű)
Technológia: Keverőgépben vagy keverőtálban az összes alapanyagot összegyúrjuk, lehűtjük. Hűthetjük
ibolya58, 2018. augusztus 26. vasárnap, 12:50
Érdekes tények a világ minden tájáról
mossa.

Egy átlagos atka hosszúsága 420, szélessége kb. 300 mikrométer. Ez a mikroszkopikus parazita elbírja saját súlyának az 1180-szorosát, ami olyan, mintha egy ember 82 tonna súlyt cipelne.

Nem ritka eset, hogy a vakond egy nap alatt több mint egy kilométer hosszúságú járatot ás, mégpedig hihetetlen sebességgel. Normál talajviszonyok mellett percenként kb. 30 cm-t halad előre.

Hatalmas mérete miatt az állatvilágban a kék bálna szervei a legnagyobbak. A kék bálna nyelve körülbelül 2,7 tonna tömegű. Szája a megnyúlt barázdákkal együtt képes 90 tonna táplálékot és vizet befogadni. Az összes állat közül ennek a bálnának van a legnagyobb szíve, átlagosan
schuro, 2018. augusztus 26. vasárnap, 07:01
Meggyes, zselés kocka
5 tojás
5 ek. cukor
5 ek. liszt
1 mk. sütőpor

1 üveg meggybefőtt, a levével együtt
fél csomag zselatinpor

20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
10 dkg liszt
2 cs. vaníliás cukor
2 tojás sárgája
3 dl tej

A meggyeket kettőbe vágtam, a zseléport forrásig kevertem 1 dl vízzel egy edényben, majd hozzáöntöttem a meggyet a levével együtt, így is forrásig melegítettem. Egy 20x30 cm-es tepsit kibéleltem folpack fóliával, így öntöttem bele a meggyzselét. Amikor kihűlt, hűtőbe tettem. Másnapra megdermedt, lehűt, kiborítottam egy tálcára. Ebben a tepsiben sütöttem meg a piskótát, 5 tojásból. Én együtt verem fel a tojások sárgáját és a fehérjét géppel a cukorral, amikor sűrű massza, óvatosan hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, közepes hőmérsékleten sütöm. Miután a piskóta kihűlt kettévágtam, megkentem a vaníliakrém egyharmadával, rácsúsztattam a zselét, amit előtte középen kettévágtam és két darabban tettem rá a krémre, mert így
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:28
Málnás csokoládés joghurttorta
Málnás csokoládés joghurttorta


Hozzávalók (25 cm-es tortaforma):

Brownie:

100 g tej/étcsoki
110 g vaj
220 g cukor
80 g liszt
30 g kakaó(keserű!)
1 ek vaníliaaroma
2 db tojás
1/2 kávéskanál sütőpor

Krém:

640 g natúr joghurt
80 g fehér csokoládé
230 g cukor
28 g vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1 cs habfixáló
200 g málna
8 db lapzselatin

Málnazselé:

120 g málna
6 ek cukor
5 g zselatin
2 ek víz

Csokikrém:

100 g tejcsokoládé/étcsokoládé
10 g vaj
95 g Meggle cukrászhab (habtejszín)
(ha tejcsokoládéval készül, akkor 5 g zselatin+2 ek víz)

Elkészítése:

Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk
irmus, 2018. július 31. kedd, 14:22
Emeletes, habos szelet
héja
fél citrom leve (vagy ízlés szerint)
1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
Vaníliás krém:
2 cs hidegen keverhető vaníliás pudingpor
5 dl tej

Tetejére:
2,5-3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
tortadara vagy csokiforgács

Elkészítése:

Alap:

A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.

Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.

Túrókrém:

A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.

A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet.

A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra, majd hűtőbe tesszük.

Vaníliás krém:

A
aranyag, 2018. július 27. péntek, 19:10
Pudingkrémes epertorta
öntsük rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem.)

Egy sütőpapírt szórjunk meg liszttel, majd a megsült tésztát a sütőből kivéve rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a tésztáról, és nedves konyharuhával takarjuk le. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, vágjunk ki belőle 2 db 20 cm-es kört.
Töltelék készítése:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a pudingos-cukros tejet, és kevergetve főzzük sűrűre. Ezután teljesen hűtsük ki.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a teljesen kihűlt pudinggal.
Összeállítás:

Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele az egyik piskótalapot. Ezután
vorosrozsa66, 2018. július 25. szerda, 20:51
Képek, videók
zebraszem.bmp
agica2004
2007. október 31. szerda, 11:47
Fuge__6_honapos_47_cm_ es_
charlotteani
2016. november 03. csütörtök, 19:16
20cm-es hib virág.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 09. hétfő, 06:31
15cm - es csontváz.jpg
megyerimihaly
2013. június 10. hétfő, 21:53
Mini rózsák 6 cm-es cseré
skoperdane
2013. március 04. hétfő, 17:16
harang 9cm -es
tina64
2011. december 16. péntek, 18:10
15cm -es angyal
tina64
2011. december 16. péntek, 18:08
Baby harang 5cm-es
tina64
2011. december 16. péntek, 18:08
tom_es_jerry_tanyer_23 _cm
margoboszi
2011. július 31. vasárnap, 15:57
30 cm-es avokádó 6 levéll
rozsmalom
2011. június 08. szerda, 08:34
6 LEVÉLŰ, A 30 CM-ES AVOK
rozsmalom
2011. június 08. szerda, 08:32
csibék 35x35 cm-es
zsofi-0502
2011. április 15. péntek, 11:18
sütőpapir helyett
iraziviki
2009. július 25. szombat, 15:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.