Regisztráció  Belépés
2017. április 30. vasárnap | 17. hét | 120. nap | 18:37 | Katalin, Kitti
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ugye, szerintetek is döbbenetesen szép...?
...A KÉT nyakas f@szkalapnak!:

● A MÉHEKNEK ÖSSZETETT SZEMÜK van! — Amellett a szemük, ÉRZÉKELI az ULTRAIBOLYA SUGÁRZÁST!
▪ A méhek a fehér virágokat is SZÍNESNEK látják! A fehér szín ugyanis, összetett szín: a piros, sárga és kék teljes keveréke. Tehát egy, az ember számára fehér színűnek látott virág, valójában ÁRNYALATOK összessége! (ÉRTITEK a "valójában" kifejezés értelmét?...) Az ultraviola sugárzás pedig más-és-más módon verődik vissza egy fehér virág különböző árnyalatú szegmenseiről, a méhek pedig ÉRZÉKELIK ezeket a fehér-árnyalatokat!...)

Kérdés: Manipulálják a méhek az általuk látott világot?
Válasz: NEM! — Csak TELJESEN MÁSKÉNT látják azt, mint az ember! De!... De UGYANAZT A VILÁGOT látják!
Ha úgy tetszik: többszörösen osztott leképezésű, ULTRAVIOLA-SZÍNSZŰRŐS(!) szemmel látják a világot — MANIPULÁLÁS NÉLKÜL!...

És EZ a lényeg!
Lásd még, ITT: http://www.mimicsoda.hu/cikk.php?id=1338

...'vetkező...

● A SASOK szintén különleges szemmel látják a világot! — Egyrészt, szemük szintén ÉRZÉKENY az IBOLÁYNTÚLI SUGÁRZÁSRA, másrészt ,,látják" a POLARIZÁLT FÉNYT IS!
▪ A sasok (és a legtöbb madár) szemének receptorai 4 SZÍNT KÉPESEK ÉRZÉKELNI (és azok keverékéből ,,állítják elő" ,,színpalettájukat"), ellentétben a főemlősökkel és az emberrel, akik trikromatikus látásúak!
▪ A polarizált fény érzékelése például lehetővé teszi a madarak számára, hogy akár több tucat méter magasról is a VÍZFELSZÍN ALÁ lássanak! (Jó az, ha halat akarsz fogni...)
▪ A sasok szemének látás-élessége olyan fokú, mint ha az ember 6x-os nagyítású távcsőbe nézne!

Kérdés: Manipulálják a sasok (és általában a madarak) az általuk látott világot?
Válasz: NEM! — Csak TELJESEN MÁSKÉNT látják azt, mint az ember! De!... De UGYANAZT A VILÁGOT látják!
Ha úgy tetszik: ,,távcsöves" + ultraviola-színszűrős + polarizált fény-érzékeny szemmel látják a világot — MANIPULÁLÁS NÉLKÜL!...

És EZ a lényeg!

Úgyhogy, két nyakas f@szkalap!: ADJÁTOK FEL, mert HÜLYESÉGET MANTRÁZTOK!

(A fentiek értelmében, még egy fénykép utólagos színvilágának, vagy akár képélességének megváltoztatása — mondjuk. Photo Shop-al — sem manipulálás! Csak akkor beszélhetünk manipulálásról, ha A KÉP TARTALMA [mondjuk, a Mount Fitz Roy formája, vagy a Laguna Torre alakja] volna megváltoztatva!)

ADJÁTOK FEL, mert HÜLYESÉGET MANTRÁZTOK!
foxworkinspace, 2017. március 21. kedd, 02:25
Címkék: Csak TELJESEN MÁSKÉNT, Photo Shop-al, Mount Fitz Roy, Laguna Torre, fehér virágokat, fehér szín,
Kommentek
Alan Gilbert és a New York-i Filharmonikusok a Müpában
"Ki merem jelenteni, hogy Bartók Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című darabja a 20. század legnagyobb zenéje, profán mesterműve és nagyon határozott üzenete van, csakúgy, mint Mahler IV. szimfóniájának. Ez a német szerző legnemesebb szimfóniája. A Bartók-mű egy döbbenetesen drámai útra viszi a hallgatót és ehhez valódi kontraszt kellett, amire Mahler szimfóniái közül a hatodik például egyáltalán nem lett volna alkalmas, de ez a két ikonikus darab egymás tökéletes ellentéte" - fogalmazott a műsoron szereplő művekről Alan Gilbert a Bartók Rádiónak adott interjúban.

Hozzátette: a koncertműsorok összeállítása az egyik legkedvesebb feladata. "Alapvetően fontos, hogy igazán nagyszerű darabok kerüljenek egymás mellé egy hangversenyen és ebben az esetben biztosan erről van szó" - jegyezte meg.

Alan Gilbert beszélt arról is, hogy nem gondolkozott még igazán azon, milyen érzésekkel hozza el Bartók Béla hazájába a Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című darabot.

"Ami
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 07:55
Ugye, szerintetek is döbbenetesen szép...?
...#69-es! Részedről MÁSODSZOR bukott ki a szög a zsákból! — Neked BÁRMI ,,manipulált" lenne, csak, mert dafke!...
(Hülye vagy? — IGEN!)

Egyrészt, a Kérdés NEM így szól, hogy asszongya: Ugye szerintetek is döbbenetesen manipulált ez a kép?, hanem így: Ugye, szerintetek is döbbenetesen szép...?
A te belépőd erre az volt, hogy: Szar az egész, mer' manipulált!...
De ki a f@szt érdekel?... — Az az érdekes, hogy DÖBBENETESEN SZÉP!
Te azonban — mint egy hülyegyerek —, belerondítottál a baromságoddal!
Szíved joga, de attól még lejárattad magad... :))

Miért is?
Azért, mert...
● Amikor a sas 200 méter magasról kiszaszerolja a hegyipatak vízfelszíne alatt 50 centiméternyire úszó pisztrángot — mivelhogy a szeme az emberi szemmel ellentétben, érzékeli a polarizált fényt is —, akkor ő KIBŐVÍTETT valóságot érzékel!
● Ám attól, mert az ember hasonló magasságból nem lesz képes segédeszköz nélkül
foxworkinspace, 2017. március 23. csütörtök, 03:00
Liszt Ferenc: Via Cruci - wikipedia
tematikus szállal kapcsolódnak egymáshoz. Az egyik ilyen zenei téma Krisztus kínjainak jelképe (ennek megfelelően a bevezetésen kívül minden tételben előfordul), egy bachi jellegű témamag (Liszt egy alkalommal a b-a-c-h hangokat is felidézi). A másik többször, több tételben visszatérő téma a szenvedésében az égre felnéző Krisztust jelképezi, a Vexilla regis gregorián himnusz részlete. A harmadik téma Liszt által már a Krisztus-oratóriumban is feldolgozott Stabat mater szekvencia. A Via crucisban Liszt döbbenetesen modern harmóniai megoldásokat alkalmazott: a tonalitást szétfeszítve alkalmazza a tizenkétfokú kromatikus hangsor teljes hangkészletét, alkalmazza az oktávot hat egyenlő nagyszekundra osztó egészhangú skálát, a két bővített szekundot tartalmazó magyar (vagy cigány) moll hangjait, olyan hangközszűkítő-tágító megoldásokat, ami majd Bartókra lesz jellemző.
Liszt az egyes tételeknek francia címet adott. A magyar szövegrészletek Lengyel Jenő fordításai.

Bevezetés Vexilla
maroka, 2017. március 21. kedd, 11:46
Ugye, szerintetek is döbbenetesen szép...?
Olyan kíváncsi lennék arra, hogy ha valaki feltesz egy kérdést, hogy egy kép ugye döbbenetesen szép e, akkor miért megy el a válasz a méhek szeme, a f@szkalap és az országunk politikusai felé?
piktorka2, 2017. március 21. kedd, 08:35
Ugye, szerintetek is döbbenetesen szép...?
http://galeria.nlcafe.hu/files/744/076/000/76744/76744_633418_1000 x700.jpg
foxworkinspace, 2017. március 15. szerda, 02:01
Első repülés
le ezer dolgot, amit szeretek. Valójában arról szól, hogy adjak nevet minden módnak, ahogyan Isten szeret engem. Az igazi Szeretet-próba. Belépni jelenlétébe, hallgatni végtelen szeretetét, és megismerni túlcsorduló kegyelmét. Ez a csodák boltozata. Az egyetlen dolgot, ami képes megváltoztatni bennünket, a világot, ez: az Ő nagy-nagy szeretete. Soha nem szabad, hogy megtévesszen, milyen egyszerű az eukhariszteó és az Ő szeretet-listájának papírra vetése. Sajt. Nap. Napló. Névadás. Szeretet. Itt. Döbbenetesen szentségesnek tűnik valamennyi, és alig merek levegőt venni. Le kellene vennem a sarumat.
Ha én harang vagyok, Ő egészen biztosan szél; Ő mozdul, megcsendít, és én felismerem: ez a túloldal, ahol Dániel, az imádkozó ember élt. Dániel, a változást hozó, megrendítő, megmozdító, a király második embere, aki békésen pihent az oroszlánok vermében. Dániel az erős-ima embere, nem csak azért, mert merev térdeit meghajlítva a Legfőbb Trón elé terjeszti kéréseit napjában háromszor. Imái azért mozdítanak meg
kalmanpiroska, 2017. február 01. szerda, 10:07
Az elment gyermekek minden látszat ellenére Isten kegyelmébe
miért hagytál el engem?) A válasz Jézustól gyors és egyszerű: ,,Atyám, kezedbe ajánlom a lelkem." Ami a ma nyelvén szólva azt jelenti: igen, ez megtörténhet velem is. ,,Elvégeztetett." Ez még mindig kevés egy szülőnek, aki elveszti a drága gyermekét egy ennyire tragikus balesetben.

De harmadnap megjelenik az utolsó vacsora termében, ,,békesség nektek" mondja, és a tanítványok megölelik, vele esznek, belenyúlnak a sebeibe. A feltámadás történelmi ténye döbbenetesen nagy lyukat üt az anyagi világ kibírhatatlanul rideg valóságán, amelyen át fény dereng a lélek sötétségében. ,,Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz bennem, annak örök élete van" - mondta nagypéntek előtt, de a gyerekekről mást is mondott: ,,ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem juttok be Isten országába", tehát a gyermekeink rögtön oda jutnak. Ártatlan kis bűneikkel együtt. Kivételes kegyelmi vigasz, próbáljuk meg átérezni. Át fogjuk ölelni őket, ahogy Jézust is
koszegimarika, 2017. január 24. kedd, 11:40
Képek, videók
Döbbenetesen szép.JPG
jimbeam
2006. június 19. hétfő, 15:07
Szerintetek is így van?
meki77
2013. március 25. hétfő, 12:16
Na, szerintetek elfáradtu
hidiren
2008. október 26. vasárnap, 14:21
szerintetek mit szólnak..
kriszi11
2006. október 26. csütörtök, 09:15
szerintetek jó falat?
magdaseppa
2006. szeptember 14. csütörtök, 13:25
tELJESEN MINDEGY;HOGY::::
csalogany13
2017. március 05. vasárnap, 15:44
Teljesen elázva 2016-04-
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 16:30
Aki teljesen feladja
sanci81
2015. július 20. hétfő, 20:03
Teljesen kész vagyok.jpg
suzymama43
2015. március 12. csütörtök, 16:56
A világ teljesen üres.jpg
suzymama43
2014. november 27. csütörtök, 16:43
a mai nap teljesen mas.gi
pusztiju
2014. október 25. szombat, 15:15
katikac teljesen kész vag
gabfe
2014. október 13. hétfő, 15:11
Teljesen.....jpg
pacsakute
2013. augusztus 14. szerda, 18:42
Szinte teljesen benőtte a
azenujsagom
2013. augusztus 05. hétfő, 09:57
Ahol teljesen ......jpg
pacsakute
2013. március 09. szombat, 09:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.