Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:24 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A boldogság 7 biztos akadálya
A boldogság 7 biztos akadálya

Olyan sokszínűek vagyunk, olyan eltérő a történetünk, a múltunk, a vágyaink, az álmaink, a céljaink. Mindegyikünknek mások a gondjai, más foglalkoztat bennünket. Mindegyikünk minden pillanatban a valóság csak egy kicsiny szegletét látja. Emberként csakis nézőpontjaink lehetnek. Ha a különbségekre fókuszálunk, mindig csak azt láthatjuk, ami elválaszt bennünket.

Mégis ott van az az egyetlen, ami összeköt bennünket. Ott van az az egyetlen, ami mindegyikünkre igaz. Az egyetlen, amiben biztosak lehetünk az az, hogy mindenki boldog szeretne lenni. Az egyetlen, amiben biztos vagyok, hogy mindegyikünk örömteli életre vágyik. Gondolj most valakire! Vajon ő nem ugyanarra vágyik-e, mint Te? Vajon nem ő is boldog akar lenni, csakúgy, mint Te? Vajon nem arra vágyom-e én is, hogy boldog életet élhessek? S minden lény a világon? A különbség abban rejlik, hogy miről gondoljuk azt, hogy boldoggá tesz.

Jellemző módon, a boldogságot önmagán kívül keresi az ember. Csalódások és szenvedések kellenek ahhoz, hogy felmerüljön a gondolat, hogy talán van más út. A boldogság bennünk van, s az akadályokat kell eltávolítanunk, hogy feltáruljon az a csoda, ami bennünk van s ami valójában mi magunk vagyunk. Bizony, ahogy évekbe telt, hogy szenvedést okozó mintákat tanuljunk, úgy ahhoz is kitartás kell, hogy elengedjük e régi mintákat. Ha tudod, hogy ahogy eddig próbáltad élni az életed, az nem hozott boldogságot, akkor itt az ideje egy más utat kipróbálni.

Van az a mondás is, hogy az okos ember más kárán tanul. Csokorba szedtem az én tapasztalataimat, felismeréseimet. Összegyűjtöttem azokat az akadályokat, melyek biztosan ellehetetlenítik a Benned lévő öröm megélését.

1. BŰNTUDAT

A bűntudat az egyik legádázabb érzés, amit csak érezhetsz. Abból táplálkozik, hogy abban hiszel, hogy lehetséges valamit elrontani, s hogy cselekedhettél volna másképpen. Bünteted magad a múltért, mely már nem létezik, s nem is tehetsz semmit sem, hogy változtass azon, amit hited szerint rosszul tettél. Azzal okozol szenvedést magadnak, hogy újra meg újra lejátszod elmédben a múltat, megismétled gondolatban azt, ami csak egyetlen egyszer történt meg. Az egyetlen hely és idő, amikor lehetőséged van változtatni, az most van. Amikor azon kapod magad, hogy bünteted magad a jelenben valamiért, akkor vedd észre és engedd el a múltat! Engedd el a szenvedést okozó gondolatokat!

A bűntudat abból fakad, hogy az ego (az elkülönülés hiedelme) egy bosszúálló, büntető Istenben hisz, s azt hiszi, hogy ha önmagát bünteti, azzal csökkenti majd Isten bosszúját. Kétszeresen is torz ez a nézőpont, hiszen Isten nem emberarcú, s a szeretet nem képes a bosszúállásra. Emlékeztesd magad arra, hogy semmi értelme sincs a bűntudatnak, mert azzal csak megtagadod belső erőd, mely a jelenben mindig rendelkezésedre áll.

2. ÍTÉLKEZÉS ÖNMAGAD ÉS MÁSOK FELETT

Az ítélkezéssel azt éred el, hogy érzékelésed eltorzul, mert már nem látod egyenrangúnak magad embertársaiddal. Vagy önmagadat értékeled le valakivel szemben, ám akkor keresned kell valakit, aki úgymond még nálad is rosszabb. Ez ismét beindítja a bűntudatot tudattalanul. Vagy önmagad ítéled jobbnak valakinél, s ezáltal leértékelsz valaki mást. Bármilyen módon is ítélkezel, az abból fakad, hogy nem ismered Önmagad, Éned, mely ártatlan, tiszta, tökéletes és isteni. Ez az Önvaló mindannyiunkban közös, ez az, ami láthatatlanul összeköt. Ha önmagad elítéled valamiért, mert nem felelsz meg a kigondolt elvárásoknak, eszményképeknek, akkor ismét belefeledkeztél a gondolatokba, melyek fel-felbukkannak elmédben, s nem kérdőjelezted meg őket, hogy tényleg igazak-e.

Bármikor, ha ítélkezésen kapod magad, mondd azt: Tiszta és ártatlan vagy, maga Krisztus. Emlékezz, hogy csak 2 választásod van minden pillanatban: az ítélkezés vagy a megbocsátás.

3. SZEMBEÁLLÍTÁS, ÖSSZEHASONLÍTÁS

Az összehasonlítás az elme működésén alapul, s az ítélkezés is ebből fakad. Az elme mindig kettősségben gondolkozik: helyes vagy helytelen, ártatlan vagy bűnös, jó vagy rossz, kívánatos vagy kerülendő. Valójában azonban az elme képtelen megkülönböztetni az igazat a hamistól, csak saját nézőpontja kialakítására képes, amit véges tényező alapján készít el. Az elme a szavak által felcímkézi a valóság részeit, s úgy kezeli ezeket a fogalmakat és koncepciókat, mintha azok ténylegesen valósak lennének, s nem csak szavak, elnevezések. A szavak által kiszakítja az elme az egységből a részeket és azokat saját preferenciái alapján szembeállítja.

Emlékeztesd magad, hogy csak nézőpontok vannak! A Tiéd csak egy a sok közül! Ha képes vagy rá, nyugodtan lemondhatsz az ítéletalkotásról, a véleményalkotásról. Emlékeztesd magad: Hadd legyen minden olyan, amilyen. Amikor már nem akarod megváltoztatni a dolgokat, akkor olyan lesz, mintha egy hatalmas teher alól szabadulnál fel.

4. RAGASZKODÁS AZ IGAZADHOZ

Amikor azonosulsz a nézeteiddel, véleményeiddel, nézőpontjaiddal, a gondolatokkal, az elméddel, akkor önmagad elleni támadásnak veszed, ha valakinek más a nézőpontja. Amikor azt hiszed, hogy elméd tartalma bármilyen módon is meghatározza azt, aki vagy, akkor foggal-körömmel ragaszkodni fogsz a véleményedhez. Pedig azok csak szavak, gondolatok, melyek elmédben felbukkantak.

Próbáld ki egyszer, milyen érzés, hogy egy vita vagy beszélgetés közben feladod a nézőpontod, s elengeded! Fel fog tűnni, hogy csak könnyedebb lettél tőle, s nem kevesebb. Rengeteg szenvedéstől kímélheted meg magad, ha nem ragaszkodsz a vélt igazadhoz. Hiszen a valóságnak csak olyan icipici szegletét ismered. Honnan is tudhatnád, hogy van valójában? Próbáld ki, s próbáld ki újra ezt a fajta elengedést, s teszteld le magad!

5. VERSENGÉS

A versengés abból a hiedelemből fakad, hogy valakinek veszítenie kell ahhoz, hogy Te nyerhess. Mi sem állhatna távolabb a valóságtól. Komolyan arra a sikerre vágysz, hogy valakinek rossz legyen, és Neked csak így lehet jó?

Állítsd át szemléletmódod az együttműködésre, arra hogy minden, ami másnak örömet okoz, az Neked is boldogságot hoz, hiszen nem vagyunk elkülönültek. Nem kell szenvednie valakinek, hogy Neked jó legyen. Bőség van. Ahogy a sötétségnek nincsen valós léte, csak egy szó, s valójában a fény hiányát jelöli, úgy a boldogság is végtelen, s nem más kárára érheted csak el. Amikor a versengésen kapod magad, emlékezz arra, hogy van olyan megoldás, mely mindkettőtöknek javát szolgálja!

6. MÚLTBAN VÁJKÁLÁS, ÖNSAJNÁLAT

A múlt nem más már, csak az elméd által vetített képek, gondolatok. Nincsen valós léte. Ha tudtál volna akármit is másképp csinálni, akkor másképp cselekedtél volna. Hozd vissza figyelmed a jelenre, mert itt és most van csak lehetőséged újra meg újra a békét és örömet választani. Amikor egy szenvedést hozó gondolat cikázik át elméden, mely a múlttal kapcsolatos, ne kapaszkodj bele, hadd suhanjon tova! Válaszd újra meg újra a boldogságot!

7. JÖVŐBELI CÉLOK KERGETÉSE ÉS AGGÓDÁS A JÖVŐN

Ahogy a múltad nem létezik, úgy a jövőd is csak gondolat, az elme által vetített vágyott vagy félt dolgok képei, szavai, melyekhez testi érzetek tapadnak. Az, amin aggódsz, annak a jelenben nincs valós léte. Szoktasd le magad arról, hogy azt hiszed, az aggódás csökkenti annak az eseménynek a bekövetkeztét, amitől félsz! Az aggódás félelem alapú és elgyengít. Bízz az erődben és cselekedd meg most, amit tudsz annak érdekében, amire késztetést érzel. A jövővel kapcsolatban is újra meg újra emlékeztetned kell magad, hogy csak most van választásod és módod a boldogságot választani. Miért is várnál a jövőbeli boldogságra, mikor most is ott van Benned? Ahogy kialakul Benned a bizalom és hit, hogy semmiről sem maradhatsz le, amit meg kell élned, s minden úgy történik, ahogy annak kell, képessé válsz elengedni az aggódást. Válaszd újra meg újra a jelent!

Úgy is mondhattam volna, hogy ismerd meg az ego jellemzőit, melyek azáltal, hogy másoktól, a világtól elkülönültnek látod magad, boldogtalanná tesznek. Ezek a működési módok mindig a boldogsággal kecsegtetnek, ám valójában lehetetlen, hogy ha a fenti módon gondolkozol, akkor boldog legyél. Ha a gondolkodásmódodat ezek jellemzik, akkor a magatartásod is ezt tükrözi. Mi több, az egész világ azt fogja visszatükrözni, hogy a világ kegyetlen és szenvedéssel teli hely.

Ne feledd, a gondolkodásmódod megváltoztatásán keresztül tudsz változtatni! Ahogy az ítélkező gondolataid szeretettel, elfogadással, megértéssel teli gondolatokra cseréled le, a világ is Veled változik majd. Ez maga a csoda, a megváltozott érzékelés, egy új nézőpont.

FORRÁS: NAPIELEMOZSIA.HU
lilagondolatok, 2017. október 13. péntek, 00:20
Címkék: valóság csak, kicsiny szegletét, különbségekre fókuszálunk, különbség abban, boldogságot önmagán, boldogság bennünk,
Kommentek
Poller Ildikó
vétettem...

Picinyemre néztem: aludt a karomban,
hogy őt megmentsem, bármit megtettem volna,
ha kell betörök, ha muszáj embert ölök,
nekem már mindegy volt, bárhova kerülök.

Őrlődtem magamban... vajon hova s merre,
nincs már több ismerős, aki segíthetne.
Felkelvén a padról lassan elindultam,
cipelve keresztem, s vele romlott múltam.

Meghallgatott Isten elküldte páromat,
őmellette élni sohasem áldozat,
minden perc és óra, amit vele töltök
maga a boldogság, amely tiszta s örök.

Van végre otthonom, s jövője fiamnak,
a rossz emlékek lassan elhalványulnak,
de még ma is kerülöm az anyám házát,
ki megtagadta lányát s vele unokáját.

Keserves éveim neki köszönhettem,
de mostanra elszállt régi gyűlöletem,
nem maradt más bennem, csupán a szánalom,
a megbocsájtást viszont, nem könnyen
menusgabor, 2016. október 16. vasárnap, 20:59
Tallóztam
A TANDÍJ MAGAS.

15. BUDAPESTEN KÉTFÉLE GYALOGOS VAN: KASZKADŐR ÉS KAMIKÁZE.

16. OLYAN VAGY, MINT A CSÉSZE. ALJAS ÉS NAGYFÜLŰ.

17. JÖTTEM, LÁTTAM ÉS MOST NEM GYŐZÖK BOCSÁNATOT KÉRNI.

18. BARÁTOK JÖNNEK, MENNEK... AZ ELLENSÉGEK GYŰLNEK.

19. EGYESEK SZERINT A SZÓ AKKOR HAL MEG, HA KIMONDJÁK. SZERINTEM AKKOR KEZD EL ÉLNI IGAZÁN.

20. AZ IDEÁLIS NŐ OLYAN MINT A HOLD. ESTE JÖN, REGGEL MEGY.

21. AKI MEGHÁZASODIK, AZ MEGTUDJA MI A BOLDOGSÁG, DE AKKOR MÁR
KÉSŐ.

22. MIVEL MINDIG AZ OKOS ENGED, MÁR RÉG A HÜLYÉK URALKODNAK...

23. ENGEDJ A KÍSÉRTÉSNEK: NEM BIZTOS, HOGY MÁSKOR IS LESZ RÁ
ALKALMAD.

24. SOHA NE BECSÜLD LE AZ OSTOBASÁG HATALMÁT!

25. AKI KÉRDEZ, ÖT PERCIG BUTA, ÁM AKI NEM KÉRDEZ, ÖRÖK ÉLETRE
BUTA MARAD.

26. A ZSENIALITÁSNAK MEGVANNAK A MAGA HATÁRAI. A HÜLYESÉG AZONBAN
NINCS ILYEN HATÁROK KÖZÉ SZORÍTVA.

27. A ZSENI OKÍTÁS NÉLKÜL OLYAN, MINT EZÜST A
horvathnemagdi, 2016. szeptember 11. vasárnap, 15:52
Jókedv, vidámság, zene.....
A jókedv, nem az életkor kérdése! Ez a pár bebizonyítja, hogy milyen kevés szükséges a boldogsághoz.

Hányszor látunk megkeseredett fiatalokat, sajgó derekú, mindent feladott idősebbeket. Az, hogy mennyire élvezzük az életet, csakis tőlünk függ. A jókedvnek egyetlen akadálya lehet, mégpedig mi magunk.

Az alábbi videóban láthatjuk, hogy nem akadály az életkor, hiszen idősebb korban is lehet nagyon jó kinézni, fiatalosan táncolni, és vidámnak lenni.

Amikor a középkorú férfi és nő belépett a táncparkettre, még senki sem tudta, hogy egy ilyen jó hangulatú előadást láthat. A fellépők magabiztosak, vidámak, céltudatosak, kedvesek, bájosak, és a sort a végtelenségig folytathatnánk.

Ők már egészen biztosan megtalálták az örök fiatalság titkát. Ha végignézzük a produkciójukat, egészen biztos megjön tőle a mi életkedvünk is. Vegyünk példát róluk, lépjünk ki a siránkozós komfortzónánkból, mozduljunk ki, táncoljunk,
agica2004, 2016. február 13. szombat, 17:22
A munka igazsagai!!
tanít.
14. A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
15. Budapesten kétféle gyalogos van: kaszkadőr és kamikáze.
16. Olyan vagy, mint a csésze. Aljas és nagy fülű.
17. Jöttem, láttam, és most nem győzök bocsánatot kérni.
18. Barátok jönnek, mennek ... az ellenségek gyűlnek.
19. Egyesek szerint a szó akkor hal meg, ha kimondják. Szerintem, akkor kezd el élni igazán.
20. Az ideális nő olyan, mint a Hold. Este jön, reggel megy.
21. Aki megházasodik, az megtudja mi a boldogság, de akkor már késő.
22. Mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak ...
23. Engedj a kísértésnek: nem biztos, hogy máskor is lesz rá alkalmad.
24. Soha ne becsüld le az ostobaság hatalmát!
25. Aki kérdez, öt percig buta, ám aki nem kérdez, örök életre buta marad.
26. A zsenialitásnak megvannak a maga határai. A hülyeség azonban nincs ilyen határok közé szorítva.
27. A zseni okítás nélkül olyan, mint ezüst a bányában.
28. Ha könnyűnek találod azt,
klementinagidro, 2016. február 10. szerda, 08:24
Mai mondások......
van: kaszkadőr és
> kamikáze.
>
> 16. Olyan vagy, mint a csésze. Aljas és
> nagyfülű.
>
> 17. Jöttem, láttam és most nem győzök
> bocsánatot kérni.
>
> 18. Barátok jönnek, mennek... az ellenségek
> gyűlnek.
>
> 19. Egyesek szerint a szó akkor hal meg, ha kimondják.
> Szerintem akkor kezd el élni igazán.
>
> 20. Az ideális nő olyan mind
> a Hold. Este jön, reggel megy.
>
> 21. Aki megházasodik, az megtudja mi a boldogság, de akkor
> már késő.
>
> 22. Mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék
> uralkodnak...
>
> 23. Engedj a kísértésnek: nem biztos, hogy máskor is
> lesz rá alkalmad.
>
> 24. Soha ne becsüld le az ostobaság hatalmát!
>
> 25. Aki kérdez, öt percig buta, ám aki nem kérdez,
> örök életre buta marad.
>
> 26. A zsenialitásnak megvannak a maga határai. A
> hülyeség azonban nincs ilyen határok közé szorítva.
>
> 27. A zseni
gabfe, 2016. január 20. szerda, 17:53
Baranyi Ferenc
szököm.

Varázsod szét így töröm.

Válni kell.
Önvédelemből hagylak el
s fel nem cseréllek senkivel.

Válni kell.
A szív nem nézi, mit cipel,
csak éppen már nem bírja el.HIÁBA MOSOLYOG AZ AJKAD


Hiába mosolyog az ajkad,
ha szemed fáradt, fénytelen.
Hiába hazudsz jókedvet, boldogságot -
mást tán be tudsz csapni,
ám engem nem.

Figyeled a tréfás, badar beszédet,
s együtt nevetsz a többivel,
én tudom csak, hogy ez nem érdekel téged,
mikor pillantásod a távolba réved el.

Hiába mosolyog az ajkad,
ha szemed zokog könnytelen.
Bántó torzképpé változik az arcod,
mely oly kedves nekem.
Szép, szép az álom,
hogy ezentúl mosolyogni fogsz
az egész világon,
de ezt nem érted soha meg,
mert hűtlen társad
menusgabor, 2016. január 07. csütörtök, 20:00
Képek, videók
a boldogság egyik akadály
jakabgasparne
2008. november 25. kedd, 07:43
A valóságot csak a fény..
pacsakute
2014. július 02. szerda, 18:48
A valóságot csak a Fény..
pacsakute
2013. január 22. kedd, 20:09
Ez csak veled valóság...
orgopapa
2012. június 26. kedd, 19:48
a fotó csak a valóságot m
futokinga
2008. július 21. hétfő, 16:32
szegletes-kis-ter..jpg
margitmama
2007. március 05. hétfő, 15:18
Különbségek
sanci81
2017. augusztus 18. péntek, 16:58
különbségek.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:43
kulturalis kulonbsegek.pn
mailona
2011. június 14. kedd, 21:41
Különbség fej és gyomor k
sanci81
2017. augusztus 21. hétfő, 15:56
különbség.jpg
dnemethk
2017. február 12. vasárnap, 14:57
Óriási a különbség.
alvaro-hopihe
2017. január 09. hétfő, 13:08
Tudd a különbséget!
sanci81
2016. március 17. csütörtök, 16:34
különbség.jpg
lenke1964
2015. szeptember 18. péntek, 10:32
egyértelmű különbség.jpg
lenke1964
2015. szeptember 05. szombat, 11:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.