Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 08:25 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM: a kormány felismerte a gazdaságfejlesztésben rejlő lehetőségeket
György László a globális folyamatok felismerésének jelentőségét hangsúlyozva kiemelte az új technológiák szerepét, mert ezek - mint mondta - olyan ágazatokban válthatnak ki munkahelyeket, amelyekben Magyarország különösen érintett. Hozzátette, hogy az előrejelzések szerint a tevékenységek 60 százaléka jelentős mértékben automatizálódhat, ám ez szerinte nem feltétlen a munkahelyek megszűnését, inkább átalakulását okozhatja.

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a változás képességét és az emberi tényezők ismeretét a gazdasági siker kulcsának nevezte. Ismerni kell a jövő szükségleteit, a hosszú távú fogyasztói igények felmérése azonban nem hagyhatja figyelmen kívül a rendkívül sokszínű emberi viszonyokat és az emberi magatartás dinamikáját - hangsúlyozta.

Az államtitkár megjegyezte, hogy a világ gazdasági súlypontjai átalakulnak a feltörekvő államok gazdaságának megerősödésével, a népesség városokba áramlásának köszönhetően pedig felértékelődik az épített és a természeti környezet minősége. Hozzátette, hogy az évszázad közepére világszerte 5 milliárd főre duzzad a középosztály, annak fogyasztási szokásai pedig erősítik a keresletet a minőségi szolgáltatások iránt. Magyarország számára új lehetőség, hogy ezzel párhuzamosan a globális élelmiszerigény legalább 30 százalékkal nő, de a nyugati társadalmak elöregedése is járhat előnyökkel, hiszen ennek köszönhetően új fogyasztói igények jelenhetnek meg az egészségiparban és az egészségturizmusban - hangsúlyozta.

György László szerint a következő évek legfontosabb feladata magyar vállalkozások termelékenységének erősítése lesz, emellett sürgette a közlekedési infrastruktúra további fejlesztését és a kilencvenes években magánkézbe került stratégiai infrastruktúraelemek visszavételét.

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a változás képességét és az emberi tényezők ismeretét a gazdasági siker kulcsának nevezte. Ismerni kell a jövő szükségleteit, a hosszú távú fogyasztói igények felmérése azonban nem hagyhatja figyelmen kívül a rendkívül sokszínű emberi viszonyokat és a magatartások dinamikáját - hangsúlyozta.A Mol vezetője szerint a trendkutatók sokszor ezzel nem számolnak, a matematikai modellek ezért - mint azt globális cégek bukásai is mutatják - emiatt tévednek.

Hernádi Zsolt figyelmeztetett arra is, hogy bármekkora piacot gyorsan el lehet veszíteni, ha egy cég nem számol az állandó változással és azzal, hogy annak irányát sokkal könnyebb megbecsülni, mint a sebességét.

A Mol 20 éve helyesen mérte föl, hogy lépnie kell és elsőként vásárolt föl cégeket a környező országokban, így nem csupán azt védte ki, hogy maga is felvásárlás célpontja legyen, hanem regionális vezetővé is vált - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy vállalat 2030-ig szóló startégiája már nem a védekezésre épül, hanem olyan világtrendekre, amelyek közül sok ma még nem is érzékelhető .Ezek közül kiemeltea környezettudatosság és a megújuló energiák iránti igényt, amely alapján a Mol - mint mondta - csökkenti a motorikus üzemanyagok termelését, a felszabaduló kapacitásokat pedig az újra feldolgozható műanyagok termelésébe fekteti.

Hernádi Zsolt hangsúlyozta, hogy a változás képességét a jövő munkavállalóinak is át kell adni, ezért szorgalmazta az oktatás és képzés fejlesztését is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 14:51
Címkék: György László, Hernádi Zsolt, kormány felismerte, globális folyamatok, előrejelzések szerint, munkahelyek megszűnését,
Kommentek
Tőzsde - Vegyesen nyitottak a New York-i indexek
az S&P 500-as mutató pedig 0,04 százalékos mínuszban, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,23 százalékos nyereségben nyitott.

A hangulatra rányomja a bélyeget, hogy az egyre éleződő amerikai-kínai kereskedelmi vita kedvezőtlen hatásai elkezdtek visszatükröződni a vállalati eredmény-előrejelzésekben. Az aggodalom hulláma végigsöpört a globális autóiparon, miután a német Daimler rontotta idei profitvárakozását, a BMW pedig jelezte, hogy mérlegeli a "stratégiai választási lehetőségeket" a kínai-amerikai kereskedelmi feszültségek fényében.

A The Global Times című, állami ellenőrzés alatt álló kínai lap azt írta, hogy Kína célkeresztjébe kerülhetnek a Dow Jones ipari átlag kosarát alkotó amerikai nagyvállalatok, köztük a Boeing, az Apple és a Nike. A szerző úgy fogalmazott, hogy Kína folytatja a reformokat és piacnyitási politikáját, egyebek között még jobban megnyitja pénzpiacait a külvilág előtt, ami elszívhatja a tőke egy részét az amerikai részvénypiacokról, mert globális
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 15:55
Novák Katalin: az élet minden területén jelenjen meg a családközpontú gondolkodás!
hangoztatta, hogy a kihívásra a magyar modell szerint az a válasz, ha nem külső erőforrásokra támaszkodik az ország, hanem megerősítik a családpolitikát.

A kormány pedig nem áll meg az országhatárnál, ezért támogatja a határon túli magyar családokat babakörvénnyel és anyasági támogatással - fűzte hozzá Novák Katalin.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője arról beszélt, hogy mindenkinek joga eldönteni, hogy vállal-e gyereket, a politikának azonban lehetőségeket kell teremtenie ehhez.

A legfontosabb feladatnak a közgondolkodás formálását nevezte, hogy a családot mint intézményt megerősítsék, és a társadalmat gyerekbaráttá alakítsák. Ennek érdekében erősítenie kell a közösségeket a terjedő individualizmussal szemben - tette hozzá.

A politikus ismertetett egy a KDNP frakciója által megrendelt felmérést is, amely szerint 35-45 év közötti 1,6 millió ember 41 százaléka gyermektelen, jelentős részük pedig magányosan él. Ennek okaként a megkérdezettek
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 12:41
Kegyelem
"Egy angliai vallásközi konferencián a világ minden tájáról érkezett résztvevők arra igyekeztek választ találni, hogy vajon mi teszi egyedivé a keresztyénséget. Sorra vették a lehetőségeket: talán a megtestesülés? Más vallásokban is előfordul, hogy az istenek emberi alakot öltenek. A feltámadás? A többi vallásban is olvashatunk a halálból való visszatérésről. Vitáztak, érveltek, míg valahonnan elő nem bukkant C. S. Lewis: - Mi ez a nagy hangoskodás? - kérdezte a terembe lépve. Amikor megtudta, miről diskurálnak a kollégák, azonnal rávágta: - Na, ez igazán egyszerű. Hát a kegyelem."

- Philip Yancey -
kalmanpiroska, 2018. június 18. hétfő, 22:06
Krónika 3. rész (napirend, interpellációk)
pedig egy erősödő ország bizonyítékai. Tavaly már többen tértek haza Magyarországra, mint ahányan elindultak külföldre dolgozni. Szerinte szégyellni annak a pártnak kell magát, amelyik kukába dobta korábbi elveit.

A képviselő nem fogadta el a választ, a Ház azonban megszavazta azt, 113 igen szavazattal, 36 nem voks és 1 tartózkodás mellett.

MSZP: miért landol magánzsebekben az online kasszák extra profitja?

Tóbiás József (MSZP) szerint a kormány nem mulasztotta el, hogy jó fizetési lehetőségeket biztosítson "a NER oligarcháinak". Kifogásolta, hogy a kisvállalkozások kárára tesz szert havi 40 millió forintos extraprofitra Garancsi István cége, a Mobil Adat Kft. A kormány ugyanis lehetővé tette, hogy az online kasszák bekötésével a cégeknek hozzá kell járulniuk az adatforgalomhoz. Ráadásul a költséget a minisztérium rendeletben, hatósági árként határozza meg.

Mikor akarják csökkenteni a kisvállalkozások ezen terheit? Miért kell magánkezekben landoltatni az extraprofitot? - sorolta
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 16:42
Elindultak a szabadkereskedelmi tárgyalások Ausztrália és az EU között
Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök, Steven Ciobo ausztrál kereskedelmi miniszter és Cecilia Malmström, az Európai Bizottság kereskedelempolitikáért felelős tagja Canberrában, Ausztrália fővárosában hétfőn jelentette be, hogy megkezdték az egyeztetéseket egy átfogó és ambiciózus megállapodásról. A cél az, hogy felszámolják az akadályokat az áruk és szolgáltatások kereskedelmében, új lehetőségeket teremtsenek a kis- és középvállalkozások számára, valamint az unió más kereskedelmi megállapodásaival összhangban álló, nagyratörő szabályokat alakítsanak ki, elősegítve ezáltal a világkereskedelem fejlődését.

Az első szakértői szintű tárgyalásokat július 2-6. között Brüsszelben tartja a két fél.

Az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács május 22-én hagyta jóvá a szabadkereskedelmi tárgyalások megkezdését Ausztráliával és Új-Zélanddal. A mandátum olyan átfogó és modern keretet irányoz elő, amelynek alapját a legmagasabb szintű munkaügyi, biztonsági, környezetvédelmi, klímapolitikai és
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 11:42
Stratégiai megállapodást kötött Budapest és a Mol
Az aláírást megelőzően Tarlós István azt mondta, hogy elsősorban a közlekedés és a környezeti problémák kezelésének területén tudnak együttműködni.

A tömegközlekedést érintve az elektromos buszok területén meg kívánják fontolni, hogy milyen mértékű és volumenű együttműködésre lesznek képesek. Továbbá elindult a gondolkodás egy nagy volumenű elektromosjármű-töltőállomásrendszer kialakítása érdekében - emelte ki a főpolgármester.

Közölte, az energetika terén is terveznek együttműködést, mert Budapest energiahatékonyságát növelni kell, és ehhez például az épületállomány energetikai felmérését és az energia fogyasztás optimalizálást el kell végezni. Ezt a Mol nélkül nagyon nehezen tudnák megtenni - mutatott rá Tarlós István.

A jelentős feladatok között sorolta még azt, hogy a budapesti energiatermelési, használati és hasznosítási tervet közösen akarják elkészíteni, valamint fontolgatják a közös részvételt nemzetközi kutatásokban.

Tarlós István azt mondta: az együttműködést az előbbieknél
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 13:41
Magyar tagot választottak az Európai Zenei Tanács elnökségébe
A Magyar Állami Operaház közleménye szerint az Oslóban tartott közgyűlésen tanácskozási joggal vett részt Gyüdi Melitta, az Opera protokollfőnöke, az Európai Zenei Tanács Fellowship Programjának ösztöndíjasa. Zsoldos Dávidot június 10-én választották be az európai ernyőszervezet elnökségébe.

A tizenhat nominált közül négy korábbi és négy új tagot választottak meg, köztük a Magyar Zenei Tanács képviseletében delegált jelöltet. A testület elnöke továbbra is Ian Smith (Live Music Now Scotland), alelnöke Victoria Liedbergius (Norvégia), tagjai Willem van Moort (Hollandia), Eirik Birkeland (Norvégia), Joanna Grotkowska (Lengyelország), Audrey Guerre (Franciaország), Michalis Karakatsanis (Ciprus), Zsoldos Dávid (Magyarország).

Korábban Schanda Beáta, Bánffy Miklós-díjas menedzser 2001 és 2005 között volt az Európai Zenei Tanács elnöke.

Zsoldos Dávid, a Papageno ügyvezető igazgatója a Zeneakadémián végzett zongoraművész, később zenetörténész szakon. 2002-ben alapította a Fideliót, majd a
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 10:41
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2018-06-14)

Kedves eva6 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Dolgosság hatja át.
Falomb - tudatosítás, szellemi erők, intellektus

A fás-szárú lombok a tudatosságunkat, tudásunkat, fejlődésünk lezárt szakaszait mutatják. A friss hajtások az új lehetőségeket, amiket észre kellene venni. Ha a fa ágait levágjuk, a tudást okosan metsszük, mint egy jó kertész, a termés növekszik. Ha a fát nem metszik, sok terv születik, melyek félbe maradnak, ám új gyümölcsöket nem növeszthetnek. Hogy kezeled a saját tudásod fájának lombjait?
Ha fára mászunk, és a lombokban ülünk, tágabban láthatjuk környezetünket. Terveink megvalósulnak. A fa levelei környezetünket, kapcsolatainkat jelentik. Mássz fel a fára, nézz körül
eva6, 2018. június 14. csütörtök, 16:19
Képek, videók
egyéni-lehetőségek.jpg
menusgabor
2018. március 08. csütörtök, 18:24
A lehetőségek...jpg
pacsakute
2013. február 22. péntek, 06:37
A lehetőségek.jpg
pacsakute
2012. augusztus 05. vasárnap, 10:13
lehetőségek7.JPG
flammerne
2010. január 16. szombat, 17:14
lehetöségek
zsokaoldala
2009. november 03. kedd, 19:18
A lehetőségek soha nem
jakabgasparne
2009. április 15. szerda, 06:57
A lehetőségek.....bmp
bongyi53
2009. február 07. szombat, 09:32
lehetöségek.jpg
szidi001
2007. december 01. szombat, 14:44
választási lehetőségek
orsi1
2007. július 08. vasárnap, 21:13
György.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:37
György2.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:36
vilmos-herceg-gyorgy-e s-s
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:47
Gyorgy
terezia1951
2018. április 25. szerda, 13:42
Szepesi György
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:21
Végh György:Virághozó Ápr
maria_kadar_148
2018. április 11. szerda, 23:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.