Belépés
2018. október 23. kedd | 43. hét | 296. nap | 05:22 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Olasz cukkinis lepényke ricottával
Hozzávalók:

2 közepes zsenge cukkini
15 dkg ricotta
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg liszt
2 kisebb tojás
fél csokor petrezselyem
só, bors
kevés olívaolaj a sütéshez

Elkészítés: A cukkinik végeit levágjuk, és héjastól lereszeljük, szűrőbe tesszük, sózzuk, és félretesszük 15 percre, hogy a leve egy részétől megszabadítsuk. Közben a petrezselymet finomra vágjuk, a ricottával, a reszelt parmezánnal, a liszttel és a tojásokkal tálba tesszük, borsot őrölünk hozzá, és egy spatulával alaposan összekeverjük.

A reszelt cukkinit alaposan kinyomkodjuk, előszür egy kisebb maréknyi adaggal fellazítjuk a masszát, majd az összes cukkinit belekeverjük.

Egy serpenyőt felforrósítunk, 1 evőkanál olívaolajat öntünk bele, púpos evőkanálnyi masszát rakunk bele a cukkinis-ricottás keverékből, a kanál hátával elsimítjuk, és 3-4 perc alatt pirulásig sütjük, majd lapáttal alányúlva megfordítjuk, és még 2-3 percet sütjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.

A frissen kisült lepénykéket fokhagymás tejföllel - vagy ízlés szerint más öntettel, mártogatóssal tálaljuk.
Link
suzymama, 2018. október 03. szerda, 12:41
Címkék: cukkinik végeit, részétől megszabadítsuk, petrezselymet finomra, reszelt parmezánnal, tojásokkal tálba, spatulával alaposan,
Kommentek
Fűszeres túróval töltött cukkini csónak
Hozzávalók:
3 db. cukkini
3 db. zsenge sárgarépa
15 dkg. tehéntúró
2 cikk fokhagyma
2 ek. joghurt vagy tejföl
10 -15 dkg. szeletelt sonka
oregánó.
A cukkinik végeit levágtam, késsel sávosra vágtam, azaz, meghagytam csíkokban a héját, megmostam, hosszában kettévágtam, kanállal kiszedtem a belsejét. A répát is megpucoltam, kettévágtam(ezt is hosszában), lábosba tettem a cukkinivel együtt, picit megsóztam, és 2-3 percig főztem, majd leszűrtem. Ne főzzük túl, éppen csak roppanósra. A túróban elkevertem a joghurtot, a zúzott fokhagymát, picit sóztam. A cukkini üregekbe elosztottam a túrós masszát, rátettem a répákat...

megszórtam oregánóval, köré tekertem a sonkát, tűzálló tálba összemelegítettem. A végén még locsolható rá joghurt.
Tipp: Ha nem főzzük elő a zöldségeket, úgy is elkészíthetjük, ha töltés után, kevés vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve pároljuk. Készíthető juhtúróval is, de a tehéntúrós változat viszont kevesebb kalóriát
suzymama, 2018. február 09. péntek, 16:41
Lúgosító leves
Érdemes megtisztítíni a szervezetet ezzel a lúgosító levessel:
Az Ételben az orvosság című könyv szerzője, az amerikai Dr. Henry Bieler, aki szakmáját tekintve orvos, de látnoki képességekkel is rendelkezik, azt hirdeti, hogy a legjobb gyógymód az ételekben, a diétában van, hiszen úgy tartja, hogy az emberi test képes meggyógyítani önmagát.

Az ő híres zöldséglevese azért nagyszerű, mert gazdag káliumban, ez pedig serkenti a májműködést és a mellékvesék munkáját is megkönnyíti, mint ahogyan a hasnyálmirigyét is, így a vércukorszint könnyebben szabályozhatóvá válik.

Használhatunk a főzéshez ghee-t is, ami a vajból készült egészséges ésméregtelenítő hatással rendelkező étek. Ez csökkenti a gyulladásokat, de segít abban is, hogy az elmeszesedni készülő szövetek ,,olajozottabban" működhessenek. Emellett erősíti az immunrendszert, és úgy tartják, hogy a memóriát
pacsakute, 2015. október 19. hétfő, 23:00
Cukkini kedvelőknek
teavaj
őrölt fekete bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Én már sonka helyett használtam 4 darabos füstölt virslit, amelyet a káposztareszelőn reszeltem le, s úgy szórtam rá! Aki olcsóbban szeretné megúszni, használhat párizsit, egyéb virslit lereszelve!

Mennyeien finom! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!

alapanyagok
cukkini fekete bors füstölt sajt só sonka teavaj tejföl tojássárgája trappista sajt

elkészítés

A cukkiniket jól megmossuk, a végeit levágjuk, egy tálcára vékony (3-5 mm) szeletekre felvagdossuk, enyhén megszórjuk sóval és borssal, jól összekeverjük őket - tehát nem egyesével sózunk, borsozunk! Félretesszük.
Egy jénai, magasabb falú edényt kivajazunk, még apró vajdarabokat pötyögtetünk az aljára (a vaj felét, tehát 5 dkg-ot).
Egy tálba öntjük a tejfölt, a tojások sárgáját és a trappista sajtot reszelve (vékony lyukún), s jól összekeverjük az egészet.
A sonkát apró csíkokra
horvathnemagdi, 2015. augusztus 14. péntek, 12:38
Variáció cukkinire
Cukkini bundában
Zuzu receptje

Variáció cukkinire. Hamarabb elkészül, mint a hagyományos panírban sült, viszont ugyanolyan finom.

Hozzávalók
A cukkinihez

2 közepes db cukkini
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

A bundázáshoz

7 dkg finomliszt
1 db tojás (kisebb)
0.5 dl tej
1 teás k sütőpor
0.5 teáskanál só
1 k napraforgó olaj

A bundába lehet rakni zöld fűszereket is, és tejfölös-majonézes alapú mártogatóssal még finomabb.

elkészítés

A cukkiniket megmossuk, végeit levágjuk, majd 4-6 részre hosszában felvágjuk.
A bundához a hozzávalókat simára keverjük.
Olajat hevítünk, majd a masszában megforgatott cukkinidarabokat kisütjük, papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, majd forrón tálaljuk.
horvathnemagdi, 2014. augusztus 15. péntek, 18:54
Cukkini-csónakok
Ebben az ételben az a jó, hogy kiérzel belőle minden ízt, nem olvadnak össze.

Szükséged lesz 3 közepes cukkinire, egy csokor friss bazsalikomra, 1 gerezd zúzott fokhagymára, 1 nagyobb sárgarépára lereszelve, 10 dkg sovány natúr sajtkrémre, reszelt parmezánsajtra, fél citrom frissen facsart levére, sóra, frissen őrölt borsra.

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Vágd le a cukkinik végeit és hosszában vágd félbe őket, így 6 fél cukkinid lesz. Egy kiskanál segítségével vedd ki a magokat, majd a kis csónakokat tedd egy enyhén kiolajozott sütőtálba. Készítsd el a tölteléket: vágd apróra a bazsalikomot és egy serpenyőben futtasd át a fokhagymával együtt. Add hozzá a reszelt répát és a sajtkrémet, valamint a parmezánt, a citromlevet, a sót és a borsot. Forrald össze az egészet. Ezzel a keverékkel tölts meg minden cukkinicsónakot. 30-40 perc alatt sülnek készre a sütőben.
yaskane, 2014. április 02. szerda, 21:55
Töltött cukkinitekercs
40 dkg cukkini
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 piros húsu paprika
2 vastaghúsú zöldpaprika
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
1 mokkáskanál szárírott rozmaring
30 dkg szeletelt gépsonka
15 dkg koktélparadcsom
5 dkg reszelt parmezán sajt
fogvájók a megtűzéshez

A cukkiniket megmossuk, levágjuk a végeit, szárazra töröljük, és hosszában vékonyan felszeleteljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és kockára vágjuk.
1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a cukkiniszeleteket, adagonként mindkét oldalukról megsütjük, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
2. A hagymát, a fokhagymát, a paprikát a visszamaradt olajban kevergetve kb. 4 percig sütjük. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és rozmaringgal, jól összekeverjük, kihűtjük.
3. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A cukkiniszeleteket hármasával, egymást kissé fedve, egymás mellé
erzsikepuskas, 2014. február 05. szerda, 09:00
Csirkés-zöldséges töltött cukkini
evőkanál barnacukor
1 evőkanál ecet vagy borecet

Az olívaolajat egy nagyméretű ragus serpenyőben sercenésig melegítjük.
Belerakjuk a 3 fej vastag karikára vágott vöröshagymát, ropogós-üvegesre pirítjuk. A filézett, kisujjnyi méretűre darabolt csirkemellet fehérre pároljuk. Nem sütjük meg teljesen! A kb. 3 cm-es csíkokra szeletelt répákat és zellert ráöntjük (előre sózzuk, borsozzuk), kicsi gyömbérrel meghintjük és elkeverjük. (A nagy mennyiség később összeesik!)
Közben a cukkinik végeit levágjuk, magágyait kiskanálllal kivájjuk. Kistányérra helyezzük, teknő formára alakítjuk. A hideg vízben megmosott gombát felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
Rátesszük az időközben háromnegyednyire párolódott zöldségekre a gombát, a kistányéron lévő, kézzel apróra tört cukkinibéllel együtt (elősűrítjük). Rászórjuk a barnacukrot, kicsit karamellizáljuk - kb. fél percig, majd az 1 kanál ecetet is beletesszük. Készre pároljuk, majd meghintjük a liszttel, rátesszük a tejfölt, elkeverjük,
csdavid30, 2013. augusztus 06. kedd, 17:33
Képek, videók
ricottás.jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 21:00
ricotta.jpg
snbela44
2014. március 09. vasárnap, 01:20
Ricotta fánk
sarkadykati
2013. március 10. vasárnap, 16:01
sül a ricotta fánk
sarkadykati
2013. március 10. vasárnap, 16:00
ricottás fűszeres töltött
ibolya58
2012. július 11. szerda, 16:49
ricottás epertorta
moldvanm
2009. május 24. vasárnap, 18:30
ricotta.jpg
anyulia
2008. november 11. kedd, 17:06
ricottás-oregánós csomók
limara
2007. október 31. szerda, 16:19
sárgabarackos ricotta
bezsa
2007. június 27. szerda, 03:47
Ricottás tészta szardellá
miday
2007. március 10. szombat, 22:21
vicces cukkinik/wildehild
kilofalok
2011. április 18. hétfő, 23:11
Fokhagymás cukkinikrém.JP
oldlady38
2009. augusztus 03. hétfő, 14:12
„Ki fog megszabadít
katalin_53
2018. május 18. péntek, 12:59
A megszabadított Jeruzsál
chillik
2018. május 10. csütörtök, 03:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.