Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 01:14 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meghosszabbították a Szomália környéki kalózkodás elleni uniós misszió mandátumát
Az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács arról számolt be, hogy egészen 2020 végéig kiterjesztették a műveletet. Az MTI-hez is eljuttatott hétfői közlemény szerint 11,7 millió eurót (mintegy 3,8 milliárd forintot) különítettek el az Afrika szarvánál működő misszió költségeire a 2019-2020-as időszakban.

Mint írták, a tanács arról is döntött, hogy a jövő márciusra tervezett brit uniós kiválás után a spanyolországi Rotába helyezik át a misszió jelenlegi northwoodi műveleti parancsnokságát, a haditengerészeti erő úgynevezett Tengerbiztonsági Központját (MSCHOA) pedig Londonból a franciaországi Brestbe.

Ezzel párhuzamosan lecserélték az ATALANTA jelenlegi brit parancsnokát, Charlie Stickland vezérőrnagyot, posztját a spanyol Antonio Martorell Lacave altengernagy veszi át.

A misszió keretében 2008 óta hadihajókat állomásoztatnak a szomáliai partok közelében, hogy elrettentsék a kalózokat a kereskedelmi hajók megtámadásától, illetve védő kíséretet biztosítsanak a humanitárius jellegű tengeri szállítmányok célba juttatásához.

Sajtóhírek szerint a szomáliai partoknál regisztrált kalóztámadások száma a 2011-es 176-os csúccsal szemben tavaly mindössze hét, idén eddig pedig egy volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 18:50
Címkék: Tengerbiztonsági Központját, Charlie Stickland, Antonio Martorell Lacave, uniós tagállamok, 2019-2020-as időszakban, tanács arról,
Kommentek
Krónika 5. rész (interpellációk)
Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára közölte: az árfolyam-kockázatra vonatkozó szerződési feltétel tisztességtelenségét csak akkor nem kell vizsgálni, ha a nemzeti bíróság megállapítja, hogy azokat világosan és érthetően fogalmazták meg. A nemzeti bíróság feladata annak figyelembe vétele, hogy a kölcsön-szerződés tartalmaz-e kockázat feltáró nyilatkozatot, amit együtt kell értelmezni a szolgáltatott további tájékoztatással - mutatott rá.

Megjegyezte: 2010 óta folyamatosan meghosszabbították a moratóriumot, legutóbb épp a KDNP kezdeményezésére, ők tehát tettek az adósok érdekében ezen a területen is.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 114 igen, 40 nem és 1 tartózkodás mellett jóváhagyta.

Fidesz: milyen szakaszban van a Stop Soros törvénycsomag miatti kötelezettségszegési eljárás?

Simon Róbert Balázs arról érdeklődött milyen szakaszban van a Stop Soros törvénycsomag miatt Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárás?

A fideszes képviselő
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 17:13
Szigorítja a menekültügyi rendszert az olasz kormány új törvénycsomagja
veszélyének további csökkentésével.

Olaszország továbbra is nemzetközi menedékjogban részesíti a háború vagy más üldözés elől menekülőket, akiknek kérelmét kivizsgálják. Ez a rendelet az eddig más okból is humanitárius menekült státusban részesülőket érinti. Az Olaszországba érkező emberek 26 százaléka ugyanis majdnem automatikusan azonnali, bármilyen ellenőrzés nélküli humanitárius menedékjogot és ezzel együtt tartózkodási engedélyt kapott. Ez ideiglenes volt, de az esetek többségében aztán meghosszabbították. Az olasz jogszabályok értelmében a többségében Afrikából érkező és a tengeren átkelő emberekről azt feltételezték, hogy menedékre jogosultakról van szó. Matteo Salvini hangsúlyozta, valójában az érkezőknek 7 százaléka számít "valódi menekültnek".

Ezért a mostani kormányrendelet pontosan megszabja, hogy Olaszországba érkezését követően mely esetekben kérhet valaki menedékjogot humanitárius okokból. A rendelet hat pontot sorol fel: az kérhet ilyen státust, aki kizsákmányolás,
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 15:13
Ukrán válság - Diplomáciai források: meghosszabbítják az orosz és oroszbarát személyek elleni uniós szankciókat
Névtelenséget kérő illetékesek elmondták, hogy megállapodás született a büntetőintézkedések meghosszabbításáról, de ezt hivatalosan csak később fogadják majd el.

Az Európai Unió 155 természetes és 44 jogi személy ellen tart érvényben korlátozásokat, melyek keretében zárolták az érintettek vagyonát az EU-ban - ez főként a bankszámláikra, de bizonyos esetekben például az ingatlanaikra is vonatkozik. A természetes személyek ezen túlmenően nem utazhatnak be az unióba. A listáról hamarosan minden bizonnyal le fog kerülni Olekszandr Zaharcsenko donyecki szakadár vezető neve, aki múlt héten vesztette életét pokolgépes merényletben.

Az EU Ukrajna szuverenitásának, területi épségének aláásása, veszélyeztetése, megsértése miatt rendelt el a büntetőintézkedéseket a listán lévőkkel szemben. Nem ebbe a szankciócsoportba tartoznak az Oroszországgal szemben érvényesített, egyes szektorokat - egyebek közt az olajipart - célzó gazdasági korlátozások, amelyeknek a hatályát már júliusban
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 14:19
A Széchenyi Alap újabb 431 millió forintot fektet be
tájékoztatás szerint az alap az egyedi tervezésű, dizájnoltalom alatt álló Boardy magyar deszkarollert gyártó és forgalmazó boardy on board Kft-be 110 millió forintot, a Vet for Pet Kisállat Szakrendelőbe 101,35 millió forintot, a PPV (pay-per-view) alapú videómegosztó platformot fejlesztő VIS Kft.-be 220 millió forintot fektet.

A közleményben felidézik, a 2011-ben indult és azóta több mint 90 vállalkozásba befektető Széchenyi Tőkebefektetési Alap befektetési időszakát 2017 szeptemberében meghosszabbították, 2025 végéig fektethet be kockázati tőkét hazai kis- és középvállalkozásokba, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap keretét pedig 8 milliárd forinttal 22 milliárd forintra bővítették.

A tőkealap jellemzően 4-5 év után értékesíti részesedését elsősorban az alapítóknak, a befolyó összeget pedig újra befektetheti.

Csuhaj V. Imre, a tőkealapot menedzselő Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap mellett három új alappal,
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 12:51
Női kézilabda NB I - A stabil játék és a biztos bennmaradás a cél Budaörsön
a korábbi években.

"A felkészülési időszakban nagyjából az történt, amit elterveztünk, mind az edzéseken, mind pedig a felkészülési mérkőzéseken" - mondta a szakember, aki szerint az elsődleges cél, hogy az együttes kevesebb megingással, állandó jó teljesítményt nyújtson, ugyanakkor szeretnék "szép és látványos játékkal" kiszolgálni a szurkolókat.

A budaörsi csapathoz négy játékos, Dávid-Azari Fruzsina, Hajduch Csenge, Horváth Laura és Kastl Anna érkezett a nyáron, nyolcan pedig meghosszabbították a szerződésüket.

Meló Ádám, a klub ügyvezetője kijelentette, hogy az eddigiekhez hasonlóan a jövőben is csak magyar játékosokból áll majd a csapat, s szeretnének minél több fiatal kézilabdázónak is lehetőséget adni.

"Az utánpótlás-nevelést illetően azt kell tudni, hogy közel 300 sportolóval foglalkozunk, a sulikézi elnevezésű programban pedig csaknem 600 budaörsi és környékbeli iskolást igyekszünk megtanítani a kézilabda alapjaira" - mondta Meló.

Hornyák Ágnes csapatkapitány, aki egyben az
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 13:23
Ungváron előzetes letartóztatásba helyezték a KMKSZ-székház felrobbantásának feltételezett szervezőjét
Az orgánum cikke szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai a Dnyipropetrovszk megyei ügyészség irányításával augusztus 8-án vették őrizetbe a KMKSZ-székház ellen elkövetett bűncselekmény szervezőjét. A nemzetközi ellentétek szítására irányuló, különlegesen súlyos bűncselekmény felbujtásával gyanúsított 37 éves személyt a nyomozati bíró döntése alapján csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezték, óvadék ellenében történő szabadlábra helyezés lehetősége nélkül - írta a hírportál.A KMKSZ-székház elleni támadás ügyét az SZBU kárpátaljai főosztályának nyomozati osztálya vizsgálja a Kárpátalja megyei ügyészség eljárásjogi irányításával - közölte csütörtökön a megyei ügyészség sajtószolgálata.A KMKSZ-székház elleni február 27-i robbantásos támadás két feltételezett elkövetőjét - a kelet-ukrajnai konfliktusövezetet megjárt hivatásos katonákat - március elején fogták el a közép-ukrajnai Kropivnickij (korábban Kirovohrad) városban. A gyanúsítottakat Ungváron 60
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 10:16
A török parlament megszavazta a terrorizmus elleni harcot szabályozó új törvénycsomag egészét
gyakorlatilag legalább öt évre hosszabbítaná a két év után feloldott rendkívüli állapotot, ami jelentős kárt okozna Törökország külső megítélésének.

Az AKP szerint a csomag a biztonsági erők által jelzett igényeket foglalja magába, és a javaslat nem jelenti a rendkívüli állapot folytatását.

Törökországban a rendkívüli állapotot a 2016. július 15-ei katonai puccskísérlet után először három hónapra rendelték el, de 2018. július 19-ig minden alkalommal - összesen 7-szer - újabb három hónapra meghosszabbították. Ankara az incidensért az Amerikában élő Fethullah Gülen török származású muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát teszi felelőssé és különösen megtorlóan lép fel a mozgalom tagjaival szemben.Az intézkedés feloldására nem sokkal azután került sor, hogy a kisázsiai országban idén július 9-én végrehajtó elnöki rendszer lépett életbe.

Az ankarai vezetés az utóbbi két évben mintegy 125 ezer 800 állami alkalmazottat bocsátott el a munkahelyéről. A menesztettek közül később mintegy 6750-et vettek
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 17:50
Képek, videók
Meghosszabbitott f.kar ??
raczandris
2007. január 29. hétfő, 20:07
Vernazza központja.jpg
skorpiolilike
2013. február 16. szombat, 18:23
Újpest központja.jpg
snbela44
2012. január 19. csütörtök, 00:20
Újpest központja.jpg
sarkadykati
2012. január 18. szerda, 10:24
Baden központjában
mari60
2011. július 24. vasárnap, 12:55
Makaó-központja.JPG
farkas1945
2011. március 04. péntek, 11:54
Nei Pori központja
damayanti
2010. április 07. szerda, 18:34
nagyvarad_kozpontja__a _sb
kmmmarika
2010. március 01. hétfő, 16:26
venezia központja
csufy
2009. június 21. vasárnap, 23:14
Lukácsfalva központja
laverton
2007. május 31. csütörtök, 11:29
London központjában
katrinknight
2006. szeptember 29. péntek, 23:19
Szekszárd központja
bedalaci
2006. szeptember 01. péntek, 10:34
stickley-thumb.jpg
delfata
2007. november 01. csütörtök, 20:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.