Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:06 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karajba zárt csülök
Karajba zárt csülök

Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához:

1 füstölt csülök
9-10 szelet karaj
kb 20 szelet bacon
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
kb 20 dkg reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítése:

A csülköt előző nap főzzük puhára kb 1,5 óra alatt és hagyjuk a levében kihűlni. Másnap szeleteljük fel fel apró darabokra.

A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg kevés olajon. A csülköt, a hagymát és a mustárt keverjük össze és tegyük félre.

Az őzgerincformát kenjük ki zsiradékkel, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd a baconnel béleljük ki úgy, hogy mindkét oldalon túllógjon.

Szórjunk bele egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel béleljük ki. Szórjunk rá újra sajtot, majd tömjük meg az elkészített csülkös töltelékkel.

A tetejére újra tegyünk lisztbe, tojásba forgatott hússzeleteket. Hajtsuk rá a lelógó szalonnát, a maradékkal pedig a kilátszó részeket fedjük be.

Az őzgerincformát a sütés közben esetlegesen kifolyó lé miatt tegyük egy nagyobb tepsire és süssük 180 fokon 1 órát. Ezután óvatosan egy késsel a széleket mozgassuk meg, hogy egy sütőpapíros tepsire ki tudjuk fordítani és a másik felét is pirosra sütjük..
vorosrozsa66, 2018. február 13. kedd, 18:29
Címkék: csülköt előző, levében kihűlni, hagymát vágjuk, mustárt keverjük, őzgerincformát kenjük, baconnel béleljük,
Kommentek
Karajba zárt csülök
Karajba zárt csülök

Hozzávalók

1 db kicsi füstölt csülök
6 szelet karaj
20-25 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 kanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítés:

A csülköt előző este vízben főzzük puhára.
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
Másnap karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba,
horvathnemagdi, 2014. szeptember 15. hétfő, 16:58
Karajba zárt csülök
Hozzávalók 1 rúdhoz:
1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítés:
A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt,
mamucika, 2014. június 23. hétfő, 10:10
Karajba zárt csülök
Hozzávalók 1 rúdhoz:
1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítés:
A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt
yaskane, 2014. június 19. csütörtök, 12:02
Hölgytől tallóztam
Hozzávalók 1 rúdhoz:
1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 kanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt

Elkészítés:

A csülköt előző este vízben főzzük puhára,1 és fél óra alatt.
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott, karaj.
Megint sajt,
horvathnemagdi, 2014. június 05. csütörtök, 18:56
karajba zárt csülök
Hozzávalók 1 rúdhoz:
1 db csontozott füstölt csülök
9-10 szelet karaj
20 szelet bacon
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál mustár
300-400 g reszelt sajt
2 tojás
liszt
Elkészítés:
A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott
faciendum, 2014. június 04. szerda, 13:08
Karajba zárt csülök
http://finomreceptek.com/wp-content/uploads/2014/04/1010101.jpg101 0101
Elkészítés:

A csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt.
Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra.
A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdinszteljük.
A csülköt a hagymát és a mustárt összekeverjük és egy zárható dobozba hűtőbe tesszük.
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és szintén hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük
Az őzgerinc formát kibéleljük baconnal, úgy hogy a szélén túllógjon, ezt majd a tetejére hajtjuk a végén.
Beleszórunk egy marék sajtot, majd a lisztbe és tojásba forgatott hússzeletekkel kibéleljük.
Újra sajtot szórunk rá, majd az előző nap elkészített csülök töltelékkel jól megtömjük.
Ismét sajt jön, majd a maradék tojásba, lisztbe forgatott,
ildikocsorbane2, 2014. április 10. csütörtök, 18:48
x
ízlés szerint fűszerek: só, őrölt kömény, szinespaprika Ha szeretitek, erős is), kevés őröltbors, lereszelt fokhagyma.
A darálthúst begyúrjuk a fűszerekkel, kóstolás után esetleg utánfűszerezzük. Lehet intenzív az íze, mert a karaj sokat felvesz belőle. hagyjuk állni egy fél órát.
A karajt hegyes késsel hosszában felszúrjuk, az egyik végén zárt maradjon, s egy fakanál nyelével kellő méretűre tágítjuk a lyukat. Kívül, belül sózzuk, s ez is pihen fél órát.
A kolbászhúst beletöltjük a karajba, a végét rögzítjük hústűvel vagy hurkapálcikával. Egy megfelelő méretű tűzálló tálat vagy tepsit kizsírozunk, beletesszük a húst. Alufóliával lefedjük, és kb. fél óráig pároljuk így a sütőben, közepes fokozaton.
Ekkor levesszük a fóliát és készre sütjük, időnként megöntözve a tepsiben összefolyt lével, míg van nedvességtartalma. Mire zsírjára sül, megpirosodik. Ha mégsem, öt perc a legmagasabb fokozaton.
Kivesszük az edényből és hagyjuk kihülni. Ha frissen fogyasztjuk, langyosan szeleteljük
nagyuska, 2011. november 23. szerda, 05:19
Képek, videók
Fokhagymás karaj
irmus
2018. február 22. csütörtök, 07:35
IMG_1653karaj.JPG
sarkadykati
2017. december 23. szombat, 21:25
Tepsis rakott karaj
irmus
2017. július 24. hétfő, 19:18
Kolbásszal töltött karaj
irmus
2017. február 16. csütörtök, 07:38
Kolbásszal töltött karaj
irmus
2017. február 16. csütörtök, 07:38
bosos karaj burgonya galu
bodaaniko
2016. október 08. szombat, 16:04
bakonyi rántott karajjal
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:01
sült karaj velővel
soosistvan
2016. április 24. vasárnap, 22:04
Töltött karaj őzgerincbe
irmus
2015. június 07. vasárnap, 13:33
Töltött karaj őzgerincbe
irmus
2015. január 07. szerda, 07:44
bableves füstölt karaj cs
sarkadykati
2014. december 20. szombat, 05:27
csülkös Éva
orban47
2017. július 16. vasárnap, 22:47
CSÜLKÖS PGI.jpg
zsokica45
2016. április 29. péntek, 10:04
csülkös körömpörkölt
snbela44
2016. február 09. kedd, 08:25
csülkös pacal.jpg
snbela44
2015. január 02. péntek, 13:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.