Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 08:42 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hat nagyszínpadi bemutatóval készül a következő évadra a Hevesi Sándor Színház
Besenczi Árpád igazgató szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az első premiert október 5-én tartják: Francis Veber Bérgyilkos a szomszédom című vígjátékát mutatják be. A kacagtató történet egy francia kisemberről szól, aki a "rosszkor van rossz helyen" - tette hozzá az igazgató, aki rendezőként is jegyzi a darabot.

Szintén októberben mutatja be a társulat Tolcsvay László és Müller Péter Isten pénze című musicaljét Bal József rendezésében, aki a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Karácsonyi ének című Charles Dickens-mű alapján született darabot minden korosztálynak ajánlja.

Novemberben Sütő András Advent a Hargitán című színművét láthatja a közönség, a darabot Dér András állítja színpadra. A 2019-es esztendő első bemutatója ugyancsak magyar klasszikus mű lesz: Bródy Sándor A tanítónő című színművét Sztarenki Pál rendezi. A darabot Bródy Sándor a múlt század elején (1907-1908-ban) írta a Vígszínház felkérésére. A színpadi műnek három befejezése volt, a rendezői koncepció szerint a zalaegerszegi előadáson mindhárom verziót bemutatják majd.

Az évad Szabó Magda Abigél című regényének színpadi változatával folytatódik, amelyet Pozsgai Zsolt írt és Halasi Imre rendez. A 2018/2019-as évadban az utolsó premier William Shakespeare A windsori víg nők című vígjátéka lesz, amelyet Csiszár Imre rendez, és amely remek lehetőséget jelent a zalaegerszegi társulat színésznői számára - fűzte hozzá a színházigazgató.

Besenczi Árpád kitért arra is, hogy a színházban jelenleg Déry Tibor, Pós Sándor, Presser Gábor és Adamis Anna Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalének próbái zajlanak. Mint felidézte, a színház szűkös anyagi lehetőségei miatt gondot okozott az előadáshoz szükséges kamerák és nagyméretű monitorok beszerzése, így a Facebookon kértek segítséget. A helyi cégek rövid időn belül felajánlották a műszaki eszközöket, így az előadást az eredeti tervek szerint tudják bemutatni - emelte ki az igazgató.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 17:33
Címkék: Hevesi Sándor Színház, Besenczi Árpád, Francis Veber Bérgyilkos, Tolcsvay László, Müller Péter Isten, Charles Dickens-mű,
Kommentek
Modern városok - Kósa: mintegy 240 milliárdból zajlanak fejlesztések Zalaegerszegen
létrehozása.

A politikus a Mindszenty központot igazi zalaegerszegi specialitásnak nevezte, hiszen amellett, hogy a városban hosszú ideig szolgáló későbbi bíboros emlékének múzeumot szentelnek, a projektnek átfogó belvárosi rehabilitációs elemei is vannak, továbbá ez a vallási turizmust szolgáló zarándokközpont építését is jelenti. Hozzátette, hogy az eredeti elképzelésekhez képest valószínűleg többe fog kerülni a beruházás, de ezt a kormány támogatni tudja.

Hasonlóképpen beszélt a Hevesi Sándor Színház épületének felújításáról mint támogatható új elképzelésről, hiszen a kormányzati szándék szerint valamennyi vidéki színházat felújítanák. A zalaegerszegi rekonstrukciós tervek 150-200 millió forintra becsült költségeiről kormány-előterjesztés készül - jelezte a politikus.

Vigh László fideszes országgyűlési képviselő és képviselőjelölt ezt azzal egészítette ki, hogy a 35 éve színházként funkcionáló épület teljes felújítására szükség van. Az évente 70 ezer nézőt fogadó teátrum korszerűsítése a
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 17:53
Színház, néptánc komolyzene és dzsessz a nagykanizsai tavaszi fesztiválon
Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének tagjaként állítják össze a programokat, amelyre idén mintegy hárommillió forintot fordítanak. A sorozatot a nagykanizsai önkormányzat kiemelten támogatja.

A tíz nap alatt nyolc programot felvonultató fesztivál egyes rendezvényeiről Marics Zsuzsanna művelődésszervező elmondta: a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja című műsora szerepel nyitányként, a sokszínű tánckavalkádot természetesen élő zenei kísérettel mutatják be a közreműködők.

Három színházi estre is várják a közönséget, elsőként Gogol monodrámájára, az Egy őrült naplójára, amelyet Bodó Viktor rendezett és Keresztes Tamás ad elő. Először vendégszerepel Nagykanizsán a szombathelyi Weöres Sándor Színház, amely a Mohácsi János által színpadra állított A falu rossza című népszínművel mutatkozik be. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című, Besenczi Árpád által rendezett vígjátékát viszi el Nagykanizsára.

A dzsesszkedvelőknek két programot is
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 12:32
Groteszk rockoperaként kerül színpadra Zalaegerszegen az Evita
Böhm György, aki a 35 éve megnyílt zalai színház egyik alapító tagja volt irodalmi vezetőként, dramaturgként, az MTI-nek elmondta: az Evitával csaknem 40 éve, Londonban találkozott először. A musicalt ugyanis 1978 júniusában mutatták be a West Enden, és alig két héttel az ősbemutató után, turistaként éppen a brit fővárosban járt, a születésnapjára pedig - tízórás sorban állás után - megajándékozta magát egy hatfontos jeggyel.

"Egyszerűen élvezetből mentem el megnézni a darabot, sohasem gondoltam volna, hogy egyszer még én is megrendezhetem" - idézte fel akkori benyomásait Böhm György, aki felidézte, hogy Besenczi Árpád igazgató rendezésre való felkérését úgy vállalta el, ha állandó segítője, Bakó Gábor koreográfus is vele lehet.

A rendező a darabról elmondta, hogy az ő felfogása szerint ez egy karrier- vagy törtetéstörténet. Eva Duarte de Peron, azaz Evita, a vidéki színésznőcske eljut Buenos Airesbe, az argentin fővárosba, s az útja "egyik ágyból a másikba vezet", hogy elérje a célját, hogy
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 12:12
Ma van a magyar dráma napja
ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg ezen a napon, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, és új művek születését ösztönözzék.

A budapesti Bajor Gizi Színészmúzeumban díjátadóval ünnepelnek: csütörtök délután adják át a drámaírók számára alapított Szép Ernő-díjakat. Az elismerést ebben az évben Zalán Tibor, Visky András és Lengyel Anna veheti át.

Ezen a napon adják át a Színikritikusok Díját is, amelyet a Színházi Kritikusok Céhe adományoz az előző évad legjobbjainak tizenöt kategóriában. Az életműdíjat az idén Radnóti Zsuzsa dramaturg veheti át. A Budapest Bábszínházban tartott gálaesten adják át a Színházi Dramaturgok Céhének elismerését is, amelyet az évad legjobb magyar drámájának ítélnek oda, és amelyet idén Háy János A halottember című műve nyert el. Továbbá átadják a Bálint Lajos-vándorgyűrűt, amelyet szintén a Dramaturg Céh tagsága ítél oda minden második évben egy-egy kollégának. Az idén Török Tamara, a
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 07:04
Átadták a Vidéki Színházak Fesztiválja díjait
Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatója a szeptember 4. és 10. között megrendezett esemény keddi díjkiosztó ünnepségén elmondta: immár hatodik alkalommal szervezték meg a Thália Színházban az évad elején a Vidéki Színházak Fesztiválját, amelyen hét nap alatt kilenc előadást láthatott a közönség. Kilenc vidéki társulat mutatkozott be Budapesten a közönség kiemelkedő érdeklődése, szeretete, a szakma és a média figyelme mellett.

Elmondta: a fesztivál látogatottsága 95 százalék felett volt, csaknem négyezer néző látta az előadásokat.

Kiemelte: a produkciók közül hármat, a zalaegerszegi Az ötödik pecsét, a békéscsabai a Macskajáték és a tatabányai Az imposztor című előadást a közmédia rögzítette.

A produkciókat öttagú zsűri értékelte, amelynek tagja volt Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója; Nagypál Orsi filmrendező; Sümegi Noémi kulturális újságíró; Kőváry Katalin rendező és egy, a közönség soraiból választott zsűritag, Lovas Ildikó. A díjakat az idén is Szilágyi Imre
velemenyezd, 2017. szeptember 12. kedd, 15:43
Háromnapos vadpörköltfesztivált rendeznek Zalaegerszegen
mutatja be.

Szombaton, a jótékonysági vadfőzésen rekordszámú, csaknem 80 csapat készít vadételeket. A főzőverseny kedvezményezettje az Akarattal és Hittel Alapítvány a Zala Megyei Kórház Onkológiai Osztályáért.

Vadételt egyébként a "vadpörköltpontokon" is lehet majd kóstolni a fesztivál ideje alatt, a zalaegerszegi éttermekben pedig különleges fesztiválmenüt - például varacskosvaddisznó-burgert és hideg rózsásra sült szarvast - szolgálnak fel - mondta Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. igazgatója.

Hozzátette, hogy szombaton a belvárosban vadászkutya-felvonulást tartanak, a Rákóczi úton borászati kiállítás nyílik és megrendezik a zalai bordalos találkozót is. Vasárnap Vizslaparki Piknikre várják a családokat, a fesztiválprogramot a Zalai 47. Honvédzászlóalj látványos bemutatója és felvonulása színesíti.

A belvárosi színpadon hagyományőrző együttesek lépnek fel, köztük a Zalai Táncegyüttes, az Albatrosz és a KISZÖV Senior Táncegyüttes. A Hevesi Sándor Színház művészei 100
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 19:13
Kilenc produkció a Vidéki Színházak Fesztiválján
A fesztiválon a szombathelyi Weöres Sándor Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház-Népház és a Szegedi Nemzeti Színház társulata egy-egy előadással mutatkozik be.

A programot öttagú zsűri - Zalán János, a Pesti Magyar Színház igazgatója, Nagy Pál Orsolya filmrendező, Sümegi Noémi kulturális újságíró, Kőváry Katalin rendező és egy közönségből választott zsűritag - értékeli, a díjátadó szeptember 12-én lesz - fűzte hozzá Lantos Anikó.

A fesztivál számos előadásának főhősei olyan férfiak, akik megpróbálják alakítani, jobbá tenni a világot maguk körül. A mustra nyitó előadásaként lesz látható Csehov Ivanov című darabja Spiró György fordításában, a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadásában, a főszerepben Bányai Kelemen Barnával és Bánfalvi Eszterrel. Először látható Budapesten Thomas Jensen
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 12:22
Képek, videók
Szinház.jpg
pacsakute
2018. január 09. kedd, 21:13
erdőpéter_nemzeti szinház
maroka
2017. december 12. kedd, 10:13
nemzeti színház.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 14:10
új szinház.png
chillik
2017. november 16. csütörtök, 15:26
színházban.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:56
szinhaz9.JPG
relisisi
2017. április 25. kedd, 10:11
szinhaz8.JPG
relisisi
2017. április 25. kedd, 10:10
szinhaz10.JPG
relisisi
2017. április 25. kedd, 10:10
szinhaz6.JPG
relisisi
2017. április 25. kedd, 10:09
szinhaz4.JPG
relisisi
2017. április 25. kedd, 10:09
szinhaz3.JPG
relisisi
2017. április 25. kedd, 10:08
nagyszínpad(1).jpg
menusgabor
2017. augusztus 16. szerda, 18:46
Coca Cola Nagyszinpad
btomike
2009. november 23. hétfő, 12:24
nagyszínpad.jpg
gyorfirozsa
2009. november 12. csütörtök, 15:56
nagyszínpad előtt
kekzokni
2008. július 14. hétfő, 12:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.