Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:41 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kvótareferendum - MSZP: az unióellenes referendum nem oldja meg a menekültválságot
A szocialisták szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményükben arra reagáltak, hogy Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte: új szakaszba lép a kormány népszavazási kampánya, a hirdetések központi üzenete az lesz, hogy "Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét, szavazzunk nemmel!"

Az MSZP azt írta: nem értenek egyet a kötelező kvótával, nem támogatnak semmilyen betelepítési mechanizmust. Hozzátették: támogatnak viszont minden olyan intézkedést, amely a magyar emberek biztonságát növeli.

Az ellenzéki párt szerint Magyarország jövője nem a Fidesz unióellenes népszavazásán áll vagy bukik, hanem azon, hogy az ország hosszú távon is az Európai Unió tagja marad-e vagy sem.

"Orbán Viktor és a Fidesz azonban az Magyarország Európai Unióból való kivezetésének ágyaz meg az október 2-i népszavazással" - fogalmazott, jelezve: az MSZP ezért továbbra is távolmaradásra kéri a választókat.

Közölték: az unióellenes referendum amellett, hogy nem oldja meg a menekültválságot, nem oldja az egészségügy, az oktatás, vagy a négymillió ember megélhetési válságát sem Magyarországon.

A közleményben azt írták: a kormány a hírek szerint már meg is üzente Brüsszelnek, hogy a népszavazás után sem hoz törvényt a kötelező kvóta elutasításáról.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. augusztus 31. szerda, 13:12
Címkék: Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Európai Unió, Orbán Viktor, Magyarország Európai Unióból, unióellenes referendum,
Kommentek
Azt akarják, hogy Ön féljen
töri a fejét, hogyan árthatna Európának, de főleg a magyaroknak.
Pedig ennek épp az ellenkezője az igaz, Soros György már évtizedek óta a pénzének jelentős részét jótékony célokra adományozza. Például 1989-ben rengeteg pénzzel segítette a Fideszt és személyesen Orbán Viktort is, aki Soros pénzéből tanulhatott Angliában. Vajon emiatt haragszik rá ennyire a miniszterelnök?
Soros Györgynek nincsen terve! Egyszerűen írt egy újságcikket 2015-ben, hogy szerinte hogyan kellene megoldani a menekültválságot. Komolyan gondolhatja valaki - aki nem hazudik -, hogy az Európai Unió valamennyi országa egyetlen ember újságcikke alapján alakítja a saját politikáját, hogy az ő cikkében leírtakat akarja mindenki megvalósítani? Ráadásul még az sem igaz, amit abban a cikkben leírtakról mondanak.
Gondolkodjunk, tájékozódjunk, és főleg ne hagyjuk becsapni magunkat!

Forrás: Hívatlanul Mozgalom
moonshadows, 2017. szeptember 28. csütörtök, 18:21
Illegális bevándorlás - Német külügyminiszter: nem szabad elhallgatni az újabb menekülthullám veszélyét
Az ugandai látogatáson tartózkodó Sigmar Gabriel a német sajtónak adott nyilatkozatában kijelentette: "Ha semmit sem teszünk, akkor Olaszországnak előbb-utóbb meg kell nyitnia a határait, mert túl sok menekült lesz az országban".

Uganda évek óta példaértékűen kezeli az erőszaktól és éhségtől sújtott szomszédos Dél-Szudánban kialakult menekültválságot, az utóbbi években majdnem egymillió embert fogadott be - értékelte a miniszter.

Sigmar Gabriel az ország egyik menekültek lakta településén tett látogatásán azt mondta, "talán el kellene ide hozni néhány európai ország delegációját, hogy lássák, mire képes a szolidaritás".

Ha az Európai Unió nem talál megoldást a menekültek elosztására, "akkor ismét válsághelyzet alakulhat ki" - jelentette ki a külügyminiszter, aki szerint egyedül párttársának,Martin Schulznak, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltjének volt bátorsága kimondani mindezt.

Schulz egy interjúban a közelmúltban arról beszélt, hogy Olaszországot összeomlással
velemenyezd, 2017. augusztus 09. szerda, 18:03
A miniszterelnök miért lelkesedik annyira a keleti politikusokért ? ?
A Die Presse, NEM glorifikálta orbánt, hanem abbéli SAJNÁLATÁT FEJEZTE KI, hogy létezik Európában olyan - HASZONELVŰ - kornányfő, mint orbán...
A #2-es által beidézett link szerinti szöveg ugyanis így szól - idézem: ,,A magyar kormányfő arra HASZNÁLJA a menekültválságot, hogy a tekintélyelvű európai jobboldal vezéralakjává váljon, és SAJNOS ezt jól csinálja" - idézet vége, kiemelések tőlem.

EZ, NEM dicsőítés, sőt!...
foxworkinspace, 2017. július 10. hétfő, 19:56
EP: átfogó választ kell adni a migráció kérdésére
amelynek elfogadása ráadásul még sokára várható. Véleményük szerint az uniónak testre szabottan kellene segítséget nyújtani az egyes országok számára a migrációs hullám megállításában, továbbá úgy találták, az uniónak nem szabad arra ösztönöznie a harmadik országokat, hogy az együttműködés keretében erőszakkal térítsék el a migránsokat attól, hogy Európa felé induljanak.

Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében kijelentette: a menekültválságot csak helyben lehet megoldani, Európának az elvándorlás megakadályozása érdekében helyben kell segítséget nyújtania az emberhez méltó életfeltételek megteremtésével.

Véleménye szerint az elmúlt évek tragikus eseményei után az Európai Uniónak alapvetően változtatnia kell eddigi politikáján. Ahelyett, hogy a menekülteket akár közvetve Európába csalogatná, a helyben segítés hosszú távra megoldást jelentő stratégiáját kell kidolgoznia.

"A menekültek nem lehetnek az európai önzés áldozatai, akiket
velemenyezd, 2017. április 05. szerda, 18:13
Áder János: a 21. század kihívásai újfajta mérnöki gondolkodást igényelnek
A mérnök tegnap, ma, holnap című ünnepségen Áder János kiemelte, hogy a magyar mérnökök teljesítménye a kiegyezés utáni aranykorban rendszerteremtő volt.

A mérnökök különböző tudományterületek eredményeit integráló, innovatív gondolkodásra voltak képesek, aminek révén a magyar gazdaságot új fejlődési pályára állították, így nem túlzás azt állítani, hogy a 19. század végére, a 20. század elejére a magyar gép- és villamos ipar világszínvonalat jelentett - fűzte hozzá.

Áder János kiemelte, szükség van a mérnöki tudományra a jelenlegi legnagyobb társadalmi problémák, a népességrobbanás, a klímaváltozás és a vízválság következményeinek kezeléséhez, illetve megoldásához. A klímaváltozás támasztotta feladatokról szólva elmondta, hogy egyaránt fontos az áramtermelés karbonintenzitásának csökkentése és a gazdasági növekedés fenntartása.

Nem irreális cél, hogy a bruttó hazai termék úgy nőjön, hogy csökken az energiafogyasztás és az üvegházhatású gázok kibocsátása, Magyarországon ez a tendencia
velemenyezd, 2017. január 27. péntek, 15:15
Nemes Jeles László kapta a londoni filmkritikusok rendezői díját
A legtekintélyesebb angol filmkritikusok vasárnap este a londoni May Fair Hotelben osztották ki díjaikat. A Londoni Kritikusok Köre (London Critics' Circle) filmes szekciójának 140 tagja szavazott az elismerésekről.

A 37. alkalommal megrendezett díjátadón az Oscar-szezon favoritja, Damien Chazelle Kaliforniai álom című musicalje kapta a legjobb film díját - számolt be róla a deadaline.com.

Nemes Jeles Lászlónak a legjobb rendező díját ítélték oda Saul fia című holokausztdrámájáért, amely tavaly számos más trófea mellett elnyerte az Oscar-díjat is. Ebben a kategóriában a magyar filmrendezőn kívül Maren Ade (Toni Erdmann), Damien Chazelle (Kaliforniai álom), Barry Jenkins (Holdfény) és Kenneth Lonergan (A régi város) volt jelölt a díjra.

A Saul fia a legjobb külföldi film kategóriában is esélyes volt a londoni kritikuskör díjára, ám azt végül a Toni Erdmann című német vígjáték kapta meg. Ken Loach Én, Daniel Blake című társadalmi drámája az év legjobb brit/ír filmje kategóriában
velemenyezd, 2017. január 23. hétfő, 10:21
Alaptörvény - MSZP: Orbán Viktor minden idők legdrágább szavazását bukta el
októberi népszavazást és az alaptörvény hetedik módosítását.

Tóth Bertalan leszögezte, hogy érvénytelen népszavazásból nem következhet alaptörvény-módosítás, október 2-án "az emberek többsége nemet mondott a Fidesz és a Jobbik politikájára".

A képviselő azt mondta, az MSZP végig következetesen viselkedett az ügyben. Úgy értékelt, hogy az alaptörvény módosításának nincs jelentősége a magyar emberek biztonsága szempontjából, sem egy referendum, sem egy törvénymódosítás nem tudja megoldani a menekültválságot.

Hangsúlyozta, a szocialisták több javaslatot is tettek, hogy milyen hazai intézkedésekre és európai megoldásokra lenne szükség. Ezt a válságot - erősítette meg álláspontjukat - csak közös európai erőfeszítéssel lehet megoldani.

Tóth Bertalan a sajtótájékoztatón felmutatott egy olyan, áthúzott helikoptert ábrázoló lapot, amilyeneket a szocialista képviselőcsoport tagjai tartottak fel az ülésteremben a szavazás alatt. A frakcióvezető azt mondta, hogy "ez a helikopter a valóság szimbóluma,
velemenyezd, 2016. november 08. kedd, 12:58
EU-csúcs - DK: a találkozó programján nem szerepel a kvótakérdés
Gréczy Zsolt idézte Kovács Zoltán kormányszóvivő korábbi szavait, amelyek szerint: "Orbán Viktor miniszterelnökre vár a nagy feladat, hogy levetesse a napirendről a kötelező betelepítési kvótát". A politikus úgy fogalmazott, a kormányszóvivőnek igaza van, a miniszterelnökre ebben az esetben valóban nagy feladat vár, mert a kvóták kérdése nem is szerepel a napirenden.

A csúcs napirendje nyilvános, Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének meghívója részletesen tartalmazza az esemény témáit. Ebben még csak a kvóta szó sem található meg, a meghívó éppen azt összegzi, hogy a menekültválságot megoldotta az Európai Unió - hangsúlyozta Gréczy Zsolt.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor újabb fantomgyőzelmet készül bejelenteni, ami csak az ő fejében létezik - mondta a szóvivő.
velemenyezd, 2016. október 20. csütörtök, 11:25
Képek, videók
Szeged Dömötör torony.jpg
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:52
Dömötör Ilona Szer
maria_kadar_148
2016. február 22. hétfő, 22:57
Dömötör Ilona: Hóvirág
anna4459
2016. február 08. hétfő, 21:30
Dömötör Tekla 1
taltos1
2014. február 03. hétfő, 19:23
Dömötör torony.jpg
agica2004
2013. június 24. hétfő, 16:41
DE) Magány Dömötör Erzséb
dnemethk
2013. március 22. péntek, 19:51
dörmögő dömötör meséi
lacipecsenye
2012. november 21. szerda, 22:00
Dörmögő Dömötör
dnemethk
2011. november 19. szombat, 20:55
Dömötör Ilona Hóvirág.jpg
mester126mari
2011. február 20. vasárnap, 17:36
dömötör áldott karácsonyt
klara50
2010. december 18. szombat, 22:44
Felcsut-Miniszterelnök i h
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:13
Miniszterelnöki Család, 2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:06
Miniszterelnöki hivatal
msz303
2007. október 06. szombat, 19:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.