Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:22 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tiroli gesztenyés szelet



Tiroli gesztenyés szelet


Hozzávalók:

Tészta:

8 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tk rumaroma
1 csipet só
3 tojás
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg csokoládé
8 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor

Krém:

300 ml hideg Meggle cukrászhab (habtejszín)
5 dkg porcukor
2 ek cukrozott kakaópor
25 dkg gesztenyemassza
1 habfixáló
2 ek rumaroma

Díszítés:

5 dkg csokireszelék
1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
10 dkg kandírozott meggy

Elkészítése:


Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

A margarint kihabosítjuk az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a tojások sárgájával és az aromával. Ha kész, keverjük bele a gesztenyemasszát is.

A liszthez adjuk hozzá a sütőport keverjük el, és adjuk a gesztenyés-vajas masszához. Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele apránként a felvert tojáshabot, végül pedig a durvára vágott csokoládét is.

Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

Krém készítés:

A krémhez a tejszínt a cukorral, a rumaromával és a kakaóporral kemény habbá verjük. Adjuk hozzá a habfixálót és a gesztenye masszát is, és alaposan dolgozzuk ki.

A kihűlt süteményre kenjük rá a krémet, és szórjuk meg csokireszelékkel.

1 dl tejszínt verjünk kemény habbá, és díszítsük ezzel, valamint meggyszemekkel a sütemény tetejét
vorosrozsa66, 2018. március 11. vasárnap, 18:31
Címkék: tojásokat szétválasztjuk, margarint kihabosítjuk, vaníliás cukorral, csipet sóval, tojások sárgájával, liszthez adjuk,
Kommentek
Kókusztejes madártej
Kókusztejes madártej


Hozzávalók

6 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 l kókusztej
1 ek liszt

1/2 tk ecet
2 púpozott ek porcukor
őrölt fahéj a szóráshoz

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat habosra keverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az előzőleg egy kevés kókusztejben simára kevert lisztet.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 1 csipetnyi sóval, az ecettel és a porcukorral.

A megmaradt kókusztej felét egy nagy lábasba öntjük, és addig melegítjük, amíg éppen gyöngyözni kezd. Evőkanállal felhőcskéket szaggatunk bele a fehérjehabból, és oldalanként 1 percig főzzük azokat. Végül egy szűrőlapát segítségével óvatosan kiszedjük őket.

A lábasba öntjük a maradék kókusztejet, és forráspontig
vorosrozsa66, 2018. június 04. hétfő, 19:19
Túrós-barackos máktorta (liszt nélkül)
(négyszeres)
1 késhegynyi só
A barackzseléhez:
15 dkg baracklekvár
1/2 dl víz
10 g zselatin


Elkészítés

A krémhez a zselatint feloldjuk a felmelegített vízben, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és krémesre turmixoljuk, és a hűtőbe tesszük.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a többi hozzávalót, majd hozzáforgatjuk a felvert habot. Kibélelünk egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. 150 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk, és levesszük róla a papírt.
A barackzseléhez felmelegítjük egy lábasban a vizet, csomómentesre keverjük benne a zselatint, és 1-2 ek lekvárt. Amikor csomómentes, hozzákeverjük a maradék lekvárt, majd lehűtjük.
Kibéleljük a tortaforma oldalát
vorosrozsa66, 2018. május 07. hétfő, 18:20
MENCSHELY i sakktorta
Hozzávalók: A sárga piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A barna piskótához: 5 tojás, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaó, 5 evőkanál cukor, 1 sütőpor. A krémhez: 2 vaníliás puding, 5 dl tej, 25 dkg vaj, 6 evőkanál cukor. A tepsi előkészítéséhez zsír és liszt.
A sárga piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet, és óvatosan belekeverjük a sütőport is.
Kizsírozott, kilisztezett sütő tepsibe borítjuk, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A barna piskótához a tojásfehérje habba szintén először a cukrot és a sárgákat tesszük, ezután lisztet, kakaót, és legvégül a sütőport is belekeverjük. Kisütjük, majd deszkára borítva hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel simára keverjük, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, míg majdnem teljesen kihűl, ekkor elkeverjük benne a puha vajat.
Mindkét piskótát két centis csíkokra vágjuk.
Tortaformába először
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:22
Marcarponés Johanna szelet
kefir
1 ek kakaópor
4 ek étolaj
csipet só

Krémhez:

7,5 dl tej
2,5 cs vaníliás pudingpor
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
4 ek fekete kávé
1 ek zselatin
1 dl víz
3 cs vaníliás cukor
0,5 l Meggle cukrászhab (habtejszín) /én hulalát használtam, ezért a habfixálót kihagytam/
2 cs habfixáló

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük alaposan a cukorral, olajjal és a kefirrel. A fehérjét kemény habbá verjük.

A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd óvatosan a habhoz fogatjuk a sárgás masszával együtt.

Egy közepes tepsit / 30 x 20 cm/ alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és tűpróbáig sütjük (kb 20 perc), majd kihűtjük.

A krémhez a pudingport cukor nélkül felfőzzük a tejben. A zselatint feloldjuk 1 dl vízben, kihűtjük, majd a
vorosrozsa66, 2018. május 04. péntek, 11:35
Kávés diós szelet
KÁVÉS DIÓS SZELET Hozzávalók :
A tésztához:
6 db tojás
15 dkg kristálycukor
3 ek liszt
15 dkg dió (darált)
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
3 dl tej
3 ek liszt
1 ek őrölt kávé
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
18 dkg porcukor
5 ek dió (darált)
Tetejére:
15 dkg étcsokoládé 5 dkg margarin (olvasztott).Elkészítés :
Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:18
Meggyes csokipuding torta
fél csomag sütőpor
3 ek víz
csipet só
vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

A pudinghoz:

2 csomag csokoládés pudingpor
750 ml tej
2 ek cukor

A gyümölcsös zseléhez:

1 üveg meggybefőtt
1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)

Elkészítése:

Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni.

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk.

180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtjük.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd időnként megkeverve
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:23
Coca-Cola kocka
A tésztához:
4 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
12 evőkanál Coca-Cola (kb. 1,8 dl)
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
15 dkg margarin
8 evőkanál porcukor
10 dkg kókuszreszelék

A tetejére:
2 csomag csokoládés pudingpor
7 dl Coca-Cola
6 evőkanál cukor

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a kakaóport, a kólát és végül a sütőporral elvegyített lisztet. Géppel jó alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd egy spatulával óvatosan a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit. Én egy 20 × 30 cm-esben sütöttem, de véleményem szerint inkább válasszatok pár centivel nagyobbat, mert igaz, hogy rendkívül mutatós a magas tészta, ám én mégsem bántam volna, ha a végeredmény kicsivel vékonyabb... ;) Szóval a masszát a sütőpapírral
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:38
Almás, habos, reszelt sütemény recept
Almás, habos, reszelt sütemény recept

1/2 kg rétesliszt
25 dkg Rama
15 dkg porcukor
5 db tojás
1 cs sütőpor (12 g)
A töltelékhez
1 kg reszelt alma
fahéj
citrom reszelt héja és leve
cukor, vagy méz ízlés szerint

Elkészítés:

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, erre rá a keményre vert habot, majd az 1/3 rész tésztát ráreszeljük és megsütjük. Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc. Nagyon-nagyon
eva0817, 2018. március 22. csütörtök, 15:26
Képek, videók
Meggyes-gesztenyés.JPG
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:10
Meggyes-gesztenyés torta.
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:05
Nagymama gesztenyés teker
irmus
2018. április 04. szerda, 08:32
Gesztenyés krémes
irmus
2018. április 04. szerda, 08:22
gesztenyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 18:11
Sütés nélküli gesztenyés
irmus
2018. március 27. kedd, 16:40
Gesztenyés szelet
irmus
2018. január 12. péntek, 08:54
szetválasztott étrend.jpg
dnemethk
2013. február 17. vasárnap, 15:07
Tojásfehérje szétválasztó
donmolnarmeister
2008. május 14. szerda, 23:02
tojás szétválasztó
magdaseppa
2007. február 07. szerda, 15:35
Margarin és vaj
irmus
2015. január 11. vasárnap, 09:01
Flora margarin logo 2
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:08
Flora margarin logo 1
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:06
margarin.jpg
sarkadykati
2013. február 14. csütörtök, 03:26
margarinos-kifli.jpg
bubszi
2010. szeptember 19. vasárnap, 13:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.