Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 20. csütörtök | 38. hét | 263. nap | 10:54 | Friderika
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tiroli gesztenyés szelet



Tiroli gesztenyés szelet


Hozzávalók:

Tészta:

8 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tk rumaroma
1 csipet só
3 tojás
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg csokoládé
8 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor

Krém:

300 ml hideg Meggle cukrászhab (habtejszín)
5 dkg porcukor
2 ek cukrozott kakaópor
25 dkg gesztenyemassza
1 habfixáló
2 ek rumaroma

Díszítés:

5 dkg csokireszelék
1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
10 dkg kandírozott meggy

Elkészítése:


Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

A margarint kihabosítjuk az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a tojások sárgájával és az aromával. Ha kész, keverjük bele a gesztenyemasszát is.

A liszthez adjuk hozzá a sütőport keverjük el, és adjuk a gesztenyés-vajas masszához. Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele apránként a felvert tojáshabot, végül pedig a durvára vágott csokoládét is.

Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre.

Krém készítés:

A krémhez a tejszínt a cukorral, a rumaromával és a kakaóporral kemény habbá verjük. Adjuk hozzá a habfixálót és a gesztenye masszát is, és alaposan dolgozzuk ki.

A kihűlt süteményre kenjük rá a krémet, és szórjuk meg csokireszelékkel.

1 dl tejszínt verjünk kemény habbá, és díszítsük ezzel, valamint meggyszemekkel a sütemény tetejét
vorosrozsa66, 2018. március 11. vasárnap, 18:31
Címkék: tojásokat szétválasztjuk, margarint kihabosítjuk, vaníliás cukorral, csipet sóval, tojások sárgájával, liszthez adjuk,
Kommentek
Kráter szelet
csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó.
A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére: 3,5 dl 20%-os tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor. A tepsihez zsír és liszt.
Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük, és teljesen kihűtjük.
Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.
A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük, és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt megsütjük.
Még forrón megkenjük cukros tejföllel a
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:19
Meggyes piskóta
Hozzávalók: a tepsi előkészítéséhez vaj és liszt. A piskótához: 8 tojás, 8 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 8 evőkanál porcukor, fél kg kimagozott meggy. A tetejére vaníliás porcukor.
A tepsit vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákhoz porcukrot adunk, amivel habosra keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
A sárga masszához apránként adagoljuk a lisztet és a habot. Óvatosan bánjunk vele, nehogy a hab összetörjön, hogy szép magas piskótánk legyen.
A tésztát beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük benne, és gazdagon megrakjuk meggyel.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon negyven perc alatt megsül. Amikor kivettük, kicsit hűlni hagyjuk, majd vaníliás - esetleg fahéjas - porcukorral megszórjuk, és szeleteljük.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:17
Szigetközi meggyes tejszínes
Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
8 k kristálycukor
8 k liszt
0,5 csomag sütőpor
1 csipet só
1 csepp citromlé

Krém:
4 dl tej
1 vaníliapuding
1 k liszt
25dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
5 dl Meggle cukrászhab
2 k porcukor
2 csomag habfixáló
1,5 kg meggy

Elkészítése:
Először kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és a citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, és apránként a 8 kanál lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.
Egy tepsit (30×20 cm) kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel, ráöntjük a piskótát, és közepes lángon (180 fok) sütjük. Majd megvárjuk amíg kihűl.
Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 ek lisztet, és egy vaníliapudingot megfőzünk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük.
A
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:19
Derecskei rakott kifli
Hozzávalók: 6 kifli, 4 tojás, 50 dkg túró, vaníliás cukor, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál citromlé, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola.
A kifliket karikákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákhoz 4 evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket is kemény habbá verjük, majd ehhez is adunk 3 evőkanál porcukrot. A tojássárgás krémhez hozzákeverjük a túrót, ízesítjük citromlével, vaníliás cukorral, és további 3 evőkanál porcukorral. Beleszórjuk a mazsolát is.
Egy sütőedényt vajjal kikenünk, és megszórunk zsemlemorzsával.
A felszeletelt kiflik felét az aljába halmozzuk, langyos tejjel finoman átlocsoljuk, és beterítjük túrótöltelékkel. Újabb réteg kiflivel megrakjuk, és ezt is tejjel megöntözzük. Az egészet befedjük fehérje-habbal, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tálalás előtt kicsit hűtjük, és nagyobb kockákra vágva kínáljuk.(Ízőrzők - Mátraderecske)
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 11:47
Hegykői répatorta
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa, 3 tojás, csipetnyi só, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg őrölt dió, 10 dkg finomliszt, 1 sütőpor. A krémhez: 20 dkg natúr krémsajt, 4 evőkanál kristálycukor, fél liter habtejszín, 1 csomag habfixáló.
A tortaforma kikenéséhez vaj. A díszítéshez pisztácia, főtt sárgarépa, citromfű.
A sárgarépát apróra lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez 3 evőkanál
vizet, csipetnyi sót teszünk, és kemény habbá verjük. Közben apránként a cukrot is
hozzákeverjük. Ezután belecsurgatjuk a tojások sárgáját.
A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és a dióval összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát is, és alaposan átforgatjuk. Az egészeta tojásos masszábatesszük.A sütőt előmelegítjük, a tortaformát vajjal kikenjük.Beleöntjük a jól átkevert masszát, és megsütjük.
A krémhez a sajtot a cukorral gyorsan elkeverjük. A tejszínt a habfixálóval keményre
felverjük, és a két anyagot óvatosan összedolgozzuk. Ezt a szép, és nagyon
bkisseva, 2018. július 28. szombat, 16:52
Túrós-málnás máktorta
dkg túró
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja és szűrt leve

A tetejére:
kb. fél kg málna
1 cs. piros tortazselé

A sütőt 175C-ra előmelegítjük. A darált mákot összekeverjük az átszitált liszttel és a sütőporral. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos margarinhoz adjuk állandó, ám már csak rövid ideig tartó keverés közben. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. A fehérjehab egyharmadát a margarinos alaphoz keverjük. Ezután kanalanként belekeverjük a lisztes keveréket. A maradék fehérjehabot is hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és óvatosan egyneművé keverjük. A tortaformába töltve elsimítjuk, majd 25-30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve egy kiskéssel körbevágjuk a forma szélénél, és hagyjuk
bkisseva, 2018. július 04. szerda, 10:27
Meggyes-gesztenyés torta
dl meggylé
1 csomag vaníliás puding
10 dkg cukor
Hozzávalók gesztenyés krém:
1 csomag vaníliás puding
4 dl tej
30 dkg gesztenye
15 dkg cukor
15 dkg vaj
A tetejére:
40 dkg meggy
2 piros tortazselé


Elkészítés

A csokis piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és vanília aromát. A lisztet a kakaóval elkeverjük, és apránként a tojásos masszához adjuk. A meggyet kevés liszttel összeforgatjuk, hogy a gyümölcs ne süllyedjen le a piskóta aljára, és ezt is az előzőekhez adjuk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük a piskótát. A sima piskótánál is ugyanúgy járunk el, mint a kakaósnál, ezt viszont kisebb tortaformában sütjük
vorosrozsa66, 2018. június 24. vasárnap, 16:05
Kókusztejes madártej
Kókusztejes madártej


Hozzávalók

6 db tojás
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 l kókusztej
1 ek liszt

1/2 tk ecet
2 púpozott ek porcukor
őrölt fahéj a szóráshoz

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat habosra keverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az előzőleg egy kevés kókusztejben simára kevert lisztet.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 1 csipetnyi sóval, az ecettel és a porcukorral.

A megmaradt kókusztej felét egy nagy lábasba öntjük, és addig melegítjük, amíg éppen gyöngyözni kezd. Evőkanállal felhőcskéket szaggatunk bele a fehérjehabból, és oldalanként 1 percig főzzük azokat. Végül egy szűrőlapát segítségével óvatosan kiszedjük őket.

A lábasba öntjük a maradék kókusztejet, és forráspontig
vorosrozsa66, 2018. június 04. hétfő, 19:19
Képek, videók
Meggyes-gesztenyés.JPG
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:10
Meggyes-gesztenyés torta.
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:05
Nagymama gesztenyés teker
irmus
2018. április 04. szerda, 08:32
Gesztenyés krémes
irmus
2018. április 04. szerda, 08:22
gesztenyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 18:11
Sütés nélküli gesztenyés
irmus
2018. március 27. kedd, 16:40
Gesztenyés szelet
irmus
2018. január 12. péntek, 08:54
szetválasztott étrend.jpg
dnemethk
2013. február 17. vasárnap, 15:07
Tojásfehérje szétválasztó
donmolnarmeister
2008. május 14. szerda, 23:02
tojás szétválasztó
magdaseppa
2007. február 07. szerda, 15:35
Margarin és vaj
irmus
2015. január 11. vasárnap, 09:01
Flora margarin logo 2
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:08
Flora margarin logo 1
winxclubervin
2014. május 25. vasárnap, 19:06
margarin.jpg
sarkadykati
2013. február 14. csütörtök, 03:26
margarinos-kifli.jpg
bubszi
2010. szeptember 19. vasárnap, 13:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.