Regisztráció  Belépés
2017. december 18. hétfő | 51. hét | 352. nap | 08:13 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Maradandó gyümölcs
Maradandó gyümölcs

,,Én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon..." János 15,16

Néhány gyümölcs nem áll el. Bizonyos fajta körtéket és almákat azonnal fel kell használni; más fajták eltarthatók a következő évig. Így van ez a keresztyén munkában is, némelyik gyümölcs nem tartós. Sok olyan lehet, amely örömet szerezhet és építhet, mégsem gyakorol tartós hatást a világ vagy a gyülekezet állapotára. Másfelől van olyan munka, amely generációkon vagy az örökkévalóságon át nyomot hagy. Ebben Isten hatalma tartósan megnyilvánul. Ez az a gyümölcs, amelyről Pál beszélt, amikor kétféle szolgálatról írt: ,,...igehirdetésem sem az emberi bölcsesség megejtő szavaival hangzott hozzátok, hanem a Lélek bizonyító erejével; hogy hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Isten erején nyugodjék" (1Kor 2,4-5). Minél több az ember saját bölcsessége és ereje, annál kisebb az állandóság; minél több Isten Lelke, annál több a hit, amely megáll Isten hatalmában.
A gyümölcs elárulja a fa természetét, amelyről származik. Mi a titka az olyan gyümölcs termésének, amely megmarad? A válasz egyszerű. Amikor az életünk megmarad Krisztusban, akkor a gyümölcs, amit termünk, az is megmarad. Minél inkább helyt adunk annak, hogy az emberi akarat és erőfeszítés meg legyen metszve és meg legyen tisztítva az isteni Szőlősgazda által, annál inkább visszavonja magát a lényünk annak útjából, amit Isten munkálhat bennünk az Ő Lelke által, annál teljesebben maradunk meg Krisztusban, annál inkább megmarad a gyümölcsünk.
Milyen áldott gondolat! Ő kiválasztott és kijelölt téged, hogy gyümölcsöt teremj, és hogy a gyümölcsöd megmaradjon. Sosem gondolt arra, hogy az egyik szőlővesszője olyan gyümölcsöt hozzon, ami nem marad meg. Minél mélyebben hatolok be az Ő kiválasztó kegyelmébe, annál biztosabb lesz a meggyőződésem abban, hogy az örök életre teremhetek gyümölcsöt magam és mások számára. Minél mélyebbre hatolok az Ő kiválasztó szeretetébe, annál inkább felismerem, mi az összefüggés a szándék és a gyümölcs között: a megmaradás Őbenne. A cél az Övé, Ő fogja megvalósítani; a gyümölcs az Övé, Ő fogja megteremni; a benne maradás az Övé, Ő fogja fenntartani.
Álljon meg egy pillanatra mindenki, aki keresztyén munkásnak vallja magát! Vajon örökkévalóságra szóló nyomot hagysz-e azokban, akik körülötted vannak?! Nem a prédikációd vagy a tanításod, az akaraterőd vagy a másokra gyakorolt hatásod az, ami biztosítja ezt. Minden azon múlik, hogy az életed teljesen Isten és az Ő hatalma alatt van-e. Azon múlik, hogy igazán megmaradó szőlővesszőként élsz-e - szoros és töretlen közösségben Krisztussal. Az olyan szőlővessző, amely benne marad, az terem sok gyümölcsöt, olyat, amely megmarad.
Áldott Úr, tárd fel a lelkem előtt, hogy megértsem, azért választottál engem, hogy sok gyümölcsöt teremjek! Legyen meggyőződésemmé, hogy a célod megvalósítható - Te választottál engem! Legyen arra erőm, hogy elhagyjak mindent, és átadjam magam neked! Te be fogod fejezni, amit elkezdtél. Vonzz engem annyira, hogy éljek ennek az örökkévaló célnak a szeretetében, bizonyosságában és erejében, hogy a gyümölcs, amit termek, megmaradjon!

.......................

Hogy gyümölcsöt teremjetek. Ó, mennyei Szőlőtőm, kezdem megérteni, hogy a gyümölcs, a több gyümölcs, a sok gyümölcs - a maradandó gyümölcs - az egyetlen, amit adnod kell nekem, és az egyetlen mennyei érték, amit, mint szőlővessző, adnom kell neked! Itt vagyok! Áldott Úr, munkáld ki a célod bennem; hadd teremjek sok gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt a Te dicsőségedre!

Andrew Murray
kalmanpiroska, 2017. június 19. hétfő, 13:34
Címkék: Ebben Isten, Isten Lelke, Áldott Úr, Andrew Murray, következő évig, keresztyén munkában,
Kommentek
December 17. ADVENT 3. VASÁRNAPJA
bölcsességgel és belátással, hogy élhessetek az Úrhoz méltóan, teljes mértékben az ő tetszésére, és teremjetek gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel. (Kol 1,9-10)
------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------ -

Lelki útravaló a mai napra
December 17.

Mária pedig ezt mondta: "...irgalma megmarad nemzedékről nemzedékre az őt félőkön." (Lk 1,50)

Sok ember közös tapasztalata, hogy ebben a világban minden változik: a ruha- és a hajviselet, az emberi kapcsolatok rendje és a közlekedés szabályai. Minden változik: akit ma milliók ünnepelnek, kis idő múltán még a szobrát is a földre döntik.

Vitázhatunk azon, változik-e emberi természetünk, vagy sem. Vannak olyanok, akik önneveléssel, sok lemondással "felfelé" kapaszkodnak Isten vagy egy általános emberi erkölcs hegycsúcsa felé. Mások egyetlen erkölcsöt ismernek: saját érdekük szolgálatát. Sokan vannak, akik különböző
ronix, 2017. december 17. vasárnap, 22:13
Mielőtt Istent választottam volna,ő már kiválasztott engem
“Akik ki vannak választva az Atya Isten eleve elrendelése szerint, a Lélek megszentelő munkája által" (1Péter 1:2a, TEV fordítás)

Ebben a romlott, reményvesztett világunkban sokan kérdezik, hogy miért nem fordulnak jobbra a dolgok. Azt szeretnék tudni, hogy van-e még remény.

A remény létkérdés.

Neked is, nekem is, igazi reménységre van szükségünk, nem csak amolyan optimizmusra. Az optimizmus egy érzelmi megközelítés. Azon alapszik, amin gondolkodsz. A remény ugyanakkor hitbeli. Azon alapul, hogy kicsoda Isten, és hogy milyen vele a kapcsolatod.

Az optimizmus egy pozitív gondolkodás. A remény egy szenvedélyes bizalom.

Péter első levele a remény hírlevele. Péter azoknak a keresztyéneknek írta, akik a Római birodalomban üldöztetéstől szenvedtek.

Péter első levelének első hét versében Isten megadja a radikális reménység 5 alapvető tételét. Az elkövetkező néhány áhítatunk során megnézzük ezt az 5 alapvetést.

Az első ez:
dandej, 2017. december 17. vasárnap, 09:59
Ezoterikus mesék
MESÉK


Isten létezik - Tanmese

Egy ember elment levágatni a haját, és megigazíttatni a szakállát. Ahogy a fodrász dolgozni kezdett, kellemes beszélgetésbe elegyedtek. Sok mindenről szót ejtettek, különféle területeken. Végül szóba került Isten is, mire a fodrász határozottan kijelentette:

- Én nem hiszem, hogy Isten létezik.

- Miért ilyen biztos ebben? - kérdezte a vendég.

- Nos, csak ki kell nézni az utcára, hogy mindenki megértse, miért nem létezhet Isten. Most mondja meg őszintén, ha Isten létezne, hogy lehetne annyi beteg ember a világon? Hogy is hagyhatnának el szülők gyerekeket? Ha Isten létezne, se szenvedés, se fájdalom

nem lenne. El nem tudok képzelni egy szeretettel teli Istent, aki lehetővé teszi mindezt körülöttünk.

A vendég gondolkodott egy kis ideig, aztán úgy döntött, hogy nem válaszol a
menusgabor, 2017. december 16. szombat, 18:45
Nyílt levél a Jobbik parlamenti frakciója tagjainak
alapulnak. Önök elvetettek mindent, ami a fentieket biztosíthatta volna. Épp úgy, mint az adventi keresztállítást... amely tény bizonyítja jelen - aggódó és figyelmeztető -soraim szükségességét.

Hölgyek és Urak!

Az erkölcs és a jellem elválaszthatatlan. Jellemtelen ember, a priori nem tud erkölcsös maradni, de az erkölcstelen is magában hordozza a jellemtelenséget. Ha pedig valaki az esküjét szegi meg, az kiírja magát a keresztény magyarság sorából. Önök e pillanatban ebben a helyzetben vannak és csak saját maguk tudnak ezen a méltatlan és megalázó helyzeten változtatni.

Kövessék meg hát az elfecsérelt lehetőség, és át nem gondolt időhúzás okán/miatt választóikat, és esküjükhöz híven tegyék a dolgukat, akár mint független képviselők, akár mint a politikától a továbbiakban távol maradó civilek, keresztény-keresztyén magyarok! Mert ma még módjukban áll és lehetőségük van erre, de holnap talán már nem lesz.

Kérem, ne kockáztassák anyagi javakért a nemzet
menusgabor, 2017. december 16. szombat, 16:00
A vevés világában élsz, uralkodni akarsz
beleegyeztél volna. Az erősebb bárhol vagy a világban elszívja gyengébbtől az élet energiáját, agyi energiáját és minden olyan energiát ami az életében pl. sikereket, legyen az szakmai, pénzügyi, magáneleti siker pl. egy hozzádillő szép feleség, akivel mindig is szerettél volna együttélni, gyerekeitek lettek volna és kiegyensúlyozottnak, jól érezted volna magad a börödben, stb. Ezeket az erősebb elveszi tőled, ha Te vagy gyengébb. Usa a lehetőségek országa, ott aztán könnyen meg lehet gazdagodni? Hangoztatták régebben, igen akkor ezaz energetikai különbség nagyobb volt, azaz ember, aki oda kiment és csatlakozott az ördöghöz a Te gyengébb energiájú ember a Te életed lehetőségeit kapta meg helyetted, amit neked kellett volna megkapni mondjuk egy Kelet-Európai országban és azzal az ötlettel (amiből neked lett volna pl. kettő az életedben, hogy előrébb lépj), azzal plusszal lett ő sikeres, gazdag stb. Mert minden energia, energia a pénz, jó gondolataid, amire a világnak jó értelemben szükség lett volna,
hogyaneljunk, 2017. december 15. péntek, 18:44
Áldás a fára
Deborah Gordon Cooper

Áldás a fára

Ebben az évszakban,
mikor az éj sötétje
hosszabb a nap fényénél,
mikor a Föld aludni tért
a hideg elől,

Advent idején,
a várakozás idején,
hadd találjuk meg a módját,
hogy a rohanásból kiszakadva
békénk lehessen,
és tágra nyithassuk
hálás szívünk.

Áldd meg a fénylő fákat,
az örökzöld mindenség jelképét,
mert hűek és változatlanok,
mint Isten szeretete.

E drága időszakban,
mikor oly búsak az emlékek,
kérlek, emlékezhessünk
azokra, akik önnön fényükkel
ragyogták be utunk,

Szeretteinket,
akik örökké szívünkben élnek.
evavicus, 2017. december 14. csütörtök, 14:21
Rövid történetek
átlagos, nem beszél vissza a szüleinknek, nem veszekedik, nem beszél csúnyán, nem rosszalkodik. A saját világában él bezárva. A másik, a bátyja, aki átlagos, néha visszabeszél, veszekszik, csúnyán beszél és rosszalkodik. A világnak él. Én és a kisöcsém. Erről szól a sztori.Visszaemlékszem kicsi koromra, mikor úgy vártam, hogy az öcsém már akkora legyen, hogy játszhassak vele. Aztán nem így lett. A maga módján mindig baba maradt, csak én leszek egyre nagyobb és tapasztaltabb. Régebben nem sokat törődtem vele, legfeljebb sajnáltam magam, hogy autista testvérem van, és csak akkor vettem tudomást róla, ha hozzányúlt a játékaimhoz, vagy zavart a mesenézésben.

Aztán valami megváltozott.

Persze nem lettem angyal és most is idegesít ha az utcán minket bámulnak miatta, mert hangos ugrabugrálásával magára vonja a figyelmet, de már másképp látom őt és a kapcsolatunkat.

Álmoshoz nagyon nehéz közel kerülni és mégis könnyű. Ez azt jelenti, hogy magával szeret a
dorotea55, 2017. december 14. csütörtök, 13:21
Semjén: az Európai Unió csak az európai értékek alapján maradhat fenn
diktátumokhoz kell igazodniuk.

Hozzátette: a követelések közül pedig sok nem is gazdasági, inkább ideológiai jellegű.

A bíboros felidézte: amikor 1989 után a közép-kelet-európai országok közeledni kezdtek a Nyugat felé, újabb és újabb követelményekkel találták magukat szemben, amelyek sokszor nem csupán az alapvető demokratikus működés kritériumai voltak, hanem olyan társadalmi modelleket és elgondolásokat tartalmaztak, amelyeknek hiányzott az alapjuk az adott társadalmakban.

"Sokan úgy érezték ebben a régióban, hogy elmaradottként, esetleg kulturálatlanként, sőt bűnösként kezelik őket egy olyan helyzet miatt, amely nem ezeknek a népeknek a hibájából, hanem a Jaltai-egyezmény értelmében, a nagyhatalmak politikai döntése miatt alakult ki" - tette hozzá.

Kitért arra: az európai identitás a földrajzi tényezőkön túl főleg kulturális azonosság. E kultúra egyik legnagyobb inspiráló ereje - az elvilágiasodás ellenére is - a keresztény vallás volt és maradt. A másik, hogy számos nemzet alkotja,
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 12:52
Képek, videók
0 fellizni ebben.png
lovaszmarika
2017. október 12. csütörtök, 15:07
ebben a házban ....jpg
dnemethk
2017. február 17. péntek, 19:58
Kedves egészségedre ebben
borigit
2016. szeptember 19. hétfő, 09:35
Ebben hiszünk
sacimama
2016. augusztus 03. szerda, 20:45
Uram, hagyd meg még ebben
katalin_53
2016. május 11. szerda, 17:52
20130722-divat-ebben-m uta
svisser
2015. november 09. hétfő, 14:46
Ebben a ház udvarában
sanci81
2015. március 25. szerda, 20:40
ebben az évben is szerete
feviroza
2015. január 01. csütörtök, 17:39
Ebben az eletben...
borigit
2014. november 26. szerda, 08:56
Ebben az.....
borigit
2014. november 26. szerda, 08:55
Vigyázz magadra ebben a k
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 18:32
Ebben a percben....jpg
pacsakute
2014. június 04. szerda, 06:38
Isten Lelke munkálkodik.j
katalin_53
2017. szeptember 13. szerda, 11:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.