Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:39 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Maradandó gyümölcs
Maradandó gyümölcs

,,Én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon..." János 15,16

Néhány gyümölcs nem áll el. Bizonyos fajta körtéket és almákat azonnal fel kell használni; más fajták eltarthatók a következő évig. Így van ez a keresztyén munkában is, némelyik gyümölcs nem tartós. Sok olyan lehet, amely örömet szerezhet és építhet, mégsem gyakorol tartós hatást a világ vagy a gyülekezet állapotára. Másfelől van olyan munka, amely generációkon vagy az örökkévalóságon át nyomot hagy. Ebben Isten hatalma tartósan megnyilvánul. Ez az a gyümölcs, amelyről Pál beszélt, amikor kétféle szolgálatról írt: ,,...igehirdetésem sem az emberi bölcsesség megejtő szavaival hangzott hozzátok, hanem a Lélek bizonyító erejével; hogy hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Isten erején nyugodjék" (1Kor 2,4-5). Minél több az ember saját bölcsessége és ereje, annál kisebb az állandóság; minél több Isten Lelke, annál több a hit, amely megáll Isten hatalmában.
A gyümölcs elárulja a fa természetét, amelyről származik. Mi a titka az olyan gyümölcs termésének, amely megmarad? A válasz egyszerű. Amikor az életünk megmarad Krisztusban, akkor a gyümölcs, amit termünk, az is megmarad. Minél inkább helyt adunk annak, hogy az emberi akarat és erőfeszítés meg legyen metszve és meg legyen tisztítva az isteni Szőlősgazda által, annál inkább visszavonja magát a lényünk annak útjából, amit Isten munkálhat bennünk az Ő Lelke által, annál teljesebben maradunk meg Krisztusban, annál inkább megmarad a gyümölcsünk.
Milyen áldott gondolat! Ő kiválasztott és kijelölt téged, hogy gyümölcsöt teremj, és hogy a gyümölcsöd megmaradjon. Sosem gondolt arra, hogy az egyik szőlővesszője olyan gyümölcsöt hozzon, ami nem marad meg. Minél mélyebben hatolok be az Ő kiválasztó kegyelmébe, annál biztosabb lesz a meggyőződésem abban, hogy az örök életre teremhetek gyümölcsöt magam és mások számára. Minél mélyebbre hatolok az Ő kiválasztó szeretetébe, annál inkább felismerem, mi az összefüggés a szándék és a gyümölcs között: a megmaradás Őbenne. A cél az Övé, Ő fogja megvalósítani; a gyümölcs az Övé, Ő fogja megteremni; a benne maradás az Övé, Ő fogja fenntartani.
Álljon meg egy pillanatra mindenki, aki keresztyén munkásnak vallja magát! Vajon örökkévalóságra szóló nyomot hagysz-e azokban, akik körülötted vannak?! Nem a prédikációd vagy a tanításod, az akaraterőd vagy a másokra gyakorolt hatásod az, ami biztosítja ezt. Minden azon múlik, hogy az életed teljesen Isten és az Ő hatalma alatt van-e. Azon múlik, hogy igazán megmaradó szőlővesszőként élsz-e - szoros és töretlen közösségben Krisztussal. Az olyan szőlővessző, amely benne marad, az terem sok gyümölcsöt, olyat, amely megmarad.
Áldott Úr, tárd fel a lelkem előtt, hogy megértsem, azért választottál engem, hogy sok gyümölcsöt teremjek! Legyen meggyőződésemmé, hogy a célod megvalósítható - Te választottál engem! Legyen arra erőm, hogy elhagyjak mindent, és átadjam magam neked! Te be fogod fejezni, amit elkezdtél. Vonzz engem annyira, hogy éljek ennek az örökkévaló célnak a szeretetében, bizonyosságában és erejében, hogy a gyümölcs, amit termek, megmaradjon!

.......................

Hogy gyümölcsöt teremjetek. Ó, mennyei Szőlőtőm, kezdem megérteni, hogy a gyümölcs, a több gyümölcs, a sok gyümölcs - a maradandó gyümölcs - az egyetlen, amit adnod kell nekem, és az egyetlen mennyei érték, amit, mint szőlővessző, adnom kell neked! Itt vagyok! Áldott Úr, munkáld ki a célod bennem; hadd teremjek sok gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt a Te dicsőségedre!

Andrew Murray
kalmanpiroska, 2017. június 19. hétfő, 13:34
Címkék: Ebben Isten, Isten Lelke, Áldott Úr, Andrew Murray, következő évig, keresztyén munkában,
Kommentek
Nektek melyik csodás természeti képződmény tetszik?
érzelme, az aggódás, melyet a férfiak szinte nem is ismernek. Állandó készenléti állapot ez, soha nem nyugszik, amikor szerettei úton vannak, vagy bármilyen fontos ügyben eljárnak. A többi érzelem, mint harmónia, mely megnyilvánul külső ruházatban, abban, ki mit szeret, mit tekint példának, miben tehetséges, milyen dalokat hallgat, vagy énekel szívesen mutatja meg, hogy milyen ember valójában úgy a nő, akár a férfi. Az igazi gazdagság a külső és belső egyensúly megnyilvánulása, mely nagy veszélyben van ebben a világban.

A kincseit valakinek felfedezni, s ez különösen a férfiakra vonatkozik, egy nő szívét kikutatni, mely állandóan új izgalmat ígér, néha kevés egy élet. A nő átadja magát a szerelme tárgyának, ezzel együtt rábízza életét és leendő gyermekeiét a felelősségteljes férfira, aki iránt határtalan bizalmat érez. A bizalom jelenti a családalapítás első fontos érzelmét. A férfi és a nő egyenrangúan képviselik az igaz szerelem és házasság jövőjét. A nők a férfiaktól várják a szerelmeskedés
katalinkohut, 2017. október 22. vasárnap, 16:58
Dicsőítsd Istent a nehéz helyzetben is
,,Akkor éjjel a titok feltárult Dániel előtt egy látomásban. Ezután Dániel dicsérte a menny Istenét." (Dániel 2:19, NLT fordítás)

A legtöbben közülünk nem tudják, mit tegyenek, ha egy lehetetlen helyzettel szembesülnek. Tudtad, hogy egy több ezer évvel ezelőtt élt tinédzser fiú példája tud ebben segíteni?

Az elmúlt napokban arról beszéltünk, hogyan reagált Dániel a kor leghatalmasabb királyának lehetetlen kérésére. Láttuk, hogy Dániel a következő 5 dolgot tette:

nem esett pánikba, és nem kérdezte, miért;
több időt kért;
imatámogatást kért másoktól;
imádkozott Istenhez segítségért;
kérte Istent, hogy természetfeletti módon segítsen neki.
A következő fontos dolog, amit Dánieltől tanulhatunk, a Dániel könyve 2. fejezetében található: dicsőítette Istent.

Fontos megértenünk, hogy a dicsőítés sokkal több a zenénél. A dicsőítésnek ezerféle módja van. Amikor például a figyelmemet Istenre irányítom, akkor dicsőítem Őt. Amikor kifejezem a
dandej, 2017. október 22. vasárnap, 16:19
Szentlélek által elhívott
Szentlélek által elhívott

"Prédikálván az Isten országát." Apostolok Cselekedetei 20,25

Pál az efézusi presbitereknek azt mondja búcsúbeszédében, hogy többé nem fogja látni őket, azokat, akiknek az Isten országát prédikálta. Visszatekintvén munkájára, kijelenti, hogy nem terheli őt hallgatóinak vére, mivel ő az Istennek teljes akaratát hirdette. Ugyanakkor felszólítja a presbitereket, hogy legyenek hűek az Úrhoz, és vigyázzanak a gyülekezetre, Isten nyájára, mivel fontos feladatot és nagy felelősséget kaptak, amikor megválasztották őket.
A tisztségviselőket a gyülekezet választotta, azzal a feltétellel, hogy az Úr Isten hívta el őket erre a szent szolgálatra, hogy Isten füves legelőjén legeltessék a nyájat. Azt, amelyet az Üdvözítő, az Úr Jézus Krisztus drága vérével vásárolt meg.
Pál utal arra is, hogy nehéz idők várnak az efézusi gyülekezetre, kívülről és belülről egyaránt fenyegeti őket a veszély. Báránybőrbe öltözött farkasok jönnek, azzal a céllal, hogy hűtlenné
kalmanpiroska, 2017. október 22. vasárnap, 11:41
Répás padlizsánpástétom
“Izgalmas kis vacsoránk" Répás padlizsánpástétom
l
Hétköznapi vendégségekhez őszi kence dukál. Ebben van padlizsán, répa és sült fokhagyma. Akár zöldséggel, akár pirítósra kenve is isteni finom.

Hozzávalók

3 padlizsán
4 nagyobb répa
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 ek Vénusz étolaj
1 tk őrölt koriander
100 g Vénusz Sütőmargarin
só, bors

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Mossuk meg az összes zöldséget. A hagymát, fokhagymát héjastól! A répát pucoljuk meg, majd a többivel együtt helyezzük mély, enyhén beolajozott tepsibe. Sózzuk finoman, fedjük be alufóliával, és süssük az előmelegített sütőben 50 percig, amíg minden megpuhul.
Ha megpuhultak a zöldségek, szedjük ki a héjából a padlizsánt, hagymát, fokhagymát, majd a répával együtt tegyük aprítógépbe. Pürésítsük össze, több fordulóban, közben adagoljuk hozzá a koriandert és
nanoka72, 2017. október 21. szombat, 18:32
Kulcsra zárt szavak
Kun Magdolna
Kulcsra zárt szavak

A szó formálja az embert,
tanítva neveli.
Kinek nincs megadva
az írói tehetség,
mások gondolatában
úgyis megleli,
s ha meglelte tudja majd
megírták helyette,
amit ő is érez
és mondani szeretne.
Ha Isten ajándékul adta,
a gondolati közlést,
mely papírra vetve
mást is boldoggá tehet,
akkor nem lehetünk
jogosultak arra,
hogy fiókba zárjuk
azt a gyógyírt,
mely ebben a széthulló
világban
életet menthet
katrin56, 2017. október 21. szombat, 16:03
Erkölcsi törvény
"Először, a törvény felmenthetetlenné tesz és kétségbeesésbe sodor, hogy az emberek minden mentségtől megfosztva meneküljenek az ő irgalmához; egészen erre támaszkodjanak, teljesen ebbe rejtőzzenek, egyedül ezt ragadják meg igazság és érdem gyanánt. Másodszor, a törvény megfékezi a gonosztevőket, akik féltükben és szégyenükben nem merészelik megcselekedni azt, ami a szívükben van, és ezáltal megvédi a közösséget. Ilyen értelemben a törvény külső elrettentésként szolgál, ugyanakkor érintetlenül hagyja az emberi szívet. A törvény harmadik és egyben legfőbb haszna - mely a törvény valódi célja - azok között a hívek között nyilvánul meg, kiknek szívében már hat és uralkodik az Isten Lelke. A törvény... a legjobb eszköz; ezáltal tanulják meg napról-napra jobban és biztosabban, hogy mi Istennek az akarata, melyre vágyódnak; és ezáltal erősíttetnek meg abban... a törvény parancsolatai felett való gyakori elmélkedés következtében (a hívő) felbuzdul az engedelmességre, abban megerősödik, s az eltántorodás veszélyétől
kalmanpiroska, 2017. október 20. péntek, 16:29
Lépjünk ki a saját kényelmünkből
FERENC PÁPA ÜZENETE
A 2017. ÉVI MISSZIÓS VILÁGNAPRA

A misszió a keresztény hit szívében

Kedves Testvérek!
A Missziós Világnap ebben az évben is Jézus személye köré gyűjt össze bennünket, aki ,,az örömhírnek első és legnagyobb hírnöke" (VI. Pál, Evangelii nuntiandi apostoli buzdítás, 7), aki folyamatosan hív bennünket, hogy hirdessük az Atyaisten szeretetének örömhírét a Szentlélek erejében. Ez a világnap arra indít most bennünket, hogy ismét gondolkozzunk el a lényegen: a misszió a keresztény hit szívében. Valóban: az Egyház természetét tekintve missziós, ha nem volna az, már nem lenne Krisztus Egyháza, hanem csak egy a sok egyesület közül, amely csakhamar teljesítené célját és meg is szűnne. Ezért fel kell tennünk magunknak néhány kérdést, amelyek a saját keresztény identitásunkra és hívőként viselt felelősségünkre vonatkoznak, ebben a számos illúzió által megzavart világban, amit nagy csalódások sebeztek meg és számos testvérháború dúl, amelyek igazságtalanul
sacimama, 2017. október 19. csütörtök, 21:41
Képek, videók
0 fellizni ebben.png
lovaszmarika
2017. október 12. csütörtök, 15:07
ebben a házban ....jpg
dnemethk
2017. február 17. péntek, 19:58
Kedves egészségedre ebben
borigit
2016. szeptember 19. hétfő, 09:35
Ebben hiszünk
sacimama
2016. augusztus 03. szerda, 20:45
Uram, hagyd meg még ebben
katalin_53
2016. május 11. szerda, 17:52
20130722-divat-ebben-m uta
svisser
2015. november 09. hétfő, 14:46
Ebben a ház udvarában
sanci81
2015. március 25. szerda, 20:40
ebben az évben is szerete
feviroza
2015. január 01. csütörtök, 17:39
Ebben az eletben...
borigit
2014. november 26. szerda, 08:56
Ebben az.....
borigit
2014. november 26. szerda, 08:55
Vigyázz magadra ebben a k
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 18:32
Ebben a percben....jpg
pacsakute
2014. június 04. szerda, 06:38
Isten Lelke munkálkodik.j
katalin_53
2017. szeptember 13. szerda, 11:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.