Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 20:20 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 3. rész (kábítószer-egyezmények, egészségügyi egyezmény Kubával)
Új szerek a legveszélyesebb kábítószerek listáján

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár expozéjában kiemelte: az ENSZ kábítószerek bizottsága döntést hozott, amelynek értelmében új szerek - az U-47700 és a butil-fentanil - kerülnek fel a legveszélyesebb szerekről szóló jegyzékre, és ezért került a javaslat a magyar parlament elé.

Csenger-Zalán Zsolt, a Fidesz vezérszónoka rámutatott: a kábítószerek, pszichotróp anyagok mérhetetlenül súlyos veszélyt jelentenek. Kitért arra is, hogy Magyarországon is szükség volt a 18 év alattiak körében bővíteni az addiktológiai szolgáltatások körét, majd jelezte: a Fidesz támogatja a javaslatot.

Legény Zsolt, az MSZP vezérszónoka közölte: az U-47700 és a butil-fentanil a magyar jegyzéken eddig nem szerepeltek, a mostani javaslattal a legszigorúbb kategóriába kerülnek. A javaslatot szintén támogatják - jelezte.

Rig Lajos, a Jobbik vezérszónoka szerint nem ez lesz az utolsó fentanil-származék, ami felkerül a listára. A későbbiekben is foglalkozni kell ezzel a problémával, és el kell gondolkodni azon, hogy kormányrendeleti szint helyett miniszteri rendelet szabályozza a kérdést, így is meggyorsítva a folyamatot. A Jobbik támogatja az előterjesztést - mondta.

Mesterházy Attila (MSZP) szerint ez a kormány nem sokat tesz a kábítószer-probléma megoldása érdekében. Szerinte helyes az a cél, amit kitűztek, hogy 2020-ra drogmentes legyen Magyarország, de ennek megvalósítására - mint szavaiból kiderült - kis esélyt lát. Nagyobb szerepet szánna a prevencióban a civil szervezeteknek is. A kormány mostani politikája zsákutca, nem kap elég finanszírozást, forrást a probléma kezelése, a jó szakembereket pedig elűzték - jegyezte meg az ellenzéki politikus.

Lukács László György (Jobbik) szerint a kormánynak bár van drogstratégiája, az, úgy tűnik, elbukott. Ez látszik a költségvetési forrásokból: 2013-ban 300 milliót, majd azóta csupán 400 milliót különítettek el e célra. Költségvetési források nélkül nehéz harcolni, s az állam a drogprevenciós szerepéből az oktatási intézményekben lényegében teljesen kivonult - mondta, és rugalmasabb, gyorsabban reagáló szabályozást sürgetett.

Ónodi-Szűcs Zoltán zárszavában kiemelte: egy egyszerű törvényjavaslat került a parlament elé, egy szerződést kellene hatályba léptetni, és ehhez kéri a támogatást.

A vitát az elnöklő Latorcai János lezárta.

A pszichotróp anyagokról

Ónodi-Szűzs Zoltán elmondta: a törvénymódosítással nyolc új szer kerül a pszichotróp anyagok sorába.

Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) azt mondta: a statisztikák szerint a fiatalok körében csökkent a szerhasználat, ugyanakkor a szintetikus drogokat többen próbálják ki.

Rámutatott: a kormány 4,7 millió forintot biztosított a telepi droghasználat feltérképezésére, hogy preventív lépéseket tehessen. Hangsúlyozta a kabinet elkötelezettségét a kérdésben, és a megelőzés hasznosságát.

A szocialista Legény Zsolt elmondta: pártja támogatja a változtatást, mert a drog elleni küzdelmet az egyik legfontosabb feladatnak tartja.

Rig Lajos (Jobbik) rámutatott: a herbált és egyéb szintetikus származékokat helyezik most tiltólistára, amelynek összetétele Budapesten utcánként változik. Veszélyük, hogy a dizájner drogok általában a szegénységben élők között a legelterjedtebb.Úgy vélte, ezek terjesztése során "a posta a legnagyobb díler", hiszen a szerek az interneten sok helyről beszerezhetők, és mindössze egy molekulát kell megváltoztatniuk az előállítóknak, máris olyan szert hoznak létre, amely nincs a tiltólistán.

Ónodi-Szűcs Zoltán a vitára úgy válaszolt: a drogellenes stratégia 2013 óta van érvényben. Az idei költségvetésben 318 millió forint szerepelt prevenciós célra, jövőre 518 millió forint lesz.

A stratégai huszonhét olyan pontot jelöl meg, ahol mind a keresleti, mind a kínálati oldalon be kell avatkozni. További programokban 3, valamint 1,9 milliárd forint áll rendelkezésre prevenciós célra.Az ülésen elnöklő Latorcai János az általános vitát lezárta.

Kubával kötött egészségügyi együttműködés hatályon kívül helyezése

Az 1966-ban Kubával kötött egészségügyi egyezmény hatályon kívül helyezését kezdeményezte a kormány 2012-ban arra hivatkozva, hogy a szerződés nem valósult meg - ismertette az erről szóló előterjesztést Ónodi-Szűcs Zoltán. Közölte azt is: a kubai fél az egyezmény hatályon kívül helyezését úgy értelmezi, hogy azt a magyar kormány egyoldalúan mondja fel.Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) azt hangsúlyozta, hogy az egyezmény hatályon kívül helyezése ellenére Magyarország és Kuba között dinamikusan fejlődik a kapcsolat. Hangsúlyosan szólt annak szükségességéről, hogy Magyarország részt vegyen a fejlődő Kuba modernizálásában, a többi közt a vízipar, valamint a mezőgazdaság és élelmiszeripar területén.

A szocialista Legény Zsolt arra kérdezett rá: mi lesz a turistaként vagy üzleti úton a másik országban tartózkodókkal, akik eddig az egyezmény értelmében sürgős esetben egészségügyi ellátásban részesültek.

A jobbikos Rig Lajos szerint ez biztosítás kötésével megoldható. Ő egyetértett a kormányzattal abban, hogy ha nem tudták tartalommal megtölteni az egyezményt, akkor azt vissza kell vonni.

Mesterházy Attila (MSZP) is úgy ítélte meg: a turisták biztosítással gondoskodhatnak egészségügyi ellátásukról. Ő arra várt választ: egy a Szovjetunióval kötött nyugdíjbiztosítási szerződést is felmond-e Magyarország.

Az elnöklő Latorcai az általános vitát lezárta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 13:31
Címkék: Ónodi-Szűcs Zoltán, Csenger-Zalán Zsolt, Legény Zsolt, Mesterházy Attila, Lukács László György, Latorcai János,
Kommentek
Cékla
A cékla:

Ezt a zöldséget elsősorban nyersen vagy salátaként fogyasztjuk. Rengeteg pozitív hatása van, de csak hogy néhányat említsünk: eltávolítja zsírt a májról, megtisztítja a vastagbelet és segít visszanyerni a megromlott látást.

Számos egészségügyi előnyei közül kiemelendő:

A cékla javítja a vérkeringést. A növény betaint és triptofántot tartalmaz. Ezek olyan anyagok, melyek megnyugtatják az idegeket és nagyon hasznosak a stressz elleni harcban.

Ezen kívül gyulladás gátló tulajdonsága van.

Mutatunk egy receptet, melyet minden nap fogyaszthatsz:

Hozzávalók:

2-3 cékla
2 fej vöröshagyma
Extra szűz olívaolaj
Ecet
Só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:

Hámozd meg a céklát, és főzd meg vízben egy csipet sóval, majd vágd fel kis szeletekre, és tedd egy tálba. Ezután vágd fel a hagymát, és keverd össze a céklával, majd
irmus, 2018. augusztus 17. péntek, 06:00
Hogyan lépjek fel a pornó és perverz oldalak ellen?
Kedves Wrist! #27

Igaz, hogy nem én hoztam ide a témát, de mutass egy
olyan területet az országban, ahol nincsenek jelen!

A bankoktól a büntetőjogon át, a cenzurán kersztül
(média) a hivatalokig, sportig , oktatásig, egészségügyig,
stb. minden át van EZEKKEL itatva! Ezek évszázadokra
bebetonozták magukat!! Ha a 93 ezer négyzetkilómétert
megszórnánk hidrogénbombákkal akkor is a maradék
narancssárga lenne s nem égett főld Magyarortszágon!

Ezért fél tőlünk az EU. Ilyen nacionalista hecckampány
idegenek ellen, nincs még egy az EU-ban!

Itt egy kép (németül) ami az idegenarányt mutatja az EU-ban:
https://img.zeit.de/wirtschaft/2014-12/migration-deutschland/wide_ _820x461__desktop
A magyar nincs feltüntetve, mert csak 1,6%!!
decotext, 2018. augusztus 16. csütörtök, 18:41
Pénzhiány miatt nem végeznek több műtétet egynapos sebészetm
KELLENE
Az egynapos sebészetek lényege a várólisták csökkentése; ahol ezt az ellátási formát alkalmazzák, ott megszűnnek a hónapos várólisták - jegyezte meg Gamal Eldin Mohamed.
Akár 30 százalékkal is több műtétet tudnának elvégezni a hazai egynapos sebészeti központokban, ha a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) több pénzt szánna a nappali sebészeti ellátásokra - emelte ki a Világgazdaságnak Gamal Eldin Mohamed, a Multidiszciplináris Egynapos Sebészeti Társaság (MEST) elnöke, a Budaörsi Egészségügyi Központ orvos-igazgatója.

Több pénz kellene az egynapos sebészetekre is, egynapos sebészet műtét NEAK pénzhiány kórház Gamal Eldin Mohamed
Több pénz kellene az egynapos sebészetekre is
Példaként elmondta, hogy havonta öt-hat nappal dolgozhatnának többet a budaörsi központban, ahol a leggyakoribb egynapos beavatkozás a váll-, térd- és lábműtét. Hozzátette, hogy az alulfinanszírozottság miatt minden hónap 24-e körül bezárják az egynapos sebészetet, mert az alacsony
tinka1951, 2018. augusztus 12. vasárnap, 07:41
Tényleg világszínvonalú az egészségügy nálunk?Vagy ez is soros műve?Vagy hazugság?Ezt elhiszi valaki?
...Egyébként, a Kérdésre válaszolva: Tegnap hozták nyiávánosságra azt az ÁSZ-jelentést, ami szerint a magyar egészségügy helyzete, BOTRÁNYOS!...
(A kórház-igazgatók össze is ültek, és felháborodásuknak adtak hangot...) :( :)

(Még jó, hogy eleddig folyamatosan azt vertyogta a Fidesz-bagázs papagáj-kommandója, hogy a magyar egészségügy helyzete, nem botrányos...) :))

Nyilván, nem csak arról van szó, hogy nem tudja a jobb kéz, mit csinál (mond) a bal, hanem egyszerűen arról van szó, hogy a bagázs (Orbán), propagandisztikus JOGALAPOT akar teremteni arra, hogy a kórházak élére, úgynevezett "kancellár"-okat (pénzügyi felügyelő biztosokat) ültethessen! (Akik majd, természetesen az eddig még pozícióba nem került Fidesz-kommisszárokból fognak verbuválódni, hogy aztán a továbbiakban ŐK intézzék a pénz-kitalicskázást az egészségügyi rendszerből...)

:(( :(( :((
foxworkinspace, 2018. augusztus 11. szombat, 22:19
Ritka fényképek a világ minden tájáról - 157. (30 kép).
Kuba, 1960

Jackie Chan és Pierre Richard, Hong Kong, 1985

Arnold Schwarzenegger és Sergey Loiko fotóriporter egyik fia, Stepan, Moszkva, 1988

Egészségügyi egység, Senjang, Kína, 1905

Léggömb felengedés a kormányzó kertjében, Minszk, 1899

A 180 centiméteres Felipe Ramirez-Perez mexikói illegális bevándorlót leplezi le Richard McCowan bevándorlásügyi vámtiszt a San Diegó-i határátkelőhelyen,
schuro, 2018. augusztus 11. szombat, 07:41
Megújul a Jahn Ferenc Kórház pesterzsébeti szakrendelője
Közleményükben ismertették: a pesterzsébeti intézményben 24 szakrendeléssel és 2 gondozóval látják el a betegeket, többnyire két műszakban. A szakrendelő vonzáskörzetébe több mint 80 ezer ember tartozik, azonban a kardiológiai szakrendelésnek 316 ezer ember ellátását kell biztosítania. A szakrendelőben tavaly csaknem 192 ezer esetet láttak el.

Mint írták, az intézmény építészeti-műszaki fejlesztését alapvetően az indokolja, hogy az átfogó felújítás az elmúlt 50 évben elmaradt. A külső hőszigetelésen és a nyílászárók cseréjén túl mindössze kisebb, karbantartó jellegű, az alapközműveket nem érintő felújításokat végeztek. Az eszközpark átfogó fejlesztése lehetővé teszi a meglévő járóbeteg-szakellátások színvonalának javítását, valamint új ellátások megjelenését.

A tervezett fejlesztés legfontosabb elemeit ismertetve felsorolták az épület átfogó felújítását, villamos-, cső- és csatornahálózatának teljes cseréjét, központi légtechnika kialakítását, a szakrendelések orvosi műszereinek
velemenyezd, 2018. augusztus 11. szombat, 07:04
A Dancila-kormány távozását követelik a román diaszpóra bukaresti tüntetésén
Szociáldemokrata Párt (PSD) elleni jelszavakat skandáló, Viorica Dancila kormányfő és Liviu Dragnea PSD-pártelnök távozását követelő első néhány tucatnyi tüntető már péntek délelőtt megjelent a kormány székháza előtti Victoria téren, a délutáni órákra számuk több százra emelkedett.

A pénteki demonstráción a szokásosnál feszültebb a hangulat: a tüntetők megpróbálták megközelíteni a kormány épületét, megfékezésük érdekében a csendőrség - egyes médiajelentések szerint - könnygázt is bevetett. Több tüntető egészségügyi ellátásra szorult, a rendfenntartók több erőszakosnak minősített tüntetőt kiemeltek a tömegből.

A közösségi portálokon szerveződött megmozduláshoz a hazai ellenzék hívei is csatlakoztak, a fővárosi demonstrációval egy időben pedig több romániai és nyugat-európai nagyvárosban is szimpátiatüntetések kezdődtek.

A tüntetők "Igazságot akarunk, nem korrupciót", "PSD a vörös pestis", feliratú táblákat emelnek a magasba, de obszcén tartalmú PSD-ellenes szlogeneket is látni-hallani. A román
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 16:58
Az EU az orosz börtönben éhségsztrájkoló ukrán rendező megfelelő kezelésére szólította fel Moszkvát
"Jelentések szerint Oleh Szencov egészségügyi állapota gyorsan romlik. Oroszországnak megfelelő ellátásban kell részesítenie az Emberi Jogok Európai Bíróságának július 25-i átmeneti rendelkezésével összhangban" - írta közleményében Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő szóvivője.

Az EU emellett felszólította Moszkvát a törvénytelenül őrizetbe vett ukrán állampolgárok mindegyikének haladéktalan szabadon bocsátására.

Szencovot 2014 májusában vették őrizetbe az Oroszország által Ukrajnától önkényesen elcsatolt Krím félszigeten, ahonnan Szibériába hurcolták. 2015 augusztusában terrorizmus vádjával 20 év fegyházbüntetésre ítélték. Szencov nem ismerte el bűnösségét. Kijev szerint koholt vádak alapján ítélték el.

A rendező május 14-én kezdett határidő nélküli éhségsztrájkot, követelve 64, Oroszországban szerinte politikai okokból bebörtönzött ukrán szabadon bocsátását. Saját magának nem kért szabadságot.
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 12:17
Képek, videók
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
Egészségügyi Szakközépisk
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
Szimpatikus egészségügyi
mfg2003b
2007. május 04. péntek, 12:53
ifj_mága zoltán_4.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 22:00
ifj_mága zoltán_3.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 22:00
ifj_mága zoltán.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 21:59
ifj_mága zoltán_5.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 21:58
ifj_mága zoltán_6.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 21:58
zoltán név,.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:17
kisbakonyi zoltánné.jpg
zsokica45
2018. július 07. szombat, 11:35
Zoltan
terezia1951
2018. június 28. csütörtök, 07:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.