Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:45 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kertészkedés
Súlyos bajt okozhat a kertészkedés

A komposzttal vagy palánta- és virágföldekkel való érintkezést követően azonnali kézmosás javasolt a Legionella longbeachae fertőzés megelőzése érdekében.
Ossza meg a Facebook-on!

A tavakban, patakokban és egyéb édesvizekben élő Legionella pneumophila baktérium tüdőgyulladásszerű tünetekkel leírható legionárius betegséget okoz. Míg az emberek döntő része nem mutat manifeszt tüdőgyulladásos tüneteket a baktériummal való találkozást követően, addig a populáció bizonyos csoportjai különösen érzékenyek és fogékonyak erre a fertőzésre. Elsősorban az időskorúak, a dohányzók és a krónikus tüdőbetegek azok, akik kitettek a legionárius betegségnek - írja a pharmaonline.hu.
Kertészkedés
A kertészkedés során nem véd a Legionellától a kesztyű, de a kézmosás hatásos

A Legionella-baktériumokkal szennyezett apró vízcseppek inhalációja, például zuhanyozás vagy a légkondicionáló működése során súlyos megbetegedéseket válthat ki. Kevésbé ismert azonban, hogy a Legionella pneumophila baktériumon túl az elsőként 1980-ban, Long Beach-en (CA, USA) leírt, komposztban és ültető-, illetve virágföldekben előforduló Legionella longbeachae baktérium is hasonló tüneteket okozhat. Utóbbi belélegzése vagy bármilyen módon a szervezetbe jutása is legionárius megbetegedéshez vezethet.
Tüdőgyulladás nyáron? Tüdőgyulladás nyáron?
Bőrápolás 50 felett: így öregszünk lassabban Bőrápolás 50 felett: így öregszünk lassabban

A légiós betegség kórokozói a Legionella-baktériumok, a betegség legsúlyosabb formája pedig a kétoldali tüdőgyulladás. A kórházi felvételt igénylő súlyos tüdőgyulladásoknak a Streptococcus pneumoniae (pneumococcus) mellett ezek a legfontosabb kórokozói. Részletek!

Új-Zélandi kutatók az Emerging Infectious Diseases folyóiratban megjelent közleménye alapján a Legionella longbeachae okozta fertőzések és az érintett személy kerti munkái között szinte minden esetben kapcsolat igazolható. Kérdőíves megkérdezésekből bebizonyosodott, hogy a kerti munkákat követő azonnali kézmosás csökkenti a Legionella-fertőzés valószínűségét. Kesztyű viselése vagy maszk felvétele ellenben nem hozott igazolható hatást.

Forrás: pharmaonline.h
horvathnemagdi, 2017. július 08. szombat, 19:51
Címkék: Long Beach-en, Emerging Infectious Diseases, komposzttal vagy, emberek döntő, baktériummal való, populáció bizonyos,
Kommentek
A fiatalság receptjei...
https://ketkes.com/wp-content/uploads/2016/10/Fontos-tan%C3%A1csok -egy-92-%C3%A9ves-h%C3%B6lgyt%C5%91l-minden-n%C5%91nek-Ha-s%C3%ADr hatn%C3%A9kod-van-tartsd-magad-szenvedj-%C3%A9s-haladj-tov%C3%A1bb .jpg [/kep]

Ne gondolj olyan számokra amelyek nem léteznek. Az életkorra, a súlyra és a magasságra gondolok, hagyd meg az orvosoknak, hogy ezekkel a dolgokkal foglalkozzanak.

Csak a vidám emberekkel tartsd a kapcsolatot. A pesszimista emberek,
akik nincsenek kibékülve a világgal, csak lehúznak téged.

A tanulást ne hagyd abba! Tanulj a számítógépekről, a kertészkedésről,
akármiről ami érdekel, ne hagyd, hogy az agyad ellustuljon.

Minden apróságot értékelj, örülj mindennek aminek csak lehet!

Kacagj minél többet, minél gyakrabban és minél hangosabban!

Amikor sírni szeretnél: tartsd magad, szenvedj és haladj tovább!

Az egyetlen aki melletted lesz egész életedben, az te magad vagy!

Addig élj, amíg életben
cuppika59, 2017. augusztus 21. hétfő, 17:49
Imádom, szeretem, akarom....
Minden reggel kezdődhetne így! kaptam egy üzit, vegyem fel a kontaktot a szombati "irányítóval" a sörfesztre. Oké, akkor keljünk fel, lehet ma is megyek tornára gondolattal. Akkor megmozdultam és JAJ mindenem fáj, izomláz a tegnapi "kínzás" után. Kellemes fájdalom! Kimarad a mai edzés így. Kutyákat kiengedtem, és kiültem a teraszra egy fantasztikus lattéval. Utcai párizsi zene szó, süt a nap, kellemes az idő :-) Reggeli a teraszon, ma egyedül! Amit én szeretek enni! A latte az alap, és ma a füstölt friss lazac citrommal és frissen szedett koktél paradicsommal, de ami a lényeg az az olívás bagett. Na ez csábító bármikor!
A zene annyira feldob, szól a kis jazz hegedű és minden porcikámat átjárja. Kell ez a reggel nekem. Tegnap a délután zúzós lett és elhúzódott, viszont csodássá vált a kert azon része ,amin dolgoztunk! Kicseréltük a geotextilt, a köveket kitisztítottuk. Majd este nekiláttam a lehullott fűzfalevelek felporszívózásához. Ma vendégeink lesznek és még van egy fázis,amit ma még szeretném ha
dundulino, 2017. augusztus 16. szerda, 09:51
Szórj szódabikarbónát az ágyadba!
Szórj szódabikarbónát az ágyadba!

Meg fogsz döbbenni, hogy miért!

Azt már mindannyian tudjuk, hogy a szódabikarbóna egy igazi csodaszer, ami mind az egészségben, mind a takarításban képes igazi csodákat művelni. Az azonban mindenkit meg fog döbbenteni, hogy miért használjuk az ágyunkban.
A szódabikarbóna kiválóan alkalmas a lúgosításra, a baktériumok és vírusok kiűzéséré, a kertészkedésben, valamint különböző háztartási praktikákban is. A hálószobánkban is csodákat művelhetünk vele, ami képes egy elég hosszadalmas és fárasztó dolgot kiváltani.

Ha az ágyunkon lévő matracot beszórjuk szódabikarbónával, kiválóan felfrissíti azt, megszabadít a matracban megbújó poratkáktól és szennyeződésektől. A jó és illatú ágyhoz és a megfelelő higiéniához nem elég, ha rendszeresen tiszta ágyneműt cserélünk, a legtöbb szennyeződés ugyanis a matracban lapul. Emiatt lehetünk asztmásak, kialakulhatnak bőrbetegségeink és lehetnek más, egészségügyi problémáink is. A matracra szórt
horvathnemagdi, 2017. augusztus 11. péntek, 00:53
Szórj szódabikarbónát az ágyadba!
Szórj szódabikarbónát az ágyadba! Meg fogsz döbbenni, hogy miért!

Azt már mindannyian tudjuk, hogy a szódabikarbóna egy igazi csodaszer, ami mind az egészségben, mind a takarításban képes igazi csodákat művelni. Az azonban mindenkit meg fog döbbenteni, hogy miért használjuk az ágyunkban.
A szódabikarbóna kiválóan alkalmas a lúgosításra, a baktériumok és vírusok kiűzéséré, a kertészkedésben, valamint különböző háztartási praktikákban is. A hálószobánkban is csodákat művelhetünk vele, ami képes egy elég hosszadalmas és fárasztó dolgot kiváltani.

Ha az ágyunkon lévő matracot beszórjuk szódabikarbónával, kiválóan felfrissíti azt, megszabadít a matracban megbújó poratkáktól és szennyeződésektől. A jó
nanoka72, 2017. augusztus 08. kedd, 17:48
Lelkes Miklós
mert vonzotta a szabadság, - és ma már mindenütt megtalálható magas szárról kíváncsian szétnéző sárga virága. Ha magyarságnak ennyi szabadságszerető embervirága volna... Ám ne álmodozzunk, arra már Petőfi is ráfizetett, nem csak életében, hanem lehet, hogy halálával kétszer is, amellett semmibe sem vett szép eszméivel megszámlálhatatlanul sokszor..

Nem tudom, hogy az átlagosnál kevesebb, vagy több virágot ismerek, de e téren igen elégedetlen vagyok önmagammal. Persze, ha imádtam volna a kertészkedést, akkor többet ismernék. Imádni hajlandó is lettem volna, de ágakat nyesni, ásni, gyomot irtani, füvet nyírni, vagyis az imádáson kívül más kertészeti tevékenységet is kifejteni? Nem, sőt, talán még az imádást sem, mert nézni sem szeretem a kertekben buzgón kertészkedőket, bár annyit elismerek: a kertészkedésnek, ha már valahol, akkor inkább a kertben van a helye. E kertészkedéshez való viszonyom így volt, így van, - ha a történelmi, társadalmi kérdéseknél tárgyilagos vagyok, akkor saját kert
nagyuska, 2017. július 27. csütörtök, 08:34
Tíz szuper tipp - agyunk fiatalsága érdekében
10 szuper tipp, mely segít megőrizni agyunk fiatalságát

Annak kihangsúlyozása, hogy mennyire fontos testünket jó karban tartani egészségünk megóvása érdekében, teljesen felesleges lenne, hiszen ha másképp nem, elméleti szinten mindenki tisztában van vele. Az már kevésbé köztudott, hogy szinte ugyanilyen fontos lenne az is, hogy elménket is “fitten" tartsuk.

A rutinok szerinti életvitel bizonyos szempontból elég kielégítő tud lenni, de nem az agyunk számára. Szakemberek szerint ugyanis nem jó, ha egy adott rutin szerint éljük mindennapjainkat, mivel ez gátat szab agyunk természetes kreativitásának. Elsősorban a megszokássá vált, berögzült mozdulatokon kell változtatni, persze nem végleg, hanem időnként el kell térnünk ezektől.

A jó hír az, hogy néhány igen egyszerű gyakorlattal elérhetjük, hogy agyunkat fiatalon tartsuk. Ezek többek között olyan, a napi rutinunktól eltérő feladatok, melyek egy kicsit nagyobb munkára serkentik agyunkat. A teljesség igénye
lovaszmarika, 2017. július 21. péntek, 15:02
csiga riasztó
A legjobb csigariasztó - ne hagyd, hogy megdézsmálják a kertedet!

Hogy minél több bosszúságtól kíméld meg magad a kertészkedés során, jó ha tisztában vagy néhány egyszerű praktikával, melyek segítségével megőrizheted növényeid épségét. Mikor a csigák ellepik a kertedet, akkor ember legyen a talpán, aki meg tudja védeni a növényei levelét a hivatlan vendégek elől.
A bosszúság forrása

Minden napodat kint töltöd a jó idő beköszöntével a kertedben. Szépen ápolod növényeidet, alig várod, hogy új hajtást hozzanak, majd hogy virágba boruljanak, de megérkeznek a nemkívánatos kártevők, akik dugába döntik a gyönyörű kertedről való elképzeléseidet, hiszen gondosan belakmároznak azok leveleiből és friss hajtásaiból, mely végső soron a növények halálához vezet.

Ebben a cikkben egy olyan csigariasztót mutatunk be nektek, melynek használatával megóvhatod növényeidet az éhes kártevők támadásától, s ezáltal
faciendum, 2017. június 23. péntek, 21:30
Képek, videók
kerteszkedes05.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:54
kertészkedés
nyersannaerzsebet
2008. május 13. kedd, 13:58
Corvette Long Beach
ptahmp
2016. március 12. szombat, 00:44
Queen Mary ; a Long-Beach
farkas1945
2014. október 15. szerda, 10:19
Long Beachen hullámok.jpg
kicsoda57
2012. november 05. hétfő, 18:39
Harbor_Sunset,_Long_Be ach
haaapci
2012. szeptember 05. szerda, 04:08
Long Beach(Malaysia).jpg
farkas1945
2011. április 10. vasárnap, 17:39
Long Beach Lighthouse at
diana68
2009. december 23. szerda, 06:46
Long Beach
fucsen
2008. február 28. csütörtök, 13:18
Long Beach-Queen Mary
fucsen
2008. február 28. csütörtök, 13:17
Queen_Mary-Long_Beach- Kal
solanum
2007. július 08. vasárnap, 11:41
Emerging, Killer Whale.jp
maxxx
2015. január 10. szombat, 09:38
EmergingOne11647351lSm all
wiwat
2013. július 28. vasárnap, 06:31
Emerging_by_artorifree dom
silvy1
2012. március 18. vasárnap, 18:16
EMERGING
afere
2009. október 29. csütörtök, 15:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.