Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 17:49 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Paprikás-tejszínes csirkemell és gomba
Paprikás-tejszínes csirkemell és gomba





Fél kiló csirkemell filéből és majdnem ugyanannyi gombából hasonló módon készítettem ma ebédet.
A paprikás-tejszínes csirkemell hozzávalói: kevés olaj, 1 fej felaprózott hagyma, 50 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva, 1 csapott fehér kanál só, 1 evőkanál rétes liszt, 1 fehér kanál fűszerpaprika, 5-6 dl forró víz, 1 dl tejszín, 1 evőkanál 20 %-os tejföl.
A gombánál is ugyanezek a hozzávalók, és ugyanaz a készítés menete is, csak a hús helyett 50 dkg tisztított, felszeletelt gomba kell hozzá.
Kevés olajon üvegesre pároltam egy nagy fej felaprított hagymát, majd a csirkemell csíkokat is rádobtam, és fehéredésig sütöttem. Megszórtam sóval, és pároltam pár percig, amíg a kioldódó nedv teljesen eltűnt alóla, "zsírjára sült". Ekkor megszórtam liszttel, amit lepirítottam kicsit, majd fűszerpaprikával is jól elkevertem, de már öntöttem is hozzá az előre odakészített forró vizet, hogy meg ne égjen a paprika. Hozzáöntöttem a tejszínt, majd belekevertem a tejfölt is, és alaposan kiforraltam a paprikás-tejszínes csirkét, és az ugyanilyen módon készített gombát is. 4 tojásos szarvacska tésztát főztem hozzájuk.
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 13:22
Címkék: készítés menete, csirkemell csíkokat, kioldódó nedv, előre odakészített, ugyanilyen módon, fűszerpaprikával,
Kommentek
Köretek
húsféle mellé.

4. Cukkíni és/vagy padlizsán sütve
Lehet kockára, csíkokra, karikára vágni, lehet serpenyőben, grillen, szabadtűzön sütni. Mindenhogy jó.

5. Puliszka
A puliszkát leginkább tejjel, juhtúróval, ordával, esetleg szilvalekvárral szokás enni. De legalább olyan jó köretnek pörkölt vagy más szaftos hús mellé. Különösen praktikus, ha nagyobb társaságnak nem akarunk nokedlivel vacakolni.

6. Gratinírozott zöldbab
Más néven csőben sült. Tejfölös vagy tejszínes, tojásos öntettel lesütve. Más zöldségből is finom, nálunk a kelbimbó a nyerő.

7. Tejszínes répa
Ez nem tojásos, csak tejszínes. Nem répafőzelék, annál sokkal jobb.

8. Citromos zöldbab
Könnyű, frissítő főzelék.

9. Pirított gríz
Ugyanúgy elkészítve, mint a tarhonya. Én a resztelt májhoz sokkal jobban szeretem, mint a főtt krumplit.

10. Párolt cékla
Végül is ez is párolt zöldség (vagy pirosság), de mégis más kategória, bármilyen sült vagy
bkisseva, 2018. február 07. szerda, 14:05
Konyhai kisokos - a "módra" mit jelent ?
párolják, és besameles krumplival tálalják.
BAKONYI MÓD:
Bakonyi gombamártás, azaz piros- és zöldpaprikás, paradicsomos, csontlével felöntött, tejfölös habarással sürített gombamártás, amiben a hal készre párolódik.
BRETON MÓD:
Ha a halat leginkább breton módra szereti, de épp külföldön jár, akkor hiába vágyik sült halához párolt gombás, rákos ragura. Nyugaton elsősorban fehérbabos bárány- vagy birkalapockát értenek breton mód alatt, de létezik egy póréhagymás, gombás, zelleres, tejszínes szósz is ezen a néven.
DORIA MÓD:
Itthon halat, külföldön inkább csirkét készítenek így lisztbe forgatva, vajban sütve, citromozva, petrezselymes vajjal leöntve, hordóforma uborkadarabokkal megszórva.
DOROZSMAI MÓD:
Dorozsmai pontypaprikást nem sok helyen esznek a világon. Ahol mégis, ott a beirdalt paprikás lisztben megforgatott halszeleteket kisütik, és leöntik egy szalonnás, hagymás, gombás zöldpaprikás, paradicsomos pirospaprikás, petrezselymes egyveleggel, amit halalaplével
bkisseva, 2015. szeptember 15. kedd, 11:57
Ételkészítési módok
Foglalkozásról elnevezett módok

Böllér: valamilyen belsőséggel elkészítve
Erdészné: ha húsétel, akkor mellé erdei gomba jár, a köret burgonya pirított gombával és húsos szalonnával, vajas pecsenyelével leöntve. Ez a recept régiónként változhat.
Hentes: szalonnával, ecetes uborkával készül
Jóasszony: ha húsétel, akkor császárszalonnás, hagymás, gombás, zöldborsós ragu kíséri, ha hal, akkor tejszínes gombamártás
Kertészné: vegyes zöldséggel tálalva
Molnárné: barna vajjal öntik le az ételt tálalás előtt (a vajat pirulásig hevítik, kis citromlével ízesítik)
Parasztosan: szalonnával és hagymával, általában burgonyával is készített étel
Pékné: hagymával és burgonyával együtt sütőben sütve
Udvarmester: a sültet fűszeres vajjal tálalva

Népcsoportról, területről elnevezett módok

Angolosan: ha zöldség, akkor főzve, majd forrón, vajjal tálalva; ha hús, akkor középen véresen
Bakonyi: tejfölös, tejszínes, gombás mártás
bkisseva, 2015. szeptember 15. kedd, 11:55
Spórolós fogások, avagy mit együnk hó végén
a tésztát, és még csak unalmas sem lesz. Dúsíthatjuk kolbásszal és szalonnával is, tésztának mehet bele lebbencstészta, és máris slambuc rotyog a fazékban.

Az olasz tészták is nagy barátaink hó végén, paradicsomkonzervvel és sok fűszerrel még a darált húst is kihagyhatjuk belőlük. Bár egy egy jó bolognai spagetti megkívánja a húst is, főleg ha besamellel összesütve készítjük, ahogy a Fakanál és Tortalapát blogon is írják. Örök klasszikus még a tészták terén a Zsuzsi finomságai blogon írt tejszínes csirkemelles szószos is, amihez húsra épp csak az íze kedvéért van szükség. De készíthetünk akár töltött kelt tésztát is, mint Mohamama, kiadós, mutatós, és teljesen rajtunk múlik, mivel töltjük meg.

Spórolós ételek, avagy mit együnk hó végén
A rizses ételeket sem hagyhatjuk ki a repertoárból, vegyük elő a rizottókat. Chez Sandra citromos, kakukkfüves rizottója olyan, amihez aztán tényleg alig kell valami, mégis különleges főtt étel kerülhet az asztalra. Rizsázzunk céklával készíti,
tinka1951, 2014. november 29. szombat, 10:06
Több éve lejárt rovarokkal belepett
Visszahívás oka
Auchan kördobozos paprikás 140g 2015.04.17 Lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyag felhasználásával készült.
Auchan kördobozos paprikás 140g 2015.05.07 Lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyag felhasználásával készült.
Auchan kördobozos téliszalámis 140g 2015.04.28 Lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyag felhasználásával készült.
Auchan kördobozos téliszalámis 140g 2015.06.02 Lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyag felhasználásával készült.
Auchan kördobozos tejszínes 140g 2015.04.23 Lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyag felhasználásával készült.
Auchan kördobozos zöld fűszeres 140g 2015.04.16 Lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyag felhasználásával készült.
Auchan kördobozos zöld fűszeres 140g 2015.04.30 Lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyag felhasználásával készült.
Camping Grillezni való Barbecue ízű 500g 2015.02.22 Lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyag felhasználásával készült.
Camping kördobozos medvehagymás 140g
horvathnemagdi, 2014. október 22. szerda, 05:53
Szerencsés daganatmegelőző nyolcas ételsor
zsír% tejet,(!!!)
és úgy keverem bele)
az egy doboznyi élőflórás joghurtot. (ugyanígy tennék kefírbe kaukázusi kefírt, de azt nem esszük annyira).-

A tűzhely mellett hagyom egy fél napot, aztán már mehet a hűtőbe.

Változatok joghurt helyett
,,creme fraiche" előállítása:-
tejszínt oltani-
tejfölt oltani
(de érdemes ebbe is tejszínt rakni keveset)-
boltban néha kapható ,,creme fraiche" tejszínes készítménnyel
(ebben tejszínt oltanak bacikkal, de jó).
Tzadzikihez szoktam ezt is használni, enni is szoktam, mint a joghurtot, különböző fűszeres krémekhez használom.

2. Második lépés: olívaolaj és az olajbogyócskák
Hazaérve már várt a kórház előtt vásárolt olíva olajat és a többféle (zöld, piros, fekete) olajbogyós üvegcsét, és bár addig nem igazán ettem ilyet, most eldöntöttem, hogy innentől kezdve napi kapcsolat lesz köztünk. Eleinte csak egy-két olajbogyót ettem,
yaskane, 2014. április 16. szerda, 08:23
A póréhagyma
A póréhagyma

A 90-es években volt nagyon menő a póré, akkor mindent azzal főztünk, aztán évekig mostohagyerek volt. Most újra fénykorát éli...

A franciák sok jó ételt kitaláltak, köztük ezt a burgonyás-póréhagymás krémlevest is, amit ők többnyire hidegen, tejszínesen fogyasztanak. Ennek őszi-téli megfelelője ez a pirított gombás verzió, ami a hideg téli estéken lehet jó választás akkor, amikor tényleg csak egy félóránk van arra, hogy valami finomat, tartalmasat tegyünk az asztalra. Kicsit pikáns, kicsit elegáns, de mégis nagyon egyszerű, és ráadásul még olcsó is.

Póréhagyma-krémleves pirított gombával 2 főre

Hozzávalók:/i]

25 dkg póréhagyma aprítva
25 dkg burgonya kockázva
1 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
2 ek olívaolaj
7 dl alaplé
só, frissen őrölt bors
egy cikk citrom leve
friss, őrölt szerecsendió
10 dkg csiperkegomba
nanoka72, 2013. december 19. csütörtök, 23:23
Képek, videók
eperkremes-tejszines-k ock
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 11:09
kivis tejszines.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 19:31
Tejszines-torta
irmus
2018. március 29. csütörtök, 11:55
Tejszines_mezes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 20:11
Tejszínes-sonkás rakott c
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:49
tejszínes csirkemell
sarkadykati
2014. december 20. szombat, 05:25
Kőrózsadísz készítése
pacsakute
2017. május 11. csütörtök, 19:13
Haj készités.jpg
pergerne
2017. január 26. csütörtök, 14:57
hóember készítés.jpg
eva6
2016. december 22. csütörtök, 18:59
bodag készitése,.jpg
zsokica45
2016. június 14. kedd, 19:08
Angyalok készítése
sacimama
2015. december 18. péntek, 21:46
Torta készítés.gif
pacsakute
2015. augusztus 02. vasárnap, 10:25
sütemény készítés
eva6
2015. június 23. kedd, 16:37
kovász készítése
sarkadykati
2015. január 24. szombat, 08:26
1171731_1_egyedi-keszi tes
margoboszi
2014. november 15. szombat, 14:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.