Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:44 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szkripal-ügy - Washington szankcionálja Oroszországot az angliai mérgezéses esetek miatt
Közleményében hangsúlyozta: az Egyesült Államok megállapította, hogy Oroszország használt ideggázt az idén tavasszal a volt orosz kettős ügynök, Szergej Szkripal és a lánya megmérgezésekor az angliai Salisburyben, ezért büntetőintézkedéseket vezet be Oroszország ellen.

A Vegyifegyver Tilalmi Egyezmény megsértésére utalva a közlemény leszögezte: "az Orosz Föderáció vegyi vagy biológiai fegyvert alkalmazott, megsértve a nemzetközi jogot, és halálos vegyi vagy biológiai fegyvert használt saját állampolgárai ellen".

A szankciók várhatóan augusztus 22-e körül lépnek életbe, majd három hónappal ezt követően újabb szankciók várhatók, ha addig Moszkva nem ad biztosítékot arra, hogy a jövőben többé nem alkalmaz vegyi fegyvert és lehetővé teszi az ENSZ-ellenőrzést is.

Az augusztus végén életbe lépő büntetőintézkedések pénzügyi és exportkorlátozásokat lesznek, a második körben várható szankciók viszont szigorúbbak lehetnek.

Az NBC televízió információi szerint az is elképzelhető, hogy a szankciók második köre egyúttal a diplomáciai kapcsolatok alacsonyabb szintre szállítását hozza magával, és Washington felfüggesztheti az orosz Aeroflot légitársaság amerikai járatait, valamint korlátozhatja az orosz áruk amerikai importját.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 23:20
Címkék: Egyesült Államok, Szergej Szkripal, Vegyifegyver Tilalmi Egyezmény, Orosz Föderáció, angliai mérgezéses, idén tavasszal,
Kommentek
Te tiltakoztál a Facebook ellen az intenetszabadság jegyében?
Akkor tiltsanak. Ó minő katasztrófa lesz, tiszta zombiapokalipszis! Zsááááá!!! Még a GYK-s tiltást is nehezebben viselném, mint a legalja szar Failbookról való tiltást.
Ja persze, aki függő és heti 1 hónapot lóg rajta, az tényleg eret vág magán, ha kitiltják. De az ilyenekért alapból nem is kár.
Abban meg semmi újdonság sincs, ha az egyéni véleményeket és az igazságot szankcionálják. Ez már a kommunista Szovjetúnióban is napi bevett gyakorlat volt: a másként gondolkodókat gulágosítjuk. Manapság a cenzúrát nagyon próbálják moderációnak eladni.
szensavasutlezaras, 2018. április 05. csütörtök, 22:01
Az NVB nem hitelesítette a kannabisz legalizálásáról szóló népszavazási kérdéseket
A határon túli magyarok szavazati jogának megvonását célzó, a Demokrata Párt által beadott népszavazási kérdést az NVB többek között azért nem hitelesítette, mert az alaptörvény szerint az állampolgárokat az állampolgárságuk keletkezésének módjától függetlenül megilleti a választójog. Eredményes népszavazás után tehát módosítani kellene az alaptörvényt, erről azonban nem lehet népszavazást tartani.

A kérdés érinti választásokról szóló törvények tartalmát is, de erről sem lehet népszavazást tartani. Az NVB szerint emellett nem is egyértelmű a kérdés, nem elég egzaktak a benne szereplő "bizonyíthatóan, életvitelszerűen" kifejezés.

Az Elégedett Magyarországért Mozgalom kérdése azt célozta, hogy visszaállítsák a munka törvénykönyvébe a szakszervezeti kifogás (vétó) jogát. Az NVB ezt - egyhangúlag - azért nem hitelesítette, mert a kifogás jogintézménye a hatályos jogrendben nem ismert, és nem elvárható a választópolgároktól, hogy ismerjék a pontos tartalmát. A vétó a korábbi munka
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 17:30
Krónika 5. rész (interpellációk, azonnali kérdések)
LMP: meddig engedik sanyargatni a munkavállalókat?Schmuck Erzsébet (LMP) azt bírálta, hogy egy korábbi, visszavont elképzelés szerint 1-ről 3 évre emelkedett volna a munkaidőkeret maximális időtartama és "rabszolgaként" dolgoztatták volna az embereket. Értékelése szerint a kormány a tőke érdekeit helyezi előtérbe a családok helyett.

Igazságtalannak tartotta a túlórára és hétvégi munkára vonatkozó szabályozást, és a munkaügyi ellenőrzések csökkenéséről beszélt. Kifogásolta azt is, hogy tavaly 45-en haltak meg munkahelyi balesetben.

Cseresnyés Péter, a nemzetgazdasági tárca munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára azt felelte: áprilisban a gazdasági bizottság gazdaságpolitikai oldalról közelítette meg a kérdést és megegyezéses alapon biztosított volna nagyobb mozgásteret. Csúsztatásnak tartotta a munkaórák számának emelését és azt is közölte: tavaly 150 ezer ellenőrzés során 1,1 millió munkavállaló munkahelyét vizsgálták a hatóságok. Kiemelte azt is, hogy jelentősen
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 18:53
FM: a polgárőrségnek fontos szerepe van a parlagfű elleni védekezésben
A Polgárőrök a parlagfűmentes településekért című szombati, esztergomi konferencián Nagy István azt mondta, a parlagfű gyakorlatilag az ország majdnem minden művelt területén jelen van, a nyári virágzásakor pollenje több százezer ember allergiás megbetegedéséért felelős. Nem az állam, hanem a földhasználók és -tulajdonosok feladata a védekezés - mutatott rá.

Kiemelte, hogy a civil szervezeteknek - különösen a polgárőrségnek - helyismeretük révén különösen fontos szerepük van a fertőzött területek felderítésében, a prevencióban, a földtulajdonosok szemléletformálásában.

Közölte, az Országos Polgárőr Szövetség 2017-ben 12 millió forint támogatást kapott arra, hogy nyílt napokat, fórumokat, országos szakmai konferenciát szervezzen a parlagfűmentesítésről.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy a közbiztonság mellett a környezetvédelemre, a parlagfű elleni küzdelemre is figyelnek. Közölte, a "zöld polgárőrség" 1991-től 2010-ig összesen 1,7 milliárd forint
velemenyezd, 2017. november 11. szombat, 14:22
Vízumkorlátozásokat vezetett be az Egyesült Államok négy ország ellen
Az amerikai kormányzat a kitoloncolásoknál tanúsított "együttműködés hiánya" miatt szankcionálja ezeket az országokat, ugyanis nem hajlandók visszafogadni azokat az állampolgáraikat, akiket kiutasítottak az Egyesült Államokból.

A legszigorúbb szankciókat a Trump-kormány Eritrea ellen hozta: a kelet-afrikai ország polgárai nem kaphatnak úgynevezett B-vízumot, amely üzleti és turisztikai célú beutazásra jogosít. Kambodzsából a magas szintű kormányzati tisztségviselőktől és közvetlen családtagjaiktól tagadják meg a B-típusú vízumot. Guineában a B-vízumokkal együtt felfüggesztik a diákvízumok és a kulturális csereutakhoz szükséges vízumok kiadását is egyes kormányzati tisztségviselők és családtagjaik számára, a nyugat-afrikai Sierra Leonéban pedig a külügyminisztérium és a bevándorlási hivatal tisztségviselői nem kaphatnak üzleti útra szóló és turista vízumot.

Donald Trump elnök még januárban írt alá erről rendeletet, amelyet megküldött Rex Tillerson külügyminiszternek azzal a felkéréssel, hogy
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 07:05
A Jobbik szerint a Fidesz már retteg tőlük
A szóvivő szerint a három és fél hónappal ezelőtt indított plakátkampány sikerét mutatja, hogy "Orbán Viktor betiltotta" azt, hiszen a plakáttörvény rendkívül szigorúan szankcionálja, ha a Jobbik a plakátokon "kimondja az igazságot".

A jogszabály miatt a kampány szombaton véget ért, a párt felbontotta a plakátcégekkel kötött szerződéseket - jelentette be Jakab Péter a sajtótájékoztatón, amelynek videóját a párt eljuttatta az MTI-hez.

A harcot nem fogják feladni, standolással, szórólapokkal, utcafórumokkal és interneten fogják eljuttatni üzeneteiket a választókhoz - tette hozzá.

Az a miniszterelnök, aki valós problémák, vagyis a bérek, a nyugdíjak, az egészségügy helyzete helyett plakátokkal harcol és álproblémákat gyárt, alkalmatlan az ország vezetésére, annak távoznia kell - vélekedett a szóvivő.
velemenyezd, 2017. július 15. szombat, 14:02
Az MNB 58 millió forintra bírságolta a Merkantil Bankot
A jegybank szerdai közleménye szerint a Merkantil Bank a kapcsolódó adatszolgáltatási előírásokat is megsértette. Az MNB hivatalból végzett célvizsgálata arra irányult, hogy 2015. január 1-jétől a pénzintézet betartotta-e a hitelezés és pénzkölcsönzés során a jövedelemarányos törlesztőrészletre (JTM) és a hitelfedezeti mutatóra (HFM) vonatkozó adósságfék-előírásokat.

A közlemény szerint az ügyfelek - bár általánosan hozzájárultak a hitelinformációs rendszer (KHR) adatainak megismeréséhez - megtilthatták a banknak az eladósodottság vizsgálatához szükséges és a KHR-ben más hitelintézetek által rögzített adósságszolgálati adatok megismerését a hitelbírálat során. A havi adósságszolgálat megállapításához így sok esetben csupán az ügyfél önbevallásán alapuló és a KHR-hez képest általában kevesebb adósságot beismerő információk álltak a bank rendelkezésére, így - a valós adósságállomány ismeretének hiányában - lehetővé vált a JTM-szabályok szerint nem hitelezhető ügyfelek finanszírozása is - tették
velemenyezd, 2017. június 28. szerda, 10:51
Képek, videók
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6AUA Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:43
Úgy legyen Ámen.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 17. péntek, 10:24
Élj úgy
sanci81
2018. augusztus 01. szerda, 17:38
Bizony Ám. Ugy-Ugy !!
alvaro-hopihe
2018. augusztus 01. szerda, 09:20
Az angyalok - úgy érzem -
sanci81
2018. július 25. szerda, 18:29
ugy-kene-szeretni.jpg
menusgabor
2018. július 24. kedd, 20:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.