Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 14:19 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Börtönbüntetést kapott az ügyfeleit félmillió fonttal megrövidítő brit műkereskedő
A 69 éves Jonathan Poole elismerte bűnösségét 26 rendbeli csalásban és lopásban, 32 hasonló vádat azonban tagadott. Az általa ellopott festmények értéke mintegy félmillió fontra (168 millió forint) rúg - olvasható a BBC hírportálján.

A gloucesteri bíróságon az ügyész a Thomas Crown-ügy című nagysikerű hollywoodi filmhez hasonlította az ügyet.

A műkereskedő ügyfélkörébe nemzetközileg elismert hírességek tartoztak, mások között Miles Davis és John Lennon vagyonkezelői, gazdag műgyűjtők és Ronie Wood is, aki fiatal korában képzőművészeti iskolába járt, majd később megfestette zenész- és művésztársai társai portréit.

A neves műkereskedő által ellopott tárgyak között volt Diana hercegnő, Kate Moss, Mick Jagger, Bob Dylan, Jim Morrison és Bono portréja is.

Poole a közép-angliai Cottswoldsban két galériát is működtetett, híres zenészek, művészek portréival kereskedve. A galériákat később pénzügyi nehézségek miatt be kellett zárni. A műkereskedő megpróbált öngyilkosságot elkövetni.

"Miközben Thomas Crownt a kihívás inspirálta lopásra, mivel élete fullasztóan biztonságos volt, Jonathan Poole vagy játékszenvedélye pénzelése miatt lopott, vagy azért, hogy félretegyen öregkorára, illetve olyan életmódot finanszírozzon, amelyet nem engedhetett meg magának. Bár elismerte a rendőrségnek, hogy szerencsejátékos volt, soha nem fogjuk megtudni, mi motiválta őt ilyen nagymértékű lopásra" - mondta az ügyész vádbeszédében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. szeptember 12. kedd, 20:10
Címkék: Jonathan Poole, Thomas Crown-ügy, Miles Davis, John Lennon, Ronie Wood, Diana hercegnő,
Kommentek
Székelyföldi terrorvád - EMT-elnök: adjon kegyelmet a román államfő!
hatóságok arra következtettek, hogy házi készítésű bombát akartak robbantani Kézdivásárhely főterén 2015-ben, a december elsejei román nemzeti ünnepre szervezett katonai parádén.

Első fokon a bukaresti táblabíróság, a vádak egy része alól felmentve őket, csak a pirotechnikai eszközökkel elkövetett bűncselekményekért szabott ki rájuk annyi szabadságvesztést, amennyit előzetes letartóztatásban töltöttek. Ha az elsőfokú ítélet emelkedett volna jogerőre, a vádlottaknak nem kellett volna további börtönbüntetést letölteniük, de a vádlottak felmentésért, az őket bíróság elé állító szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) súlyosbításért fellebbezett.

A legfelsőbb bíróság a büntetőjogi besorolást terrorista cselekményekre változtatva rendelte el a vádlottak bebörtönzését.

Beke István és Szőcs Zoltán egyaránt ártatlannak vallotta magát, képtelenségnek nevezve a feltételezést, hogy saját közösségükben, egy magyar többségű kisvárosban akartak volna a románság ellen irányuló merényletet
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 16:41
Szerb lap: a Balkán állig fel van fegyverezve
"Egyrészt ennek van egy beteges hagyománya, másrészt ez mégiscsak a Balkán" - mondta. Kifejtette, hogy a Balkánon mindig is nagy félelemben éltek az emberek, féltek az államtól, a szomszédoktól, vagy éppenséggel egy újabb háborútól. Ez utóbbitól való félelmet pedig nemcsak a média és a politikusok táplálják, hanem a titkosszolgálatok is, amelyeknek nem áll érdekükben a Balkán stabilitása - tette hozzá a szakértő, aki úgy vélte: a problémát csak a törvények szigorításával lehet megoldani, és súlyos börtönbüntetést kell kiszabni az engedély nélküli fegyvertartókra.

Mile Novakovic, a szerb bűnügyi rendőrség egykori vezetője szerint nem csak Szerbiát és Montenegrót kell kiemelni a régióban, mert sok fegyver van közkézen Koszovóban, Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban is. Mint mondta: őt nem az állampolgároknál illegálisan lévő fegyverek aggasztják, hanem az illegális raktárokban vagy elásott rejtekhelyeken lévő fegyverek, amelyeket bűncselekményekhez, például embercsempészethez használhatnak fel. Nem
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 10:01
Életfogytaglanra ítélték a londoni parlament mellett terrorgyanú miatt tavaly őrizetbe vett férfit
veszélyeztetése, illetve súlyos anyagi kár okozása céljával robbanóanyagokat állított elő és birtokolt.

A robbanószerekkel kapcsolatos vád Ali afganisztáni tevékenységével függ össze. Az ügyészség szerint az észak-londoni illetőségű férfi, aki szakmája szerint vízvezeték-szerelő, öt évig élt Afganisztánban, ahol a tálib lázadóknak gyártott pokolgépeket.

Az ügyben eljáró bíró e tevékenységéért, valamint Nagy-Britanniában tervezett terrortámadások előkészületeiért szabta ki az életfogytiglani börtönbüntetést. Az ítélet szerint Alinak legalább 40 évet kell rács mögött töltenie.

Khalid Alit tavaly április 27-én látványos rendőrségi kommandós akcióval vették őrizetbe a londoni Westminster kerület kormányzati negyedének közepén.

Az akciót a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának egyik fegyveres osztaga hajtotta végre, az akkori tájékoztatás szerint előzetes megfigyelési és adatgyűjtési művelet végkifejleteként.

Alit a fegyveres rendőri osztag tagjai a kormányzati negyed főutcáján, a
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 15:36
hír
Két év börtönt kapott egy budapesti orvos vesztegetés miatt
A bíróság elsőfokon két év börtönbüntetést szabott ki egy budapesti ortopéd sebészre 9 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntette miatt.

Az orvos, aki 2009-2013 között egy budapesti kórházban ortopéd sebészként dolgozott, műtéti beavatkozásokat is végzett. A férfi jövedelmének kiegészítése érdekében több betegétől is - az egyébként az OEP által finanszírozott egészségügyi ellátásért - jogosulatlanul pénzt kért, vagy az általuk önként felajánlott hálapénzt kevesellve, nagyobb összeget kért.

Volt olyan beteg, akivel közölte, hogy mennyibe fog kerülni a műtét, és volt, hogy a műtét után határozta meg, hogy mennyi pénzt tart elfogadhatónak a beavatkozásért. Egyes esetekben alkudozott is a honoráriumként elvárt összegről, és előfordult olyan is, hogy egy betegének a részletekben történő megfizetés lehetőségét is felajánlotta.

Egy esetben a beteg köszönetképp egy nagyobb értékű könyvet szeretett volna ajándékozni az
ennmary, 2018. július 17. kedd, 13:36
Egy évvel meghosszabbította Alekszej Navalnij próbaidejét a moszkvai bíróság
választójogával -, és egyúttal alapot adhat a büntetés-végrehajtásnak arra, hogy kérvényezze a felfüggesztett szabadságvesztés letöltendőre változtatását.

A bíróság az úgynevezett Kirovlesz-ügyben hozott ítéletet. Navalnijt és vádlott-társát, Pjotr Oficerov üzletembert egy bíróság - az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) határozata alapján megismételt eljárás során - tavaly februárban bűnösnek találta 16 millió rubeles sikkasztás miatt. A politikus öt-, Oficerov pedig négyévi felfüggesztett börtönbüntetést kapott, fejenként 500 ezer rubeles pénzbírság mellett. Az ítélet a fellebbezés elutasításával hatályba lépett.

A verdikt kihirdetésénél Navalnij jogi képviselője közölte, hogy ismét az EJEB-hez fordul, amely 2016. februárban 3,4 millió rubeles kártérítést ítélt meg a politikusnak azon a címen, hogy a Kirovlesz-ügyben 2013-ban elindított, első bírósági eljárás során az illetékes orosz törvényszék megsértette a politikus emberi jogait. Emiatt az orosz legfelsőbb bíróság 2016 novemberében
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 20:32
Álpolitikus csalót és társait ítélték el Zalaegerszegen
Sz. Aurélt első fokon két év, három évre felfüggesztett börtönre ítélték, a fia, Sz. Bálint másfél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A harmadrendű vádlott, L. János ellen még május végén elfogatóparancsot adott ki a bíróság, mert nem jelent meg az akkori tárgyaláson, de miután azóta is ismeretlen helyen tartózkodik, a távollétében ítélték el két év, három évre felfüggesztett börtönre.

Sz. Aurél 2012 óta rendszeresen vásárolt egy dohányboltokat is üzemeltető házaspár zalaegerszegi élelmiszerüzletében, többször beszélt velük befektetésekről, hazai és európai uniós pályázatokról. Így tudta meg, hogy a tulajdonosoknak többször is volt átmeneti pénzügyi nehézségük.

A férfi 2015-ben a fiával elhatározta, hogy pénzt szerez a házaspártól, ezért egy ismerősüket álnéven, Kovács Gézaként mutatták be nekik, olyan befolyásos emberként, aki európai uniós támogatásokat tud intézni és jó kapcsolatokat ápol politikusokkal.

Először egy hévízi szállodában találkoztak 2015 decemberében, akkor az
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 11:31
Dragnea elítélése - A romániai elemzők a pártelnök "ellentámadására" számítanak
nem vette figyelembe azt az alkotmánybírósági döntést, amely szerint csak törvények - nem pedig alacsonyabb rangú jogszabályok - megszegése minősül hivatali visszaélésnek.

A titkosszolgálatok és a korrupcióellenes ügyészség (DNA) állítólagos összefonódását évek óta bíráló Ion Cristoiu publicista az Evenimentul Zilei hasábjain azt írta: sejtette, hogy az "ellenérdekek" miatt Dragneát nem fogják felmenteni, de azt nem feltételezte volna, hogy ilyen látványos - három és fél év letöltendő - börtönbüntetést szabnak ki rá egy "tyúklopásért", miközben az állami vagyont alaposan megdézsmáló hangzatos korrupciós perek vádlottjai megússzák kétéves büntetéssel.

A szerző szerint Dragnea csak lemondásával tudná pártját megmenteni, amelynek szerinte egy "sebzett", a börtöntől rettegő, irányvesztett elnök vezetésével nincs esélye a jobboldali elnök, az ellenzék, az utcai tüntetők és nyugati kormányok támadását kivédeni.

A kormánykoalícióval szemben kritikus Digi 24 hírtelevízióban megszólaltatott Cristian
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 11:21
Letöltendő börtönbüntetésre ítélték második korrupciós perében Liviu Dragnea román szociáldemokrata pártelnököt
korrupciós pere. 2016-ban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték egy 2012-es népszavazással kapcsolatos korrupciós perben. Korábbi büntetést figyelembe véve csütörtökön halmazati büntetésként szabták ki a három és fél év letöltendő büntetést.

A bírói tanács az ügy többi kilenc vádlottját is bűnösnek találta és többnyire felfüggesztett börtönbüntetéseket szabott ki. Egyedül a gyermekvédelmi hatóság volt vezetője, Floarea Alesu kapott - priusza miatt - három év és hét hónap letöltendő börtönbüntetést. Dragnea volt felesége, Bombonica Prodan esetében megszüntették az eljárást, miután bűnösségét elismerve már korábban befizette a kincstárnak a több mint százezer lejre (mintegy 7 millió forintra) becsült kár egy részét.

A három halasztás után kimondott csütörtöki ítéletet hatalmas médiaérdeklődés övezte, hiszen Dragnea a legnagyobb román párt erőskezű vezetőjeként és a Dancila-kormányt háttérből irányító politikusként Románia legbefolyásosabb emberének számít, az ítéletnek pedig nemcsak Dragnea
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 18:25
Képek, videók
Börtönbüntetés a gyermekn
furaila
2014. május 19. hétfő, 22:29
Jonathan Togo
kazikanyuszi
2015. július 25. szombat, 07:44
Jonathan Adams
kazikanyuszi
2015. július 22. szerda, 19:20
800px-Jonathans_Run_Fa lls
borigit
2015. február 12. csütörtök, 07:58
Jonathan Lipnicki
winxclubervin
2014. május 26. hétfő, 20:33
Jonathan II.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 16:01
Jonathan I.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 16:01
Jonathan III.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:56
Jonathan IV.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:56
Jonathan V.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:56
Jonathan VI.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:56
JonathanIX.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:55
JonathanVII.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.