Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 07:44 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ma vége
Ma elutaznak német vendégeink. Jó két hetet voltak Magyarországon, abból egyet nálunk. Jó, hogy itt voltak, de el is fáradtunk.
Most két hét szünet, aztán megyünk Sandráért.
Ma elkezdem a szél-járást szerkeszteni. Tegnap még kaptam Ausztriából egy versfordításcsokrot. Egy nezsideri költő versei. Magyarul is jól szólnak.
sandrapolke, 2018. július 12. csütörtök, 06:39
Címkék: szél-járást szerkeszteni, nezsideri költő, magyarországon, szerkeszteni, ausztriából, vendégeink,
Kommentek
Varga: tovább kell erősíteni az eredményes magyar-kazah kapcsolatokat
Varga Mihály a karcagi tiszteletbeli kazah konzulátus alapításának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen úgy fogalmazott: minden ember vágya, hogy megismerje, honnan származik, kik voltak az ősei, mert e nélkül a történelemben sem talál kapaszkodót, nem találja helyét a világban.

Hozzátette: az örökségül kapott kun-kipcsak gyökerekhez ragaszkodni kell. A kipcsak török nép volt a középkorban, ma a türk nyelvcsalád egyik ágának megnevezése.

Varga Mihály az elmúlt húsz év eredményei között említette, hogy Magyarország és Kazahsztán egymás stratégiai partnerévé vált. Emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök szeptember elején részt vett a türk nyelvű államok tanácskozásán a kirgizisztáni Csolpon-Atában.

Kiemelte: a magyar és a kazah fővárost már közvetlen légi járat köti össze. Jelezte, hogy 2017 végére megduplázódott a kereskedelmi forgalom a két ország között.

Fazekas Sándor fideszes országgyűlési képviselő elmondta: Magyarországon Karcag volt az első vidéki város, ahol
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 14:08
Elektromos járműveket is gyárt a jövőben az Audi Hungaria Zrt.
A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, tavaly az autóipar termelési értéke elérte a 8 ezer milliárd forintot, az idei év első hat hónapjában pedig hét százalékkal nőtt 2017-hez képest, s ha a növekedés ilyen ütemben folytatódik, ez év végére is rekordot dönthet az autóipar a nemzetgazdaságban.

Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy Magyarország az elmúlt években gazdasági, politikai és emberi értékeket is fel tudott mutatni, amelyek révén versenyképes és vonzó befektetési cél lehet. "A politikai stabilitás a védjegyünk lett" - fogalmazott, majd hozzátette, hogy jelenleg Magyarországon van Európa legrugalmasabb munkaerőpiaci szabályozási rendszere, itt a legalacsonyabbak az adók és német mintára bevezették a duális képzést.

A miniszter hangoztatta, hogy "ma Magyarország erős, büszke és az európai növekedés motorját jelentő közép-európai együttműködés legfontosabb országa", amiben szerepe van azoknak a vállalatoknak is, amelyek "a magyar emberekbe helyezték a bizalmukat". Ilyen vállalat az
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 16:32
Szép napot mindenkinek!
Vénasszonyok nyara - ki találta ezt ki?

Németországban a múlt század vége felé egy idősebb hölgy panasszal élt a helyi bíróságnál az elnevezéssel kapcsolatban, amely a németben nem más, mint a magyarnak szóról szóra megfelelő "Altweibersommer". Nemcsak nőként érezte magát sértve, hanem szép korúként is. Az illetékes tartományi törvényszék azonban elutasította a keresetét. Ez a szó ugyanis sokkal idősebb a koros felperesnél is.
A kifejezés eredete
Régi német írásokban a ,,vénasszonyok nyara" megfelelője már a 19. század eleje óta előfordul, amikor az évet még két évszakra, téli és nyári félévre osztották.

Ekkor a tavaszt "fiatal-asszonynyár"-nak (Junger Weibersommer), az őszt ,,öreg-asszonynyár"-nak (Alter Weibersommer) nevezték.

Ezt a melegebb időszakot szeptember közepe és október eleje között, amikor néhány napra szinte minden évben visszatér a kellemes, napsütéses idő, a Kelet-Európa fölött örvénylő, magas nyomású levegő szokta okozni,
kirscha, 2018. szeptember 20. csütörtök, 08:51
Muskátli
Ősz volt, gyönyörű, gyümölcsérlelő, de mégis, amilyen szokott lenni, ünnepeletlen.
A pattanásig duzzadt búzaszemek már rég megtették a magukét, és számlálhatatlanul már a raktárakban suttogják el személyesnek hitt történetüket. Ők legalább hiszik, hogy személyes, pedig valahányan ugyanazt a pályát futották be. Az is elég lenne, ha maguk közül csupán egyetlen egy búzaszemet hallgatnának meg, mert a többiek története is majdnem pontosan olyan. De ők, ahányan vannak, mind-mind előállnak egy-egy történettel, és ezért van az a halk suttogás a gabonaraktárakban.
De mi ne hallgatózzunk, nem lenne szép, ha rajtakapnának! Inkább nézzünk szét magunk körül és hallgassuk a mi személyesnek hitt történeteinket, amelyek valójában éppen annyira hasonlóak, mint a hatalmas raktárakban a történeteiket suttogó, megszámlálhatatlan búzaszemeké!
Az igazi búzahangulat már a raktárakban van, a mezőn már sem nyom, sem emlék nincsen róluk, még szalma sem. Csak a frissen szántott és gondosan megművelt, omlós, fekete
klarika47, 2018. szeptember 19. szerda, 16:33
Érdekesség Szép estét mindenkinek!
Az emberek azzal töltik az életük nagy részét, hogy olyanná váljanak, amilyenek nem is akarnak lenni, azért hogy megfeleljenek olyan embereknek akiket nem is szeretnek.
De ha még időben ráébrednek életük értelmére, otthagyva a magukra erőltetett életet, újra felépíthetnek egy számukra élvezetes célokkal kitűzött, csodavilágot, amit Ők és úgy irányítanak ahogy a legélvezetesebb számukra. Csak akarat kérdése és minden változtatható!
Amikor össze vagy zavarodva, amikor úgy érzed, semmit sem értesz, az jó jel... változás... ami hamarosan rendet, nyugalmat eredményez. Mert ugye a vihar után is kisüt a nap.
Minél butább egy férfi és minél több kudarcban volt része, annál nagyobbak az elvárásai a nővel szemben!

Coco Chanel egyike volt a híres divattervezőknek, ő egy nagyon befolyásos nő, a stílusa
kirscha, 2018. szeptember 18. kedd, 21:11
2. Az Őszödi Beszéd és a polgárháborús uszítás
2. KIEMELÉS a beszédből: 6.35-percnél:

https://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE_
*
,,"És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib..ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani...""
*
Ehhez a következőket fűzném:
Már akkor LEHETETT TUDNI, amikor NATO- és EU-tagország lettünk, hogy semmi és senki nem mentheti meg a LEPUSZTÍTÁSOS- ,,ÖNMAGÁTÓL" KIPUSZTULÓ MEGSEMMISÜLÉSTŐL azt a társadalmi csoportot, amelyikhez tartozóit MUNKÁS-PARASZT státuszban ért az 1990-es rendszerváltozás.
Ezek a MUNKÁSOK eleinte még megnyerhetők voltak arra, hogy az MSZP-re szavazzanak, mert abban bíztak, hogy hátha még ÁTMENTHETŐ lehet számukra is valami a SZOCIALIZMUSBÓL, amit valójában az új: 1945- de leginkább az 1956 után kinevelt MUNKÁS-PARASZTSÁGGAL építtettek föl.
Gyurcsány arra utal, hogy: már kihalt ez az un. baloldaliságra szavazó választópolgár, mert számukra is
furaila, 2018. szeptember 18. kedd, 18:38
Mi a baj a demokráciával? Miért menekülnek előle?
Már nem folytatok politikai vitákat....Ahogy írták, itt vége a dalnak.... Nem kell az utolsó szó, elég volt amit eddig írhattam.... Amit eddig nem írhattam le, azt a hátralévő időben sem tudom.... Béke, szerelem virágok... Az én igazam, ha lassan is, de érni kezd....

Van fontosabb dolgom is a világban, a kezdő löketet megadtam a szocializmus és annak ideológiájának a valós arcának felismerhetővé tétele irányában....Sok más emberrel együtt.... Eleinte kevesen voltunk, akik szólni mertek, ma már megszaporodtunk....

Örülök neki, hogy a hivatalos és félhivatalos szócsövekkel szemben, megszülettek olyan hangok is, amik nem az álliberális, és álszocialista szekeret tolják.....Ugyan ilyen fontos, hogy az áljobboldal is saját dugájába dőlt...Ma magyarország ha lassan is de emelkedni kezdett az iszapból, ahova a rohadó nyugat és a vadkelet lökte...

Van még pár dolog a világban, amihez erőre és időre van szükségem... Kamaszkori álmok, meg ilyenek...A politikába marad
hatibacsi, 2018. szeptember 17. hétfő, 12:10
Mesemondó Nagyapó
Aranyosi Ervin: Mesemondó Nagyapó

Falu végén, erdőszélen
nagyapócska éldegélt.
Unokának - ha épp ott volt -
mindig szép mesét mesélt.
Az udvaron tüzet gyújtott,
elűzve a hűvöset.
Mesebontó imát mormolt,
varázsosat,
vorosrozsa66, 2018. szeptember 16. vasárnap, 15:33
Képek, videók
jajj csak legyen má vége
rebeka0417
2008. július 16. szerda, 22:51
szerkeszteni0416.jpg
maroka
2015. április 16. csütörtök, 21:29
szerkeszteni0329.jpg
maroka
2015. április 04. szombat, 16:02
png-vé szerkeszteni.jpg
yvett789
2014. december 30. kedd, 20:15
szerkeszteni.jpg
janna53
2014. február 01. szombat, 20:38
szerkeszteni.jpg
maroka
2013. december 23. hétfő, 17:48
szerkeszteni2.jpg
maroka
2013. december 23. hétfő, 17:47
Szerkeszteni tanulj, Ne l
sargarozsa15
2013. december 09. hétfő, 17:23
blogba szerkeszteni.jpg
janna53
2013. október 01. kedd, 17:41
SZERKESZTENI.jpg
jucumuc
2012. december 07. péntek, 10:14
szerkeszteni001.jpg
baratha
2012. február 25. szombat, 11:06
hatter__szerkeszteni.j pg
katicafeher
2010. szeptember 26. vasárnap, 13:58
HERCZEG-LÁSZLÓ-költő.j pg
cserhat3
2018. augusztus 22. szerda, 12:16
h ne bántsd a költöt 01.j
chillik
2018. május 06. vasárnap, 02:55
h ne bántsd a költöt 02.j
chillik
2018. május 06. vasárnap, 02:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.