Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:58 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A GE Hungary csatlakozik a kormány beszállítói programjához
Varga Mihály az aláírást követő sajtótájékoztatón egyebek mellett kiemelte, hogy a kkv-k versenyképességét növeli, ha a nagyvállalatok beszállítói hálózatához csatlakoznak, és később be tudnak kapcsolódni a multinacionális vállalatok globális értékláncaiba is.

Az amerikai multinacionális cég 1989 óta sikeresen működik Magyarországon, fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban, a GE mintegy 10 ezer munkavállalót foglalkoztat, 12 gyáregységgel rendelkezik az országban, a digitális ipari technológiák meghonosítása és alkalmazása pedig összhangban van a magyar iparpolitika irányelveivel - tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

A kormány azt várja a beszállítói-fejlesztési programtól Varga Mihály szavai szerint, hogy a jövőben a hazai vállalatok nagyobb arányban járuljanak hozzá a magasabb hozzáadott értékkel bíró termékek fejlesztéséhez és gyártásához, és a következő években jelentős számú magyar kis- és középvállalkozást vonjanak be a nagyvállalatok import-hálózatukba, kiépítve ezzel egy stabil és megbízható beszállítói kört Magyarországon.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a beszállítói program révén a hazai kkv-k elsajátíthatják a világban sikerrel működő nagyvállalatoktól azokat az ismereteket, amelyek az ipar 4.0 által megkövetelt szemléletváltáshoz is elengedhetetlenek. A program segíti a magyarországi vállalkozásokat a versenyképességet biztosító tudás megszerzésében, és a magyar cégek fejlődésének támogatása pozitívan hat az országban működő globális nagyvállalatok eredményességére is.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány fontos partnere ebben a munkában a GE Hungary cégcsoport, amely kitüntetett szerepet tölt be a magyar gazdaság életében. A GE kiemelten foglalkozik a digitalizáció fejlesztésével, ez a fejlődési irány a magyar gazdaságpolitikában is meghatározó szerepet játszik, és növelheti a magyar gazdaság versenyképességét - mondta.

Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke kiemelte: egy-egy új beruházás esetében a GE mint multinacionális nagyvállallat figyelmet fordít arra, hogy milyen az infrastruktúra, a logisztika, hogy milyen az adott országban a munkaerő helyzete, képzettsége, milyen a kormányzattal való kapcsolat. Magyarországról ezek alapján mindig pozitív vélemény alakult ki, ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években mintegy 3 ezer új munkahelyet teremtett a GE az országban - fűzte hozzá.

Joerg Bauer kiemelte: a GE Hungary szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az ország gazdasági fejlődésében a digitalizáció minél jelentősebb szerepet kapjon.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:13
Címkék: Varga Mihály, Joerg Bauer, kormány beszállítói, aláírást követő, kkv-k versenyképességét, nagyvállalatok beszállítói,
Kommentek
Francia választások - Francia miniszterelnök: az eredmény Macron programjának egyértelmű támogatása
"A távolmaradás ellenére a franciák üzenete egyértelmű" - mondta az urnazárást és az exit poll eredmények ismertetését követően rövid televíziós beszédében a kormányfő.

"Milliók erősítették meg, hogy ragaszkodnak a köztársasági elnök megújulási és összefogási programjához" - tette hozzá.

"Franciaország visszatért. Az elmúlt hónapban a köztársasági elnök meg tudta testesíteni Franciaországot a nemzetközi színtéren, bizalmat, akaratot és bátorságot (mutatott fel)" - hangsúlyozta Edouard Philippe.

"Jövő vasárnap a nemzetgyűlés új arcot ad a köztársaságunknak, egy erős köztársaságét, az összefogás köztársaságáét, egy olyan köztársaságét, amely mindenki igényeire figyel" - fogalmazott a miniszterelnök.

A becslések szerint Emmanuel Macron elnök pártja, A Köztársaság lendületben (LREM) a szavazatok 32,2 százalékával végzett az élen az első fordulójában, s ezzel az eredménnyel az 577 képviselői helyből 380-430-at, azaz abszolút többséget szerezhet a jövő vasárnapi második fordulóban. A
velemenyezd, 2017. június 11. vasárnap, 22:57
Izrael megköszönte az ENSZ-beli támogatást az amerikai ENSZ-nagykövetnek
mindenki követni kezdett, s ezzel hatalmas változást idéztek elő Izrael és Amerika számára.

Haley szerdán Rivlinnel is találkozott, aki köszönetében hangsúlyozta, hogy az új amerikai ENSZ-nagykövetnek hála Jeruzsálem már nincs egyedül az ENSZ-ben, és már nincs a pofozózsák szerepben.

Hotoveli egy régészeti ásatáson talált, ezernégyszáz éves, menóra gyertyatartót formáló aranymedált ajándékozott az amerikai vendégnek ENSZ-beli tevékenysége elismeréséül.

Nikki Haley Trump májusi izraeli programjához hasonlóan magánlátogatást tesz a jeruzsálemi óváros keresztény és zsidó szent helyeinél, majd Betlehembe utazik, ahol palesztin vezetőkkel találkozik.

Csütörtökön Izrael északi és déli, a Gázai övezet melletti határövezeteit tekinti meg, és beszélget a gázai határnál található egyik kibuc lakóival.

A januárban hivatalba lépett új amerikai ENSZ-nagykövet előzőleg a világszervezet Emberi Jogi Tanácsának genfi ülésén bejelentette, hogy országa felülvizsgálja tagságát ebben az intézményben a
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 16:53
KAFF - Négyszáz film a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon
Ráday Múzeumban kiállítás is nyílik, de Gyulai Líviusz, Homolya Gábor és Ulrich Gábor tárlatait is megtekinthetik az érdeklődők a fesztivál ideje alatt.

Mikulás Ferenc elmondása szerint a nagyközönség számára a főtéren idén is lesznek esti vetítések. Dargay Attila tiszteletére vetíti a fesztivál a Vukot, a Kodály-évfordulóra tekintettel pedig egy igazi klasszikus, a Háry János is szerepel a programban, ezt követi a külföldi koprodukcióban készült, Oscar-díjra jelölt A vörös teknős.

A KAFF programjához kapcsolódva idén ötödik alkalommal rendezik meg a nem professzionális animációsfilm-készítők versenyét, a SZAFT-ot, melyre három kategóriában lehet jelentkezni. A nevezett alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, a fesztivál szakmai támogatója a Daazo.com rövidfilmes portál.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere emlékeztetett arra, hogy a város története negyven éve összefonódik az ott működő animációs stúdióéval.

A fesztiválra érkező vendégek megismerhetik Magyarország
velemenyezd, 2017. június 06. kedd, 17:42
Tehetségkutató tábor és fesztivál gyerekeknek Kapolcson
Június közepétől Kapolcs a gyerekekről szól gyerekeknek - hangsúlyozta Márta István, a Művészetek Völgye alapítója az M1 aktuális csatorna keddi adásában. Hozzátette, hogy a június 17-től 22-ig megrendezendő, általános iskolásoknak szóló hatnapos tehetségkutató, tehetségfejlesztő táborban lesz népművészet, tánc, zene a Hagyományok Háza vezetésével, színházi szekció Végh Ildikó, a Katona József Színház dramaturgjának vezetésével, de lesz kamarazene és fúvószene, valamint Szirtes Edina Mókus hegedűművész, zeneszerző vezetésével egy vonós-improvizációs szekció is. Ezen kívül a kapolcsi gyerekeknek kézműves tábort tartanak, a Hello Wood junior tábort tart majd, de lesz médiatábor is.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kamarazene és a színházi szekcióba várják még a résztvevők jelentkezését.

A tábor témája a tehetséggondozás lesz. "Itt megadjuk a lehetőséget arra, hogy a különféle szekciók együtt dolgozhassanak" - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy esténként a Falumalomban a színpadon adhatják majd
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 16:34
Több mint tizenötezer érdeklődőt várnak a Savaria Sörfesztiválra
Tájékoztatása szerint három hatalmas sátrat húznak fel a Ferences-kert udvarán, az egyik kifejezett bulisátor, a másik ír sátor, a harmadik pedig DJ sátor lesz.

Hozzátette: június 16-án, pénteken kapcsolódnak a városban ezen a napon hagyományosan zajló Bloomsday programjához és a helyszínre várják az ír nagykövetet is.

Június 17-én szombaton 17 fúvószenekar részvételével fúvószenekari találkozót is rendeznek, de a négy nap alatt számos helyi és országos hírű előadó fellép a fesztiválon, köztük a Meggie's Crew, Holdosi Attila és barátai, Charlie, az Albatros, a Smoking Frog, az Art Fusion, a Mokka Tribute, a Clap4What, valamint kétszer is élő koncertet ad a Greenfields együttes - sorolta.

Hozzáfűzte: akik másfajta stílust kedvelnek, azoknak kellemes percekkel szolgálhat például június 17-én, szombaton a Takser Spatzen sramlizenekar.

Gál Sándor kitért arra: a II. Savaria Sörfesztiválon több hazai sörgyártó és forgalmazó 25 féle sörét kóstolhatják az érdeklődők, akiket természetesen
velemenyezd, 2017. május 27. szombat, 17:18
Kapolcska - Művészeti tábor és fesztivál gyerekeknek
"A program két részből áll: június 17-től 22-ig hét művészeti szekcióban tehetségkutató- és fejlesztőtábort rendezünk 9-15 éves gyerekeknek, majd 23. és 25. között ingyenes minifesztivált tartunk változatos programokkal elsősorban a családok számára, mások mellett a Muzsikás, az Amadinda együttes, a Nemzeti és a Kolibri Színház részvételével" - mondta Márta István a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Mint megjegyezte, szeretnék, ha a Kapolcska Program segítségével a Balaton-felvidéki Kapolcs és a környező völgytelepülések nyári oktatási centrummá válnának. Hozzátette: a Kapolcs brand továbbfejlesztéséről van szó a gyerekek és a családok irányába.

Márta István fontosnak nevezte a Kapolcska Program minőségét, hogy a bevont alkotóművészek, tanárok, nevelők, animátorok szakmájuk elismert képviselőinek számítanak.

A Kapolcska táborban mintegy száz iskolás korú fiatal kap összkulturális oktatást zenei, színházi, népzenei/néptánc, kézműves és média kommunikációs csoportokban, illetve a
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 13:03
Navracsics: a gazdasági növekedés és a stabil közösség az Európai Bizottság célja
Képek, videók
élőrózsfűzér programja 05
maroka
2017. április 30. vasárnap, 17:14
Jag 60 ÉVES, programja
lovaszmarika
2011. február 12. szombat, 11:23
Bush műholdas programja.j
agica2004
2010. szeptember 10. péntek, 10:18
Horthy-napok programja...
caris11935
2009. június 24. szerda, 14:02
Horthy-napok programja 3
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:44
Horthy-napok programja 2
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:43
Horthy-napok programja
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:42
100 lépés programja
katyladybird
2007. április 16. hétfő, 16:03
A 3 testőr csatlakozik az
jaksa007
2007. november 23. péntek, 21:41
Shippou is csatlakozik
gabye
2007. október 28. vasárnap, 20:45
Arany-János-Varga-Mihá ly.
hatibacsi
2017. március 08. szerda, 11:32
Varga Mihály.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:22
Varga Mihály.jpg
megyerimihaly
2013. július 07. vasárnap, 11:24
20121016-varga-mihaly. jpg
agica2004
2012. november 17. szombat, 15:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.