Regisztráció  Belépés
2017. november 20. hétfő | 47. hét | 324. nap | 03:03 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A GE Hungary csatlakozik a kormány beszállítói programjához
Varga Mihály az aláírást követő sajtótájékoztatón egyebek mellett kiemelte, hogy a kkv-k versenyképességét növeli, ha a nagyvállalatok beszállítói hálózatához csatlakoznak, és később be tudnak kapcsolódni a multinacionális vállalatok globális értékláncaiba is.

Az amerikai multinacionális cég 1989 óta sikeresen működik Magyarországon, fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban, a GE mintegy 10 ezer munkavállalót foglalkoztat, 12 gyáregységgel rendelkezik az országban, a digitális ipari technológiák meghonosítása és alkalmazása pedig összhangban van a magyar iparpolitika irányelveivel - tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

A kormány azt várja a beszállítói-fejlesztési programtól Varga Mihály szavai szerint, hogy a jövőben a hazai vállalatok nagyobb arányban járuljanak hozzá a magasabb hozzáadott értékkel bíró termékek fejlesztéséhez és gyártásához, és a következő években jelentős számú magyar kis- és középvállalkozást vonjanak be a nagyvállalatok import-hálózatukba, kiépítve ezzel egy stabil és megbízható beszállítói kört Magyarországon.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a beszállítói program révén a hazai kkv-k elsajátíthatják a világban sikerrel működő nagyvállalatoktól azokat az ismereteket, amelyek az ipar 4.0 által megkövetelt szemléletváltáshoz is elengedhetetlenek. A program segíti a magyarországi vállalkozásokat a versenyképességet biztosító tudás megszerzésében, és a magyar cégek fejlődésének támogatása pozitívan hat az országban működő globális nagyvállalatok eredményességére is.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány fontos partnere ebben a munkában a GE Hungary cégcsoport, amely kitüntetett szerepet tölt be a magyar gazdaság életében. A GE kiemelten foglalkozik a digitalizáció fejlesztésével, ez a fejlődési irány a magyar gazdaságpolitikában is meghatározó szerepet játszik, és növelheti a magyar gazdaság versenyképességét - mondta.

Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke kiemelte: egy-egy új beruházás esetében a GE mint multinacionális nagyvállallat figyelmet fordít arra, hogy milyen az infrastruktúra, a logisztika, hogy milyen az adott országban a munkaerő helyzete, képzettsége, milyen a kormányzattal való kapcsolat. Magyarországról ezek alapján mindig pozitív vélemény alakult ki, ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években mintegy 3 ezer új munkahelyet teremtett a GE az országban - fűzte hozzá.

Joerg Bauer kiemelte: a GE Hungary szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az ország gazdasági fejlődésében a digitalizáció minél jelentősebb szerepet kapjon.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:13
Címkék: Varga Mihály, Joerg Bauer, kormány beszállítói, aláírást követő, kkv-k versenyképességét, nagyvállalatok beszállítói,
Kommentek
Harminc tonna, rászorulóknak szánt ételt szállítottak keresztül Budapesten az élelmezési világnapon
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) tizenkettedik alkalommal szervezte meg az akciót, hogy rámutasson az élelmiszer-pazarlás és az éhezés kettősségének ellentmondásosságára.

A kamionok az Andrássy úton át érték el a Hősök terét, ahol Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató-helyettese, Európáért és Közép-Ázsiáért felelős regionális képviselője közölte: a statisztikák nem kedvezőek, tavaly ugyanis hosszú idő óta először ismét nőtt az éhezők száma.

A hetvenkét éve alapított szervezet büszkén viseli szlogenjét: Legyen kenyér! - mondta, hozzátéve: ünneplik a fenntartható mezőgazdaság fejlesztése és az éhezés felszámolása terén elért eredményeiket.

Feltette a kérdést: miként lehetséges az éhezés terjedése, ha a világ fejlődik? Úgy vélekedett, ennek oka, hogy több a konfliktus, nincsen béke, és egyre nagyobb a különbség a gazdagok és a szegények között. Bár az emberiség képes eleget termelni, nem jut mindenkinek.

A FAO-nál ugyanakkor
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 13:45
A Siemens csatlakozik a kormány beszállítófejlesztési programjához
Az aláírást követően Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a Siemens az egyik legnagyobb német befektető Magyarországon, a 130 éve magyar piacon lévő vállalat tevékenységével hozzájárul a magyar gazdaság versenyképességének emeléséhez.

Dale A. Martin elnök-vezérigazgató kiemelte, az együttműködés révén további lehetőség nyílik a magyar kis- és középvállalkozások számára, hogy kapcsolódjanak a Siemens beszállítói láncához.

Varga Mihály szólt arról, hogy a Siemens és a magyar kormány együttműködése az elmúlt években elmélyült, 2013-ban stratégia partnerséget kötöttek.

Az eredményes együttműködést mutatja, hogy a Siemens folyamatosan fejleszt és beruház Magyarországon, magyar beszállítóknak ad lehetőséget, kutatás-fejlesztési tevékenységet hoz ide, közösen dolgozik magyar egyetemekkel, húsz évvel ezelőtt elsőként vezette be Magyarországon a duális képzést.

Varga Mihály kitért arra, hogy a magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően indulhatott a beszállító-fejlesztési program, amellyel
velemenyezd, 2017. október 09. hétfő, 13:21
Borszűrő Szent Mihály ünnepe és iparos nap Ópusztaszeren
Kodácz Csengele elmondta, hogy ezen a napon a skanzen szinte minden épülete élettel telik meg, a portákon iparosok mutatják be mesterségük fogásait. A látogatók találkozhatnak csipkeverővel, fafaragóval, bútorfestővel, szűccsel, a rendet csendőr vigyázza, finom étkek sülnek a kemencében, a Nomád parkban pedig 10. századi tevékenységek - kézi orsózás, rokkázás, szalagszövés - próbálhatók ki.

Szent Mihály napjára, szeptember 29-re - ha az időjárás is kedvezett - beérett a szőlő az Dél-Alföldön, így a gazdák nekiláthattak a must leszűrésének. Az őszi munkálatok közül ezért kiemelt figyelmet kap a szüret a Szegedi tanya szőlőskertjében. A vendégek kipróbálhatják a szőlőpréselést, és bőven fogyaszthatnak mézédes magyar szőlőt és friss mustot is. Nem maradhat el a szürethez kapcsolódó mulatság sem, az autentikus dél-alföldi tekerőmuzsikát a Nyenyere Egylet szolgáltatja, a tánclépéseket pedig Nagy Róbert tanítja meg az érdeklődőknek.

Az Emlékpark csatlakozik az Európai Madármegfigyelő Napok hétvégi
velemenyezd, 2017. szeptember 27. szerda, 09:31
A Bosch csatlakozik a kormány beszállítói fejlesztési programjához
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a beszállítói hálózat fejlesztése a kormány és a magyarországi gyártók közös érdeke. A magyar kormány azt kívánja elérni, hogy minél több magyar kis- és középvállalkozás megfeleljen a nagyvállalatok követelményeinek.

A nemzetgazdasági miniszter rámutatott: a Bosch stratégiai partnere a magyar kormánynak, a beszállítói fejlesztési programhoz való csatlakozásuk fontos lépés, a világcég az egyik legnagyobb német befektető Magyarországon. A cégcsoport több mint 14 ezer munkavállalatot foglalkoztat Magyarországon, kiterjedt beszállítói hálózattal rendelkezik, a magyarországi fejlesztési elképzeléseik megfelelnek a magyar iparpolitika prioritásainak.

Varga Mihály szólt arról, hogy a Bosch csoport itteni működése az elmúlt években hozzájárult a magyar gazdaságpolitikai célok megvalósításához, munkahelyeket hozott létre, őrzött meg, a beruházásaival értéket növelt, ezzel hozzájárult a magyar gazdaság versenyképességének javításához.

A magyar
velemenyezd, 2017. szeptember 06. szerda, 14:02
Áder János Svédországban - A klímavédelemről tárgyalt a magyar államfő a svéd királlyal
Az audiencia után a hivatalos látogatáson a svéd fővárosban tartózkodó magyar államfő a közmédiának azt mondta, hogy a megbeszélés szorosan kapcsolódott a víz világhét programjához, amely most zajlik Stockholmban.

Áder János elmondta, hogy Svédország gazdasági erejét tekintve reálisnak tűnik az ország két évvel ezelőtti párizsi klímacsúcson tett vállalása. Akkor a svédek azt vállalták, hogy a 1990-es évek szintjéhez képest 85 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását.

A megbeszélést követően a magyar államfő összegzésként úgy fogalmazott: tanulhatunk Svédországtól, ahol széleskörű politikai megegyezés van a jövő generációs érintő környezeti döntések meghozatalában.

Áder János kedden este részt vesz, és köszöntőt mond az idei évi Junior Water Prize díjátadóján, ahol Magyarországot a kőbányai Szent László Gimnázium csapata képviseli. A versenyt 1997 óta rendezik meg minden évben.

A hét hátralévő részében Áder János számos a víz világhéthez kapcsolódó eseményen vesz
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 17:23
Együttműködik a nemzeti filmvagyon megőrzéséért a Filmalap és az MMA
A megállapodás részeként az MMA hozzájárul a Filmalap igazgatóságaként működő Magyar Nemzeti Filmarchívum hosszú távú filmdigitalizálási és felújítási programjához, a Filmarchívum pedig archív filmrészleteket bocsát rendelkezésre az MMA által készített portréfilmekhez.

Az együttműködés legfőbb célja a magyar filmművészet kiemelkedő értékeinek megőrzése, korszerű restaurálása, hatékony belföldi és nemzetközi megismertetése. A megállapodás szorgalmazza a részvételt különböző filmszakmai programok, rendezvények előkészítésében és megvalósításában, valamint filmszakmai kiadványok közös megjelentetését is.

Az MMA a megállapodás keretében elsőként Fábri Zoltán életművének digitális felújításához járul hozzá. A két szervezet a háromszoros Kossuth-díjas rendező emlékére emléktáblát állít, amelyet közösen avatnak fel szeptember 7-én a 100 éves a Filmgyár elnevezésű rendezvény keretében - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2017. augusztus 22. kedd, 14:13
Hétrétország - Nyolcnapos fesztivál kezdődik az Őrségben
A nyitónap központi témája Kárpátaljához kapcsolódik: Őriszentpéteren, a Malom Látogatóközpontban Pilló Ákos fotóiból nyílik kiállítás, este pedig Técső város és környékének legismertebb zenekara lép fel - közölte az MTI-vel Sülyi Péter, a Hétrétország rendezvénysorozat alapítója.

Beszámolt arról is, hogy vasárnap tartanak első alkalommal koncertet Nagyrákoson, a felújított Borromei Szent Károly-templomban. Őriszentpéteren, a Malom Udvaron könnyűzenei programokkal várják a közönséget, a Müller Péter Sziámi AndFriends a Sziámi, az URH és a Kontroll Csoport legnépszerűbb dalait játssza. Hétfőn Lovasi András, Heidl György és Virág Tibor műsorában Lackfi János megzenésített versei és Szent Ambrus latin nyelvű himnusza hangzik el.

A Pajtaszínházban Szalai Kriszta saját tapasztalatai alapján készült, egy hajléktalan nő sorsáról szóló előadását mutatja be.

A nyolcnapos rendezvénysorozat kínálatában számos családi, gyermek- és "zöld" program is szerepel. Az Iciri-piciri játszóházat Ungár Andrea
velemenyezd, 2017. augusztus 11. péntek, 15:22
Képek, videók
élőrózsfűzér programja 05
maroka
2017. április 30. vasárnap, 17:14
Jag 60 ÉVES, programja
lovaszmarika
2011. február 12. szombat, 11:23
Bush műholdas programja.j
agica2004
2010. szeptember 10. péntek, 10:18
Horthy-napok programja...
caris11935
2009. június 24. szerda, 14:02
Horthy-napok programja 3
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:44
Horthy-napok programja 2
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:43
Horthy-napok programja
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:42
100 lépés programja
katyladybird
2007. április 16. hétfő, 16:03
A 3 testőr csatlakozik az
jaksa007
2007. november 23. péntek, 21:41
Shippou is csatlakozik
gabye
2007. október 28. vasárnap, 20:45
Varga Mihály 01.jpg
chillik
2017. október 27. péntek, 05:03
Varga Mihály 02.jpg
chillik
2017. október 27. péntek, 05:03
Varga Mihály 03.jpg
chillik
2017. október 27. péntek, 05:02
Varga Mihály 04.jpg
chillik
2017. október 27. péntek, 05:02
Varga Mihály 05.jpg
chillik
2017. október 27. péntek, 05:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.