Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 11:57 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A GE Hungary csatlakozik a kormány beszállítói programjához
Varga Mihály az aláírást követő sajtótájékoztatón egyebek mellett kiemelte, hogy a kkv-k versenyképességét növeli, ha a nagyvállalatok beszállítói hálózatához csatlakoznak, és később be tudnak kapcsolódni a multinacionális vállalatok globális értékláncaiba is.

Az amerikai multinacionális cég 1989 óta sikeresen működik Magyarországon, fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban, a GE mintegy 10 ezer munkavállalót foglalkoztat, 12 gyáregységgel rendelkezik az országban, a digitális ipari technológiák meghonosítása és alkalmazása pedig összhangban van a magyar iparpolitika irányelveivel - tette hozzá a nemzetgazdasági miniszter.

A kormány azt várja a beszállítói-fejlesztési programtól Varga Mihály szavai szerint, hogy a jövőben a hazai vállalatok nagyobb arányban járuljanak hozzá a magasabb hozzáadott értékkel bíró termékek fejlesztéséhez és gyártásához, és a következő években jelentős számú magyar kis- és középvállalkozást vonjanak be a nagyvállalatok import-hálózatukba, kiépítve ezzel egy stabil és megbízható beszállítói kört Magyarországon.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a beszállítói program révén a hazai kkv-k elsajátíthatják a világban sikerrel működő nagyvállalatoktól azokat az ismereteket, amelyek az ipar 4.0 által megkövetelt szemléletváltáshoz is elengedhetetlenek. A program segíti a magyarországi vállalkozásokat a versenyképességet biztosító tudás megszerzésében, és a magyar cégek fejlődésének támogatása pozitívan hat az országban működő globális nagyvállalatok eredményességére is.

Varga Mihály hangsúlyozta: a kormány fontos partnere ebben a munkában a GE Hungary cégcsoport, amely kitüntetett szerepet tölt be a magyar gazdaság életében. A GE kiemelten foglalkozik a digitalizáció fejlesztésével, ez a fejlődési irány a magyar gazdaságpolitikában is meghatározó szerepet játszik, és növelheti a magyar gazdaság versenyképességét - mondta.

Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke kiemelte: egy-egy új beruházás esetében a GE mint multinacionális nagyvállallat figyelmet fordít arra, hogy milyen az infrastruktúra, a logisztika, hogy milyen az adott országban a munkaerő helyzete, képzettsége, milyen a kormányzattal való kapcsolat. Magyarországról ezek alapján mindig pozitív vélemény alakult ki, ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években mintegy 3 ezer új munkahelyet teremtett a GE az országban - fűzte hozzá.

Joerg Bauer kiemelte: a GE Hungary szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az ország gazdasági fejlődésében a digitalizáció minél jelentősebb szerepet kapjon.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:13
Címkék: Varga Mihály, Joerg Bauer, kormány beszállítói, aláírást követő, kkv-k versenyképességét, nagyvállalatok beszállítói,
Kommentek
Szilágyi: a Jobbik vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Semjén Zsolttal szemben és feljelentést tesz
székhelyű offshore cége, a Lifetree Holding tulajdonos egyebek mellett a Kék Duna Wellness Hotel Ingatlan Kft.-ben, a Száz Magyar Falu Vidékfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Kft.-ben, továbbá a cégcsoporthoz tartozik két újság és három szálloda, a ráckevei Duna Relax & Event Hotel, a noszvaji Oxigén Hotel, Tündérkert Hotel Rendezvényközpont.

A jobbikos politikus szerint a cégcsoportnak köze volt a Híd a munka világába programhoz és a Türr István Képző és Kutató Intézet egy 31 millió forintos programjához.

Mint mondta, a cégek 2012 és 2017 között, a vadászatok éveiben összesen 800 millió forint értékű közbeszerzést nyertek el és további 10 alkalommal pályáztak vissza nem térítendő uniós forrásra, amelynek során közel 600 millió forintot kaptak.

Összeadva a család 1,3 milliárd forintot tudott profitálni, ehhez Semjén Zsolt barátsága nélkül nehezet jutottak volna hozzá - jelentette ki Szilágyi György, aki szerint a miniszterelnök-helyettesnek a mintegy 25 millió forint összértékű vadászatokat fel
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 13:40
Potápi: egymilliárd forint a külhoni magyar családok éve Kárpát-medencei programjaira
mindennapi problémákkal néznek szembe a családok.

Potápi Árpád János elmondta: a tematikus év nyitórendezvényét február 2-án tartják Budapesten, amire vállalkozókat, települési önkormányzatokat, civil szervezeteket, egyházi közösségek képviselőit várják.

Felidézte: 2012 óta hirdetnek tematikus éveket, s a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) tavaly november 10-én döntött arról, hogy 2018 a külhoni magyar családok éve lesz, s ezzel csatlakoznak az Emberi Erőforrások Minisztériuma családok éve programjához.

A teljes Kárpát-medencei magyarsághoz szólni kívánnak, a legkisebb közösségeket is megkeresik. Minden közösség alapja a család, és minden tevékenységük központjában az ő támogatásuk áll - fogalmazott Potápi Árpád János.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a tematikus év összhangban van a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programmal.

A kormány év végi 33 milliárdos plusztámogatásáról szóló kérdésre azt mondta: örülni lehet annak, hogy az ország gazdasági teljesítőképessége olyan, hogy
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 15:21
Újabb két nem-konvencionális eszközzel folytatja a a monetáris lazítást januártól az MNB
közleményében az MNB.

A programok stratégiai paramétereit a monetáris tanács rögzítette, a most megjelent terméktájékoztatókban összegzett részleteket az érintett piaci szereplőkkel folytatott folyamatos egyeztetések tapasztalatait felhasználva alakította ki az MNB.

Az általános hatáskörű monetáris politikai eszközként bevezetett MIRS 2018 első negyedévére vonatkozó keretösszege 300 milliárd forint, az egyes tenderek meghirdetett mennyiségéről az MNB dönt. Az eszköztaz MNB a korábbi IRS programjához hasonlóan kéthetente csütörtökön megrendezett tendereken értékesíti. A korábbi jegybanki IRS-programokhoz képest stratégiai eltérés azonban, hogy a MIRS használata nem feltételhez kötött, ebből adódóan nincs mód az ügyletek lejárat előtti lezárására sem.

A jelzáloglevél-vásárlási programtól a jelzáloglevél-kibocsátás emelkedését és a piaci aktivitás élénkülését várjaa monetáris tanács. A program keretében az MNB belföldi kibocsátók, nyilvános kibocsátású, forintban denominált, legalább 3 éves
velemenyezd, 2017. december 21. csütörtök, 11:41
Hoppál Péter: új raktárat kap az Országos Széchényi Könyvtár
Felidézte, hogy a napokban megjelent határozat szerint a beruházás előkészítésére 952,72 millió forint támogatást biztosít a kormány.

Hoppál Péter kiemelte, hogy a nemzeti könyvtár, amelynek alapfeladata a nyomtatott, elektronikus és az audiovizuális dokumentumok lehető legteljesebb körű archiválása, valamint a nemzeti archívumként történő működés biztosítása, több mint tíz éve raktárhiánnyal küzd.

"Ennek megoldására szolgál a külső raktár építése, amelyben az OSZK muzeális állományát és a digitális tárolóegységek harmadik vonalát helyeznék el. A raktárba csak az archiválást szolgáló példányok kerülnek, a dokumentumok első példánya a kiszolgálás gyorsasága érdekében lehetőség szerint a jelenlegi tömörraktárba vagy a szolgáltató raktárba kerül" - fogalmazott az államtitkár.

Hoppál Péter közlése szerint a raktárbázist Piliscsabán alakítják ki egy több mint 11 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanban, ahol 81 ezer iratfolyómétert lehet tárolni.

Hozzátette, hogy az archivális
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 13:52
Lepsényi: a Knorr-Bremse Budapesten építette fel a világ legnagyobb vasúti fékgyárát
helyzetben van, mivel a politikai stabilitás hosszú ideje jellemzi az országot, a gazdaságpolitika jól meghatározott célokat követ, és az elért gazdasági eredményekben a nemzetközi nagyvállalatoknak is komoly szerepe van - szögezte le.

Rámutatott: a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest a mostani, ötmilliárd forintot meghaladó beruházásával a világ legnagyobb vasúti fékegység-gyártó és fejlesztő vállalatává válik. Kiemelte: a Knorr-Bremse elsőként csatlakozott a kormány beszállító-fejlesztési programjához, a most átadott tanműhely megvalósításához a kormány 153 millió forinttal járult hozzá.

Az NGM államtitkára elmondta: a magyarországi Knorr-Bremse vasúti járműrendszerekkel foglalkozó gyára a világ 17 országába - közöttük az Egyesült Államokba és Japánba is - exportálja a csúcstechnológiát képviselő vasúti fékrendszereit, a cégcsoporton belül meghatározóvá vált a magyarországi termelés. A Knorr-Bremse több ezer magyar munkavállalót alkalmaz, közöttük magasan képzett szakembereket, és több mint 400
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 17:26
Harminc tonna, rászorulóknak szánt ételt szállítottak keresztül Budapesten az élelmezési világnapon
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) tizenkettedik alkalommal szervezte meg az akciót, hogy rámutasson az élelmiszer-pazarlás és az éhezés kettősségének ellentmondásosságára.

A kamionok az Andrássy úton át érték el a Hősök terét, ahol Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató-helyettese, Európáért és Közép-Ázsiáért felelős regionális képviselője közölte: a statisztikák nem kedvezőek, tavaly ugyanis hosszú idő óta először ismét nőtt az éhezők száma.

A hetvenkét éve alapított szervezet büszkén viseli szlogenjét: Legyen kenyér! - mondta, hozzátéve: ünneplik a fenntartható mezőgazdaság fejlesztése és az éhezés felszámolása terén elért eredményeiket.

Feltette a kérdést: miként lehetséges az éhezés terjedése, ha a világ fejlődik? Úgy vélekedett, ennek oka, hogy több a konfliktus, nincsen béke, és egyre nagyobb a különbség a gazdagok és a szegények között. Bár az emberiség képes eleget termelni, nem jut mindenkinek.

A FAO-nál ugyanakkor
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 13:45
A Siemens csatlakozik a kormány beszállítófejlesztési programjához
Az aláírást követően Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a Siemens az egyik legnagyobb német befektető Magyarországon, a 130 éve magyar piacon lévő vállalat tevékenységével hozzájárul a magyar gazdaság versenyképességének emeléséhez.

Dale A. Martin elnök-vezérigazgató kiemelte, az együttműködés révén további lehetőség nyílik a magyar kis- és középvállalkozások számára, hogy kapcsolódjanak a Siemens beszállítói láncához.

Varga Mihály szólt arról, hogy a Siemens és a magyar kormány együttműködése az elmúlt években elmélyült, 2013-ban stratégia partnerséget kötöttek.

Az eredményes együttműködést mutatja, hogy a Siemens folyamatosan fejleszt és beruház Magyarországon, magyar beszállítóknak ad lehetőséget, kutatás-fejlesztési tevékenységet hoz ide, közösen dolgozik magyar egyetemekkel, húsz évvel ezelőtt elsőként vezette be Magyarországon a duális képzést.

Varga Mihály kitért arra, hogy a magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően indulhatott a beszállító-fejlesztési program, amellyel
velemenyezd, 2017. október 09. hétfő, 13:21
Borszűrő Szent Mihály ünnepe és iparos nap Ópusztaszeren
Kodácz Csengele elmondta, hogy ezen a napon a skanzen szinte minden épülete élettel telik meg, a portákon iparosok mutatják be mesterségük fogásait. A látogatók találkozhatnak csipkeverővel, fafaragóval, bútorfestővel, szűccsel, a rendet csendőr vigyázza, finom étkek sülnek a kemencében, a Nomád parkban pedig 10. századi tevékenységek - kézi orsózás, rokkázás, szalagszövés - próbálhatók ki.

Szent Mihály napjára, szeptember 29-re - ha az időjárás is kedvezett - beérett a szőlő az Dél-Alföldön, így a gazdák nekiláthattak a must leszűrésének. Az őszi munkálatok közül ezért kiemelt figyelmet kap a szüret a Szegedi tanya szőlőskertjében. A vendégek kipróbálhatják a szőlőpréselést, és bőven fogyaszthatnak mézédes magyar szőlőt és friss mustot is. Nem maradhat el a szürethez kapcsolódó mulatság sem, az autentikus dél-alföldi tekerőmuzsikát a Nyenyere Egylet szolgáltatja, a tánclépéseket pedig Nagy Róbert tanítja meg az érdeklődőknek.

Az Emlékpark csatlakozik az Európai Madármegfigyelő Napok hétvégi
velemenyezd, 2017. szeptember 27. szerda, 09:31
Képek, videók
Skerlecz programja 01.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:56
Skerlecz programja 02.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:55
élőrózsfűzér programja 05
maroka
2017. április 30. vasárnap, 17:14
Jag 60 ÉVES, programja
lovaszmarika
2011. február 12. szombat, 11:23
Bush műholdas programja.j
agica2004
2010. szeptember 10. péntek, 10:18
Horthy-napok programja...
caris11935
2009. június 24. szerda, 14:02
Horthy-napok programja 3
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:44
Horthy-napok programja 2
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:43
Horthy-napok programja
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:42
100 lépés programja
katyladybird
2007. április 16. hétfő, 16:03
A 3 testőr csatlakozik az
jaksa007
2007. november 23. péntek, 21:41
Shippou is csatlakozik
gabye
2007. október 28. vasárnap, 20:45
Varga Mihály 01.jpg
chillik
2017. október 27. péntek, 05:03
Varga Mihály 02.jpg
chillik
2017. október 27. péntek, 05:03
Varga Mihály 03.jpg
chillik
2017. október 27. péntek, 05:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.