Regisztráció  Belépés
2017. november 20. hétfő | 47. hét | 324. nap | 03:11 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Időjárás - Továbbra is több település megközelíthetetlen
Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának helyzetképe szerint jelenleg tíz lezárt út van. Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében három-három mellékút, Heves megyében egy mellékút és a 24-es főút. Nógrád és Pest megyében egy-egy mellékúton kell forgalomkorlátozásra számítaniuk a közlekedőknek.

Közúton továbbra is csak részben vagy egyáltalán nem lehet megközelíteni nyolc települést. Ezek: Falloskút, Bagolyirtás, Mátraszentimre, Mátraszentistván, Mátraszentlászló, Galyatető, Kékestető és Mátraháza.

Nincs áramszolgáltatás továbbá Vas és Borsod megye több településén. Ezeken a településeken folyamatos a rendőri jelenlét a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében - írta a rendőrség.

A rendkívüli időjárás miatt kialakult nehéz helyzetben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshután kihelyezett egészségügyi szolgálat működik. A Bükki Mentőcsoport tagjaként a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatósága is segíti a katasztrófavédelem munkáját. Az "egészségügyi szállító raj" egészségügyi feladatokat lát el péntek este sötétedésig Répáshután.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután azt írta: késő estétől északnyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, de egyelőre nem várható csapadék. Estére az szél is mérséklődik. Késő estére 2-9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton viszont ismét nedvesebb léghullámok érkeznek. Délutántól ismét többfelé lehet gyenge eső, zápor. Emellett napközben ismét többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok 12-17 fok között alakulnak.

Vasárnap reggel délen még erősen felhős lesz az ég, és ott eső is előfordulhat. Napközben alapvetően napos időre lehet számítani, de elszórtan záporeső, a hegyekben hózápor is lehet. Emellett nagy területen erős, néhol viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 1-6, északkeleten néhol mínusz 2 és plusz 1 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között valószínű.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:22
Címkék: Országos Rendőr-főkapitányság, Bükki Mentőcsoport, Magyar Vöröskereszt, Országos Meteorológiai Szolgálat, 24-es főút, településeken folyamatos,
Kommentek
24. évközi hét szombat 0923
leveléből
Őrizzük meg feddhetetlenül keresztény hivatásunkat: tegyünk tanúságot Krisztusról!
Szeretett Fiam!
Felszólítalak az Isten nevében, aki mindeneket éltet, és Krisztus Jézus nevében, aki Poncius Pilátus előtt tanúságot tett az igazság mellett, hogy teljesítsd megbízatásodat bűntelenül és feddhetetlenül Urunk, Jézus Krisztus eljöveteléig.
Ezt a kellő időben megmutatja majd a boldog és egyedül Uralkodó, a Királyok Királya és Urak Ura, aki egyedül halhatatlan, aki megközelíthetetlen fényességben lakik, akit senki nem látott, és nem is láthat: övé a dicsőség és az örök hatalom! Ámen.
Ez az Isten igéje.
Tim 6,13-16

Imádság
Úr Jézus! Te vagy életem sziklája, a biztos talaj, melyen nem inog meg lábam. Könnyebb a homokra építeni. Sokszor csábít az egyszerűbb megoldás, a világ kincset, hírt, gyönyört ígér. De aki az eke szarvára tette a kezét, nem nézhet hátra, és Péterrel együtt mondja: ,,Uram, kihez mennénk, az örök élet forrásai belőled fakadnak!"
maroka, 2017. szeptember 23. szombat, 08:16
Farkas Bertalan: 2025-től palackposta lesz a Voyager-1 űrszonda
Felidézte, hogy a program célja az indításkor az volt, hogy az addig megközelíthetetlennek tűnő bolygókat, a Jupitert és a Szaturnuszt, azok holdjait, légkörét, szerkezetét vizsgálják. Mára a szonda kilépett a naprendszerből és 21 milliárd kilométerre került a Földtől.

A plutónium üzemanyag és egyéb intézkedések miatt 2020-ig biztosan megmarad a szonda energiaellátása. A műszer azonban később sem semmisül meg, de adatokat már nem fog továbbítani a Földre.

Palackposta lesz, mivel a fedélzetén hordozza azt a lemezt, amelyre a Föld koordinátáit és számos, a földi civilizációhoz köthető tartalmat töltöttek - mondta Farkas Bertalan.
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 20:05
A texasi Houston utcáit elöntötte a víz
előrejelzései szerint szerdáig tombol majd a térségben.

A vihar nem csupán a Mexikói-öböl part menti városaiban, hanem immár az állam belső vidékein is pusztít, elsősorban a Galveston és Houston közötti térségben, de elöntötte a víz a fővárost, Austint is. Szombaton - egyetlen nap leforgása alatt - 25 tornádó volt, vasárnap délután Houston északkeleti elővárosaiban hirdettek tornádóriadót.

Vasárnap lezárták Houston repülőterét, és legkorábban hétfőn nyithatják meg. A városba vezető utak megközelíthetetlenné váltak. Eddig több mint ezer embert mentettek ki otthonából, és a városban négy menedékhelyet állítottak fel, vasárnap az óriási konferencia központot is menedékhellyé alakították.

Greg Abbott, Texas állam kormányzója arra szólította fel Houston több mint kétmillió lakóját, hogy ne hagyják el otthonaikat, még akkor sem, ha a vízszint gyorsan emelkedik, mert a város csaknem valamennyi utcáját és útját is víz borítja, egész egyszerűen nincs hová menni.

"Az áradás Houstonban drámai.
velemenyezd, 2017. augusztus 27. vasárnap, 20:03
Örülj ma...
mellé,
léleksimogató beszélgetés is jár.

Mosolyogj azért, mert kibírtad, de akkor is mosolyogj, ha nem bírtad ki.
Nem kell minden nap erősnek lenni.

Annak is örülj, hogy gyenge vagy, mert tudod, így érzel.
A szomorúság is érzés.
Nincs annál rosszabb, mint ha valakinek mindig erősnek kell lenni.
Neked nem kell, örülj, hogy így van.

Legyél hálás, hogy elhagytak, hogy megcsaltak, hogy cserben hagytak.

Akit nem bántanak az megközelíthetetlen.
Te nem vagy.
Te érzel, fájsz, örülsz.
Örülj ennek is.
A megoldás meg fog jönni, ennek is örülhetsz, hiszen mindig (mindig!)
még egyszer mondom: mindig így történik.

Dörzsöld csak össze a tenyered és legyél benne biztos, ez a zűr is elmúlik egyszer.

Örülj, hogy tudod az élet rendjét, ha bosszant, hogy valami nem helyén való.
Legyél boldog, hogy még sebezhető vagy, hogy még mindig él benned a gyerek,
akit meg kell vigasztalni.
Ez a
cuppika59, 2017. augusztus 21. hétfő, 19:53
Újabb erdőtüzek pusztítanak a horvát tengerparton
Zeljko Sosa, a zadari tűzoltóság parancsnoka szerint a helyzet nehéz, mert a terep megközelíthetetlen, és az erős szél miatt "a dolgok kicsúsztak az ellenőrzés alól". "Védjük a házakat, a szőlőket, a gazdasági objektumokat, de még mindig nem tudtuk megállítani a tűz továbbterjedését" - mondta.

Vasárnap este 20 és 22 óra között 10-15 helyen tört ki tűz Benkovac környékén. A hatóságok nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy szándékos gyújtogatás történt.

A tűzesetek miatt hétfőn délelőtt lezárták a forgalom elől az A1-es autópálya Zadar és Sibenik közti szakaszát. Benkovácnál nyolc, Pirovacnál Zágráb irányába kilenc kilométeres autósor torlódott fel a fizetőkapuknál.

A tűzoltásba a hadsereg is bekapcsolódott.

Időközben Hvar szigetén is tűz ütött ki, amelyet egyelőre tűzoltó repülőgépekkel és helikopterekkel próbálnak meg eloltani.

Június elseje óta a horvát légierő tűzoltó repülőgépeit 243 tűzesethez riasztották, 85-höz Sibenik-Knin megyében, 79-hez Split-Dalmát megyében,
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 15:34
Dicsőség fényében -- Angyalszó
kimondja Mózesnek saját nevét, de a szikla mélyedésébe fogja rejteni Mózest, kezével elfedi őt, és hozzáteszi: ,,De arcomat nem láthatod" (Kiv 33,20).
A prófétai látomásokban szintén szó esik Istenről, de egyetlen próféta sem állítja azt, hogy magát Istent látta volna, inkább csak arról van szó, hogy látják Isten trónját, Isten dicsőségét. E hagyomány
folytatódik az újszövetségben is. Szent Pál apostol például a következőket írja Timóteusnak címzett levelében: ,,Isten megközelíthetetlen világosságban lakik, akit az emberek közül senki sem
látott, és nem is láthat" (1Tim 6,16).
A korintusiaknak szóló levél szeretet-himnuszában ugyanezzel a gondolattal találkozunk: ,,Most még csak tükörben, homályosan látunk, akkor majd színről színre" (1Kor 13,12).
Isten színe látását Jézus a hegyi beszéd boldogság-mondásaiban nem a jelen életben megtapasztalható valóságként, hanem a jövőre vonatkozó ígéretként fogalmazza meg: ,,Boldogok a tiszta szívűek, mert
maroka, 2017. augusztus 06. vasárnap, 13:06
Mecsek,Máré Vára
Máré vára az Keleti-Mecsek egyik eldugott kincse.
Magyaregregy határában a Mecsek keleti lejtőjének,
festői völgye fölött emelkedő erdővel övezett hegycsúcsán áll.
340 méter magasan,szabálytalan ötszög alakú vár.
A Máré vár legendája

A Máré várban lakott Méré vitéz,szép fiatal feleségével.A szomszéd várban pedig testvére,
Miklós vitéz,aki nőtlen volt.Márét a király hadba hívta,elbúcsúzott feleségétől,és megkérte
várja őt hűségesen.Teltek-múltak az évek,Máré nem jött haza.Felesége elsiratta,halottnak hitte.
A szomszéd vár ura gyakran járt át a bánatos asszonyhoz.Összemelegedtek,és Miklósnak és
az asszonynak egy szép lányuk született.A kislány már majdnem felnőtt,mikor Máré hazatért.
Mikor megtudta mi
mircsimarcsi, 2017. augusztus 05. szombat, 17:51
"Mert jó az Úr"
,,Mert jó az Úr örökké tartó szeretete és hűsége nemzedékről nemzedékre." Zsoltár 100:5

Ez foglalja össze Isten lényét, és minden okot megad arra, hogy dicsérd Őt! Mert Ő jó, kegyelmes, kedves, nagylelkű, és szeret minket - sőt, Isten maga a szeretet! Isten jósága szüli bennünk a boldog dicséretet, amit ez a zsoltár fejez ki gazdagon.
,,Örökké tart szeretete." Isten nemcsak igazságos, szigorú és a bűnös által megközelíthetetlen, hanem részvéttel van irántunk, és nem akarja a bűnös halálát! Népével szemben még nyilvánvalóbb lesz az Ő kegyelme. Népe hozzá tartozik az idők kezdetétől fogva, és Övé marad mindörökké. Az örökké tartó kegyelem a szent énekek dicsőséges témája.
,,És hűsége nemzedékről nemzedékre." Isten nem ember, hogy megígérne valamit, amiről aztán elfeledkezik. Szövetségre lépett népével, és ezt nem vonja vissza, sem nem változtatja meg szavát, amit egyszer kimondott. Ahogy atyáink megtapasztalták hűségét, ugyanúgy megtapasztalják
kalmanpiroska, 2017. július 13. csütörtök, 20:18
Képek, videók
0 megközelíthetetlen háza
lovaszmarika
2014. január 25. szombat, 17:22
Megközelíthetetlen a Fáty
pirine
2008. június 13. péntek, 14:03
Az uj főkapitány
agica2004
2007. június 05. kedd, 15:52
Bükki füvesember
sanci81
2016. június 11. szombat, 17:32
Bükki kisvirág
irmus
2016. május 10. kedd, 17:33
Kerecsen fészek - Bükki N
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 19:29
Bükki Nemzeti Park kerecs
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 18:11
Kerecsen műfészek, Bükki
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 12:31
Kerecsen fészek Bükki Nem
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 12:31
bükki nemzeti park
lacipecsenye
2012. október 15. hétfő, 11:42
magyar vöröskereszt.jpg
sarkadykati
2014. június 09. hétfő, 17:15
magyar vöröskereszt.jpg
snbela44
2014. június 01. vasárnap, 17:54
62_magyar_voroskereszt .jp
mezixy
2009. február 10. kedd, 19:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.