Regisztráció  Belépés
2017. június 23. péntek | 25. hét | 174. nap | 00:13 | Zoltán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Időjárás - Továbbra is több település megközelíthetetlen
Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának helyzetképe szerint jelenleg tíz lezárt út van. Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében három-három mellékút, Heves megyében egy mellékút és a 24-es főút. Nógrád és Pest megyében egy-egy mellékúton kell forgalomkorlátozásra számítaniuk a közlekedőknek.

Közúton továbbra is csak részben vagy egyáltalán nem lehet megközelíteni nyolc települést. Ezek: Falloskút, Bagolyirtás, Mátraszentimre, Mátraszentistván, Mátraszentlászló, Galyatető, Kékestető és Mátraháza.

Nincs áramszolgáltatás továbbá Vas és Borsod megye több településén. Ezeken a településeken folyamatos a rendőri jelenlét a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében - írta a rendőrség.

A rendkívüli időjárás miatt kialakult nehéz helyzetben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshután kihelyezett egészségügyi szolgálat működik. A Bükki Mentőcsoport tagjaként a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatósága is segíti a katasztrófavédelem munkáját. Az "egészségügyi szállító raj" egészségügyi feladatokat lát el péntek este sötétedésig Répáshután.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután azt írta: késő estétől északnyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, de egyelőre nem várható csapadék. Estére az szél is mérséklődik. Késő estére 2-9 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton viszont ismét nedvesebb léghullámok érkeznek. Délutántól ismét többfelé lehet gyenge eső, zápor. Emellett napközben ismét többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok 12-17 fok között alakulnak.

Vasárnap reggel délen még erősen felhős lesz az ég, és ott eső is előfordulhat. Napközben alapvetően napos időre lehet számítani, de elszórtan záporeső, a hegyekben hózápor is lehet. Emellett nagy területen erős, néhol viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 1-6, északkeleten néhol mínusz 2 és plusz 1 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok között valószínű.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:22
Címkék: Országos Rendőr-főkapitányság, Bükki Mentőcsoport, Magyar Vöröskereszt, Országos Meteorológiai Szolgálat, 24-es főút, településeken folyamatos,
Kommentek
Az emberi elme képes a gyógyításra
tudja tanulni. Olyan, mint egy barkácskészlet. Ha van otthon egy jó harapófogód, csavarhúzó-készleted és kalapácsod, akkor a legtöbb házi barkács-feladatot el tudod látni. Ugyanígy az agykontrollos technikák a legtöbb hétköznapi probléma megoldására használhatók. Célok elérésére, szokások megváltoztatására, öngyógyításra.- Te olvasod el a hozzád érkező leveleket, vagy az asszisztensed?- Én. Pedig naponta száznál több e-mailt kapok. Nem vagyok megközelíthetetlen, ha erre célzol. Sőt, hetente kétszer telefonon is el lehet érni, amikor úgynevezett "fogadóórát" tartok Gábor bátyámmal olyanoknak, akik tanfolyamot végeztek. Általában BKV-n utazom, metróval, busszal, villamossal közlekedem, bárki megszólíthat, és meg is szólítanak. Elmondják, hogy ők is voltak tanfolyamon, és amíg utazunk, dumálunk.- Miért utazol tömegközlekedéssel?- Praktikus okokból. Állandóan áll a város, s így még parkolni sem kell. Tavasztól
irmus, 2017. május 23. kedd, 07:26
Időjárás - Nagy károkat okozott az időjárás az elektromos hálózatban a Mátrában és a Bükkben
közölte Boross Norbert, a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. kommunikációs igazgatóságának vezetője pénteken az MTI-vel.

Elmondta: Pest megyében már nincs baj, az Északi-középhegységben annál inkább. A Mátrában a hibaelhárítást pénteken tudták megkezdeni, remélik, hogy estére minden lakott ingatlanban helyreáll az áramszolgáltatás.

A kommunikációs igazgató közölte: jelenleg is helikopteres felmérés folyik. Különösen a bükki falu, Répáshuta környékén óriásiak a károk. A terület egyelőre megközelíthetetlen, még aggregátort sem tudtak felvinni oda. Több száz ember lehet áram nélkül.

Az áramszolgáltatás a Felső-Mátrában jelenleg negyvenhét fogyasztási helyen szünetel - mondta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Tankóné Antal Erika az MTI-nek. Jelezte, a folyamatos fakidőlések és ágleszakadások miatt ez a szám növekedhet, továbbra is áramkimaradásokra lehet számítani.

A szóvivő közölte, a24-es főúton elrendelt lezárást előreláthatólag péntek délután 2 órakor feloldják. A
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 11:12
Időjárás - Veszélyesek az erdők a Bükkben és a Zempléni-hegységben is
A tájékoztatás szerint a Zempléni-hegységben több alsóbbrendű közút járhatatlan a kidőlt és a nagy tömegű hó súlya alatt megroskadt fák miatt. A Bükkben "talán még ennél is rosszabb helyzet": több település - Ómassa, Lillafüred, Répáshuta és Bükkszentkereszt - személyautóval megközelíthetetlen, áram és mobiltérerő sincsen.

A társaság közlése szerint sok munkatársuk dolgozik az élet- és balesetveszélyes helyzetek felszámolásán, a károk felmérését csak az időjárás enyhülése, a veszélyhelyzetek megszüntetése után tudják megkezdeni.

A zord időjárás miatt a lillafüredi kisvonat nem közlekedik.

Szerdán a Pilisi Parkerdő Zrt. ugyancsak arra kért mindenkit, hogy a napokban ne menjen magasabban fekvő erdőterületekre, mert a hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlanak, kidőlhetnek, eltörhetnek. Ez a figyelmeztetés a Pilis, a Visegrádi-hegység, a Gerecse és a Gödöllői-dombság turista- és erdei kerékpáros útjaira érvényes.
velemenyezd, 2017. április 20. csütörtök, 15:54
Madeira az örök tavasz szigete
még a hajósoknak is segít a tájékozódásban.

Az ébredező napocska még egy szivárványhidat is rajzolt az égre.

Az apácák kanyonja:

Curral das Freiras név jelentése: az apácák istállója, vagy karámja, ugyanis a kanyon a fővárosban található Szent Klára (Santa Clara) kolostorban élő klarissza rendi apácák tulajdona volt, és ebben a sziklakatlanban legeltették az állataikat.
A völgykatlan ideális menedékhely volt kalóztámadás esetére, hiszen gyakorlatilag megközelíthetetlen volt, csak egy hegyi ösvény vezetett oda. A völgyet a ,,sziget köldöke"-ként is emlegetik.
Az 1500-as években Madeira jelentősen megerősödött és meggazdagodott, köszönhetően a helyiek szorgalmának, és annak a ténynek, hogy nem voltak hajlandóak adót fizetni a portugál királynak. A szigetek körül portyázó kalózoknak már régóta fájt a foguk Madeira kincseire, de nem merték megtámadni a szigetet.
1566-ban a kalózok egyesítették erejüket és egy több hajóból álló flottával megtámadták
sanci81, 2017. április 17. hétfő, 14:30
7 csodálatos ókori város
hohokamoké, avagy az ,,eltűnteké" (kr.u. 300-1250); és az anasaziké, azaz az ,,ősöké", vagy ,,régieké" (kr.e. 185-kr.u 1300). Az anasazi indiánok fénykorukban négy mai állam területét foglalták el, egészen Nevada déli részéig. A kanyonok meredek falaiba épített sziklafalvaik ma is állnak. A sziklateraszok alatt meghúzódó nagy barlangokba, a szél és víz által kivájt üregekbe csak nagy nehézségek árán, létrák és kötelek segítségével lehetett fel-, illetve lejutni. A megközelíthetetlen helyet védelmi szempontból választották ki, hiszen gyakran támadták meg a falut kóborló vadászcsoportok. 2600 méteres magasságban, a fennsík alatt futó meredek kanyon teraszán található Mesa Verde leglátványosabb faluromja a Sziklapalota (Cliff Palace). A palota 150 lakószobából, 23kivából és a hozzájuk tartozó rakodóhelyiségekből áll. Körülbelül 400 ember élhetett a faluban. A lakóterület elülső oldalán nyitott terasz áll, itt zajlott a mindennapi élet: kerámiakészítés, szövés, kézimunkázás,
schuro, 2017. április 12. szerda, 22:04
Krónika 4. rész (kérdések)
étkeztetés sem - tette hozzá. Azt is megjegyezte, a szocialisták a kérdésben "mindent és mindennek az ellenkezőjét is" elleneztek.Jobbik: mit tesz a kormány a zsámbéki templom pusztulása ellen?

Dúró Dóra (Jobbik) arról érdeklődött, hogy mit kíván tenni a kormány a zsámbéki templom folyamatos pusztulása ellen. Mint mondta, az épület az 1763-as földrengés óta romokban áll, a megmentése érdekében legutóbb 1889-ben végeztek érdemi állagmegóvó munkákat. Hozzátette, hogy a templom megközelíthetetlen és korlátozottan hasznosítható.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára válaszában kifejtette, hogy az elmúlt hét évben 971 hazai és 301 külhoni templomot újítottak fel 21 milliárd forint értékben és további 67 új megépítéséhez biztosítottak 5,8 milliárd forintot. Jelezte, hogy a zsámbékiról már egyeztetnek a premontrei renddel, hogy méltó legyen annak 900 éves fennállásához.LMP: a hazai élelmiszereket is felül kell vizsgálniSchmuck Erzsébet (LMP) azt vetette fel, hogy a
velemenyezd, 2017. április 10. hétfő, 14:42
Jiuzhaigou átlátszó vizű tavai.
határán.

A Jiuzhaigou elnevezés, mely tibetiül azt jelenti, ,,A kilenc falu völgye" onnan ered, hogy a tavak hossza kilenc tibeti falut tesz ki. A völgyben lévő falvakat ma is tibetiek lakják, akik szent helyként tisztelik az itt található hegyeket és tavakat.

Ezt a megközelíthetetlen, érintetlen vidéket évszázadokig különböző tibeti népek lakták, akik faluközösségekben élték zavartalan életüket. A Jiuzhaigou egészen 1975-ig szinte alig volt ismert. 1982-ben a Kínai kormány nemzeti parkká nyilvánította a területet, majd megnyitotta a turizmus előtt.

A védett nemzeti park Kína egyik kiemelt turisztikai célpontja. Jiuzhaigou jellemzője a több
schuro, 2017. április 05. szerda, 22:27
Képek, videók
0 megközelíthetetlen háza
lovaszmarika
2014. január 25. szombat, 17:22
Megközelíthetetlen a Fáty
pirine
2008. június 13. péntek, 14:03
Az uj főkapitány
agica2004
2007. június 05. kedd, 15:52
Bükki füvesember
sanci81
2016. június 11. szombat, 17:32
Bükki kisvirág
irmus
2016. május 10. kedd, 17:33
Kerecsen fészek - Bükki N
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 19:29
Bükki Nemzeti Park kerecs
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 18:11
Kerecsen műfészek, Bükki
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 12:31
Kerecsen fészek Bükki Nem
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 12:31
bükki nemzeti park
lacipecsenye
2012. október 15. hétfő, 11:42
magyar vöröskereszt.jpg
sarkadykati
2014. június 09. hétfő, 17:15
magyar vöröskereszt.jpg
snbela44
2014. június 01. vasárnap, 17:54
62_magyar_voroskereszt .jp
mezixy
2009. február 10. kedd, 19:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.