Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 11:21 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A KDNP ellenzi az európai egyesült államok elképzelését
Harrach Péter kijelentette: KDNP a hagyományos európai értékeket képviseli, és az Európai Uniót az alapítókhoz hasonlóan a nemzetek szövetségének tekinti, nem pedig európai egyesült államoknak.

A kereszténydemokrata politikus Martin Schulzot Gyurcsány Ferenchez hasonlította és úgy értékelt: "nagy szöveg, kis teljesítmény".

Surján László, az Európai Parlament volt alelnöke elfogadhatatlannak tartotta azt az agresszivitást, amellyel szerinte Martin Schulz felvezette az SPD kongresszusán az európai egyesült államok elképzelését, kijelentve, hogy akinek ez nem tetszik, az távozzon az Európai Unióból. "Ez az a hang, ami engem Adolf Hitlerre emlékeztet, és elfogadhatatlannak tartok" - tette hozzá.

Véleménye szerint az az elképzelés, hogy 2025-re jöjjön létre az európai egyesült államok, és azok a tagállamok kerüljenek ki az unióból, akik nem ratifikálják az erről szóló előterjesztést, a jelenleg érvényes európai jogmegsértését jelenti.

Úgy vélte: az európai egyesült államok a program nélküli politikusok ötlete, amit Magyarországon Gyurcsány Ferenc képvisel. Hangsúlyozta: a mai Európa morális megújulást, nem pedig szerkezeti változást igényel.

Visszautasította azt is, hogy Martin Schulz szerint az európai egyesült államok elképzelésének megvalósításával lehet az előretörő jobboldalt megfékezni. Szerinte valójában minden nemzetek elleni támadás a szélsőjobbot erősíti, számukra minden ilyen bejelentés úgy jön, "mint egy falat kenyér".

Surján László az ellen is szót emelt, hogy a Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos Európa-ellenesnek nevezte, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnökeegy dokumentumban "hatástalannak" és "rendkívül megosztónak" minősítette a kötelező menekültügyi kvótákat.

Harrach Péter kérdésre válaszolva közölte: nincs még döntés arról, hogy a KDNP Hollik Istvánt indítja az V. kerületben a 2018-as országgyűlési választásokon. A KDNP frakcióvezetője ugyanakkor hozzátette: úgy érzi, Hollik Istvánnak komoly esélye van, hogy megnyerje a választást.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 11:32
Címkék: Harrach Péter, Európai Uniót, Martin Schulzot Gyurcsány Ferenchez, Surján László, Európai Parlament, Martin Schulz,
Kommentek
29 éve találták fel a mai kor legfontosabb vívmányát
Ma 29 éve, hogy ,,feltalálták" az internetet. A netezők szerint a videóstreaming, a híroldalak és az e-kereskedelem a legfontosabb az online térben.

Boldog születésnapot Internet! Huszonkilenc évvel ezelőtt, 1989. március 29-én ,,találta fel" a világhálót Sir Tim Berners-Lee.

Az új információs rendszerről szóló elképzelését a CERN-ben írta le egy tudományos dolgozatban. A témavezetője csak annyit írt a dokumentum borítójára:

Bizonytalan, de izgalmas.

A világháló elindulása aztán teljesen átalakította a világ gazdaságát és társadalmát, bár nem mindenki gondolja úgy, hogy jó irányba haladnak a dolgok.

A Sky News szavazást indított, hogy az internet 9 vívmánya közül az olvasók szerint melyik a legfontosabb. A netezők voksai alapján a videóstream lett az első, amelyet a híroldalak és az e-kereskedelem követ.

(Sky News)

forrás:nlcafe.hu
anna4459, 2018. március 13. kedd, 07:41
Európai integrációs és gazdasági kérdésekről tárgyalt a boszniai, a horvát és a szerb elnök Mostarban
Elhangzott, folyamatosan nő a kétoldalú kereskedelmi áruforgalom a három ország között, ám a gazdasági kapcsolatok további erősítésére van szükség ahhoz, hogy a térséget vonzóbbá tegyék a külföldi befektetők számára.

Aleksandar Vucic szerb elnök megismételte korábban már kifejtett elképzelését, amely szerint a nyugat-balkáni országoknak közös piacot kellene létrehozniuk. Mint mondta: a vámok és az adók egységesítésére lenne szükség, valamint egységes piac létrehozására, hogy a befektetők az összes érintett országban hasonló feltételekkel találkozzanak, és a határokon ne kelljen a teherautóknak 20-22 órát várakozniuk. Hozzátette: a kétoldalú kapcsolatok erősítése és az országok összeköttetésének fejlesztése is fontos, így például a Szarajevót Belgráddal összekötő autópálya kiépítése. Mindazonáltal - folytatta Vucic - az a legfontosabb, hogy az emberek biztonságban érezzék magukat, ha ugyanis béke és stabilitás uralkodik a régióban, akkor a gazdaság is gyorsabban tud fejlődni.

Kolinda
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 15:34
Kitiltják a francia iskolákból a mobiltelefonokat
"A mobiltelefonok használata tilos lesz szeptembertől az iskolákban, nemcsak tanórákon, hanem az egész intézményben" - idézte kedden a Libération című napilap a kormánytag előző napi rádióinterjúját. "Törvény fog erről rendelkezni a következő hetekben, hogy jogilag is rendben legyen" - tette hozzá.

"Meghagyjuk az iskoláknak, hogy megválasszák a tiltás formáját, amely a legrugalmasabbtól terjedhet a legszigorúbbig" - hangsúlyozta.

Az iskoláknak így lehetősége lesz megtiltani azt is, hogy kikapcsolt állapotban a diákokkal lehessen a mobiltelefonjuk.

"A legrugalmasabb változat szerint, ahogy az már egyes iskolákban érvényben van, a mobiltelefont egy erre a célra biztosított zacskóban kell tartani a táskában, és pedagógiai célokra vagy sürgős esetben elő lehet venni" - mondta a tárcavezető. "Fontos, hogy ne a mobiltelefonok töltsék ki a kamaszok életét, akkor amikor tanulniuk kell, vagy amikor egymás között vannak a szünetben az udvaron" - fűzte hozzá.

Az oktatási miniszter hétfőn egy
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 12:54
Német lap: Brüsszel megvonná a gazdagabb tagállamoktól a strukturális támogatásokat
A bizottság szerint a következő, 2021-ben kezdődő hétéves költségvetési ciklusban be kellene vezetni azt a szabályt, hogy nem kaphat pénzt az öt strukturális és beruházási alapból olyan tagállam, amelyben az egy főre jutó jövedelem meghaladja az EU-s átlagot.

Így elesne a támogatásoktól Ausztria, a három Benelux-állam, Dánia, Finnország, Franciaország, Írország, Németország és Svédország. Ezzel hét év alatt nagyjából 100 milliárd eurót (mintegy 31 ezermilliárd forint) lehetne megtakarítani.

A megszorításra az Egyesült Királyság távozása és az új EU-s feladatok, köztük a külső határ védelmének forrásigénye miatt lenne szükség. A kiadásokat akkor is csökkenteni kellene, ha a tagállamok növelnék hozzájárulásukat a közös költségvetéshez, márpedig erre nem hajlandó valamennyi uniós tag, az új osztrák kormány például már bejelentette, hogy befizetéseit a mostani szinten tartja.

A Brexit éves szinten nagyjából 10 milliárd eurós lyukat üt az uniós költségvetésen, az új feladatok költségességét
velemenyezd, 2018. február 05. hétfő, 12:02
Szijjártó: komoly külpiaci sikerekre nyílnak lehetőségek Sierra Leonéban
Sierra Leone-i hallgató tanulhat magyar egyetemeken. A kabinet célkitűzése, hogy az emberek a szülőföldjükön éljenek, ne vágyjanak el máshová - nyomatékosította Szijjártó Péter. Megjegyezte, hogy elsőként látogatott el külügyminiszter az afrikai államból Magyarországra.

Kaifala Marah briliánsnak nevezte Szijjártó Péter kezdeményezéseit, amelyek világosan mutatják, hogyan lehetséges előnyöket teremteni a két gazdaság számára. Egyúttal megköszönte, hogy a magyar kormány támogatja Sierra Leone elképzelését, különösen most, amikor az afrikai országnak sok kihívással, természeti katasztrófával kell szembenéznie.

Szavai szerint olyan fordulópontokról tárgyaltak, amelyek pozitív változásokat jelentenek Sierra Leone számára.

Úgy fogalmazott, hogy korábban soha nem létező lehetőségeket teremtenek, a két állam intézményei közvetlen kapcsolatba lépnek majd egymással. Megegyeztek abban, hogy Magyarország támogatást nyújt Sierra Leonénak a kapacitásfejlesztésben, amit ők nagyra értékelnek -
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 16:04
11. Amit nem mondhatok el ...
volna a helyemben, amikor "négyszemközt" beszélgetni kellett a legnagyobb ellenségemmel! Megnéztem volna a képedet, amikor szemtől-szemben mondta volna mindazt, amit nekem mondott! ÉN CSAK TOVÁBBÍTOM - miheztartás végett - amit ezzel nekem tulajdonítva adsz tovább!
Itt (is) valami nagy-nagy felfogásbéli ficam van nálad!
*
Visszatérve K.L. lakásán történő "beszélgetésre", már kínomban nem tudtam mit is mondhattam volna neki, amikor megosztottam vele apa legújabb elképzelését. Vagyis azt, hogy költözzek oda hozzá! Azt mondta erre, hogy
- "Isten őrizz! A maga apukája összefeküdt a testvérével is, anyuka első agyvérzését követően."
(Mint ahogy írtam már az előző válaszok valamelyikében, ezt egyébként M. néni menye is mondta korábban, amikor elvittük anyát hozzájuk, látogatóba...Előzőleg pont ezt próbáltam megértetni veled és a rokonaiddal!)

Amikor 1996-ban anya eltörte a combnyakát, ez az alak felhívott F. vezetékes telefonján, hogy közölje
furaila, 2018. január 13. szombat, 08:05
Szép estét kívánok mindenkinek!
Megértés. Mindenki megértésre vágyik. A nők a férfiakat, a férfiak a nőket, az idősebbek a fiatalokat szeretnék megérteni. Jobbik esetben meghallgatjuk egymást, figyelünk egymásra és ennek függvényében igyekszünk megérteni a környezetünkben élő emberek világát, elképzelését, szándékát. De valóban megértjük egymást, vagy ez egy illúzió?
Szinte mindent meg lehet érteni, vagy többféleképpen lehet értelmezni. Értelmezzük a világ eseményeit, a személy viselkedését, és igyekszünk megérteni önmagunkat is. Egy nőt, megérteni nem is olyan bonyolult feladat, mint ahogyan azt a férfiak gondolják. Gyakran mondogatják, hogy egy nőt képtelenség megérteni. Valójában nincs szükségünk arra, hogy lehozzák a csillagokat az égről, vagy teleszórják az ágyunkat rózsaszirmokkal (annak ellenére, hogy néhanapján ez valóban jóleső érzés).

Megérteni egy nőt mondhatni egyszerű feladat. Persze ez attól is függ, hogy milyen az illető nő. Nincs szükségük arra, hogy a kabátot a lábaik elé terítsék, arra sem, hogy kicseréljék
kirscha, 2017. december 22. péntek, 20:40
Képek, videók
mindenkinek elképzelése
1csendes1
2009. november 17. kedd, 10:08
Harrach Péter
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:14
Harrach Péter.jpg
agica2004
2011. február 16. szerda, 13:54
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.