Belépés
2018. október 21. vasárnap | 42. hét | 294. nap | 01:57 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A KDNP ellenzi az európai egyesült államok elképzelését
Harrach Péter kijelentette: KDNP a hagyományos európai értékeket képviseli, és az Európai Uniót az alapítókhoz hasonlóan a nemzetek szövetségének tekinti, nem pedig európai egyesült államoknak.

A kereszténydemokrata politikus Martin Schulzot Gyurcsány Ferenchez hasonlította és úgy értékelt: "nagy szöveg, kis teljesítmény".

Surján László, az Európai Parlament volt alelnöke elfogadhatatlannak tartotta azt az agresszivitást, amellyel szerinte Martin Schulz felvezette az SPD kongresszusán az európai egyesült államok elképzelését, kijelentve, hogy akinek ez nem tetszik, az távozzon az Európai Unióból. "Ez az a hang, ami engem Adolf Hitlerre emlékeztet, és elfogadhatatlannak tartok" - tette hozzá.

Véleménye szerint az az elképzelés, hogy 2025-re jöjjön létre az európai egyesült államok, és azok a tagállamok kerüljenek ki az unióból, akik nem ratifikálják az erről szóló előterjesztést, a jelenleg érvényes európai jogmegsértését jelenti.

Úgy vélte: az európai egyesült államok a program nélküli politikusok ötlete, amit Magyarországon Gyurcsány Ferenc képvisel. Hangsúlyozta: a mai Európa morális megújulást, nem pedig szerkezeti változást igényel.

Visszautasította azt is, hogy Martin Schulz szerint az európai egyesült államok elképzelésének megvalósításával lehet az előretörő jobboldalt megfékezni. Szerinte valójában minden nemzetek elleni támadás a szélsőjobbot erősíti, számukra minden ilyen bejelentés úgy jön, "mint egy falat kenyér".

Surján László az ellen is szót emelt, hogy a Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos Európa-ellenesnek nevezte, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnökeegy dokumentumban "hatástalannak" és "rendkívül megosztónak" minősítette a kötelező menekültügyi kvótákat.

Harrach Péter kérdésre válaszolva közölte: nincs még döntés arról, hogy a KDNP Hollik Istvánt indítja az V. kerületben a 2018-as országgyűlési választásokon. A KDNP frakcióvezetője ugyanakkor hozzátette: úgy érzi, Hollik Istvánnak komoly esélye van, hogy megnyerje a választást.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 11:32
Címkék: Harrach Péter, Európai Uniót, Martin Schulzot Gyurcsány Ferenchez, Surján László, Európai Parlament, Martin Schulz,
Kommentek
Érdekesség
hogy megkeresse az alapvető, közös emberi érzelmek eredetét.

A hatvanas években Margaret Mead kultúrantropológus is jelentős felfedezéseket tett, ő azt vizsgálta, mennyire különbözően fejezik ki érzelmeiket az eltérő kultúrák, és hogy az érzelmeket nem univerzálisan, nem egyformán fejezzük ki. Mead arra talált bizonyítékot, hogy az érzelmek és más szociális jelenségek kulturálisan konstruáltak, az arckifejezések erősen kultúrafüggőek. Ekman ezzel nem értett egyet, ő inkább Darwin azon elképzelését osztotta, hogy az emberek univerzális érzelmeket fejlesztettek ki, és ezek az evolúciós múlt jeleiként maradtak az ember viselkedésrepertoárjában.
Mi ezzel a gond a jövőre nézve?
Technológiai szempontból az a baj az elavult elméletekkel Godbehere szerint, hogy ha az algoritmusok az érzelmek univerzális, leíró kifejezésektől eltérő arckifejezéseket látnak, azokat nem tolerálják, másrészt pedig a gépek is tévedhetnek. Ha a világszerte, kultúránként másként megjelenő érzelmeket leegyszerűsítik,
kirscha, 2018. október 02. kedd, 21:34
Lavrov: Oroszország támogatja Bosznia területi egységének megőrzését
Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina főként szerbek lakta országrészének, a boszniai Szerb Köztársaságnak az elnöke többször is felvetette, hogy függetleníteni szeretné az általa irányított területet, és reményének adott hangot, hogy elképzelését Belgrád és Moszkva is támogatja. A szerb vezetés azonban mindannyiszor leszögezte, hogy Bosznia-Hercegovina egysége mellett áll ki, és Szergej Lavrov is ezt az álláspontot képviselte, amikor azt mondta, Oroszország szerint az 1992-1995-ös boszniai háborút lezáró daytoni békeszerződésnek nincsen alternatívája, és kiáll Bosznia függetlensége, valamint területi egysége, illetve az országrészek és a három államalkotó nép alkotmányos jogai mellett.

A daytoni békeszerződés értelmében Bosznia-Hercegovinát két, nagy önállóságot élvező államalakulatra osztották: a terület 51 százalékát kitevő, bosnyákok és horvátok lakta Bosznia-hercegovinai Föderációra és a többségében szerbek lakta boszniai Szerb Köztársaságra. A daytoni szerződés alapján a két entitásnak külön
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 14:58
A szlovén lapok derűlátóak az új kisebbségi kormány jövőjét illetően
fejlesztésére és a jóléti társadalom kialakítására kellene törekednie.

A Primorske Novice című hetilap szerint Sarec különösebb eufória nélkül, nyugodtan, kiszámíthatóan és átgondoltan alakította kormányát, de senki sem tudja elképzelni, hogyan milyen forgatókönyv alapján működik majd a koalíció - írta a lap. Sarec korábban többször is elmondta, hogy minden vakmerő ígéret bumerángként üthet vissza, és mindenki megsérülhet. A lap szerint a kormányfő tökélyre fejlesztette az utóbbi hónapokban azt az elképzelését, hogy ne legyen túl pontos sem a nyilvános megnyilvánulásokkor, sem a koalíciós megállapodásban.

A Vecer című napilap főleg az ellenzékkel, a Janez Jansa volt miniszterelnök vezette jobboldali, bevándorlásellenes Szlovén Demokrata Párttal (SDS) foglakozott. A 2018. június eleji parlamenti választást SDS nyerte meg 25 mandátumot szerezve, de nem tudott kormányt alakítani. A lap szerint az új kormány nem kapja meg a 100 nap türelmi időt, mert Janez Jansa folyamatosan támadja majd. A legnagyobb
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 11:51
MSZP: a Nyugat felé nyitott, jövőbe tartó magyar nemzetre van szükség
"Horn Gyula tudta, hogy Magyarországnak nem bezárkóznia kell, hanem nyitnia és együttműködnie. Magyarországnak nem a keleti világrendre van szüksége, hanem nyugati szövetségesekre. Mi ezt az örökséget képviseljük" - fogalmazott Tóth Bertalan.

Hozzátette: a szocialista párt meggyőződéses ellenfele az illiberalizmusnak, de kritikus a liberális demokráciával, a kapitalizmussal szemben is, ezért fogalmazta meg a szociális demokrácia elképzelését.

A pártelnök a béremelést, a dolgozói érdekvédelmet, az oktatás és az egészségügy rendbe tételét nevezte a szociális demokrácia meghatározóinak.

Az MSZP elnöke kijelentette: pártja Európa-párti, kritikus is azonban az unióval, mert úgy látja, elszakadt az emberek mindennapjaitól.

Szociális Európát kell építeni. Ne csak arról szóljon Európa, hogy a populizmussal szemben milyen erők lépnek fel, hanem arról is, hogy az emberek mindennapjait, hogyan tudja segíteni a közösség - hangoztatta.

Tóth Bertalan beszélt arról is, hogy az MSZP elismeri
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 12:31
Porosenko konkrét donyec-medencei városok patronálására ösztönzi az EU-tagállamokat
Erről az államfő vasárnap beszélt a Donyeck közelében fekvő Avgyijivkában tett látogatásakor, ahol egy új építésű gázvezeték átadási ünnepségén vett részt.

A város és a környező települések húszezer lakosa több mint egy éve volt gázellátás nélkül. Tavaly júniusban ugyanis a korábbi gázvezeték a Moszkva által támogatott szakadár erők tüzérségi támadásai következtében megsérült - emlékeztetett az UNIAN ukrán hírügynökség. Ezt követően az a döntés született Kijevben, hogy ukrán ellenőrzés alatti területen, elkerülve a harcok térségét egy új, 14 kilométer hosszú vezetéket építenek ki Avgyijivka városáig.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál tudósítása szerint Porosenko közölte, hogy vasárnap utasítására Ukrajna nagykövetei is Donyeck megyébe látogattak, hogy "a saját szemükkel lássák, mire van szüksége most a Donyec-medencének". Megjegyezte, hogy a diplomaták feladata lesz egyebek mellett, hogy a világ különböző pontjain "anyagi eszközöket mozgósítsanak" a Donyec medence infrastruktúrájának
velemenyezd, 2018. augusztus 26. vasárnap, 18:52
Szerhij Rebrov lett a Ferencváros vezetőedzője
beszélgetés meggyőzött arról, hogy magasak a célok" - tette hozzá.

A szakember kijelentette, nem szeretne ígérgetni, de azért jött, hogy "visszakerüljön a helyére" a Ferencváros, amelyről tudja, hogy az ország legnépszerűbb klubja. Kifejtette, intenzív futballt szeretne játszatni, s mint hozzátette, szerinte ezt nem sikerült fenntartania az együttesnek 90 percen át a bajnoki meccseken sem, hiába szerzett öt találkozón 13 pontot. Arra nem kívánt válaszolni, mikorra sikerülhet megvalósítania elképzelését, azt mondta, előbb látnia kell, milyen mentális és fizikális állapotban vannak a játékosok.

A magyar bajnokságot illetően a 2009-ben visszavonult Rebrov úgy fogalmazott, tisztában van azzal, hogy két csapat kiemelkedik a mezőnyből.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy angolul beszél majd a futballistákkal, de lesz orosz tolmácsa is.

A 75-szörös válogatott Rebrov ezt megelőzően a Dinamo Kijevet és a szaúdi al-Ahli csapatát irányította. Előbbi együttest kétszer-kétszer ukrán bajnoki címre és
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 11:31
Új nemzeti integrációs akciótervet készít a német kormány
Merkel.

"A világra nyitott és sokszínű Németországot akarunk", amihez elengedhetetlen a szabadságon alapuló, demokratikus berendezkedés tisztelete, függetlenül a származástól vagy attól, hogy mennyi időre szól a tartózkodási engedély - húzta alá a kancellár.

Anette Widmann-Mauz, a kancellária társadalmi integrációs ügyekért és a menekültügyért felelős államminisztere kiemelte, hogy az új akciótervben össze kell rendezni a szövetségi kormány valamennyi tevékenységét, kezdeményezését és elképzelését, a menedékkérőkre, menekültekre és a migrációs hátterű emberekre vonatkozó programokat egyaránt.

"Meg kell erősítenünk az összetartást, hogy kifogjuk a szelet a populisták és mindazok vitorlájából, akik uszító lózungjaikkal megmérgezik a társadalmi légkört" - fogalmazott a politikus.

A migrációs hátterű emberek képviseletében Ferda Ataman, az Új Német Szervezetek (Neue Deutsche Organisationen - NDO) szóvivője kiemelte, hogy Németország mindig is "bevándorlóország" volt, és nem a 2015-ben
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 22:18
29 éve találták fel a mai kor legfontosabb vívmányát
Ma 29 éve, hogy ,,feltalálták" az internetet. A netezők szerint a videóstreaming, a híroldalak és az e-kereskedelem a legfontosabb az online térben.

Boldog születésnapot Internet! Huszonkilenc évvel ezelőtt, 1989. március 29-én ,,találta fel" a világhálót Sir Tim Berners-Lee.

Az új információs rendszerről szóló elképzelését a CERN-ben írta le egy tudományos dolgozatban. A témavezetője csak annyit írt a dokumentum borítójára:

Bizonytalan, de izgalmas.

A világháló elindulása aztán teljesen átalakította a világ gazdaságát és társadalmát, bár nem mindenki gondolja úgy, hogy jó irányba haladnak a dolgok.

A Sky News szavazást indított, hogy az internet 9 vívmánya közül az olvasók szerint melyik a legfontosabb. A netezők voksai alapján a videóstream lett az első, amelyet a híroldalak és az e-kereskedelem követ.

(Sky News)

forrás:nlcafe.hu
anna4459, 2018. március 13. kedd, 07:41
Képek, videók
mindenkinek elképzelése
1csendes1
2009. november 17. kedd, 10:08
Harrach Péter
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:14
Harrach Péter.jpg
agica2004
2011. február 16. szerda, 13:54
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.