Regisztráció  Belépés
2018. január 21. vasárnap | 3. hét | 21. nap | 23:40 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A KDNP ellenzi az európai egyesült államok elképzelését
Harrach Péter kijelentette: KDNP a hagyományos európai értékeket képviseli, és az Európai Uniót az alapítókhoz hasonlóan a nemzetek szövetségének tekinti, nem pedig európai egyesült államoknak.

A kereszténydemokrata politikus Martin Schulzot Gyurcsány Ferenchez hasonlította és úgy értékelt: "nagy szöveg, kis teljesítmény".

Surján László, az Európai Parlament volt alelnöke elfogadhatatlannak tartotta azt az agresszivitást, amellyel szerinte Martin Schulz felvezette az SPD kongresszusán az európai egyesült államok elképzelését, kijelentve, hogy akinek ez nem tetszik, az távozzon az Európai Unióból. "Ez az a hang, ami engem Adolf Hitlerre emlékeztet, és elfogadhatatlannak tartok" - tette hozzá.

Véleménye szerint az az elképzelés, hogy 2025-re jöjjön létre az európai egyesült államok, és azok a tagállamok kerüljenek ki az unióból, akik nem ratifikálják az erről szóló előterjesztést, a jelenleg érvényes európai jogmegsértését jelenti.

Úgy vélte: az európai egyesült államok a program nélküli politikusok ötlete, amit Magyarországon Gyurcsány Ferenc képvisel. Hangsúlyozta: a mai Európa morális megújulást, nem pedig szerkezeti változást igényel.

Visszautasította azt is, hogy Martin Schulz szerint az európai egyesült államok elképzelésének megvalósításával lehet az előretörő jobboldalt megfékezni. Szerinte valójában minden nemzetek elleni támadás a szélsőjobbot erősíti, számukra minden ilyen bejelentés úgy jön, "mint egy falat kenyér".

Surján László az ellen is szót emelt, hogy a Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos Európa-ellenesnek nevezte, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnökeegy dokumentumban "hatástalannak" és "rendkívül megosztónak" minősítette a kötelező menekültügyi kvótákat.

Harrach Péter kérdésre válaszolva közölte: nincs még döntés arról, hogy a KDNP Hollik Istvánt indítja az V. kerületben a 2018-as országgyűlési választásokon. A KDNP frakcióvezetője ugyanakkor hozzátette: úgy érzi, Hollik Istvánnak komoly esélye van, hogy megnyerje a választást.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 11:32
Címkék: Harrach Péter, Európai Uniót, Martin Schulzot Gyurcsány Ferenchez, Surján László, Európai Parlament, Martin Schulz,
Kommentek
Szép estét kívánok mindenkinek!
Megértés. Mindenki megértésre vágyik. A nők a férfiakat, a férfiak a nőket, az idősebbek a fiatalokat szeretnék megérteni. Jobbik esetben meghallgatjuk egymást, figyelünk egymásra és ennek függvényében igyekszünk megérteni a környezetünkben élő emberek világát, elképzelését, szándékát. De valóban megértjük egymást, vagy ez egy illúzió?
Szinte mindent meg lehet érteni, vagy többféleképpen lehet értelmezni. Értelmezzük a világ eseményeit, a személy viselkedését, és igyekszünk megérteni önmagunkat is. Egy nőt, megérteni nem is olyan bonyolult feladat, mint ahogyan azt a férfiak gondolják. Gyakran mondogatják, hogy egy nőt képtelenség megérteni. Valójában nincs szükségünk arra, hogy lehozzák a csillagokat az égről, vagy teleszórják az ágyunkat rózsaszirmokkal (annak ellenére, hogy néhanapján ez valóban jóleső érzés).

Megérteni egy nőt mondhatni egyszerű feladat. Persze ez attól is függ, hogy milyen az illető nő. Nincs szükségük arra, hogy a kabátot a lábaik elé terítsék, arra sem, hogy kicseréljék
kirscha, 2017. december 22. péntek, 20:40
Ki, mit gondol: EGYEDÜL vagyunk-e a Mindenségben? - Másként: mi vagyunk-e az egyetlen értelmes civilizáció?
Dicséretes felvetés, 'sawer'! Dicséretes! (Tényleg...) Még akkor is az, ha van némi előzetes ismereted a 'Multiverzum' elméletről! (Amiben jómagam nem hiszek ugyan, de amióta — az 1980-as évek elején — Andrej Linde orosz fizikus kifejtette ez-irányú elképzelését, igen sok kozmológus ,,tette már magáévá".)

● A Linde-féle Multiverzum-elméletnek KÉT változata van.
▪ Az egyik szerint, TÖBB, különálló ,,Ősrobbanás" volt! (Ahogy te is felveted.) - Persze, nem feltétlenül egyszerre!
▪ A másik változat szerint, volt ugyan valaha, egyetlen bődületes ,,Big Bang", de az ,,ős"-Univerzum, egy idő után univerzum-,,magoncot" ,,fialt", valahogy olyasféleképpen, hogy egy óriási, masszív feketelyuk ,,ÁTSZAKÍTOTTA" az ,,anya-univerzum" által elfoglalt teret, ,,kicseppent" belőle, és aztán tőle elkülönülve és eltávolodva, új, önálló univerzummá
foxworkinspace, 2017. november 18. szombat, 22:35
Tuzson: magyar baloldali EP-képviselők is megszavazták a "Soros-terv" pontjait
Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában arra reagált, hogy az EP plenáris ülése csütörtökön jóváhagyta a parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága által a dublini szabályozás reformtervezetéről októberben elfogadott tárgyalási mandátumot.

Az államtitkár úgy fogalmazott: szavakban az unió vezetői és a magyar baloldali EP-képviselők is azt mondják, nem létezik a "Soros-terv", de amikor annak pontjai merülnek fel, "sorban nyomják az igen gombot", támogatják a megvalósítását.

Kifejtette: egyebek mellett egy felső korlát nélküli kötelező elosztási rendszer bevezetéséről, a családegyesítések megkönnyítéséről, a határok megnyitásáról, valamint azon országok "megbüntetéséről" van szó, amelyek nem kívánnak ebben részt venni. Ezekbe az országokba irányítanák azokat, akik már bejöttek, vagy be akarnak jönni az EU-ba - fűzte hozzá.

Tuzson Bence a nemzeti konzultációra utalva hangsúlyozta: meg lehet akadályozni, hogy a reformtervezetből jogszabály szülessen, de
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 21:34
HÖOK: Tehetségportál indult
Gulyás Tibor úgy fogalmazott: hisznek abban, hogy mindenki tehetséges valamiben. Ennek beteljesüléséhez és hasznosulásához egy olyan felületre van szükség, ahol minden érintett szereplő meg tudja valósítani az elképzelését. Hallgató, oktató, cég vezető, startupper, bárki - tette hozzá a HÖOK elnöke.

A portál online felületén a tehetségeknek lehetősége nyílik projektötleteik teljes körű kidolgozására, csapattagok toborzására és finanszírozók bevonására. Az oldal felépítésének köszönhetően kizárólag olyan projektek publikálhatók, amelyek megfelelnek a tehetségtámogatók igényének.Amennyiben a piaci szerelők, azaz a tehetségtámogatók által megfogalmazott és ez alapján az oldalba beépített kritériumoknak megfelel az adott projekt, úgy többlépcsős, opcionális forrásbevonás után indulhat a munka.

Azonban nemcsak a tehetségek tölthetnek fel tartalmat, hanem a különböző tehetségtámogatók is, így meghirdethetnek szakmai gyakorlatokat, pályázatokat saját igényeiknek megfelelően.

Az oldal
velemenyezd, 2017. november 14. kedd, 07:04
Szél Bernadett: az uniós biztosok között sincs egyetértés az uniós források visszatartásáról
"Azt detektáltam, hogy a biztosok között sincsen egyetértés azzal kapcsolatban, hogy az uniós források visszatartása lehetséges-e vagy sem, ha jogállamiságot sért egy adott ország. Én azt gondolom, hogy nem is ebből a szempontból, hanem a saját jól felfogott érdekünkből kell tudnunk jogállamot építeni Magyarországon" - mondta Szél Bernadett a megbeszélés után.

A cseh uniós biztos október 31-én, egy Helsinkiben rendezett konferencián az Eurologus blog beszámolója szerint ismét felvetette, hogy jobban fel kellene használni az uniós támogatásokat a jogállamiság fenntartására. Szerinte meg kellene fontolni, hogy erősebb összefüggést hozzanak létre a jogállamiság és a kohéziós alapok folyósítása között. Azoknak az országoknak, amelyeknél kételyek merülnek fel a jogállamiságról, szigorúbb vizsgálatra és ellenőrzésre kellene számítaniuk.

Vera Jourová úgy vélte: az utóbbi években igazán próbára tették a jogállamiságot az EU-ban, különösen az jelent gondot, hogy már "rendszerszintű fenyegetésekről
velemenyezd, 2017. november 08. szerda, 23:52
Cseh kormányalakítás - Babis kisebbségi kormány alakításával próbálkozik
hajlandóságot vállalni a koalíciós kormányzást a jobbközép ANO-val.

A kisebbségi kormány Babis nyilatkozata szerint az összes parlamenti párt programjának valamelyik elemét felvállalná.

Korábbi közlések szerint Milos Zeman államfő várhatóan kedden ad kormányalakítási megbízatást Andrej Babisnak.

"Miután mindenütt elutasításra találtunk, megpróbáljuk a kisebbségi kormányt. És egy olyan programmal jövünk elő, amely részben az összes párt programját teljesíteni fogja" - pontosította elképzelését az ANO elnöke.

"Egyelőre nincs pontosabb képünk arról, hogy mely pártok lennének hajlandóak támogatni egy ilyen kormányt" - fejtette ki a politikus. Több párt súlyos kudarcot vallott a választásokon, s azok jelenleg elsősorban a jövőjükkel foglalkoznak - tette hozzá."Megvannak a saját problémáik, mert kudarcot vallottak a választásokon, és tagságuk joggal követeli a vezetők távozását" - jegyezte meg.

A múlt heti csehországi képviselőházi választásokat az ANO mozgalom nyerte meg majdnem 30
velemenyezd, 2017. október 27. péntek, 14:42
Orbán: a "Soros-hálózatnak" kiterjedt befolyási övezete van Brüsszelben
Berlinben vagy Brüsszelben megmondanák, ki tartózkodhat Magyarország területén, az azt jelentené, hogy Berlinnek vagy Brüsszelnek lennénk alárendelve", ami elfogadhatatlan - hangsúlyozta, úgy fogalmazva: "ha egyszer rést nyitnak ezen a falon, akkor azon be fog ömleni a víz".

Szerinte kétfajta országcsoport létezik az EU-ban: az egyik a "migránsmentes övezet", ez Közép-Európa, a másik pedig a bevándorlóországok csoportja. Azt pedig kizártnak tartja, hogy az egyik csoport a másikra erőltesse az elképzelését, ezért az a kérdés, hogy az együttélés hogyan valósul meg.

Kitért a nemzeti konzultációra, amely szerinte azért is fontos, hogy az embereknek legyen véleményük, és "szép lassacskán egy nevezőre jussunk mi mindannyian, magyarok, és ha egy nevezőn vagyunk, akkor tudjuk érvényesíteni az érdekeinket".

A Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök és a visegrádi államok (V4) múlt heti találkozóját úgy jellemezte: európai volt a beszélgetés, "Brüsszel nagyon emlékeztet a régi kormányzati vagy
velemenyezd, 2017. október 27. péntek, 09:31
Képek, videók
mindenkinek elképzelése
1csendes1
2009. november 17. kedd, 10:08
Harrach Péter
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:14
Harrach Péter.jpg
agica2004
2011. február 16. szerda, 13:54
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.