Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 06:55 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - A régiós folyamatokat követte a magyar piac
A részvénypiac forgalma 15,2 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.

Csépai Miklós, a Gránit Bank treasury értékesítési vezetője az M1 aktuális csatornán elmondta: biztató kezdet után megfordult a hangulat a magyar piacon, a BUX több mint 0,8 százalékos eséssel zárt. A nap vesztese a Mol és az OTP volt. A forint a reggeli erősödés után zárásra 314 forint fölé gyengült újra. A nyugat-európai tőzsdék emelkedéssel tudtak zárni, például a német DAX index 1,6 százalékos emelkedést produkált.

Mint az értékesítési vezető kifejtette, a forint és a forinteszközök lekövették a régiós folyamatokat. A kelet-európai piacok esését azzal magyarázta, hogy a Fed szerda esti ülésén nem várnak kamatemelést, de világos iránymutatásra számít a piac. Mivel a délután publikált amerikai munkaerőpiaci adatok is nagyon jók lettek, a kelet-európai eszközöket elkezdték eladni, ennek tudható be, hogy a régió Nyugat-Európával ellentétesen mozgott - fejtette ki.

A Mol 80 forinttal, 2,66 százalékkal 2922 forintra gyengült, 3,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,70 százalékkal 11 270 forintra esett, forgalmuk 8,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,44 százalékkal 452 forintra erősödött, forgalma 265,1 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 90 forinttal, 1,71 százalékkal 5345 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4265,97 ponton zárt szerdán, ez 53,37 pontos, 1,24 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. május 02. szerda, 18:15
Címkék: Csépai Miklós, Gránit Bank, Magyar Telekom, régiós folyamatokat, magyar piac, részvénypiac forgalma,
Kommentek
Az MNB összesen 50 milliárd forint értékben kötött monetáris politikai célú kamatcsere ügyleteket
A jegybank a honlapján közölte: az ötéves futamidőn 20 milliárd forint, a tízéves futamidőn 30 milliárd forint volt a meghirdetett mennyiség, amelyre a bankok 62 milliárd, illetve 82 milliárd forint összegben nyújtottak be ajánlatokat. Az MNB a meghirdetett összegben fogadott el ajánlatokat. Az öt- és tízéves MIRS-tenderen rendre 21, illetve 20 bank vett részt.

Az MNB a tendereken meghirdetett kamat meghatározásakor a monetáris politikai cél mellett figyelembe veszi a piaci folyamatokat is. A MIRS árazása az aktuális piaci jegyzésekhez képest történik, így a piaci árak változásával a tendereken meghirdetett kamatok a monetáris tanács által előre meghatározott keretek között módosulhatnak - olvasható a jegybank közleményében.

A jegybank monetáris tanácsa 2017. november 21-én két nemkonvencionális eszköz bevezetéséről döntött, amelyek a monetáris politikai eszköztár szerves részét képezik: ezek a monetáris politikai célú kamatcsere-eszköz, illetve a jelzáloglevél-vásárlási program. Az MNB a
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 18:22
Szijjártó: az ENSZ-főtitkár bosszúja, hogy Magyarországot emberi jogi aktivistákkal szégyenletesen bánó országo
sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére arra reagált, hogy harmincnyolc országot nevezett meg szerdán az ENSZ, köztük például Magyarországot, Oroszországot és Kínát, amelyek a világszervezet szerint szégyenletes módon lépnek fel a vele együttműködő emberi jogi aktivistákkal szemben.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: Magyarország kilépett a globális migrációs csomag elfogadási folyamatából, és ez az ENSZ-főtitkár személyes projektje, olyan dokumentum, amely rendkívüli módon inspirálja a migrációs folyamatokat, és ellentétben áll a magyar migrációs politikával.

Magyarország azonban nem változtatja meg a migrációs politikáját - jelentette ki Szijjártó Péter azt mondta: az ENSZ-főtitkár "szélsőségesen bevándorláspárti" politikus. Magyarország végig ellenezte a globális migrációs csomagot, és világossá tette, hogy nem támogatja - emlékeztetett.

Úgy vélte, ezért nincs más magyarázható oka, hogy Magyarországot erre a listára tették, mint a bosszú Magyarországgal szemben, amiért nem támogatja
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 12:31
Sargentini-jelentés - CDU-s politikus: története egyik legnagyobb hibáját követte el az EP
százaléka baloldali pártok híve.

Mint mondta, a jelentést összeállító nyugati politikusok nem élték meg az 1989-90 előtti, pártállami sajtóirányítás rendszerét, amelyben minden egyes szóról a pártközpont döntötte el, hogy bekerülhet-e az újságokba.

A jelenkori magyar sajtóviszonyokat ehhez a rendszerhez hasonlítani annyira súlyos melléfogás, hogy hatására "a nullához közelít" majd a kelet-európai társadalmak hite abban, hogy az EU fel tudja fogni a valóságot és meg tudja érteni a társadalmi folyamatokat.

A CDU/CSU frakcióvezető-helyettese előítéletekkel és ideológiai elfogultságokkal terhelt, professzionális elemzést nélkülöző dokumentumnak nevezte a Sargentini-jelentést.

Kiemelte, hogy a jelentés és a róla folytatott vita elfogadhatatlan minősége a nyugat-európai politikusok "lelkiállapotának" is tulajdonítható. Nyugat-Európa ugyanis semmit sem tett a kelet-európai országok társadalmai által 1989-90-ben kivívott átalakulásért, a térség népei saját erejükből szerezték vissza
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 17:03
ÁSZ: szabálytalanságok a Nemzeti Sportközpontok pénzügyi és vagyongazdálkodásában
döntés-előkészítése nem volt megfelelő.

Az ÁSZ álláspontja szerint az NSK belső ellenőrzési rendszerének kialakítása és működtetése nem felelt meg a jogszabályoknak, mindemellett a kockázatkezelési rendszer, valamint az információs és kommunikációs folyamatok működtetése sem volt szabályszerű.

"Az intézmény 2012-2013-ra vonatkozóan nem tette közzé az éves költségvetését, nem alakította ki a rendelkezésre álló források szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes felhasználását biztosító folyamatokat, a 2016. évre vonatkozó éves ellenőrzési terv pedig nem állt rendelkezésre" - olvasható az ÁSZ közleményében.

Az ÁSZ az ellenőrzés során azt is megállapította, hogy az NSK-nál a bevételek beszedése és elszámolása, valamint a kiadások előirányzatainak felhasználása során "a gazdálkodási jogkörök kontrolltevékenysége nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak."

Az ÁSZ arra is felhívta a figyelmet, hogy az NSK szervezeti felépítése nem felelt meg a szervezeti és működési szabályzatban
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 12:22
Szinten marad az MNB forintlikviditást nyújtó devizaswap-állománya
A jegybank a honlapján közölte: a meghirdetett mennyiség valamennyi futamidőn 76 millió euró (25 milliárd forint) volt, amelyre a bankok egy hónapon 208 millió euró (68 milliárd forint), három hónapon pedig 410 millió euró (133 milliárd forint) értékben nyújtottak be ajánlatokat. Az MNB mindkét lejáraton 25 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. A swaptenderen rendre 3, illetve 4 bank vett részt.

A szerdai lejáratot és a tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás szeptember 12-én 1988 milliárd forint lesz. Ebből az egy hónapos eredeti futamidejű állomány 99 milliárd forintot, a három hónapos eredeti futamidejű állomány 224 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 174 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 1491 milliárd forintot tesz ki.

Az MNB Monetáris Tanácsa 2016. szeptember 20-án jelentette be, hogy a három hónapos betét mennyiségi korlátozásához kapcsolódva, a likviditási
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 18:42
Sargentini-jelentés - A német CDU és a CSU nem ad ajánlást EP-képviselőinek a szavazásra
vezetőségének kétnapos tanácskozását záró tájékoztatón Volker Kauder frakcióvezető kérdésre válaszolva kijelentette, hogy nem ad ajánlást az EP-képviselőknek.

Alexander Dobrindt, a frakció CSU-s tagjainak vezetője azt mondta: nem kíván ajánlást megfogalmazni az EP-ben dolgozó kollegáknak, így csupán "tanácsolni" tudja, fontolják meg, hogy "nem egy akármilyen országról van szó, hanem Németország egyik legszorosabb szomszédjáról".

Hozzátette: bárki szabadon megítélheti a Magyarországon zajló folyamatokat, de visszafogottságra van szükség, és annak belátására, hogy Magyarország demokratikus ország, amellyel szemben nem szabad "felemelt mutatóujjal fenyegetőzni" csak azért, mert nem tetszenek az országban hozott döntések.

Aláhúzta: Magyarország "szabad ország, szuverén döntéssekkel", polgárai pedig többször is abszolút többséggel erősítették meg a kormányt.

Volker Kaudert és Alexander Dobrindtot arról is kérdezték, hogy miként értékelik Emmanuel Macron francia államfő csütörtöki kijelentését,
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 19:34
Államtitkár: a nyugdíjas- és családtámogatások hatékonyan ellensúlyozzák az elöregedési folyamatokat
A minisztérium tájékoztatása szerint az államtitkár köszöntőjében kifejtette: Európa jövőjét egy olyan szociális rendszer kialakítása biztosíthatja, amely a családot, mint élethosszig tartó szövetséget, értékként jeleníti meg. A társadalmak elöregedéséből fakadó kihívásokra minden ország csak akkor tud igazán sikeres válaszokat adni, ha azokat saját értékrendjéhez, a közösség kohézióját biztosító hagyományaihoz igazodva fogalmazza meg.

Európában, így Magyarországon a társadalmi szolidaritás a családon belüli szolidaritásra épül, amelynek gyökerei az európai keresztény szellemiségbe nyúlnak - hangsúlyozta.

Pacsay-Tomassich Orsolya jelezte, hogy Magyarországon a családok és nyugdíjasok érdekében tett intézkedések zömét az alaptörvényben rögzített kritériumok határozzák meg, amelyek a biztonságot és a kiszámíthatóságot garantálják a társadalom minden tagjának.

A közlemény szerint az államtitkár előadásában ismertette a kormány időspolitikáját. Egyebek mellett elmondta, hogy tavaly óta
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 08:50
Szászországi miniszterelnök: "nem volt csőcselék és hajtóvadászat" Chemnitzben
Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű, szélsőjobboldaliként számon tartott mozgalommal tüntetett Chemnitzben - a német társadalom megosztására és a szélsőségek felerősítésére törekszik - mondta Michael Kretschmer. Hangsúlyozta, hogy az AfD nem alternatívát kínál Németországnak, hanem "Németország alternatíváját" akarja felépíteni, és ezzel a törekvéssel szembe kell szállni.

Azzal kapcsolatban, hogy a tartomány és benne Chemnitz a volt NDK területén fekszik, a politikus kiemelte: nem szabad lenéző módon, a folyamatokat nyugatról szemlélve ítélkezni a kelet-németországiak felett, mert az új tartományok a német társadalom"szeizmográfjai", olyan helyek, amelyeken megmutatkoznak az egész országban kibontakozó változások.

Aláhúzta, hogy a tartományi kormány már az ország újraegyesítése óta, a kilencvenes évek elejétől kezdve küzd a szélsőjobb ellen, de ez nem lehet egyedül a kormány feladata, a szélsőjobb eszméit "a társadalmi középből kiindulva" kell elutasítani.

Michael Kretschmer sürgette, hogy a
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 15:51
Képek, videók
6.00. Folyamatok.jpg
marcyt
2010. július 03. szombat, 14:44
88. Folyamatok.bmp
marcyt
2008. szeptember 18. csütörtök, 19:37
nőkben zajló folyamatok s
jencuska1970
2008. június 01. vasárnap, 17:38
Csépai Gábor.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 10:13
Revel.Arcadia.Granite. jpg
kathyvp
2018. július 07. szombat, 10:57
Gránit-szobor 01.jpg
chillik
2017. október 02. hétfő, 05:07
Gránit-szobor 02.jpg
chillik
2017. október 02. hétfő, 05:07
Gránit-szobor 03.jpg
chillik
2017. október 02. hétfő, 05:06
A rongy éneke a gránithoz
chillik
2016. december 29. csütörtök, 14:41
Granite Rock Shoreline at
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:11
Granite Coastline at Sunr
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:11
Gránit hegyek.jpg
pacsakute
2014. december 29. hétfő, 22:14
textúra gránit.jpg
liza1
2014. szeptember 03. szerda, 20:27
Gránit sziklák, Mahé szig
06mohild
2013. szeptember 02. hétfő, 05:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.