Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:12 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ropogós Gnocchi
Hozzávalók (4-6 adaghoz):

800 gr (2 Strauss csomag) friss gnocchi
1/2 fej karfiol kis virágjaira szedve
2 pohár (kb. 15 darab) kettévágott koktélparadicsom
2 vöröshagyma nyolcadokra vágva
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
tengeri só
fél pohárnyi reszelt kemény sajt (parmezán, Caciocavallo)

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A sütőedényben egy rétegbe rendezzük a gnocchit, a karfiolt, a paradicsomot és a lilahagymát. Olívaolajat és balzsamecetet öntünk rá, majd megszórjuk tengeri sóval és sajttal.
25-30 percig sütjük.

Néhány megjegyzés:
Ha nem a fentebb említett Strauss terméket választjuk, természetesen a száraz gnocchit a sütőbe helyezés előtt meg kell főzni, vagy - ha sok időnk van - házilag is elkészíthetjük azt.
Fontos, hogy a zöldségek és a gnocchi egy rétegben feküdjenek, hogy az egész egységesen legyen ropogós.
A receptben szereplő zöldségeket - a család ízlésének megfelelően - nyugodtan másokra lehet cserélni.

Link
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 10:00
Címkék: Ropogós Gnocchi, rétegbe rendezzük, fentebb említett, száraz gnocchit, sütőbe helyezés, rétegben feküdjenek,
Kommentek
Spárga - jó tudni!
eltérő. A zöld spárga esetében elegendő, ha az alját levágjuk, és az alsó harmadát meghámozzuk. Sőt, ha nagyon vékony és zsenge zöld spárgával dolgozunk, elég csak az alját levágni, hámozni nem kell. Akik bizonytalanok: fogjuk egyik kezünkbe a spárgát (a fejére vigyázzunk!), és a másik kezünkkel törjük le az alsó részét ott, ahol a spárga megadja magát. Ezzel lehet, hogy nagyobb részt letörünk a spárgából, viszont főzni sem kell, így tehetjük serpenyőbe, pár perc alatt megpárolódik, de mégis kellemesen ropogós marad.

A fehér spárga száraz, fás alját vágjuk le, és az egész spárgát (különösen vastagabb példányok esetében rögtön a rügy alatt indítva) hámozzuk meg. A hámozás a fej környékén lehet vékonyabb, lejjebb szükség szerint.

Spárga főzése (alaprecept)

A nagyon felkészülteknek és spárgát gyakran fogyasztóknak spárgafőző edényük van. Ez egy olyan lábas (vagy fazék), amihez szűrő is jár, így a spárga könnyen kiemelhető a főzés végén. Ha ilyenünk nincs, nem gond,
suzymama, 2015. április 21. kedd, 13:50
A gyöngytyúkon a világ szeme-------------
repülni. Mindjárt itt egy recept gyöngytyúkból Gyöngytyúkmell Carbonara gnocchival

Hozzávalók: 4 db fél, bőrös gyöngytyúkmell, tengeri só, olaj, vaj

A körethez: 1 csomag friss gnocchi, 15 dkg bacon, 2 tojás sárgája, 2 dl tejszín, szerecsendió, tengeri só

A gyöngytyúkmellet besózzuk, és kevés olajon a bőrös felét ropogósra sütjük, majd diónyi vajat teszünk a tetejére, 160 fokos sütőbe tesszük, majd 20 perc alatt készre sütjük.
A szalonnát kockára vágjuk, és egy serpenyőben kipirítjuk. Felöntjük másfél dl tejszínnel, ízesítjük kevés
bordat, 2015. február 18. szerda, 15:02
x
massza kifehéredjen és besűrűsödjön.Csak ezután adom hozzá a hagymát,lehet 1-2 gerezd fokhagymát is.Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben,hogy az ízek összeérjenek.Pirítóssal,friss kenyérrel egyaránt finom és aki nem számlálja a kalóriákat,kenjen rá majonézt.

Rakott tojás recept.
Hozzávalók:
tojás
bacon
hagyma
reszelt sajt
tejszín
Elkészítés:
Főzd keményre a tojásokat, közben a hagymát vágd vékony karikákra, a bacont kockázd apróra, vajon süsd őket ropogósra.
Terítsd egy tűzálló tál aljára a felét, erre fektesd a karikára vágott tojásokat.
Öntsd le egy tojássárgájával, sóval és reszelt sajttal elkevert tejszínnel, és süsd át a sütőben, amíg kissé megpirul a teteje. Nagyon finom!!!!!!!

Hozzávalók:
3 dkg élesztő
fél liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
Előkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 18:03
Olasz ízek mesterfokon
Olasz ízek mesterfokon

Kellemes meglepetésben van része annak az Olaszországba látogató turistának, aki csupán a pizza és a spagetti földjének képzeli az országot. A nemzeti ételnek számító ropogós pizzán kívül változatos és bőséges az előételek, főételek és desszertek sora, melyek bárhol, bármelyik kultúrában megállják a helyüket.

Bolognai lasagne könnyen

Hozzávalók:
1 kg darált hús, 50 dkg lasagne tészta, 10 dkg szalonna, 5 dl paradicsomlé vagy sűrített paradicsom vízzel felöntve, 20 dkg sajt, só, bors, majoranna, bazsalikom, fokhagyma; a besamelmártáshoz: 2 kanál liszt, 2 kanál vaj, vagy margarin, 5 dl tej, só, bors

Elkészítés:
A besamelhez a tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, majd belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk. Sóval és borssal ízesítjük.

Összedaraboljuk a szalonnát, majd felrakjuk pirulni. Ha megpirult, hozzárakjuk a
horvathnemagdi, 2013. május 24. péntek, 11:22
Kiadós étel fillérekből
padlizsán, 2-2 csomag sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kg paradicsom, étolaj, só

Elkészítés:
Olajban megsütjük előbb a felkarikázott répát és petrezselyemgyökeret, majd az ugyancsak felkarikázott padlizsánt. Szűrőpapírra szedjük, majd jénai edénybe le rakjuk: egy sor padlizsánkarika, egy sor zöldség, egy sor nyers paradicsom, és így tovább... A tetejére paradicsom kerüljön. Sütőben . 1 órát sütjük. Készen van, ha isteni illatok áramlanak a sütőből.

Almába töltött csirkemáj ropogós salátaágyon

Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj, 10 dkg póréhagyma, vágott petrezselyem, szárított majoránna, 6 kanál olaj, 4 nagy alma, 1 fej saláta vagy saláta mix, 8 mini paradicsom

Elkészítés:
A csirkemájat megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük.

Felforrósítunk 3 kanál olajat, épp csak megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a májat, pár perc alatt összepirítjuk (túlsütni nem szabad, mert a máj megkeményedik).
horvathnemagdi, 2012. október 14. vasárnap, 10:29
Nudli ricottával és spenóttal
zsálya csodája

A kerti zsálya nagyon jól bírja a macerát, a kertben még mindig életben van, a tél viszontagságai ellenére is.

A zsályát cserépben ablakban, erkélyen is nevelgethetjük, érdemes! A zsályát cserépben ablakban, erkélyen is nevelgethetjük, érdemes!

A zsályát vagy zsályás vajat nem csak a spenóthoz ajánlom, hanem olyan zsíros halakhoz, mint az angolna vagy a lazac, vagy húsokhoz, sonkafélékhez, de spárgához, paradicsomos ételekhez, chips- megsütve is kitűnő, ropogós és illatos. Készíthetjük úgy is, hogy két nagyon vékonyra szelt burgonyaszelet közé helyezve ropogósra süthetjük, dekoratív és finom.

Ezenkívül gyógyteához, különféle italokhoz, ízesített ecetekhez is remek. A muskotályos zsálya levele, fodros és szőrös, az olasz vermouth készítéséhez használják, de régen fánkot is ízesítettek vele. A Balkánon és Közép-Keleten a sült birkát fűszerezik sült zsályával. A németek zsályával ízesítik a sört, különféle mártásokat és egyes sonkaféléket.

De
horvathnemagdi, 2011. március 17. csütörtök, 20:48
A csodatévő, karcsúsító alma
ragu

Vágjunk vékony szeletekre 10 dkg borjúszeletet, fűszerezzük sóval, borssal, majd Szórjuk meg egy csipetnyi kakukkfűvel vagy majoránnával. egy teáskanál olajban pirítsuk meg a szeletek mindkét oldalát. Szórjunk rá egy teáskanál lisztet, jól Keverjük át, majd öntsünk rá 1 dl almalevet. Adjunk hozzá 10 dkg megtisztított póréhagymát és egy közepes, kockákra vágott almát. Pár perc alatt főzzük össze, majd ízesítsük sóval, borssal. Hozzá 5 dkg gnocchit vagy 10 dkg főtt burgonyát tálaljunk.

Ropogós almasaláta

Kockázzunk fel egy nagyobb almát. Reszelünk le 10 dkg sárgarépát. Keverjük össze két teáskanál olívaolajjal és kevés ecettel vagy citromlével. Adjunk hozzá 10 dkg reszelt zellert, majd ízesítsük. Keverjünk bele 3 dkg csíkokra vágott sonkát, és rendezzük az egészet fejes saláta-levelekre. Szórjuk meg 2 dkg pirított tökmaggal vagy napraforgómaggal. Tápérték: 335 kcal

Hering ,,háziasszony" módra
Keverjünk simára három evőkanál sovány natúr
horvathnemagdi, 2011. február 20. vasárnap, 18:44
Képek, videók
Ropogós sprotni
soosistvan
2017. január 29. vasárnap, 10:05
22-sajtos ropogós.jpg
feketenezsuzsa
2016. február 06. szombat, 16:15
ropogos dios..jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:05
ropogós csirke.jpg
yvett789
2015. január 22. csütörtök, 20:47
ropogos-sult-keszeg_.j pg
szelidszeder
2014. december 16. kedd, 13:36
Ági féle sajtos ropogós!.
gaby73
2014. október 09. csütörtök, 20:05
Asajtos ropogós.jpg
snbela44
2014. augusztus 22. péntek, 07:24
ropogós csirkeszárnyak.jp
snbela44
2013. december 29. vasárnap, 23:48
ropogós.JPG
veronika74
2013. május 29. szerda, 20:10
olasz ropogós.jpg
veronika74
2013. május 29. szerda, 20:09
Készül a finom ropogós.gi
pacsakute
2013. március 22. péntek, 17:55
Ropogós.jpg
basikele
2013. január 10. csütörtök, 22:54
Rendezzük a határokat
velika
2010. március 01. hétfő, 12:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.