Regisztráció  Belépés
2018. március 19. hétfő | 12. hét | 78. nap | 00:23 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Huszonhárom előadás látható az idei kisvárdai színházi fesztiválon
A versenyprogramban - Balogh Tibor művészeti tanácsadó javaslata alapján - tizenhat bemutató kapott helyet, az előadásokat ötfős szakmai zsűri értékeli - tájékoztatta Nyakó Béla, a szervező Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza igazgatója közleményben hétfőn az MTI-t. A fesztivál menedzsmentje egyébként a 2018-as fesztiváljubileum "főpróbájaként" tekint az idei színházi programsorozatra.

A közlemény szerint "kényszerű újdonság, de izgalmas kihívás" az eredetileg Békéscsabán készült, majd a Fővárosi Nagycirkusz műhelyében átalakított porondszínház ponyvája alá invitálni a közönséget; erre azért van szükség, mert a korábbi fesztiválok megszokott, központi helyszínén, a kisvárdai vár területén régészeti ásatások zajlanak. A sátorszínház mellett a Rákóczi Stúdióban és a Művészetek Házában lesznek még előadások, egy produkciót pedig Debrecenben állítanak színpadra.

Az idei fesztivál védnöki tisztét Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Andy Vajna kormánybiztos vállalta el.

A 2017-es kisvárdai színházi seregszemle június 16-án Nagy Zoltán Mihály monodrámájával, A sátán fattya című darabjával kezdődik, amelyet a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház mutat be. Az első sátorszínházi előadás a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola növendékeinek Rómeó & Júlia - Maffiatörténet szerelemmel és bukással című darabja lesz, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Puskin nyomán Anyegin című produkcióját látja vendégül erre az estére.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház két előadással érkezik júniusban Kisvárdára: a társulat Zlatko Pakovic Kapitalizmus geometriai sorrendben ábrázolva című produkcióját önállóan, a Magyar című darabot pedig a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal közösen mutatja be. A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Bernard-Marie Koltes drámáját, a Roberto Zucco-t, a marosvásárhelyi Spectrum Színház pedig Elzbieta Chowaniec Gardénia című drámáját állítja színpadra.

Az Újvidéki Színház Zerkovitz Béla és Szilágyi László klasszikus operettjét, a Csókos asszonyt, valamint Németh Ferenc és Balog István vitézi drámájának színházi átiratát, a Fekete című darabot viszi színre.

A budapesti Nemzeti Színház társulata idén is ellátogat a felső-szabolcsi kisvárosba: Tamási Áron Vitéz lélek című drámáját és - a beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színházzal közös produkcióban - Örkény István Tóték című tragikomédiáját díszelőadásként, Vidnyánszky Attila rendezésében láthatja majd a közönség.

A fesztivál programjában a nagyváradi Szigligeti Színház Fényes Szabolcs Maya című revüoperettjével és Székely Csaba tragikomédiájával, a Bányavirággal szerepel majd. A közönség megtekintheti emellett Molnár Ferenc drámai klasszikusát, a Liliomot a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előadásában; az ExperiDance Tánctársulat tolmácsolásában a Nostradamus Világok vándora című táncos-zenés előadását; Szép Ernő Május van, tisztelt úr című zenés produkcióját a Zentai Magyar Kamaraszínház színrevitelében; Székely Csaba Bányavakság című tragédiáját a Komáromi Jókai Színház és a kassai Thália Színház közös bemutatójában, illetve Lara de Mare Égben maradt repülő című, Edith Piaf életéről szóló zenés előadását a Turay Ida Színház előadásában.

A bemutatók között az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a MASZK Egyesület közös produkciójában Theo Herghelegiu Tündéri című "minimál-szürreál" musical, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Sivián Anna és Vinnai András jegyezte Valaminek a második része című vígjátékát, illetve a Kézdivásárhelyi Városi Színház Kiss Csaba Skandináv lottó című vígjátéka is látható lesz.

A június 24-i díjátadó gálaműsor előtti utolsó két előadást a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház és a budapesti Játékszín tartja: előbbi társulat a Fehér szarvas című történelmi drámát, utóbbi pedig Chazz Palmintieri A hűtlenség ára című krimi-vígjátékát mutatja be.

A szervezők közlése szerint a kisvárdai vár "feldúlt" állapota sem fogja akadályozni Sardar Tagirovsky rendezőt abban, hogy ott tartsa meg Arlequin - Kollektív szerepépítés című ötnapos workshopját.

A kísérőprogramok között a Beregszászból a Nemzeti Színházba című műsorblokk keretében a korábban a fesztiválon bemutatkozó, színházi sikereket elért kárpátaljai színészeket hívták vissza a szervezők, a Művészetek Háza előcsarnokában pedig Ilovszky Béla visszatekintő fotókiállítása is látható lesz.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 12:06
Címkék: Balogh Tibor, Nyakó Béla, Kisvárdai Várszínház, Művészetek Háza, Fővárosi Nagycirkusz, Rákóczi Stúdióban,
Kommentek
Friss Hús Budapest - LMBT-témájú és horrorválogatás is lesz a fesztiválon
szóló közleményben.

A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és nemzetközi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum építése, ahol a visszajelzést kereső alkotók közönség előtt mutathatják meg alkotásaikat.

Az LMBT- és horrorszekció filmjeit esténként vetítik majd, a közönség által legjobbnak ítélt alkotást közönségdíjjal jutalmazzák.

A kísérő események között szerveznek kerekasztal-beszélgetést és workshopokat, valamint bemutatkoznak a jövő projektjei is.

A fesztiválon fontos szerepet kapnak a televíziós műsorok is: a szakmai programok között 2018-ban megújult formátumban szerepelnek a televíziós gyártással foglalkozó események.

A 2017-es fesztiválon volt először kritikaíró workshop, erre idén is várják a filmes újságírói és kritikusi pályára készülőket.

A fesztivál utolsó napján osztják ki a díjakat, a magyar versenyprogramban a legjobb élőszereplős rövidfilmet, a legjobb animációs rövidfilmet, valamint a legjobb színészt és színésznőt is díjazzák.

A
velemenyezd, 2018. március 16. péntek, 13:11
Ritka fényképek a világ minden tájáról - 145. (30 kép).
Stephen Hawking, Tarik Ali rendező és Vanessa Redgrave színésznő, a vietnami háború elleni tüntetésen, London, 1968

Stephen Hawking angol elméleti fizikus, Cambridge, 1993. január

Tél Brooklynban, New York, 1888

Kontraszt az 1990-es években, Moszkva, 1993

Kereskedelem az út mentén, Cseljabinszki terület, 1993

Oleg Tabakov színész, a Sovremennik Színházban, Moszkva, 1960. január
schuro, 2018. március 16. péntek, 06:46
Charles Aznavour francia énekes Kristián-díjat kapott a prágai Febiofest filmfesztiválon
Febiofesten, amelyet Fero Fenic Prágában élő szlovák filmrendező hozott létre, ezúttal mintegy 160 filmet mutatnak be, köztük magyar alkotásokat is. Mundruczó Kornél filmrendező személyesen is jelen lesz Jupiter holdja című filmdrámájának vetítésén. A fesztivál vendégei között lesz továbbá Sally Potter brit és Goran Paskaljevic szerb filmrendező, Daphné Patakia belga, valamint Marina Cayon francia színésznő is.

A március 23-ig tartó szemlén a filmeket négy tematikus szekcióban vetítik. A jubileumi fesztiválon egy Best of elnevezésű szekció is lesz, amelyben az elmúlt időszak tíz legsikeresebb filmjét fogják újra bemutatni.

A fesztivál legjobb filmjének járó nagydíjjal (Grand Prix) 5000 eurós (1,55 millió forint) pénzjutalom jár. A zsűri elnöki tisztséget Marta Kubisová cseh könnyűzenei legenda és egykori polgárjogi aktivista vállalta.

A Febiofest mára az egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvénnyé vált Csehországban és komoly nemzetközi rangot vívott ki magának. A kiválasztott
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 21:02
Március 15. - Kossuth-díj - Tordai Teri színművész
későbbi Derrick-sorozat főszereplőjével vagy A klinika-széria sztárjával, Klausjürgen Wussow-val. Közben itthon jártam a színházba, néztem filmeket és azt láttam, hogy a korszak magyar színészei kenterbe verik Európát. Szerettem volna én is köztük lenni, ezért harmincévesen otthagytam a nemzetközi karriert, hazajöttem és Pécsett újrakezdtem hazai színházi pályámat. Bujtor Istvánnak köszönhetem, hogy eljátszhattam Blanche-t Tennessee Williams A vágy villamosában, az alakításért az országos színházi fesztiválon díjat kaptam" - idézte fel a színész.

A nyolcvanas években szerepelt Mészáros Márta Napló-filmjeiben, játszott Szabó István Oscar-díjas Mephistójában, forgatott Bacsó Péterrel és a televízióban is nagy sikert aratott A névtelen vár című Jókai-adaptáció egyik főszereplőjeként. "Teljes mértékben elégedett vagyok a filmes pályámmal, sokat tudok a szakmáról, amit ma is meg tudok mutatni" - fogalmazott.

A színházban szintén megtalálták a fontos darabok, játszott Shakespeare-művekben, Moliere-,
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 17:52
Megnyílt a Lipcsei Könyvvásár
A vasárnapig tartó fesztiválon 46 országból 2635 kiállító mutatkozik be, ami történelmi csúcs és 5 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A növekedés annak tulajdonítható, hogy a német nyelvterületen kívül is egyre többen tudják, hogy nincs még egy hely a világon, ahol négy nap alatt annyi olvasót lehet elérni, mint Lipcsében - nyilatkozott Martin Buhl-Wagner, a vásárt szervező vállalat, a Leipziger Messe ügyvezetője.

A fesztivál legrangosabb díját, a Lipcsei Könyvdíj az Európai Megértésért nevű elismerést az idén egy norvég újságíró, Asne Seierstad kapta meg Egy közülünk - egy tömeggyilkos története című dokumentumregényéért, amely Anders Behring Breivikről és 2011-ben elkövetett szélsőjobboldali merényleteiről szól.

A szerző a szerda esti díjátadó ünnepségen elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy tovább erősödött a szélsőjobb Európában az Oslóban és Utoya szigetén végrehajtottterrortámadások óta . A szélsőjobb elleni harchoz le kell leplezni, teljes valójában be kell mutatni
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 13:41
VOLT Fesztivál - Százhuszonöt magyar fellépő lesz
A VOLT-on ünnepli 50. születésnapját június 27-én Ákos, 28-án pedig Lukács László, a Tankcsapda frontembere. A Tankcsapda az Iron Maiden előtt és a Skillet után lép a nagyszínpadra, a nyitónapra a Depeche Mode előzenekaraként a Bëlga kapott meghívást a VOLT-ra, utánuk a Vad Fruttik következik - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A borászokat és boraikat bemutató Poncichter Bornegyedben, a Sopron színpadon lép fel például a Budapest Bár, Bérczesi Róbert szólóban és a hiperkarmával, az Európa Kiadó, a Pál Utcai Fiúk, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a TNT. A Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató idei nyolc résztvevője szintén vendég a VOLT-on, a győztes a nagyszínpadon lép fel.

Néhány további név a kínálatból: 30Y, Akkezdet Phiai, Anna & the Barbies, AWS, Barabás Lőrinc Quartet, Bëlga, Brains, Caramel, Fran Palermo, Ganxsta Zolee és a Kartell, Irie Maffia, Ivan & the Parazol, Jónás Vera Experiment, Kiscsillag, Leander Kills, Lóci Játszik, Lord, Magashegyi Underground, Majka & Curtis, Müller Péter
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 12:21
Sziget - Lana Del Rey is fellép a fesztiválon
Az összegzés szerint a friss lemezével érkező Lana Del Rey bejelentésével teljessé vált a Sziget Nagyszínpadának headliner sávja. A generációja egyik legnagyobb tehetségének tartott Lana Del Rey augusztus 10-én lép fel a Szigeten.

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője szerint a fesztivál történetében eddig még nem fordult elő, hogy már március közepén lekötötték az összes főműsoridős fellépőt a Nagyszínpadra. A most bejelentett világsztár mellett a Nagyszínpad fő fellépői között van az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Gorillaz, Kendrick Lamar, Kygo és a Mumford & Sons is.

A közlemény felidézi, hogy fellép a Szigeten a svéd Fever Ray, aki a testvérével alapított The Knife mellett 2009-ben mutatkozott be szólóelőadóként, második lemeze pedig tavaly jelent meg. Két multi-instrumentalista énekes-dalszerző is visszatér a Szigetre: különleges popzenéjét hozza el Borns, míg folkos-bluesos dalait Asaf Avidan. A holland elektronikus zenei élet nagyágyúja, Don Diablo is érkezik, de az indie-elektropop
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 16:32
71 éves Fenyő Miklós rock and roll énekes
Hungáriával első helyezést ért el a Ki mit tud?-on a Csavard fel a szőnyeget, Ha szól a Rock and roll, Nem bújok én többé már a subába című dalaikkal.
Ezt követően megjelent 2. kislemezük (Csavard fel a szőnyeget / Rémlátomás). 1970-ben jelent meg első nagylemeze a Hungáriával közösen, Koncert a Marson címmel, majd országos koncertturnéra indult. 1973-1979 között turnézott a Szovjetunióban, az NDK-ban, Lengyelországban, Nyugat-Berlinben, valamint az NSZK-ban. 1977-ben részt vett a Metronóm '77 fesztiválon, ahol közönségdíjat kapott. Ugyanebben az évben vette fel a Hungáriával a Beatles-láz című lemez hanganyagát, mely csak 20 évvel később jelenhetett meg, mivel az MHV letiltotta.
Rock and Roll Party című lemezükből 600 000 példány kelt el, akárcsak az 1 évvel később megjelenő Hotel Mentholból (100 000 példány után aranylemezzel, 250 000 után pedig platinalemezzel díjazták a tagokat). A Hungária 1981-ben nagydíjat nyert a Limbó hintó című dallal a tánc- és popdal fesztiválon, a dal kislemezen
ronix, 2018. március 12. hétfő, 21:39
Képek, videók
2012 oktoberi fesztiválon
v6
2012. szeptember 30. vasárnap, 21:40
sétatér fesztiválon
irmus
2011. augusztus 12. péntek, 06:36
Tíbor a Fesztiválon....JP
caris11935
2010. november 25. csütörtök, 17:43
Rock-fesztiválon Nijmegen
szandalka88
2009. június 21. vasárnap, 15:18
Hegyalja fesztiválon2003
briggis1
2007. szeptember 07. péntek, 15:13
Hegyalja Fesztiválon a sr
rani
2007. július 30. hétfő, 14:35
én a mohácsi fesztiválon.
magyarvagyok89
2006. szeptember 22. péntek, 17:45
23.Huszonhárom.jpg
baraber
2010. március 06. szombat, 16:20
Agnes Balogh kutyaja.jpg
charlotteani
2018. február 09. péntek, 23:45
Balogh József :Szőlő
maria_kadar_148
2017. október 04. szerda, 21:11
eduardo_balogh_photogr aph
menusgabor
2017. július 24. hétfő, 21:38
Balogh Jóskának.jpg
chillik
2017. július 14. péntek, 04:54
Balogh Szilvi
irmus
2017. május 04. csütörtök, 07:21
Szepesi-Balogh-Lakat Pusk
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:51
Balogh ÉvaÁcs Szeretette
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.