Belépés
2018. október 19. péntek | 42. hét | 292. nap | 04:58 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jó egészséget, szép napot - Maroka
Antal Mária (#1) 2017-09-05 19:02:26
Szia kedves Marika
Kívánok további jó egészséget és viharmentes szép napot.
Az ismerősöm kertjében készültek a képek
Vendég cica
............


Szüreteltünk


,,,,,,,,,,,,,

Kormos István: Szeptember
Gyászol három hangyaboly,
cincognak a tücskök,
kék ködnek nézik az eget,
zöld ködnek a füstöt.

Szaladnak a füvekhez,
elszáll a fű délre,
kukoricazászlón lobog
üszök feketéje.

Boglyaszállás felrepül,
a fák messze úsznak,
tücsökcirr ördögszekéren
panaszol az útnak.

Megadják mind magukat,
sárgöröngyre ülnek,
sírnak, rínak, s kis öklükkel
gyöngykönnyet törülnek.

Puszi és baráti ölelésem:
lovaszmarika, 2017. szeptember 06. szerda, 11:28
Címkék: Antal Mária, Kormos István, ismerősöm kertjében, kukoricazászlón, gyöngykönnyet, ördögszekéren,
Kommentek
Szász Endre grafikagyűjteménye is szerepel a BÁV őszi aukcióján
A 174 tételt felvonultató aukciós anyag festménykínálatából kiemelkednek Czene Béla és Rozs János tájképei, Berkes Antal velencei és pesti utcát ábrázoló festményei, valamint Molnár Z. János terítékes csendéletei - olvasható a BÁV közleményében.

Novotny Emil Vaszary-hangulatot idéző, Tiszai liget ősszel című olajképére 120 ezer forinttól, Boromisza Tibor szentendrei akvarelljére 95 ezer forinttól licitálhatnak az érdeklődők.

Az anyagban szerepelnek Mednyánszky László akvarelljei is, a művész Katonai védmű című ceruzarajza pedig 180 ezer forinttól cserélhet gazdát. A kollekcióban megtalálhatók Gross Arnold rézkarcai és Szász Endre 33 darabos grafikagyűjteménye is, amely 220 ezer forintért kelhet el.

Az ékszerválasztékban egyedi vintage darabokra, brilles és színes drágaköves ékszerekre, valamint férfi kiegészítőkre is licitálhatnak az érdeklődők, míg az antik darabok kedvelői szecessziós ékszerekből válogathatnak. Kínálatban szerepelnek még korallal és türkizzel díszített ékszerek,
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 15:11
Fesztivállal ünnepli 25. születésnapját az NKA
pécsi Zsolnay-negyedben például a hazai művészeti fesztiválok mutatkoznak be egy helyen, a Szentendrei Skanzenben pedig Szent Mihály-napi népművészeti fesztivált tartanak.

A fesztivált "közös születésnap", azaz a 25. évüket ebben az évadban betöltő művészek gálaestje zárja a Várkert Bazárban - adott ízelítőt a programból Lőrinczy György.

Fekete György, az NKA alapító elnöke, az MMA tiszteletbeli elnöke felidézte, hogy harminc évvel ezelőtt vetődött fel a Nemzeti Kulturális Alap gondolata, majd az Antall-kormány törvényjavaslata alapján indulhatott el negyedszázada az NKA.

Az alap azóta is azokat a művészeti tevékenységeket támogatja, amelyek nélkül szegényebb lenne a magyar kultúra, más mégsem finanszírozza ezeket - hangsúlyozta Fekete György, hozzátéve: megalakulása óta az NKA 170 milliárd forintot osztott szét a kulturális élet szereplői között.

Kiss János balettművész, a Győri Balett igazgatója a művészeti tematikájú kollégiumok fesztiválprogramjairól számolt be. Mint elmondta, a Liszt
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 13:13
A tízéves Centrál Színház színes programokkal várja a közönséget szeptember 16-án
Bata Éva és Lengyel Tamás főszereplésével.

A Centrál Színház jubileumi rendezvényét szeptember 16-án a Révay utcában felállított színpadon az Ájlávjú című produkció színészei nyitják, majd Bereczki Zoltán ad koncertet. Ezt követően a Hét boszorka című zenés darabot eleveníti fel Horgas Eszterrel és zenekarával Ágoston Katalin, Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann és Gats Éva, majd 20 órakor a Harmadik figyelmeztetés elnevezésű színészzenekar játszik, amelynek tagja Gémes Antos, Fillár István, Cserna Antal, Wagner-Puskás Péter, László Zsolt és Pethő Gergő.

A nagyszínpadon 16 órától Liptai Claudia beszélget Básti Julival, Nagy-Kálózy Eszterrel, Rada Bálinttal, Rudolf Péterrel és Szikszai Rémusszal, majd Pokorny Liával, Bereczki Zoltánnal, Puskás Tamással és Schmied Zoltánnal.

A Sok hűhó semmiért című előadás színészei interaktív improvizációs játékkal várják a közönséget. A kisszínpadon Papp János vezeti be a közönséget a szinkronizálás rejtelmeibe, majd Borbás Gabi tart beszédtechnika
velemenyezd, 2018. szeptember 09. vasárnap, 14:42
Gödöllő
Gödöllőn Ferenc József és Sisi is. Sisi halálának közelgő 120. évfordulója is indokolta, hogy a kastélyt újra felkeressük.

Magyarország legnagyobb barokk kastélya, a folyamatosan megujuló Gödöllői Királyi Kastély történelmi és műemléki szempontból is kiemelkedő értéke hazánknak. Olyan közeg, ahol békésen megfér egymás mellett a kulturális, turisztikai és protokolláris funkció - mindez családbarát szolgáltatásokkal fűszerezve.

Építtetője Mária Terézia kancelláriaminisztere, Grassalkovich Antal. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején Erzsébet királyné kedvelt pihenőhelyeként szolgált a kastély. A II. világháború után szovjet laktanya és szociális otthon működött benne, s ez az épület lassú pusztulásához vezetett. A kastély együttes felujítása az 1990-es évek elején kezdődött és 1996 óta fogad látogatókat. Ma Magyarország egyik legvonzóbb, legizgalmasabb intézménye és turisztikai célpontja.
menusgabor, 2018. szeptember 06. csütörtök, 19:30
Amikor egyetlen művem volt a családom
- írásom hatására kijött hozzám a Kossuth Rádió - juhász judit ÁLTAL VEZETETT - ,,Lányok asszonyok" című műsorának egyik szerkesztője: Sárkány Vera. Az első riportot nem adták le, mert állítólag nagyon ,,nyekeregtünk" benne. Majd újra feltette az akkor már egészen más kérdéseit, melyekre nem adhattam a rendszert kritizáló válaszokat.
Ki volt ez találva! Juhász Judit volt a főszerkesztője a műsornak...
*
(Az a Juhász Judit, aki az első női kormányszóvivőként Antall József mellett dolgozott: Antall 1991 szeptemberében nevezte ki Juhász Juditot, aki a kormányfő halála után a Boross-kabinet hivatalos kommunikátora maradt. ,,A különösen szépen hangsúlyozó, régi vágású, konzervatív hölgy-imázzsal rendelkező Juhász Judit később a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szóvivője, sajtósa lett, 2006-ban, pedig a mikrofon másik oldalán dolgozik: a két éve működő Magyar Katolikus Rádió szerkesztője". 2007-ben Prima Primissima díjra javasolták... A rádió éléről
furaila, 2018. augusztus 31. péntek, 21:12
Szt. Rafqa Choboq Ar-Rayes - Szent Rafka apáca
ruhát, egy év múlva fogadalmat tett. Elöljárói tanulásra fogták, Rafqa 1860-tól Deir al-Qamar iskolájában már hittant tanított. Ebben az évben véres események zajlottak hazájában, Rafqa számos honfitársa vértanúhalálának volt szemtanúja. Ő mentette a gyerekeket, minden lehetséges módon, akár ruhája mögé bújtatva a kicsiket. 1864-ben Jbeil Maadba helyezték át. Hét évet működött itt, új iskolát is alapított.
A Mariamât kongregáció is válságba került. Imájában Rafqa Oszlopos Szent Simeon és Remete Szent Antal közbenjárását kérte: mit tegyen? Álmában kapott választ: lépjen be a Libanoni Maronita apácák Rendjébe. Jelentkezett, azonnal felvették. 1872-ben letette ünnepélyes örökfogadalmát. Huszonhat évet töltött Mar Semaan al-Qarn monostorában. 1885 október első vasárnapján arra kérte az Urat: hadd vegyen részt megváltó szenvedésében. Azonnal megmagyarázhatatlan, erős fájdalmak fogták el. Elöljárói Beyrouthba küldték gyógykezelésre. Egy amerikai orvos szemműtét mellett döntött. Az operáció során véletlenül
maroka, 2018. augusztus 24. péntek, 16:39
Kásler: a kormány mindent megtesz azért, hogy szabadságban élhessünk
kezdeményezésére 2011 óta emlékeznek meg augusztus 23-án a két totális diktatúra áldozatairól.

A hit, az erkölcs lefokozása a francia forradalomban politikai és társadalmi téren diktatúrához vezetett. A forradalom "vérgőzös fejű és véres kezű gyermekei" egymást ölték meg - hangoztatta.

A miniszter kijelentette, hogy Magyarország ellentmondott és ellentmond a totális eszméknek.

Kásler Miklós szerint a rendszerváltás időszakában az egész térséget figyelembe véve a magyar ellenzék, majd 1990 után az Antall-kormány tette a legtöbbet a kommunizmus felszámolásáért.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója kijelentette, hogy a kommunizmus és a nácizmus egy tőről, ugyanabból a "mételyből" fakad: az emberi gonoszságból.

Egy a lényegük: tagadni mindent, ami emberi, szabad és demokratikus - mondta.

Közölte, 1989-90-ben, az antikommunista forradalom során, a diktatúra lerázásakor abban reménykedtek, hogy eljön az igazságtétel, és a szabad nyugati világban is elismerik, hogy ami
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 23:13
Utoljára elmondanám, hogy írásaimmal egyetlen célom volt
(jog)UTÓDAIKNAK.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=832046&aid=276520
*

Védelmet élvezve megúszhatták az 1956 október 25-i Kossuth téri sortűzért való felelősségre vonást is!
HEGEDÜS ANDRÁS 1994. március 16-án - már az un. RENDSZERVÁLTOZÁSBAN (!) - tett vallomást az Ügyészségen:

,,... a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
- Fehér Lajos,
- Bata (István),
- Piros (László),
- Földes László.
Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt."
furaila, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:41
Képek, videók
ANTAL MÁRIA
1vargaildyko
2016. november 13. vasárnap, 05:40
KORMOS ISTVÁN ESŐ.gif
feviroza
2015. február 08. vasárnap, 13:19
KORMOS ISTVÁN TÉLI REGE.
feviroza
2015. február 08. vasárnap, 12:11
KORMOS ISTVÁN TÉLI RGE.
feviroza
2015. február 08. vasárnap, 12:10
Kormos István 2
taltos1
2014. szeptember 10. szerda, 22:52
Kormos István 1
taltos1
2014. szeptember 10. szerda, 22:50
Kormos István N. Sz. 25.j
bekefiiskola
2012. május 28. hétfő, 10:54
Kormos István N. Sz. 24.j
bekefiiskola
2012. május 28. hétfő, 10:54
Kormos István N. Sz. 23.j
bekefiiskola
2012. május 28. hétfő, 10:53
Kormos István N. Sz. 22.j
bekefiiskola
2012. május 28. hétfő, 10:53
Kormos István N. Sz. 21.j
bekefiiskola
2012. május 28. hétfő, 10:53
Kormos István N. Sz. 20.j
bekefiiskola
2012. május 28. hétfő, 10:53
Kormos István N. Sz. 19.j
bekefiiskola
2012. május 28. hétfő, 10:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.