Regisztráció  Belépés
2018. július 22. vasárnap | 29. hét | 203. nap | 01:18 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pompás szelet
Hozzávalók:
A lapokhoz:

12 tojás
24 dkg porcukor
20 dkg liszt
14 dkg darált dió
10 g sütőpor
4 ek víz
A krémhez:

14 dkg liszt
9 dl tej
3 tojás sárgája
27 dkg kristály cukor
20 dkg csokoládé
2 cs vaníliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg margarin
5 dl ribizlidzsem
20 dkg piskóta tallér Elkészítése:

A lapok hozzávalóiból két lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát eloszlatjuk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgáját, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük. A vajat és a margarint alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük, majd a cukrokat, a mikróban felolvasztott csokit is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.

Az egyik diós lapot rátesszük egy tálcára, megkenjük a dzsem felével, rákenjük a krémnek majdnem felét, kitesszük a tetejét piskótatallérral, majd erre jön még krém, majd ráfordítjuk a másik diós lapot, a dzsemes felével lefelé. A maradék krémet a tetejére kenjük.

Ízlés szerint díszítjük, pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

facebook, Csodás ízek konyhája

bkisseva, 2018. április 16. hétfő, 12:49
Címkék: lapok hozzávalóiból, tojások sárgáit, lisztben elkevert, fehérjék keményre, 30*40 cm-es, masszát eloszlatjuk,
Kommentek
Robert Burns - Kóbor Tamás
berúg:
Templomba indulsz úrnapon
S hétfő is ott ér a csapon.
Megjósolá: elébb-utóbb a
Dögöd' lelik a Doon folyóba'!
Vagy hogy az Allowayi ó
Templomnál elkap a manó!


Ah, szende hölgyek! köny csorog
Szememből, ha rágondolok:
Hány szép tanács, hány bölcs dolog
S hosszú tanítás kárba vesz.
Mit férj a nőtül fel se' vesz!

De tartsunk sort: - Tamás tehát
Pompás helyen érzé magát,
Kandallónál - jó tűz alatta -
A sör magát dicsőn itatta;
Mellette Csiszlik Jancsi, a
Hű, régi korhely czimbora:
Egymást testvérkint szeretik.
Nyakaltak együtt hetekig!
Dal s zaj között az este mult.


A sör meg, az mindég javult:
A csaplárné enyelg Tamással
Sok titkos édes lábnyomással;
Csiszlik minden vadat elészed:
Röhögte a csaplár a
chillik, 2018. május 02. szerda, 05:03
Pompás szelet
POMPÁS SZELET Hozzávalók:
A lapokhoz:

12 tojás
24 dkg porcukor
20 dkg liszt
14 dkg darált dió
10 g sütőpor
4 ek víz
A krémhez:

14 dkg liszt
9 dl tej
3 tojás sárgája
27 dkg kristály cukor
20 dkg csokoládé
2 cs vaníliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg margarin
5 dl ribizlidzsem
20 dkg piskóta tallér Elkészítése:

A lapok hozzávalóiból két lapot sütünk. A tojások sárgáit, porcukort, vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát eloszlatjuk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.

A krémhez kikeverjük a lisztet, tojás sárgáját, cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve
reifregina, 2018. április 22. vasárnap, 15:10
Becsapott tavasz...
Somogyi Ottó:

Becsapott tavasz...

Tegnap hallgatag szívem felvirult,
tavaszi fényeket ontott a Nap,
mélybarna s fűzöldbe arcom pirult,
felhevített várva várt pillanat.

Sétára csábított a langy meleg,
magamba szívtam kósza illatot,
kezem néztem, ahogy félve remeg,
simogattam a szelet, s ez hatott.

Így indultam a hegyre felfelé,
s míg frissen baktattam csodát látni,
büszkén álltam pompás színek elé;
nem győztem e föld föl-s-égen járni.

Ma újra itt a gonosz, hosszú tél,
szakad a hó..., s még álomra ítél.
aranyoslila, 2018. március 02. péntek, 19:21
Somogyi Ottó
Somogyi Ottó

Becsapott tavasz

Tegnap hallgatag szívem felvirult,
tavaszi fényeket ontott a Nap,
mélybarna s fűzöldbe arcom pirult,
felhevített várva várt pillanat.
Sétára csábított a langy meleg,
magamba szívtam kósza illatot,
kezem néztem, ahogy félve remeg,
simogattam a szelet, s ez hatott.
Így indultam a hegyre felfelé,
s míg frissen baktattam csodát látni,
büszkén álltam pompás színek elé;
nem győztem e föld föl-s-égen járni.
Ma újra itt a gonosz, hosszú tél,
szakad a hó..., s még álomra itél.
...
horvathzsoka, 2018. március 02. péntek, 10:40
Csirke baconban fokhagymás tésztával
Hozzávalók
60 dkg csirkemell,
16 szelet bacon,
15 dkg sajt (kék),
1 dl tejszín,
1 fej fokhagyma,
1 köteg bazsalikom,
olaj (olíva), só,
50 dkg spagetti

Mai csirke: könnyen, egyszerűen, 25 perc alatt, hétköznap is simán elkészíthető, és a hétvégi asztalon is pompásan mutat.

A csirkemellekből 16 csíkot vágunk. Minden csíkot egy baconbe feltekerünk.

Óvatosan sózzuk, és kevés olajon serpenyőben megsütjük.

A fokhagymagerezdeket szépen felszeleteljük, kevés olívaolajon óvatosan melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a bazsalikomot.

Egy nagyon picit pirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt kéksajtot, a tejszínt, óvatosan megsózzuk és a kifőtt spagettivel összekeverjük, majd tálaljuk a tésztát a baconos csirkével.

Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. január 19. péntek, 20:15
Kozma Andor: A bor meg a czégér.
hogy e lőre,
Vívmány, dicsőség, haladás, előre !
És a palaczkja, óh, az csudaszép,
Van rajta czimer, nagy név, czifra kép,
Arany sisak dugóján pléhbül -
S czégérezik nagy zajjal végül
Boltablakokban s szines ákombákon,
Hazugul harsogó plakáton,
No meg a lapban - ez az öreg ágyú,
Ettől esik hanyatt a legtöbb bárgyú ;
Ez a borok királya, ezt vegyék! . . .
S a köztömegnek nem is kell egyéb,
Az veszi, iszsza, szörnyen fizeti
S rá fogja; izük pompásan neki -
Pedig a gyomra s feje bomlik tőle.
De olyan hires a czégéres lőre,
Hogy, a ki ilyet szidni mer ma már,
Az vagy szentségtörő lesz, vagy szamár . . .

Ez az a hires modern élelmesség. -
Ha tetszik néked, ám csak tessék!
De nekem undok czégéres csele -
Istennyila üssön bele !

E magyar úri kitörés után
Én hallgatok s iszom csupán.
Silány palaczk arany nedűjét öntöm
Olcsó pohárba s gazdámra köszöntöm,

Kiben lehet hiba
marcyt, 2017. október 24. kedd, 08:24
Képek, videók
Pompás❤
sargarozsa15
2017. május 23. kedd, 18:49
Pompás-Húsvéti-Háttérk ép-
vica601
2017. április 10. hétfő, 18:40
PJ Pompás
sanci81
2015. március 25. szerda, 16:36
pompas_virag_897979_73 719
menusgabor
2015. január 18. vasárnap, 18:42
EUPHORBIA MILLI Pompás ku
terimamy
2014. augusztus 04. hétfő, 16:38
pompás kúpvirág
aruncus
2014. április 08. kedd, 21:45
Pompás.
henababy
2014. január 29. szerda, 15:33
Pompás koronásgalamb -1.j
farkas1945
2013. szeptember 15. vasárnap, 13:28
Pompás koronásgalamb -.jp
farkas1945
2013. szeptember 15. vasárnap, 13:28
Beíratlan lapok.jpg
chillik
2017. december 10. vasárnap, 05:52
Pengeéles lapokkal
lilagondolatok
2015. szeptember 04. péntek, 13:54
Sablonos lapok
teaivo
2015. május 13. szerda, 13:21
lapok idézettel mécsessel
ancika49
2014. október 19. vasárnap, 17:03
Régi karácsonyi lapok-hát
margoboszi
2013. december 17. kedd, 19:51
csokirejtő lapok
stefania51
2013. április 24. szerda, 19:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.